Mastodon

Napikispest 2015.05.28.

  • A délutánra beígért “Miért nem szeretnék aktív politikust a klub élére?” c. poszt tolódik, mert adegy az Öreg blogolt a témában és cáfol, adkettő történt egy csomó más érdekesség.
  • [Social media] Készült egy kutatás arról, hogy az NB I-es klubok mennyire használják a közösségi médiát. Érdemes átfutni, akinek van kis affinitása a témára, az azonnal levágja, hogy nagyjából a béka segge alatt vagyunk ezen a vonalon is.
    • Érdekességek: 1. A Kispest hivatalos Facebook-oldalán a lájkszám a többiekkel összevetve erősen vásároltnak tűnik. (Érdemes megnézni a “Facebook mutatók” c. grafikont és ott a “Beszélnek róla”/Like arányszámra kattintani. Súlyos aránytalanságot fogunk találni. /// 2. Azt írja, a klubok harmada küld sajtóanyagokat/meghívókat bloggereknek. Ezen én picit meglepődtem, mert nagyjából ismerem a magyar sportblogger-szcénát, és ilyenről csak elvétve hallottam.
  • [MLSZ és klub/futballkártya] Egy másik tanulmány sajátos, de nem kevésbé releváns szemszögből vizsgálja meg a kártyát. Az MLSZ kommunikációja és a valódi kártyahasználat között tátongó szakadékról írnak, eléggé olvasmányos, grafikonokkal rendesen megszórt posztjukban. Kimondottan ajánlom mindenkinek, hogy szánjon rá negyed órát az életéből.
    • Érdekességek (ha mégsincs időd végigolvasni): Az MLSZ a kiadott kártyák számát könyveli el sikerként, miközben azzal szinte semmit sem törődik, hogy az összes kártyának csak a töredékét használják hétről-hétre, és ahogy haladunk előre az időben, úgy ez a töredék egyre kisebb arányt képvisel. /// A végkövetkeztetésük nagyjából az, hogy levonva a szent és hangoztatott célokat (gyorsabb bejutás, egyesek távol tartása a stadionoktól), tulajdonképpen az MLSZ-nek az égadta világon semmi gondolata, hogy pontosan mire legyen jó ez a kártya. Elképesztő.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||