Csak a szokásos: lelépünk meccset nézni, szóval ezt nevezzük ki posztnak

Progrés Niederkorn – Bp. Honvéd @ Niederkorn, csütörtök 17:00

Ismét eljött a posztmentes órák, napok időszaka blogon, ugyanis jó szokásunknak hódolva, ellátogatunk a messzi, távoli Luxemburgba, hogy némi, a kellemesnél azért jóval több közlekedésben való részvétel után, ismét megnézhessük hullafáradtan a Kispest egy újabb európai kupameccsét.

Napok óta Kovácsi Kati számát éneklem magamban, miszerit a luxemburger nagyon drága, nem kapni a mi utcánkba, igaz kijönni nemigen jön ki belőle semmi a puszta dallamtapadáson túl. Egyszerűen imádom az ilyen nyarakat, amikor hirtelen értelme lesz az emberi létnek, nekivágunk, megyünk, leszünk, sebaj, majd hazafelé kipihenjük, estleg a munkahelyen.

Kispest csak egy van.

Ha amolyan átlagforma emberek lennénk, és a tükör előtt állva a saját szemünknek szegeznénk a kérdést: te tényleg képes vagy tízplussz órát autókázni, buszozni, hogy láthasd Kukocot? – akkor nyilvánvalóan az átlagforma emberek reakcióát váltanánk ki magunkból, lesajnálóan legyintenénk, majd a hátunk mögött heveny röhögés közepette mesélnénk el valaki másnak.

Közben pontosan tudom, hogy az ország szurkolóinak jelentős része elég sokat megadna azért, hogy egyszer láthassa a csapatát valahol Európában, vagy ha már egyáltalán eljutott oda, akkor minden rendben legyen, ne hozzon felesleges szabályokat maga számra, miszerint nem megy, vagy egyszerűen nem mehet egyéb okokból.

Szerencsések vagyunk. Az elmúlt pár évben Niksic, Vojvodina, Beer-Sheva, Skopje és most Niederkorn, valamint ha minden összejön, akkor egy kellemes kedd délután a szlovéniai Domzaléban. Képzeljük el, ha paksiak, mezőkövesdiek, zalaegerszegiek, szombathelyiek, vagy egyéb csapatok szurkolói lennénk.

Lehet, a Honvédra senki se kíváncsi, minek a sok pesti csapat, vidéken lenne a néző, de nem, nézzünk körbe az NB I-ben, és mutassunk rá azokra a városokra, ahol stabilan többet hoznak nálunk, nem egy nagyságrenddel, csak valami már kimutatható mennyiséggel? Őszintén? Ki nem sz*rja le?

Én pont igen.

Száznegyven jegyet kaptunk, száznegyven jegy ment el elővételben. Ennél már most biztos, hogy jóval többen leszünk.

Nos, közülük, akik az év nagy részében feleslegesnek tartanak minket, most jórészt irigykednek, mert nekünk van olyan, hogy nyár, hogy utazás, és mehetünk, ami meg jó. Mármint menni nem mindig, mert tud hosszú lenni, de valahol lenni az egy más minőség, azt könnyű élvezni.

Lehet irigykedni, és tudom, hogy irigykednek is. Na, nem nagyon, de azért valamennyire. A kósza gondolat, ha csak pár pillanatra, de tudom, hogy átvillan az agyakon.

Jó a sorsolásunk? Mázlisan nyúltunk bele? És? Nehogy már egy Niederkorn mázli legyen egy Podgoricához, egy Zseljóhoz, egy Partizanihoz képest. Rendben, luxemburgi, tényleg rohadtul ciki, hogy örülnünk kell, ha megverjük őket, körúti futballhangulatot teremteni, ha továbbjutunk ellenük, itt tart a magyar labdarúgás. Persze, a mi hibánk is, hiszen benne vagyunk vastagon, és persze, nem feltétlen csak a mi hibánk, hogy valóban itt tartunk, ming Big Picture. Elnézve a többi agyonpénzelt látványsportot, a futballunk még nem is olyan rossz, a lehetőségekhez képest.

Például egy luxemburgi ellenfél ellen még pariban vagyunk, ahogy a Videoton is nagyjából abban volt, aztán némi mázlival továbbjutott.

Lassan abba kéne hagynom a posztot, mert még a végén visszassírom Fletóékat, amikor azért a luxemburgiak még luxemburgiak voltak, egy alig létező ország, ahol a pálya melletti labdaszedő srácok egy-egy fölélőtt tizenegyes után útlevelet kellett felmutassanak, ha el akartak menni a labdáért.

Vagy ha az ország létezett is, mert Hiltit mindenki bérelt már életében, meg tudtuk is a létezéséről, de a futballjáról pont nem. Egészen szegény Bicskei 0-0-jáig illett oda-vissza egy tizest gurítani nekik, különben szájára vette a sportkedvelő közvélemény a hatalmasat égő klubot. Mindegy, ez Liechtenstein, ami ugyanúgy egy ország, és ugyanúgy alig létezik.

2018-ra a túra élménye maradt és a reménykedés, hogy hátha most, hátha nekünk, talán még egy kör, ott talán Szlovénia, még egy kicsit lehet reménykedni, aztán hátha.

Annyira, de annyira 2017 az érzés, hogy kicsit újraélem a bajnoki tavaszt, a hétről-hétre várakozást, csak őket kapjuk el, meg őket, #mégötmeccs, #mégnégymeccs, és így tovább, a Videoton előtti hét, a Videoton előtti napok, sőt, órák. Akkor egy bajnokságért mentünk, a tizennegyedikért. Most azért, hogy tizennegyedikén is legyen még meccsünk. Augusztusban.

Aki a kicsit nem becsüli, ugye.

Vagy valami ilyesmi.

Baráth és Danilo az utazókeretben, Pölöskei, Májer és Tömösvári nem, Pilíket pedig még nem nevezhettük. Ha az elmúlt meccsekől indulok ki, nagy gond nem lesz, mármint nagyobb, mint a megszokott, vagyis a csatárhiány. Majd megoldjuk valahogy, úgy látszik a szükségmegoldások nagyon mennek az idén. Aztán hátha rájön valamire Supka véletlenül, mint Fleming a penicillin jótékony hatására.

Egyelőre ennyi, aztán lehet, még hozzáírunk, bár mindig ezt ígérem, aztán sose lesz belőle semmi. Igaz, azt is ígérni szoktam, hogy felesleges komolyan venni az ilyesféle ígéreteinket, mert mindig van jobb dolgunk a posztok b*zerálása helyett, vagy ha nincs, akkor könnyedén találunk.

címlapkép: a festői Niederkorn, mármint ha talász hozzá ihletet érző festőt. fotó: wikipedia

“Csak a szokásos: lelépünk meccset nézni, szóval ezt nevezzük ki posztnak” bejegyzéshez 679 hozzászólás

 1. Ez akkor is nagyon szar érzés, nagyon fájó. Csokonai jól összefoglalja ezt az érzést:

  “Síma száddal mit kecsegtetsz?
  Mért nevetsz felém?
  Kétes kedvet mért csepegtetsz
  Még most is belém?
  Csak maradj magadnak!
  Biztatóm valál;
  Hittem szép szavadnak:
  Mégis megcsalál.”

  A remény volt tegnap estig, de megint csalatkozni kellett.És nem az eredmény miatt. Az mindig benne van. Hanem a mentalitás miatt. :(

 2. Védelem – továbbra is gyenge,
  középpálya – kezdő kp jó (NB1 szinten), de ha a 3-asból valaki kiesik, akkor szétestünk,
  csatársor – na az továbbra sincs…

  – Gazdaggal gyorsan kellene hosszabbítani, valami horror kivásárlási árral
  – sajnos a Vadi csk ideig-óráig marad a hírek szerint (szerintem benne is többet látunk mint a valóság), ráadásul -ezen a szinten- neki sincs hátra sok év
  – nálam a Batiknál elmúlt a bizalom, előre ~o, hátul sem egy megbízható oszlop. (és ezt nem ez a szerencsétlen öngól mondatja velem, az már csak a + pech) Barátot vissza a kezdőbe! (elszántságból tegnap Ő volt az etalon)

  – a Heffler szorgalmas, hajt, de hát normális esetben (keret mellett) csak a kezdő körül ólálkodhatna. A frekventált szabadrúgásoknál az Ő feladata hátul biztosítani az előre ment védők helyén…
  – Skvorc?… nem tudom, Ő egyelőre semerre nem lóg ki.
  – Kambi akarattal, szívvel (múlttal) nincs probléma, de lássuk be nem a régi, sokkal többre nem számíthatunk (gratula a Hali elleni góljához! Onnan, abból a pozícióból olyan bravúros mozdulat volt, hogy le a kalappal
  – a Dani sajnos a “legjobb” támadó jelenleg, de igazság szerint az lenne az ok, ha a ~3. lenne a keretben

 3. Latabár, simán lehet, csak pletyka ez is, és én szívből gyűlölöm a pletykákat, ám ez mindenkit foglalkoztat… Kb 1 hete hallottam egy játékosoktól származó infót, miszerint szóban Hemi megállapodott egy vevő jelölttel, és az EL után jelenti be a klub eladását.
  Nos az EL-ből kiestünk + a jelenlegi Bozsiktól meg elvileg búcsúzunk vasárnap…
  Mit tudsz a klub eladásról? Beszélhetsz róla, ha van infód? Vagy kacsa az egész már megint? Az is lehet, h tegnap ettől is volt “enervált” a csapat?

   1. Akkor lenne ingyen pogácsa a meccseken, és ezt nem akarod? 😃😃😃

  1. Sztefo, a játékostól hallottad közvetlenül az eladási infót???

   1. Nem. Az infót hallottam, ami a játékosoktól származik. Többet én se tudok, ezért kérdem belsősünket, Latabárt, h ez a szokásos kacsa, vagy van valóságalapja, mert aki mondta, azért én tűzbe tenném a kezem, de lehet, őt is félreinformálták, csak ez már annyira konkrét tervnek hangzik, plusz az info elvileg az öltözőből jön, h nagyon érdekelne, mit tud Lati barátunk, aki láthatóan bejáratos az öltözőbe…

     1. m. lölö megveszi a klubot és utazhatunk jövőre karcagra játszani
      ez a terv

  2. .Mi màshonnan hallottuk,de ezt.Viszont az àr nem az NB1.hus ár,hanem 2milliàrd.Szept 1-ig.

    1. A TM-en pont annyira vagy inkább értékelve,ami lehet hogy véletlen.Ingatlanunk nincs, forgó eszközök nincsenek,àlló eszközök vannak,a azt láttuk tegnap.:)

   1. Viszont ebből nagyon érdekelne a 8-as számú 500€-ig,hàtha…9-est,10-est már ne keresd.:)

 4. Közeli, 100%-os forrásból tudtam meg, hogy egy 22 éves felcsúti
  gyerek, aki csak időközönként kerül be az első csapatba – tehát nem
  alapember – havi nettó 2,5 milliót keres, erről hivatalos papírja is
  van. No? Csodálkozik valaki, hogy nehezen találunk értelmes csatárt
  ilyen “konkurencia” mellett?

  1. az igen, Budovinszky Dunavarsányban 100e nettót kap.. Hol az igazság? :)

   1. Hàtha van valami ázsiai fogadó iroda,ahol lehet rájuk tenni, akkor ott.

    1. Néhányan ha újraszületnének, asszem inkább a teniszt választanák sportágnak a foci helyett :D

  2. Most mi azért szopunk egy szar lufi csapattól,mert a Csàvo nem 600 000-et kap csuton, vagy azért,mert sajnaljuk a penzt tudvalevő tavozok potlasara?

   1. Ez két külön probléma, de összefügg. Ha nem mesterségesen juttatnának nagy pénzeket egyes csapatoknak, akkor Hemi a büdzséjével felvehetné a versenyt a normális játékosokért.

   1. Ez az alap fizuja, amiről munkáltatói igazolást is tud bemutatni.

   2. Ha nem is ilyen mértékben, de ez a jelenség már 20 éve jelen van a magyar fociban. Volt egy rendkívül tehetséges focista osztálytársam, akinek olyan esze és lába volt a játékhoz, hogy ifista korában sokan nagy külföldi karriert jósoltak neki. Sajnos azonban a támaszkodó lába nem nőtt fel a feladathoz, már ifista korában sok gondja volt vele, 20-22 éves korára pedig nagyjából kuka lett az egész. A komoly karierr nyilván elmaradt, de a másodosztályba még évekig el tudta adni magát, még úgy is, hogy általában 2 hónapot volt egészséges, a másik 10 hónapban pedig kezelésekre járt. Nagyjából 25 éves korában találkoztam vele a metrón és megkérdeztem tőle, nem kellene-e inkább visszavonulnia, mert csak szenvedés már ez az egész, azt válaszolta, hogy majd hülye lesz visszavonulni, mikor az átlagfizetés többszörösét megkeresi úgy az NB2-ben, hogy az év nagy részében csak gyógytornára és gyógyfürdőkbe jár…
    Egyébként nagyon nagy kár a srácért, rokkantsága első éveiben pár meccset játszott a III. Kerületben is, tényleg élmény volt nézni a játékát, olyan mértani pontossággal tolta a 30-40 méteres keresztpasszokat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Egyszer Csepelen nyertünk asszem 5-1-re, a srác három olyan zseniális gólpasszt adott, amikre még a csepeli nyugdíjas bácsikák is elismerően bólogattak. :)

    1. Publikus a neve?
     Amikor a Kerület a Csepellel játszhatott, akkor majd minden meccsen ott voltam, idegenben is. Hazai 5-2 vagy 5-3 rémlik amúgy ellenük.

     1. Kissé összefolynak már az évek… :) De mintha úgy rémlene, hogy az NB1-es kiesésünk utáni évben történt ez. De az is lehet, hogy előtte, azzal a cimborával, akivel kint voltunk, 16 éves koromtól nagyjából 8 évig jártunk együtt meccsekre, szóval ez sem igazán segít a beazonosításban. Talán még az is lehet, hogy ez egy nyári felkészülési meccs volt, mert az biztosan rémlik, hogy tűző napsütés volt… A srác nevét nem árulnám el, nehogy nekem utólag munkaügyi pert akasszanak a nyakába… :D A Szent István Közgazdasági Szakközépbe jártunk, ami akkoriban még a fradika utánpótlás bázisának számított, úgy volt, hogy Őt is felviszik a felnőtt csapathoz, de a térde közbeszólt.

      1. Semmi gond, megértem.
       Nagyjából én is annyi idős koromtól jártam. Fradi elleni 4-3-ra még a szüleim nem engedtek ki. :) Blasz egyet még végigtoltuk, utána valamikor az NB.3.-ban lett vége a lelkesedésnek. Felnőttként már a Kispest sem mindig fér bele, így az új óbudai stadionban csak egy Vác-Dorog meccsen voltam. :(

       1. Pedig itt verte ki tavaly a Vác a kupából a vidikét, persze ez nekem csak utólag esett le, pedig kisétálhattam volna élvezkedni. :) Eddig még nem voltam egyszer sem a felújított pályán, pedig Faterommal már beszéljük vagy egy éve, hogy ki kéne menni egyet nosztalgiázni. Majd talán idén. :) Bár látom Hamar Ádám nevű eddigi gólfelelősünket leigazolta nyáron a Győr, úgy tűnik ezen a nyáron ez volt a sorsa minden csapatnak, amelynek szurkolok. :) Pedig ugyebár a Kercsi elnőke a Market Építő vezérigazgatója, mégsem vigyáz az értékeinkre… Scheer Sanyi takarodj!!! :D

        1. Én is csak utólag tudtam meg, de jól esett a szívemnek. :)

         Napokban futottam össze egy régi szurkolótárssal és hasonlóban gondolkodunk, hogy összeszedjük a régi társaságot és kimegyünk egy meccsre, vagy többre. Jó lenne.

         Szép lett a pálya és a környezete, szóval nem kell takarodnia. :)

      2. “Szent István Közgazdasági Szakközépbe jártunk”
       Én is. 1994-1998 között. Patonyi volt az focicsapat edzője, akiről halála után az iskola mellé épített sportcsarnokot nevezték el. :)

       1. Kicsi a világ… A lány kosárcsapat edzője meg én voltam akkor éppen, de rólam persze baxtak sportcsarnokot elnevezni. :D

        1. Teszem hozzá, ha valaki, hát Laci bácsi megérdemelte, nagyon jó ember volt szegény, nem is csoda, hogy hamar meghalt.

 5. Álom- álom, édes álom…
  Javaslom, hogy minden pampogó ébredjen fel és kezdjen el egy kicsit számolni. Ki és miből, mennyiből finanszírozza a csapatot. Azzal az átlagos kb. 2000 fizető nézővel (ami kb. 60-80 millió egy évben) meg esetleg a mezeladások, plusz minimális reklám bevételek és a játékos értékesítések ami igencsak bizonytalan. Az összes többi az közpénz ami az MLSZ-en keresztül érkezik (fiatal szabály + TV közvetítések).
  Azt is számolja már ki mindenki, hogy mennyi lenne a jegybevétel, ha mondjuk 4000-rel(!!!) megnőne az átlagnézőszám (kb. 200 milla egy évben), amire semmi esély, mert nincs ennyi fizetőképes kereslet a kerületben, és csak kevés olyan lökött van aki utazik alkalmanként 30-50 km-t, hogy élőben nézze meg a csapatot még ha szurkol is neki.
  Tudomásul kell venni, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, az állampolgároknál lévő pénz/jövedelem ennyire elég. A jellemző nettó (nem az átlagos nettó) kb- 120-150 eFt. Egy kétkeresős családnál ez kb. 250-300 eFt/hó. Egy átlag családnak (2 felnőtt, két gyerek) egy meccs költsége (4 jegy + egy kis üdítő + rágcsa a gyerekeknek min. 10 eFt, ez egy hónapban kétszer az min 20 eFt. Ennyi (a havi jövedelem kb. 10%-a) nem fordítható csak arra, hogy kétszer meccsre menjen a család, mert lakni, enni, ruházkodni, közlekedni, lakást törleszteni, iskoláztatni is kell a többiről nem is beszélve. Hol van Kispesten még kb. 1-2 ezer olyan család amelyik tud (és akar, mert szereti a csapatot) évente 200-240 eFt-ot (ami közel egy havi jellemző családi jövedelem) erre elkölteni?

  1. Ezt szépen leírtad és jól kiszámoltad.Az biztos. Csak éppen teljesen feleslegesen.Egy klub sem működik piaci alapon itthon.Szted a zöld szarok a 6000-es átlaggal mennyire lennének előbbre?Semennyire.Inkább hátrább(mármint a dolgok alakulásában). Butaság itt a nézőszámokkal előjönni.Legyen egy Szíjjártó,vagy még inkább Orbán(de jó lenne) a tulaj oszt’akkor dől a lé 😁 és a nevünkhöz méltóan szerepelhetünk(persze álom,édes álom).Nyilván egy új tulaj lehet gyengébb kaliber is(az cumi).De ez annyira langyos már és esetenként szánalmas,hogy én mindenképpen úgy vagyok vele,próba cseresznye.

   1. ” langyos már és esetenként szánalmas” ???

    Egy bajnokság és egy EL indulási lehetőség szánalmas???!!!! Te viccelsz vagy képtelen vagy reálisan gondolkodni és csak az indulataid visznek!
    Jobb, ha felkészülsz rá, hogy M.o.-n az elkövetkező 20-30 évben nem lesz érdemi eredmény fociban (leírtam miért). Majd ha a magyar gazdaság valóban jobban teljesít, ha a magyar gazdaság valóban piaci alapon működik, akkor lesznek valódi tulajdonosok (nem csak a Honvédnál és a Dózsánál, akiket most itt is meg ott agyonköpködnek a vehemensebb szurkolók), és lesznek valódi szponzorok is, és akkor lesz pénz és követelmény is a szponzor részéről, lesz fizetőképes néző, meg lesz bajnokikon is jellemzően 2/3-os meg teltházas bajnoki meccs is. A kitételed egyébként igaz a magyar gazdaságra, és belátható időn belül ne is számíts változásra. Marad az ordító egér szerepe az egész országra, az egész gazdaságra és a vehemens szurkolókra is. (Ez van, csak vigasztalni akartalak.)

   2. Csak ebben benne van a Kecskemét, Eger, Tatabánya. Györ sorsa is. Még ez is belefér?

    1. Győrben lesittelték a tulajt.Egerben a helyi vezetés erőltette volna,de nem jött össze.Tatabánya,Kecskemét az,ami talán-talán összehasonlíthatható a mi helyzetünkkel,de mégsem!Hol hasonlítható össze ezekkel a klubokkal egy európában is jól csengő Budapest Honvéd név?A miénk egy márkanév,ha tetszik,ha nem és ebben azért vannak lehetőségek.Ha megveszi valaki súlyos milliárdokért,az nagyon valószínűsíthetően építeni akar.Itt nem arról van szó,hogy 1ft-ért megkapják,mint anno Hemi kb(+ugye az 1-2százezres tartozást rendezte).
     Ne legyél full negatív.Kijöhetünk sokkal jobban is a témából(és erre nagyobb az esély),igaz szopó is lehet(de erre egy 25%-ot adnék nagyon-nagyon max).

     1. Igen, én is szeretnék ebben hinni. De a Honvéd már régen nem jól csengő márkanév Európában. És ezzel össze is omlott ez a gondolatod. A magyar foci nevetség tárgya szerte a világon Luxemburg meg Andorra óta.Semmi reklámértéke nincs. Nincs az a külföldi milliomos, aki belefektetne. Ezt engedjük el. Vagy egy belga szint jön, vagy hazai.

      1. Attól, mert a magyar fociról rosszakat ír valaki, nem kell rögtön anti-hazafias támadásként értékelni, nagyon érzékeny vagy a témára és már ne először reagálsz ilyen furán. Ez itt nem arról szól, hogy ki mennyire magyar. Attól nem lesz jobb a foci sajnos, hogy az óriási hazaszeretetre való tekintettel nem írom le a “rossz” és a “magyar” szavakat egy mondatban.

      2. Most is totál pesszimistán állsz hozzá.Ami márkanév,az márkanév,csak úgy is kell vele bánni.Az,hogy nevetség tárgya a magyar foci,persze.Az.Jelenleg.Külföldi milliomos nem fog befektetni sztem(de a belga,vagy belga szint,egyébként a Hemi szinttől jobb egy fokkal).Nem is erről van szó.Én arról beszélek,hogy egy ilyen klubot birtokolni,rangot kell,hogy jelentsen,presztízsértékkel kell hogy birjon(nyilván egy szűkebb környezetre gondolok,tehát magyar tulajra).

  1. Mindig örül, ha kikapunk. Van ilyen, én például a fradival vagyok így. :)

   1. Mindjárt azzal fog jönni, hogy mi egy személy vagyunk több nickkel. :-) Ez a kedvenc elmélete.

    1. Vagy hogy a kérdések, de főleg a visszakérdezések az csak a liberális bérkommentelők elmetrükkje… 😃😃😃

     1. Mindenesetre nem kell azt gondolni, hogy kényszeres, aki szerint klubalkalmazottak is járnak ide. Nem vagyok egy hemingvéj, de én bizony felküldeném ide a médiafelelősömet…. (No meg magam is bekukkantanék olykor-olykor.) :)

      1. A hozzászólásainak a színvonala általában egyenlő az összeesküvés elméleteinek a színvonalával. Vagyis zéró.
       Lehord mindenkit, akinek más a véleménye, azonnal megbélyegzi, h liberális, bérkommentelő, agyhalott és még sorolhatnám, ami sajnos pont róla állít ki egy nagyon komoly szegénységi bizonyítványt, és még ő vár érdemi vitát. Kicsit se ellentmondásos…

       1. De ugye nem akarod azt mondani, hogy nincs itt a tulaj egy-két embere? :)

        1. Lehet, itt vannak. És akkor? Engem nem igazán érdekel. Az annál inkább, h ha más a véleménye valakinek, akkor lehülyézik, agyhalottnak, liberális bérkommentelőnek titulálják, és kb itt vége a delikvens “érvrendszerének”, ami minden, csak nem vitakultúra… Mindezt sokszor rosszul megfogalmazott, magyartalan mondatokban.
         És olyan alapvető önellentmondást nem vesz észre, h az általa leszólt emberektől vár érdemi vitát. Te ha valakit hülyének, agyhalottnak tartasz, akkor érdemben komoly vitapartnernek gondolod?

         1. Felőlem is itt lehetnek, az nem tetszik, hogy nem tűrik, ha valaki nincs oda a gazdájukért, mint ők, ezért aztán kioktatják a más véleményen lévőket. Minősítgetnek és azzal az idióta szöveggel jönnek, hogy aki nem elégedett azzal, ami van, tartsa fenn maga a klubot. Azaz kuss mindenkinek, aki kritikát fogalmazna meg.

   2. ha nem irónia volt részedről, akkor ezt rosszul látod…VP csak ironizál kínjában, de sosem örülne a Honvéd vereségének

  2. Sztem szimplan idiota, agyara ment a sok gyulolkodes ;o)
   Jah igen, es mindig jon karorvendeni amikor kikapunk, ha meg gyozunk akkor csendben van. Van ilyen…

   1. Egy klubot szerető szurkoló szerinted örömködik,ha azt látja,nem jól mennek a dolgok.Gratulálok.

    1. Nem rád gondoltam. Hanem azokra, akik, amikor sikeresek vagyunk, csendben vannak, aztán az első kudarcra telesírják a fórumot a lózungjaikkal.

     1. Nem, nem azt jelenti. Te itt vagy minden nap. Csak vársz türelmesen az elsö kudarcra, hogy aztán elögyere a kedvenc szövegeiddel. Ha nem itt, akkor a csakfocin szidod a csapatot. Mert “ félted”. Pedig csak egy kis figyelemre vágysz.

     2. Nem kötekedésképpen, de mit értesz sikerek alatt?
      Ha a 14. bajnoki címet, akkor szerintem “felhőtlen” volt a boldogság, főleg az utolsó 5 meccses meneteléskor. Mondjuk sikerült rögtön belerondítani, már az ünneplés közepén! És onnantól pl az aggódás, “károgás” -mint sajnos utólag bebizonyosodott-, nem is volt alaptalan…

      Nekem ez a 14. az egyedül a Tichy csapat 79-80-as címéhez mérhető eufória volt!

      1. Ki ronditott bele? Hemingway vagy Rossi? Döntsd el. Siker minden gyözelem, lehet it szar vardazni meg szar halizni, de 93 es 2013,4 kozott minden pontnak örülnünk kellett.

     3. Én is csendben voltam amikor sikeresek voltunk,mert akkor is tisztában voltam vele,hogy pl Holender nem fogja megoldani a csatárproblémáinkat,de hagytam örülni azokat,akik azt hitték minden oké.
      Most viszont muszáj szóvá tenni már,hogy semmi sem oké.

     4. Volt itt olyan, aki bajnoki címet sikongatott? Linkeld már be légy szíves!

      Ellenben én is belinkelem azokat, akik kiesést vizionáltak itt!
      / bakker, megint nekem kell többet melóznom… ;) /

      1. Lehet, hogy nem szó szerint, de azért nem tudom hányan szórták itt a 10-seket az osztályozásnál…

     5. én nem emlékszem ilyenre, van aki nem örült volna a sikereknél?
      mondanál vkit konkrétumnak ?

      1. b+ Kálmán, enniyre nem lehetsz korlátolt… ott tuti nem 200 volt itt pedig napokig nem posztolnak újat a Bloggerek és összegyűlik a sok komment.

       1. nem db számot kértem, csak annyit, hogy egyet írjatok, aki nem örült a bajnoki címnek, most pedig örömködik, mert ezt írjátok!
        szívesen visszakeresem, nem kell strigulázni..

        1. csak sajnálni tudlak titeket. :)
         nincs mit keresni ember…szerintem itt mindenki imádja a csapatot, csak mindenki másképp kezeli a necces helyzeteket, másképp látja szabóbá ténykedését…stb.
         mi olyan nehéz ezen felfogni ?

      2. Virágpeti az elmúlt 7-8 napban , mikor nyertünk 4 meccset, egy hozzászólást nem irt. Jó, lehet hogy kettöt, annyira azért nem figyeltem. Ma ideszórt vagy 50et.

       1. és a többi kommentjéből azt szűrted le, hogy nem szereti a csapatot ugyanúgy mint Te vagy bármelyikünk ?
        azért, mert nem kedveli a hemi féle langyos vizet, még nem hülye és nem rosszabb szurkoló, mint CSAK vagy Latyi…

        1. “folyamatosan fikázok, degradálok, nyavajgok” – ha nem jó, akkor ne csináld ezt Kálmán… :D
         amúgy ez megint 1 elég béna általánosítás.
         az otthon meg gyerek témát nem nagyon kellene feszegetni, mert akaratlanul pendíthetsz olyan húrokat, amivel fájó pontra tereled a témát…és semmi köze a csapathoz. :/

         1. nem minden béna csak az általánosítások, ha nem érted miért, nem tudok vele mit kezdeni.
          otthonról és gyerekről beszélsz, miközben fogalmad sem lehet róla, hogy kinek van gyereke, kinek nincs…ha van épp mi van vele, ha nincs, miért nincs… :(
          csak ennyit próbáltam körülírni és nagyon nem szeretnék részletekbe menni, mert qrvára nem tartozik ide…

        2. A kommentjeiböl azt szürtem ki, hogy egyetlen dolog érdekli, hogy takarodjon Hemingway. Hogy mi lesz utána, azt leszarja. Langyos viiiiz? Hol nem langyos az nb1ben, Pelso? Áruld már el nekem ezt az egyet. Csak egy csapatnév. Konkrétan. Akit annyira irigyelsz. :-))) atyaég. Ja, meg annyit, hogy én nem gondolom, hogy te vagy XIX pl rosszabb, kisebb szurkoló lenne, mint én vagy mi. De néhányan túzásba viszik a siras rivast. Ez magyar foci, abban csodák már nincsenek. Fogadjátok el. Es a magyar nem szitokszó nálam, mielott engem is meggyanúsítasz ezzel.

         1. nem szoktam gyanusítgatni, ha nem írsz ilyet, nyilván nem vonatkozik rád az a rész.
          ami meg az elfogadást illeti : szerintem itt mindenki imádja a csapatot, csak mindenki másképp kezeli a necces helyzeteket, másképp látja szabóbá ténykedését…stb.
          Fogadjátok el… :)

          1. nem a mocskolódásról van szó
           csak más vélemény vagy a kritikát a csapat vagy a tulaj felé.

         2. ki beszélt itt másik csapatról ??
          és mi az atyaég ?? mert van, aki másképp gondolkodik ? :D
          vagy Ti vagytok a mérce Kálmánnal és a többi hülye?

          1. Mégegyszer: az atyaég az, hogy meglepödtem, hogy tudsz ilyen butaságot irni. A kérdés mégegyszer: kivel cserélnél az nb1ben? Nem, a mérce te vagy. Egyértelmü. :-))

          2. pls segíts, hogy ebben mi a butaság !?
           köszi!
           “és a többi kommentjéből azt szűrted le, hogy nem szereti a csapatot ugyanúgy mint Te vagy bármelyikünk ?
           azért, mert nem kedveli a hemi féle langyos vizet, még nem hülye és nem rosszabb szurkoló, mint CSAK vagy Latyi…”

          3. A hemi féle langyos viz a butuskaság. Mintha ez hemi kiváltsága lenne. Melyik csapat nem langyosvíz az nb1 ben? Harmadszor is kérdem. Hátha.

          4. nem az a butuskaság, ha VPről írok neked és visszakérdezel, hogy mit gondolhat Ő a langyos vízről vagy a többi csapatról ? :D
           amúgy pl. UTE.. hátha van benne ráció, hogy lehet kicsit másképp is csinálni, mint szabóbá…majd igazolunk az utolsó napon 23:30-kor..DE nemzetközikupaszereplés….nemzetközikupaszeerplés….nemzetközikupaszereplés….

          5. Vpröl irtad, hogy nem szereti a hemi féle langyos vizet. Ute? Szuper ott szurkolónak lenni, tényleg. Ök is imádják. Van ott pár ismerös, elmesélnek neked, hogy a belga mi módon köpi minden héten arcon öket. De az jobb. :-). Tavaly egy ponttal végeztek elöttünk a bajnokságban. Ég és föld a különbség. Tényleg. Megéri a wc deszkát.

          6. ha nem ment volna át, első sorban az igazoláspolitikára utaltam, ami miatt most épp nincs már nemzetközikupaszereplés…
           mindenki tisztában van hemi jó és rossz dolgaival…van aki el tudja fogadni a hülyeségeit, van, aki nem.
           de nem ez teszi jó vagy rossz Honvéd szurkolóvá az embert.
           szerintem.

          7. lazujjjá Kálmán…nem minden rólad szól. :)
           CSAK hülyézte VirágPetit

          8. kicsit hosszú az előzmény és több ponton összefonódtál CSAKkal
           de a hülyézés valóban CSAK csaknál volt.
           bocs Kálmi, ha félreérthető volt!
           ez most komoly.

   2. Ez a lényeg. Azért tudok kijárni mert kevesen vannak. Tömeg iszonyom van, pont ezért lettem bombázó pilóta.😂

   3. Ne haragudj Lati, én veled vagyok a “harcban”, de ez a “litvániákat ír” egy olyan elírás volt tőled, amin már percek óta sírva röhögök… :D

    1. Utazol? Pont ma? Ez kicsit gyanús, ellenünk fogadtál? :)

  1. már megint milyen f.szság ez a “magyaros fejekben” ??
   belőled többet néztem ki ettől, hogy csatlakozol ehhez az anti magyar, bunkó szinthez… :(
   Ti, akik ezt használjátok, nem magyarok vagytok ??
   vagy ennyire utáljátok a “magyar” jelzőt, hogy csak negatív kontkextusban tudjátok előhozni?
   no comment…..
   (akinek nem inge…)

   1. megismétlem a kérdést : Ti, akik ezt használjátok, nem magyarok vagytok ??????
    ha már mi (én meg a “magyarok”) ilyen selejt módon gondolkdunk, legalább Ti
    nem javítjátok fel az átlagot annyira, hogy végre ne negatív jelző legyen a magyar ?? :D
    megpróbálok finoman fogalmazni… ettől butább dolgot nehezen tudok elképzelni, mint mikor valami negatív tapsztalás miatt ilyen primitív módon degradálják páran a “magyar embereket”, durván általánosítva.
    ui.
    csak sajnálni tudlak Titeket :/

    1. és nyilván Te vagy a tanár …:D
     b+…de nehéz lehet ekkora arccal közlekedni :D
     attól, hogy más is általánosít még nem lesz igaz.

   2. Lóf@szt a magyar, a magyar legnagyobb ellensége. Hol látsz te a közéletben magyar arcot? Nehogy már a fidesz magyar legyen? Szdsz falusi tagozata.

 6. Valaki leírta helyettem:
  https://index.hu/sport/futball/2018/08/03/a_magyar_foci_szar_es_elvezi/

  Csütörtök este végre elismerte a magyar foci, hogy hol tart, hol a helye, de sajnos azt is, hogy

  SEMMI KEDVE, REMÉNYE ÉS AMBÍCIÓJA NINCS RÁ, HOGY ELMOZDULJON ONNAN.
  Újpesten a Sevilla ellen 0-4, 0-2-nél a szépítő gólt úgy ünnepelte a csapat és a közönség, mintha azzal kiverték volna a spanyolokat. Aztán gyorsan kaptak még egyet – a kolumbiai csatár viccből végigcselezte magát a félpályán -, a vége 1-3, összesítve 1-7.

  Mindez nem akadályozta meg a hazai csapatot abban, hogy tiszteletkört menjen a közönséget tapsolva a stadionban, ami viszonzásként felállva tapsolta őket. A játékosok autogramokat osztogattak, szelfizgettek a publikummal. De még ezzel sem volt vége, jött a – külföldi – edző nyilatkozata: “Az ilyen meccsekért dolgozol, az ilyen meccsekért élsz”.

  img1351274511
  Fotó: ujpestfc.hu
  Úgy viselkedett mindenki, mintha valami távoli galaxisból érkezett földönkívüli csapattól kaptak volna ki. Hát nem: a Sevilla 7. lett a legutóbbi bajnokságban.

  LÉNYEG A LÉNYEG: MEGTALÁLTUK A HELYÜNKET, ÉS JÓL IS ÉREZZÜK ITT MAGUNKAT.
  Van sok szép stadion, spéci szerkó meg taós-milliós fizetések havonta. Mi kell még? A csütörtöki újpesti képek, szavak alapján: semmi, de semmi. És ez a legszomorúbb.

  1. A legszomorúbb, h a két meccsen a Sevilla pihentette a legjobbjait, és a kvázi B csapat oda-vissza vert 50%-on pörögve egy hetest ☹

   1. azért lássuk már be, hogy ez nyugaton a csúcs iparágak között van, nálunk meg kb a GMK korszak, ha ez utóbbi mondd neked vmit…

    1. No, azért ott hajtottak az emberek, mert abból volt a suska. Itt ebből van, de nem kell odatenni magukat, van anélkül is…

    2. Persze, h mond, apám a 80-as években rengeteget GMK-zott, h meg tudjunk élni valahogy.
     A focink akkor még nem volt olyan messze az nk elittől, mint a hasonlatod. Ez a legszomorúbb, h ennyire leromlott.

  2. Hagyjuk már azt a buzi indexet.Alig várták,hogy kiessünk és belekössenek valamibe.

   1. Igazad van! B… Index! Miatta tart itt a focink!

    Vagy mégsem?
    Szerintem attól, hogy a “B…” index írta, még akár igaz is lehet… Sőt speciel szerintem az is. Nem kellene a homokba dugni a fejünket, tükörbe kellene nézni, abba kellene hagyni az önámítást, el kellene kezdeni dolgozni, hogy megváltozzon (legalább a mentalitás)

    1. A fociellenes hangulatkeltésben, aknamunkában igen is nagy felelőssége. A foci számukra ugyan olyan gyűlöletes tevékenység mint a vadászat. Telibe szarják, hogy mekkora jelentősége lenne a jó focinak Magyarországon. Fikáznak, hangulatot keltenek, örülnek a sikertelenségnek….

     1. Az imperializmus meg az osztályellenség miatt vannak ezek. Le velük!!!

      Mi…? :)

      1. Látom, a humorérzéked az páratlan… (Nincs még valaki, akinek annyira ne lenne, mint neked.)
       :)

     2. Te például milyen szépet tudnál írni erről a ….-ról?
      ftc: 0
      Kispest: 0 (ez a tegnapi szőnyűség egy vállalhatatlan “híg-folyós” valami! Legalább a jól sikerült öngól után nekik kellett volna ugrani, nem a 2. után. Akkor miért tudtunk rákapcsolni?! addig meg el Patópaliztunk: Ej, ráérünk arra még!
      Ute: 1-7
      vidike: láttuk a luxik ellen és legutóbb fociban nagy 0-ák voltak ők is, de ők legalább odatették magukat, hozták az “izlandi mentalitást” (mikkel kell már példálóznunk… :( )
      “válogatott” : Luxembourg, Andorra, Kazahsztán… folyt köv?!
      Szeretnék már valami szépet olvasni (ami igaz is!) Lécci, lécci!
      Tudod mennyire el lehetne hallgattatni a huhogókat? Elég lenne egy pár meccses siker széria (lásd az EB-t)

      1. Ne érts félre, a tegnapi meccsről nem lehet szépen írni, mert az hazugság volna. Úgy volt ez nagy kalap fos, hogy szégyelljék magukat mind.
       Nem a konkrét cikkről írtam. Arra vonatkozott az hozzászólás, ami az általános, magyar focival kapcsolatos írásokat jellemzi azon az internetes oldalon. Pl. magyar focimeccsre jársz??? Ciki! típusú írásokról.
       Nem próbálnak példaképeket állítani a magyar ifjoncok elé (pl. külföldről sem), hogy hello akarsz milliomos lenni? Menj focizni! ( na jó ez tréfa volt) hanem azt viszik át a szülők felé is, hogy ne adják a gyereket focizni, mert az szar és vérciki. Mindezt többnyire politikai okokból, hiszen a felcsúti egyszer még 1998-ban kijelentette valahol “szeretem a focit”

       1. Mindenkinek szíve joga azt gondolni egy weboldalról, amit akar, de az indexet szerintem teljesen alaptalanul vádolod. Elképesztően hangulatalapú az “újságírásuk”, így simán lehet, hogy valamit az egyik nap magasztalnak, a másik nap meg leszólnak, de én ezt mégis ideálisabbnak érzem, mint az üres propagandát.

        Itt van két cikk a bajnoki címről, szerintem mindkettő elég tartalmas – a mi szempontukból nézve.

        https://index.hu/velemeny/2017/05/29/a_honved_bajnoksaga_az_allamipenzelt_klubok_egese/

        https://index.hu/sport/futball/2017/05/28/kispest_videoton_meccs_riport/

        Az meg hogy ciki magyar meccsre járni, az egész biztosan nem az index (vagy úgy általánosságban a média hibája), de ez a kérdés azt hiszem, túl messzire mutat.

       2. “felcsúti egyszer még 1998-ban kijelentette valahol “szeretem a focit”

        Ugye most viccelsz?
        Nem orbán volt aki a saját falujában, a kert végében csinált magának egy klubbot és kitömte ki tudja hány milliárdból? És persze akadémiának nevezte az emberek meg benyelték mint kacsa a nokedlit.
        Mellékesen lenyúlták Puskást mindenestül – te Kispest drukker vagy egyáltalán, hogy ez eszedbe se jut?
        Plusz ugye kitalálták a tao rendszert ami látszólag a fociért (sportért) van de valójában a lopásról szól az egész de ez persze ne zavarjon senkit. Az viszont látszik, hogy most már az NB2-ben is vidáman meg lehet élni a semmiből magyarul (az itt levezető/nyaraló szerb meg magyar “sztárokról” ne is beszéljünk) ezért igazi foci itt nagyon sokáig nem is lesz.
        Ez egy kicsit több mint egy említés 20 éve…

        ” Arra vonatkozott az hozzászólás, ami az általános, magyar focival kapcsolatos írásokat jellemzi azon az internetes oldalon. Pl. magyar focimeccsre jársz??? Ciki! típusú írásokról. ”

        Tudsz akár egyet is linkelni? És ha tudsz, tényleg számít szerinted? A tegnapi Honvéd meccset biztos sokan látták (mert a tévében még nézik a meccseket az emberek) szerinted hány százalékuk mondja azt, hogy na akkor majd a hétvégén kimegyek és megnézem a csapatot a Paks ellen?? A tegnapi meccs ezerszer nagyobb kárt okozott a Kispestnek és a magyar focinak mint bármilyen indexes cikk.
        CSAK persze sokkal egyszerűbb felső vezetés által kijelölt ellenségre köpködni, mint egy kicsit is gondolkodni…

      1. Ok mióta létezik a zsindex.hu, ’96? Azóta idézd ide nekem hány pozitív cikk jelent meg a magyar fociról vagy a vadászatról ezen a portálon. és most nem a vállalhatatlan kudarcokról, fos meccsekről, mint a vadúzi, vagy a tegnapi luxemburgi… azokról nem lehet pozítívan nyilatkozni. Bármi újítási szándék jelenik meg, a magyar foci körül már megy a fikázás, ha iskolában építenek pályát az is szar, mert szerintük minek. A Szegedi Nemzeti Színház kb. 5x annyi TAO pénzt kapott, mint a Kispest az ellen mégsem fanyalognak ez tudatos, persze hiszen ott játszik az a világhírű színész az a … na… tudod! , Ja nem

       gusztustalan amilyen pénzlenyúlás megy minden felé erről nem lehet vitatkozni

       1. Még egy dolog nem fér a fejembe, hogy lehet az, hogy az amerikai focimeccsre kétszer annyian mennek ki, mint egy NERB1 meccsre? Pedig a mi amerikai focink és az NFL között sokkal nagyobb a színvonalbeli különbség, mint az NB1 és a LaLiga között.

        Ide jönne egy gimnáziumi amerikai foci csapat az USA-ból és szarrá verné a mi bajnokunkat

        Egy megye 1 meccs is lehet izgalmas és szórakoztató, csak hát tesznek arról, hogy focimeccsre járni ciki, míg magyar amerikai foci (már a neve is milyen ambivalens) menő. Ezt sulykolják és meg is van az eredménye.

        1. Nyilván az index (soros pénzből!) bujtogatja az embereket, hogy ne menjenek NB1-es meccsekre.
         Csak akkor miért volt tele a stadion amikor ez EB-ért játszottunk a norvégok ellen – a francia meccsekről nem is beszélve??

         1. Mert az egy igazi össznemzeti érzés volt, ami ellen már ők is tehetetlenek. és ez a másik ami miatt utálják a focit. Egy olyan pozitív nacionalista adrenalinlöket, ami magával sodorja az embert és még most is libabőrös háttal gondol vissza azokra az időkre aki átélte.

          A foci nagyszerűsége éppen ebben rejlik, egy olyan közösségformáló erő lehet, amelyben a nacionalizmus, vagy kisebb egységekben a valahová tartozás hatalmas szerepet játszik.
          Nyilván a Saul fia c. mestermű a maga Oszkár-díjával, egy szép teljesítmény, de adott valaha is olyan emocionális, pozitív lökést ennek az országnak, mint amikor egy senki Priskin Tamás bebaszta a norvégoknak?? Ez a foci lényege, ezért utálják, ezért kell ezt ellehetetleníteniük.

          1. Érdemes lenne betiltani az index sportrovatát (csak a próba kedvéért) és megnézni, hogy mennyivel emelkedik az átlag nézőszám a meccseken.

        2. Az egyik még unicum, a másik meg “hungarikum” volt és sajnos már megint az, csak más előjellel… :(

       2. Nem tudom, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az éves nézőszám a szegedi színházban több, mint a legtöbb pályán.

        “„A TAO ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében”” No, ez sajnos nem igaz.

        1. Ugyan arról beszélünk, a nézőszám legyen is magas Szegeden és bármely más színházban, pedig ott sem rendelkezünk világsztárokkal. Csak az elfogadott és pozitív, a foci meg negatív megítélésű és mindenki az aki kijár meccsre

         1. Annyi különbség azért van, hogy ha egy színházba jegyet veszek, akkor nagyjából tudom, hogy mire számíthatok. Ott ritkán fordul elő, hogy az egyik színész minden második mondatát elfelejti, míg itt simán benne van, hogy minden második passz rossz.

       3. Ezt nekem írtad? 😀 Mintha egy véleményen lennénk,de lehet csak nekem tűnik úgy.😀

     3. Helyben vagyunk. A vadászat is főleg azóta olyan ellenszenves, mióta felhígult a mezőny, és mindenféle puskás, önmagukat vadásznak tartó emberek uralják a határt.

     4. Oh please. Azindex pont olyan mint a szurkolók. Ha jól megy a csapatnak akkor a játékosok seggét is kinyalják, meg falra festik a képüket, ha meg nem vagy olyat tesz valaki ami nem tetszik nekik akkor jön köpködés, meg digó zsoldosozás.
      Az index szerepe minimális a magyar foci mélyrepülésében, azért remélem ebben meg tudunk egyezni?

    2. Nem számít semmit.Tegnap kb 15-en voltunk egy sörözőben,3-an (!)néztük a meccset,a többiek kint ultek a teraszon.Nem érdekli ugy a foci az embereket mint minket.

    3. Szerencsétlen indexesek kommentárt nem érdemelnének alapesetben.Hagyjuk.

   2. Mondjuk nem nehéz röhejesnek találni azt az eufóriát, ami tegnap végigsöpört az újpesti stadionon a 3-1-es vereség okán….:)))

  3. komolyan? Index? ahol Ando-Szabot csereltük le Bano-Szabo helyett? :)

   1. Á szóval nem igaz mert az index irta? Akkor jó, mégsem olyan rossz a helyzet mint gondoltam.
    De amúgy nem ismerős a helyzet? Pár éve még a luxi csapatok ünnepeltek így amikor sikerült ellenünk betalálniuk és nem kaptak hatot.
    Szerintem rendkívül szánalmas és elkeserítő volt az újpesti meccs tegnap. (aminél csak a saját csapatunk teljesítménye volt szánalmasabb).
    De a lényeg hogy az index is írt róla, úgyhogy biztos nem igaz vagy nem úgy igaz, minden oké…

    1. csak arra akartam utalni, hogy az Index sport rovata az egyik leggyengebb, ha magyar focirol van szo. Tajekozatlanok, felinformaciokat közölnek. Innentöl minden kritikajuk annyit is er. Ha ilyen felszinesen ismerik a magyar focit, hogyan lehet komolyan venni a kritikat amit irnak? ezek a kritikiak mind politikai tamadasi felület, az olvaso közönsegük nagy ivben tojik a magyar focira, csak azokra a hirekre klikkelnek ahol fikazzak azt. Ma magyarorszagon nincs elfogulatlan hircsatorna ahol korrekt dolgokat olvashatnal a magyar focirol, az egyik oldal elvtelenül dicser, a masik meg elvtelenül szid.

     1. Mit vársz tőlük, minden nevet ismerjenek?
      Itt van ez a szegény Filip. Nem elég, hogy a nagy szakszpíkerek: Ifjknájgli, HBI, sőt a saját klubja, “tulaja” nem tudja a nevét! Holender helyett minden másnak mondják-hívják-írják… :(

      1. Ez mondjuk passzol a foci színvonalához. Ha BL csoportkörös lenne a csapat, vagy mondjuk mi vagyunk a másodikak a vb-n akkor nem lenne gond ez sem.

     2. Azért másoltam ide a cikket mert gyakorlatilag minden mondatával egyetértek. Ez független attól, hogy amúgy milyen színvonalú a sport rovatuk.

 7. akármennyit is fejlődött a luxemburgi foci, luxemburgi csapattól kikapni ciki. eddig hemi alatt papíron gyengébb ellenfél ellen még sose estünk ki, ami jó muníció volt a fradisták ellen. sajnos ennek vége. én ezt sajnálom leginkább az egészben. másodsorban azt, hogy nem látszott a hit és a tudatos, agresszív játék a csapaton, ami így az nb1-hez is necces lehet. azt viszont fontos megemlíteni, hogy ha pár napja jött volna egy eppel szintű szerb csatár, ez a játék akkor is borzasztóan kevés lett volna. Az ufa ellen egészen biztosan kiestünk volna, ez a honvéd nem nemzetközi szintű csapat.

  1. Ilyen alacsony annyira rangsorolt csapat ellen még sosem estunk ki.A szarrágás olyan szinten buntetett,h hogy soha nem állunk fel belőle.Pld ki es hova fog meghivni ezek után minket?Es itt már rég nem a dél amerikai túrákra gondoltam.

 8. Nagyon sajnálom hogy ennyire ketté szakadt a honvéd szurkolók tábora sajnos a tegnapi égés tovább szitja majd a tűzet. Tudom mindenki más ember más habitusal de szivünk azt hiszem egy csapatért ég . Remélem hemy talál egy vagy kettő remek csatárt supka helyére tesszi a harmatos védelmet és a paksot megverjük a hétvégén mert nagyon kellene a negatív hangulat ellen és a csapat leengedése miatt. Azért tegnap talán a legrosszabb érzés a csapat gyenge teljesítménye mellet a szurkolók ingerült tekintette miatt én nagyon szarul éreztem magam. Látam az eltozult arcu szurkolokat akik elmentek luxemburgig egy ilyen pofon miatt. Ha én edző lennék megmutatnám a lélektelenül észnélkül játszó játékosaimnak mi tettek. Bár igaz a tegnapi napon két labdarúgon megakadt a szemem hogy mit müveltek azt hiszem ezzek a fiuk nem igen szeretik ezt a csapatot csak ugy itt vannak mert fizetést kapnak érte na ők biztos nem foglakoznának ezzel.

  1. Ha a helyére teszi a védelmet, akkor többen lesznek a padon, mint a pályán… :)

  2. “…supka helyére tesszi a harmatos védelmet …”

   Oszt mit kellene csinálnia velük? A keret adott. Szerintem Supka szívesen lecserélné a keret kétharmadát jobb képességű játékosokra, de ezekkel kell dolgoznia…..

   1. Igazad van ezt tudom és azt is tudom hogy ö nincs Rossi szintjén hogy egy gyengébb képeségü játékosból is ki hozza a makszimumot. De azért sakkozhatna vagy videozhatna otthon vagy beszélgessen velük vagy a jó isten tudja mit de lássa be batik gyenge kamber lassú a védelem közepén heffler meg csak ugy van. Skvorcra kellene épitenie mert a pali legalább stabil hátul baráth meg kell a védelembe vagy középre vagy jobbra mert ő legalább ha nem játszik jól is akar. Nehéz ez tudom de jó lenne.

    1. Skvorc még Kambernél is lassabb, csak azért nem vetted eddig észre, mert ügyesen rejtőzködik.

     1. De masszivabnak tünik mint bár ki a védelemben. Azért a szezon elején mindenki azt hite a védelem stabil lesz de szerintem az is gáz nem csak a csatár sor

      1. Nem tudok véleményt formálni a srácról, mert tényleg úgy bujkál, mintha minden párharcért és labdaérintésért levonást kapna a béréből. Csak arra emlékszem, hogy az első meccsen egy macedón kiugratás után Ő és Kamber rohantak a csatár után, és Gyuri nagyjából tíz méter alatt kettőt vert rá… :(

  3. Ha szètcsapjuk a Pajzsot, az sem változtat sokat a hangulaon . Ez a tegnapi lassan múlik,Misi.

   1. Sajnos igen nehéz megemészteni.Tinédzser koromba ha valaki azt mondta volna nekem hogy szeretett csapatomat 2018ban kiüti egy luxemburgi csapat akkor lehet hogy le is fejelem sose gondoltam volna hogy idáig tudunk sülyedni

 9. valaki itt irta a baromsagot
  , hogy elsöprö többseg akarja
  Hemi tavozasat..

  :-)
  nem elsöprö többseg, hanem elsöprö hülyeseg..:-)
  A normalisabb, ertelmesebb Honved-szurkolok

  nem is szolnak hozza ilyenekhez,
  a 6 altalanos iskolai vegzettsegüek
  akiket befolyasolni lehet
  a bullshittel.
  :-)

  1. Valaki írta.Akkor nem valakik.Oké.
   Másrészt.Aki úgy gondolja,h nagyon nincs semmi rendben,az mind kivétel nélkül 6 osztályt végzett(merthogy gondolom ezt akartad megfogalmazni a : “6 általános iskolai végzettségűek” ,nem teljes mértékben helyesen megfogalmalmazott mondatrészeddel).
   Szerintem ne erőltesd ezt.Fogadd el,hogy a másiknak nem feltétlenül tetszik ez,ami itt folyik.Amennyiben neked ez így teljesen tökéletes,szotyizgass nyugodtan tovább és tapsikolj a főnöknek.A te dolgod.Csináld így,ne a másikkal foglalkozz.

   1. “ami itt folyik”
    sz.r hogy kiestünk
    de az idei a legjobban
    vart csapat
    hosszu evek ota
    mert 4-5 sajat

    nevelesü is küzd
    a csapatba kerülesert
    ez folyik itt
    munka, ti meg csak pofaztok
    elegedtlenkedtek
    tipikus magyarok
    ilyenek miatt tart itt a foci
    “dolgozz
    ne pofazz”
    bizonyits a sajat területeden
    hogy te

    nemzetközi
    szinten vagy
    Utana lehet kritizalni

    1. Amatőr a klub(honlaptól kezdve,a játékosbemutatásig,full amatőr MINDEN).A pökhendi és nagyképű(de a csapatra nem nagyon költő) megmondóember tulaj miatt mindenhol lenéznek minket.Minden évben új csapatot kell építeni,aztán amikor végtelen szerencsével összejön egy bajnoki cím,havi 1milla miatt elveszítjük a sikeredzőt.Idén Lanza.Elhiszem,hogy menni akart,de egy igazi klubtulaj az ftc-hez nem adta volna.Ez a legnagyobb bűne a szememben.Egy csóró,nevelő csapatnak vagyunk elkönyvelve,de nyilván ez sem Hemingway miatt van,aki még híreskedik is ezzel(“nevelőegyesület vagyunk és a többi csapatnak képzünk játékosokat”-mondja ő).Jönnek folyton a botlábúak,de csatárt nem pótolunk.Minek az?Elég Danilo erre a szezonra.Ja,nem.Egy lesajnált,csóró klub vagyunk és ez ha valakinek nem tetszik,sőt,ki is meri mondani(írni),hogy ennél ez a klub többet érdemelne,akkor jönnek az okosságok,hogy:
     -vedd meg a klubot
     -6 osztályt végeztél
     -Hemi után világvége következne
     stb.
     Szóval:ne kabarézzunk már.

     1. A Csoróságunk nem az Öreggel, hanem 90 es èvek közepèn kezdõdött. Ès nem Öreg az oka, hanem rendszerszintū problèmàk, pl gazdasàgi hàttere az orszàgnak, Kispestnek. Sajnos, manapsàg Dortmundot felvàsàrolja Bayern, Arsenalt MU, stb Realitàsokat kell nèzni ès úgy ítèletet mondani a tulaj munkàja felett, nem hangulat alapjàn.

     2. Látod, ez megint nem igaz. Nem sajnálhat le senki, csak a fagyi meg a vidi. Ök is csak az anyagiak miatt. Múlt héten volt egy szuper cikk a HVGben. Arról irtak, hogy ha az állami pénzeket kivennék a magyar fociból, az nb1böl 6 csapat másnap csődben lenne. Szerinted ki volt benne? És ki nem?

   2. fradinal ugyanez

    megy
    szurkolok egyik resze
    Kubatovot es Dollt kritizalja
    masik resze vedi
    Ujpestnel ugyanez..
    különbseg:
    nalunk magyar fiatalokat
    kepeznek
    nem közpenzböl

    elsösorban

    1. te ezt tényleg elhiszed, vagy direkt trollkodsz? :) miből, ha nem közpénzből?

  2. myilván 6 általános :D Te meg nem akarod , h elmenjen az öreg és ettől baromi okos lettél… :D
   értem, van ebben ráció! :)
   de mi lenne, ha a bugyuta minősítgetésed helyett megkérnénk Hantát, hogy dobjon fel 1 szavazást a következő blogba ezzel a kérdéssel és akkor ki lehet pipálni a témát ?
   talán közelebb kerülnénk a valósághoz.
   szerintem.

    1. Nem hinném,hogy valaki arra pazarolná az idejét,hogy külön nicken bizonygatná saját igazát.Ha van ilyen,az beteg ember.

     1. nekem sem fordult meg a fejemben.. egy vonalat sem könnyű figyelmesen vinni

   1. es a Hemingw ellen
    szavazok

    valos indokai:
    – Hemingway zsido
    – kitiltott
    – b.zerans
    – tömi a zsebet
    – ugyis jön egy billiardos uj tulaj a Marsrol

    – stb.
    :-)
    csupa jogos kritika..

    1. igaz…minek is neked társaság, meg szavazás, ha lejátszod amúgy is egyedül … :)

   2. Nagyon sokan nem olvassák pont amiatt mert itt párunknak nem tetszik amit a főni művel mostanában szeretett csapatunkkal..Akkor ajánlom olvassátok el a hozzászólásokat a klub hivatalos FB oldalán, ha ez nem elég akkor egyéb szurkolói csoportokban….De tudjuk itt van jó pár olyan ember aki nekiugrik a másiknak ha másféle véleményen van ember…Bólogassatok csak az öregnek tapsikoljatok…Én akkor sem teszem.

     1. Leírtam, szarrágásaival, tetteivel, ami médián keresztül is lejön. Ledegradálja a klubot…

    1. Jól van, mindent elmond Rólad, ez a hozzászólásod is…Nem is kommentálom inkább…Szánalomra méltó vagy!

     1. Ha bennfenntes vagy akkor légyszi kérdezd meg néhány saját nevelésű focistánkat mit gondolnak az egész helyzetről, a vezetőség hozzáállásáról, pl Koszta távozása is öregnek köszönhető, nyilván tudod. Tisztelem becsülöm Botit, Gerit és Gazdagot hogy itt vannak még, ők éreznek valamit a klub iránt és irántunk is…Azért mindennek van egy határa tudod, oké hogy szembeszélben nehéz klubot vezetni, de a határtalan szarrágás hogy 20 Ft-al több maradjon a zsebébe öregnek az gáz..Többet érdemelnének ezek a játékosok, és azt a kicsit ami nekik sokat jelentene igenis kitudná gazdálkodni…Egy korunknak megfelelő honlap azért pl nem egy nagy összeg lenne, de az sem megy mert minek dobjunk ki rá pénzt.
      Ezt a csapatot Bp. Honvéd-nek hívják, ami egy brand, voltak akik felépítették hosszú évtizedek során Puskás, Bozsik, Kocsis, Tichy és még sorolhatnám…
      Ne érts félre én se szeretném ha állami csapat lennénk, de azért vannak dolgok amik lealacsonyítják a klub megítélését…
      Másik hogy nekem ez a véleményem, attól nem kell ilyeneket írni hogy Kubatovot nektek, mert ezt sértésnek veszem. Szerintem szállj magadba. megmondóember…

 10. ha a távozások után azt mondja valaki, hogy megyünk 2 kört és 2 győzelemmel kezdünk a bajnokságban, 7-2 gólkülönbséggel, mindenki aláírta volna, szerintem.
  az más kérdés, hogy a két idegenbeli EL meccsen érthetetlenül gyengén játszottunk, néhol még az akarattal is gondok voltak, nem csak a képeséggel.
  de összességében nekem pozitív ez a szezonkezdet és magyar szinten továbbra is 3-5 körül lehet a CSapat, esetleg a további távozók/érkezők mozdíthatják ezt valamelyik irányba.
  Batiknál én is besokalltam, szerintem kapott elég esélyt a csávó, folytassa az nb3ban az “ön-építést”.
  Baráth-tal talán tovább erősödik a védelem.
  Uzoma nekem kellemes meglepetés eddig, Heffler viszont hiába jó védő, alkalmatlan jobb futó posztra.
  a középpálya nagy hármasát már eleget fényeztem (gyengébben értők és kötekedők kedvéért visszakereshető, hogy már a tétmeccsek előtt is ebben láttam a csapat potenceiális húzó erejét )
  ha Gazdi továbbra is sérült lesz, megnézném a helyén Bambát…
  elől meg eddig mindig alkotott valaki, kérdés, hogy a “nagyobbak” ellen ez mennyire lesz elég.
  persze már a Paks sem 1 kisVárda szint, meglátjuk…

  1. Nagyon korrekt gondolatok ! Minden megállapítás frankó. Ritka ebben a nagy fröcsögésben…. Pedig csak annyi történt hogy Supinnyó nem rotált a várda ellen egy teljeset és elfogytunk erőben.
   Érdemes összehasonlítani pl. Holender dinamikus sprintjét a Rabotnicki 2. rúgott góljánál és a tegnapi meccsen 1-2 elfutását…Supi baszta el a továbbjutást….

   1. Évben most nem értek egyet, Pont Filip nem jàtszotta végig a meccseket, CrisRonaldo 50 tetmeccset jàtszik egy szezonban, folyamatosan szerda-szombat ritmusban.. Én semmi különbséget nem làttam, csak hogy nem vette àt Vadócz forintos lasztijàt ziccerben. Egy profi csapatnàl, plàne szezon elején helyes döntèst hozott Supka.. Az màs kèrdès, h most összessègèben õ is felelõssègre vonható, nem vitatom. Sajàt karrierjènek àrtott ez a legtöbbet, egyre többen dicsèrtèk a munkàjàt, aztàn..:-(

   2. Jó és ki tudja hogy a csapat konkrétan tovább akart-e jutni, és utazni kizsigerelve Ufába, ott lehet még félig sült csirke se lenne…Mert ok főninek kerestek volna újabb 75 millát amiből ő gazdaságosan elutaztatta volna csapatot Ufába, hogy minél többet spóroljon játékosokon is hogy több maradjon zsebbe neki…Azért nem mindenki hülye hogy nyers csirkét egyen meg menetrend szerinti járaton utazzon mert így köszönik meg a teljesítést…Hát a f…szt…Az a baj egyértelmű jelek erre mutatnak..

   3. nem tudom melyik nagyobb gáz, ha elfogytunk, vagy ha nem “akartunk” továbbjutni. :/
    azért a 2 bajnoki nem élcsapat ellen volt és az EL ellenfelek is lehettek volna sokkal erősebbek(lásd, Ute)
    ami nekem szembetűnő volt mind2 kinti meccsen, az a szellemi és fizikai frissesség teljes hiánya volt.

    1. Különben nem egyedi ez a nem akarok továbbjutni dolog a mai fociban, tudom durván hangzik, de láttunk már ilyet olasz nagynevű csapatoktól is, sőt a Rabotnicki is ha belegondolunk, idebuszozott hozzánk, biztos hiányzott nekik egy újabb luxemburgi busztúra….Sajnos be kell látnunk ez a nemzetközi kupásdi nem a mi szintünk, kivitelezhetetlen ilyen szűk kerettel, ehhez amatőrök vagyunk, és a vezetés is. Másrészt anno volt itt egy Marco Rossi akit szintén nem becsültek meg hiába pakolt le az asztalra vastagon, sőt azt a csapatot se becsülték meg, látjuk a romokat. Ne legyen igazam de hamarosan Gazdag is lelép, majd Geri is, mert a szélmalomharc felőrli az embert…

     1. Hát, azért remélem, hogy nem pont egy luxemburgi csapat ellen akartak kiesni…

  2. Na,ebben teljességgel egyetértünk. Ilyen is van. :-) Najó, szerintem 2-6, vidi fogható az idén.De ez csak úgy, hogy ellentmondjak kicsit.

   1. Vidi fogható,ellenben a fradi sajnos behúzza sztem ezt a bajnokságot.Inkább a Vidi tenné.

    1. Veled is egyetértek. :-) Ez a szülinap miatt van, szerintem. :-) Zsoldos miatt mindenki csak a fagyi ne. De reálisan utcahosszal nyerik a zödek.

     1. Sokszor olvasgatom amint vitázol másokkal.Nem írsz te hülyeséget,sőt.Egyet is értek veled általában,de a vitapartnereiddel is.Más megközelítésből nézve itt mindenkinek igaza van.Más megközelítésből.Ugyanakkor sokszor meg nüanszokon mennek a nagy viták nem egyszer.

      1. Igen, de ez egy fórum. Ez a feladata. Nem kell, hogy egyetértsünk mindenben, mások vagyunk. Csak én nem szeretem az oktalan, igazságtalan vagdalkozást meg buzizást. De mindannyian a Kispestért aggódunk, mindenki más más vehemenciával. Szuper, ha valaki tényekkel támasztja alá a véleményét, azt el is tudom fogadni. De vannak itt páran, akit én már nem tudok elfogadni, túlmentek az ingerküszöbömön.

        1. Te neeem, te intelligens vitapartner vagy. Nem személyeskedsz, meg anyázol. :-D

         1. Amíg van érv (még ha nem is teljesen helyes), addig nem kell személyeskedéssel, anyázással helyettesíteni! :D

  3. Evés közben jön meg az étvágy. :)
   A luxemburgiak ellen a kieséssel se lett volna semmi, ha nem ilyen lélektelen játékkal történik, egy olyan csapat ellen, akit szerintem 10 mérkőzésből legalább 8x megverünk.
   A problémát én a csatár hiányában láttam, Supka szerepét a kiesésben az áltad leírtakon túl talán még annyi, hogy nem igazán tudta az első félidőben feltűzelni a srácokat. Ugyanis a második félidőben egy jóval motiváltabb, egységesebb csapat jött ki…az első félidőben szerintem nem fáradságról volt szó, hanem inkább arról, hogy kurva kényelmesre vették a figurát…és második félidőre már hiába kapták össze magukat, nem volt akiben benne lett volna a góllövés. :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.