A Fradi elleni az Fradi elleni…. beharang, kibeszélő.

szumó…tényleg mást most nem tudok ideszülni. Nem vagyunk esélyesek, nem indultunk jól tavasszal, gyengébb a keretünk, rövid a padunk, sok a sérültünk, semmi, de semmi nem szól mellettünk. Mondjuk az is igaz: volt már ilyen. Leginkább 1997 őszén nem adtam volna egy lyukas garast sem a frissen vargazolitlanított és krémerkárolytalanított csapatunknak hogy az akkori közelmúlt kétszeres bajnok Fradiját elkapja… Elkaptuk. Szóval lehetnek csodák, és a Fradi elleni meccs az mindig más, ilyen és hasonló bullshitekkel tudom max biztatni magunkat. Hát, ez így elsőre nem hangzik valami túl jól.

Jól jelzi a mostani szitut az alábbi kis történet. A munkahelyen tavaly április óta van egy új szobatársunk, akivel itt-ott már voltunk távoli munkatársak korábban, de jobban csak most ismertük meg egymást, és ő is most látta meg a Honvédosságom fokát, ő, aki egyébként sose néz magyar focit, max néha válogatottat, talán(?), különben az AS Roma a nagy favoritja. A sok hungarokatalán között különben az ilyen arcokat tudom becsülni, aki, ha már külföldi foci, akkor legalább nem a divat-kötelező szűk körből választ, hanem egy extrább csapatot, és amellett kitart a szarabb idényekben is (az ő Őze Tiborja Zdenek Zeman, Málé Pölője meg Luis Enrique volt. Micsoda eretnekségeket írok, hehe). Na szóval fura, de ha valaki velem egy szobába/osztályra/irodába/alegységbe kerül és elkezd jobban megismerni, valahogy mindenki elkezd érdeklődni, hogy az Atesz miért ennyire KISPESTI, az elvetemültebbek még a blogba is bele-beleolvasnak, és mint anno az egyetemen, vagy a gimiben, még az is előfordul, hogy egyesek fejükbe veszik, hogyha ennyire “érdekes” ez a magyarfoci, akkor ki is jönnek egy-egy meccsre  – nem én hívom őket, maguktól találják ki. Nos, már Balázs kollega is elkezdte ősszel pedzegetni, hogy miután néha beleolvas a csak-ba, ő bizony valamikor tavasszal kinézne, ha már távolról Honvéd-szimpatizáns lett (mondjuk ez a félszarkasztikus megjegyzése főleg arra vonatkozik, hogy ezzel is jelzi a sajnos túlnyomóan zöld kollegatöbbség ellenében a velem való szolidaritást, de hát pont ezért jár a maxiriszpekt.) Nos, ez felhívás keringőre, gondoltam, akkor majd választok egy jó, igazitavaszi-hangulatkirály meccset a korzólátogatásra, lehetőleg valami felfokozottabb körítéssel bíró meccsen.

Ehhez pár feltétel kellett volna:

 1. jól induljunk, így a tavasz nagy részében legyen esély egy jó helyezésre, amitől a stadionhangulat is jobb, jobb kedvükben jobb beszólások érkeznek a helyi korzólegendáktól, pörög a Kanyar, minden szebb;
 2. itthon játsszunk a Fradival;
 3. vagy a Fakadémiával.

Háááát.  Ebből a feltételhármasból egyedül a Fradi elleni lett igaz, de mint az 1. pont meg nem valósulására nézve látjuk, az is pont a legrosszabb időpontban. Így egyelőre nem erőltetem Balázs kollega első vizitációját a Bozsikban, s a legszomorúbb az, hogyha így folytatjuk, egész tavasszal nem erőltetem majd.

Egy hős a múltból/1: 1996 tavaszán nicknévadóm góljával előbb a bajnokságban vertük az esélyesebb Fradit, majd a kupában szórtunk egy négyest az Üllőin, innen a fotó. (nemzetisport archívum)
Egy hős a múltból/1: 1996 tavaszán nicknévadóm góljával előbb a bajnokságban vertük az esélyesebb Fradit, majd a kupában szórtunk egy négyest az Üllőin, innen a fotó. (nemzetisport archívum)

Egyre jobb ez a beharang, tudom, lassan kést is mellékelhetnék a poszt mellé, hogy felvágjuk az ütőerünket… Jut eszembe én már tegnap megkaptam mindezt, miután a csüti focin úgy felrúgtak, mint kakas azt a bizonyos végterméket, és úgy ráestem a csuklómra, hogy még most is jobban fáj, mint egy óráig nézni a Felcsút címerét. Tegnap megyek az egyik benti folyosón, erre egy kollega, ránézve a befáslizott csuklómra, rámszól, teljes komolysággal, aggódó arccal: “eret vágtál?” Hát, a sok Fradista kollega miatt már megfordult a fejemben, gondoltam, de jobb a békesség, így csak egy sovány mosolyt eresztettem meg felé. Bár teli mosollyá változna mindez hétfőre.

2005/06 hazai nyitányán új Alvázzal gurult a kispesti járgány, s a brászilero fejelt egy mesterhármast a Kukásnak. Nem mi voltunk az esélyesek. (nso.hu)
Egy hős a múltból/2: 2005 nyarán új Alvázzal gurult a kispesti járgány, s a brászilero fejelt is egy mesterhármast a Kukásnak. Nem mi voltunk az esélyesek. (nso.hu)

Hagyjuk tehát az érvágást mára, a csapat minket vigyen fel az élmény-padlásra, hogy egy József Attila parafrázissal éljek. Ehhez egyelőre nem látom a hogyan-ra adandó választ, és most nincs is kedvem ezt kutatni, fentebb már leírtam, az FTC elleni az mindig más, itt nem a logika dönt, itt döntsön a szív, meg a Fradi hozza továbbra is ezt a fékezett habzású tavaszi formáját, lebecsülve a sokak szerint semmilyen Kispestet, a mieink meg mutassák meg, hogy nem semmilyenek. Rossi hiszti helyett taktikázzon, de most tényleg, és mindez ne abban merüljön ki, hogy Eppel mögött felállunk 9 védővel, mert abból megint egy 0:1 lesz és a diósgyőri szenvedés.

Zárásul annyit, hogy azért még működnek a régi reflexek.

Vaccaro beollózott tizi-ismétlése Lipcsei Paci búcsúját keserítette meg. Nem mi voltunk az esélyesek. (nava.hu)
Vaccaro beollózott tizi-ismétlése Lipcsei Paci búcsúját keserítette meg 2009/2010 zárásán. Nem mi voltunk az esélyesek. (nava.hu)

Ma a meccsel álmodtam, és ébredtem arra, verejtékben úszva és csapzott hajjal (igazából nem volt csapzott a hajam, és izzadságcsepp is kevesebb volt rajtam, mint ahányat rúgtunk a Haladásnak, de így hatásosabb  a kép), hogy álmomban épp az M4-et nézem és kiírják a kezdőnket, ahol a védelmet és a csatársort nem ismerem, mert mindenki megsérült, Rossi pedig megposszant, és telerakta a kezdőt ifistákkal. De hogy ez az álom ennyire megnyomott, mutatja, hogy még nem értem el a szokásos nihil-fokot és igenis pörget a mai meccs.

Csak jövendölést, szakmázást ne várjatok most, az nem megy –

– azt most ezúttal rátok hagyom!

“A Fradi elleni az Fradi elleni…. beharang, kibeszélő.” bejegyzéshez 90 hozzászólás

 1. Így kell harapni minden meccsen. A két keret között hatalmas különbség van árban, de ÉRTÉKben ma mi voltunk jobbak! Grat fiúk, ma mindenkinek jár a pacsi! (Youla picit bohóckodott a 70. perc után, de ma ez is belefért!)

  1. Ma bele, de azért remélem valaki nyakon vágja az öltözőben…

 2. Nem tudom, ki a beszari, a csapat, vagy Rossi, de ez a bekkelősdi majdnem megbosszulta magát. Szerintem 3-4 góllal üthettük volna őket kicsit bátrabban játszva. De a küzdés nagyon tetszett, szép volt fiúk!

   1. A gólt meg már akkor kaptuk, amikor a Fardi is elfáradt, fel is adták. Ott pláne lehetett volna még ütni őket. Az infarktus kerülgetett. :)

    1. Infarktus veszély nálam is fennállt….de utána legalább akkora az eufória is!!! :P

 3. Friss hír: a fradi az mlsz-hez fordul, hogy Vaszke gólját Bödének adják!

   1. Egész nap arra vártam, hogy ezt elsüthessem, szerencsére érezték a fiúk. :)

 4. Na gyerekek, asszem én megnézek gyorsan valami kaszabolós horrort, hogy megnyugodjak.

 5. Hatalmas gratula a Csapatnak!!! :) Ez a fradi ma nem érdemelt pontot!! Remélem most már a Csapat elkezdi a pontgyűjtögetést. Ami a meccset illeti, Youla ügyesen megoldotta a fradista gyerek kiállítását. Bár hétköznap Hanta által bedobott sárgalaposok listáján Youla elég rosszul állt…remélem nem ez volt az 5. sárgája…

  1. Neki nem,sajnos azonban Baráthnak és Lovricnak ez volt az ötödik sárgája,így ők a Vasas ellen nem játszhatnak.Lovric helyett Ignjatovic megoldja,balbekk lehet Szilágyi (esetleg Botka,így King lenne a jobbhátvéd)

 6. amikor Dusán idejött azt ígérte, hogy megb@sszuk a fradit… :D kis késéssel, de betartotta az ígéretet!! CSAK, SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Van isten, és tuti, hogy nem zöld-fehér! Cs.A.K. megvertük ezeket is!

 8. Gratulálok! Fantasztikus volt a csapat! Sztm. nagyon kellett ehhez, hogy a kezdőből kimaradtak néhányan!
  Köszönöm srácok!

   1. Á! Mindegy.
    Inkább örüljünk!
    Tény, hogy a középpályánk is gyorsabb volt, mint Miskolcon.
    Csodálatos este.
    Találtam itthon egy palack extra dry Hungaria-t!
    Ennél méltóbb alkalom ritkán van. Öröm volt látni nagy arcú Gera sík ideg arcát is.
    Ja és Vaszke is épp ma kezdett el “focizni” Kispesten!

    1. Gera már évek óta bunko paraszt.
     Folyamatosan reklamál, mutogat, próbálja befilyásolni a bírót és sunyi a játéka!
     Nem szimpatikus ember…

 9. Szép volt fiúk,ez igazi csapat munka volt a javából! Nagy Gergő óriásit küzdött,asszisztja egyenesen fenomenális volt,csakúgy mint Boti gólja.
  Rossi varázssapkája bevált,ha nem volt rajta, akkor lehetett tudni,hogy idegesebb a kelleténél.:-) Olyan taktikát dolgozott ki,ami eddig általában csak a második félidőben működött,most mindkettőben. Csak így tovább!

 10. Rossi arról beszélt, hogy Pandur Robi szertárosunk kórházba került.
  tudtok róla valamit?
  Jobbulást kívánok!

 11. Hatalmas élmény volt ez a meccs, hétfőn (én már holnap) mindenki emelt fővel mehet majd dolgozni!?
  Mindenki keményen.odatette magát és ennek meg is letr az eredménye. Szép volt fiúk!

 12. Nem volt lehetőségem a meccset végignézni, csak online közvetítést láttam és a meccs az utolsó 15 percét. De amit láttam, az meggyőzőtt arról, hogy a Csapat jó úton halad. Ha le tudjuk győzni azt az évek óta fennálló problémát, hogy a “kiscsapatok” ellen elszórjuk a pontjainkat, akkor akár szép tavasz elé is nézhetünk. :) Köszönöm a tegnapi estét a Csapatnak, Rossinak és mindenkinek aki kiszurkolta a helyszínen a győzelmet! :)

 13. Nagyszerű meccs volt, csodálatos játék, jól összerakott taktika, végletekig fegyelmezett csapat, egy mesteri kontra és persze Baráth fantasztikus gólja! Ha ilyen koncentrációval és odafigyeléssel tudna játszani a csapat minden meccsen, semmi gondunk nem lenne, és jó lenne, ha sikerülne azokon a meccseken is jól teljesíteni, ahol nekünk kell (vagy lehet) dominálni. Gratula és maximális respect a csapatnak! CS.A.K.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.