Mastodon

Bp. Honvéd – Dynamo Brest (felkészülési)

Korábban: Napikispest 2018.02.14.

  • stream a Brest elleni meccsről // a komoly demokráciadeficittel küzdő; az internetet rendszeresen korlátozó; a magyarországi GDP harmadát éppencsak összehozó Fehéroroszországból érkezett csapat Youtube-csatornáján olyan profi tartalmat tol, hogy beszarsz.
    • már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor lesz a kezdés? A Honvéd honlapja 14:00-t ír Sidére, ami magyar idő szerint 12:00; a Brest twittere viszont 17:30-ról beszél, vélhetően helyi idő szerint, ami pedig Budapesten 15:30. Most akkor kinek higgyünk?
    • [8:00] // tervezném a délutánom, de a kedves Honvédka egyelőre nem tartja fontosnak megírni egyik felületén sem, hogy pontosan mikor lesz a meccs budapesti idő szerint.
    • [8:15] // most nézem a Brest twitterét, és ott azt írják, hogy 17:30 helyett 16:00 a meccs, ami itthoni idő szerint 14:00, mert ha minden igaz, Minszk és Belek most épp ugyanabban az időzónában van.
    • [10:15] // a Honvéd továbbra is hallgat a kezdési időpontról. A legerősebb tippünk egyelőre a Brest alapján: 14:00, ami pont kijön, és akkor a Honvéd majd utólag mondhatja, náluk is ez a dátum szerepelt, szóval mit ugrálunk.
    • [11:34] // 14:00-kor kezdődik a mérkőzés. (via FB/honvedfc)
    • Fehéroroszországban amúgy naptári éves bajnokság van, és a Brest tavaly a negyedik helyen végzett, tizennégy ponttal leszakadva a harmadiktól.

#élő // Bp. Honvéd – Dynamo Brest

update // Kicsit elmerülgettem a Brest kommunikációjában, és azt kellett tapasztalnom, hogy valami csoda, ahogy működik, pedig mondom, egy olyan országból jöttek, ahol jelenleg is korlátozzák az internetet, és van, hogy néha betiltják az összes külföldi oldalt.

  • twitteren minden apró mozzanatról beszámolnak, ráadásul önálló fejlécet is kapott a mérkőzés, ami alapvetően tök fölösleges, mert csak akkor látszik, ha valaki kifejezetten a klub csatornáját kattintja meg, ellenben nagyon szimpatikus gesztus;
  • az orosz Facebookon, a vKontaktén folyamatos tartalom az edzőtáborból: galériák az edzésekről; itt is önálló fejléc a meccsnek; eredménykövető alkalmazás(!!!); vágott videók, ahol a játékosaik például a téli olimpiáról beszélnek; (utóbbi párhuzamosan a Youtube-on is megjelenik.)
  • Facebookon külön videós fejléc az edzőtáborra, folyamatosan frissülő eredményekkel, plusz a kötelező körök;
  • csak a betűket ismerem cirillül, de az öt nyelven(!!!) beszélő honlapjukon azonnal kiigazodtam, láthatóan profi tervezés;
  • egységes stílusú és megjelenésű Instagram-profil;
  • a lehető legtöbb kontentelem egységes formában, nagyjából egyszerre kint van a klub összes felületén, így szinte lényegtelen, hogy a felhasználók hol szeretnék követni az eseményeket. (az ok.ru-ról nem is beszéltünk, de azt a szolgáltatást egyáltalán nem ismerik itthon.)
  • a Youtubeon önálló csatornán streamelik a mérkőzéseiket, saját grafikai elemekkel, majd azonnal összefoglalót vágnak belőle; ugyanitt komoly mennyiségű interjú és egyéb anyag a klubbal kapcsolatban; (srác nyilatkozik az edzőtáborban, mögötte egy lapostévére kitéve a Brest címere, mint brandelem. profi, nagyon profi – nulla forintból.)
  • Androidra és iOS-re elérhető alkalmazás, amin keresztül nézhetőek a videók, olvashatók a hírek
  • a környék elterjedt csevegőjén, az általunk is kultivált Telegramon folyamatosan tolják pár hete a multimédiás tartalmat, szavazásokat, híreket, amit így a követők realtime kapnak meg a mobiljukra, és egy-egy gomb, vagy ikon megnyomásával interaktálhatnak is a klubbal. (Magyarországon valami fura okból a Vibert szereti a jónép, és apró érdekesség, hogy mielőtt a japán Rakuten megvette volna, a Vibert pont fehérorosz programozók fejlesztették.)

Gólvideó Telegramon (mondjuk béna, hogy gyorsvideós formátumban tették ki, így a körforma miatt nem minden gól látszik) //

Összeállítás, szponzormegjelenítés, link, etc, szintén Telegramon egy meccs előtt //

Még egyszer: Fehéroroszországról beszélünk, Európa állítólag utolsó diktatúrájáról. Nincsenek szavak.


Követők száma, vagyis mennyi embernek tolja a kontentot felületein a Honvéd, valamint a legutóbbi két edzőpartnerünk, a Brest és a Habarovszk //

médium Brest Habarovszk Honvéd
Facebook 1890 430 39676*
vKontakte 23579 9540 -
Instagram 7464 15267 1744
Youtube 4500 2066 782**
Twitter 2615 1835 1721***
Viber, Telegram**** 563 - -

megjegyzések: * rendszeresen fél-egynapos csúszásban a történésekhez képest; ** karácsony óta nem frissült. Az edzőtáborban forgatott videóspotok sem erre a csatornára kerültek ki; *** a Honvéd nem gyárt saját anyagot a Twitterére, csak a honvedfc.hu és a hivatalos Facebook-csatorna anyagai kerülnek ki ide automatikusan; **** vagy bármilyen realtime csetkliens.


Megváltoztattam a poszt címét [8:55] Napikispestről a meccs párosítására, ha már úgyis ebbe az irányba ferdült el a téma.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||