• Pingback: Napikispest 2016.05.04. | Zongoracipelő()

 • István Hereb

  Asszem fiatalodunk tovább. Ignja nagyon hullámzó volt az idén, de azért hiányozni fog, főleg az 5 védős rendszer esetén. Kemenest kitárgyaltuk, remélem, jó helyre kerül. Gyulának már kijárt a pihenés, úgy éreztem, ami volt benne, az már kijött eddig. Nem baj, ha lesz hely egy-két jobb légiósnak (ha mákunk van), illetve további fiataloknak.

 • Escape

  Az azért mindent elárul a Honvéd szinvonaláról, hogy a weboldalukon még most sincs kint a hír.

  • Balázs Németh

   Erre majd jön a válasz, hogy mi csak hivatalos híreket teszünk közzé, a pletykákkal nem foglalkozunk…

 • Csaba Horváth

  Kemenes, Ignjával és talán még Youlával kapcsolatban a tavasz folyamán lehetett tudni, hogy várhatóan távozni fognak…inkább a kérdés az lesz, hogy őket kikkel, milyen szintű játékosokkal tudják pótolni.
  Úgy gondolom, hogy a védőposztra mindenféleképpen kell ember, a variációs lehetőségek kiaknázására, és egy legalább Eppel szintű csatár sem ártana…sőt!!! Anélkül felesleges is bármilyen reményekkel neki indulni a bajnokságnak.

  • Escape

   Milyen “reményekkel” indulsz neki a szezonnak?
   Nézd a tényeket, aztán szövögess álmokat:
   -két U20 as állandóan a csapatban
   -pénzt nem adunk senkiért, tehàt csak ingyen elhozhato játékos jöhet szóba ( szerinted ?)

   • A69W

    ahogy Esti Kornél mondja, “Nem változik semmi…..”

    “…………………..

    nem változik semmi
    ha körbe nézek tényleg
    itt minden megszokott
    és nem látszik a lényeg

    nem változnak a nappalok
    se jobb, se rosszabb nem vagyok
    nem változnak az emberek
    ne izgulj, itt nem változik semmi

    ez a hely, ahol mindent meg lehet szeretni
    a kádba’ habos vízzel a pisát elkeverni.”

   • kertbekaki

    akkor hogy kapjuk meg az extra szerencsejáték pénzt? én úgy tudom, hogy annak feltétele, hogy ugyanakkora összeget (200 millió körüli összeg rémlik csapatonként) be kell tennie a tulajdonosnak is. Azért én még hiszek a csodában, elvégre Kamber és Eppel is ingyen jött és mégis az utóbbi évek legjobb igazolásai.

   • Csaba Horváth

    Igazából, ha abból indulok ki, hogy a mostani bajnokságban az egyetlen U20-s szabályok szerint kötelezően pályán lévő emberünk Bobál volt, aki egy kiegyensúlyozott, tartósan jó eredményt tudott produkálni, miért ne lenne a következő bajnokságban is egy olyan U20-s, aki tudja hozni ezt a színvonalt? Pláne, hogy jön vissza Bobál Gergő is, aki talán a német csapatában szedett össze annyi rutint, hogy nb1-be is megállja a helyét.
    Emlékszem tavalyi szezon kezdete előtt mindenki azt mondta, hogy nekünk a Vasast és a Békéscsabát kell figyelnünk, mert kiesőgyanús a keretünk. Ehhez képest elég stabil középcsapat lettünk, akik ha nem bénáznak a Vasas, Haladás, Felcsút (vagyis a tabella alsó része ellen), akkor akár dobogós reményeink is lehettek volna.
    Most távozik két a tavasszal peremre került játékosunk, valamint egy tavaszra kicsit megkopott Youla. Ha őket legalább egy Eppel vagy Kamber szintű játékosokkal tudnánk pótolni, akkor lehet bizakodóak lehetnénk…pláne, hogy Bobál-Botka-Baráth-Nagy-Hidi-Holander-King-Prosser-Rossi személyében egy régóta együtt focizó összeszokott társasággal indulunk neki a bajnokságnak.

    • thpreg

     A Haladás már felsőház, egész szép helyen végzett, az utolsó körben még a 2. helyre is volt esélye, ha úgy alakultak volna az eredmények :D

 • Balázs Németh

  Ignjaért kár, de úgymond elvoltunk nélküle is tavasszal. Youla helyett nyílván az egyik U20-as játékos lesz a megoldás. Kemenest meg már tudtuk egy ideje. Védőt viszont kettő-hármat sürgősen igazolni kell, most is kiesett Lovric és Kamber ment hátra…

 • A69W

  Kemenest Én speciel valahol sajnálom, nem ezt a búcsúverziót érdemelte volna. Már feltettem a kérdést, de aktuális most is ki lesz a következő játékos ebből a keretből akinek a nevét skandálni fogják a szurkolók? A legjobb kapus korban van, aláírom voltak melypontok a közelmúltban a karrierjében, de Én még adtam volna neki lehetőséget! Legvalószínűbb persze, hogy takarékossági okoból tették ki a csapatból, gondolom a fiatalok 1 üveggyöngye helyett neki 2-t kellett fizetni és ez messze nem fér bele a klub “híres fizetési koncepciójába”. Horváth-al semmi bajom, nem egy bravúr kapus, de jó játékos, hozta az átlagot eddig mindig, de az igazi megméretettés majd ezután fog következni a számára.
  Ignát teljesen megértem. Szerintem már eddig is jóval többet töltött itt el, mint ami egy ilyen kvalitású játékos számára egészséges. Benne abszolút benne van egy nívósabb bajnokságban való helytállás! Ügyes igazoláspolitikánk eredményeként gondolom érte egy fillért sem kapunk majd, ha távozik……
  Gyula vitéz esetében, látva a produkcióját ebben a szezonban azt hiszem jogos az elvárás. Sajnos az idő, a kor, nagy úr egy csatár életében és neki eljött az a pillanat amikor szögre kell akasztani a csukát.
  Egyébként már nagyon várom a mantrát, amelyben beszámol Hemingway, hogy keresünk továbbra is baloldali védőt és csatárt, lehetőleg európai szintű klasszisokat, de persze legyen ingyen igazolható is.

  • Csaba Horváth

   A vélhető távozóink (Ignja, Kemenes, Youla) megérdemelnének legalább egy félidőt a diósgyőri barátságos meccsen..amolyan búcsúzásként. :)
   Amennyiben tényleg távozni fognak.

  • RW

   Kemenes ügyben teljesen egyetértek, Ignját még megpróbáltam volna itt tartani egy évre, bár idén sokszor elég tré volt szegény, nem hiszem, hogy ilyen minőséget könnyen találunk helyette.

   Horváth kapussal szkeptikus vagyok, szimpi gyerek, de félek, nem több egy stabil NB2-es kapusnál, ne legyen igazam…

   Youla tényleg lepukkant a végére.

   de az öreg mantráját (10-es játékos, balhátvéd) elnézve, a távozók pótlásán nem is gondolkoznak. Újabb csodás idény az építkezés helyett? Vagy csak szokás szerint rém pesszimista vagyok…?

 • Cha-b
  • Escape

   na most ha igazat mond Hemingway ( nem!) akkor a nálunk 3,000euro a plafon = 900,000Ft.
   Ezt megkapja kb. 10 játékos, a többiek fele ennyit kapnak.
   20 fős kerettel számolva:
   10játékos keres 900e 12 hónapon át = 108M
   10 játékjos keres 450e 12 honapon át= 54M
   összesen fizetésre megy 162 Millió ( ha nem 20 fős a keret akkor adj hozzá még 40 milliót)

   Vagyis az öregnek marad nagyságrendileg 100 milliója! Ennek a felét szétosztja ROssi, másodedző, gyuró, stb között, marad 50 Milliója.

   Abból elég sok tequilát tud venni magának a Mexikói nyaralásán minden évben, meg a rezsije is kijön.

   Egyszóval ebből él az öreg, ismerjük be. Nem hogy nem rak pénzt a klubba, de inkább kivesz belőle…
   Ezért tartunk ott ahol a bajnokságban. Nincs ezzel baj, csak ne kergessünk álmokat.

   • Döme Sanya

    Nem vitatkoznék, de pont ennyi a jövedelemadó, meg a többi fizetendő járulék, ésa többi adó. Úgy, hogy nullszaldós szaga van.

   • ius

    A stadion számláit is fizetni kell + a klub többi alkalmazottját. Utazási költségek stb. stb.

   • vass gábor

    Nagyon alábecsülöd a kiadásokat.Az Öregnek a Honvéd egy nagy ráfizetés,egy nagyon költséges hobbi.

    Az NB1-es játékosok mellett vannak az NB3-as keretben is jó páran akik már nem akadémiások (tehát havi fizut kapnak). Valamint az utánpótlás csapatokban (U19-től lefelé) is vagy 15-en már kaptak profi szerződést,hogy ne legyenek “elrabolhatóak” ingyen (nekik számolhatsz havi 100 ezret ösztöndíjként)..
    Sok alkalmazott is van.Edzők,orvosok,gyúrók,kapusedzők,erőnléti trénerek,fizikó-edzők,szertáros,pályamunkások,sajtósok,marketinges,technikai stáb,klubigazgató (Gács Palinak számolhatsz úgy 12 millát évente),létesítmény-igazgató,az állandó biztonságiak,+ a meccsenkénti legalább 30 biztonsági,a konyhai dolgozók,a takarítók,karbantartók,..stb…

    + a béreken kívül is rengeteg költség van. A bérek járulékai (adók),a dolgozóknak adott cafetéria,az útiköltségtérítések,benzinpénz vagy bejárási támogatás.A stadion
    fenntartása,sok-sok féle anyagköltség (például sportkrémek vagy a óriási konyhai alapanyagköltség)+víz,villany,gázszámlák,internet, az eseti felmerülő kiadások.Mezek,sportfelszerelések,idegenbeli buszos utazások,szállásköltségek (a távolabbi nb1-es meccseknél már előző nap elmegy a csapat és akkor úgy 25 ember szállodaköltsége van, és egy évben vagy 15 ilyen túra van) ,stb…,stb…

    Az NB1-ben a legkisebb költségvetés is úgy 500 millió lehet (Békéscsaba).
    A Honvédé nagyjából min.700 millió lehet,tehát a bevételek mellett,Hemi-nek évente úgy 400 milliót be kell raknia a saját vagyonából.

    • Escape

     Nem írok konkrét számokat, mert megkeres a moszad/cia – amelyiket éppen Hemi rám uszítja. :))

     Maradjunk annyiban, hogy első kézből tudom amit tudok. Csóróság van.

     • vass gábor

      Az NB I-es klubok költségvetése

      Ferencváros: 3 milliárd Ft

      Videoton: 3 milliárd

      Debrecen: 1,2 milliárd

      Diósgyőr: 1,2 milliárd

      Puskás Akadémia: 1,2 milliárd

      Újpest: 1,2 milliárd

      Haladás: 800 millió

      MTK: 800 millió

      Paks: 800 millió

      Békéscsaba: 700 millió

      Honvéd: 700 millió

      Vasas: 700 millió

      rangadó.hu,mai cikke

      Tegnap egész szépen telibe találtam a Honvéd 700 milliós költségvetését.(a Csabáét becsültem alá)

      “Csóróság”,feszes költségvetés nyilvánvalóan,hogy van a Honvédnál,hiszen a bevételeken túli kiadások mind az Öreget terhelik.De ezek az általam felsorolt kiadások mind-mind valósak,tehát egyértelmű hogy az Öreg nem kivesz a Honvédból,hanem minden évben berak.

      Az NB1-ben a legkisebb költségvetés is úgy 500 millió lehet (Békéscsaba).
      A Honvédé nagyjából min.700 millió lehet,tehát a bevételek levonása
      mellett Hemi-nek minden évben be kell tennie a Honvédba
      bizonyosan,évente úgy 200-350 millió környéki összeget a saját
      vagyonából .(utóbbi a bevételektől függ ,hogy éppen mennyit)

      Például
      ,akkor idén az említett MLSZ+TV-bevétel=302 millió,bérlet+jegyeladás
      kb.20 millió,egyéb bevétel (1-2 kisebb szponzor és az önkormányzati évi 5
      millió) legyen 20 millió,+ játékoseladás (az utóbbi évben csak Vécseire
      emlékszem,kb.120 millió,+ Bobál G. kölcsöndíja 20 millió).Öszesen ez
      így kb.482 millió a klub bevétele,míg a kiadások legalább 700
      millió.Tehát az elmúlt egy évben minimum kb. 218 milliót be kellett
      tennie az Öregnek a Honvédba.(régebben pedig még többet,mert akkor nem
      az említett 302 millió MLSZ+TV pénz volt,hanem tavaly csak 169 millió
      volt ez + Vécsei-szintű játékoseladás bevétel sincs minden évben)

     • Escape

      Ideirhatod az egész nemzeti koltsegvetést is. Attol még nem lesz igazad. ;)
      Egyébként rajtad kivul elhiszi valaki azokat az adatokat amit az mlsz publikál? Mondj már 1 olyan gazdasagi tarsasagot magyarorszagon aki valos adatokat közöl.
      Nincs

      De mindezektől függetlenül mondom neked :
      Nem rak bele pénzt az öreg.
      Tudom.
      De facto.
      Egyszer talán elmondom honnan…
      Ha már nem lesz az öreg a klubnál

     • József Lénárt

      te direkt kötözködsz vagy kurvára nem értesz a gazdasádhoz!!

     • roanbevik

      valójában talán tök mindegy ha ki is vesz, hiszen ha nem üzletként nézi, akkor amúgy miért lenne itt? Betett lóvét, most kivesz. Az a ~50 milla aztán nem nagy vizet kavarna, ha ott csücsülne a számlán, max 1 komolyabb játékosra futná, de nem fizet többet 9kilónál. Mondjuk lehet csinálnék a helyében még egy magasabb kalapot, bár vélhetően akkor egyre többen szeretnének átkerülni, míg végül újra tolhatná be a lóvét, jönne az adósság, a kamu dolgok, és újra kampó lenne .. aztán kereshetnénk valami arab befektetőt. Nekünk azt hiszem állami szerelem nélkül ez jutott, el kell fogadni, hogy innen nem lesz feljebb sajnos, hacsak el nem adják a fél nb1-et az EB után külfülde, és Hemi bá tud majd nemet mondani a normálisabb fiatalok elcsábítására…

   • kgyula

    A bérek után a munkáltatót is terhelik járulékok…

    • vass gábor

     A tények őt nem zavarják,csőlátás-szerűen a felmerülő költségek csak 1 tételével számolt,miközben az mellett még rengeteg más kiadás,fizetnivaló is van.

   • József Lénárt

    adj még hozzá 80% járulékot barátom

 • Balázs Németh

  Mindhárom távozónak pénteki lesz a búcsúmeccse.

  • vass gábor

   “A mérkőzés három játékosunk, Kemenes Szabolcs, Souleymane Youla és
   Aleksandar Ignjatovic búcsúmeccse lesz. Kemenes 2010 és 2016 között 152
   meccsen védte a kapunkat, évekig a csapat kapitánya volt. Ignjatovic
   2012 és 2016 között 94 találkozón lépett pályára és 6 gólt szerzett.
   Youla 2014 és 2016 között 54 mérkőzésen 13 gólt lőtt.”

 • szilárd

  Ez pont olyan,mintha a Vidi bármi áron szeretne megszabadulni Juhásztól,hiszen Ignjatovic a legjobb védő Rolival karöltve az nb1-ben.Hát,ha máshol nem is de valamalyik magyar kupaindulónál biztosan felbukkan majd.Hülye az aki őt elengedi,és főleg aki eddig csak hébe-hóba játsszatta.

 • Thibby

  Sokan sajnálják a távozokat….de szerintem és a tények alapján Horváth egy átlagos nb1-es kapus, vagy kicsit jobb mint az átlag viszont vitán felül jobb Kemenesnél.
  Ignja?? Hát én nekem az elmúlt évben katasztrófa volt, olyan helyezkedési hibákat vétett amire szinte nincs magyarázat….szerintem ezért is engedik el….
  Youla meg szegény megöregedett.

  • szilárd

   Ha azt vesszük,hogy szögleteknél előre ment gólt fejelni és több fordulón keresztül “meccsarc” volt,akkor ezeket túlzott rosszindulattal sem lehet helyezkedési hibáknak nevezni.Lovric azért fényévekkel lassúbb játékos,ráadásképpen,Rossi nem egyszer elvesztette a fonalat az ötvédős taktika során…:-)

  • vass gábor

   Mindhárom távozó a csapat erőssége volt ,sokszor.
   Persze mindháromnak voltak gyengébb meccsei is,kevesebbszer.

   Az nb1-es keretekben lévő kb. 28 kapus között Kemenes Szabi reálisan az első 6-8-ban benne van.
   Az nb1-es keretekben lévő kb. 40 belsővédőből Ignjatovic az első 10-ben benne van.(az összes hibájával együtt is,például a rossz lesre állítások,a félpályánál kapott sok felesleges sárga)
   Az nb1-es keretekben lévő kb. 50 csatárból Youla az első 20-ban még mindig benne van.(lehet hogy már nem 90 perces játékos,de egy meccset eldönteni képes 30 perces cserének a következő szezonban nagyon jó lett volna).

   Horváth kapus megítéléséhez még kevés idő telt el (tíz egynéhány NB1-es meccs).Voltak bravúrjai,hozott meccseket is,de voltak nagyon rossz pillanatai is (például a legutóbbi Fradi meccs jórészt rajta ment el,a győztes góljuknál nagyon elnézte a szögletből bejövő labdát,majd még rossz helyre is ütötte)

   • Thibby

    Kemenes nincs benne az első 10-ben.
    Ignja képességei alapján akár a legjobb is lehet. Vele szerintem hozzáállás problémák vannak, egyéb véleményem megtartom magamnak.

    Youlában talán igazad lehet……én kedvelem de egy Honvéd játékos ne a 15-ben legyen hanem az 5-ben. Esetleg cserének jó lenne de messze nem akkora veszteség mint sokan gondolják.

    • A69W

     Szerintem Kemenes lazán benne van az első 10-ben :)

   • áfonya bácsi

    Gyuszi cserének tényleg jó lett volna. De a jelenlegi szabályok szerint emiatt megtartani egy légióst szimpla hülyeség.

   • Sanzi

    Kemenes mint top6-8 as kapus az kemény… az első másfél éve kiváló volt, az utolsó 2 éve felejthető.számtalan meccs rajta ment.

    • vass gábor

     Kemenes mint top6-8 as kapus az kemény…(Sanzi)
     Kemenes nincs benne az első 10-ben.(Thibby)

     Na akkor nézzünk egy reális rangsort,11 csapat 2-2 kapusa + Kemenes között

     1-3.Király,Dibusz,Danilovic (Videoton)—ők hárman egyértelműen a legjobbak.

     4-5.Poleksic (B.csaba),Balajcza (Újpest)

     6-8.Hegedűs (MTK),Kemenes,Rados (Diósgyőr)—-ők hárman nagyjából egyformák,képesek bravúr-védésekre is,jó teljesítményre,de a hiba is bennük van.(Hegedűs például az utolsó két meccsen 7 gólt kapott,többet a Kígyó-térről)

     Az utánuk jövők már egy fokkal gyengébbek.
     9-14.Radosevic (a Debrecen horvát kapusa,1 éve még Balmazújvárosban volt),Rózsa (Haladás),Antal Botond (Diósgyőr),Verpecz (Debrecen),Molnár P. (Paks),Nagy G. (Vasas)

     A végén pedig olyanok akik elég gyengék,vagy szinte nem is kaptak szerepet.
     15-23.Pogacsics (Felcsút),Pajovic (Felcsút,előtte a Vidiben volt harmadik számú kapus),Kovács Z. (Újpest),Jova (Fradi),Kovácsik (Videoton),Hermány(Vasas),Groppioni (MTK),Mursits (B.csaba),Székely(Paks)

     • József Lénárt

      hát szerintem 15-23 között van

  • József Lénárt

   igazad van

 • Dagiiron

  Az nso szerint Kemenes a Pakshoz megy.

  • áfonya bácsi

   De ott nem csak magyarokat alkalmaznak?

   • Dagiiron

    ? Kemenes miért ne lenne magyar?

    • áfonya bácsi

     Ja hát állampolgárságát tekintve az. :)

     • áfonya bácsi

      Pont mint Desmond Child, ha már “rockerekről” beszélünk… :D

 • Lassie Tizenkilenc

  Kemenes az utóbbi 2 évben már inkább csak dumált mint védett. Gyuláról tudtuk hogy már öreg és csak percei vannak hátra a focipályán.Úgy kellett mindig összedrótozni. Ignjával kb 2 hete találkoztam, tisztára le van engedve, hiányzik róla kb 15 kiló izom.A 3 játékos állapotát figyelembe véve racionális jó döntés.Kiváncsian várom kik jönnek a helyükre

  • A69W

   Assubi, Salafa és Ebende.

  • kgyula

   Tökmindegy, hogy kik jönnek. Amire bizton lehet számítani, hogy a keret többségét az nb1-es szinten nagyon közepes akadémisták teszik majd ki, hozzájuk jön néhány szintén közepes légiós, és esetleg beeshet egy futballozni is tudó magyar, aki meg azért szabadlistás, mert 20 percnél tovább nem bírja.. Ezzel a kerettel aztán nagyon kell figyelni, hogy a kiesés elkerülhető legyen… Szóval megint lesz egy bajnokság, ahol egy, a tradícióihoz tökéletesen méltatlan, szánalmas kiscsapat lesz a Kispest.
   És persze lesz a tulajdonos által célként megfogalmazott “nemzetközi kupaindulást érő helyezés”, no meg lesznek szurkolók, akik ezt megint beszopják, és hiszik, hogy ez realitás, mert hinni akarják. :)

   • Döme Sanya

    Hát igen. Aki meg nem szopja be az állítólag pesszimista.

   • Escape

    És tudod mi a legviccesebb?( legszomorúbb)
    Hogy hemingway komolyan is gondolja a nemzetkozi kupaindulást ezzel a kerettel!!!
    :))

    • József Lénárt

     ha nem csalják el 4 meccsünket az idén meg is lett volna

   • József Lénárt

    jó játékoshoz pénz kell ha ilyen okos vagy mondd már honnan??

  • József Lénárt

   igaz

 • áfonya bácsi
  • A69W

   Na ez nem semmi, lesz ha összejön neki!
   Ignja és Szabi esetében is lefogadom, hogy erősebb csapathoz fognak kerűlni, de ha ezt Youla is hozza, akkor ismét nagy puszi az igazoláspolitikánknak!
   Három játékos off, nulla bevétel.

   • áfonya bácsi

    Ignja és Szabi maradt az utolsó két hírmondó a “kedvenc” debreceni 0-4-em hátööööö… rossz formában játszó játékosai közül. Kis késéssel követik szépen az Alci-Kosznics-Vidovics triót.

   • József Lénárt

    ignja sérült honaok óta, gyula már 35 éves, kemenes régóta gyenge több meccsünk is elment rajta(horvát és nagy sokkal jobb nála

 • szilárd

  Legendát nem lehet venni – A Felcsút és az NB II.
  Felcsút a zöld gyepen hever

  copy-paste