“Napikispest 2018.05.22.” bejegyzéshez 46 hozzászólás

 1. Mind a kettő el van tiltva a köv. fordulóra! Kaptak egy kis szabit…

  1. Lanza a sárgák miatt már kihagyta a legutóbbi felcsut elleni meccset (26. forduló), azóta összeszedett annyi sárgát, hogy ismét eltiltsák?

  2. Nem tök mindegy hol vannak? Ha Lanza a Vidi ellen is megrúgja a gólját, vagy éppen gólpasszt ad, akkor tőlem Hawaii-ra is elmehet hétköznap. :)
   Egyébként miért döntő mérkőzés?

   1. Azért az is sokat tesz majd a latba, hogy a mögöttünk lévők mit alkotnak.

   2. Simán lehet, hogy ezzel inkább feldobni akarja őket.
    Erőben nem veszít ezen pár napon.

   3. Mindenhol arról írnak, h a Vidi akár bajnok lehet vasárnap, de arról kb egy szó sem esik, h matematikailag az eredmények szerencsés összejátszása esetén már vasárnap bronzérmesek lehetünk, ha verjük a Vidit, és a mögöttünk lévők meg kikapnak.

  1. A Családosoknak a szomszéd faluból meg járhatna erzsébet-utalvány – alanyi jogon, a gyerkőcöknek kalács-perec, az apukáknak, nagypapáknak meg egy jóféle mészáros&mészáros itóka+egyéves szöllősisport előfizetés, a hölgyeknek pedig egy pennymárketes utalvány, és a sort végtelenségig lehetne folytatni… :(
   Most az 1x: H A J R Á L I L Á K! Gyerünk Donát, mindent Bele!!!

   1. Gondolod pár ezer eurós fizetésért idejönnek? Gondolod, hogy nem kérnek zsíros aláírási pénzt? Hogy klasszikust idézzek: mibűl?

 2. Oda is ömlik a pénz. Mintha csak ezen múlna. Vajon hány Mezőkövesd, Felcsút, Balmaz fog még feltünni, mire visszaáll a rend a magyar futballban? :(

  1. … és hány tradicionálisat fognak lényegében tönkretenni ezzel együtt?

   1. Tegnap már Kabanguval vacsorázott Filip. Ha járt is Dubaiban, villámlátogatás lehetett szombat késő este és kedd délután között.

  1. az is közrejátszhat, hogy most egy nappal később lesz a forduló. ha egy héten három edzés van (én úgy tudom, hogy kb annyi szokott lenni az nb1-ben), és csak vasárnap játszunk legközelebb, akkor szerintem nem kell különleges kimenő ahhoz, hogy el tudjanak menni ezekre a 2 nap alatt oda-vissza megjárható utakra.

 3. A helyzet az, hogy egy sikeres csapatnak komoly feltételrendszere van. A pénz önmagában nagyon kevés. Egyrészt legyen mögötte tradiciókkal rendelkező szurkolói bázis. Másrészt legyen mögötte célorientált építkezés. Harmadrészt legyen utánpótlása. Negyedrészt legyen mögötte egy olyan szponzori bázis, akik a támogatásukat eredmények eléréséhez kötik. Az olyan kisvárosi csapatoknál, ahol a pénzt nem a teljesítmény után kapják, hanem ilyen-olyan uram-bátyjám kapcsolatok lévén, nincs szurkolói bázis, hisz amíg ez az őrűlt rendszer nem volt, addig semmilyen háttere nem volt a futballnak, nincs utánpótlásuk, hisz azt korábban már elszippantották a környéken lévő nagyvárosok utánpótlása, és igazából a klub identitása, tulajdonosi szerkezete, gazdasági mechanizmusa sem teszi lehetővé sem komoly, sem tartós sikerek elérését, nos az ilyen csapatok a klasszikus üstökösként feltűnő, majd el is tűnő csapatok sorsára jutnak. Ezek a csapatok pusztán a tulajdonos (vagy éppen elnök) regnálásáig hívatottak létezni, utána látványos hanyatlásra vannak ítélve. Talán egy-egy kiemelkedőnek nevezhető eredménnyel kapnak néhány sort a magyar futball krónikájában, de pár évnél többet egyik se fog megérni. És pont az addigi felelőtlen pénzszórásnak lesz köszönhető a csúfos hanyatlásuk. Lásd Gázszer, Stadler esete.

  1. Bezzeg mi!Mi büszkèn merülünk el a habokban mint a Titanic.Mert nàlunk is màr csak a zenekar jàtszik,Csabi.

   1. Bronzérmet (nem akarom elkiabálni), és a Lanza gólkirály jelöltségét (tavaly is Kispesti gólkirálya volt a bajnokságnak), azért nem nevezném Titanic effektusnak. A nem NER csapatok közül szerintem stabilan mi vagyunk a legjobbak. :)

    1. Èn sem arra gondoltam.Hanem arra ,hogy ott is hülye volt a kapitàny,meg itt is.

     1. Hemingway miért lenne hülye? Mert reálisan látja a magyar futballt? Vagy mert nem akar túlárazott játékosokat idehozni? Vagy mert nem akarja eladósítani a Klubot? Persze, most jön, hogy csak lejárt szerződésű játéksok jönnek, meg nem ölünk pénzt az igazolásba…az Diósgyőr, Felcsút, Balmaz, Mezőkövesd, Vasas, de mondhatnám az Újpestet is, egész jól igazolgatott…értek el eredményt? A Fradi és a Vidi is eszméletlen szinten öli az igazolásokba a pénzüket, de ezzel pl. nemzetközi szinten értek el valamit? Jó csapatuk van? Szóval lehet Hemire sokmindent mondani, de hogy hülye, azt pont nem. :)

      1. Az öreg bohòc maga a jèghegy!Fogalma sincs a futballròl,nemhogy reàlisan làtnà!Szegènyhàzat csinàl a Honvèdbòl,ebben a rendszerben ahol dől a pènz,aztàn mindenfèle egetverő baromsàgokat gyàrt hozzà fizetèsisapkàkròl meg nem lètező szponzorokròl.

       1. Dől a pénz….milyen pénz? Gondolod, ha nem Hemingway lenne, akkor itt jobb lenne a helyzet?
        Ha a szegényház az, hogy a fél csapat saját nevelés, és olyan szerethető játékosaink vannak, mint Lanza, Eppel, Gróf, akik nem csak a pénzt markolják fel, hanem teljesítményt is le tudnak adni, akkor nekem semmi bajom sincs az itteni szegényházzal. Mert inkább egy tisztességes szegénység, mint egy olyan gazdagság, ami mögött csalás, lopás van.

  2. 2030-ig? Hát nem tudom. Annyit azért nem adnék nekik.
   De legyen. Szurkolói bázisuk nincs. Utánpótlásuk nincs. Anyagi bázisuk addig él, ameddig odatolják nekik a lóvét, önálló gazdálkodásra kis méretük és a tradicíók hiányában alkalmatlanok. A játékosok csak a pénz miatt mennek oda, kötödésük (klasszikus fradi-szív, Kispest-szív, stb.) ismeretlen fogalom. A fentiek miatt társadalmi támogatottságuk nincs, ami a teljesítményükre is kihat. És lehet, hogy tényleg 2030-ig az nb1-ben tartják ezeket a csapatokat, de csak mesterségesen elért hazai sikerekre lesznek maximum képesek (gondolok itt irányított sorsolás, bírói belenyúlások, szabályok klubokra szabása, stb.), nemzetközi szinten még súlytalanabbak lesznek, mint az eddigi magyar csapatok. Szóval ez az egész NER futball egy nagy lufi, egy önámítás, egy egyszerű pénzmosás. Chelsea, ManCity párhuzamot keresni ebben, még szarkazmusnak is nevetséges dolog.

   1. Szurkolói bázisa kinek van? Kispest, Ferencváros, Újpest, Debrecen, Diósgyőr, Szombathely, Nyíregyháza, Zalaegerszeg és még sorolhatnám. Nekik feltétlen. Sokat elmond egy csapatról, ha az edző 50-100 szurkolóért rimánkodik, akik legalább buzdítják őket.
    Ami az utánpótlást illeti, szerintem kicsit túlzásokba esel…sokra mennek a műszereikkel, ha utána pl. Csákváron kötnek ki a süllyesztőben az ott kinevelt játékosok. Ennél azért Kispesten, Ferencvárosnál, Debrecenben, Szombathelyen jobb sorsa jutnak az odakerült fiatalok. És nekik lesz is kőtődésük a Csapatukhoz, és ebből kifolyólag eredményeket is fognak elérni. Egy összevásárolt zsoldoscsapatra már nem esküdnék meg.

   2. Utánpótlásuk nincs??? ezt te sem gondolod ugye komolyan! Akarat nincs, hogy játszanak a felnőtt csapatban! Korábban megvolt, ki is estek csont nélkül az első évben!

    1. Általánosságban beszéltem az ilyen Balmaz, Kisvárda, Mezőkövesd szintű csapatokról.
     Ami a Felcsútat illeti, ott van utánpótlás képzés, de mint láthatjuk sokat nem érnek vele.

   3. ???
    A gyerekek most is mehetnének oda, de mégis inkább Kispestre jönnek, mert itt van pozitív példa. Bajnokcsapat lettünk az utánpótlásra támaszkodva! Ott meg?

  3. Tavaly a bajnoki címért folyó meccsen a fagyi pályát is megtöltöttük volna! Nincs szurkolói bázis egyik csapat mögött se???
   A fujcsut mögött nincs és nem is lesz, de a Stadler már más tészta volt. Kicsit emlékezz vissza, hogy az a Kiskörösi csapat saját erőből jutott fel, majd a Jóska stadiont is adott Akasztón… de az még mindíg a Kiskörös volt! Szomszéd települések!
   A hibát Stadler ott követte el, hogy nem Kiskörösön építkezett és tartotta meg a nevet, mert Kiskörös egy város! nem falu mint Akasztó, komoly bázissal.

 4. Szerintem kisvárdán elfelejtenek focizni, úgy hogy nem aggodom. Ott még Lanza is elfelejtene.

  1. “Sajnos, a Felcsút is egyre jobb.”

   Könyörgöm..nézd már meg, hogy mennyi pénzt öltek bele a csapatba!!! A Kispest töredék pénzből és utánpótlás aktív beépítése mellett is nyert egy bajnokságot, és talán még egy bronzot is.
   Ennyi pénzből, amit a Felcsútba belepumpáltak már nemzetközi szinten is helyt kellett volna állniuk. Ehelyett most azt ünneplik, hogy bennmaradtak.

   1. Tisztában vagyok vele, hogy komolyan gondolják, és hogy számolatlanul nyomják bele a lóvét, hisz máskülönben nem tudnák évente lecserélni a teljes csapatot, vagy nem tudnának egy EL induló csapatból játékost igazolni. Nyilván meg fognak tenni mindent, hogy ebből a torzszülött klubból bajnokot csináljanak, de mint írtam ennek komoly feltételei vannak. Egy csapat 33 fordulót nem tud lehozni szurkolói támogatás, motiváció nélkül. Biztos össze lehet hozni bajnoki címet egy ilyen csapatnak is, de nagyságrenddel nagyobb árat kell fizetni érte, mint egy komoly városi csapat esetében. Tartós sikert viszont képtelenség. Vagy azt már nem lehet semmilyen körülmény között bajnokságnak nevezni.

    1. Én valamit azért nem értek. Az ok, hogy nárcisztikus, vagy elmebeteg, vagy bármi. DE! Miért jó nekik kijutni nemzetközi porondra? Élmény lesz az összeválogatott jobbnál-jobb játékosnak nemzetközi meccse(ke)t 15-20 néző előtt játszani. Mert ki menne ki azokra a meccsekre is?

     Így nem lehet sikeres csapatot összehozni! Összevásárolhatják őket, de nincs kinek teljesíteni! Nincs kiért küzdeni! Pillanatok alatt elszáll a motiváció és játszanak a vakvilágba, mint most. Egyszerűen hosszútávon kinek van kedve üres stadionban játszani? Úgy, hogy mindenki szó szerint a bukásodnak szurkol! Hogy lehet az ilyen játékosokat motiválni? Egy-egy nagyobb rangadóra feltüzelni?

     1. Az csak ideig óráig motivál.

      Meg beígérnek x lóvét, oszt kimész a lélekromboló stadionba. Egyszerűen meccs közben nem tudsz csak a prémiumra gondolni.

      Emlékszel a 4-3-ra? Szerinted az üres stadionba ment volna? Csak prémiummal? Szerintem nem. Ott a szurkolók beleűzték a csapatot a győzelembe! A csapat átérezte mit jelent ez a meccs. Felcsúton ilyen plusz nincs. Így a döntő pillanatokban el kell, hogy bukjanak.

      Ezért gondolom, hogy az Újpest is megveri őket a kupában!

      1. Szerintem nem becsülöm le.

       Ráadásul nem mondunk egymásnak ellent.
       Belső motiváció: pl. kimegyek a pályára, nyerni akarok,legjobb akarok lenni.
       külső:pl: szurkolók, pénz.

       Tartom, csak külső motivációval nem lehet hosszan tartó sikert elérni. Ahogy írod, kell hozzá a belső motiváció is. CSAK pont azt mondom, hogy ez így együtt műxik!

       Hiába vagy belsőleg motivált, ha hétről-hétre a senkinek küzdesz! Hiába adnak több pénzt, ha kimész játszani és lehangol, ha körbenézel. Ez lelkileg vesz el. Eleinte pöröghetsz, de később belefásulsz. Nincs hangulat->ez előbb utóbb lehangol->romló belső motiváció.

       Nézd meg a válogatottat. Ugyanazok a falábúak, akikben elkezdtek hinni a szurkolók, ugyanazok teljesítményre voltak képesek és kijutottak az EB-re. A szurkolók (is) adtak egy kis pluszt, amivel nőtt a belső motiváció és az önbizalom.
       Azóta mi van? Néhány baki, a szurkolók elfordultak. Lábak megremegtek, önbizalomnak annyi. Már nem a legjobbak akarnak lenni, csak túl akarnak élni. Adhatsz nekik több pénzt, de hiába!
       Szal hatás-kölcsönhatás. Sok tényezőből áll, hogy miből jön össze a belső motiváció. Mindegyik hat a másikra. CSAK prémiummal hosszútávra nem tartható én azt mondom.

       1. A legelső hozzászólásoddal 100% ig egyetértek, de itt már nem!
        Ne hasonlítsd össze a Paksot a gyakadémiával! A Paks egy követendő példa minden NB-s klubbnak, a másik meg…

        SZVSZ Balogh Balázs 16 évesen arról álmodott, hogy majd az FTC-s Pinyő alatt a fujcsútban játszik (full fujpesti a srác)??? Hol van itt már a belső motiváció??? Prosser szerinted erről álmodott 16 évesen, amikor a Real ellen készültek a Puskás Suzuki kupán??? Kétlem!

        A játékosok csak és kizárólag a pénz miatt mentek fujcsútra, egyszerűen nem tudnak annyi plusz motivációt kapni, ami egy bajnoksághoz kell, nem is beszélve arról, hogy a fagyi, fidi mindíg ott lesz, amíg Viktor hatalmon van… ők pontosan tudják, hogy milyen vakvágányra keveredett a pályafutásuk és ez biztosan nem ad plussz motivációt…
        Ők csak légiósok által lehetnek sikeresek, de akkor meg negligálják a gyakadémia nevet… ez egy k. nagy ördögi kör és a vesztes már most meg vagyon írva! Nyugi!

        Haris az aki ki is mondja a véleményét, Nyugi, mind így gondolja!!!
        Nehéz leírni, de ma HAJRÁ LILÁK!!!

    2. Volt játékos, aki lenyilatkozta, hogy nem titkolt célja a klubnak, hogy megnyerje a bajnokságot.

   2. Azért sem lenne jó, ha megnyernék a kupát, mert ezáltal feljogosítva éreznék magukat, hogy még jobban megerősítsék a csapatukat, mint nemzetközi kupaindulót…

 5. 3 +1 lejárt szavatosságú srácot hoznak… úgy fognak kipottyanni jövőre, hogy kb. észre sem veszik, hogy itt voltak! A Balmaz hamarabb bentmarad! Mert inkább együtt tartották a bajnokcsapatot + hoztak 1 Andricsot és nem 15 nímándot!
  + emlékszel arra a srácra akit az MTK hozott??? Az a srác nagyságrenddel jobb volt ezeknél. És mi lett a vége? Az, hogy k.ra nem érezte jól magát mert a magyar közeg nem túl vonzó hosszú, de rövid távon se egy rakkolósabb játékos számára.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.