Brazília: Pelé, Németország: Beckenbauer, Magyarország: Szöllősi György

Mi mással készülhetnénk Puskás 90. születésnapjára (szombat, Bozsik, Fradi ellen, és nem vasárnap, Felcsút, a franc tudja ki ellen), mint egy jó kinevezéssel?

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Szöllősi Györgyöt Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára Áder János köztársasági elnök. A Nemzeti Sport főszerkesztője a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete lett – derült ki a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén. – MNO

Ahogy szoktam volt mondani: keressük együtt a szavakat.

update // neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, a felcsúti akadémia interjút készített Szijjártóval. Ha van hozzá gyomrotok erőtök, tessék:

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete | Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

A kinevezéssel kapcsolatos tudnivalókról kérdeztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. – A magyar futball kiváló egyéniségei hatalmas szerepet játszottak a huszadik században a játék világméretű elterjedésében, játékosaink, edzőink nagy mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy a labdarúgás a földkerekség kedvenc játékává és az első számú sportággá vált – kezdte válaszát Szijjártó Péter, amikor arra kértük, világítsa meg Szöllősi György kinevezésének hátterét.