Stadionmizéria, nem értem, stadionépítés, nem értem, de tényleg nem :(

Elértem a határaimat, feladom a józan ésszel folytatott harcomat, és megadom magam Abszurdisztánnak.

Október 10-én robbant a hír, hogy október 29-én búcsúzik az Illovszky stadion, és 2018 tavaszára egy új létesítmény épül a helyébe, bár

 • terveket még nem láttunk,
 • volt róla szó, hogy ott is épül majd valami, de még céldátumig sem jutottak,
 • erre most 19 napja maradt hátra,
 • de tervek, meg úgy általában forintok a finanszírozásra még mindig nem léteznek.

Ezzel szemben az új Bozsik stadion és a Dél-pesti utánpótlásközpont (ez lenne az akadémiánk) tervei évek óta készen, a terület elméletileg lefoglalva, a források elkülönítve, az átadás meg most szeptemberre lett volna, és még csak nem is az első tervek szerint, hanem valamelyik módosított alapján.

Nem értem. Tényleg nem.

“Stadionmizéria, nem értem, stadionépítés, nem értem, de tényleg nem :(” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Pedig a Mtk pálya is kész..ez volt a főindok hogy miért nem indul el ez az egész.Lehet akkor most meg kell várni a Vasast is?Aztán kapnak a lilák is egy újat???A végén már csak mi jönnénk…

 2. Ez az egész felháborító és undorító. Van valami a háttérben amit nem tudunk. Úgy érzem átvertek minket…. mocskos szarházi vasas…..

 3. Akkor megint hazudott a tulajdonos. Legutóbb azt nyilatkozta, 2017-ben elkezdődik az építés és 18-ra elkészül. De ebből biztos nem lesz semmi, mert az utánpótlásközpont helyénekl földmunkáival hónapok óta állnak, és ameddig az akadémiának nincs kész a helye, biztos szó sem lehet a Bozsikról.

  1. Én nem a tulajdonost Hemy bácsit okolnám, ő is egy jól megszervezett átverés áldozata. Itt nekünk akkor és csak abból van és lessz valami amit, ő ad a saját pénztálcájából. Ez a szomorú helyzett….

  2. Nem hiszem, hogy itt az Öreg lenne a hibás. Ha nem akarnak adni, vagy később akarnak, abba neki nem nagyon van beleszólása. Csak azt tudja mondani, ami ígéretet hall, meg ami megjelenik a Magyar Közlönyben. Arról nem tehet, hogy ott mostanában nem szokás a valóságra reagálni.

   1. Egy évvel ezelőtt csak egy kérés volt, az is az MLSZ részéről a halasztás iránt. Miért kellett belemennie garanciák nélkül? Most meg legalább megkérdezhetné ott ahol érdemes, hogy miért. Nyalt már annyit ezeknek a rohadékoknak, hogy legalább kérdezni merjen…

   2. Helló Véghhanta,egy ideje nem látom Vass Gábort a blogon.Ő olyan jól tájékozott volt mindig,volt valami közeli forrása,ahonnét megtudott olyan infókat amik titkok voltak.Hátha ő tud valamit a múlt heti két titkos edzőmeccsről ! Jó lenne tudni legalább az összeállításokat és hogy miért olyan titkos ? !!!

    1. Hááát, Vass mester nincs nálunk leltárban, szóval nem tudom mi lehet vele :)
     Remélem hamarosan visszatér remek infókkal.
     Igazából nekem az a fura, hogy sem a Kövesd, sem a Zete nem nagyon írogatott a meccsekről.

 4. A Tisztelt Kispesti illetékességű ellenzéki országgyűlési képviselő urak vajon miért nem fordulnak ebben a kérdésben az illetékes gazdasági vagy fejlesztési miniszterhez???

  Mondják például az írásbeli kérdés egy olyan műfaj amivel korlátlan számban élhetnek, élhetnének! (15 napon belül köteles a miniszter érdemi választ adni!)

  Nem 2018-ban kell majd a kampány időszakban jópofizva a Bozsikban megjelenni!

  1. Gajdától és társaitól nem lehet várni semmit, csak a saját politikai érdeküket nézik. Számukra csak az fontos, mennyire befolyásolja a 2018-as országgyűlési és 2019-es önkormányzati választási esélyeiket az u.p. centrum és az az új Bozsik. Mivel ezek kormányberuházások, nyilvánvalóan próbálják őket hátráltatni. Tőlük nem várható azonnali kérdés (Buránytól) vagy írásbeli beadvány. Csak éppen akkor mit keres a díszpáholyban Gajda? Én azért Hemingway felelősségét nem vetném el. Egy tulajdonosnak legyen annyi érdekérvényesítő képessége, hogy az évek óta (!) kész tervekből most már valami valósuljon is meg. Ráadásul az őrült ragaszkodása ahhoz a víziójához, hogy először az u.p. centrumnak kell elkészülnie – amit ugye szándékosan hátráltatnak – gyakorlatilag ellehetetleníti az új Bozsikot. Markovicsot sem mondanám kormányzati embernek, nekik mégis elkezdik a bontást. A Vasasról és az MTK-ról szó sem volt, amikor a mi stadionunkról már kész tervek voltak – itt az eredmény. Hemingway felelősségét abban is látom, hogy nem ad tájékoztatást arról, mi most pontosan a helyzet. Csak panaszkodik, hogy szándékosan hátráltatják, de nem nevez meg senkit. Csak az 500. időpontot sorolja fel, már 4 éve, hogy mikor kezdődnek a beruházások. Már látni se bírom, hányingerem van az állandó ígérgetésekből. Úgy gondolom, elérkezett az idő, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, mert ez már botrány, a szurkolók hülyének nézése! Előbb-utóbb nekünk szurkolóknak kellene összehozni valamilyen kérdést az illetékesek felé, és aláírni – ha ez igazán fontos még nekünk. Mert most már nem elég, hogy itt egymás között leírogatjuk, hogy “nekünk úgysem lesz új stadionunk”, vagy hogy Hemingway “rosszul fekszik az MLSZ-nél”, ezért már bátran írogathat bármit, vagy vívhat szabadságharcot.

   1. Az tény,hogy “szoci” kerület vagyunk, polgármesterestől, ogy.képviselőstől és nekik egy ilyen beruházás nem sokat hozna a konyhára, amikor ott kellene aszisztálniuk egy átadáson, mellékszereplőként! Tisztában vagyok azzal, is hogy igazából nem ez a politikai érdekük, hogy itt legyen egyáltalán valami sport fejlesztés,
    DE,
    azonban ez már egy olyan abszurd, pofátlan helyzet, hogy saját szemszögükből nézve azért lehetne virítani, jó pontokat szerezni (“foglalkozunk a kerületünk lakosait érdeklő problémával” bla-bla-bla) azzal, hogy feltesznek egy kérdést mondjuk úgy megfogalmazva, hogy:
    “Kispest miért van büntetve?,
    Miért megy a hülyítés itt stadion ügyben?
    A külögyminiszternek ilyen gyenge az érdekérvényesítő képessége?
    Kisvárda, Mezőkövesd többet érdemel mint Puskás csapata?”
    stb.
    Politikai csőlátás és impotencia ez amit csinálnak szerintem és nem felelős képviselet…..kb.ilyenek miatt tartonak egyébként itt a szocik, ahol tartanak.
    Egyébként Gajda díszpáholysága (az önkormányzat kb. nulla forinttal támogatja a klubbot)mellett fel lehet tenni a kérdést, hogy Szíjjártó is mit keres ott? Ezek szerint valóban nulla a beleszólása a stadion kérdésbe, de azt nem tudom benyelni vele szemben,hogy egy nyamvadt nemzetközi szponzor ideirányítását sem tudta összehozni!

    1. Szerintem Szíjjártó azért nem segít, mert meg van sértődve, hogy nem ő a klubelnök. Ha átvenné Hemingway helyét, villámgyorsan beindulna minden. Tavaly nyáron már volt erről szó itt a fórumon, de akkor mindenki kikelt magából. Én sem vagyok híve egy ilyen dolognak, de ebben a rendszerben úgy tűnik, máshogy nem megy. Vagy lefekszünk vagy emelt fővel halunk meg. Ez a választás. Politikai hátszél nélkül halott vagy.

     Az utánpótlásközponttal kapcsolatban leírt indokaidat elfogadom, de ha ilyen lassan megy minden, bukjuk a stadiont. Borzasztó ezt az egészet átélni, hogy egy ilyen nagymúltú csapattal ilyen méltatlanul bánnak. Azért el tudnám képzelni, hogy egykori játékosaink is megszólalhatnának az ügyben. A Vasasnál is boldog-boldogtalant beszerveztek (még Hegyi Ivánt is!). Miért ne lehetne egy kampány (reklám)filmet összehozni, ahol volt nagyjainkat szólaltatnák meg, hogy mit jelent az országnak, nekik a Honvéd, milyen volt itt játszani, és mennyit jelentene a fiataloknak egy új edzőközpont, egy szép stadion. Indíthatnának a csapat múltjának gyors bemutatásával, és ezután a rövid interjúk.

 5. “Annak ellenére, hogy elég világosan beszéltünk mind az edzőcentrum, mind a stadion jövőjéről, terveink még mindig nem tűnnek elég világosnak sokak számára. Talán érdemes egy kicsit beszélni erről is. Az utánpótlás központ tervei elkészültek, és a jóváhagyás végső fázisában vannak. Úgy gondolom, szeptemberre a tervezés és engedélyezés folyamata lezárul. Körülbelül ez idő tájban indulhat maga az építkezés, a közbeszerzési folyamat lezárása után. Ha minden jól megy, és nem fedezünk fel ősi hun relikviákat a tervezett pályák helyén, akkor a 2015/2016-os szezont utánpótlás csapataink már az új edzőcentrumban kezdhetik el. Azt tervezzük, hogy addigra az új Honvéd stadion terve és engedélyeztetése is elkészül. Jövő nyáron/ősszel elkezdődhet a stadion építése is, akkor fogjuk megtudni, hogy mennyi ideig tart, de egy évig mindenképpen Ez azt jelenti, hogy a 2015/2016-os szezont minden valószínűség szerint albérletben kell majd töltenünk. Ugyanakkor addig, amíg az utánpótlás centrum nem készül el, nem akarunk a stadion építésének nekivágni, mert akkor az akadémiának nem lenne meg a megfelelő pálya kapacitása. Így aztán az egyik projekt követi a másikat. Nekünk az első csapat mellett az is fontos, hogy az ország egyik legjobb utánpótlás központja, a Magyar Futball Akadémia minden fennakadás nélkül működjön. Ha ez azt jelenti, hogy egy kicsit később kezdünk neki a stadion építésének, akkor ámen. Folyamatos működésünk, és a fiatalok ellátása egyik legfőbb prioritásunk. Itt nem köthetünk kompromisszumokat. De tessék megnyugodni, semmi jel nem mutat arra, hogy a kormányzat által meghirdetett utánpótlás centrum és stadion projektek koncepciója akármilyen módon sérülne.”
  2014. június 21. – Hemi

  1. Haha, pont néhány napig szabin vagyok, és tervbe vettem, hogy kikeressem az összes nyilatkozatot, hogy mikor lesz kész az új Bozsik :) Egynek remek. (link?)

   1. Nincs link, csak lementegettem magamnak a stadionunkkal kapcsolatos nyilatkozatokat. Nem biztos, hogy sok értelme volt.

     1. Eközben Miskolcon, Szombathelyen, Székesfehérváron, valamint a Budapest Honvéd stadionjánál is rekonstrukciós, bővítési munkálatokat terveznek.
      „Két hónap múlva megmutatjuk a koncepcióterveket, ezeket mindenhol egyeztetjük a klubbal, hiszen a klub fogja használni, és az önkormányzattal, hiszen az önkormányzat tulajdonában, kezelésében vannak ezek az épületek. Jómagam, illetve csapatom a projekt ellenőrzésében, működtetésében veszünk részt. Mindenhol körülbelül ugyanúgy, a jövő év elejére leszünk kész a tervekkel, kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárásokkal, és ahogyan a klub kéri, megvárjuk a bajnokság végét, májusban indítjuk a kivitelezést, vagy ha úgy dönt a klub, hogy tudja hamarabb indítani, akár már március-áprilisban – mondta el a Mai helyzetbe Vígh László. Elárulta, mind a négy létesítmény UEFA 4-es kategóriájú lesz, száz százalékban fedett lelátóval. Miskolcon 14 000, Szombathelyen 10 000, Budapesten 8000, míg Székesfehérváron 15 000 néző befogadására lesz alkalmas a stadion. A kormánybiztos a beruházások tervezett költségvetéseit is ismertette.
      „A szombathelyi stadionhoz tartozik egy háromezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok is, a kettő együtt 9.5 milliárd forint, a diósgyőri 4.5 milliárd forint, hiszen az egy rekonstrukció lesz, a Honvédé szintén kevesebb, mert szintén rekonstrukció, a főépület és az akadémia megmarad, az 5 milliárd, és 9 milliárd áll rendelkezésre a fehérvári stadionra.”
      2014. június 26. – Vígh László kormánybiztos
      A kispesti Bozsik József Stadion újra állami tulajdonba kerül derült ki a Magyar Közlöny legújabb, szerdán megjelent idei 157. számából. Az 1656/2014. kormányhatározat döntött a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló Bozsik Stadion fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedésekről. Eszerint a Kormány a stadiont az után újítja fel, hogy a Puskás Ferenc u. 1-3. szám alatti ingatlan újra állami tulajdonba és a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül. Egyben felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert (Seszták Miklóst), hogy 2014. december 31-ig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján, a nemzetgazdasági miniszter (Varga Mihály) bevonásával tegye meg a szükséges intézkedéseket a létesítmény-fejlesztés megvalósításához szükséges Budapest 168207 helyrajzi számú ingatlan tulajdonjogának a Magyar Állam javára történő megszerzése érdekében. A határozat értelmében a Varga Mihály vezette minisztérium gondoskodik az ehhez szükséges források biztosításáról. A Honvédot cégein keresztül 2006 nyara óta tulajdonló George F. Hemingway első dolgai között volt a romos, már-már életveszélyes akkor állami tulajdonú Bozsik-stadion felújítása a 2007-es tavaszi bajnoki rajtra. 2007 novemberében aztán a kispesti önkormányzat amely az államtól kikérte szigorú kritériumokkal (többek között a hosszú távú sportcélú hasznosítással), ingyen továbbadta a stadion tulajdonjogot az amerikai-magyar üzletember cégének. Igaz, nem a proficsapatot, hanem az időközben elindított Magyar Futball Akadémiát (mint a sportszervezet szakosztálya) működtető káeftéjének. Január 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy 25 másik stadionnal együtt a Bozsik-stadion felújítása is része lesz a Nemzeti Stadionfejlesztési Programnak. Vígh László kormánybiztos és George F. Hemingway klubtulajdonos nyilatkozatai szerint mintegy 8-9 ezer férőhelyes, angol stílusú új Bozsik-stadion 5 milliárd forintból épülhet fel. Három hete derült ki, hogy a 2015-ös költségvetésben 7,42 milliárd forintot különítettek el a stadionfejlesztési programra a szombathelyi (4,9 milliárd), a székesfehérvári (4,5 milliárd) és a miskolci (2,75 milliárd) stadionépítéseken felül, ebből jövőre 2,1 milliárd jut a Bozsik-stadionra. A fennmaradó összeg vélhetően a következő évi költségvetésben jelenik majd meg.
      2014.11.20.
      Dr. Fürjes Balázs, ma a Bozsik Stadionban járt. A kormánybiztos az utánpótlás centrum és az új Bozsik Stadion ügyében találkozott George F. Hemingway-jel, a Honvéd tulajdonosával, és Gács Pállal a klub ügyvezetőjével. A kormánybiztossal együtt a létesítmény tervezői is jelen voltak, bemutatták a terveket a klub vezetőinek. A Honvéd elöljárói örömmel nyugtázták, hogy a beruházás a tervezett ütemnek megfelelően halad. 2015. február 16.

      A Budapest Honvéd vezetősége tegnap tartotta meg az évadnyitó szurkolói ankétját, az érdeklődőkkel megtelt a klub sajtóterme. Az összejövetelen bemutatásra kerültek az új utánpótlás-központunk és az új Bozsik-stadion tervei is. Ám ezek még nem véglegesek, a jelenlévők iránymutatást kaptak klubunk elképzeléseiből. George F. Hemingway tulajdonos éppen ezért jelentette be, hogy a klubvezetés várja majd a szurkolók javaslatait, ötleteit is, ezeknek a formátumáról a hivatalos honlapon nyújtunk majd tájékoztatást a drukkereinknek.
      Az utánpótlás-központ a már többször említett területen lesz. Hét darab nagy füves pálya áll majd a fiatalok rendelkezésére, de az akadémisták mellett a serdülő játékosok is itt készülnek majd. A hétből négy pálya megfelelő villanyvilágítással lesz felszerelve, három viszont nem, mégpedig a környékbeli lakók miatt, akiket nem lehet kitenni a fényszennyezésnek. A pályák mellett megfelelő irodaépület és öltözők állnak majd a futballisták rendelkezésére, modern orvosi szobával.
      Az új Bozsik-stadion az UEFA IV. kategóriájának megfelelő besorolású lesz. A jelenlegi stadion elbontásra kerül, az edzőpályák „átkerülnek” az utánpótlás-központba, azért, hogy az új létesítmény megfeleljen az UEFA előírásainak (megfelelő mennyiségű parkolóra, tudósítói állásokra is szükség van). A Bozsik-stadion el lesz forgatva, a befogadóképessége 8200 férőhelyesre van tervezve. Az elhelyezkedése észak-déli irányú lesz, a főlelátó a nyugati oldalon lesz, az MFA jelenlegi épülete – a tervek szerint – a helyén marad. A vendégszurkolók bejárata a Hofherr utca irányából lesz, a drukkerek aluljárón keresztül közelíthetik majd a szektoraikat, amelyekből nem tudnak más lelátórészekre átjutni. Az elképzelések szerint a jelenlegi játékoskijáró környékén drukkolhatnak majd a vendégcsapatok hívei. Ezek a szektorok bővíthetőek lesznek.
      Az Ady Endre úton közlekedő 42-es villamos meghosszabbításra kerül a Havanna lakótelep irányába. A temető felőli részen lesz söröző és étterem, de örömmel jelenthetjük, hogy a terveink szerint egy Honvéd Múzeum is helyet kap majd az új létesítményben. A stadiont zöld övezet határolja majd, ezt kerítés veszi majd körbe, amelyen keresztül majd a beléptetés történik. A tervek szerint a bontás októberben kezdődhet el, az építési munkálatok 14-16 hónapot vehetnek majd igénybe. A létesítményt gyorsan összeilleszthető, ám tartós elemekből húzzák majd fel. Arról egyelőre még nincs döntés, hogy az építkezések ideje alatt melyik másik stadionban játssza majd a csapat a hazai mérkőzéseit.
      2015.02.26.

      Most egyébként a munkám után még megmaradó energiáimat Budapest labdarúgására fordítom. Nyilvánvalónak látszik, hogy Budapest nélkül nincs, nem is lesz sikeres magyar labdarúgás. A Fradi-város még csak félig kész, a Vasassal most tárgyalok az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra. A Honvéd ügye célegyenesben, az Újpest új utánpótlásközpontja papíron már megvan, és Deutsch Tamásnak is nagy ívű tervei vannak az MTK-val. Csepelt is fel kellene támasztani, szóval meló, az van. – Orbán Viktor
      2014.02.28.

      Honvéd: az MLSZ a stadion felújításának halasztását kéri
      „Ma kaptam meg a Magyar Labdarúgó-szövetség levelét, amelyben azt kérik az államtól, hogy a Honvéd-stadion januártól tervezett rekonstrukcióját halasszák el jövő nyárra” – mondta Hemingway a Nemzeti Sport Online-nak. A kérés oka az, hogy a fővárosi NB I-es klubok közül az MTK Budapest, illetve az újonc Vasas pályáján is felújítási munkálatok folynak, így nem maradna elegendő használható pálya Budapesten.
      2015. június 16.

      Csúszhat a Bozsik Stadion építése
      Budapest, 2015. június 17., szerda (MTI) – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt javasolta Fürjes Balázs kormánybiztosnak, hogy a Bozsik Stadion újjáépítését a 2015/16-os szezon után kezdjék meg, feltéve, hogy addigra befejeződik a Szusza Ferenc Stadion felújítása és a Hidegkuti Stadion építése – tájékoztatta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az MTI-t.
      “Kedden kaptuk meg az MLSZ erre vonatkozó levelét, amelynek nem volt előzménye, így váratlanul ért minket. De nem ördögtől való gondolat csak azért, mert nem a mi szánk íze szerinti javaslatot tartalmaz. Egyelőre nincs probléma, nem akarjuk a sértett klub szerepét betölteni” – mondta az MTI-nek szerdán Hemingway. A sportvezető szerint tárgyalásra van szükség a klub és a kormánybiztos között, ugyanis bizonyos feltételek mellett elfogadná a csúszást. Hemingway azt szeretné, hogy a közbeszerzést írják ki, így amikor elhárulnak az akadályok az építkezés megkezdése elől, akkor valóban rögtön hozzá lehessen látni a munkához, illetve garanciát szeretne arra vonatkozóan, hogy valóban rendelkezésre áll az 5 milliárd forint a 8200 férőhelyes stadion felépítésére. Hozzátette, a tervek teljesen kész vannak.A Bozsik Stadion építése az eredeti tervek szerint januárban kezdődött volna, Hemingway pedig úgy véli, az MLSZ javaslata alapján legkorábban jövő májusban kezdődhetne, de inkább 5-6 hónapos csúszással számol.
      A Honvéd korábban úgy tervezte, Csepelen játszana, amíg felépítik a Bozsik Stadiont, ám Hemingway ezúttal úgy fogalmazott, ehhez fel kellene újítani az ottani stadiont, aminek csak akkor van értelme, ha a kormány amúgy is tervezte annak a létesítménynek a renoválását. Megjegyezte, amennyiben nem, akkor az MTK pályáján vendégeskednének, ahogy a kék-fehérek is tették az előző szezon során a Bozsik Stadionban. Arról egyelőre nincs információja, hogy az MTK a következő idényben is a Bozsik Stadionban játssza-e hazai mérkőzéseit.
      George F. Hemingway beszélt a jelenleg a Bozsik Stadion területén működő Magyar Futball Akadémia jövőjéről is:“Az új akadémia építésére egy-két hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást. A tervek szerint jövő nyárra készülne el a 2,5 milliárd forintból megvalósuló komplexum, ami Európa egyik legjobb utánpótlásközpontja lesz. A Bozsik Stadiontól öt percre, állami tulajdonban lévő 13 hektáros területen, amely a KAC-pálya mögött van, 7-8 pálya épül majd fel a kiszolgáló létesítményekkel együtt.”A klubvezető elárulta, a felépülő létesítmény az állam tulajdona maradna és a Magyar Futball Akadémia használná.
      2015. június 17.

      – Még ebben a hónapban elkezdődik az utánpótlás-központ építése, amelynek az a tervek szerint év végére befejeződik, utána kezdődik az új Bozsik-stadion építése. Köszönettel tartozunk a támogatásokért, nagyon szép és hasznos létesítmények épülhetnek Kispesten, amelyet megérdemel a kerület. – Hemi 2016.02.08.

      Megkezdődött a sportcentrum-beruházás a Kertvárosban

      Területrendezési munkák folynak a Főkert egykori kertvárosi telephelyén; a 16 hektáros területen épül majd fel a Dél-Pesti Utánpótlás Centrum. A munkálatokat ma megtekintette Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője.
      Több mint ezer ún. „gazfát” vágtak és vágnak ki, eltakarítják az illegális hulladékot, valamint feltöltik földdel az elhanyagolt, régóta használaton kívüli területet. A területrendezés várhatóan július végéig tart, nyár végén, ősz elején kezdődhet a sportcentrum építése a Nemzeti Sportközpontok beruházásában. A területen hét nagyobb és néhány kisebb focipálya, valamint a főépület és parkoló épül.
      Kispest polgármestere a bejáráson elmondta, hogy az állami beruházás az őszi kezdést követően várhatóan egy évig tarthat.

      2016.04.07.

 6. Nemrégiben járt a vezér az Mfa épüületében megtekinteni a kispesti utánpótlást. Érdemes rákeresnetek a neten milyen méla undorral beszél még a gyerekekkel is akiknek csak az a bünük hogy piros-feketében vannak. Ez az ember míg él és uralkodik addig kispesten semmi nem fog épülni. Sőt örülhetünk ha túléli a klub ezt a vészkorszakot.

 7. Mondom, hogy az utánpotlás központra csináljuk az árajánlatot.

  1. Ti fogjátok építeni? Persze, ha jó árat adtok? Ne akarom megkérdezni, hogy hol dolgozol!

   1. Csak ajánlatot csinálunk a gépészetre. Elég kezdeti az állapot, az anyag szerint. Bár az utóbbi időben ez mindennapos . Az is lehet, hogy csak a tényleges költségeket szeretnék megtudni.

    1. Én is pont ilyenekre készítek ajánlatokat, járt nálam az újpesti stadion felújítása és az MTK pálya gépészete is, őrület, hogy pont a kispesti vonatkozású tervezői kiírásokon nem tudok jókat röhögni… :D

 8. Ti is megírtátok, hogy az olimpiai pályázati helyszín lett a Bozsik, vagy máshol olvastam? Ha minden igaz, akkor az október 7-ig leadásra került második körös pályázati anyagba bekerült a Bozsik stadion is helyszínként.
  http://baznyesz-miskolc.webnode.hu/news/meg-tobb-stadion-csak-harom-videki-helyszin-elkeszultek-az-olimpia-tervei/

  Most hirtelen csak a fenti linket találtam, de csak fent van valahol a hivatalos pályázati anyag (nem az első köröst kell nézni, ami fent van a mob oldalán is, hanem az októberi verziót, akkor kitisztulna a kép).

  Ha tényleg beteljesedne ez a lázálom, és olimpiát rendezhetnénk, akkor azon túl, hogy telepakolnánk Budapestet kihasználatlan létesítményekkel, minket ott érintene legérzékenyebben, hogy valszeg kapnánk egy olyan stadiont, amit kibővíthetővé terveznének, majd az olimpia után visszabontanák 8 ezresre (hacsak nem elég a 8K olimpiai helyszínnek). Remélem ebből a kibővítem-visszabontom történetből nem lesz semmi! Döntés 2017 szeptemberében lesz, így addig az utánpótlás központot kellene tolni, hogy ne maradjunk le teljesen.
  Ha valaki megtalálná a pályázati anyagot, akkor azt kellene megnézni, hogy hány fősre tervezik abban a Bozsikot, mikorra épül meg, milyen sportágra használnák, mi a stadion státusza.

  Az első körös pályázati anyagban a 13.oldalon voltak ezek az infók értelemszerűen a Bozsik nélkül:
  http://www.budapest2024bid.com/Budapest_2024_Candidature_File_Stage_1_EN.pdf

  1. Ha jól rémlik, női foci negyeddöntők meg ilyenek lennének nálunk. A 8 ezres bőven elég lenne arra.

   1. Akkor már csak tervezett építési dátum lenne érdekes, ami a pályázati anyagban úgyis benne van. + Van-e olyan olimpiai helyszínhez köthető kritérium, ami miatt a már létező tervekhez hozzá kell nyúlni.

    1. Itt van: file:///G:/0Eleg/1_BP2024_Master%20Plan_v%C3%A1ltoz%C3%A1sok_2016augusztus.pdf

     Ebben még egy felülnézeti rajz is van.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.