Mastodon

A versenybizottság márpedig monnyon le!!!

Ezt a sztahanovot, hallod? Az MLSZ versenybizottsága bement hétvégén dolgozni, és szombaton, forduló alatt/közben úgy döntött a szövetségi kapitány kérésére, hogy mégse legyen március 30-án (szerdán) forduló, hanem azt tegyük át április 9-re, és akkor elmaradt a válogatott április 7. és 12. közé tervezett összetartása. Eddig a hír.

Most pedig vegyük sorra, hogy miről is beszélünk valójában:

Ami jó nekünk //

  • vasárnap az MTK képtelen volt pontot veszíteni a Loki ellen, így a Fradi nem lett bajnok négy fal között. A naptár átírása előtt a következő meccset mi játszottuk volna az Üllőin, ahol az a faramuci helyzet állt elő, hogy még a győzelmünk esetén is ünnepelhetnek a zöldek, ha a többi eredmény úgy alakul. Ezt pedig nem szívesen néznénk végig.
    • az új naptár szerint a Fradiig játszunk még a Vidivel és az Újpesttel is, addig csak megoldják valahogy. Jobb ezen mihamarabb túlesni.
  • eggyel kevesebb lett a szerdai, nézőbarát forduló. Helyette átkerültek a meccsek a megszokott szombatra, amit korábban a kapitány kért ki magának összetartani. Mert ugye most a válogatott fontosabb, mint a bajnokság. (Erről később egy másik nézőpontból.)

Ami elfogadhatatlan //

  • az MLSZ minden ígéretével ellentétben, szinte hetente változik a bajnokság menetrendje, a mérkőzések időpontja, a meccsek helyszíne. Az elmúlt hetekben legény volt a talpán az a szurkoló, aki eltalálta a megfelelő napot, órát és stadiont, hogy megnézhesse kedvenceit. Így nem lehet bajnokságot szervezni, ad-hoc módon dobálózni a gyakorlatilag megszűnt számosságú szurkolók idejével, szabadnapjaival, pénztárcájával.
  • mindent a válogatottért. Az nem lehet érv, hogy most az egyszer és végre kijutott valahova a válogatott, és ezért mindent át kell szervezni, akár napról-napra. Gondoljuk végig, mi lesz abból, ha egyszer legyártjuk ezt a kivételt? Utána mindenre fogunk találni, és a végén ott tartunk, ahol a futballunk legsötétebb éveiben (nyugi, szélsebesen közelítünk), hogy teljesen felborul minden, és lesznek a dolgok, ahogy lesznek. Ha egy kicsit jobban figyelünk, akkor máris egyre több kivételt vehetünk észre.
    • egy már eleve nem sportszerű és versenysemleges módon kiírt bajnokságot sikerült úgy levezényelni, hogy még tovább halmoztuk az induláskori visszásságokat.
  • vessük össze az MLSZ-féle számegyenest a matematikában használttal //
    • 13, 14, ⋎, 16, 17, 15, 18, 19 és 25, 26, ⋎, 28, 29, 27, 30 – a fordulók nem csúsznak, hanem más időpontra kerülnek, de a sorszámukat és a sorsolásban elfoglalt helyüket megtartják. Ki érti ezt?
  • eltették a március 30-i fordulót április 9-re, de ettől még április 2-án, vagyis tizenkét nap múlva lesz egy kör, amihez órát és percet még mindig nem sikerült hozzátársítani. Egyelőre – az idei hagyományok alapján és – mivel április 2. szombatra esik, így be merünk tippelni egy délutánt, és mivel mi nem vagyunk a Ferencváros, ezért a délutánon belül is a kora délutánt. A fél négyben azonban nem lehetünk biztosak, mert egyre inkább tavaszodik, az órát is átállítjuk, így simán lehet, hogy a fél négy addigra már négy, fél öt, netalántán öt lesz.
  • Az MLSZ jelen állapotában képtelen sportszerűen, versenysemlegesen és korrekt, kiszámítható módon megszervezni a magyar élvonal bajnokságát, az NB I-et. (képzelhetitek mit művel akkor a többivel)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||