Napikispest 2018.02.27.

 • kilenc hónap // ma kilenc hónapos a bajnoki címünk. Vajon hány Botika, Danika, Dávidka, Donátka, Dusánka, Filipke, Gerike, Gyurika (vagy Dzsordzsóka!), Ivánka, Marcika, Márkócska és Patrik születik a napokban? (thx, Laci az észrevételt)
 • magyar aranylabda // az nb1.hu 1998 óta minden évben megkérdezi a sportszerkesztőségeket, és a szavazatok alapján mindenféle kategóriákban győzteseket hirdet:
  • magyar aranylabda // Nemanja Nikolic, Gulácsi Péter, Kádár Tamás
  • legjobb NB I-es játékos // Davide Lanzafeme, Danko Lazovic, Joseph Paintsil
  • legjobb magyar edző // Dárdai Pál, Herczeg András, Bódog Tamás
  • legjobb magyar kapus // Gulácsi Péter, Dibusz Dénes, Gróf Dávid
  • legjobb utánpótlás játékos // Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Kiss Tamás
  • legjobb magyarországi sportvezető // George F. Hemingway, Kovács Zoltán (Videoton), Haraszti Zsolt (Paks)
  • sajnos a kategóriák történetét sehol sem találtuk, így fogalmunk sincs kik nyerték korábban, hányadik kispesti címek ezek, és hasonlók.

Kövess minket Telegramon, és értesülj mindenről azonnal // @CsakaKispest

 • még mindig magyar aranylabda, és pár érdekesség a szavazatok között //
  • Hatos Szabolcs (Népszava) harmadik legjobb utánpótlás játékosnak a következőt nevezte: “A mindenkori akadémista, aki bekerül a Puskás Akadémia kezdőcsapatába.” Troll level mondjuk ezer, mert ennek még lesz jelentősége a későbbiekben.
  • a Goal Magyarország nem jelölt legjobb magyar sportvezetőt.
  • Andics Gábornak (Sport Plusz) annyira egyértelmű volt Varga Roland első helye az aranylabdához, hogy nem jelölt további neveket. Ugyanígy járt el Ch. Gáll András (Magyar Idők), csak éppen Gulácsi Péterrel.
  • Pécsi Márk (M4 Sport) a sajtóba leginkább az Újpesttel folytatott bérvitája miatt bekerülő Windeckert érezte a harmadik legjobbnak 2017-ben. Mellékesen ő az egyetlen amúgy, akinél Lanzafame nincs fent a legjobb NB I-es játékosok hármas listáján, mert nem fért oda Lazovic, Paintsil és Pajovic mögé.
  • Dénes Tamásnál (Inforádió) a legjobb, Lakat T-nél pedig a második legjobb sporvezető Vági Márton (MLSZ) lett. Troll level egymillió.  Burkovits Ferencnél (Magyar Hírlap) pedig egyenesen Csányi nyert, vélhetően a látványosan működő modelljével, hogy eltűntek a fiatal játékosok az NB I-ből, hogy nő a légiósok száma, hogy nincs tévés közvetítés, és bla-bla-bla.
  • Hemingway, mint sportvezető nyert, azonban talán helyesebb lenne a Honvéd-féle modellnek tulajdonítani a díjat, mivel Gács Pál is sok szavazatot kapott, közte több első hellyel.
  • Sinkovics Gábornál (Nemzeti Sport) Torghelle Sándor lett 2017 harmadik legjobb NB I-ben játszó játékosa. Ha Vági volt a troll level egymillió, akkor itt nagyságrendet kell lépnünk: Torghelle tavaly mindössze 12 élvonalbeli meccset játszott, ezeken lőtt három gólt, majd kiesett az MTK-val. Nála tényleg nem sokan voltak jobbak.
  • jó tudni, hogy ők a magyar sportújságírás szakírói.

“Napikispest 2018.02.27.” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Lovresz volt a leggyorsabbunk a Fradi ellen??? AztaQ! Stat alapján Kamber,Kukoc,Kosút is jeleskedtek szegmensekben

 2. Amennyiben tényleg Lovric volt a leggyorsabb, nagyon nagy baj van a csapatnál!

  1. Labdavezetés közben nézni elég gáz,főleg ahogy elindul az oldalvonal felé,nyakán a támadóval,hogy majd valamikor egy jó nagyot céltalanul belebikázzon a labdába,amiből általában amúgy is az ellenfél fog jönni dobással.

 3. InStat adatokat hol lehet alaposabban szemügyre venni?

  Engem eléggé meglepnek ezek az eredmények, Legnagyobb sebesség Lovric, legnagyobb arányban nyert párharc Kukoc?

  Hefflerrel viszont jó kis játékost fogtunk, kár az első gólért. :(

  1. Teljesen igazad van nagyon jók sokkal jobbak mint a saját nevelésű játékosaink akik esetleg a nemzeti válogatottat erősíthetnének majd valamikor ha nem vennék el a helyüket a jó öreg ócsó bevándorlók!

   1. Azt aki a saját posztján kiemelkedő és fiatal.Saját csapatában pedig rendszeresen lehetőséget kap a bizonyításra.Normális országban elsősorban a saját nemzet számára nevelnek játékosokat övék a prioritás és nem az számít mikor jár le a szerződése.

    1. Olvass a sorok között hiszen te vagy a szószóló!Ausztria,Németország,Feöer,Hollandia soroljam?

     1. Dehogy nincs mindig van és lesz is ha megkapja a lehetőséget!

      1. Ha jobb lenne, megkapná a lehetőséget, ezt elhiheted. minden edző és tulajdonos nyerni akar, azokat választja ki, akikkel ez adott. Ha egy öreg horvátot, aki évek óta nem kell sehova az nb1en kívül, nem tudnak kiszorítani, akkor mit akarunk a válogatottal?

       1. Ha szerinted nem tudja kiszorítani azért van mert sokkal rosszabb akkor majd meglátjuk a következő meccseken kinek van igaza!A csapat érdekében remélem neked lesz!

        1. ha jobb nála, akkor hosszú távon ki fogja szorítani a kezdőből, ebben biztos vagyok.

       2. természetesen egyik edző se tökéletes, illetve egyedi esetben bekavarhatnak dolgok (pl. szerződés körüli viták), de hosszú távon pontosan azt akarom mondani, hogy a tehetség utat tör. Nem kell sajnálni, meg kivételezni a magyar játékosokkal, így is primadonnákat nevel az akadémiai rendszer. Küzdjenek meg ők is a helyükért, és bizonyítsanak. Kik azok a játékosok, akik az akadémián nevelkedtek, és meghatározó játékosok lettek az általad említett posztokon? (szélső középpályás, befejező csatár, szervező középpályás, bal hátvéd). Ne gondoljuk már, hogy csak valami titkos összeesküvés miatt nincsenek, ami hátrányosan különbözteti meg a magyar játékosokat egy magyar klubnál.

        1. 1. Primadonna alatt azt értem, hogy onnantól, hogy leigazolja őket egy akadémia sztárolva, babusgatva vannak, a szűkös tehetségbázis miatt gyakorlatilag alapvető számukra, hogy legalább egy nb2-es szerződést megkapnak, amivel simán megkeresik a hazai átlagfizetés 2-3 szorosát. E mellett még extra gondot tud okozni a fejükben ha azzal áltatjuk őket, hogy nekik járna a kezdő a csapatban, mert ők magyarok.
         3. Az említettek nb1-es szinten átlagos játékosok, akik helyettük játszanak, egyelőre azok is hasonlónak tűnnek. Senkinek se legyen bérelt helye a nemzetisége miatt. Holender szerintem nem szorult ki, ahogy Boti és Geri is ott vannak tűzközelben, versenyhelyzet van. Dáviddal nem tudjuk mi van, úgy tűnik, neki fejben vannak gondok. Sok-sok szempont van, ami alapján választ egy edző, és az, hogy ki magyar, csak az mlsz kvóta miatt érdekes. Számít az adott meccshez szükséges taktika, és az is ,hogy kivel mennyire tudja megértetni magát az edző.

         Én nem tudom, kinek mekkora a szíve, Botkáról is azt gondoltuk, hogy csupaszív, mert milyen jól áll rajta a vörös-fekete, és magyarul mondja a pacsizáskor, hogy köszi szépen fiúk, aztán kiderül, hogy a légiós Lanzának valószínűleg többet jelent Kispest.
         Szumma szummárum, a gyengébb játékos ne vegye el a jobb játékos helyét. Aki olyan tehetséges, hogy egy nap magyar válogatott lehetne, az ne féljünk, nem fog kiszorulni egy Kosut miatt.

   2. Baráth tudtommal nagyon közel volt a kerettagsághoz az Eb előtt, és Bobál Dávidban is bőven benne van, ha nem cseszi(k) el. Gazdag jó úton jár, a fiatalabbakat majd meglátjuk.

    1. Bobál, Baráth védők, Boti csak sérülés miatt állt be csereként. Tudom, Dávid elég hullámzóan teljesít, de ennek pont a bizonytalan helyzetéhez (plusz EvdM ökörségéhez) van köze. Őket kéne megbecsülni és megfizetni, megérné. Tapasztalatból is tudjuk, hány évig fogunk szenvedni, keresgélni, Kosútokat próbálgatni fél-egy évente a helyeiken. Miközben ők itt vannak, tudjuk, mire képesek, sőt már bizonyítottak is tavaly. Egyszerűen nem értem, ha csak nem a középszerűség a tulaj célja

 4. Az ellenfél is ugyanolyan körülmények között játszik és a tavalyi Bajnok csapat inkább erősödött a téli igazolásokkal mint inkább gyengült!Ha egy Nagy Geri King Bobál és Baráth van a padon vagy a lelátón akkor a pályán nem lehet gond még az időjárás sem!

  1. Ők négyen Hollenderrel kiegészülve a bajnokcsapat alapembereiként nem férnek be a csapatba. Ez is bizonyítja, hogy milyen erős a keret. Vagy mégsem?

   1. Igazolja hogy a pályán a helyükön lévők sokkal jobbak és hatékonyabbak!vagy nem?

    1. Aki már letett valamit az asztalra, az nálunk előnyben részesül. Az újaknak előbb bizonyítani kell, majd azután kerülhetnek esetleg a kezdőbe.

     1. Ha így működne az előbb felsoroltak kezdőként lépnének pályára és az edző állítaná össze a csapatot nem a tulajdonos!

      1. Az a cél, hogy a mi fiainkra épüljön a csapat. A szombati kezdőben a fizetett fiatallal együtt volt is 2 db saját nevelésű játékos.

 5. Sziasztok! A holnapi meccset sem közvetíti a mocsok M4? Valahol azt olvastam, hogy azért hozták előre egy órával, hogy közvetítsék. De azt látom, hogy a …felcsútot adják.

  1. Nem.
   Azért hozták előre a mi meccsünket, hogy a névrablókat közvetítsék…

 6. Én arra szavazok hogy halasszuk, mert sajna most nem tudok ott lenni.😣

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.