Most akkor mégis lehet újra álmodozni a dobogóról?

A hátralévő hét meccs programja //

 • 04.02. // Honvéd – Videoton (eddig: 3 pont)
 • 04.06. // Újpest – Honvéd (1 pont)
 • 04.09. // FTC – Honvéd (3 pont)
 • 04.16. // Honvéd – Haladás (1 pont)
 • 04.20. // Diósgyőr – Honvéd (3 pont)
 • 04.23. // Honvéd – Békéscsaba (6 pont)
 • 04.30. // Felcsút – Honvéd (4 pont)

Tabella

P W D L F A GD Pts
1 Ferencváros 33 24 4 5 69 23 46 76
2 Videoton 33 17 4 12 42 29 13 55
3 Debrecen 33 14 11 8 48 34 14 53
4 MTK 33 14 9 10 39 37 2 51
5 Haladás 33 13 11 9 33 36 -3 50
6 Újpest 33 11 13 9 42 37 5 46
7 Bp. Honvéd 33 12 7 14 40 39 1 43
8 Paks 33 12 7 14 41 40 1 43
9 Diósgyőr 33 10 8 15 36 47 -11 38
10 Vasas 33 9 5 19 32 54 -22 32
11 Felcsút 33 7 10 16 35 51 -16 31
12 Békéscsaba 33 6 9 18 25 55 -30 27

Most fáj igazán a Vasas ellen lehetséges kilencből összesen megszerzett egy pont. És akkor még nem beszéltünk az olyan externáliákról, mint a Debrecen harmadik gólja év elején, a nem megadott dugónk Újvárosban, a Hali elleni hazai ánblokk, vagy az idei év további furcsaságai. Valóban egy picinyke szerencse kellene (vagy kellett volna?), és tényleg dobogóról beszélhetünk.

Sűrű a mezőny, nagyon sűrű.

“Most akkor mégis lehet újra álmodozni a dobogóról?” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. De csodálatos is lenne az utolsó fordulóban idegenben kiejteni a névrablókat…

  1. Azt gondolom, hogy adhatna a sors egy efféle igazságszolgáltatást!
   Nagyon szurkolok a Békéscsabának, hogy Ő legyen a bentmaradó! Megérdemelnék.
   Hihetetlen, hogy ez a harmatgyenge Vasas kétszer vert minket, ha ez a 6 pont meglenne akkor még valóban a dobogó sem lenne elképzelhetetlen. Döbbenetes, hogy ennyin múlhat a dolog…….

   Eppel gólszámláló: 9/4.
   Egy interjúban azt nyilatkozta, annyi gól szeretne szerezni, amennyi a mezszáma :) ha így folytatja remélem meg is lesz neki! Gratulálok a tegnapi teljesítményéhez, ha semmi mást nem csinál meccsenként csak rúg 2 gólt, nekem az tökéletes:) Pont egy ilyen gólvágó hiányzott nekünk, örűlök, hogy nem ősszel igazoltuk le!
   A másik 2 “gólfelelős” (Holender, Youla) teljesítménye viszont nagyon sok kivánni valót, hagy maga után. Hihetetlen távolságra vannak attól, amit várnánk tőlük.

   Akiről még mindenképpen szót kell említeni az Nagy Geri teljesítménye! Elképesztő mennyiséget futott, harcolt, küzdött tegnap is, a csapat egyik legnagyobb értéke!

   Nekem nagyon látványos volt tegnap Csertői magatartása. A 15. perc körűl leült a kispadra és végig ott tartózkodott, ami soha nem jellemző rá egyébként. Minden meccsen felállva, gesztikulálva, hangosan irányítva a csapatot éli meg a mérkőzéseket, de ez tegnap valóban nem az a Ő csapata volt, nem az amelyik mondjuk a múlt héten rúgott egy hármast a Vasasnak……

   Apró érdekesség a security egység tevékenységéhez……..aki a szünetben esetleg kiszeretne menni mondjuk az autójához és 5 perc múlva vissza jönne az nem teheti meg, hiába van érvényes jegye és mutatja be visszafelé jövet. Érteni nem értem, értelmét nem látom, de furcsállom, hogy ennyi rugalmasságot nem lehet belevinni ebbe a történetbe, nem jellemző a dolog persze, nem is sokakat érint, de bárkivel előfordúlhat, hogy közbejön egy ilyen dolog, de nem árt tudni, hogy erre nincs lehetőség.

   1. Én még tavaly jártam szintén úgy h az autóban hagytam a mobilom, beléptem a kapun, s akkor vettem észre h nincsen nálam, akkor nekem engedték h visszamenjek érte. A meccs még nem kezdődött el. Félidőben meg nem engedik ki az embert? Fura. Vmi illetékestől jó lenne tudni h akkor ez most hogyan is van!

  2. Legyen mindkettő és akkor megbocsájtok Hemingwaynek ezért az elcseszett szezonért :)

 2. dunaujvárosi dugónk?? örüljünk hogy nem kaptunk egy hatost!

 3. szerintem visszalehet jönni mert a jegy névre szól és nincsrá irva hogy egyszeri belépésre szól.

  1. Sajnos nem.
   Saját tapasztalat.
   A Vasas meccs ellen kint hagytam a telefonomat az autóban. Mivel elég sötét volt már akkor, ha hívás érkezik a telefonomra (sikerűlt a sebváltó mellett kijelzővel felefelé hagynom) akkor enyhén szólva is UFO észlelés élményének a hatását vagy egy jobbfajta falusi diszkó okozta fénytechnikai tüneteket produkál a gépkocsi belseje.
   Szünetben megpróbáltam kijutni,de tájékoztattak a színes mellénybe bújt, az élő személyek biztonságtechnikai koordinálásával megbízott személyek, hogy ha kimegyek akkor ide bizony már nem jöhetek vissza. Mondtam,hogy természetesen nem a belépő kapun jönnék vissza (mert a rendszer 2x nem enged be) hanem itt a kis oldalsó nyitható kapun, amit támasztottak és ki-be engedték a klub alkalmazottakat, Akadémistákat.
   Emlékeznek majd rám, Én fogok vissza jönni 5 perc múlva, csak kiugrom a telefonomért, próbálkoztam újra. Azonban ez nem hatotta meg a szolgálati szabályzat biflázásán edzett elmét vagy nem bíztak a rövidtávú memóriájukban ezt nem tudom. Tájékoztattak röviden újra, hogy, hogy nem lehet, Őket is itt veszik kamerával és csak nekik lenne akkor ebből bajuk, hozták fel mentségűl….
   Feladtam.
   Szerencsére nem volt hívásom, autó nem lett feltörve, telefon megvolt ott ahol hagytam.
   El is felejtettem ezt az egészet, csak tegnap a szünetben láttam,hogy két szurkertárs (nem tudom milyen okból,de szintén ki akart jutni) de Ők is visszafordúltak……
   Szurkolóbarát intézkedések avagy a begyepesedett rugalmatlan szabályok diadala ez a törtönet szerintem!

 4. Lehet, hogy nekem van üldözési mániám és mindig szóváteszem, de a tegnapi meccsen is ez a Szabó Zsoltnak nevezett HIVATÁSOS bíró tevékenysége is több mint felháborító volt….

  1. Nem esik messze az alma a fájától…
   “Szabó (IV) György hosszú éveken keresztül vitézkedett hazánkban kosárlabda bíróként. Egyedi kiállása és megjelenése összeforrt a csarnokokban sokszor általa korbácsolt indulatokkal, ítéletekkel ­ és az azt követő felháborodásokkal. Az még egy olyan világ volt, ahol volt tűz a magyar kosárlabdában, ahol valódi rangadók adták a pikantériáját egy bajnokságnak még úgy is, hogy Szabó Györgyöt rendre megtalálta Körmend, Zalaegerszeg, Szombathely, Szolnok, stb. közönsége.”
   :)

 5. Meg kell célozni a 2. helyet, 3. már volt nemrég. Följebb kel lépni! :)

 6. Maradjunk a földön! Hét forduló van vissza, öt-hat pontokat kellene ledolgozni az előttünk álló csapatokkal szemben. Mi nem fogunk annyit nyerni, az elöttünk álló csapatok meg nem fognak annyit hibázni, hogy eléjük kerüljünk. Reálisan nézve a hatodik helyet még megcsíphetjük, nagyon jó játékkal és sok győzelemmel az ötödik helyet. Azok a Vasas elleni meccsek…

  1. Igen, én is attól tartok, hogy 3-4 csapat nem fog egyszerre mélyrepülést venni :( Vagyis olyan 5-6. helyre talán befuthatunk. Én igazán már annak örülnék, ha ez a Csapat együtt maradna (a hosszútávú szerződések miatt erre van esély), és akkor talán a következő bajnokságban már reménykedhetünk egy eredményes (dobogóesélyes) helyezésben.

 7. Érdemes számolgatni, mi van ha a kupát is megnyeri a Fradi? Vagy ott az Újpest, ők idén még el vannak tiltva az európai kupáktól.Akkor tolódnak az európai indulási jogok! A dobogóról való lecsúszás idén még jelenthet európai kvalifikációt. Hogy is van ez?

   1. Elméletileg ezek a csapatok kaptak UEFA/NB I-es licencet: Bp. Honvéd, DVSC, DVTK, Felcsút, FTC, MTK, Haladás, Videoton. A Pécs és Újpest kért, de nem kapott. (12/2015 (05.20.) számú Hivatalos Értesítő és 10/2015 (04.30.) számú Hivatalos Értesítő)
    Ezeknek a csapatoknak a jelenlegi helyezése:
    1. FTC (kupa)
    2. MTK
    4. Videoton
    5. DVSC (kupa)
    7. Haladás
    8. Honvéd
    9. DVTK
    10. Felcsút
    Ha egy BL és három EL indulója van a magyar bajnokságnak, akkor a lényeg az, hogy ebből csak három helyet osszanak ki előttünk, és akkor mehetünk. Ehhez most két csapatot is meg kéne előzni, vagy hármat, ha a DVSC nyeri a kupát.
    (És szerencsére nem lehet Újpest-Békéscsaba kupadöntő, mert akkor válna bonyolultabbá a helyzet.)

    1. Hanta, akkor röviden összefoglalva: helytálló volt a megállapításom?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.