Cívis kibeszélő

dvscIgen, jól látjátok, szégyenszemre fotelekké nemesülünk ma Hantával Budapest két végében*, de van ez így, hogy szökőévente egyszer egyikünk sincs ott a csapattal (legutóbb talán a majdnemkiesős 2015-ös tavaszon a Hali elleni vendégjátékot kummantottuk el, egy közös Gurigázás képében).

Kibeszélő viszont kell, itt lehet okoskodni, szöttyögni, bizakodni és siránkozni a meccsig, élvezkedni vagy hőzöngeni pedig este 8 és 10 között.

Sajna, ma ez így alakult!

*Mondjuk Főszerk urat ismerve, ilyenkor szokott az lenni, hogy felhegesztem a posztot, majd 10 perccel élesítés után kommentben jelzi, hogy ő már épp Létavértesen eszik valami penetráns zigeunersteak-et az Ultras Trógers csomagtartójában, mert persze elintézte a szabit, hogy rohaggyak meg.

“Cívis kibeszélő” bejegyzéshez 135 hozzászólás

 1. Gratulalok a 3 ponthoz a csapatnak (az elso 25 perc focihoz),de most eloszor ugy erzem,h nem erdemeltunk gyozelmet.

  1. Dehogynem megérdemeltük,rúgtunk egy szép gólt,míg a Loki nem tudott betalálni.Ennyi.

   1. Iksz reálisabb lett volna, de egyszer nekünk is lehet mákunk már…

   2. Szerintem revidiálnod kellene a leírtakat, Rossi is azt mondta az X reálisabb lett volna :) :)

    1. A helyzetek alapján,a játék képe szerint lehetett volna iksz.De aki nem lő gólt,az nem érdemel pontot.Az első 25 percben lefociztuk őket,utána beszorultunk,de az utolsó 25 percben (a cseréink után) már nem volt Loki helyzet.

     1. Végre egyszer nekünk is szerencsénk lehet! Mennyi olyan meccsünk volt, ahol jobbak voltunk, vagy a bíró nyúlt bele!
      Úgylátszik az a garancia, hogy manapság az első 20-25 percben kell 2 gólt rúgnunk és akkor nem kell ennyit izgúlni a végén!
      Most fájnak csak igazán a Gyirmót és a Matyóland elleni pontvesztések!

 2. Zsótér baszott jól nyomta, mintha pénzért csinálná :)! Engem meggyőzött! CSAK A KISPEST

   1. Pedig biztos őt is megfizetik ;) de jogos abszolút, fáradt védők ellen többet is lehetett volna De győztünk nem nekünk kell magyarázni

   2. dettó… Hidi, Zsótér, Holender…. és komolyan nem tűnik fel Rossinak, hogy Nagy Gergővel kezdődnek a labdaszerzések ? :)

  1. mivel győzött meg ? 3 méterről nem bírt emberhez passzolni… :/ szerintem nem sokat tett hozzá azontúl,h lelkes volt… mondjuk Holender még rosszabb volt ma :/

 3. A második félidős klasszikus catenaccio meghozta a 3 pontot, de ehhez kellett a borzasztóan gyenge Debrecen! 5-10 értékelhető percük volt!
  Rossinak respect, hogy elismerte, hogy az x reálisabb lett volna. De mi már hányszor voltunk a fasz rossz végén a múltban! Kellett és még jól fog jönni ez a három pont! :)
  Lanzának gratula a hárompontos gólhoz, ezért jött és reméljük megmarad a kedve!

 4. Jó ez a kezdő, csak Patya helyett én Nagy Gerinek adnék lehetőséget.

 5. remélem Lanza hamar utoléri magát fizikailag, mert qrva gyengék vagyunk nélküle és persze Eppel nélkül…
  sokkal többet kell kihozni az ilyen 20-25 percekből és aztán kicsit szervezettebben visszaállni, mert ma nagy mákunk volt… még a bíróval is. de a lényeg, hogy 3PONT :)!!

 6. Ez a büntetésem volt, mint debreceni születésű Honvéd szurkoló, ki Veszprémben izgult végig…

  1. Még mindig jobb mintha Kispesti születésű Veszprém szurkolóként Debrecenben nézted volna ezt a meccset :)

    1. jaja… :) mint parasztbácsi az állatkertben a zsiráfra : márpedig ilyen állat nincs…! :D

 7. Nekem van egy olyan megerzesem,h a bajnoksag vegen fajdalmas bucsut veszunk Vaszketol,Holendertol es benne van,h Kingtol is.

  1. A jelenlegi teljesítményükből kiindulva, ezen nem is csodálkozom. Kérdés, hogy sikerül-e őket pótolni majd.

  2. azért ez még korai… Vasziljevicsben több van, csak kevés lehetőséget kap, Holender talány… :/ King sajnos nem igazi alternatíva jobb bekkben, a középpályán meg nagy a tolongás, nem férhet oda

 8. Ha abból indulok ki, hogy 6 napon belül ez a 3. mérkőzése a Csapatnak, és ebből kettő vendégként, akkor egy szavunk sem lehet. A második félidő lehet nem volt tetszetős, de a győzelem meg van, és ez a lényeg. Amúgy meg tegyük a szívükre a kezünk. Hány olyan meccsünk volt, ahol győzelmet érdemeltünk volna és mégis iksz lett? Vagy éppen kikaptunk? Pont ezért nem érdekel, hogy az iksz reálisabb lett volna (vagy éppen nem).

 9. Bravó Lanza! Nagyon szépen kivitelezett lövés volt és szerintem a lényeg, hogy Horváth helyett Grófot kell védetni! Nagyon kell viszont Eppel, Lanza és Nagy Geri a csapatnak,mert meglátszódik a hiányuk, valamint Boti is beférne…

 10. Úgy néz ki,hogy az új Loki-Stadion a kedvenc idegenbeli pályánk lett.Az átadása óta négyszer voltunk ott,a négy meccsen szereztünk 10 pontot,úgy hogy még gólt sem kaptunk,de 6-ot lőttünk.(mindezt úgy,hogy mindig a Loki volt az esélyesebb)

  Debrecen–Honvéd 0-2
  Debrecen–Honvéd 0-0
  Debrecen–Honvéd 0-3

  és a mai,
  Debrecen–Honvéd 0-1

   1. Hú,tényleg azt kihagytam.
    Ezt számolva is,a 3 győzelem–1 döntetlen–1 vereség mérleggel, valószínűleg az új Loki–stadion a számunkra legjobb statisztikájú idegenbeli NB1-es helyszín.

 11. Rossinak a Hidi és Holender is nagy szerelme… Tegnap elórefelé Balázs Zsoltot cseréltem volna inkább.

  1. Hidi és Filip persze már pár fokkal jobb, mint pl. Diaby vagy Testardi :) ,de Rossi néha tényleg logikátlanul tol embereket és jegel másokat

   1. A jegelés, favorizálás Rossi privilégiuma. Mi csak azt látjuk, hogy egy kvázi jó játékos a padra sem kerül, ő viszont látja a hozzáállását, az edzésmunkáját, a többiekhez való viszonyát, a vele kapcsolatos jővőbeni terveket (el akarják adni, nem akar szerződést hosszabbítani, stb.).
    Az eredmények eddig Rossit igazolták. :)

    1. attól, hogy a privilégiuma, még tévedhet, vagy befolyásolhatják rossz irányba (Diaby, Testardi, Mancini ??? :D ne vicceljünk már)
     rajta kívül ki nem látja, hogy Nagy Geri nélkül nincs igazi szűrés a középpályán ?
     melyik eredmények igazolják ? :) pl. Kövesd, ahol szintén nem volt aki a középpályán megfogja az ellenfél támadásait ? (és sajnos tegnap is közel álltunk ehhez)
     ez nem személyeskedés, Patrikot bírom : brutál jó rúgótechnikája van, de fele annyira sem tud védekezni mint Geri, nagy gólt viszont már láttunk NagyGeritől is…
     vagy itt van Baráth Boti esete… minden évben hozunk valami noname szürke valakit balbekkbe, aki meg sem közelíti Boti összteljesítményét, viszont ballábas… :)
     ez a Hajdú is 1 olyan szürke egér, aki a büdös életben nem fog pl gólt lőni vagy hatékonyan segíteni a támadásokat, de még hátul sem jobb, mint Boti!
     ennyi….
     ettől még értékelem Rossi jó dolgait, de nem fogom megérteni az ilyen személyi döntéseit

     1. Én is jobban elismerem Nagy Gergőt, mint Hidi Patrikot. Sőt Baráth Boti is nagy kedvencem. De nyilván meg van az oka Rossinak, ha egy játékost jegel, vagy éppen folyamatosan játszat. Lehet, hogy Hemingway nem szól bele a közvetlen összeállításba, de biztos hogy felülről neki is (Rossinak) jönnek olyan ukászok, hogy ezt meg azt játszatni kell, mert különben nem kapjuk az MLSZ-től a szerencsejáték pénzt, vagy ez a játékos nem írta még alá a szerződést, jó lenne kicsit jegelni, esetleg más játékosokra vannak érdeklődök, kicsit játszatni kéne, és arról nem beszéltem, hogy Rossinak is lehetnek olyan játékosai, akinek a képességeiben végsőkig bízik, vagy nem látja, hogy a taktikai elképzelésében azt a játékos illeszkedni. Arról nem beszélve, hogy olyan keretünk van (szerencsére), ahol a rotáció nagyon jól működik, nem lenne jó, ha az ellenfél kiismerné a mindig ugyanazokra a játékosokra épülő taktikáját. Természetesen a játékosnak sem biztos, hogy szerencsés, ha minden mérkőzésen játszik, hisz azért 9 nap alatt 4 mérkőzés (Mórahalom, MTK, Loki, Vidi) sokat kivesz egy játékosból, ha túlterheli magát lehet hosszú hetekre lesérül…..nyilván Rossi nem ellensége önmagának, elég lojális edzőnek is tartom, akinek fontos a szurkolók elégedettsége, szóval ilyen keret-összeállítás szempontból én teljes mértékben elfogadom a döntéseit. Ha valami nagyon rosszul sül el, kerek-perec vállalja a felelősséget (nem egy mérkőzés utáni nyilatkozatában meg is tette).

     2. Teljesen igazad van.
      Évek óta mondom ennek a keretnek annyi változásra van szüksége hogy Kemenest le kell cserélni, szükség van egy irányítóra, és egy jó edzőre….ezzel a három dologgal bajnokok is lehetünk. Már majdnem ott vagyunk a célba….csak az edző csere van hátra… :)

      1. azért ez lesz az 1. olyan szezonja, amikor megkapta, amit kért… ezt az esélyt még “adjuk” meg neki :)

      2. Bajnokok? Ne viccelj már…Ha Rossi elmegy bajnokok leszünk…Ez vicc :)

       1. Ezzel a kerettel már egy jó edző versenyben lenne a bajnoki címért. Rossi nem…..

        1. A zöld makik Rossiról mondják ezt, hogy a fagyi keretével már soxoros bajnok lenne, meg Vignjevic is.

        2. 1.Rossi jó edző,de tudom ,hogy te nem reálisan nézed (szerinted ” megyei szintű edző”, hahaha)

         2.Reálisan nézve a Videoton és a Fradi kerete még mindig a két legerősebb.Velük akkor tudnánk versenybe lenni,hogy ha sokáig botladoznának.Azonban hosszú távon (33 forduló) általában kijön a valós erőviszony.+ ők korlátlan számú légióst szerepeltethetnek (míg mi max. 3-at) és nekik az U20-as szabályt sem kell figyelniük (míg nálunk 2 fő U20-as is végig a pályán van,szerencsére Gazdag és Koszta jól játszanak és Zsótér megfelelő cseréjük lehet)

         Nekünk már a bajnokság végi 3. hely elérése nagy siker lehet.(minden ennél magasabb helyezés pedig a hab lenne a tortán) A Vasas és a Haladás szerintem visszafog esni.A fő ellenfelünk a Debrecen lehet,így a tegnapi győzelem nagyon fontos volt.

         1. Azért mondom ezt mert a fradi és a vidi kerete szerintem nem erősebb, pusztán hosszabb a padjuk. És ha hozzá veszem hogy dolly a zöld padon Rossinál is gyengébb edző akkor a fradit ki is húzhatjuk. A vidinél Berget még nem ismerem így nem is minősítem.

  2. Közben látom, hogy a Balázs Zsolt cseréje Vernes “kinőttemazNBIet” Ricsi bekezdett Pakson! NB III piros lap :-)

   1. :)))))))))))))))))))
    Bizti azért szedett össze pirosat mert akkkor automatikusan eltitltják az NB3-tól és Csertői mester az első csapatba lesz kénytelen berakni :)
    Egyébként nézegetem a többieket is : Szabi ugyanolyan rossz mint nálunk….
    A futballprostituált Jelenának pedig még helyzete sem volt még, nemhogy gólja…

 12. a mai hangulat javító… :)
  (az a topogás a nekifutás előtt.. :D nagy fazon! )

 13. Azért az kemény, hogy 1-1 kommentben már bosszankodunk, hogy csak 1-0-ra nyertünk Debrecenben :) készüljünk, mert a Videoton szerintem ennél rágósabb falat lesz :(

  1. Egy fehérvári barátom szerint nekik mi vagyunk a mumosok! Lanzával szerintem meg biztosan!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.