Mi már biztosan nyerünk ma este, minden más csak túlmagyarázás

Gondoltam már a hét korábbi napjain is arra, hogy egy rövidebb poszttal meglepjem a  blog olvasóközönségét amíg társaim a szentföldi nevezetességeket stírölik, illetve testüket áztatják a Földközi- vagy éppen a Holt-tengerben. Bokros teendőin miatt megelőzött azonban a Nemzeti Sport örökös giccskirálya, Sinkovics Gábor, aki – bár rendkívül giccses, de – meglepően korrekt jegyzetben méltatta élszurkolóink eddigi teljesítményét (vö: kitartás a klub mellett az elmúlt negyedszázad viszontagságai ellenére).

Az esélyekről elég csak annyit megjegyezni, hogy a Tippmixpro 1,25-ös szorzóval kínálja az izraeli bajnok, és tízszeres odds-szal a mi aranylábúink győzelmét. Próbáljuk tehát kiélvezni, hogy itt lehetünk, hogy képviselhetjük a hazát, akármi is lesz a vége, akármilyen jelzőket is aggat ránk a következő napokban a magyar sport- és bulvársajtó az esetleges nem megfelelő teljesítmény okán.

A mai meccs az M4 Sporton követhető élőben este héttől, alaposan meggyengült (Kabangu nélküli) meccskeretünk pedig így néz ki: Gróf, Horváth A., King, Villám, Baráth, Deák, Lovric, Laczkó, Kamber, Nagy G., Gazdag, Bobál D., Koszta, Holender, Pölöskei, Koszta, Tömösvári, Danilo, Eppel és Lanzafame.

“Mi már biztosan nyerünk ma este, minden más csak túlmagyarázás” bejegyzéshez 270 hozzászólás

 1. Lanza hite a csapat erőssége. 1 másodpercre nem adja fel. Gólja után megváltozott a játékunk és a hozzáállásuk.

 2. Mindenki leírt már indent előttem.Elmondhatjuk hogy az akadémistáink,akik eddig az nb1-ben lettek férfiúvá, ma elvesztették szüzességüket a nemzetközi fronton.Olyan volt mint egy nászéjszaka ahol az első félidőben a petting alatt még félénken, labdákat elszórva picit berezelve játszottunk.A második félidőben Nagy Geri AKKRÁT játszott…mint mindig :) Csak most nemzetközi szinten ! Gazdag Dani meg merte csinálni a cseleket, a passzokat, élmény volt ! Bobál Dodi is belerakta a magáét, a biciklicselek, a jó szerelések! Igazi csapat voltunk.Ami nagyon fontos hogy jobban bírtuk erővel a végét!!!! Tehát az első félidőben nem fizikálisan eresztettünk le hanem csak fejben.
  Laczkó a gólpasszán kivül fos, életveszély. Pölöskei az nb1-ben jó lesz, ide kevés. King nem nagyon bírt emberével.Ott kb 30-40 kg van a két játékos közt. Villám szigorúbban oda tudott volna lépkedni a bengának. Gróf is nemzetközi szintet hozott.Atombiztos pont volt hátul.
  Lanza ahogy beszopatta a védőt a mozgásával… zseniális! Ezt a ravaszságot hiányolom picit Marciból. Küzdött ő is becsülettel de többet ésszel mint erővel…
  Gyerekek! Ebben a stadionban 4-5 gólokkal kapnak ki jóféle csapatok ! Nagyon nagy életélmény volt a mai meccs! Köszönjük a srácoknak !!
  A full kezdőcsapatot pihentetni jövő szerdáig !! Beáldozni a Hali elleni meccset.Játsszanak azok akik ma el sem utaztak.
  MAjd a visszavágón Lanza szabadrúgásból döntse el a továbbjutást a 89. percben…

  1. mindennel egyetértek! de azért min. 1 félidőt toljon az alap csapat szombaton is….inkább edzésben vegyenek kicsit vissza, ne meccsből. am. Pölö jó lesz, ha utoléri magát fizikálisan, Dani dettó!

  2. Marcival mindenképp gólt kéne lövetni a hétvégén a Hali ellen.

  3. Elvileg a most nem játszottakkal (Holander, Villám, Koszta, Kubangu, Tömösvári) kiegészítve sem lenne gyenge csapatunk a Hali ellen, de én azért nem áldoznám be a Haladás elleni meccset…az első négy forduló relatív gyengébb csapatok ellen játszuk, ha ott hátrányba kerülünk, nehéz lesz felállni.
   Az értékeléseddel viszont egyet értek, jó volt látni, hogy a Fradi-Vidi-Vasasnál ellenfeleinél jóval fajsúlyosabb Csapattal is bőven pariba voltunk. :) Ez mindenképp biztató a jővőre nézve.

  4. Igen, ez nagy talány számomra, hogy hogyan oldja meg Meer. Még a védelembe tudnék elképzelni egy játékost…esetleg Berla a kapuba….

  5. Nem lesz nehéz.Tömösvári Batyi jobbszélen , BanóSzabó balszélen.Tőle várom a berobbanást idén.Olyan szinten meg tudja csinálni az egyazegybent hogy 20 êvente nem látni ilyet. A szélső poszt nem rizikós…illetve csereként Herjeczki.Na ő sem fogja összeszarni magát. Pár éve kupameccen olyan vagány volt 16 évesen mint a csuda.Állitólag valami hosszú sérülése volt.
   Megvan a keret, minden posztra van 2 elfogadható játékos. Az alapcsapatot pihentetni kell !

  6. Ez így tényleg szívás,hogy kvázi ha a legerősebb csapatot szeretnénk látni játszani,akkor azt csak a nemzetközi meg a Magyar Kupa meccseken tehetjük meg.Mert azért két éve,amikor egy fiatalnak kellett játszania,Bobál már letolt egy évet NB2-ben előtte,tavaly Gazdag és Zsótér úgy játszottak,hogy már rendelkeztek NB1-es rutinnal.Koszta meg egy év NB2-essel,de idén semmi.Max U19 meg NB3.És jövő tavasszal már azokat is el kellene kezdeni beépíteni,akikre a következő bajnokságtól számítunk,hogy ne álljunk itt tanácstalanul,hogy akkor most ki is maradjon ki,meg egyáltalán ki játszon.Akárki is játszik a fiatalok közül,sajnos egyenlőre nincsen se Koszta,se Gazdag,se Zsótér egy évvel ezelőtti szintjén.

 3. Először is gratulálok a csapatnak! Nem vallottak szégyent egy nálunk sokkal magasabbra taksált ellenféllel szemben! 😊
  Nagyon érdekes kérdés, h ha már a b.zi mlsz nem engedélyezte, h egy nappal később játszunk a Hali ellen, akkor kit pihentessünk.

  A sokat szidott Laczkó és van der Meer: előbbi gyönyörű gólpasszt adott, és nem róla kaptuk egyik gólt sem, a másik meg jól nyúlt a meccsbe kétszer is a második félidőben.

  Ne feledjük, egy nálunk sokal többre tartott csapat ellen sem fizikálisan, sem taktikailag nem voltunk rosszabbak. Főleg az első Hapoel gól nem volt egyáltalán benne a meccsben. A második félidőben jól jöttünk ki, de mégis kicsit megint a semmiből ők rúgtak gólt. Ott megvolt az esély, h összeomlunk, de túléltük, szereztünk egy gólt, és utána inkább benne volt a 2:2 mint a 3:1.

  A sivatag közepén telt ház előtt egy elvileg erősebb ellenfél ellen felálltunk, és uralni kezdtük a meccset.
  Büszke vagyok a csapatra!
  Jövő héten még egy 20 ezres stadiont is megtöltenénk, nagyon fog hiányozni a szurkolósereg! De lehetetlen nem létezik! CSAK

 4. Sajnos Barath Botit barmennyire is kedvelem mint embert, keveske volt ebben a rendszerben, a masodik golnal mar kokretan sajnaltam. Sajnos mar az nb1ben se tudja mindig lelkesedesbol megoldani ami tudasban hianyzik, itt ez meginkabb kijott. Bobal Davidot latnam szivesebben a helyen vagy kell melle ket belso vedo.

  1. nem véletlenül alakította Rossi is úgy a védelmet, ahogy idén összeállt… ott Botinak is megvan a helye!
   a 2. gólnál töketlenkedtek Kinggel együtt… pedig mind2 alap ember, ha a helyén van.

   1. abban egyet értek, hogy a 3 belső védős rendszer jobban feküdt Botinak, de az túlzás, hogy a Rossi-féle védelemben alapember lett volna. Egy lelkes, csupa-szív, ráadásul saját nevelésű játékos, de Kamber, Lovric és Bobál is jóval többször volt kezdő, illetve amíg Hajdú itt volt, Boti alig kapott lehetőséget. Én úgy érzem, hogy ha lett volna egy kicsit is jobb képességű belső védőnk (Kamber vagy Bobál szintű), akkor Boti még ennyi percet se játszott volna.

    1. Alapvetően ahogy elnézem, teljesen egyetértünk Botival kapcsolatban.
     Ezért se értem, miért nem Bobál a kezdő Baráthal szemben a hollandnál? Igazából ez az egy dolog totál érthetetlen nekem.
     Meg hát a gyors kombinatív focihoz szokott holland edzőnek látnia kell, hogy az egyre lassabb Lovric még az idei évet se biztos, h le tudja hozni a megfelelő szinten az nb1-ben se. Minél előbb meg kell oldanunk a belső védőkettős helyzetét, ha tényleg a négyvédős rendszert fogja favorizálni…

     1. én csak arra tudok gondolni, hogy mivel a hollandnak ez volt az első valamire való meccse nálunk, az edzésen nyújtott teljesítmény most súlyozottabban számít. Lehet, hogy Boti az edzéseken annyival lelkesebb és hajtósabb, hogy ezzel megelőzte Bobált. Ahogy jönnek a kiélezett helyzetek/tétmeccsek, úgy lesz egyre tisztább, hogy ki az, aki nyomás alatt is tud nagyobb hiba nélkül játszani.

  2. Botival kapcsolatban egy régi vesszőparipám, h sokszor tudásban még az nb1 színvonalát sem üti meg, de szívvel nagyon sok hiányossáát elfedi, ami mint láthattuk, nemzetközi szinten sajna kevés

   1. Na azért ne a Mezőkövesdhez viszonyítsunk. Meg szerintem szeretnénk, hogy rövid/közép/hosszú távon az nb1 színvonala is emelkedjen.
    Botit nagyon szeretem, csupaszív játékos, saját nevelés, de alapvetően még a magyar nb1 első 4-5 csapatának a színvonalát se mindig üti meg, ha emelkedik a színvonal, akkor pláne nem fogja.
    Ha magyar szinten évekre stabil védelmet akarunk, akkor ki kell nevelnünk Bobál mellé még egy belső védőt (Lovric egyre idősebb és lassabb lesz), vagy ha nem sikerül arra a posztra nevelnünk egy minimum Bobál szintűt, akkor venni kell egy Tandia szintű futballistát, aki gyors, jó felépítésű, erős, a labda se zavarja stb.

 5. Pedig a sok szakértő nagy része kezdőcsapatba sem tenné(korábbi kommentek…) Ő volt a középpálya legjobbja.

  1. Egy Gróf-King.Bobál,Lovrics,Baráth-Gazdag,Nagy G,Kamber,Koszta -Lanza,Eppel kezdő bajnokesélyes lenne és a cserepad is nagyon erős lenne.

   1. Ez a kezdő biztosan.De két fiatal játszani fog,az100%.Meg sztem távozò is lesz.

    1. Két fiatal biztos játszani fog és sajnos emiatt meghatározó játékosok fognak hetente még a kispadra se leülni,nagyon okosan kell majd forgatni a csapatot a kispadon is,hogy ne túl sokszor maradjanak ki ugyanazok a játékosok,főleg ne egymás után.A távozókat meg majd meglátjuk,jó lenne minél tovább eljutni a nemzetközi kupában.Annak örülnék,ha szeptember elején is állnánk,mert akkor már csak nem adnak el senkit sem.

 6. Egyébként abban nagyjából minden csapat szurkolója egyetért,hogy a magyar csapatok közül a Budapest Honvéd nyújtotta a legjobb teljesítményt.Ebből bármi lehet,csak nagyon nagyon okosan,taktikusan kell játszani,nem úgy,mint a vasas.

 7. Meg 2-1-nél mikor Lanza eldőlt és fél ollózva rúgta a labdát.Sebesség,erő volt benne,csak az irányzék…

 8. Nagyon féltem EvdM-től, az edzőmeccseken látottak alapján, de pozitívan csalódtam benne. A tv-ben a “szakértő úr” az olasz iskola és a holland iskola eltéréseit emlegette nagy okosan, ehelyett Erik nyomta a Rossi-féle 5-3-2-őt. Sőt, a védekezés még szigorúbb volt, mint tavaly.
  Lanza gólja mellett, Danilo becserélése kulcsmomentum volt. Nem azért, mert jó formában lett volna, ááá dehogy. Daniloval nagy nyomást helyezett az ellenfélre, tartottak tőle előzetesen. EvdM a várható rohamokat egy újabb támadó harcba dobásával fékezte meg, az izraelieknek figyelni kellett rá, a védőik onnantól nem jöhettek előre.
  A meccs végi 5-2-3 felállás jó taktikai húzás volt.
  A skacok:
  GRÓF úr: magabiztossága tartást ad a csapatnak, az egyik legfontosabb láncszem
  KING: sokat küzdött a honfitársával(?), ez nagy energiát emésztett fel, emellett nem volt annyi lehetősége felfutni, mint az MB1-ben
  LOVRIC: lassabb, mint Boti, de a védőmunkája nélkülözhetetlen
  KAMBER: védekezésben ugyanott játszott, ahol tavaly; az első kapott gól szerintem az övé; lemaradt az emberről Botira kettő maradt
  BOTI: csupaszív lelkes srác, a mi nevelésünk, de BobálD szerintem jobb; a második gól előtt feltették a körhintára
  LACZKÓ: értem én, hogy kell Lanza mellé egy olaszul beszélő játékos, de akkor miért nem ülhetne végig a padon? EvdM taktikáját nézve (5 védő vonalban) viszont pont ő kellett a szélre: előre ugyanis nem ment.
  GAZDAG: a meccs eleji megilletődést leszámítva, jól nyomta, a végén volt benne fantázia, mintha az erőnlétünk jobb lett volna, mint az ellenfélé?
  NAGYGERI: olyan, mint Lanza. Lanza nélkül nincs gól, Geri nélkül nincs védekezés. Emellett egy gépszörny van a lábában, kíváncsi lennék mennyit futott? A gólunk előtt ő adta visszapasszt.
  PÖLÖ: erőnléte elmaradt a többiektől, cseréje indokolt volt. Egyelőre egy talány nekem, meglátjuk mi lesz belőle.
  LANZA: Lanza, Lanza, Lanza, Lanza. szenzációs volt ahogy a gól előtt, a felugrásnál megetette a védőjét. A piros pólós gyerek tök másfelé ment :) Kiharcolt pár szabadrúgást, bár azok most nem sikerültek jól.
  EPPEL: nem kapott labdát…Sokat küzdött, a gólunkat neki is köszönhetjük. Játszatni kell bizalommal, jó lesz.
  cserék:
  BOBÁL D: ő kezdőjátékos, nem vitás. A biciklicsele a mezőkövesdi gólját idézte fel :)
  DANILO: kiváló taktikai húzás volt feltenni a 3. csatárt, látszott, hogy tartanak tőle. Ez volt a legjobb védekezési húzás. De az erőnlétén van még mit dolgozni:)
  KOSZTA: behoztam volna az utolsó 10 percre, ugyanúgy sárga mezben volt, mint Debrecenben :)

  és le a kalappal a szurkolóink előtt, a hangjukat végig lehetett hallani. Maxi respect

  1. Azért ez szerintem kb. arról szólt, hogy a nyilvános edzőmeccseken csak próbálgatta a 4-4-2-t (néha 4-3-3-at), de most még inkább nem kockáztatott, visszanyúlt a bevált felálláshoz. Amiről mellesleg Rossi azt mondta áprilisban, hogy a csapat úgy betanulta, hogy ezt akár edző nélkül is játssza. Bölcs döntés volt, Van der Meertől, de idővel, fokozatosan nyilván át akarja állítani a csapatot. Ettől még nem mondtak hülyeséget Bozsikék (sokaknak nem szimpi, csak mert próbál pártatlan lenni), sőt. Ők is beszéltek arról, hogy nem biztos a tétmeccsen is rögtön az a négyvédős felállás, ami az edzőmeccseken próbálgatott

   1. Azért egy Hapoel – Kispest meccs kapcsán ne legyen pártatlan :D

    1. Ok, akkor úgy mondom, tárgyilagos.. néha azért megjegyzi a Honvéddal kapcsolatban, hogy szíve szerint ezt mondaná, stb. Szerintem semmi gáz vele, messze a jobbak között van a felhozatalból

 9. A csapat megérdemli, hogy szombaton minél többen űzzük-hajtsuk őket!
  Nem csak a tegnapi játék miatt, hanem azért is, mert az aktuális magyar bajnok szezonnyitója lesz. Tapsot és bíztatást érdemelnek! :)
  Főleg hogy a rohadt mlsz nekünk nem engedélyezte, hogy egy nappal később játszunk.

  Egyébként van még két nap a meccsig, jó lenne, ha a klub felébredne, és egy-két marketing akciót bedobna pl:
  – fotózkodás a meccs előtt egy-másfél órával a a bajnoki serleggel (24 éve nem volt erre példa)
  – hirtelen rögtönzött mini családi/szurkolói nap (vagy egy ankét), kicsit ismerkedjünk az új játékosokkal, edzőkkel, érezzék, hogy a kispesti családba kerültek

  Több mint két évtized után vagyunk bajnokok, és alig történik bármilyen marketing tevékenység ennek kiaknázására.

  Ja és tegnap utána néztem, mikor voltunk legutóbb úgy bajnokok, hogy a Fradi nem volt dobogón, és ez 1988! Majdnem 30 éve. Tovább növeli a bajnoki győzelmünk okozta örömöt! :) CSAK!

  1. Teljesen igazad van, ezek filléres dolgok, vagy még annyi sem, a jelentősége viszont annál jóval több – lenne.

  2. Hol volt reklámozva, hogy az önkormányzat átad egy orbáni szinten csak gesztus értékű, de a Kispesti önkormányzat számára mégis jelentősebb összeget? Zászlófelvonás, fotózkodás, szurkolói találkozó lehetett volna. Egy komoly újságcikk sorozattal az utánpótlás, a felnőtt csapat és a régi bajnokok bevonásával. Gondolatébresztőként a többi potenciális szponzornak.

  3. bajnoki cím után miért van uborkaszezon a klub honlapján? Beszéljen minden héten egy régi játékosunk és egy utánpótlás játékosunk arról, hogy mekkora dolog ez az a bajnoki cím! Melyik hogy élte meg a pályán kívülről a bajnokságot? Vagy hozzák szóba az u19-es bajnoki címet és ezzel legyen riport a játékosokkal. Szólaljon meg több az első csapatba felhozott fiatal! Ne legyen már ilyen magas labdából ilyen pangás!

   1. Igen. Nagyon gyenge a marketing, pedig most kéne tolni ezerrel.

 10. Szép volt fiúk!
  Egyetlen dolog bosszant: ha ez az izraeli bajnok és tegnap nem valami borzasztó formát fogtak ki, akkor ez azt jelenti, hogy játék minőségben nincs nagyságrendi különbség a magyar és izraeli bajnokság között. Annál inkább iramban! Nem kicsivel játszanak gyorsabban, hanem egyszerűen nagyobb sebességi fokozaton. Ennek köszönhetik, hogy fel tudják venni a versenyt az európai középmezőnnyel, sőt (lást tavaly, Inter).
  És azért bosszant ez, mert ezt nem tanulni kell, nem pénzzel lehet megvenni, hanem “csak” akarni kell. Miért nem tud ilyen lenni a magyar bajnokság is? Haragszom azokra, akik hagyják, hogy ez a langyos víz legyen itthon, akik miatt nincs erősebb bajnokság, csak ilyen állami pénzen ellötykölődő klubok és sztárocskák. Közvetve miattuk (is) kaptunk ki tegnap. Ha ez a Kispest hétről hétre az izraeli iramot csak megközelítő bajnokságban játszana, nem kapott volna ki.
  Egyébként lehet szidni a zsidóktól kezdve mindenkit, mert pl. 1000-szer erősebb az érdekérvényesítő képességük, de amíg a saját dolgainkat ilyen szarul csináljuk, addig minek? Ésszel, becsületesen, keményen küzdve fel kéne zárkózni, nem pedig állandóan rinyálni, meg másban megtalálni a hibákat, mert azzal soha nem lépünk előbbre.

  1. Egyet értek veled! Az európai középcsapatok, nagyobb mértékben vannak előttünk erőnlétben és gyorsaságban mint játéktudásban. És valóban az erőnlét nem feltétlenül pénzkérdés, lásd pl. a szerbek, ott sincs több pénz mégis jóval erősebbek, dinamikusabbak.
   Ezért is van az, hogy az NBI-ben ha valamelyik csapat jó erőnlétet szerez a felkészülés alatt, az már sikeres tud lenni itthon. Remélem nekünk most is meglesz az erőnk…

   1. Bizony, ez érződött pl. pár éve a Vojvodina ellen is, bár akkor korántsem volt ennyire egyben és ilyen jó a csapatunk. Jó lenne amúgy, ha egyben maradnánk, bár ez valszeg csak álom.

  2. Azért a végére ők jobban elfáradtak, a végjátékban a mieinknek látszólag több szuflája maradt! Technikailag véleményem szerint mi jobbak vagyunk. Ha tegnap a csapatunk a debreceni formáját mutatta volna, fordított lett volna az eredmény, azaz a bátrabb támadójátékot, széleken való felfutást hiányoltam.

   1. Azért nálunk is görcsöltek a vége felé a lábak. Szerintem erőnlétben nem tudjuk megverni őket.

 11. Egyébként a védőátverős bemozdulást, amit Lanza csinált tegnap, hol tanítják? :)

  1. Ő egy ösztönös zseni.

   Juve fanokkal beszéltem tavalyelőtt Lanzáról (akkor épp asszem az eltiltását töltötte a bunda miatt), és azt mondták, ők sokra tartották Davide-t, amikor bekerült fiatalon a csapatba. Serie A meccseket játszott a Juvéban, az nem lehet véletlen! Arra a sorsra jutott, mint gyakorlatilag olaszban az összes 20-21 éves, kölcsönadták, hogy erősödjön. A Bariban Conte volt az edzője, és ő sokra tartotta! Aztán jött az a bunda ügy, ahol mint a bíróságon is elmondta, nagyon fiatal volt, és az idősebb játékosok megfenyegették, hogy vagy beszáll ő is, vagy tönkreteszik. Kettétörte ez az egész a karrierjét, biztosan nagyon bánja már.

   Az tisztán látszik, h ő alapból nem nb1-es szintű futballista, annál ő jóval több, ezért is külön öröm, hogy itt játszik szeretett klubunkban, amit megszeretett, és ahol őt is nagyon megszerettük. :)

   1. Hát igen, neki csak pár dolog hiányzott (vagy pont nem hiányzott) ahhoz, hogy a legnagyobbak között lehessen. De számunkra kapóra jött, hogy így alakult, különben egyel kevesebb zsenit nézegethetnénk hétről hétre!

   2. Az ő szerencsétlensége, a mi szerencsénk. :)
    De úgy gondolom, hogy egy magyar bajnoki bronz, aranyérem és egy BL indulás (amiből még bármi kisülhet) és klubikonként kezelés valamilyen szinten engesztelés neki az élettől….

 12. Hasonmás versenynek sem volt rossz a tegnapi meccs, a hazaiak kapuját egyértelműen Michael Pena, az Utolsó műszak főszereplője védte, a középpályán is volt egy játékosuk, aki nagyon hajazott egy hollywoodi színészre (ezt az összefüggést mára sajnos elfelejtettem), a gólunk után edzőnk pedig egyértelműen a legendás Magic Johnsont ölelgette a kispadunknál… :)

 13. Szerintem is, nem véletlenül írtam korábban, Pölö nem Hidi helyett jött, hanem hosszú távon Gazdi pótlására. Csak remélni tudom, hogy nem magyar csapathoz megy (plusz aki még rajta kívül dobbanthat majd augusztusban)

 14. Legyünk realisták! A fiatal szabály kérlelhetetlen betartása miatt itt olyanok szorulhatnak padra, akiknek kezdőben a helyük. Nagy valószínűséggel ennek az lesz az egyetlen ésszerű vége, hogy a nemzetközi megmérettetés után távozók lehetnek még. A csatársorból és a középpályáról elsősorban. Eppel és Gazdag a két tippem. Így Gazdag helyett Banó Szabó Bence vagy a Bíró Ákos, Tömösvári duóból az egyik. Gergényi pedig megoldhatja a balhátvéd gondunkat évekre, ha most bedobják a mély vízbe.

 15. Jól értettem a közvetítés végén, hogy a visszavágót nem az elejétől adja az m4sport, hanem majd bekapcsolódnak, amint vége lesz a vizilabda meccsnek a vizes vb-n?
  Ha ez igaz, nem kellene valahogy nekünk is tiltakozni, mint a Vasas szurkolók tették a zártkapus meccsük kapcsán?
  Azért az vicces, röhejes és szánalmas lesz egyszerre, ha összejön egy nagy tömeg a kivetítő elé, és vizilabdát kell nézni mondjuk az első 30 percben… Nem elég, hogy nem mehetünk be imádott stadionunkba, de még a tv-ben se látjuk elejétől a meccset? Mi ez a marhaság? Streamen legalább elejétől adja majd az m4sport.hu? A klubnál tudnak egyáltalán erről?

  1. szerintem a szombathely elleni meccsrül beszöltek, nem a visszavägorol

   1. Remélem, igazad van, mert mi egy kivetítős helyen néztük tegnap a meccset, szólt a zene is közben a háttérben, plusz rajtunk kívül csak pár ember nézte a meccset, a többi embert nem érdekelte, cseverészett, nem igazán hallottam tisztán, mit magyaráz az m4 stúdióban az a fiatal műsorvezető.

    1. tevedtem, tenyleg a visszavago csuszhat a magyar olasz meccs miatt…ilyenkor miert nem viszik a meccset a duna world-re?

     1. Na bassz@meg. Jaja ez jutott nekünk is tegnap eszünkbe, ha már mindent benyel a “demokratikus” állam, akkor miért nem lehet átvinni akármelyik másik állami adóra???

      1. Szerintem csak akkor marad le az eleje, ha csúszik a vízilabda meccs. Igen, átvihetnék, de lehet, hogy a szerződések nem engedik. Bár, ha csúszik az eleje az sem szerződésszerű.

       1. Jó de ez majd csak akkor derül ki??? Lesz pár százezer dühös Kispest szurkoló, ha lemaradunk akár csak az első percről emiatt, nem hogy mondjuk 10-20-30 percről, mert akkor még lázadás is lehet…

        1. 20 órakor kezdődik a Magyar-Olasz vízilabda meccs. Ha jól tudom mi 21:15-kor kezdünk. Elméletileg nem maradunk le, de ezt most még senki nem tudja megmondani.

       2. A 21:15 már maga egy kurva nagy csúszás vízilabda nélkül is!

        1. Tegnap is kezdődött 21:15-kor BL meccs. Szerintem ez lesz idén a két hivatalos kezdési idő (19:00 és 21:15).

   2. ha jól emlékszem 21.15-ös kezdésről beszélt a srác, az nem bajnoki időpont

  2. Igen nagyon kemeny. 5 olyan csatorna van ami adhat sportot de persze ez igy megy. A tobbi adon a Soros reklamoknak kell mennie

   1. Kész röhej az egész szitu, meg egyáltalán az hogy felmerülhet, a magyar bajnok BL selejtező meccsét nem adnák elejétől, főleg mikor zártkapus a meccs! Vajon ezt a Fradi vagy Vidi szurkolókkal meg mernék tenni??? A kérdés persze költői…

  1. Alighanem csak a bl-re,a szöveg szerint.Ránéztem tegnap én is,globális vagy görög cég ez?

   1. Ez valami homályos cég, nagyon úgy tűnik, hogy Hemi fiának a tulajdonában van. A honlapjuk is csak amolyan tessék-lássék oldal, semmi hasznos információ, csak lyukat beszél az olvasó hasába :D Stratégia, innováció, fejlesztés – ők kitalálják mit akarsz és hogy lehet azáltal jobb a céged :D De sehol sem találok egy éves beszámolót vagy bármit, ami egyébként konkrétan a tulajdonosi háttérre utalna. A honlapon a contact résznél is ott egy e-mail meg egy telefonszám… Vicc :D

   2. Nekem erről a mailcímről válaszoltak: george.hemingway@stratalisgroup.com

    Tömören: ez Hemi fiának a cége, nem görög gyökerű, hanem New Yorkban bejegyzett cég, csak a görög stratigos (στρατηγός, jelentése: stratéga, tábornok, hadvezér) szóból adoptálta a cégnek (Stratalis) nevét, mivel kiskorában beleszeretett Görögországba.

    Hello Stefanos,

    Thank you for your kind email I have a love of Greece that I picked up as a child, and am always happy to be reminded of it.

    Stratalis is a word with origins in the Greek of course, being an adoption of the word “strategos”, however our ownership is not Greek.

    All the best,

    George

     1. Egy másik emailben megerősítette, h bár személyesen kapcsolódó (hisz az apja a klubtulaj), de természetesen két teljesen különálló cégről van szó. :)

   1. A milf/cougar határon mozog,de nekem nyugodtan tarthatna egy”szurkolói ankétot”😈

    1. Alapjában véve nekem is jobban bejönnek az ilyenek mint a csitrik, de ő valószínűleg csak a bipsiket “fogadja” :)

  1. Nekem az a szóösszetétel ugrott be róla, hogy “decens MILF”. :)

   1. Amikor tegnap Lanza megbólintotta,már hívtam is egy MILF-et.Isten az atyám!

 16. A fradi vasasosat játszik. :) 2:0 után már a dánok vezetnek 3:2-re. És még nincs vége a mérkőzésnek…kemény.

   1. Ha kapnak még egy gólt (amire van esély), akkor game over. Idegenben nem fognak 3 gólt rúgni a dánoknak.

     1. Tavaly is az egyik német légiósuk szopatta meg fradit…(öngól). Elgondolkodtató….

      1. Gyakorlatilag beigazolódik, h a bajnokságban a Kispest és a Vidi volt tényleg a két legerősebb csapat. Már csak ez a kettő van versenyben.
       És a magyar kupacsapatok közül megint mi kaptuk a legkeményebb sorsolást.
       Remélem, nem szaladunk bele a késbe mi is. Sőt! Annak is örülnék, ha egy bűn sz@r futballgyilkos meccsen egy apró potyagóllal nyernénk 1:0-ra 😊

   2. Ekkora ökörséget. Utána nyúlni Ilyenkor el kell engedni, mert csak nagyobb baj lesz belőle.
    Ha berúgja max .ennyi a kár.Ha felvágja 11-es azt is berúgja + még ki is állítják a védőt.

 17. Ez a fradi meccs hiperdurva volt…
  Egyben ez a dán csapat is jól példázza, hogy a kétgólos hátrány nem feltétlenül = halál. (Lásd még: Vasas szintén emlékezetes meccse, ahol kettőről jött vissza a másik…).
  Sokkal többet (vagy egyáltalán: többet) nem mutattak mezőnyben, mint a Fradi, max. a végén, és mégis úgy lesimázták őket 0-2-ről, hogy csak úgy recseg.
  Már csak ezért is tovább kellene mennünk valahogy!
  Újabb fricska lenne az agyontámogatott sztárklubok felé ;)
  Persze nehéz ügy ez, sokfelé látom, hallom, hogy csak 1 gól és tovább megyünk, és meglesz az, és hú meg ha, de amennyire csábító, hogy csak 1 gól és oké, ugyanannyira benne van a pakliban, hogy mi is kapunk idehaza egy hármast, beleszaladunk a késbe.
  Keveset mutatott ez az izraeli csapat odakint, nagyobb volt a füst, mint a láng, de gyanítom, mint ahogy az edzőjük is elmondta, hogy ennél bőven több van bennük.
  Legalább annyira parázok, mint bizakodom, de szerdán ott leszek a Bozsiknál ;)

  1. Azért azt látni kell sajnos hogy passzjátékban, gyorsaságban, dinamikában ez a dán csapat messze a fradi előtt jár, a fradi védelme meg átjáróház.Egy az egyben dánok legtöbbször úgy verték meg fradi játékosait mintha megyei szintű játékosok lennének, sok vak fradista meg most is a bírót szidja…Ha nincs a kiállítás állítom akkor is lőnek min. 2 gólt a dánok.De hozzá kell tennem hogy a Hapoel is jobb csapat nálunk, ez is látszott sajnos, főleg a védelmünkkel vannak nekünk is nemzetközi szinten gondok, mert nagyon gagyi elkerülhető, gólokat kaptunk.Összességében azonban, szerintem vállalhatóbban játszottunk mint a Ferencváros…

   1. Ez jogos.
    Arra nagyon büszke vagyok, hogy a legerősebb ellenfelünk eddig nekünk volt a magyar klubcsapatok közül, és nem vallottunk szégyent, kihoztunk a meccs végére egy ki-ki meccset, és ez nagy szó szerintem, plusz a futballban annyi váratlan eredmény történt már (lásd Andorra), hogy miért ne lehetne hasonló lelkesedéssel egy rossz meccsen egy parányi potyagóllal nyerni 1:0-ra? :)

    1. Persze, csak hogy az a múlt, sőt van, ami régmúlt.

     Bízni kell a srácokban! Simán benne van, hogy minket is kitömnek itthon, mert ahogy látjuk, amint egy kicsit komolyabb csapat jön (Beitar, Midtjyland), akkor a magyar csapatokat megszórják, ahogy kinyílnak, mert onnantól kezdve könnyebben kijön, h bizony a mi bajnokságunkban elég a lassabb gondolkodás, lassabb futógyorsaság stb, és ez nem készít fel a nemzetközi középszintre sem, mert hát akikkel most játszanak a magyar csapatok, kb a középszintet ütik meg.
     Ettől még bízom a csapatban! Mi mást tehetnék? :)
     Lehet, a Hapoel nem volt még csúcsra járatva két napja, mert úgy tűnt, erőnlétileg mi jobban bírjuk, meg le is kezeltek valszeg minket, de erre akár építhetünk is, mert szerintem még most sem vesznek komolyan minket (“nem adtunk ki mindent, sokkal jobbak vagyunk a mutatott játéknál” stb).
     Amíg élek, remélek! :)

  1. Nem viccnek szántam a kérdést!
   Elég látványosan fényezed! Nem mintha nem lenne ügyes a srác, de messze nem olyan jó, hogy csőlátásunk alakuljon ki miatta!
   Valószínűleg, “valamilyen háttéralkunak” köszönhetően elviszi valamelyik nagyobb hazai, hogy aztán a port törölje a kispadról ő is… / Nekem ne legyem igazam! /

   Mire értem a csőlátást?!
   “Gazdag kimagasló volt labdabiztosságban a Honvédban.” ….. és? Lehetne folytatni!
   – A Kicsi király hatalmasat melózott egy klasszissal szemben.
   – Lanza klasszis helyzetkihasználás, példamutató küzdeni akarás/tudás.
   – Laczkó végre futballt mutatott be. Ha mással nem, hát legalább a gólpasszal.. / bár őt nem szeretem ennek ellenére sem, de ami jár, az jár!
   – A Nagygeri úgy tüntette el a 2 méteres 100 kg-os ellen legjobbját, mintha azt nem is nevezték volna. Ráadásként labdákat szerzett/ pl.lásd. Gól előtt, +rengeteget robotolt.
   – Gróf a gólokról nem tehetett, kiválóan tette a dolgát.lassan valóban válogatott szintű kapus.
   – stb.

   Gazdi sajnos az elmúlt szezon kimagasló játéklehetőségét nem feltétlen a tudásának köszönhette, hanem a fiatal-szabálynak…

   1. Érdemes lenne megnézned az inStat statisztikáit! / És nem csak azt, ami az mlsz honlapján is elérhető! /
    Igaz, én nagyon nem szeretem a statisztikákat, de el kell fogadnom, és dolgoznom kell vele..
    Ott tiszta képet kapsz arról, amit fentebb írtam!
    Dani 22. életévében lévő játékos, a legoptimálisabb testalkattal rendelkezik, és egy “látványosnak” nevezhető poszton játszik a pályán.
    Ennek ellenére, gyakorlatilag az összes középpályás összes mutatója jobb, mint az övé!
    Ne érts félre! Tisztelem a Danit, de súlyos elfogultság ekkora értéket látni benne, és / egyedüli magyarként / hapoeli magasságokba emelni!

    Ékes bizonyíték erre az is, hogy az előző szezon 24 fordulójától / amikortól élessé vált a szitu /,
    Rossi kötelező jelleggel játszatta ugyan, de mindig le is cserélte a 60. perc körül, pedig addig végig játszotta a meccseket…

    1. Vécseivel kapcsolatban egyetértek, de Gazdaggal kapcsolatban szerintem neked is van igazad, meg Latabár szurkolótársunknak is.
     Daninál valahogy mindig hiányolom az igazán klasszis megoldásokat. Most végre volt 1-2 ilyen a Hapoel ellen. Ezt kellene tartósan hoznia, mert már lassan 22 éves lesz, és ha nem sikerül olyan teljesítményt nyújtania a köv 1-2 évben, h komolyabb bajnokságba vigyék, akkor már csak szerencsével tud menni. Itthon meg semmi értelme szerintem egy Vidibe vagy Fradiba mennie, mert ott elég hamar a padon találhatja magát. Persze az is az ő döntése lesz…

    2. Megnéztem már 3 szor a meccset. :)) Sőt, minden meccset sokszor meg / kell / néznem…
     Tartom! Tisztelem, becsülöm a Danit! Nem rossz játékos, de ennyi, és nem több! Semmi extra!
     Nincs benne gól, mint pl Kosztában; nincs extra védekezés, mint pl Nagygeriben; nincsenek forintos labdák, mint pl. anno Vécseinél; ha már támadó kp-s, nincs benne “irányítói véna”…
     Hinni akarom, hogy bármelyik példától, csak egy hajszál választja el őt, és akkor bármi is lehetne a vége.
     Ahogy Sztefo is írja; 1-2 év és elválik. Addig viszont semmi értelme agyon dicsérni, mert semmivel sem jobb a többinél, sőt!
     Úgyhogy maradjunk annyiban, szurkoljunk neki /is /!

   2. Ez igaz.De a Gazdag témában is van valami igazság a kolléga mondanivalójában.Sztem is kiemelkedően nyomja Gazdag és nekem sem családtag.

 18. “A mérkőzés szünetében megkérdeztem a Hapoel Beer-Shea elnökét a kezdő játékosok átlag fizetéséről. Úgy nagyjából személyenként 500 000 euró egy évre. „És maguknál mennyi?” – kérdezte. Megmondtam. Rám tekintett, és azt mondta: „Tudja, maga nagyon szerencsés.” „Csak szegény, nem szerencsés” – válaszoltam. Szegény, de nagyon büszke erre a csapatra és ezekre a játékosokra. Mert a pályán még mindig a játékosok, és nem a fizetések játszanak.”
  GFH

  1. Remélem, arról nem értekeztek, mennyiért engedné át nekik Eppelt, mert ugyebár arról, h a fizu ott mennyivel jobb, már ejtettek szót …

   1. Izraeli lapok nem azt írták,hogy a párharc után megy Eppel a hapoelbe?

    1. Sok faszságot írnak, ráadásul a mi Marcink nem sokat tett szerdán azért a szerződésért. Mondjuk ezt a részét nem bánom. Majd holnap, a hali ellen!

 19. Remélem ez a német futballiskola végét jelenti nálunk. Doll, Storck stb.. semmit nem javít a magyar focin.
  A német daráló stílus nekünk nem megy. Nekünk a latin stílus felel meg

 20. Érdemes megnézni az ellenfél 2-es számú játékosának mozdulatait a Lanza gólja előtti fél percben :D Előbb odarúgja nekünk a labdát, majd mikor Eppel elől elfejelik a lasztit akkor előjön hobbi-csillagász énje :D

  1. Én Eppelt is megvédeném, mert elég sok kritikát kapott innen-onnan.
   Nem kapott szinte használható labdát egész meccsen, cserébe óriásit küzdött, konkrétan a gólunknál főleg az oldalsó kameraállásból látszik, mennyire fontos volt, hogy leütközze a két izraeli védőt Kamber előreívelésénél, ezzel lett területe Nagy Gerinek begyűjteni a labdát, majd Laczkó beívelésénél, amikor érzékelte, elmegy felette a zsuga, akkor a Hapoel 4-es számú védőjén még taszít egy kicsit, h eszébe se jusson felugrani. :)

   1. Igen..én is így látom. Ő azért testközeben megélte az anodorrai vereséget, ami egy bajnoki cím és gólkirályság után elég erős kontraszt. De egyébként felkészülési meccseken rúgott gólokat, azért mert egy relatíve erősebb csapat ellen nem jött ki a lépés neki, még nem kell pálcát törni felette…neki volt 2016-ban egy szenzációs tavasza és ősze, 2017-ben egy szenzációs tavasza…vagyis a gólkirályi cím nem fellángolás volt nála. Most kapott egy pofont, hagyjuk hogy összekapja magát.

 21. Következő körös ellenfeleink sorsolása ma lesz délben.

  Olympiacos (GRE)
  Hibernians (MLT) / Salzburg (AUT)
  Žalgiris Vilnius (LTU) / Ludogorets (BUL)
  APOEL (CYP) / Dudelange (LUX)
  Qarabağ (AZE) / Samtredia (GEO)

 22. ez elég jól hangzik…………!!
  Hapoel/Honvéd-Zalgiris/Ludogorets – itthon kezdenénk

  1. Úgy-úgy…nagyságrenddel könnyebb Csapatoknak tűnnek, mint a Hapoel. :)
   Gyanítom ezzel az izraeliek is tisztában vannak. :(

   1. Igen a Hapoel amiacsövönkifér felkiáltással fog nekimenni ennek a meccsnek.
    Remélem, jó taktikát dolgoz ki a holland edzőnk, mert szerintem nekünk akkor sem kell idegeskedni, ha mondjuk a 60. percben 0:0 a meccs, és csak utána kezdünk kinyílni, és megpróbálni begyötörni azt az egy gólt. Ez persze a szakember gárda dolga…
    Gondoljunk bele, előzetesen azért mindenki sokkal előrébb sorolta a Hapoelt. Ha hozunk velük egy szoros meccset megint, és szívósan, keményen küzdünk, akkor semmi se lehetetlen!

    1. Igazából annyi előnyünk lehet, hogy az izraeliek nem szoktak hozzá az üres lelátókhoz, bár elvileg most is lesz valamennyi szurkolójuk.
     Mivel nekünk az 1:0- is elég, azért eszetlenül nem jöhetnek ránk, mert ha kontrából gólt kapnak, akkor abból komoly problémáik lehetnek.
     Öszinte leszek, én ebben a szituba nem bánom, hogy lesajnált fizetési sapkás csapat vagyunk, mert valljuk be, az esélytelen nyugalma valahogy mindig jobban inspirálta a csapatot….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.