Annyit szeretnék hozzáfűzni az idén elmaradó Szuperkupához, hogy Sipos Jenő hazudik!

Az NSO utánakérdezett az MLSZ-nél, hogy akkor most mi van az idei Szuperkupával, és a következő választ kapták Sipos Jenő szóvivőtől:

A klubok évekkel ezelőtt jelezték, nem támogatják a Szuperkupa-meccset, mert nem illeszkedik a nemzetközi porondon szereplő csapataink felkészülésébe, és a helyszínválasztás is minden évben problémákat okozott. Sokakban ezzel együtt úgy él, hogy mivel tavaly a Ferencváros nyerte el a bajnoki címet és a Magyar Kupát is, ezért nem volt 2016-ban Szuperkupa-meccs, ám valójában az MLSZ elnöksége – a klubok korábbi kérését meghallva – már tavaly törölte a mérkőzést a versenyprogramból, s mivel szeretjük, ha kiszámítható a lebonyolítási rendszer, idén sem változtattunk a határozaton.

Vegyük sorra, hogy mennyi mindent sikerült belehazudni két teljes mondatba:

Egy // “szeretjük, ha kiszámítható a lebonyolítási rendszer”

Hazugság. A tavalyi bajnokság úgy lett tizenkét csapatos, hogy a 2014/15-ös alatt írták át a következő évi versenykiírást. Emlékezhetünk, ekkor dőlt be a Kecskemét, a Győr, a Pápa és a Pécs, valamint esett ki két csapat, ám nem az akkor érvényes versenykiírás szerint töltötték fel az NB I. létszámát a következő évre, hanem nemes egyszerűséggel néggyel csökkentették.

Kettő // “már tavaly törölte a mérkőzést a versenyprogramból”

Hazugság. Az MLSZ dokumentumtárában máig elérhető az ELN-176/2015 (12.08.) számú határozat, amelynek még a címe is beszédes: Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó Szuper Kupa versenykiírása 2016. Tehát a 2015/16-os bajnokság végére kiírták a Szuperkupát, igaz Szuper Kupa néven.

Külön kérdés, hogy vajon Sipos hogyan magyarázza az MLSZ honlapján 2016. július 14-én megjelent “Szuperkupa-sikerrel indít a Ferencváros” című cikket, amelyben a következő állítások szerepelnek:

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2016-ra is kiírta a Szuperkupát, de a versenykiírás értelmében, ha a bajnoki címet és a Magyar Kupát ugyanaz a csapat nyeri meg, idén nem kerül sor Szuperkupa-döntőre. Ebben az évben a Ferencváros mindkét említett sorozatban aranyérmes lett, ami azt jelenti, hogy automatikusan elnyerte a Szuperkupát is.

Tehát az utólag már nem kiírt, de azért tavaly mégis kiírt Szuperkupát a Ferencváros játék nélkül szerezte meg, sőt, az MLSZ még érmeket is adott érte.

Három // “a helyszínválasztás is minden évben problémákat okozott.”

Hazugság. A fentebb idézett tavalyi versenykiírás egyértelműen fogalmazott a 4. pontjában: A) Mérkőzés helyszíne: 2015-2016. évi NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság bajnokcsapatának stadionja.

Négy // “A klubok évekkel ezelőtt jelezték, nem támogatják a Szuperkupa-meccset”

Hazugság(?). A C-közép blog lőtte ezt a képet, amin az látszik, hogy Nyíri Zoltán, a Fradi operatív igazgatója állítja, ők egyáltalán nem kértek semmi ilyesmit. A dolog azért is jelentős, mert kupagyőztes jogán az elmúlt három évben folyamatosan érdekeltek voltak a Szuperkupában.

(Nyíri a kommentjét eredetileg ehhez a poszthoz fűzte hozzá, kérdés persze, hogy mindez mennyire egyezik a Fradi hivatalos álláspontjával.)

Hazugság(?). Hemingway blogja szerint a Honvéd sem kérte, hogy ne legyen Szuperkupa. Most már tényleg érdekelne, hogy Sipos melyik klubokról beszélt.

Az egyik labdarúgással foglalkozó oldal „vércikinek” nevezte, hogy a csapatok állítólag kérték, ne legyen Szuperkupa. Mi biztosan nem kértük. Ettől még nyugodtan lehetnek olyan csapatok, melyeknek a véleménye eltér a miénktől. Különben a megkérdezés teljesen irreleváns. Már nagyon régen volt, amikor az OTP Bank Liga csapatainak akármilyen köze volt a bajnokság lebonyolításához, vagy akármilyen komolyabb döntéshez. Miért pont ebben az ügyben kérdezték volna meg a csapatokat?

Taps

Frissítés [18:34] // Az MTI-nek Sipos már egész mást mondott, figyeljük csak meg a különbséget:

Tavalyelőtt az MLSZ kiírta a bajnok és a kupagyőztes mérkőzését, de végül azért nem került sor a Szuperkupára 2016 nyarán, mert mindkét sorozatot a Ferencváros nyerte. Az elnökség tavaly tavasszal erre az esztendőre már azért nem írta ki a Szuperkupát, mivel a klubok szerint nem illik a felkészülésükbe” – mondta csütörtökön az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A klubok álláspontját nem ismerjük pontosan, amit viszont látni, hogy kommentekben sorra dobáljátok be a mindenféle korábbi nyilatkozatokat (pl. az MLSZ oldaláról is), ahol edzők és játékosok hozsannáznak, mennyire jó ez a Szuperkupa, és hogy mennyire segíti a felkészülésüket. Az pedig, hogy a Gyirmót vagy a Paks felkészülésébe nem illik, és ezt már látják az ősszel, attól még nem lesz valid az érvelés.

Egyszer, de tényleg egyszer lenne valaki csak egy félmondat erejéig őszinte a magyar futballban. A homlokomra tetoválnám minden betűjét.

(címlapkép: Sipos Jenő | fotó: mlsz.hu)

 • RW
  • papparam

   “Azt hirdetitek, hogy értünk vagytok
   de az első alkalommal a szánkba szartok
   zsebetek tele, nektek ez a lényeg
   mikor mindenkinek szar, ti akkor is jól éltek

   nem értetek hozzá, nem adtok semmit


   mindig a fejétől bűzlik a hal

   Felelőtlen, agresszív kisebbség
   miattad nem szórakozhat a többség
   … hozzátok a szabályokat
   b.tok szájba az anyátokat

   Buzi MLSZ, Buzi MLSZ
   a Kispest akkor is bajnok lesz!”

   A hiányzó részeket tudja valaki??

 • medvepuszi

  :DDD

 • Pingback: Annyit szeretnék hozzáfűzni az idén elmaradó Szuperkupához, hogy Sipos Jenő hazudik! | Zongoracipelő()

 • Andris Koncsol

  A bmlsz-nek sokba volt a szuperkupa (mert hát csányinak nincs elég pénze..) ezért megint belehazudtak az emberek szemébe.

 • László Papp

  Bezzeg,ha Vidi-Fradi meccs lenne…

 • CSAKA

  Döbbenet..

 • László Papp

  Megint felhúzták az agyam.U21-es keret benne dorogi,nyíregyházi,2 szegedi ,2 felcsúti játékossal.de kispesti sehol.

 • A69W

  Off: a vak és impotens europával mindent meglehet tenni?http://index.hu/sport/futball/2017/06/08/elsetaltak_a_gyaszszunettol_a_szaudi_focistak/

  • VirágPeti

   Csodálod? Mit vársz azok után hogy állítólag 900 túrista bemenekült és felemelt kézzel állt a notre dame-ban ami alatt egyetlen támadó egy kalapáccsal kint randalírozott?! Nyugat európának vége. Töketlenné tették a népeket a hazaáruló politikusok, meg az agyament oktatás ami ma megy. Különben meg ezek a gyászszünetek, meg mécses gyújtás mind pótcselekvés. Oda kellett volna csapni már régen, nem emberijogozn

   • A69W

    Mondjuk a nemzet Fletója ebben a konkret ügyben jóval megelőzte a korát:) emlekeztek arra a botranyra amikor még miniszterelnökként “leteroristázta” a szaudi vállogatott tagjait?
    Plüsmacikban,mécsesekben és Facebook profilkép átfestésben valóban szenzációs Európa.

    A kontinens nyugati részének annyi szerintem is :(

    • Döme Sanya

     Csak félő, hogy magukkal rántanak.

    • Granero

     Bezzeg, mi jobban teljesitunk. En is hallottam amit Putyin elvtars orban ur mondott :P

     • A69W

      Szerintem annak, hogy ki, hogy teljesít és milyen propagandát folytat semmi kapcsolata nincs a fentiekkel….

     • VirágPeti

      Hogy jön ide Putyin, meg Orbán? Lehet h nem tetszik sokaknak, de jelenleg közép-kelet európa jelenti európát, nem a nyugat. a nyugat belefulladt a saját multikulti mocskába. persze vannak akik a disznóólban érzik jól magukat, sajnos sok hazánkfia is előszeretettel emigrál káoszföldjére.

     • Granero

      Talan igy van, de az is lehet, hogy pont forditva. Sajnos konnyen lehet hogy csak mi gondoljuk ugy, hogy mi vagyunk az igazi europaiak es keresztenyibbek a papanal. Ha szerencsenk lesz akkor majd egyszer a tobbi 7 milliard ember is elhiszi.

     • VirágPeti

      Szerintem nem a kereszténység a fontos, nem is az, ki az európai, vagy ki kit tart annak. Az a fontos, ki milyen jövőképet hordoz. Hogy az a jövőkép szerves folytatása-e annak, amiben felnőttünk, amit az “európai életmóddal” azonosítunk, vagy tökéletesen szembemegy vele sőt lerombolja azt. A mi régiónkban még sokkal inkább megvannak olyan dolgok mint józan ész, tradició, rend. Itt is rombolják, de nyugat eu-hoz viszonyítva a Kárpát-medence a kánaán. Én büszke vagyok rá, hogy mi nem raboltunk ki a történelmünk folyamán országokat, földrészeket, nem voltak gyarmataink, nem irtottunk indiánokat, nem hajóztuk tonnaszám az aranyat máshonnan. Amikor európa annyira “felvilágosult” lett pár 100 éve, hogy minket állandóan lemaradiztak, az részünkről csak józan ész és megfontoltság volt. Így mi mindig is kicsit lassabban rohantunk a vesztünkbe. Ez jelenleg is látható csak körül kell nézni a világban. Nyugaton már rég egymást ölik, itt viszonylag nyugalom van. Nyugatot gyermektelen 40-50-60 éves politikusok vezetik, nálunk a gyermek még mindig áldás. Milyen jövőkép az, ahol nincs gyermek, nincs az életnek folytatása??? Hetekeig lehetne folytatni az összehasonlítást. Akinek szeme van látja. Aki egyszer megtanult látni, azt többé nem vezeti meg sem az index, sem a “civilek”, sem soros, senki.

     • Granero

      Orulok, hogy tudunk normalisan beszelgetni, meg akkor is ha csak abban ertunk egyet, hogy ami van az nem jo :)
      Irtam egy csomot de megprobalom inkabb osszefogalalni, mert tul hosszu lett volna. Aztan azt is kitoroltem, mert meg mindig tul hosszu volt. Ugyhogy megprobalom schlagwortokban:
      -“jozan esz, tradicio, rend” – jozan esz itt? ezt csak az mondhatja aki meg nem toltott hosszabb idot egy normalis orszagba. Nem hazudok, Angliaban ereztem azt, hogy jozan esz diktalja a szabalyokat nem a burokracia es a hozzanemertes mint nalunk. Tradicio: 2 vilaghaboru, 40 ev kommunizmus, 25 ev vadkapitalizmus utan nem erzem, hogy barmi tradicio eros lenne nalunk. Rend – az talan nem rosszabb mint mashol
      -“nem raboltunk”: tegyuk a kezunket a szivunkre, ennek az az oka, hogy nem volt ra lehetosegunk. Amikor volt akkor megtettunk.
      -gyermek aldas – de pont az az oriasi baj, hogy Mao csokken a szuletesszam! Nem ertem miert gondolod, hogy ebben jobbak vagyunk mint masok?
      -szerintem is jo latni :) en azt latom, hogy miota orban van hatalmon mi mindig harcban allunk. Mindig van kit okolni, hogy miert rossz, mindig van akit gyulolhetunk. Ez egyedul nekik jo, nyugodtan lophatnak amennyit akarnak, mert mi azzal vagyunk elfoglalva, hogy megallitsuk Brusszelt…

   • Granero

    “Allitolag”… Ne gyartsuk ne gyartsuk mar a fake news-t, van baj igy is eleg.

    • VirágPeti

     Azért írtam h állítólag mert az echo tv-ben hallottam a háttérkép c műsorban.

     • A69W

      A három B beszélgetése mindig nagy élmény és sok tanulsággal jár! Ahogy elhangzott a műsorban is azért van egy olyan pikantériája/tragédiája annak, hogy az európai katolicizmus egyik bölcsőjében, szakrális helyén feltett kézzel kellett ülni több száz embernek……mondjuk pld. Mekkában fordítva azért ez egy kicsit elképzelhetetlen lenne. mhttps://uploads.disquscdn.com/images/afb7817c51cbc87c3924b6bd44cf956074c127ddb87bf61555654a2219dc8c7b.jpg

     • A69W
     • VirágPeti

      10 ezer LIKE hogy Te is nézed :).

     • Döme Sanya

      A Fix TV -n Drábik János jó előre elmondja, hogy mi miért is van és kb. mit is várhatunk.
      Az öreg egy zseni,és hatalmas tudása, és rálátása van a világra.

     • VirágPeti

      Őt is nagyon kedvelem. Az viszont fix, hogy Fix TV-m az nincs :). Így őt csak neten nézem olykor.

     • Granero

      Magyargyulolo? Mashol is megirtak, meg a nepsport is.
      Echo tv felenk nem foghato, de egyetertek abban, hogy jobb tobb helyrol tajekozodni.

     • VirágPeti

      nem emiatt a cikk miatt magyargyűlölő. de ha nem érted a jelzőt, akkor hagyjuk is. különben sem erre a blogra való a téma.

     • Granero

      Jo, rendben.

 • Silgrond

  Jó írás. Barátom Honvédos, én Fradista, mindketten szeretnénk a meccset, buzi MLSZ :(

 • Atesz

  Kicsit off. Nem tudom feltunt e de egyre tobb a divat honved szurkolo koztunk akik pl egy Eppel Marcitol es egy Gróftol likek ert kernek mezt. Meg ehez hasonlo tevekenysegek.. Tok jo h gyarapodunk de… nem tudom…basszus eloszor szenvedj. Es ne az elso sikernel kezdj el szimpatizalni…. Na mind1 is csak kicsit boszanto…

  • Ez normális mindenhol a világon. Nincs ezzel gond.
   Aki valóban kispesti annak úgysem kell mutogatnia magát, elég ha átérzi.

   • Atesz

    Persze csak epp a kispestiseg velejarojat nem erzi at. Engem valahogy soha nem vonzott a spanyol klub foci. Ellenben a valogatottnak addig szurkoltam mig nem lett mindenki hatalmas spanyol fan meg jaj barca jaj real…Ahogy pl kulfoldi klubok kozul szurkolok a liverpoolnak.Ellenben nekik is csak a Benitez era masodik feletol. Ez most nem is fontos…csak…hogy teljesen mas jelentese van annak ha pl en mondom hogy bajnok lett a csapatom vagy Hanta te vagy RW de irhatnek barkit aki 20 percenkent frissiti a blogot uj hir vagy hozza szolas remenyeben . Illetve mas annak a szajabol aki pl a bajnoksag vege fele kezdett el velunk szimpatizalni es mivel bajnokok lettunk maradt…

    • Thibby

     Kevés irritálóbb dolog van mint a világhírű klubcsapatok majmolása…..el nem tudom képzelni hogy egy bl döntőre real mezben üljek be valami sörözőbe. Divatmajmok!
     Viszont a divat kispestiknek tudok örülni….valahogy el kell kezdeni!

     • Atesz

      Persze de mivel divat kispesti,meddig tart ??

     • Granero

      En azert orultem a Real gyozelmenek is :)

    • prison miki

     de ez csak azért igaz, mert az elmúlt 25 évben egy sikertelenebb periódusunk volt. szerintem 1985-ben semmi ilyesmi társított “velejárója” nem volt a kispestiségnek. A kispestet választotta és nem a Barcát/Reált, szerintem örüljünk neki :)

  • papparam

   Mindenki így kezdte, vagy ha nem ő, akkor a faterja, nagyfaterja, stb. Sokan el fognak tűnni, páran maradnak és egy idő után nem 1-1 játékos, hanem a klub lesz a fontos nekik, a vörös-fekete színek. Majd szenvednek később. :)

 • A69W
 • Gergő

  Nem tudom miért fáj az mlsznek, ha megint nyomnánk egy teltházat a szuperkupa döntőn…..mert ugye Csányi célja hogy növelni kell a nézőszámot…ja meg hogy plusz bevételünk lenne ha már szponzort nem kapunk…

 • CSAK

  Rossi két évre a DACnál…..

 • Zsolt67

  Egy kicsit más vizekre evezve. Nekem nagyon szimpatikus volt volt legendás edzőnk, Martti Kuusela nyilatkozata, miszerint Helsinki melletti otthonában végig izgúlta a bajnoki döntőt, és nagyon boldog, hogy újra bajnok lett a Honvéd. Meg is próbálta felvenni a kapcsolatot az egyesülettel, de nem sikerült. Nos, remélem, hogy ezt a klubnál olvasták, és valamilyen formában megköszönték neki. Mint ahogyan azt is remélem, ha végre elkészül az új stadionunk, Hemingway lesz olyan gáláns, és az avatóra meghívja a klub régi, legendás játékosait (60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek, vagy később is) vagy korábbi vezetőit (mint például Komora Imi bá, Kozma Misi, Benkő László stb.). Kozma Misinek pár éve volt egy nyilatkozata, hogy nagyon fáj neki, hogy a Honvéd teljesen megfelejtkezett róla, noha az élete volt a Honvéd. Az mindenesetre jó kezdeményezés volt, hogy a legutóbbi meccseken a kezdőrúgást Nagy Anti, Garaba végezte el. Lehet folytatni a sort Pintér Sanyival, Gujdár Sanyival, Gyimesi Lacival, Varga Kacsával. A sor szerencsére végtelen, már ami a legendákat illeti…

 • A69W
  • Tamás Vig

   Lehet csak nekem van valami fóbiám, de nekem furcsa hogy Rossit pont az a csapat kereste meg és ajánlott jóval több pénzt, ahol gyakori vendég Orbán V., Csányi S., Mészáros L. és szponzor a MOL és OTP. Tehát az ottani tulajnak beigérhettek nagyobb támogatást ha elcsábítja Kispestről a sikeredzőt.+ gyengítik az ottani konkurenciát azzal hogy Priskint elhozzák a Slovantól.

   • A69W

    Nem hiszem, hogy ez így összefüggne.
    Priskint Én nem tartom akkora kalibernek, hogy gyengűlt volna vele a Slovan, szubjektív vélemény, de szerintem nem járt jól vele a fradi.

   • prison miki

    szerintem biztos, hogy fóbiád van :P egy miniszterelnök és az ország leggazdagabb embere nem valószínű hogy azzal töltik az idejüket, hogy a kispest edzőjét kigolyózzák. A fradi átigazolásaiba meg egész biztos, hogy nincs beleszólásuk.

    • medvepuszi

     Ov a környező országok magyarlakta területein akar egy-egy erős magyar csapatot..

     • A69W

      Sepsiszentgyörgy most jutott fel az első osztályba.
      Eszék szintén jól szerepel a horvátoknál.
      Dunaszerdahely ismert.
      Szerbiában, Ukrajnában és az Osztrákoknál, Szlovéniában még egyenlőre nem hallani semmit, de lehet, hogy csak idő kérdése….

     • Thibby

      Ezzel egyet is értek…..azzal is ha stadiont épít feltéve ha nincs negatív megkülönböztetés….és minden klub érdemei szerint kap. De az hogy egy moslék felcsút, vagy egy koszos kisvárda, szolnok, pápa….előrébb van mint mi?? NA az nonszensz. Főleg hogy nálunk kérdőjeles valaha felépül e….

   • Thibby

    én is szeretem az összeesküvés elméleteket…….. :)
    Akár lehet is benne valami……de inkább arrol van szó hogy jó edzőnek tartják és mivel mo-n belül nem akart máshová menni így kézenfekvő volt a DAC. Lévén Világi Oszkár a tulajdonos Orbán jobbkeze…..Rossi ott kb 5x-ös pénzt kap mint itt ezt lefogadom……mint ahogy azt is hogy Hemi valamiért nem akarta megtartani…..
    Egyébként Világival olvastam ma egy cikket ahol a még névtelen új edzőről áradozik……hogy mennyire fontos az új trénernek a fejlődés és a jövőkép! Na ez ami az öregnél nincs…mármint fejlődés. Sajnálom hogy ezeket a terveit nem kispesten valósítja meg a maestro.
    Félek nagyon nagy esélyt halasztottunk el a távozásával.

   • Varga Béla

    Nem fóbia ez,van benne valami.Másrészt meg(mint lejjebb valaki írta) a szomszédos országok úgymond magyar csapatait is fel fogják futtatni,jó sok pénzzel(mondjuk ezt annyira nem bánom).

 • István Hereb

  Ma meglesz Marci első válogatott gólja, mármint a megfelelő kapuba. Ti is úgy hallottátok, mintha a lecserélésekor a táborban is zúgott volna a “mindenkitudjamár”?

 • vérfarkas

  Nyilatkozatok a legutolsó (2015-ös) Szuper Kupa döntő előtt:
  „A bajnok ellen trófeáért küzdeni mindig komoly presztízst jelent, és ez a döntő jól illik mindkét csapat programjába.” Thomas Doll
  „A nemzetközi tétmeccsek előtt jó erőpróba a döntő mindkét csapat számára.” Juhász Roland

 • Blaser Ferenc
 • 58914020 .

  Érdemes megvenni a mai Heti Választ Hemingway nyilatkozata miatt?

  Ha a szokásos maszlagok vannak benne, inkább kihagynám.

  • Csaba Horváth

   Auchan—) Újságos pult—) Fénykép —-) post ide :D
   És majd megvitatjuk. :D

 • Laszka

  “Egyszer, de tényleg egyszer lenne valaki csak egy félmondat erejéig
  őszinte a magyar futballban. A homlokomra tetoválnám minden betűjét.”
  ez egy veszelyes igeret…nehogy legyen meg egy Szalai sajtotajekoztato :) hosszu tetko lesz, es szamonkerjük :D

  • Döme Sanya

   Te miért várod a világvégét? Mert ha itt valaki egyszer kitálal?,de szép is lenne.

 • áfonya bácsi

  Rossi már nálunk is Dunaszerdahelyre készült, hisz mindent DACból ért el. :)

  • A69W

   Én meg láttam, hogy DACiával közlekedett:)

   • áfonya bácsi

    Amiben tuti egy Alpine fejegység volt 24-bites DAC-cal…

    • Csaba Horváth

     Hát remélem sikeres edző lesz ott és nem éri őt kuDA(r)C :D
     Eggyel több ok, hogy szeressem a DAC-t. :D

     • áfonya bácsi

      Egy biztos, nyugisabb ősze lesz, mivel nem indulnak nemzetközi kupában, szabad lesz a szerDACsütörtök estéje.

   • Vizi Viktor

    Fejlődni akart, ezért kért egy honvédségi DAC teherautót, de már mindet leselejtezte a HM… :-)

 • Kicsipest
  • áfonya bácsi

   És ugyanaz a szerzője, mint a fentinek. :)

 • Gergő

  Off..de több helyen olvasom h Hidi a vasasban folytathatja vagy felcsúton…azt értem h az utóbbi helyen jó a fizu de komolyan egy vasas jobb fizut tud ajánlani mint mi….ne h már…remélem külföldre megy inkább

  • A69W

   Én is hallottam a Vasasról, azért ez nagy arculcsapás lenne mindenkinek :(

   • Timby

    Nekem is elég furcsa, hogy a Vasas sokkal aktívabb az átigazolási piacon, mint mi, pláne annak tükrében, hogy a költségvetésük egy árnyalatnyival kisebb, mint a miénk! Mindezek mellé még ráadásként, mi a címvédőként feszülünk neki a következő bajnokságnak, plusz a BL selejtező is a nyakunkon!

   • prison miki

    nekem nem lenne különösebben nagy arculcsapás, a Honvédnál gyakorlatilag lejárt az ideje, a bajnoki döntőre már nevezve se volt, pedig előtte Debrecenben még pályára is lépett. Azok a hírek, miszerint külföldre igazolna, viccnek jók voltak, de Hidi egy NB1-es szinten átlagos játékos, aki még a Kispestből se tudott tartósan kiemelkedni. Ilyen körülmények között számomra semmi arcul csapás nem lenne benne, ahogy Hercegfalvi vagy Bárányos Vasasba igazolása se volt az.

   • Varga Béla

    Vasas vicc,hogy többet fizet.Ha így van tovább kell szépen lépni és átadni egy tőkeerős befektetőnek a klubot.

  • VirágPeti

   Valamelyik linken itt amit az egyik kolléga bemásolt, ott voltak a fizetések az NB 1-es csapatokra. Honvédnál a legalacsonyabb az átlag az összes csapat közül, 750e per hó. Mindenhol máshol 1 milla felett van az átlag. Van akinek ez a különbség már erős hajtőerő ahhoz, hogy váltson. Megtaláltam közben, itt vannak a számadatok: http://nb1.hu/otp-bank-liga/az-igazsag-pillanata-ennyit-keresnek-az-nb-i-es-focistak

  • Tibor Fehér Első

   Azért ne felejtsd el,hogy a Hidi ingyen igazolható,ezért lesz ott még aláírási pénz is.Szerintem kb.20-30mill,és ilyen szintű kozeppalyast annyiért képtelenség szerezni.Vasasnak megérné,a csuti geciknek meg pláne.

 • 58914020 .

  Holnap délelőtt 10 órától újra bajnoki döntő a Honvédnál:

  http://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/Foci_U19_a_Honved_es_az_FTC_szombati_egyidejU_merkUzese_dont_a_bajnoki_cimrUl-2574035

  Ha nyerünk, bekerülhetünk az ifjúsági Bajnokok Ligájába – talán…..

 • FerikeKispest
  • FerikeKispest

   Azt hiszem, most sokalltam be…

   • 58914020 .

    Nem tudom, mi ez az aggodalom, amikor ott tartalékban nálunk még egy

    https://pbs.twimg.com/media/CR9I2NbWsAAkxuj.jpg

    • Csaba Horváth

     Ő meg kicsoda? Egyik Kubangu, és a másik?

     • 58914020 .

      Gondolom, valami helyi repper lehet… Minden afrikai sportoló környékén ott egy repper.

     • 58914020 .

      Igazából mindengy, ki, attól még tesztelhetnék egy próbajátékon…:D

   • Csaba Horváth

    Ezek a gyökerek a bajnoki címre fognak utazni…nem tudom mennyi az a pénz, amire az öreg rábólinta Lanzával kapcsolatban, de hogy Lanza azt a teljesítményt nem tudná hozni, amit Kispesten, abban 100%-ig biztos vagyok.
    1. Pintér stílusa nem hiszem, hogy fekszik neki.
    2. Mindenki ellene szurkolna (mivel felcsútnak nincs szurkolótábora).
    3. Meg a Kispest is letérdelne, mert elvesztené a kulcsemberét….de ebbe már bele sem mernék gondolni.

   • medvepuszi

    Felcsút erősödne, mi gyengülnénk, és még adót is emelnének érte, tripla opás

   • VirágPeti

    Nincs mese, amíg nem születik olyan szabályozás, ami határt szab a korlátlan felvásárlásnak, addig ez lesz. Én korlátoznám az egy csapat által megvásárolható játékosok számát, vagy egy értékhatárt szabnék, amennyit költhet igazolásokra. A bajnokság csak akkor lehet erősebb és a csapataink nemzetközileg is versenyképesek, ha legalább 5-6 jó kerettel rendelkező csapat van nb1-ben, hogy minél több kvázi rangadót játszhassanak, erős kerettel rendelkező ellenfelek ellen. De az nem járja, amit a ződek, a kékgatyások meg a csútiak művelnek, hogy összevásárolják a fél nb1-et, meg a fél bundesliga 2-t, aztán ülnek a játékosok a padon vagy ott se, annyian vannak. Hahó emelesz, hahó csányi és orbán, ezt a felvásárlódit abba kéne hagyni, sőt mi több tiltani kellene, mert a magyar bajnokságnak nem érdeke, hogy egymás játékosait lopkodják el a klubok pofátlanul hatalmasa pénzeket kínálva, csak mert megtehetik! Csak ehhez felül kellene emelkedni a vadkapitalista álmaitokon, igaz?? Hogy ti klubvezetők meg tulajok vagytok! Kifelé a politikával az nb1-ből! Valódi, üzleti alapú tulajdonosokat minden klubnál!!!

   • A69W

    Azt hiszem ettől övön alúlibb ütés nem érhetné a klubbot….
    Meddig lehet még elmenni felcsút ügyben???
    Mi az a vonal amit még nem léptek át?
    Összehoznak, összevásárolnak egy bajnoki címet és akkor mi van??
    Kinek, minek annak a 600 környékbeli busszal utaztatott szurkolónak?
    Utálja Őket mindenki és 20 év múlva arra sem fog emlékezni valaki, hogy létezett egy ilyen labdarúgó csapat kishazánkban.

    • 58914020 .

     Sajnos, én nem így látom.

     Ebben az országban bármit megtehetnek, ezer milliárdokat folyattak át embereknek az elmúlt években anélkül, hogy tüntettünk volna a Parlament előtt.

     Ehhez képest a Felcsút és a Honvéd kis porszem…

     • Thibby

      szép lassan mindent megcsinálhatnak…senki nem szól
      Következmények nélküli ország lettünk …. itt mindent megtehetnek és meg is tesznek.
      a milliárdos sikkasztások, devizahitel, felcsút, oligarchák,strómanok…….minden mehet

  • Atesz

   Nincs az az isten hogy elmenjen oda. De ha meg is akkor ugy ala kell rugni h a kovetkezo 1 evben nem tudjon labra alni. Es ez mindenkire vonatkozik . Szoval Prosser reteghet

  • A69W

   Lehet, hogy ha rábólint Hemingway Lanza eladására, akkor nagy hirtelen lesz építési vállalkozó is aki hajlandó felépíteni az új stadiont……?

   • Thibby

    Ezt hittük Prosszernál, Botkánál……az a helyzet hogy ezek akkora királyok semmiben nem kell kompromisszumot kössenek……
    Inkább az van ha rábólint akkor nem szívatják tönkre a Honvédot mint Duchetel újpestjét……..és pofa befog

    • A69W

     Prosser és Botka ellentételezése az Akadémia volt, egy stadion többe kerül…. :)

   • Varga Béla

    Szerintem meg Hemingway ettől tökösebb.Ha van esze,akkor Eppelt,Lanzát magyar csapatba semmiképp.Ezek olyan dolgok melyekben NEM szabad még alkudozni sem.Nem és kész.

  • zolee

   Remélem Lanza nem megy oda, ő szerintem tökösebb gyerek ennél…Nem fog odamenni, nem Prosser Danika…

   • Thibby

    Tökösebb de Rossi már nincs…..és kretén pinyő 10x annyit fizet ha kell mint hemi bá

    • zolee

     Rossi se ment konkurrens magyar klubba, pedig fraditól állítólag 240 millát kapott volna évente.Én abban bízom hogy olasz mentalitás miatt Csútba nem megy, tudja mit jelent az nekünk drukkereknek, nem magyar játékos aki eladja lelkét ilyen áruló csapatnak…

     • Atesz

      240 millio evente…. hat nem nagyon kell utanna dolgoznod… ezek hatalmas szamok….A vidi uj edzoje is kb ennyit keres 1 ev alatt ez azt jelenti hogy fel milliard forint 2 evre… jo mondjuk Storck 1 millio euroja se normalis evente…

     • Kicsipest

      Szerintem pont ő az, aki azt se tudja, mi az a felcsút. Azt Prossernek kellett volna átéreznie, de ő is szart rá, egy harminc feletti légióst motíválhat inkább a pénz!

     • Varga Béla

      Ahogy mondod.

   • 58914020 .

    Számoktól függ szerintem.
    A Felcsútnak nagyon erős lesz a kerete jövőre, meggyőzhetik Lanzafamé-t azzal,hogy ott több a potenciál és jobb fizut is kap.

    Kicsit úgy érzem, mintha ebben a húzásban azért egy szándékos odaszúrás is lenne a Honvéd felé.

    • Varga Béla

     Persze,hogy lenne odaszúrás.Így (is) akarnak oda(ide)szúrni egyet. Rossi Dunaszerdahelyre vitele is Mol,Otp pénzből történik valószínűleg.Ahhoz sem kell komment szerintem.

  • Lassie Tizenkilenc

   Pintér imád más pénzével gavallérkodni :) Lanza fél évre mehet kölcsönbe hozzátok.Ennek ára 1,5 millió euró+ Lencse és Tischler játékjoga. Azt a fél évet élvezzétek ki, utána jöhet vissza a csomag :)

  • Kicsipest

   Remélem, nem igaz. Csak nem olyan lüke az Öreg, hogy Rossi mellett elengedi Eppelt és Lanzát is! Az idei bevételek után nem vagyunk ennnyire rászorúlva a pénzre, ha mégis, akkor külföldre menjen! Lanza pótolhatatlan!

   • Escape

    Az öreg már korábban lenyilatkozta hogy mindenkinek van egy ára
    Lanzafame például 1 millió €-ért elvihető
    Tehát egyáltalán nem hazudtolná meg önmagát ha nagy pénzért eladná
    Mondjuk őszintén ki az aki másra számított tőle ?

    Egyébként most futottam össze Rossival Budapesten van még

    • Varga Béla

     Egymillió euró az lófasz egy ilyen szintű játékosért.Aprópénz.Ha ennyiért eladná Hemi,akkor jó nagy balek lenne.

     • Escape

      Az ominozus videóban amikor a szárazkolbászról magyarázott akkor ő ezt mondta nem?

    • László Papp

     Én is utálom a mobilos autocorrectet.Sokszor az ember észre se veszi,hogy mire javítja át a teló az eredeti szöveget.Persze aki érteni akarja,hogy mit akarsz mondani,az úgy is érti.

  • Varga Béla

   Kizárt szerintem.Megbocsáthatatlan bűn lenne őt odaengedni,vagy Magyarországon bárhova máshova.Eppelt és Lanzát más honi csapathoz NEM szabad engedni.Kész!Vagy dobni kell még a fizukon,vagy végső esetben külföld.De kettőjüknek akár horrorfizetést is ki lehet hozni az mlsz pénzekből.Ők ketten pótolhatatlanok ezt remélem Hemingway is tudja és hasonló tudásút esély sincs igazolni.A Rossi témát még úgy ahogy megértem,de ehhez a kettőhöz foggal-körömmel ragaszkodni kell,minden más felér egy árulással! Lanza egyébként nem hinném,hogy elmenne oda.Tudja ő hogy Kispesten mit jelent a neve,ráadásul sehol máshol nem kapja azt meg,amit itt igen.Egy legenda.De kizárólag nálunk.

   • Thibby

    …van három gyermeke akiket fel kell neveljen….és ott sokszorosát kapná mint nálunk

    • Pelso

     ezt azért heminek is érezni kell, hogy hol a tűréshatár a szurkolóknál ezen a téren.
     ez azért kibaxná a biztosítékot mindenkinél!

     • Varga Béla

      Így van.Ez a tűréshatár.

    • Varga Béla

     Priskin,Gera féle fizetéseket simán ki lehetne gazdálkodni az mlsz pénzből egy-két sztárjátékosnak.Simán.És akkor gondolhat a gyerekeire.

 • A69W
 • László Papp

  Fasza… Giovanni Constantino is elmegy.Már videoelemzőnk se lesz.hacsak nem igazolunk egyet megint,de Heminél ugye semmit se lehet tudni,főleg azok után,hogy kijelentette múltkor ,hogy Rossit és Ingusciot kivéve mindenki marad.Ha a DAC-hoz megy,az még elfogadható Rossi miatt,de elég furcs,hogy az van a cikkben,hogy “Én is távozom, sajnálom, hogy el kell hagynom a Honvédot.” Hemingwaynél lassan minden mondatának az ellenkezőjére kell gondolni,bármit is mond.Ezek után kíváncsi vagyok,hogy még hányszor süti el,hogy se Eppel,se Lanza iránt nem történt még megkeresés.
  http://www.csakfoci.hu/nemzetkozi-foci/100318-volt-segitoje-erositette-meg-rossi-dunaszerdahelyre-igazol

 • Thibby

  Rossi után letiplizett a pályaedző Inguscio és a video elemző is ma jelentette be……már csak Lanza van olasz a Honvédnál.

 • Tibor Fehér Első

  Aztán mitől járnánk jobban,ha Lanza külföldre igazol?Max kevésbé lenne idegesítő.Az öreg úgysem forgatná vissza a pénzt.Lásd;Rossi

  • Varga Béla

   Ha rám céloztál:Persze,hogy nem. Nagyon max legvégső esetben(ha mindenáron menni akar). De mondom meg kell és meg is lehet tartani a két csatárt az mlsz pénzekből.Minden más részletkérdés,ez a kettő nem.

   • Tibor Fehér Első

    Dehogy.Mindannyiunkra.

 • Tibor Fehér Első

  Jó buli lesz az az ifi BL szerűség is,onnan még úgysem vagyunk kitiltva.Még 😊

 • októberes

  Mindenkinek további kellemes aggódást kívánok! Hirtelen az a pletyka jut eszembe, ami 99%- os biztonsággal állította, hogy Rossi-Debrecen. Kereken 13 napja bajnok a Kispest,én pedig koccintok erre este,ha hazaértem!

 • László Papp

  Ha Lanza vagy Eppel más magyar klubhoz kerülne,akkor van egy olyan érzésem,hogy az össznépi haragot váltana ki a szurkolók körében ,azon se lennék megleődve,ha Hemingwaynek utána testőrökkel kellene járnia mindenhová jó sokáig.

 • László Papp

  Részlet Hemingway legújabb blogjából,én a korábbi nyilatkozataiból és azoknak teljes 180 fokos ellentettjének bekövetkezéséből kiindulva nem lennék meglepve,ha ennek a bekezdésnek is a fele legalább kamu lenne.

  “Csak Hidi Patrik és Zsótér Donát hagy el minket azok közül, akik a tavaszi idény során több játéklehetőséget kaptak. Természetesen pótolni kell őket, és dolgozunk is ezen a feladaton. Visszatér a csapathoz Kabangu, és több fiatal játékos is csatlakozik hozzánk a Magyar Futball Akadémiáról. Nagy játékos mozgás egyáltalán nem várható nálunk. Egy belső védővel már szerződést kötöttünk, és csatársorunk már teljes, de akár középpályánk is rendben lehet az akadémiáról kikerülő fiúkkal. Tulajdonképpen eddig a dolgok elég szerencsésen alakultak. Természetesen, ha valamelyik játékos játékjogát értékesítjük, a helyzet változhat, de egyelőre nem látok erre mutató jeleket. Persze az átigazolási szezon csak most kezdődik.”

  • Tibor Fehér Első

   Hol blogok a vén kamus?Nem találom.

   • László Papp
    • Tibor Fehér Első

     Köszi

     • Atesz

      Ki lehet az a Belso vedo?

     • Tibor Fehér Első

      Nem tudom

     • Tibor Fehér Első

      Az öreg nehogy a Bobalt is árulja fű alatt,mindent kinézek a vén hazudozobol.

     • Laszka

      Debreceni? lejárt a szerződése a Vasasban. Én inkább úgy gondolom, hogy Kamber megy vissza középpályára.

  • laszka

   Heminek nem let kerdes az eladas, majdnem minden fontos jatekosnak masfel-ket eves szerzödese van. Jövö nyar lesz a nagy kiarusitas ideje, nem az idei. Es Lanzafamet ne alacsonyitsuk Prosser szintre. Egy kiegeszito embertöl jo aron megszabadulni kivalo üzlet. Egy kulcs jatekos eladasa bagoert mar nem az. Eppelen es Lanzafamen is joval többet fog kaszalni jövöre is mint amennyit belefektetett.
   Hemi lehet fukar, penzsovar meg minden, egy dolgot nem mondhatunk ra: azt, hogy hülye

 • László Papp

  Megvan a válogatott kezdőcsapata benne a 19 éves felcsúti Tóth Bencével…Kiafaszommal??????Storck és a többi utánpótlás válogatott edzői egyre gyakrabban kezdi kiverni a biztosítékot nálam.Andorra ellen 1 csatárral állunk fel,az U21-es válogatottban nincs kispesti,tegnap az U18 játszott a svédekkel,a keretben 3 kispesti,persze a meccsen egyik se játszott.Én nagyon sokáig bírtam Storckot,de ahogy az EB után elkezdett válogatni és állítja össze a csapatot,az már nálam kezd a felháborító kategóriába átmenni.Még jó,hogy Márkvárt nincs a kezdőben,az lett volna a csúnya világ,ha két felcsúti kezd…

  • Döme Sanya

   Stork meg a bébi Doll nem egy nagy ász.

  • Tibor Fehér Első

   Én már most a gipsylandi nevtolvajok elleni meccset várom a legjobban,nem a fradit.

  • István Hereb

   Az u21-ben a kupacsapatok csapataiból nem válogathattak. Ezrk szerint ott nem támogatta a klub, hogy játszanak.

   • László Papp

    Tényleg? Murka Benedek (Vasas FC),Vida Máté (Vasas FC),Kundrák Norbert (FTC) mit keresnek a keretben akkor?

 • 58914020 .

  Eppel kezdő a válogatottban.

  Szerintem ez lesz az ő nagy esélye – ha ma rosszul teljesít, nem lő gólt, akkor nem fog tudni megmaradni hosszabb távon a kezdőben.

  • Csaba Horváth

   Vezet Andorra 1:0-ra…

   • 58914020 .

    Ja és Eppel is rosszul játszik..

    Hát, nem tudom, nem biztos, hogy jól jön az önbizalmának ez a válogatott a BL-selejtezők előtt..

    • Tibor Fehér Első

     Na,ilyen nagydominik felekbol is szaladgal nálunk vagy három.

    • zolee

     Ilyen fos csapatban nem nehéz rosszul játszani… Lang még mindig szar lassú körülményes Vinicius…ő amugy brazil? Nagy Ádi alibi, Kleini azt hozza mint fradiban, biztos a német tanárral van a baj Dzsudzsák meg mint unokatesóm a sörmeccseken(bocsi) szánalmas az egész…Edző kell ide…

    • nethool

     Nem nagyon kap használható labdákat…

 • Tibor Fehér Első

  Esküszöm,hogy ez ellen az andorrai lelkes amatőrök ellen a Honvéd 2:0-ra vezetne a félidőben.

 • István Hereb

  Gazdag Dániel, Koszta Márk, Gergényi Bence, Tömösvári Bálint és Csernik Kornél a Bernd Storck és az OTP Bank Liga nemzetközi kupában érdekelt csapatai közötti megállapodás miatt nem tarthatott a csapattal.

 • 58914020 .

  Rossi kell a válogatotthoz, ez egyértelmű.

 • A69W

  Auf wiedersehen Herr Storck!
  Bármi is lesz a vége ennek így tovább semmi értelme nincs.

 • Tibor Fehér Első

  Van annyi ebben a sváb faszban vajon hogy lemond?!

  • A69W

   …nincs, havi 25 millát kap, majd esetleg közös megegyezés, jogászok és aztán eltáv.
   Azonan ennek nem sok esélye, mert az MLSZ a saját hülyeségeit nem szokta beismerni, most sem teszi és kitart Storck mellett mindenáron.

   • Tibor Fehér Első

    Nem lehet ezt mentegetni.Mennie kell,Csányi is tudja ,kerül amibe kerül.

    • zolee

     Csányinak is mennie kell ezek után, most kéne kimenni MLSZ székház elé

     • VirágPeti

      Kurvára megérdemelnék. Nagyfejű picsányi is. Húzzanak a pékbe, elég volt belőlük!

     • Sztefo

      Az andorrai pékbe? 😊 Ne bántsad, ő adta tegnap a gólpasszt, vagy ő volt a gólszerző? Már nem is emlékszem 😃
      Egyébként ha a gólpasszt jegyző a pék, akkor bár nem tudom, milyen kenyeret süt, de futni és beadni egész jól tud, mivel csúnyán lefutotta a felcsúti 18 éves őstehetséget az nb2-ből…

   • Csaba Horváth

    Úgy tűnik újra kell gondolni ezt a szövetségi kapitány dolgot…

 • A69W

  Az éjjel véget ért.
  Pont.

 • Kicsipest

  Marcikánk el is felejtheti a vállogatott mezt, egy ilyen gyenge ellenfél ellen is teljesen láthatatlan volt. Igaz, a riporter már az elején megmondta, gyenge kapus áll az ellenfél kapujában! SZÉGYEN AZ EGÉSZ CSAPAT!

  • Sanzi

   Eppel feje felett repkedtek a labdák! Így nehéz.

 • Tibor Fehér Első

  Az nso kommentekbe nézzetek be,nagyon kemény,niggerezes is van(!!!)

  • Csaba Horváth

   Link?

  • István Hereb

   Ott általában kicsit más a hangnem, mint itt…

  • VirágPeti

   Jól teszik. Szégyen a válogatottnak ez a vinyíciusz.

 • István Hereb

  Ígérem, nem védem többet Storckot…

  • Pelso

   Rossi kellett volna a válogatotthoz!!
   pl. sokkal közelebb áll a gondolkodása Dárdaihoz, taktikusabb, jobban tud motiválni…stb

  • VirágPeti

   Jó reggelt kívánok.

 • Lassie Tizenkilenc

  A válogatott szép teljesitménye után a konklúziók : Storcknak mennie kell ! Meg kell találni a felelőst aki bemenedzselt nb2es focistákat a válogatotthoz. Illetve most dőlt el a Rossi-Hemingway csata : bölcsnek tartom az Öreget hogy nem fog felelőtlenül költögetni a nemzetközi kupára.Nagyon messze vagyunk Európától , ezt a mai szintet sztárok nélkül egy harcos Göblyös-Gazdag-Nagy Geri-Tömösvári is tudja hozni.
  Mocskos Mlsz ! Szemét irányitott bajnokság ! Menedzserek által tönkretett válogatott egy dilettánssal az élen. Szégyen !

  • MB Kecskemét

   Bizony-bizony. Európa messze van,… már a Prosectura is megmondta a 90-és évek elején. :D

   • Lassie Tizenkilenc

    .. Mert cipőm Tisza, májkrémem sertés , a macskám cicaaa. Oooohhh sziamia 😊

  • Tony Soprano

   Mit is mondott Hemi bácsi erről a Storckról?

   • Csaba Horváth

    Volt is belőle sértődés…aztán amikor igaza van Heminek, akkor meg megy a lapítás…egyébként egy ilyen vereség után szó nélkül fel kéne Storcknak állnia…de gyanítom holnapra már a bűnbakjai is meglesznek…

    • Sztefo

     Tavaly Hemi már előre megírta virágnyelven, h Storckot kóklernek tartja, és hát most az a helyzet, h két héten belül Hemi tulajdonlásával bajnok lett a Kispest, míg Storck vezetésével éppen Andorrában mértek ránk megszégyenítő történelmi vereséget.

     Málta (Bozsik,Döme), és Moldova (Várhidi) után viszonylag rövid időn belül a harmadik szégyen idegenben! Storcknak mennie kell, még akkor is, ha valszeg rászóltak fentről, h elment a vb, kezdjen drasztikus fiatalításba, mert a köv EB sorozat a lényeg, na de bassz@meg, nem egy tétmeccsen, ami a végső sorrendet is meghatározza, és arról is dönthet, milyen kalapba kerülünk a köv sorsoláson!!!

 • 58914020 .

  Nem tudom, hogy most örüljek-e annak, hogy Eppel valószínűleg így már marad a következő szezonra…

 • Sanzi

  Eppelt most nagyon sajnálom!
  A feje felett repkedtek a pontatlannál, pontatlanabb beívelések és az egyetlen ziccer is az ő lábában maradt… ráadásul most majd mindenhol a gyenge teljesítményével baszogatják majd.
  Rá nem lehet haragudni a mai meccs miatt.
  Azt már nehezebben értem, hogy a Gyurcsó mit is akart? Kleinheisler mit keres a keretben, amikor még a fagyiba se fér be, a fújcsútit meg… értem én, hogy ballábas, na de basszameg…
  Eppelt nagyon sajnálom! neki volt a legkevesebb szerepe a vereségben!
  Sallai volt az egyetlen a beszállók közül akiben volt meglepő!
  Balogot behozta, voltak jó dolgai, na de basszameg, Eppel mellé egy Nikolics kellett volna, nem egy másik center! ÁÁÁÁÁÁÁ, ez az egész az elején már el lett baszva!

  • zolee

   Jobb lett volna ha ruszki meccs után sérültet jelent, de Marci egyenesebb ember, kilátástalan volt az egész…

  • László Papp

   Az NSO-n meg a Vincze András odáig van a Tóth Bencéért meg vissza, hogy újonc létére ő volt az egyedüli aki játszani mert és nem volt beszarva. Ezt a seggnyalást!

   • Sanzi

    Azt gondolom, hogy a jegyzet korrekt, az az egy mondat meg mindent elmond, sőt többet is a jelenlegi helyzetről!
    Seggnyalás? igen, szvsz e nélkül ma senki nem rúg labdába… itt tartunk!

 • Sanzi

  Dzsudzsák nyilatkozatát betették élőben az összefoglaló alatt.
  Kb. elsírta magát, nagyon emberi volt.
  kb. az jött le, hogy nem érti a jelenlegi keret összetételét, hogy rajta kívül senki vezéregyéniség nincs a keretben, aki meg ott van… nem személyeskedett, csak az értetlenségét fejezte ki.
  Nyilván erre a kihagyom a selejtezőre készülő játékosokra gondolt, nem az újkra, mert az ugye természetes folyamat!

  • zolee

   Anyámasszony katonája sírt hogy nincs Szalai Priskin meg a Gera egyedül maradt, ő meg nem mond ki semmit, hagyjuk már nehogy már sajnáljuk…Huszti Szabi biztos nem így viselkedne…

   • thpreg

    Nem, mert ő már jó pár éve nem vállalja a válogatottat. Azért nehogy már ő legyen a példa egy olyan játékos helyett, aki mindig ott van és dolgozik, függetlenül attól, hogy szidják vagy éltetik!

    • Granero

     Benne legalabb van gerinc.

     • thpreg

      Sokkal könnyebb lelépni, mint maradni és dolgozni, vállalni a hullámvölgyeket is a csapattal. Azért az nagyon furcsa, hogy egy olyan játékost dicsőítetek itt, aki gyk. a válogatott szempontjából nem játékos, nem volt hajlandó az lenni.

     • Granero

      Ez alapvetoen igaz, szerintem akkor es ott o tobbet tett azzal, hogy kilepett mint azok akik csondben asszisztaltak a 20 eve tarto semmihez. Mas kerdes hogy ez meg keves volt, kellett Szalai, a 7:1 stb.

  • 58914020 .

   Nehogy már a Dzsudzsák sírjon!
   A legnagyobb szégyen a magyar focira nézve, aki név lehetett volna Európában, a magyar foci zászlóshajója, ehelyett elment Arábiába focizni pénzért. (Ezt Dárdai egyértelművé tette a nyilatkozatában, hogy mehetett volna az ő Herthájába is egy kicsit kevesebbért.)
   Az a hülye, aki ezt az embert csk-nak megteszi.

 • A69W

  Nagyon úgy tünik, hogy Zsótér végképp belilúlt
  http://promenad.hu/cikk/zsoter-donat-meglett-a-munka-gyumolcse-178503

  • Sanzi

   korrekt nyilatkozat. eladták egy éve, mit kellene mondania?
   korrekt!

   • A69W

    Erre gondoltam: “Beszéltem a vezetőséggel, Hemingway próbál opciókat kitalálni, de úgy néz ki, hogy mindenképpen megyek Újpestre. ”

    • Lassie Tizenkilenc

     Hát persze hogy megy mert Széki Attila (Curtis) haverja régóta tömködi a fejét hogy milyen klassz lesz majd lila mezben. Játsszon csak ott egy évet és rájön…ugyanúgy ahogy Rossi is rá fog jönni hogy sikeres csak a Honvédnál tud lenni, máshol nem ilyen családias és befogadó a légkör.

     • Sztefo

      Ámen! :)

     • Csaba Horváth

      Azért a Dunaszerdahelyieknek is összetartó tábora van….ha hagyják építkezni Rossit, szerintem jönni fognak az eredmények. Szurkolok neki. :)

  • Csaba Horváth

   Ő már három éve is oda akart menni…inkább örüljünk, hogy a kispesti kitérőjéből pozítiv élményekkel távozott. Talán egyszer visszatér. :(

 • zolee

  Amúgy ha jobban belegondolunk, én kedvelem Marcit, mint játékost, DE valljuk be Nikolics, Futács bőven előtte járnak és akkor ott van a középpályán mellőzött Bőle, mi csapatunkból előbb befért volna Gazdag, vagy a védelemből Bobál Dávid, de még Holender is befért volna ennyi erővel ha ez a Tóth Bence játszhatott, válogatott meccsen mindig játsszon legjobb csapat, ez közel sem az volt….

  • 58914020 .

   Holender?????????????? A válogatottban??
   Ne vicceljünk!
   Nálunk alig kezdőember…
   Nagyon rosszul jött ki Marcinak ez a két meccs, ennél ő többet tud. Nikolic előrébb van, mint ő, de ő más típusú játékos.
   Futácsot mikor láttad játszani? Mert volt itt, Magyarországon is és akkor nem rúgott annyi gólt, mint Marci.

   • Sanzi

    Így van, Holender!
    Ha ő játszik, akkor bejátssza az egész szélét, és Dzsuzsinak lenne helye középen! benne sokkal több van… nálam Dzsuzsi középen játszik, nem pocsékolom a szélére!

    • István Hereb

     Na ne már… szeretem, de tőlünk is nem egyszer kilóg.

  • Granero

   Talan meg az is kiderul, hogy a Szalai se szar jatekos… :)

  • Döme Sanya

   És ekkor értékelődött fel az a középpályás, aki nem szűrő ,ha nem 40 méterre oda tudja rúgni a labdát ahol megjátszható. Elég ha azt mondom Lanza.

 • 58914020 .

  Dzsuzdsák sír és egy kissé lájtosan beolvas Eppel Marcinak (is):

  http://www.dailymotion.com/video/x5puf4j

  Azt mondja, hogy “elől tötyögtek, nem tudták eldönteni, hogy átvegyék a labdát, ne vegyék a labdát”, stb.
  Ez azért kritika.

  • László Papp

   Meg jön azzal, hogy 15, 16,17 évesekkel van körülvéve, ami valahol igaz is, de azért ő a kapitány, hogy kordában tartsa őket. Mondjuk, nálam Dzsudzsák már rég nem lenne válogatott, max a kispadon ülne, de inkább ott sem. Kurva gáz, hogy kapitány létére nem képes összefogni a bandát és tüzelni őket. Meccs után meg meg van sértődve, hogy learabozzák meg lepénzéhesezik. És néhány éven belül ő lesz a válogatottsági csúcstartónk. Pffff…

   • Sanzi

    rosszkor, rossz nyilatkozat.neki legalább van gerince. jól teszi, hogy inkább az arab ligát választja, mint az mennyei megyeit.

    • 58914020 .

     Mehetett volna a Bundesligába, konkrétan Dárdai Herthájában sztár lehetett volna.

     Dzsudzsák a romlott magyar futball megtestesítője.

 • Döme Sanya

  Valaki meg tudná mondani mi volt a taktikánk? Nem hiszem, és pont ez a lényeg. A labdarúgás olyan mint minden más. Tégy meg főnöknek jó pénzért egy silány diletánst, és tuti azt csinálja amit te szeretnél.

  • Sanzi

   taktika?
   nehogy elfuss az alapvonalig, hanem add be kb. 25-35 méterről, lehetőleg úgy, hogy átszálljon minden érkező feje felett, hogy majd őket is lehessen szidni…

   Nagy Dominik értékelhetetlen volt.
   Nagy Ádám előre játékban max ennyit tud.
   Vinicius??? ennyit Bobál is tud!!!
   Klein??? ??? ???
   Dzsuzsák, ő legalább ment, de egyedül kevés!
   Sallai! Na miért nem inkább ő jött be a Nagy Dominik helyett… benne volt fantázia!
   felcsuti… szépen végignézte a gól előtt az elfutást. grat neki!

 • József Lénárt

  nagyon becsüljük meg a tavalyi eb szereplés és az idei bajnoki szereplésünket mert jó ideig ilyen nem fog megtörténni

 • József Lénárt

  mi ez a döbbenet az eb elött 30évig ilyen eredményeink voltak ,csak megint a helyükre kerültünk

 • A69W

  Ha van valakinek van kedve kora reggel pénzügyekkel foglalkozni akkor egy kis olvasnivaló http://sportbiznisz.blog.hu/2017/06/10/uszik_a_penzben_a_fradi_megis_a_szezon_csalodasa_volt?token=072a7b526c01d53a78ba902995d0e28e

  • MB Kecskemét

   Igen. Viszonylag korrekt kis elemzés. Csak csendben jegyezném meg, ha lehet hinni a cikk tartalmának (feltételezem nagyot nem tévednek), mely szerint a vidi 1,25 M EUR-ért adta el Langot és Kleinheislert, akkor el kell ismerni az Öreg qrva jó pénzért tolta el a Proszi-Botka duót !!

   Meg még egy: a szerzőnek is feltűnik a bevételek homályos összetétele – a Honvédnál is. :D. Itt is többen már megjegyezték már, az Öreg nem akarja, hogy “mások” belelássanak a gazdálkodásba.

 • Sanzi

  Tegnapi taktikai értekezlet a 2. félidő előtt:
  nehogy elfuss az alapvonalig, hanem add be kb. 25-35 méterről, lehetőleg úgy, hogy átszálljon minden érkező feje felett, hogy majd őket is lehessen szidni..

 • Thibby

  Sokan birálják Dzsudzsit…….lehet arabozni, meg lekurvázni, de az hogy nem való a válogatottba az erős túlzás. Nehéz kiemelkedni a szarbol , tegnap akart,hajtott de nem ment neki. Ez a játékos egy holland vagy egy belga válogatottba berakva szemkápráztatóan játszana. Én is elitélem a karrierje miatt de szerintem magasan a legjobb játékosunk.

  • medvepuszi

   egyetértünk, de azért talán ha nem tevepásztorok ellen labdázgatna hétvégenként, akkor ilyenkor nem csak akarna, de sikerülne is.. és akkor nem kéne utána sírva-picsogva azt mondani, hogy “nem akarom másra kenni, de…”

   • 58914020 .

    Pontosan így van!

    Ha a Bundesligát választotta volna, akkor talán kevesebb akarással is több hasznunkra lenne.
    Egyszerűen ennyit számít a profi közeg, ki hol játszik, mit hoz ki belőle az adott bajnokság.

  • László Papp

   Dzudzsák már jó ideje nem emelkedik ki ebből a válogatottból,legalábbis felfelé biztos nem.

 • Sztefo

  Amikor múlt héten leírtam, h mennyire gyengék a magyar labdarúgók, és a magyar foci, valaki figyelmeztetett, h szeretett klubunkat is lehúzom ezzel. Imádom a Kispestet, a Bozsik stadiont, a magyar focit, de akkor is írtam, vak nem vagyok.

  Ahogy elnéztem, az andorraiakat se nagyon érdekelte, h ki áll a túloldalon, keményen, lelkesen odatették magukat. A magyar labdarúgóknak már bőven elég ennyi ahhoz, hogy ne tudjanak 100%-ra felpörögni, egymáshoz passzolni, futni, ütközni stb.

  Kitérve Marcinkra, két dolog jutott eszembe. Nem ezen a két válogatott meccsen adta el magát Eppel. Az is igaz, az oroszok ellen egyetlen egy használható labdát se kapott, tegnap meg egyet, amit sajnos nem sikerült eléggé a sarokra rúgnia, így az andorrai kapus (vagy pék? vagy lakatos?) egész szép védéssel hárított.

  • VirágPeti

   Én írtam azt. Abban a kontextusban a bajnokságról volt szó, ami véleményem szerint ebben a szezonban nem volt rossz. A jelenlegi válogatott valóban gyenge. De nem feltétlenül a játékosok hanem az, amilyen összetételben meg amilyen taktikával (vagy anélkül!) játszatják őket. Azért csak rúgott Marci 16 gólt, tegnap meg szinte momentuma sem volt. Nem ő felejtett el focizni, hanem a keretet nem volt megfelően összerakva, Nem volt taktika és a motivációs hőfok volt sokkal-sokkal gyengébb. Megint csak azt mondom, ezt az andorrát a Honvéd megverte volna. Ennyi számít az edző, az összeszokottság és az, hogy az adott színekért (értsd klub vagy a nemzeti színek) mennyire vagyok motivált, mennyire sikerült a stábnak elhitetnie velem, hogy nyernünk kell.

   • Sztefo

    Ezzel alapvetően egyet is értek, de sajnos nem fogják mondjuk beemelni a védelmünket egy-egy az egyben a válogatottba. Amúgy Kamber és Lovric nem is lenne az a szint…

    Azt nem értem, ha már fiatalítás és ilyen drasztikus lépésekkel, mint tegnap is (Sallai, Balogh, Tóth Bence stb), akkor mi a f@szért nem lehet a bajnokcsapat gerincét behívni??? Bobál D, Gazdag stb, akik egész évben együtt játszottak Eppellel. Lehet, ők sokkal több használható labdát adtak volna neki.

    • VirágPeti

     Ez bennem is felmerült. Volt olyan nemegyszer a múltban, hogy az aktuális bajnokcsapat adta a válogatott gerincét. Mondjuk stork ezt nem merte volna meglépni, meg szerintem nem is akarta volna. Nagyon be van betonozódva a teljes foci felsővezetésbe a vidi-fradi-csút szentháromság és most komoly dilemma elé állítottuk őket aztal h bajnokok lettünk. Még azis lehet, h a klubfocit kéne tolni jobban itthon, nem a válogatottat, lehet h abból hamarabb lenne egy nemzetközi siker, és ha az megvan, azokra építeni válogatottat. Egy klubcsapat ha hagyják dolgozni azért összeszokottabb mint egy 3 havonta 2 hétre összehívott válogatott.

  • 58914020 .

   Nagyon szeretem Lanzafamét, de azért úgy, hogy teli vagyunk akadémiákkal már, nevetséges, hogy egy olyan játékost nem tudunk kinevelni, mint az olasz.
   Egy olyan ösztönös tehetség nincs nálunk, pedig régen pont ilyen volt egy Puskás, egy Albert Flórián, egy Détári, de még az amúgy már szörnyű 90-es években egy Illés Béla is (más kérdés, hogy Bélánk a válogatottban semmit nem csinált).

 • Csaba Horváth

  Néztem az eddigi nyilatkozatokat, és úgy gondolom Storck kicsit fordítva ül a lovon.

  – nem bocsánatot kell kérni és megvizsgálni, hogy mi történt, hanem felállni és azt mondani, hogy bocsi, de nem tudom már motiválni a játékosokat (Rossi ezt megtette a bronzérem utáni évben).

  – Storck Magyarország legjobban fizetett edzője (de szerintem a focistákat is lekörözi). Ennek fényében Csányinak is el kéne gondolkoznia, hogy meg van-e Storck esetébe az ár-érték arány. Mert ez a VB selejtező nem erről tanúskodik. (két leggyengébb csapat ellen 1 pont).

  – A feröer sziget elleni X után azt írtam, hogy mekkora égés a csoport leggyengébbje ellen ikszelni. Akkor egy kommentelő azt írta, hogy Andorra a leggyengébb…én azt írtam, hogy várjuk ki a végét. Nem gondoltam volna, hogy igazam lesz….ez már tényleg a vég. :(

  – Úgy gondolom, hogy óriási luxus a horvát bajnokság, és az USA bajnokság két legjobbját (aki együtt több tucat gólt rúgtak) kihagyni a válogatottból és pusztán szervilizmustól vezérelve beválogattni egy nb2-be edződött játékost.

  – Valahogy nem látok a válogatott terén sem motiváltságot (mondjuk, hogy Eb után Vb-n is részt akartnak venni), sem eredményességet, de még csak egy építkezési folyamatot se, amivel magyarázni lehetne a gyenge játékot. Kezd az egész egy kétségbeesett kapkodáshoz hasonlítani, ahol ha már eredmény nincs, de legalább nyalok egyett a fönök felé, egy-két célzott meghívóval….

  – Summa summárum amit Storck csinál, az már kevés…ide egy motivált, koncepcióval rendelkező edző kell, aki ha már alárendel mindent a válogatottnak (pl. 2 hetes szünet a bajnokságban, nyílt kritikák a klubbok felé, stb.), legalább eredménye legyen. Mert per pillanat a tavalyi Eb szereplés után, ugyanott tartottunk, ahol Egervári, Pintér idején tartottunk. :(

 • Tibor Fehér Első

  Marci árából is eltűnt egy 200 000€ a héten,gondolom ezzel tisztában vagytok ti is.

  • 58914020 .

   Ha lesz egyáltalán ára…
   Hemingway tegnapi blogjában azért meglegyintette, hogy nem nagyon vannak érdeklődők… Úgyhogy valószínűleg mindenki marad.

   • Tibor Fehér Első

    350 volt februárban a transfon,kb.500e € -re mehetett fel(Marci),ez az alap elméletem.Most szerintem 300-350 lehet.Kb.60 000 körül volt nekünk mindennel e.Ismerjük az öreget…

   • László Papp

    Anno Prossernél meg Botkánál is kijelentette,hogy nincsenek érdeklődők,aztán jött a hidegzuhany.Mi majd úgyis csak a kész tényeket kapjuk az arcunkba.

 • Tibor Fehér Első

  Ez a veszteség az öreg kamusnal nem volt kalkulalva,komoly igazolasnak annyi,valaki -aki fontos nekünk,valószínűleg távozik.

 • Tibor Fehér Első

  Hogy állunk az ifi meccsen,tud valaki segíteni?

  • Robert

   6:0 bajnokok lettünk!

   • Tibor Fehér Első

    Köszi.Akkor nemzetközi kupa.

    • 58914020 .

     Sajnos, nem biztos…

     Az UEFA csak most dönti el, hogy indulhat-e magyar csapat, vagy sem.

     A válogatott bakija utána aligha….

     • Tibor Fehér Első

      Az nso nem emlit ilyesmit.Az írja mi indulunk az ifi BL-ben.

 • Kicsipest

  Újpest egész jól belehúzott: Zsótér, Simon, Litauszki, Novothny. És csak most kezdődött az átigazolási szezon.

  • Pelso

   Zsótért + Novotnhnyt már tavaly megszerezték, a másik kettőnek nem jött be a külföld, kérdés milyen passzban vannak…bár az idei Utén mindenképp segítenek ők is.

   • Kicsipest

    Magyar szinten jó játékosok, Zsótérből meg mi csináltunk még jobbat, hozzá meg még egy jó edző, jó szurkolókkal, bármi lehet (lásd idén mi)!

 • A69W

  Újabb Bajnokavató!
  Szenzásciós játék, csodálatos gólok, kettős emberhátrány, sok néző, jó idő, a jó fociba való hit visszaadása a tegnap este után, van der Meer, pezsgó, pacsizás, hülye bíró, hülye mlsz (egy éremátadást nem tudtak ide szervezni), le a kalappal a fiatalok előtt!
  Kispesten van jövő!

  • 58914020 .

   Hány néző volt kb.?

   • A69W

    Az egyik oldal tele volt végig a korlátnál állókkal és vagy 40-en a tribünön is voltak!

 • László Papp

  Az Nb1.hu szerint Debreceni is elhagyja a Vasast,mivel lejár a szerződése.Hemingway szerint már megállapodtunk egy belső védővel és Hemingwayt ismerve csak ingyen megszerezhető játékos jön.Lehet,hogy ő lesz?

  • Tibor Fehér Első

   Deák István (monmagyarovar)az előbb az NSO-n.Debreceninek én is jobban örülnék.Hátha.

  • Tibor Fehér Első

   Transfm:100000€,26 éves,190cm.Movár,Siófok,depor b,nalhcik,vojvodina nevelés.Ennyit látok róla.

  • Sanzi

   A Gyirmót meccs után a játékoskijáróban egy belső védőt Rossi nagyon dicsért… veregette a vállát és hosszasan beszélt vele.
   Hemi nem szokta a régi elpasszolt játékosokat visszahozni, nem ismeri be, ha tévedett.

   • László Papp

    Akárki is volt,az max a DAC-hoz fog menni

 • Tibor Fehér Első

  Deák István trasfermarkt,kérem nézzetek rá ott.Vándormadar,2evre eltűnt a latoterukbol.Persze ha fejel egyet mondjuk a fradinak,onnantól Pistike.