Egy remek tavaszi nap, és minden más csak ráadás

<3 Hangulat <3

Holnap egy jó Debrecen, és egy még jobb tavaszi nap ígérkezik, jobb kedvcsinálót nehezen tudnék írni felütésként, hisz ahogy a régi dél-pesti közmondás tartja, “a csapattal kapcsolatos vonatkozásokról vagy jót, vagy semmit“. Úgyhogy most semmit.

Ellenben a tavasz az nagyon itt van és ettől nekem túrakedvem lesz, és bocs, de most pont le….om, hogy agyonvernek-e holnap (lehet), én sétálgatni akarok a Nagytemplomnál vagy az állatkertben, kamaszkori életérzés-foszlányokat magamba szívni a Nagyerdőben, aztán egy jót röhögni a srácokkal a lelátón (lehetőleg nem magunkon). Minimálprogram, de tavasz van, más most nem érdekel. 

Az elmúlt hét sajnálatos eseményei, különösen a kritikán aluli módon megszervezett meccshelyszín és csapatunk szoftos (szoftos? lehet, nem is annyira szoftos) megfáradása eléggé letörte a hangulatot kispesti berekben, kommentelőink között és ezen az sem segített, hogy Hantát épp most kapta el a megszokott évi megzuhanás, ami most még elválik, hogy mennyire lesz mély, végső, vagy átmeneti, reméljük max annyira visszafordíthatatlan, mint Bojan Bozsovics hatása a kispesti klub-ethoszra.

Ahogy az lenni szokott, mivel blogunk népes (két fős) írói stábja általában minden téren komplementer, a lelki megfáradásaink is úgy váltogatják egymást, mint két, időben eltolt szinuszgörbe, ritka a parallel nihilbe posszanás, úgyhogy akkor most épp én igyekszem magasra tartani a kedv-fáklyát, ami ha nem is testhezálló feladat a hagyományos optiHanta-pessziRW leosztásban, de mivel itt a tavasz, dagad a KAC, ha valamikor, ilyenkor én is hajlamos vagyok Paradise Lost helyett Ricky Martint hallgatni, értitek. (Egyébként most hazudtam, Ricky Martin no way, de talán így érzékletes).

Nyilván megértem, ha most majd egy adag olvasó rezignáltan közli, hogy “ha neked ennyi elég, akkor elég alacsonyak az igényeid“, de mit tegyek, a tavaszhangulat ezt hozza elő belőlem. Épp az előbb dumáltunk chaten a társaság többi tagjával, egyikük hasonló tavaszmámorban pörög és még a vezetést is bevállalja, csak menjünk – pedig ez utóbbi poszt sose népszerű, leszámítva engem, de hát az absztinens freak dicső posztját már évekkel ezelőtt elvittem örökbe’. Szóval van egy ilyen időszaka az évnek amikor minden mindegy, ha épp kiesésre állnánk 20 meccs/0 győzelemmel, szinte akkor is mennék-mennénk, kivéve ha nem Pápán és vasárnap este 8-kor játszunk, mondjuk szakadó havas esőben (de ez pont tavasszal nem túl gyakori ugyebár).

Még mindig a legjobban bejövő új stadion nekem
Még mindig a legjobban bejövő új stadion nekem

Persze kb már most látom, ezután a túlhypeolt bevezetőm után, hogy ha tényleg bejön a legrosszabb forgatókönyv, és kapunk egy négyest holnap, este a legrosszabb magyar sportújságírói hagyományok torát megülve fröcsögök majd itt arról, hogy nem érdemes meccsre járni, vagy a megfáradó klub-kedvről és Marco Possziról, meg a minek igazolunk sérült afrókat opuszról, meg arról, hogy én még bízok Hidiben, de igazából már nagyon nem, vagy belekapaszkodok abba, hogy a brokkoli Kondás megint brokkolin nyilatkozott és a második kiállításunk előtt pökhendien elrúgta a labdát, ezért gerjedt be szegény Ignja, szóval igazából Eli bá tehet mindenről. Hát én sem vagyok jobb a Deák Bamba vásznánál (aki a SZAC-ban is focizott, innen üzenem Gyuri barátomnak, hogy megjegyeztem ám!!), és fiatalabb se leszek, úgyhogy nem nagyon fogok már változni, ha meg a Hanta végleg megmakkan (nem fog) akkor úgyis ezt kell olvasnotok még amíg én is meg nem unom ezt az egészet (nem fogom – mármint a Honvédot).

Úgyhogy van itt minden, ami elriasztó lehet, nagynihil a szerkesztőség egyik felében, klasszik mindenkori pesszimizmus meg cinizmus a másik felén, besülő csapat a kedvenc klubnál, sérült formakirály, taktikai egysíkúságába fulladó szangvinikus Mister, több ez a soknál, de… de tavasz is van és ez most egy darabig mindent felülír, holnap friss fű- és földillatot akarok érezni, és rügyező aranyesőt és egy-két korai virágzásba hajszolt mandulafát akarok látni a Nagyerdőben, tisztelegni az állatkertben a fa totemszobor előtt, ami amúgy tiszta Sidibe, komolyan, és villamosozni a belvárosban, és kimenni ahhoz az egyetemi épülethez ahol 2009-ben előadást toltam az urban sprawl-ról, aztán kisétálni a stadionhoz, ahol utoljára azzal a weltfremd Vérhóddal voltam, úgy értem, az akkori csapattal, az is 4:0 lett oda, de legalább utána kirúgta az Öreg a jó Pietrót, én meg kimentem Öccsel Milánóba AC Milant nézni, de a meccs előtt az ottani designmúzeum mellett már Hanta sms-e ért minket, hogy Csábijocó az edző, azaz a Kispest ott is fölénőtt a Milannak, mindig fölé nő mindennek…

…ahogy most a tavasz is ennek a beharangnak, meg az anblokk rossz hangulatnak. Várom a holnapot. Aztán holnap este meglátjuk, milyen beszámoló kerekedik ebből az indokolatlan jókedvből.

A kibeszélőrész innentől a Tiétek, toljátok, hajrá.

Fotók: hunguesthotels.hu és mfor.hu

“Egy remek tavaszi nap, és minden más csak ráadás” bejegyzéshez 81 hozzászólás

 1. Akár ki is üthetnénk őket! Na, inkább nem leszek telhetetlen, legyen meg a három pötty.

   1. Ez valami Rossi-figura lehet,mármint hogy egy jó helyről elvégzett ellenfél-szabadrúgás pillanatában hirtelen beszalad a kapuba egyik játékosunk.Legutóbb a Fradi elleni két hete,Kamber szaladt vissza így,de a labda ott mellé ment.Az őszi Újpest meccsen pedig éppen Barát Boti,a maihoz teljesen hasonlóan,fejelte ki a labdát a gólvonalról.

    1. Igazad van, ezt biztos a Mister gyakoroltatja velük. Nagyon hasznos, látványos figura. Boti gyorsulása pedig nem mindennapi volt.

 2. Mi van ma itt… hát az előbb még Vernes is sprintelt…

  1. Az hagyján, majdnem lefutotta a gyereket. Nyilván jól jönne neki egy gól most, hát jöjjön.

   1. Hát mondjuk az a gyerek a nála 50 évvel idősebb Mészáros volt… :D

  1. jól “kibunkereztük”, de nem Rossi taktikája nagyon bejött ma,biztos védekezésből,jó csapatteljesítménnyel,apró gólokkal megzavartuk a Lokit

   1. Nekem az egyik legnagyobb bajom mindig az volt az elmúlt években, hogy ha vezetést szerzünk, sokszor képtelenek vagyunk kezelni. Szerencsés esetben tudunk lőni + gólt, ami megnyugtat. Ma ez történt, sőt (hányszor fog így beakadni egy Hidi bomba?). :) De anélkül is lehetne így!
    Mindenesetre ma a 2. félidőben már nyugodtan, jól játszott mindenki, szép volt fiúk!!

 3. Most néztem, a többi meccs is jól áll a mi szempontunkból, már ha hátrafelé nézünk. Remélem a fagyika is leüti a névrablókat, és akkor teljes lehet a mai boldogságunk.

  MTK Budapest 3 – 1 Haladas

  Paksi SE 2 – 0 Vasas Budapest

  Ujpest 0 – 0 Diosgyori VTK

  Videoton FC 1 – 1 Bekescsaba

  1. Sok ilyen nyugodt meccset kívánok magunknak.Szép csapat- és edzői teljesítmény volt.A gólszerzőknek külön gratulálok!

 4. Márton Andris (20) személyében újabb akadémista mutatkozott be az nb1-ben az utolsó percekben.

  Én már negyedórája írni akartam,hogy igazán beküldhetné Mártont,hiszen már zsákban a 3 pont

 5. Azt hiszem a bajnokság legjobb játékát hozta össze a Csapat, mind védekezés, mind támadás tekintetében. Szerencsétlen Kondás megmukkanni nem bírt a sokktól, amit okoztunk neki.
  Ami számomra döbbenetes, hogy a Csapat ennyire szélsőségesen játszik. Vagyis hogy hazai pályán simán legyalul egy bajnoki ezüstre törő csapatot, de a kiscsapatok ellen pedig görcsöl, képtelen gólt rúgni. Ha ezt a kettősséget fel tudná számolni Rossi, akkor tényleg egy fasza Csapatunk lehetne.
  Egy szó mint száz, hatalmas gratuláció a Csapatnak, mert amit ma véghez vittek, az iskolapéldája volt a futballnak. CS.A.K a Kispest!! :)

 6. Szép volt Fiúk! Tényleg lefociztuk a hurkásokat, akik örülhetnek, hogy csak hármat kaptak. Szurkoltam, hogy a második félidőben is rúgjunk legalább egyet. Meg is voltak a helyzeteink, sőt Kassai simán befújhatta volna a tizit. Nagyon jók voltunk ma, jó lenne így folytatni! CSAK

 7. Csak megjegyzésként!
  Az egész mezőny legjobb vkp-ja nálunk van! Nagy Geri egész tavasszal válogatott formában játszik… Storck… láss is, ne csak a vacak Nagy Ádámot vedd már észre!!!

 8. Ha meglenne, az egyértelműen minket sújtó,téves bírói ítéletek miatt elvesztett 11-12 pont (ősszel 8 pont biztosan,tavasszal pedig a Haladás–Vasas–MTK (a meg nem adott gólunk) meccseken 3-5 pont ),akkor idén összejöhetett volna a dobogó.

 9. Nagyon-nagy gratula a csapatnak!
  Egyetértek a korábbi hozzászólókkal, a Honvéd adja a bajnokság eddigi legszebb három gólját.
  Hidit aki nem ismeri, azt hiheti, hogy egyszer sült el a lába, de én azt szeretem benne, hogy 10-15 meccsenként van egy brutál jól eltalált, technikailag abszolút nem egyszerű lövése, amiből gól lesz. Külön gratula neki is!
  Eppel góljainak is örülök, remélem felszabadítja.
  Külön öröm számomra, hogy végre Kamber nélkül is ilyen jól ment a csapatnak, már túl nagy terhet éreztem rajta.

  Rossi nagyszerűen megtalálta a nagyok elleni fegyvert, de nem értem a kicsik ellen miért nem bátrabb. A Vasas ellen Youlát feltolva, két csatárral és akár 3 védővel kellett volna tolni a meccset. Mindegy, ma ő is dicséretet érdemel.

  Még Lovricsnak is jár részemről egy grat, mert én azt hittem, hogy “lelassult, jó, hogy elengedtük, most, hogy visszajött, jó lesz backup-nak”, de a rutinróka nagyon szépen belerakta magát ebbe az idénybe és bár kissé szürkén, de nagyon megbízhatóan, hasznosan játszik.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.