A bajnokság két veretlen és eddig gólt sem kapó csapata találkozik ma egymással

(Igen, egy forduló ment le.)

Mielőtt rátérnénk az amúgy kibeszélő-trécselde szintjén maradó bajnoki rangadóra az aktuális első és második között, mindenképp szeretném megemlíteni, hogy épp esik az eső felénk (Bozsikhoz igen közel), vagyis végre az idő kellemesnek ígérkezik – így külön öröm, hogy a délelőttömet tapétázással töltöttem a hőségben.

Tehát az idő bár kicsit esős, azért szép, tipikus futballidő, ahogy mondani szokták. Ilyenkor a sör is jobban csúszik, nem kell aszalódni a napon szóval tessék jönni, jó lesz.

Például mert sorozatban tizenegy hazait nyertünk meg, amit elég ritkán szokott a Honvéd, vagy úgy általában bármilyen csapat, kivéve a kilencvenes évek Hypóját az osztrák női kézilabda-bajnokságban, de annak meg pontosan tudjuk mennyi volt a sportértéke.

Mi most rögtön három hazaival (Haladás 2-0, Diósgyőr, Balmazújváros) indítjuk az évet, vagyis ha tartjuk a szériát, akkor lehet belőle tizenhárom, ami már Puskásékhoz mérhető, bár nekik a hazai pálya mindig más volt, Kispesten csak elvétve fordultak meg, de a lényeg úgyis a statisztika. Ráadásul utána pont Felcsút jön, ha már épp Puskásék rekordja, szóval egy 4/4 elég erős kezdés lehetne.

Mert ciki, nem ciki, egy címvédő ne csak álmodozzon a bajnokságról, hanem viselkedjen is úgy, mint akinek nincs, és nem is lehet más célja. A sorsolás kegyes hozzánk, lehet jól, és önbizalomnövelően rajtolni, miközben EvdM is lehetőséget kap arra, hogy finomítsa az elképzeléseit.

Utóbbihoz adalék, hogy bár sajnáljuk Kinget, talán könnyít EvdM helyzetén, hogy az általa elképzelt rendszerbe nem feltétlen illett volna bele egy nem klasszikus hátvéd. Az Öreg persze rögtön mondta, hogy kénytelenek leszünk záros határidőn belül igazolni King helyére, így kíváncsian várom, milyen megoldás lesz (magyarán milyen stílusú arcot találunk).

Például kezdőt nem is merek tippelni, vagyis merek, de a valósághoz nem sok köze lesz:

Gróf – Baráth, Bobál, Lovric, Laczkó – Nagy G./Gazdag, Kamber, Herjeczki – Tömösvári/Bíró Ákos, Eppel, Lanzafame

Tényleg nem tudom. Ez egy ilyen évkezdet, egy új edzővel, egy új felfogással, két új fiatallal, sérülttel, eladott játékosokkal, etc.

Amúgy azt hallani, hogy az Öreg nem feltétlen ragaszkodik majd a két fiatalhoz, szóval akár egy

Gróf – Baráth, Bobál, Lovric, Laczkó – Nagy G., Gazdag, Kamber – Herjeczki – Eppel, Lanzafame

megoldás sem elképzelhetetlen, aztán valaki helyére jön be Tömös mondjuk. (Feltételezve, hogy az egy U20 fixen fizet, a másik már sávosan.)

Pont a napokban írtunk arról, hogy senki sem tudja pontosan ki a magyar és ki a légiós, ugyanígy az U20-a bónuszokról sincs halvány sejtésünk sem. Tényleg, egyszer olyan bonyolult lenne leírni? Ha már az M4 Sport (MTVA) közpénzét költi az Infotv. hatálya alá eső MLSZ, vagyis minden adatnak nyilvánosnak kéne lennie. Fura, ugye?

Mindeközben (13:00) az eső elállt.

“A bajnokság két veretlen és eddig gólt sem kapó csapata találkozik ma egymással” bejegyzéshez 331 hozzászólás

  1. A Livescore szerint új szabály lehet érvényben, a Ferencváros helyezéstől függetlenül mindenképp indulhat az EL-ben. :)

 1. Most látszott,hogy kár volt elengedni Kosztát,most nagyon jó lett volna cserének !!!A kispadon mind olyan kevés rutinnal rendelkező játékos volt aki Gazdag helyén szóhoz juthatott volna ! Pölöskei nem tudom milyen lesz,de Koszta mutatott valamit már,gólokat lőtt,tudott összjátékban partner lenni Lanzával,Gazdaggal ….

  1. Gróf -King-Bobal-Kamber-Baráth #Nagy-Gazdag#Koszta-Kabangu#Lanza-Eppel ,igy kéne az idén.

  1. Gyanús, hogy Ő szép lassan a peremre szorul, majd jön egy alapos Pintér féle tisztogatás, és beindul a futballkurvák dicstelen időszaka.
   Ezzel az erővel Kispesten is maradhatott volna padozni, itt legalább a góllövés is ment neki.

  2. Ügy látszik nélküle is sikeresek a névrablók. Az nb1.hu tabelláján már 4 pontjuk van….

 2. Pedig orrba-szájba reklámozzák állandóan. Az is tud róla aki nem akar……Nagyobb a füstje mint a lángja. Mesterségesen felfújt esemény.

 3. Kint vagyok 5-ből 4 meccsen, idegenbe is lejárok, de Dió ellen nem tudtam menni. Tudja vki mikor ismétlik a tv-ben a meccset? Köszönöm. CSAK!

 4. Latifu az új KicsiKing?
  http://nb1.hu/blog/dionap
  A Dió-meccs után ott szédelgett a bejáratnál, de az utóbbi években annyira hozzászoktam az ilyesmihez, hogy csak így utólag rakom össze, ez egy új fiú :)

   1. “Előbb-utóbb több feltörekvő akadémistánk is használható lesz ezen a poszton, de egyelőre az edzők úgy látják, mindenképpen szerződtetnünk kell erre az évadra. Jelenleg próbajátékon van nálunk a nigériai Akeem Latifu. A 182 cm magas jobbhátvéd 2015-ben a nigériai válogatottban is megfordult. Játszott a norvég Aalesunds és IL Hödd csapataiban. Az IL Höddel norvég kupagyőztes is lett. 2016-ban az Alanyaspor török, majd 2017-ben az FK Zira azerbajdzsáni csapat játékosa lett. Vezetőedzőnk egy héten belül eldönti, hogy a 27 éves játékos meg tudja-e oldani gondunkat.”

    1. Amennyiben leigazoljuk, remélem, nem Bobál fog megint kispadra kerülni!

     1. Hát, a videóban középsö védöt játszik…. Nagyon remélem, hogy nem valaki helyre jön…Igazán piacképes középsö védönk csak egy van.

      1. Transfermark szerint szelso hatved, 100 valahany meccs van ott, es 10 par kozepsokent, gondolom vesz megoldas volt

     2. Laczkót inkább tenném kispadra. Azért az jelent valamit, hogy eddig egy meccsét sem játszotta végig. Amúgy kérdés az is, hogy Baráth Boti sérülése mennyire súlyos, miután hordágyon vitték le, szóval a védelemtől kicsit félek most :/

      1. Baráth Botond : “Jól vagyok köszönöm csak becsípődött a derekam és nem akartam hogy komolyabb legyen a sérülés ezért kértem hordágyat”

     1. ha eleget jársz ezen az oldalon, akkor még behozhatod az esetleges műveltségi lemaradásokat! :)
      itt jó társaságban vagy… ;)

    1. Pescade és Matifou :)
     Fantasztikus a regény és a film is!
     Persze ebben a mai világban kevésbé “trendi” de nálam alapmü!

     1. mondom én… Matifu vagy Latifu… Hippodrom! ennek van értelme :)

 5. Családi nap a Kispest Házban július 29-én 12 órától /Bp.1191 Fő utca 38 a Kat. templom mellet /Többek között Nagydíjas bográcsban főtt vörösboros marhalábszár pörkölt csak a Kispest módra melyet van szerencsém megfőzni,hozzá eredeti recept alapján érlelt kovászos uborka házi kenyérrel.Italokat a Corleone Sport Pup sörcsapjai fogják biztosítani.

  Mindenkit szeretettel várunk!

 6. Nagyon remélem, hogy Lanzában és Eppelben egy halvány kósza gondolat erejéig sem merül föl, hogy a saját érdekeiket előtérbe helyezzék. Nem mondom, hogy ilyesmit vélnék felfedezni a játékukon, de ez maradjon is így! Mindkettőnek elemi érdeke, hogy a lehető legjobban kiszolgálják egymást. Aztán amelyik szerencsésebb, több gólt fog szerezni. Ellenkező esetben mindkettő kudarcra van ítélve.
  Röviden: 100%-os egymást kiszolgálással mindketten futHATnak egy nagyon jó szezont, egyénieskedés esetén hosszú távon BIZTOS a bukás. E kettő közül lehet választani.

  1. én nem látok változást… a mezőnyben bármikor teszik a jobbnál jobb zsugát egymásnak, de a 16oson belül gyakran csőlátásuk lesz és maguk akarnak mindent megoldani… :) de működött ez tavaly is, most is.
   bár…ha Lanza bepasszolta volna 2-1nél a kisgyereknek, akkor 3-1 és mennybemenetel….

   1. Kevés csatár van, aki igazán veszélyes a kapura és egyszerre önzetlen is…

  1. Szerintem ezzel nincsen semmi probléma. A közös étkezések erősítik a csapatszellemet, mobilozni társaságban elég nagy bunkóság, magyar szinten komoly pénzeket keresnek, úgyhogy a hozzáállásuk (pontosság, fegyelmezettség) legyen ennek megfelelő, az egységes ruházat egyfajta közösségi összetartozást eredményez, a címeres ruházat viselése erősíti a játékos csapat identitását, az hogy az edző, másodedző, technikai vezető elegánsban van, ez meg egyfajta tisztelet mutat a játékosok, ellenfelek felé, másrészt meg egyfajta hierarchiát sugall a játékosok felé.
   Egyébiránt eddig nagyon szimpatikus a holland. Tetszik, hogy együtt él a mérkőzéssel, ügyesen nyúl bele a mérkőzésbe (cserékkel, egyéni utasításokkal), tetszik hogy észreveszi, ha valakit azonnal le kell cserélni, és meg is teszi (lásd Pölö lecserélése). Eddig úgy gondolom az eredményekre sem panaszkodhatunk.
   Összességében nagyon bízok abban, hogy ez a bajnoki évünk is sikeres lesz. Remélem a fradi hullámvölgye még kitart egy ideig, a Vidin is látszik, hogy még nem álltak össze, még mindig igazolgatnak, a Vasasnál is elfogyott a lendület, és hát reméljük a felcsútiak sem fogják megváltani a világot. Idén a Diósgyőrtől várok meglepetés teljesítményt, illetve magunktól dobogót.
   CS.A.K.!! :)

  2. Ezek sztem nem “szigorú” szabályok.
   De egyébként a Holland tényleg kicsit “merevebb, szigorúbb” mint Rossi volt.
   Nem olyan közvetlen a stílusa. De nincs azzal semmi baj majd meglatjuk mit hoz ki a fiukból

    1. a TV ben megmondják mit kell felvenni. ott nem a játékos/edző dönt.

     1. Nem igy van.Az összes gol összefoglalóban a mieinken kívül minden játékos a saját csapata címeres polojaban van évek óta.

 7. Egyébként elég felháborító, hogy a bmlsz 200e-re büntetett MINKET, a szaros miskolciakat 150e-re amikor az ő “szurkolásuk” több mint fele a felénk irányuló cigányozás volt. Nálunk a legfontosabb tétel, hogy szidtuk a játékvezetőt -.- EZMEGMIAFASZOM

  bocsi a kirohanásért

  1. A bl meccseken bezzeg tök korrekt volt a bíráskodás, nekem szokatlan is volt.

   1. Ott érdekes módon hibátlan volt a bíró, nekem főleg a kinti meccsen tetszett. Az itthoni gennyek a cipőfűzőjét sem köthetnék be…miért kell itthon ezeket elviselni?

   2. Mert azok nem gyűlölik a Honvédot, mint itt kis hazánkban oly sokan….

  2. Voltak hibái pl. a lapoknál, de a fontos ítéleteknél nem tévedett. Így pl. a diók lesgólját nem adta meg, ami a tv-ben megnézve 3 mm-en múlott. Geri sárgái sajnos jogosak voltak, a tizi is, igaz, adhatott volna sárgákat a másik oldalon, pl. a labdaelrúgásért. De én nem találtam vészesnek a produkcióját.

   1. persze, adható volt a sárga.,..de amit Gerinek besárgázott, olyat a dióknak 5-6 esetben engedett el.
    na ez már nagyon nem mind1. :/

    1. Nem beszélve arról, hogy milyen indokkal hosszabbitott 5 percet? És ha már 5 percet hosszabbitott, akkor mégis hogy kaphattunk gólt a 96.!!! percben???

     1. Az öt perc nem tűnt indokoltnak. De ha van némi időhúzás, esetleg csere a jelzett hosszabbítás idejében, jogában áll tovább vezetni – bár már olyat is láttam, hogy lefújták a jezettnél hamarabb.

     2. Nekem az sem tetszik, hogy Lanza kezdte az állandó esés-kelést – bár sokszor rúgják-faragják – de ha csak simán látja, hogy elveszti a labdát, akkor is dobja magát. És ahogy látom, egyre többen átveszik ezt és mindenért elterülnek.
      Ha koncepciózusan ellenünk akarnak fújni, akkor mondjuk megadhatták volna ellenünk Karan (?) fejesgólját, ami kábé egyvonal volt, vagy kis jóindulattal egy centis les. Sok ilyen is van, csak a Honvédos szemüvegünkön keresztül nehezebb észrevenni.

   2. Nem konkrétan egy emberre gondoltam, hanem kollektíve a játékvezetői karra, meg arra a jelenségre, hogy nem lehet szóvá tenni büntetés nélkül, ha fos a bíró.

   3. Egy esetben labdaelrúgás miatt, egy másikban mweg ugyanazért nem adott sárgát a diósgyőrinek, amiért Gerinek adott. Az ilyesmire nem lehet azt mondani, hogy “nem vette észre”, hiszen a labdaelrúgónak még mondott is valamit. Egy esetben az első félidőben kb. húsz méterre a diósgyőri kaputól az egyik védő kézhzel ütött a labdába (láttam, mert annál a kapunál álltam) a játékvezető hogy, hogynem, nem vette észre, pedig közelebb volt az esethez mint én, ráadássul abba az irányba nézett, mert ott folyt a játék. Az volt az érzésem, jhogy szinte sportot csináűlt abból,. hogy többminbdent elnéz a vendégeknek, hátha sikerül felzrikálni a hazai játékosokat.
    Úgyhogy elmegy a picsába Solymosi “sporttárs” a szarházi Népsportos Vincze Andrással együtt, aki a sportszerűséget kérte számon az edzőnkön a játékvezetőnek tett megjegyzése miatt, nem mulasztva el hozzátenni, hogy van der Meer még csak egy győzelmet tud felmutatni itt nálunk (mintha nem lenne joga az embernek az igazát keresni eredmény nélkül is – Micsoda egy rohadtagyú szemlélet…!)

    1. A kezezésre nem emlékszem, de a többi teljesen jogos, sajnos (mármint hogy tévedett/hibázott).
     Ami meg Meert illeti, egy bajnokiból Mourinho sem biztos, hogy több, mint egyet megnyerne.

 8. Na vajon a következő bajnokiig kiderül, hogy a nigériai próbázónk itt marad-e vagy nem? Tudtok róla valamit?

  1. Én valahogy nem értem ezt…..olyan nagy a baj, hogy King több hónapra kidőllt?

   Villám Balázs pld. megkaphatná most a bizalmat a helyén nem?

   Most ide jön valaki, kitudja milyen állapotban van és hetek mire felveszi a ritmust a megszokja a társakat stb.

   1. Szerintem nem baj, ha érkezik még egy játékos, hisz legalább nagyobb lehetősége van variálgatni. Másfelől, védőkkel elég cudarul állunk. King nem tudom mennyi időre esett ki, de a lábának egy olyan része sérült, ami nem az az 1-2 hetes gyógyulási időszak. :(

   2. nem volt róla új hír, de ha szalagszakadás, akkor idén már nem látjuk a pályán :(

    1. Az még a jővő zenéje. Lehet King csak a tavaszi szezonba tér vissza, addig meg azért van alsó hangon 15 mérkőzésünk (plusz MK). Az legyen a legnagyobb problémánk, hogy ugyanazon a poszton van két jó játékosunk. :)

   3. Nem baj, ha van egy posztra két opció. De tényleg, Villám a Diósgyőr ellen többet mutatott, mint amiben reménykedtem.

   4. Az europarkban találkoztam a fiúkkal bátorkodtam megkérdezni milyen ez az új néger, a fiúk még nem is találkoztak vele szóval szépen igazolták le:ooo

    1. …..csak úgy Kispestiesen, ahogy szoktuk:)

     (Ahogy olvastalak megerőssitést nyert, hogy nem lesz ebből /szerencsére/ Shopmark soha:)

 9. Ő egy végtelenül normális srácnak tűnik. A facebookon egy Honvédos csoportba megosztottam a meccsen készült fényképét, és a posztban gratuláltam neki az nb1-s bemutatkozáshoz, mire pár nap múlva privátba megköszönte, hogy posztoltam a fotóját. Bevallom roppant megtisztelő volt, abban a pillanatban egyik kedvencemmé vált. Remélem legalább olyan eredményes lesz, mint Koszta, és legalább olyan sokáig nálunk marad, mint Hidi! :)

 10. Elég kemény kissrácnak tűnik. Fiatal kora ellenére már megtapasztalta az élet árnyoldalát. Kívánom neki, hogy adjon erőt a jövőben is a műtétből való felépülése ! És ha nem kényszeríti rá a sors ne menjen vissza az FTC-be semmiképp.

  1. Néztem róla a videót. Nem tűnik rossznak. Vannak jó meglátásai, ügyes mentései, jó beadásai. Kiváncsi leszek, hogy mire lesz képes az nb1-ben. :)

  2. Egyszer már igazolhatnank egy játékban lévő,makk egészséges palit is valahonnan!(Dark,Hejne,Poloskei,Daniló)

   1. Dark, Hejne egészséges. Pölsökei, Danilo meg hamarosan rendben nem lesz. Nem pontosan értem a problémád. Inkább legyél büszke arra, hogy a fradi inverze vagyunk. Mi lepukkant játékosokat futattunk fel sikeresen, a fradi meg felfutattott játékosokat építenek le.. :D Melyik a jobb?

    1. Háhá…ez így van! Én jókat röhögök mekkora pénzeket szórnak el és fostalicska az egész bagázs!

     1. Meggyőződésem, hogy annyi pénzből, amiből a fradi vásárolgat játékosokat, Rossi már korábban is bajnokcsapatot csinált volna, a BL továbbjutás is gond nélkül meg lett volna. És elnézve a holland edzőt, ennyi pénzből ő is simán bajnokcsapatot összerakna.

 11. Nagyon erőltetük a jobb hátvéd gond megszüntetését .Tehát kiderült King sérülése elég súlyos lehet mert én nem halottam hogy pontosan mennyit kell kihagyni a kicsi királynak. Az is kiderült Villámban nem nagyon biznak . Baráthot minden féle képen középen akarják szerepeltetni, igy én még mindig félek Bobál eladásától. De azért remélem egy ujabb kedvencet szeretünk majd meg Latifu személyében.

 12. Nekem nem szimpatikus ez a srác túlságosan fel akarja hívni magára a figyelmet!
  Gazdag is beteg volt, mégsem verte egy újságnak sem tvnek nagy dobra hogy mi baja volt min ment keresztül.. elgondolkodtató

  1. Itt a fórumon írta még valaki, hogy miután felkerült a nagy csapathoz volt egy hosszabb kihagyása nem sérülés miatt volt, hanem neki is valami hasonló problémája volt csak nem az agyával

  2. Nincs még húsz éves baszki. El tudom képzelni, hogy milyen vonzó lehet számára a sajtóban interjút adni. Ne ítéld el..
   Amúgy én is nagy dobra vertem volna ilyen koromban, csak nem volt a közelben nagy dob..

   1. Én Ferivel értek egyet!
    Ezek szerint akkor Gazdag se volt 20 és nem tudunk róla nem futott a sajtóhoz nem írta ki sem ő sem a családja, ahogy ennek a Herjeczkinek és családjának a profilját elnéztem már ott nagy dobra volt ez verve, szóval ha én mezei ember ezt látom akkor az nso is látja nem nehéz ezek után cikkezni róla..
    Jelenne meg róla úgy cikk, hogy igen jó futballista aki segít a sorstársain hány meg hány ilyen gyerek van aki ezzel a problémával néz/ nézett szembe..

    1. Jaja. De én negyven felé is megbánom néha egy-két hozzászólásomat utólag. Ő meg gyerek.
     Rühellem a Tvrotko féle pokoli történeteket, Nick Vujicicet meg hasonlókat. Nem csöppenek el a srác történetétől sem. De hogy emiatt ne legyen szimpatikus az túlzás.

  3. ez több mint egy-másfél éve történt, azóta kértek mindenkit, aki tudott róla, hogy ne verjék nagydobra

  1. 400 e a trfm értéke ,3 éve.Free agent.Mikori videó az?Nem nyílik nálam

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.