Bp. Honvéd – Dynamo Brest (felkészülési)

Korábban: Napikispest 2018.02.14.

 • stream a Brest elleni meccsről // a komoly demokráciadeficittel küzdő; az internetet rendszeresen korlátozó; a magyarországi GDP harmadát éppencsak összehozó Fehéroroszországból érkezett csapat Youtube-csatornáján olyan profi tartalmat tol, hogy beszarsz.
  • már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor lesz a kezdés? A Honvéd honlapja 14:00-t ír Sidére, ami magyar idő szerint 12:00; a Brest twittere viszont 17:30-ról beszél, vélhetően helyi idő szerint, ami pedig Budapesten 15:30. Most akkor kinek higgyünk?
  • [8:00] // tervezném a délutánom, de a kedves Honvédka egyelőre nem tartja fontosnak megírni egyik felületén sem, hogy pontosan mikor lesz a meccs budapesti idő szerint.
  • [8:15] // most nézem a Brest twitterét, és ott azt írják, hogy 17:30 helyett 16:00 a meccs, ami itthoni idő szerint 14:00, mert ha minden igaz, Minszk és Belek most épp ugyanabban az időzónában van.
  • [10:15] // a Honvéd továbbra is hallgat a kezdési időpontról. A legerősebb tippünk egyelőre a Brest alapján: 14:00, ami pont kijön, és akkor a Honvéd majd utólag mondhatja, náluk is ez a dátum szerepelt, szóval mit ugrálunk.
  • [11:34] // 14:00-kor kezdődik a mérkőzés. (via FB/honvedfc)
  • Fehéroroszországban amúgy naptári éves bajnokság van, és a Brest tavaly a negyedik helyen végzett, tizennégy ponttal leszakadva a harmadiktól.

#élő // Bp. Honvéd – Dynamo Brest

update // Kicsit elmerülgettem a Brest kommunikációjában, és azt kellett tapasztalnom, hogy valami csoda, ahogy működik, pedig mondom, egy olyan országból jöttek, ahol jelenleg is korlátozzák az internetet, és van, hogy néha betiltják az összes külföldi oldalt.

 • twitteren minden apró mozzanatról beszámolnak, ráadásul önálló fejlécet is kapott a mérkőzés, ami alapvetően tök fölösleges, mert csak akkor látszik, ha valaki kifejezetten a klub csatornáját kattintja meg, ellenben nagyon szimpatikus gesztus;
 • az orosz Facebookon, a vKontaktén folyamatos tartalom az edzőtáborból: galériák az edzésekről; itt is önálló fejléc a meccsnek; eredménykövető alkalmazás(!!!); vágott videók, ahol a játékosaik például a téli olimpiáról beszélnek; (utóbbi párhuzamosan a Youtube-on is megjelenik.)
 • Facebookon külön videós fejléc az edzőtáborra, folyamatosan frissülő eredményekkel, plusz a kötelező körök;
 • csak a betűket ismerem cirillül, de az öt nyelven(!!!) beszélő honlapjukon azonnal kiigazodtam, láthatóan profi tervezés;
 • egységes stílusú és megjelenésű Instagram-profil;
 • a lehető legtöbb kontentelem egységes formában, nagyjából egyszerre kint van a klub összes felületén, így szinte lényegtelen, hogy a felhasználók hol szeretnék követni az eseményeket. (az ok.ru-ról nem is beszéltünk, de azt a szolgáltatást egyáltalán nem ismerik itthon.)
 • a Youtubeon önálló csatornán streamelik a mérkőzéseiket, saját grafikai elemekkel, majd azonnal összefoglalót vágnak belőle; ugyanitt komoly mennyiségű interjú és egyéb anyag a klubbal kapcsolatban; (srác nyilatkozik az edzőtáborban, mögötte egy lapostévére kitéve a Brest címere, mint brandelem. profi, nagyon profi – nulla forintból.)
 • Androidra és iOS-re elérhető alkalmazás, amin keresztül nézhetőek a videók, olvashatók a hírek
 • a környék elterjedt csevegőjén, az általunk is kultivált Telegramon folyamatosan tolják pár hete a multimédiás tartalmat, szavazásokat, híreket, amit így a követők realtime kapnak meg a mobiljukra, és egy-egy gomb, vagy ikon megnyomásával interaktálhatnak is a klubbal. (Magyarországon valami fura okból a Vibert szereti a jónép, és apró érdekesség, hogy mielőtt a japán Rakuten megvette volna, a Vibert pont fehérorosz programozók fejlesztették.)

Gólvideó Telegramon (mondjuk béna, hogy gyorsvideós formátumban tették ki, így a körforma miatt nem minden gól látszik) //

Összeállítás, szponzormegjelenítés, link, etc, szintén Telegramon egy meccs előtt //

Még egyszer: Fehéroroszországról beszélünk, Európa állítólag utolsó diktatúrájáról. Nincsenek szavak.


Követők száma, vagyis mennyi embernek tolja a kontentot felületein a Honvéd, valamint a legutóbbi két edzőpartnerünk, a Brest és a Habarovszk //

médium Brest Habarovszk Honvéd
Facebook 1890 430 39676*
vKontakte 23579 9540 -
Instagram 7464 15267 1744
Youtube 4500 2066 782**
Twitter 2615 1835 1721***
Viber, Telegram**** 563 - -

megjegyzések: * rendszeresen fél-egynapos csúszásban a történésekhez képest; ** karácsony óta nem frissült. Az edzőtáborban forgatott videóspotok sem erre a csatornára kerültek ki; *** a Honvéd nem gyárt saját anyagot a Twitterére, csak a honvedfc.hu és a hivatalos Facebook-csatorna anyagai kerülnek ki ide automatikusan; **** vagy bármilyen realtime csetkliens.


Megváltoztattam a poszt címét [8:55] Napikispestről a meccs párosítására, ha már úgyis ebbe az irányba ferdült el a téma.

“Bp. Honvéd – Dynamo Brest (felkészülési)” bejegyzéshez 146 hozzászólás

 1. Azt mondta Supka a bajnoki kezdő fog kezdeni tehát Gróf és King nélkűl fogunk játszani ?

  1. Szerintem Gróf kezdeni fog, Horváthon csak (felváltva) védeti, mert nem nagyon volt meccs a lábában. Aztán a fene tudja, lehet úgy gondolkodik, hogy a “gyengébbek” ellen védjen Gróf, mert akkor többet van játékban.

   1. Hát remélem, nem tudom miért de én Grófban jóbban bizok. Viszonylag új a védelmünk a kapusnak nem mindegy kik állnak előte.

 2. Én főleg a 2. félidőt követem,nekem nagyon feltűnő,hogy a jobb oldalunkon szinte alig van a labda,egyfolytában a bal oldalt erőltetjük.

 3. Támadásban szerintem egész jók vagyunk, hátul sajnos továbbra is megvannak azok a problémák, amik ősszel.

 4. Kellemesen kocogós meccs volt.

  Horváth Andris egész jó volt, magabiztosan védett (de mi van Gróffal???)
  Heffler OK
  Lovric OK
  Bobál: már értem miért kell ide a Kossuth. Nincs ott fejben. Eladott labdák, meg az a fejes…. szerencsére Horváth kivédte.
  Kukoc: támadásokban aktív; Lanza sokat passzol neki
  Danilo: jobb középpályán súlytalan
  Kamber OK
  Gazdag OK, de majdnem gólt kaptunk egy eladott labdájából
  Banó + Herjeczki: mindkettő semmi. Holender sokkal jobb lenne, kár h idősebb…
  Eppel OK
  Lanza a király, de nem futotta szét magát (m a nem is kellett)
  King is játszott

  a felállás: 4-4-1
  + Lanza arra megy, amerre akar. És ez így jó.

  1. igen, 4-2-3-1 volt, de Lanza mindig máshol volt

   a 4 védő fixnek tűnik: Heffler- Lovric-Kosút-Kukoc
   2 védekező/középső kp: Kamber + Gazdag (Nagy G jöhet a combosabb meccsen)

   jobbszélső:
   Danilo nem jó itt, lassú ide. Nálam ő csak csere lenne.
   Lukács vagy Holender?
   vagy Banó, mint fiatal?

   balszélső:
   Banó és Herjeczki súlytalan. de a annyival könnyebb itt játszatni a kötelező fiatalt, hogy Kukoc jobban jön előre, mint a másik oldalon Heffler

   Lanza

   csúcsék: Eppel

   1. Májer tényleg jobbnak tűnik, mint a többi fiatal, de hova teszed be?
    ő eddig kb Lanza posztján játszott a fakó edzőmeccseken
    a balszélre kell fiatalt találni

 5. Sokszor az volt az érzésem,mintha edzésen lennének,iram nem nagy,megszakadni egyik sem akart.

  1. félretájékoztattak , max az otthoni meccseken domináltunk, az oroszok ellen gyakran csak nyomoztuk a labdát… :/
   gáz, nem gáz, itt az edzőtáborban ez volt a legjobb meccsünk, szerintem

  2. Remélem,hogy nem attól volt ilyen semmitmondó az iram meg az akarás,hogy Supka kijelentette korábban,hogy most már leginkább az a csapat fog játszani,akit a kupameccsen-bajnokin szándékozik pályára küldeni és ettől a játékosok úgy érzik,hogy biztos helyük van.

 6. A (nyilván elfogult :-)) összefoglaló alapján elég sokat kerestük a labdát…

 7. Ezt nem mondanám, csak eddig minden bejött nekünk, mármint a kapujuk előtt.
  Meg persze a kapusuk talán valóban nincs a helyzet magaslatán.

 8. Danilo (38′) :D:D:D:D ezt hogy sikerült kihagyni? Ha nem ismernénk régről, már habzó szájjal Kabanguznék :(

 9. A második félidőben azért rendezettebb csapatnak tűnik a Brest, van is helyzetük. Most látszik igazán, hogy ez a védelem még nagyon nincs kész :(

  1. Igen egy másik meccs kezdödött jönnek és jönnek a bresztiek. Már nincs is pressing ami a félidöben még volt most csak védekezünk

 10. 80′ Uhhhh, Horváth szépen tolta felsőlécre (Bobál fejesét!), eddig a meccs talán legjobbja nálunk. A szögletnél amúgy mit csináltunk? Hogy lőhetett ennyire tisztán a srác? Még jó, hogy nem talált kaput.

 11. Well, nagy szükség lesz tavasszal az Öcsi bácsi (vagy Guttmann Béla)-féle rúgjunk eggyel többet, mint amennyit kapunk szabályra, mert ez a védelem meccsenként egyet-kettőt akár ellenfél nélkül is összehozhat…

 12. Remélem, hogy a kupa nem megy rá erre a “tesztidőszakra”… Azért nagy kár lenne! 😐

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.