Napikispest 2017.04.27.

 • klublicenc // ahogy szoktuk, első körben megkaptuk mind az NB I-es, mind a nemzetközi licencet
  • arról sajnos nincs hír, hogy milyen stadiont jelöltünk meg, ami ugye azért kérdés, mert – ha minden igaz – decemberben dózerolják a Bozsikot.
 • a teljes lista egyébként így néz ki //
  • NB I-es és nemzetközi licenc // Diósgyőr, DVSC, FTC, Honvéd, Videoton
  • NB I-es licenc// Balmazújváros, Békéscsaba, Felcsút, Paks, Soroksár
  • május 9-én újabb kör, a többieket akkor bírálják el.
  • a mostani NB I-ből még nincs licence // Gyirmót, Haladás, Mezőkövesd, MTK, Újpest, Vasas
 • mindeközben // a magyar sajtó egy része Schiffer András gyakorló Vasas-drukkerre hivatkozva azt állítja, hogy a Vasas és az Újpest azért nem kapott licencet, mert a Megyeri úti stadion, hiába újították fel kétszer is, alkalmatlan az NB I-re. LOLerkopter, ha igaz.
 • bajnoki prémium // nagyjából ez a cikk mi a mai NSO-ban?

“Napikispest 2017.04.27.” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Lehet, hogy én vagyok a rosszindulatú, de a Paks semmilyen szinten nem való ide, és mégis minden évben az elsők között kap lincencet. Nézőszám nulla, stadion nulla, ha nincs autó, akkor tapasztalataim szerint megközelíthetőség nulla. Természetesen olyan központok, mint Nyíregyháza, Pécs, ahol mondhatni, egy egész régiót képviselnek, mentek a süllyesztőbe. Az már más kérdés, hogy a Nyíregynek simán fel kéne jutnia, az már az ő hibájuk, de nem lett volna szabad őket kirakni az NB1-ből. Nem baj, majd a felcsút meg a kisvárda vitézkedik az első osztályban. Ez is röhej szerintem :/

  1. A licenc megadása szerintem nem érzelmi, hanem gazdasági kérdés. Az első esettel teljesen egyetértek veled. Viszont ha a Paks teljesiti azokat a gazdasági kritériumokat aminek meg kell felelni, akkor miért is kellene adminisztratív úton megagadni tőlük az indulást? Az nb1 legkisebb költségvetésével, de stabil gazdalkodast hoznak évről évre. Mindemellett megcáfoltak azt a tételt, (már bocsánat) hogy sza@ból nem lehet várat építeni!
   Mindezt teszik kormányzati és iranyitott szponzori támogatás nélkül!
   En is nagyon sajnálom Pécset, Szegedet, Nyíregyházát de nekik inkabb tanulniuk kellene a paksi modellből!
   Ezerszer inkabb a Paks mint Kisvarda, Mezőkövesd, Balmazújváros és Felcsútt!

   1. Igazad van :) így inkább a Paks! Csak sajnos a Kisvárda, Felcsút, Mezőkövesd és a többi hasonló pénzmosoda mocskolják be a magyar focit, ami sosem fogja szolgálni a fejlődést. De legalább így lesz egy úgymond erős ellenségérzet, ami csak jobban fanatizálja a szurkolókat.

  1. Jó, oké, hogy Schiffernek nyilván vannak kapcsolatai a Vasashoz, de amúgy honnan lehet még tudni, hogy ez a pontos ok? Egyelőre más még nem közölte.

     1. jó ötlet! :) vmi indok kell, hogy visszamenjünk, nem lehet egyből koronázással indítani… :D

    1. Valaki mondja már meg, ha december- januárban- február hónapban szünetel a bajnokság akkor mi a fenének ragaszkodunk a pályafűtéshez????
     Csak félve kérdem meg, (mert mi ugye megkapuk a liszenszet) hogy nálunk ezek szerint “van” pályafűtés? Aktív a rendszer? Használjuk is? Vagy csak ki van építve és elkerülendő a 25 évvel ezelőtti globális délpesti áramszünetet a használata negyedszázada “felfüggesztett” státuszú?

     1. Nem védem az mlsz-t de állítólag egerben az ipari szinten müködő fogadási csalások miatt volt a megtorlás. Nem akarták hogy újabb botrány legyen a magyar fociban ezért így szüntették meg a fekélyt…….nem tudom igaz e de ezt hallottam.

      1. botrány a magyar fociban… :) ne szívass…. :D (a botrányban van 1 kis foci)

      2. Valóban volt fogadási csalás és egyéb gázos ügy, erre nincs semmi mentség de az egy későbbi történet, a morálisan, egzisztenciálisan szétbomlott csapat egyes tagjai keveredtek bele, jóval már a bajnokság alatt jött elő ez a történet, ebbe keveredett bele Németh Norbi is :(
       A licenc megnemadás jóval a bajnokság kezdete előtti ügy, utána jött a debreceni, váci meg még kitudja hol lejátszott “hazai” mérkőzések sora.
       Én úgy hallottam, hogy a Csányi és Jámbor közti üzleti ellentét volt az eredője az egésznek…… http://index.hu/gazdasag/magyar/csany061026/

       Mindenesetre sikerült taccsra vágni az egri focit, szerencsétlen Csuhay Józsi próbál valamit megmenteni az egészből, de a megyei első osztályból indulva nem egyhamar lesz a megyeszékhelyen minőségi foci:(
       Mondjuk persze el lehet menni 20 km-t egy másik megyébe és meglehet nézni a kacsalábon forgó új stadionban, egy másik “hatalmas tradíciókkal” rendelkező klub nb1-es mérkőzéseit.

 2. Szóval ha jól értem.
  A haverokkal összejövünk barátságos hírverő meccsen 6:2 megverjük a Reál-Madridot, nem pénzért, hanem a játék kedvéért játszunk, akkor menjünk a p-ba mert nem kapunk licencet. Itt valakik nem a ló hátán, hanem a f@..án ülnek és nyomja az agyukat valami nagy lószerszám. Bocs, de ez most mi a szar, sport vagy üzlet. Mert ha üzlet akkor bármely bankban is játszhatnánk.

 3. 20.45 helyett 19.00 a kezdés az utolsó fordulóban.
  Komolyan kérdem ez miért nem ment elsőre?
  Benkő László nyilatkozta hogy amikor Ő volt mlsz elnök 7 főállású ember dolgozott a szövetségben, most 300-an (!) vannak, de az IQ mennyiség szerintem negatív tartományban stagnál már egy ideje. Gittegylet az egesz társaság!

   1. Bocsi; akartam, de a link lemaradt:(
    Gondolom az mlsz adatbank szerkesztői es az mlsz döntéshozói nem egy szervezet….. Ezt a hihetetlenül bonyolult technikai folyamatot, högy a döntést átvezessék, átírják először meg kell tervezni, ki kell választani a technikai munkatársat, operetiv intezkedeseket kell hozni és csak azután mehet ez az egész annak a pár “marhának” akiket még ez érdekel.

  1. Na, ez megint olyan, mint hogy a kiesés ellen fogunk az idén küzdeni, meg hogy úgyis majd gyenge afrikaiak jönnek, stb. Nézzétek csak, nem Felcsút. Szerencsére… remélem, így fog majd visszamenni Zsótér is, ahogy mi megyünk Felcsútra!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.