A három pont megvan, minden mást nagyon gyorsan felejtsünk el, most évekig nem leszünk, nem lehetünk még egyszer ennyire rosszak

Bp. Honvéd – Újpest 2-1

Azon gondolkodtunk a meccs hatvanadik perce környékén, hogy mikor láttuk utoljára ennyire kilátástalanul focizni a Kispestet. Tehettük, mert nem volt miért izgulni, egyszerűen hitünket eldobva, megadóan tekintettünk a pálya felé, elengedtünk minden reményt, ebből ma nem lesz semmi. Nem volt nihil, nem voltunk dühösek sem, hatvan perc bőven elég volt abból, hogy hagyjuk, majd máskor, ez a nap valami csillagjóslatos nonszensz, mínuszegymilliós mondjuk.

Amúgy egy 2015 októberi, fehérvári, Videoton elleni 0-3 jutott eszembe, amit akkor hirtelenjében majdnem Kemenes nyakába varrtam, de persze mégsem, mert ott tényleg reménytelen lett volna bármit elvárni tőlünk, annyira fogalmatlanok voltunk. (Funfact magamnak: RW azon a meccsen sem volt kint, valahogy kiszagolja a mester az ilyen alkalmakat.)

Ha Zsótér nem lövi meg a nyolcadik percben a gólját, amit valahogy mindenki érzett, hogy lesz, és nem hagyja ki azt az ordító ziccert pár perc múlva, akkor lett volna időnk átgondolni, hogy EvdM mégis mi a fenét gondolt kezdőként?

A korai Rossi-érát idéző 4-3-3 három védekező felfogású játékossal egészen furcsa volt. Sőt, Deák konkrétan a védősor előtt játszott, Kamber és Nagy Geri a középpálya közepén, és Herjeczki, valamint a másik oldalt Lanza vagy Eppel akár egy furán eltolt 4-1-4-1 is lehetett, szóval nem értettük. Rossinál volt normális, hogy Nagy Geri, Hidi és Muflon egyszerre, szó szerint heten védekezve, hárman elől pedig oldják meg. Akkor Vécsei lett volna az agy szélről, most Lanzafame.

Miközben a lelátón Gazdag, Pölöskei, Mezőkövesden Koszta, a padon senki, akiből kinéztük volna, hogy a középpályára egy kis észt, vagy fineszt, vagy bármit be tudna hozni, azon kívül, hogy hajt, küzd, szétszedi az ellenfelet, mert ezt a tisztességes alapot bármikor lehozza a tegnapi hármas, de több ilyen szituációban nem biztos, hogy bennük van.

Egyedül talán Nagy Geri és a pár nagyot védő Gróf játszott elfogadhatóan, sőt, mondhatni jól (fotó: 1909fotó)

Kamber például botrányos volt. Esküszöm, el sem tudtam képzelni, hogy lehet ennyire indiszponált, ennyire formán kívül, vagy csak simán ennyire szerencsétlen. Milyen labdákat adott el utolsó emberként? A hatvannegyedikben, amikor EvdM kettőt cserél, azt hittük, ő lesz az egyik. (Aztán amikor Nagy Geri kiment valami taktikai utasításért, miközben a sokadik bíró a cseretáblát szerelte, akkor a meccsen először elkezdtünk hőbörögni, nehogy lehozza az egyetlen játékosunkat, akinek épp megy valamennyire a foci, és messze a legjobbunk.)

Erre EvdM húzott egy meglepőt, és lekapta a védelem közepéről Lovricot, és behozta helyére Bobált, valamint Laczkót is Kabangura cserélte. Maradt a pályán Latifu, Baráth, Bobál és a visszalépő Kamber, középen Nagy Geri, Krisu, és elől négyen: Danilo, Kabangu, Eppel, Lanzafame. Ha beledöglök se tudnám felírni mi volt ez. 4-2-4? 4-4-2? 3-3-4? Tornasor? Betűrend? Mindegy.

EvdM ugyanis ezt fogja csinálni, csatárt hoz be, ha menni kell az eredmény után. Eddig is ezt csinálta, nem nagy meglepetés. Bevállalós, egyelőre működik is, szinte mindenhol fordítani tudtunk, bár az eredményt sokszor képtelenek voltunk megtartani, a lényeg, hogy működni látszik, főleg, miután az első félidőket szinte eldobjuk.

Kamber gólja (fotó: 1909fotó)

A semmiből aztán Danilo beadásába belepiszkál Lanza, majd Lanza szabadrúgásába Kamber, és máris 2-1 ide tíz perccel a vége előtt. A kilencvenegyedikben aztán Latifu gyanús körülmények között felvág egy újpestit (itt valószínűleg elmaradt a tizi), majd Gróf véd két hatalmasat, miközben időőőőő, időőőőő, időőőőő.

Ha rossz vagy és úgy nyersz meg egy meccset, amihez közöd sincs, akkor tudhatod, ez a bajnok mentalitás.

Ezt felejtsük el nagyon hamar. Ha két évente van egy ilyen fogalmatlan meccs, azt mondom, még belefér. Továbbmegyek. Egyelőre 2-1-es átlagot hozunk minden meccsen, úgy, hogy fixen lövünk kettőt, és nulla-egy-kettő mennyiséget kapunk. Felőlem maradjon meg ez az átlag év végéig, legyen 66-33, akár kapjunk ki a Videotontól háromszor öt góllal, miközben húzzuk be a többit – és legyünk újra boldogok.

Az álom tehát megvan, és közben a félelem is, hogy EvdM-ről egyelőre nem tudjuk mit csinál. A Hapoel ellen kiestünk, vállalható volt; a bajnokságban öt meccset követően az első helyen állunk veretlenül, parádés kezdés – az eredmények őt igazolják, még ha sokszor azt is érezni, a srácokat viszi még előre a tavalyi lendület, és a hit, hogy tényleg jók. Nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok most.

Meccsvideó egyelőre még nincs, csak az m4sport.hu anyaga, abból viszont hiányzik Gróf nagy védéspárja a végéről, cserében és szokatlan módon, benne van Latifu tizenhatoson belüli faultja. Amúgy nálatok is szemcsés?

 • Pingback: A három pont megvan, minden mást nagyon gyorsan felejtsünk el, most évekig nem leszünk, nem lehetünk még egyszer ennyire rosszak | Zongoracipelő()

 • A69W

  Javaslat a klub vezetés felé hogy legyen lehetőség a hazai meccsekre fél jegyet venni, ami csak a második félidőre jogosít bejutást.
  :)

  Komolyabbra fordítva: valóban égető szükség lenne a kozéppálya közepére egy “észnek” aki megtart, összefog, irányít. A realitások talaján àllva a kisBognárt még mindig meglehetne próbálni a fraditol elhozni! Ő alkalmas lenne erre és más hasonló játékost akire realis esély lenne nem nagyon látok.

  • 58914020 .

   Áhh, felesleges ilyesmiről beszélgetni is, Hemingway egyértelműen leszögezte, hogy nem lesz új igazolás, csak ha valaki megy.

   Szerintem a Gazdag – Nagy Gergő párosnak hosszú távon elegendőnek kell lennie, mindnkettő nagyon jó játékos magyar szinten. Csak fel kell építeni rájuk a csapatot.

   Herjeczkinek voltak jó megoldásai, de én szívesebben látnám egyelőre azokat a játékosokat a csapatban, akik kiérdemeltek már egy elismerést, ilyen Gazdag is.

   • A69W

    Szerintem Gazdag menni fog, minden jel erre mutat sajnos, és nagyon kellene egy kész játékos középre!

    • Döme Sanya

     Lanzát meg odaadjuk a fradinak?

     • Tibor Fehér Első

      A bognarra cseréljük,bár a posztja nem ugyanaz,mert 70centimeterrel arreb játszik.

     • A69W

      Gazdag eladásából lesz pénz. Pölöskeyért sem adtunk direktbe senkit.

     • Döme Sanya

      Olvasb el mit írtál. 2 megvan csak a maradék nyolcra kell valamit kitalálni.

     • CSAK

      Na, megint itt vannak a hivatásos fanyalgók. Persze, Gazdag a vidibe, Lanza fagyihoz, Eppel meg felcsútra.A bajnoki döntö megfelelt neked? Vagy abban is találtál valami kivetnivalót? Hogy miért nem nyertünk 6-0ra? Rájöttem, neked kellene vezetned ezt a klubot. Szerintem egy hónap után folyna a könnyed.

     • Döme Sanya

      Te nem tudsz olvani? Nézd már meg mire írtam.

    • CSAK

     4-3-1-2? Danilo és Eppel elöl, Lanza kissé visszább? Középen Kamber, Geri, Herje?(ha van fiatalszabály) amugy Herje helyett Gazdag? Hátul, Latifu, Bobál, Lovresz, Boti?

     • A69W

      megvettem:)

   • CSAK

    Gazdagnak addig kellene elfogadnia a jelenlegi helyzetét, mig Kamber kiöregszik középröl. Onnantól az ö helye ott megkérdöjelezhetetlen. Persze nem tudni, milyenek az ö igényei. Vidi vagy Honvéd szintüek.

  • Tibor Fehér Első

   Na,ezt nem mondod komolyan!!!

   • A69W

    Teljesen komolyan gondoltam:) mi a baj vele? Tudsz jobbat?

    • Tibor Fehér Első

     Dió,fagyi,mkövesd ,vasas,mtk,dozsa,sehol semmit nem mutatott.Most már tényleg ne szórakozzunk már!Tudok jobbat.A nagyapám.

     • A69W

      Akkor öltöztessük be a Nagyfatert! :) nem kell mindenben mindenkinek egyetérteni! Èn nem tudom elképzelni még ezt a modern focit sem egy “irányító” nélkül. A multban is ha volt egy Détari, Gyimesi, Baranyos, Szabo Tibi a csapatban akkor annak volt fazonja és értelme. De most komolyan, ha a nagyfateról eltekintünk tudsz mondani olyat aki realisan megszerezhető a piacról?

     • Tibor Fehér Első

      Poloskei,Deák,Bognár,kpalya mi?!A Kosztabol vagy a Hejneczkybol sokkal jobb iranyitot lehetne faragni.Bognár???Nem hiszek a szememnek!

     • A69W

      Arról nem tehetek, hogy Koszta már nincs itt. Herjeczky szerinted kész bevethető erre a posztra? Deák középpályára nonszensz. Pölöskey erre a posztra alkalmatlan.

     • Sanzi

      Bognár, Pölöskey egy kutya. De Bognárt remélem nem találjuk fel…
      Herjében van potenciál, csak türelem legyen! Én nagy tehetségnek látom… kb. Vécse nem mutatott ilyen jól amikor bemutatkozott!
      Herje egyenlőre elég súlytalan, sok esetben belefordul az ellenbe amikor már birtokolja a labdát… ebele fog szokni az NB1 be és erősségünk lesz!

     • Én sem eszem meg a kis Bognárt, szerintem maximum középszer,

     • A69W

      Ja a Vasast meg az Mtk-t honnan vetted?? :)

     • Tibor Fehér Első

      Ott kezdte a vandormadar

     • A69W

      Szerintem meg Ujpesten:)

     • Tibor Fehér Első

      Nézd meg a transfermarkton.Van még hasonló nyomorek a tarsolyodban?

     • A69W

      Szerintem hagyjuk. A vélemény szabad az intelligencia meg más lapra tartozik. Azert örülök hogy a bölcsek köve a zsebedben van!
      :)

     • Tibor Fehér Első

      A véleményed a Bognár leigazolasarol baromsag,az intelligenciáról meg csak annyit,ha negyszer annyi eszed lenne,mint ami most van,akkor lennél hozzám képest féleszű.

     • A69W

      A stilus maga az ember:) ezennel lezárva a reszemről.

      Lehet, hogy baromság amit irtam, de talán ott még nem tartunk, hogy te hatarozd meg, hogy mit lehet és mit nem! Megvagyok azért nyugodva, hogy a társadalom nemcsak a hozzád hasonló “egy igazság van és az az amit én vallok” egyedekből áll. A kulturált vita a nézetbeli ellentétek civilizalt ütköztetése hidd el nem olyan ördögnek latszó dolog mint azt elsőre hiszed:)

     • Tibor Fehér Első

      No comment

     • Granero

      Huha Tibor, ha most ilyen vagy mi lesz akkor ha kikapunk??

  • Döme Sanya

   Eddig volt egy jó idénye. Azóta nudli.

  • áfonya bácsi

   Pár napja nekem is ez jutott eszembe, mégpedig azért, mert nagyon játékos van a ligánkban, aki képes kulcspasszokra, Kisbogyó ilyen. Ellenben sajnos nagyon hangulatember, ha az első pár passza nem sikerül, akkor láthatóan elkedvetlenedik, a Faterja is pont ilyen volt. Ha csak az első hat hely egyike lenne a célunk, akkor azt mondanám, jöjjön, de ha idén is a bajnoki címre megyünk, abba nem fér bele. Inkább szerezni kellene egy időgépet, és idehozni a 3-4 évvel ezelőtti Kanta Józsit, vele utcahosszal lennénk bajnokok. :)

 • 58914020 .

  A poszttal egyetértek, az biztos, hogy Bobál Dávid-nak nagyon húzhatja a csőrét, hogy megint padozott…
  Mivel a bratyója valószínűleg távozik a klubtól, remélem, hogy nem akar emiatt ő is lelépni, így hogy nem is bíznak benne.

  Dávid nekünk olyan lehetett volna, miint egy Real Madridnak Sergio Ramos.

 • Andris Koncsol

  Nem csalódtam Donátban :) ebből látszik az intelligencia különbség közte és “egyéb” volt játékosunk között. Minden tisztelet a szurkolóinknak is :) Donát megérdemelte a vastapsot amikor lecserélték. EvdM meg legalább bele mer nyúlni a meccsbe és nem várja a csodát. Nekem ez a mentalitás tetszik az edzőtől, a játékosoktól pedig a mindenáron győzni akarás. Így megbocsájtható a tegnap fika teljesítmény.

  • Döme Sanya

   Öröm egy ilyen profi srácot megtapsolni.

 • Kicsipest

  A NS-től Gróf – megint – csak 6-os osztályzatot kapott, simán volt 7-es a teljesítménye! Viszont érdekes, hogy a bíró 9-es osztályzatot kapott, meg sem említik a büntetőgyanús esetet, pedig minimum véleményes volt. Meer nagyon korrekt és önkritikus nyilatkozatot adott.

 • SZabó Tibor

  Nem értem miért kell Nagy Gerit ajnározni ő egy átlagos focista nem rossz de nem is kiemelkedő (Rossi nem is játszatta)most is Zsótér simán becsapta a gól előtt vagy Felcsúton Laza a Videoton meccsen simán róla rúgta a gólt és még sorolhatnám.

  • Döme Sanya

   Viszont gólerős. No, Tibor itt neked annyi. Én is mondtam ezt pár éve. Azóta minden jót és szépet kaptam.

   • Pelso

    ne drámázz már Döme…neked sem lett annyi, pedig mennyi fura kommentet nyomtál ide… :D
    / komolyabbra fordítva legtöbb dologban egyetértek veled, ez az egyik kivétel/
    a klasszikus rombolók azért nem annyira a gólvágásról híresek.
    amikor Geri folyamatosan játszott gólokat is lőtt, nem is kicsiket.
    garantálom, hogy 8-10 meccs és ismét top formában lesz a srác és jönnek a gólok is
    feltéve, hogy RvdM nem rombolja túl a csapatot

    • SZabó Tibor

     Geri a legszimpatikusabb Kispest játékos!

     • Döme Sanya

      Nem vitatom.

    • Döme Sanya

     Alapvetően nem szeretem a romboló játékosokat. NG egy előre tolt hátvéd. Támadó munkája kb. 10%. Készséggel elhiszem, hogy van olyan mérkőzés ahol rombolni kell, de egy támadó felállásnál felesleges. Nem NG vel van problémám, hanem azzal, hogy egy valamire való edző
     tudja, hogy mi a megoldás, és egyszerűen átrúgatja felette a labdát. Öt védőnél ez kezelhető, de kevesebbnél már nem olyan biztos. Meer-t jó edzőnek tartom, cseréi furcsák a Rossi időszak után, de roppant logikus és eredményes. Gondolom az az elve, legjobb védekezés a támadás. Ha a védelmünket megtalálja, nagyon eredményesek lehetünk. Ne felejtsük el kikapta K Gyurit hátulról, és ezt az űrt szeretné valahogy, valakivel, betömni. Jelenleg KGyuri a középpályán pótolhatatlan.

  • Nagy Geri akkor tűnik fel igazán, ha nem játszik.

   • A69W

    Sikesdi, Halmai méltó utódja!

    • SZabó Tibor

     Sikesdivel egyetértek,Halmai az másik kávéház (válogatott szereplés)

   • SZabó Tibor

    Nem megbántva a Nagy Geri szurkolókat, Geri jó játékos olyan mint Bobál,Lovrics,Holander és még sorolhatnám,de nem Bozsik,Kocsis Lajos,Détári,Szabó Tibi,Zelenka, Vécsey.(tudom hogy nem ezen a poszton játszik,de ők kiváló közepek voltak).Nem állnak érte sorba a külföldi és Magyar csapatók még a válogatottba se hivták eddig.Szerintem átlagos jó Kispest játékos de nem kiemelkedő!!

    • Granero

     Oh, azert a valogatottsag hianya nem mindig a jatekost minositi…

    • Zoltán

     Nagy G sose menne másik magyar csapathoz, ezt garantálom. Előbb padozna végig egy szezont :)

     [A külföldezés meg a válogatottoskodás nálam ott erejét veszíti, hogy egy Nagy Ádám befér a válogatottba és a Serie A-s Bologna keretébe :) Nem találkoztam még olyan emberrel, aki meg tudta volna válaszolni a kérdést, hogy hogy került oda… Egy magyar szinten nem kiemelkedő kvalitásokkal rendelkező játékos, és még is nagyobb pályát futott már most be, mint mások, akik tőle sokkal jobbak… Szerintem ennyit ér a külföldezés meg a válogatottoskodás.]

  • 58914020 .

   Az egyetlen labdabiztos középpályásunk Nagy Geri… Sokat fejlődött az utóbbi időben, most érett be a játéka.

  • Zoltán

   A bajnoki döntőn is kezdő volt, és végig is játszotta a meccset – – > “Rossi nem is játszatta”. Ő volt az, aki a fiatalszabály és a HidiLove miatt kimaradt a kezdőből.

   Ha pedig támadójátékról van szó, nézd meg a Balmaz elleni kapáslövését (pl). Elég beszédes. Valószínűleg 10/7 játékos eltörte volna a labdát.

   De ha eszedbe jut a DVSC elleni 4. gólunk, akkor is láthatod, hogy mennyire átlagos. Főleg, ha belegondolunk, hány játékost láttunk 30 méteres sprint után filléres zsugát osztani az utóbbi években. De a Loki 2. gólja után is olyan indítás nyomott, mint amit Hidi szokott 8-adjára. De ez hogy lehet, hiszen Rossi nem is játszatta… :o

   Van lendülete, tud focizni, soha sem alkuszik meg, és mindig leszedi a pályáról azt, akit rábíznak. Ha ilyen lenne az átlagos magyar játékos, akkor nem itt tartana az nb1.

   • SZabó Tibor

    Minden egyes Kispest játékosról tudnék jó dolgokat mondani,ezért is lettünk Bajnokok!

 • Nándor Gerstner

  tibi szalj le a nagy gerirol hidd el a csapat egyik legjobbja minden meccsen

  • Döme Sanya

   Főleg a támadómunkája.

   • Zs.

    Azért az megvan hogy neki nem az a feladata?

    • SZabó Tibor

     Ember fogás támadások szűrése szerelések ütközések támadás indítása fejjáték 50%

  • SZabó Tibor

   Lehet de a csapatban mások is játszanak.

 • 58914020 .

  Hát, ez a szlovák bajnokság sem túl egetverő…
  Nézem ezt a Slovan vs DAC szuperrangadót… Kevés néző, nulla hangulat, sokszor esetleges játék.

  • Tibor Fehér Első

   Maradt x?

   • 58914020 .

    Maradt, igen.
    Még sokat kell javulniuk, ez a jelenlegi DAC azért gyengécske. Tavaszra lehetnek jók, ha jön egy-két erősítés.

    • Tibor Fehér Első

     Azt hazudtak,hogy 2-3 mill €-bol működnek,ami egy vicc.Rossi kiviszi oket az Európa ligája,abban biztos vagyok.

     • CSAK

      Igen, kivihet öket, de ott nagyon kevesek lesznek. Erösités kell, nem is kérdés, ez a keret kb. 4-5ik a szlovák ligában. Rossival még igy is meglehet a 3-4hely. fiatal csapatot épitenek, fél szlovák u21ott játszik. Kellene melléjük 3-4 idösebb, tapasztalt spiler. Egy Lanza szintü játékossal a bajnoki cimért mennének.

  • A69W

   3000 néző volt csak állítólag…lehet, hogy nem is állunk olyan rosszul a régióban ezzel a gyér hazai nézőszámmal?

   • CSAK

    A szlovák bajnokság a leggyengébb a régióban. Van 3-4 csapat, ami egy szint, ök az nb 1ben dobogóért harcolnának. A többi viszont nagyon gyenge. Nézöszámban meg a DAC és a nagyszombat viszonylag jó, 4000-5000 átlag, a többi 1000 körűli, vagy inkább kevesebb. És most, ha jól tudom, a nagyszombatiak is bojkottálnak, gondok vannak a tulajdonossal, a slovan szurkolók meg már évek óta nem járnak ki, szintén a tulajdonos meg a stadionjuk körüli gondok miatt

    • A69W

     Köszi az infókat, ennyire nem voltam képben, de akkor ott sem fenékig tejfel az élet…. a hétvégén láttam az ATV-n, hogy a másodosztályú Komáromnak ad támogatást a Kormány (talán 1,8 milliárd) stadion építésre. Mutatták a pályát is, ami döbbenetes állapotban volt. (Meg is szavaztatták természetesen a tiszteld nagyérdemű nézőket, 98% ellenezte, 2% támogatta ezt lett a nem éppen reprezentatív felmérés eredménye.)

     • CSAK

      Ez érthetetlen amugy. A DAC stadiont is nagyrészt a magyar kormány épiti, az érthetö, magyar bástya az a város a Felvidéken, a csapatnak meg komoly múltja van. De Komárom? Soha nem voltak az elsö ligában, semmi hagyomány zéró nézö. Ha ennyi a felesleges pénz, adják inkább a magyar bajnoknak. jó, elfogult vagyok. :-)

     • A69W

      Jogos! :)

   • Granero

    Valaki betette a szamokat par hete. Mindenki ott van ahol mi kb. Kiveve az osztrakokat akik 8000-es atlaggal nyomulnak.

 • 58914020 .

  A sportőrült Eppel-család, a végén a Honvéd-szurkolókról van szó:

 • pppalika

  Zsótér adatlapja az mlsz.hu-n. :)
  http://adatbank.mlsz.hu/player/277541.html

  Most látom, hogy mely klubokat érintette eddig.

  • Döme Sanya

   Azért jól mutat rajta dózsásként a piros fekete mez.

 • A69W

  Egy kis rejtvény!

  Ki a képen látható úriember és mi köze van Németh Krisztiánhoz? https://uploads.disquscdn.com/images/b0b22840a08615042927e705494798f4b0f67eac9feac427c57eabc67fe0e9a5.png

  • György Lassu

   Benjamin :)

   csapattársak a New England-ben

   • A69W

    Bizony ám!
    Az egyik legjobb legiósunk volt!
    Sok sikert neki az MLS-ben!

  • 58914020 .

   Szép kis pályafutást futott be.

   Emlékszem, egy Vasas elleni meccs után kezdték el ajnározni a szurkolók, annyira kiemelkedően játszott akkor. Aztán viszont kapott több piros lapot is, mindenki életveszélynek tartotta.

   Azért ha visszatekint, biztos mosolyog, hogy honnan indult és hova jutott el..

   • István Hereb

    A Hamburg ellen emlékszem, gyakorlatilag hibátlanul, tanárian játszott. Persze, az első meccsen ;-)

 • 58914020 .

  Ha már Honvéd-akadémia, Prosser szép gólján kívül érdemes megemlíteni Koszta gyönyörű kapufáját, 2:05-től látható:

 • 58914020 .

  Góllövő-lista:
  5 gól: Lanzafame, Varga Roland
  4 gól: Lazovic, Nagy Dani, Vela
  3 gól: Eppel Marci, Williams

  Nagyon bekezdtek a fiúk, nyilván jönnek majd a hullámvölgyek, de remélhetőleg idén talán elérheti a gólkirály majd a 20 találatot is.

  • kgyula

   Szombaton láttam egy gólkitrályt, aki 25-27 gólokkal nyerte el a címet annakidején (és mennyit szidtuk a sok kihagyott helyzet miatt..!); a korlátot támasztotta a korzón, a jártékoskijárótól jobbra. Ja, és háromszor volt… :)

   • Thibby

    Emlékszem a gyerekkoromban a 80-as évek elején már csak a meccsek végeire csereként állt be és majdnem mindig rúgott egy gólt így is. Hatalmas tehetség volt, kár hogy a sérülése megtörte a karrierjét.

    • Sztefo

     Még én is láttam gyerekként csereként beszállni a meccsek végén, apám ódákat zengett róla.

     • kgyula

      Na igen…. akkoriban az is megesett, hogy Milánóban vertük az Intert az ő góljával…

 • áfonya bácsi

  72 percnek kellett eltelnie, hogy végre egy játékosunk rájöjjön, ha már beívelésekkel próbálunk operálni szélviharban, akkor nem alá kell nyúlni, hanem izomból a kapu elé rúgni…
  Kamber Gyuri meg valóban bűnrossz volt, de ahogy a góljánál előrerohant a semmiből, majd nagyjából 3 védőt a hátán egyensúlyozva még lőni is maradt ereje, az megmutatta, miért is szeretjük annyira. Az összefoglalóban a riporter csak annyit mondott, “megtalálja ott a labda középen Kambert”, mintha csak ott ácsorgott volna, és nem kellett volna egyszerre két védőt hátrafelé tolnia métereken át, hogy az a fránya labda megtalálja… :)

 • kgyula

  “….a padon senki, akiből kinéztük volna, hogy a középpályára egy kis észt, vagy fineszt, vagy bármit be tudna hozni,”
  Nemcsak a padon. A keretben sincs. Az utolsó ilyen Vaszke volt. Nem kellett. 20-30- percre sem.

  • A69W

   Én pár bejegyzéssel lentebb bedobtam a kis Bognár nevét (jobbat nem tudok a piacról) ebben a témában, de majd keresztre lettem feszítve:)
   Szerintem is égető szükség lenne egy ilyen kaliberű játékosra!

   • kgyula

    Jobb híján én is el tudnám képzelni. Mert jelenleg minden labdával Lanzát keresik, akire viszont azonnal hárman rontanak rá, ha feléje közelít az átadás. És ha komolyan gondolja az edző a labdajáratást, akkor kellenek az olyan emberek, akiknek nem jelent gondot az ellenfelek közt a gyors egymáshoz passzolgatás, mert jó barátságban vannak a labdával….

    • Sztefo

     Ez jó meglátás. Szeretem a csapatot, imádom Nagy Gerit és Kambert is, de egyikük sem alkalmas arra a sokpasszos technikás futballra, amiről Meer beszél. Nyilván hollandként ez a stílus áll hozzá a legközelebb, de szerintem most már ő is látja, a keret erre nem alkalmas. Nem véletlen, hogy amikor nem működik az általa az adott meccsre megálmodott szisztéma/felállás, mindig vált, és rendre jól nyúl bele, meg is fordítjuk a meccseket emiatt, és a csapat mentális ereje miatt is.
     Kiváncsi vagyok, inkább feladja ezt a filozófiát egyelőre, vagy igazolunk, ne adj isten kinevelünk egy penge játékmestert a középpályára.

     • Pelso

      akkor lehet, hogy ahhoz kéne taktikát alakítani, akik itt vannak…? :)
      volt már rá példa, hogy jól sült el.

     • Sztefo

      Igen ez igaz, de próbálkozik is a holland. Még csak 5 meccs ment le a bajnokságból, hogy tétmeccsen a fiatal szabályt betartva tesztelje a gárdát. A Rossi féle taktikát dőreség lenne számon kérni rajta úgy, h Holender és King sérült, akiknek kulcsszerep jutott a taktikában, plusz ugye Koszta se maradt végül szintén a fiatal szabály miatt, akárki akármit mond. És lehet azt is tudja már, Gazdag és esetleg még valaki elmegy. Remélem nem, de nem tudhatjuk. Ha igen, akkor megint kicsit csökken a taktikai lehetőség.
      Szerintem adjunk még időt neki, Rossinak is sok taktikai problémája volt mindkét regnálása elején, mire megtalálta a megfelelőt az adott kerethez. Ja és ahogy valaki írta, Rossinak volt jó pár totál nézhetetlen meccse, és azokban a rossz periódusokban pl egyszer sem fordítottunk olyan gyenge játékkal, mint most szombaton az Újpest ellen.

    • A69W

     Ugyanezt gondolom én is! Ha a REALITÁSOKAT nézzük, jobbat nem tudok tőle a jelenlegi piacról, aki reálisan megszerezhető lenne. A Fradinál nem játszik, az alapképességei megvannak, a Vasas is akarta nagyon, de eddig nem jött össze nekik.

     • kgyula

      Sajnos Lukás Zelenka – aki nagy kedvencem volt hat évvel ezelőtt – az idén visszavonult… :)

     • A69W

      Nagy spíler volt, az utolsók egyike! Sajnos későn (és sérülés után) került hozzánk!

   • Granero

    Ugy latszik szeretsz a tuzzel jatszani :D

  • Thibby

   Boccs Gyula de Vasziljevicset hagyjuk szerintem. Az ujpestben voltak jó időszakai, de nálunk minősíthetetlenül gyenge volt. Lassú, erőtlen……egy pillanat alatt elvették töle a labdát, vagy test test ellen elnyomták mint a bélyeget.
   Jó labdái, indításai száma tavaly gyakorlatilag 0 volt.

   Ő már évek óta nem volt első osztályú szint.

   • kgyula

    Amikor becserélték, teljesen rendben vbvolt a játéka. Igaz, már csak rövidebb időket kapott, ami érthető. Pl. Kövesden is jól szállt be a második félidőre. Senki nem vitatja, hogy 10 évvel ezelőtt többre volt képes…

  • CSAK

   Vaszke… Jézusom :-)))

   • kgyula

    OK, nem ijesztgetlek, mert még megfeledkezel a leckéről…
    Tényleg, van valami újdonság a tulajtól, amit hasonlóan gondolt, mint te…? :)))

    • CSAK

     Lecke? Régen volt az gyula. :-) Van, egész jó csapatot rakott ossze. Tudom, szerinted nem. Hiányzik Koszta meg a Vaszke. Mancini? Testardi? Rouani?Gondolom, te bennük is láttad a lángot. :-) jól van gyula, pihenj most már. Ja, tudom. Koszta rúgott egy szép kapufát. De még mindig 4böl 0.

 • Lassie Tizenkilenc

  Van már fent teljes összefoglaló. Benne van minden. ÉRdemes végigsírni, majd nevetni :)

 • Thibby
 • Csaba Horváth

  Rendre pocsék első félidőt követően egy belső átszervezés után jön a gól és a fordítás. Egy kicsit olyan nekem, mint amikor egy anyuka meg akarja reformálni a család étkezését és az ebédet szójafasírttal, párolt zöldségekkel kezdi, majd mikor látszik, hogy itt nem lesz fogyasztás szép lassan előkerül a sült krumpli a rántott húsival. :D
  Egy valamit nem értek. Ha van egy olyan játékrendszer, amivel minden 2. félidőt megnyerünk, akkor miért kell kisérletezgetni, miért nem lehet azzal kezdeni az első félidőt is?
  Egyébként az újpest elleni meccsnek elég X szaga volt, a mindkét oldalon kihagyott helyzetek miatt, de végül örültem, hogy nyertünk. Úgy látom, hogy a Csapatunkon látszik az összeszokottság, Meer is nagyon jól látja, hogy min kell változtatni a győzelem érdekében, szóval összességében csak gratulálni tudok a Csapatnak és további sikeres szereplést. :)

  • prison miki

   Nekem a meccs utáni interjú alapján kicsit olyan érzésem van, hogy van egy elképzelt taktikája, amiben látványosabban, jobban dominálva játszanánk, de ezt még nem sikerült átadnia a csapatnak (vagy azért, mert kevés idő telt el, és a játékosoknak több idő kell a betanulásához, vagy csak nem tudja jól átadni). Minden meccsen úgy kezdünk, hogy ezt a taktikát alkalmazzuk, és szerintem a játékosok még nem teljesen érzik, hogy ennek hogy kéne működnie, vagy nem hiszik el igazán, hogy működhet ez a taktika.

 • Laszka

  sz@r jatekkal bedaraltuk, mert ez daralas volt, az ujpestet. Ezen az esten mindenkinek rosszul ment…ez nem taktikai dolog volt ez egy ilyen nap volt.
  Masreszröl szeretnek arra is ravilagitani, hogy az elözö idenyben, szinte teljesen elkerültek minket a serüleseg gyakorlatilag 15 ember jatszotta vegig a szezont, akkor is tudtuk, hogy rövid a kispad, de szerencsenk volt, mert nem jöttek a serülesek. most King es Holender kivalasaval, statikusabbal es lassabbak lettünk. Szamonkerik sokan a hollandot miert nem jatszatja az 5-3-2-es taktikat amit Rossi nyomatott januartol, a valasz egyszerü, nincs most ra alakalmas ember a szeleken…
  Összel Rossival sem volt a 4-4-2 tul nezhetö, tkp kb ugyanilyen jatekot nyomtunk, mint most. de a szurkolo gyorsan felejt :(
  Amit nagyon szeretek a csapatban az a küzdes, a megalkuvast nem türö robotolas. birjak kondival, birjak lelkesedessel.
  A hollandban meg az tetszik, hogy nincs alibi csereje. ha kell kockaztat, persze az kerdes, hogyan fogok ehhez viszonyulni, ha egyszer emiatt beleszaladunk egy ötösbe….majd meglatjuk

  • 58914020 .

   Ezen a meccsen szerintem elsősorban Deák előretolását és Bobál kihagyását kértük számon – de a szél valóban tönkretette a meccset.

   • Laszka

    Ahogy Bobal jatszott felcsuton, nem csodalkozom, hogy kimaradt….

 • Pelso
  • A69W

   Egy kreatív klubsajtós akár – az esküvő okán is, de egyébként is – csak összehozhatna egy interjút, riportot Gróf apukával!
   Elég hálás téma lehetne, mert csak lehúzott itt Nálunk pár évet és az ami neki “nem jött össze” (nem kis riválisok voltak előtte az tény) azt most hogyan éli meg a fia esetében!

   Annyira hálás téma lenne és annyira adja magát, csak egy kis kreativitás kellene hozzá!!!
   Fogalmam sincs az “ingyen sajtómunkásokat keresünk” című klubhonlapos felhívás mire irányult, de szerintem csak van ott annyi foglalkoztatott írástudó, hogy egy ilyen interjút munkaidőben összetudna hozni! Igény lenne rá!
   Persze, ha az a cél, hogy “a múltat végképp eltörölni” az is egy álláspont, de nagyon szomorú lennék ha ebbe az irányba mennének a dolgok. Most amikor hellyel-közzel minden jó irányba megyeget a klubnál ezzel ilyenekkel is lehetne foglalkozni!

   • Granero

    Irj nekik! Bevallom en nem csodalkozom, hogy maguktol nem jut eszukbe nekem se jutna. Akarhogy is nezzuk egy igazi regi szurkolo sokkal osszetettebb tudassal rendelkezik a klub multjarol mint egy (barmennyire lelkes) sajtos.

    • A69W

     Van/vannak ott azért régiek is, de nekem valahogy az a sejtésem, hogy nem ez a központi irányvonal, hogy ezt a szálat (régi játékosok, legendák stb.) mozgassuk…..
     Írással kapcsolatban Én már lyukra futottam korábban (igaz az a marketing terület volt) egy személyes érintettségű ügyben (a klub által hivatalosan meghirdetett nyereményjáték díjának átvétele), de válaszra sem méltattak……, úgyhogy ez elég nagy tüske bennem továbbra is.

     • Granero

      Hat kar. Azert remelem a regiek mellozese nem startegia hanem csak idoleges benazas.

     • A69W

      Oriásplakát, buszreklam, csak most éppen mondjuk Kozma Misi reklámozza a soronkövetkező hazai meccset mondjuk egy mai játekossal. Csak egy példa.

     • kgyula

      Mondjuk bizonyos fokú kulturáltság kellene a tulajdonos részéről, hogy megbecsülje a klub egykori kiválóságait. De legalábbis ne kérdezzen olyat, hogy “Ki az a Kozma?”, mert csak a saját gyökérségét demonstrálja az ilyesmivel.

  • Zoltán

   Villám a legnagyobb arc :D Nagyon bírom! Látni rajta, hogy élvezi, hogy kispesti lehet, a megtapsolást, meg minden mást is, és biztos vagyok benne, hogy edzéseken is megszakad.

   • ogy

    Ezt már sokadszorra veszem észre én is, amikor kijönnek ünnepelni. Simán el tudom képzelni róla, hogy “civilben” is Kispest szurkoló.

    • László Papp

     Én nem hiszem,hogy sok időt fog pályán tölteni,max ha eltiltottak lesznek a többiek vagy sérültek,de láthattuk,hogy King sérülése után se ő volt az első opció.

  • KZoli

   Laczkó parasztbajsza mindig kiakaszt! Nagy Geri kicsit necces hogy simul ide-oda, értitek mire gondolok :)
   Amúgy jó látni őket civilbe.