“Napikispest 2016.05.04.” bejegyzéshez 50 hozzászólás

 1. Asszem fiatalodunk tovább. Ignja nagyon hullámzó volt az idén, de azért hiányozni fog, főleg az 5 védős rendszer esetén. Kemenest kitárgyaltuk, remélem, jó helyre kerül. Gyulának már kijárt a pihenés, úgy éreztem, ami volt benne, az már kijött eddig. Nem baj, ha lesz hely egy-két jobb légiósnak (ha mákunk van), illetve további fiataloknak.

 2. Kemenes, Ignjával és talán még Youlával kapcsolatban a tavasz folyamán lehetett tudni, hogy várhatóan távozni fognak…inkább a kérdés az lesz, hogy őket kikkel, milyen szintű játékosokkal tudják pótolni.
  Úgy gondolom, hogy a védőposztra mindenféleképpen kell ember, a variációs lehetőségek kiaknázására, és egy legalább Eppel szintű csatár sem ártana…sőt!!! Anélkül felesleges is bármilyen reményekkel neki indulni a bajnokságnak.

 3. Ignjaért kár, de úgymond elvoltunk nélküle is tavasszal. Youla helyett nyílván az egyik U20-as játékos lesz a megoldás. Kemenest meg már tudtuk egy ideje. Védőt viszont kettő-hármat sürgősen igazolni kell, most is kiesett Lovric és Kamber ment hátra…

 4. Kemenest Én speciel valahol sajnálom, nem ezt a búcsúverziót érdemelte volna. Már feltettem a kérdést, de aktuális most is ki lesz a következő játékos ebből a keretből akinek a nevét skandálni fogják a szurkolók? A legjobb kapus korban van, aláírom voltak melypontok a közelmúltban a karrierjében, de Én még adtam volna neki lehetőséget! Legvalószínűbb persze, hogy takarékossági okoból tették ki a csapatból, gondolom a fiatalok 1 üveggyöngye helyett neki 2-t kellett fizetni és ez messze nem fér bele a klub “híres fizetési koncepciójába”. Horváth-al semmi bajom, nem egy bravúr kapus, de jó játékos, hozta az átlagot eddig mindig, de az igazi megméretettés majd ezután fog következni a számára.
  Ignát teljesen megértem. Szerintem már eddig is jóval többet töltött itt el, mint ami egy ilyen kvalitású játékos számára egészséges. Benne abszolút benne van egy nívósabb bajnokságban való helytállás! Ügyes igazoláspolitikánk eredményeként gondolom érte egy fillért sem kapunk majd, ha távozik……
  Gyula vitéz esetében, látva a produkcióját ebben a szezonban azt hiszem jogos az elvárás. Sajnos az idő, a kor, nagy úr egy csatár életében és neki eljött az a pillanat amikor szögre kell akasztani a csukát.
  Egyébként már nagyon várom a mantrát, amelyben beszámol Hemingway, hogy keresünk továbbra is baloldali védőt és csatárt, lehetőleg európai szintű klasszisokat, de persze legyen ingyen igazolható is.

  1. A vélhető távozóink (Ignja, Kemenes, Youla) megérdemelnének legalább egy félidőt a diósgyőri barátságos meccsen..amolyan búcsúzásként. :)
   Amennyiben tényleg távozni fognak.

  2. Kemenes ügyben teljesen egyetértek, Ignját még megpróbáltam volna itt tartani egy évre, bár idén sokszor elég tré volt szegény, nem hiszem, hogy ilyen minőséget könnyen találunk helyette.

   Horváth kapussal szkeptikus vagyok, szimpi gyerek, de félek, nem több egy stabil NB2-es kapusnál, ne legyen igazam…

   Youla tényleg lepukkant a végére.

   de az öreg mantráját (10-es játékos, balhátvéd) elnézve, a távozók pótlásán nem is gondolkoznak. Újabb csodás idény az építkezés helyett? Vagy csak szokás szerint rém pesszimista vagyok…?

  1. “A mérkőzés három játékosunk, Kemenes Szabolcs, Souleymane Youla és
   Aleksandar Ignjatovic búcsúmeccse lesz. Kemenes 2010 és 2016 között 152
   meccsen védte a kapunkat, évekig a csapat kapitánya volt. Ignjatovic
   2012 és 2016 között 94 találkozón lépett pályára és 6 gólt szerzett.
   Youla 2014 és 2016 között 54 mérkőzésen 13 gólt lőtt.”

 5. Ez pont olyan,mintha a Vidi bármi áron szeretne megszabadulni Juhásztól,hiszen Ignjatovic a legjobb védő Rolival karöltve az nb1-ben.Hát,ha máshol nem is de valamalyik magyar kupaindulónál biztosan felbukkan majd.Hülye az aki őt elengedi,és főleg aki eddig csak hébe-hóba játsszatta.

 6. Sokan sajnálják a távozokat….de szerintem és a tények alapján Horváth egy átlagos nb1-es kapus, vagy kicsit jobb mint az átlag viszont vitán felül jobb Kemenesnél.
  Ignja?? Hát én nekem az elmúlt évben katasztrófa volt, olyan helyezkedési hibákat vétett amire szinte nincs magyarázat….szerintem ezért is engedik el….
  Youla meg szegény megöregedett.

  1. Ha azt vesszük,hogy szögleteknél előre ment gólt fejelni és több fordulón keresztül “meccsarc” volt,akkor ezeket túlzott rosszindulattal sem lehet helyezkedési hibáknak nevezni.Lovric azért fényévekkel lassúbb játékos,ráadásképpen,Rossi nem egyszer elvesztette a fonalat az ötvédős taktika során…:-)

  2. Mindhárom távozó a csapat erőssége volt ,sokszor.
   Persze mindháromnak voltak gyengébb meccsei is,kevesebbszer.

   Az nb1-es keretekben lévő kb. 28 kapus között Kemenes Szabi reálisan az első 6-8-ban benne van.
   Az nb1-es keretekben lévő kb. 40 belsővédőből Ignjatovic az első 10-ben benne van.(az összes hibájával együtt is,például a rossz lesre állítások,a félpályánál kapott sok felesleges sárga)
   Az nb1-es keretekben lévő kb. 50 csatárból Youla az első 20-ban még mindig benne van.(lehet hogy már nem 90 perces játékos,de egy meccset eldönteni képes 30 perces cserének a következő szezonban nagyon jó lett volna).

   Horváth kapus megítéléséhez még kevés idő telt el (tíz egynéhány NB1-es meccs).Voltak bravúrjai,hozott meccseket is,de voltak nagyon rossz pillanatai is (például a legutóbbi Fradi meccs jórészt rajta ment el,a győztes góljuknál nagyon elnézte a szögletből bejövő labdát,majd még rossz helyre is ütötte)

   1. Kemenes nincs benne az első 10-ben.
    Ignja képességei alapján akár a legjobb is lehet. Vele szerintem hozzáállás problémák vannak, egyéb véleményem megtartom magamnak.

    Youlában talán igazad lehet……én kedvelem de egy Honvéd játékos ne a 15-ben legyen hanem az 5-ben. Esetleg cserének jó lenne de messze nem akkora veszteség mint sokan gondolják.

   2. Gyuszi cserének tényleg jó lett volna. De a jelenlegi szabályok szerint emiatt megtartani egy légióst szimpla hülyeség.

   3. Kemenes mint top6-8 as kapus az kemény… az első másfél éve kiváló volt, az utolsó 2 éve felejthető.számtalan meccs rajta ment.

    1. Kemenes mint top6-8 as kapus az kemény…(Sanzi)
     Kemenes nincs benne az első 10-ben.(Thibby)

     Na akkor nézzünk egy reális rangsort,11 csapat 2-2 kapusa + Kemenes között

     1-3.Király,Dibusz,Danilovic (Videoton)—ők hárman egyértelműen a legjobbak.

     4-5.Poleksic (B.csaba),Balajcza (Újpest)

     6-8.Hegedűs (MTK),Kemenes,Rados (Diósgyőr)—-ők hárman nagyjából egyformák,képesek bravúr-védésekre is,jó teljesítményre,de a hiba is bennük van.(Hegedűs például az utolsó két meccsen 7 gólt kapott,többet a Kígyó-térről)

     Az utánuk jövők már egy fokkal gyengébbek.
     9-14.Radosevic (a Debrecen horvát kapusa,1 éve még Balmazújvárosban volt),Rózsa (Haladás),Antal Botond (Diósgyőr),Verpecz (Debrecen),Molnár P. (Paks),Nagy G. (Vasas)

     A végén pedig olyanok akik elég gyengék,vagy szinte nem is kaptak szerepet.
     15-23.Pogacsics (Felcsút),Pajovic (Felcsút,előtte a Vidiben volt harmadik számú kapus),Kovács Z. (Újpest),Jova (Fradi),Kovácsik (Videoton),Hermány(Vasas),Groppioni (MTK),Mursits (B.csaba),Székely(Paks)

 7. Kemenes az utóbbi 2 évben már inkább csak dumált mint védett. Gyuláról tudtuk hogy már öreg és csak percei vannak hátra a focipályán.Úgy kellett mindig összedrótozni. Ignjával kb 2 hete találkoztam, tisztára le van engedve, hiányzik róla kb 15 kiló izom.A 3 játékos állapotát figyelembe véve racionális jó döntés.Kiváncsian várom kik jönnek a helyükre

  1. Tökmindegy, hogy kik jönnek. Amire bizton lehet számítani, hogy a keret többségét az nb1-es szinten nagyon közepes akadémisták teszik majd ki, hozzájuk jön néhány szintén közepes légiós, és esetleg beeshet egy futballozni is tudó magyar, aki meg azért szabadlistás, mert 20 percnél tovább nem bírja.. Ezzel a kerettel aztán nagyon kell figyelni, hogy a kiesés elkerülhető legyen… Szóval megint lesz egy bajnokság, ahol egy, a tradícióihoz tökéletesen méltatlan, szánalmas kiscsapat lesz a Kispest.
   És persze lesz a tulajdonos által célként megfogalmazott “nemzetközi kupaindulást érő helyezés”, no meg lesznek szurkolók, akik ezt megint beszopják, és hiszik, hogy ez realitás, mert hinni akarják. :)

   1. jó játékoshoz pénz kell ha ilyen okos vagy mondd már honnan??

  1. Na ez nem semmi, lesz ha összejön neki!
   Ignja és Szabi esetében is lefogadom, hogy erősebb csapathoz fognak kerűlni, de ha ezt Youla is hozza, akkor ismét nagy puszi az igazoláspolitikánknak!
   Három játékos off, nulla bevétel.

   1. Ignja és Szabi maradt az utolsó két hírmondó a “kedvenc” debreceni 0-4-em hátööööö… rossz formában játszó játékosai közül. Kis késéssel követik szépen az Alci-Kosznics-Vidovics triót.

   2. ignja sérült honaok óta, gyula már 35 éves, kemenes régóta gyenge több meccsünk is elment rajta(horvát és nagy sokkal jobb nála

   1. Pont mint Desmond Child, ha már “rockerekről” beszélünk… :D

 8. Legendát nem lehet venni – A Felcsút és az NB II.
  Felcsút a zöld gyepen hever

  copy-paste

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.