“Ha az idei szilvesztert nem Kovács Kálmi csinálja a Mikroszkóp Színpadon, akkor tüntetést szervezek az épület elé!” bejegyzéshez 107 hozzászólás

 1. Érkezik még egy csatár?
  Arról szólnak a híresztelések, hogy Lanzafame visszatérhet Kispestre. Ezt támasztja alá az is, hogy állítólag látták Supkát kijönni a Katedrából, hóna alatt egy olasz tankönyvet szorongatva. Ha jól tudom Híres Gábortól sem áll távol az olasz konyha.

  1. csak poénkodott.. Semmi esély Lanzafame visszatérésére.. Átgondolva, szerintem újabb csatár sem lesz

  1. Örülnék, de sztem játszon végre vègig egy szezont a felnöttek között

 2. Láttam “eredetben” a FB-on, azt hittem lefordulok a székről!
  Hatalmas arc!

  1. Végre! Otthon lehet mindenért anyázni, hátha egyszer tényleg eljutunk oda, hogy kivihetem a gyerekeimet egy meccsre.

   1. Innen jelentem, hogy a “korzón” nőttem fel, és egészséges, felnőtt férfi lett belőlem. Gazdasági egyetemet végeztem, és egy komoly cégnél dolgozok. Szülő még nem vagyok, de szerintem ez/az pont nem az a dolog, amitől félteni kéne a gyereket.

    1. Hát figyelj, ez ízlés dolga. Volt, hogy egy méterrel előttem a 90 percből 70-et végig üvöltött egy tahó, csak szitkozódva (drukkolás semmi) és a
     legfinomabb szó a f..szopó, a g.ci és a b.zi voltak. 6 és 9 éves fiaim vannak, én nem így szándékozom nevelni őket.

     1. És szerinted a kanyar szurkolói rigmusai nem tartalmaznak ilyen szavakat? Vagy akkor tiltsuk ki őket is. A suliban nem fognak hallani ilyen szavakat a gyerekeid? Lehet burokban is nevelni gyerekeket, de azt döntse el mindenki melyik a jobb…

      1. Nem! Az ott a szentek gyülekezőhelye. A korzó meg a kárhozott lelkeké, vagyis maga a pokol. (Az élet nagyon egyszerű, csak nem kell túlbonyolítani.)

        1. Hiába magyarázol neki, már öreg szegényke, már a képernyőt is remegő kezében tartott nagyítóval nézi, nem várhatjuk el hogy különbséget tegyen Zoli és Zoli közt:D Majd a végén ránk húzza hogy egy és ugyanazok vagyunk…
         Az a nagyobb baj vele, hogy nem fogja fel hogy a világ fejlődik, és elment mellette rég…
         De most fejeztem be személyeskedést ezzel a hozzászólással, mert tényleg szétcseszi ez a blogot sajnos…

      2. Nyilván nem elkerülhető, hogy halljanak mindenféle cifrákat. Én azt támogatom, hogy a magából kivetkőzött mocskolódókat tegyék helyre. Nem kell, hogy egyet értsünk ebben, jó ez így is.

    2. “Innen jelentem, hogy a “korzón” nőttem fel, és egészséges, felnőtt férfi lett belőlem.”

     Ez teljességgel lehetetlen. Ilyet ne állíts! Vagy ha mégis, akkor te tulajdonképpen egy álkorzós voltál.

    3. Hülye vagy Zolikám, Latabár tudja hogy 80-as az IQ-d…
     Nem értelek Téged papa hogy degradálhatsz le embereket anélkül hogy ismernéd…Egyszerűen Rólad jön le az hogy nem túl magas IQ-val rendelkezel, érzelmi intelligenciád meg konvergál a nullához…

     1. Csak azt akartam sugallni, hogy nem lettem egy gyűlölködő, kétszeres anyagyilkos.

      Kérlek, ne menjünk bele abba, hogy az intelligencia fogalmát hányféleképpen határozhatjuk meg, mert nagyon relatív dologról van szó…
      Persze ha gondolod pszichológiai értekezést is folytathatunk a témáról, de amennyire én tudom, ez itt kispesti fórum, és én vagyok az, aki ideillőt kommentelt, te pedig az, aki átment személyeskedésbe, úgy, hogy közben azért közben odateszi, hogy “ne vedd támadásnak”.

   2. tényleg remélem hogy te leszel az első madár akit valami felheccelt túlbuzgó szociopata munkásőr megreguláz

    1. Hát ez egy szép gondolat, mehetsz vissza anyázni a korzóra :-)

    2. Ez szerinted egy normális hozzászólás volt? Inkább tedd össze a két kezed, hogy van még aki kiviszi a gyerekeit.

     1. … a csávó épp azt írja hogy nem viszi a kolkeit … arról meg vannak tapasztalataink hogy milyen ha a neoprimitív klubvezetés úttörője kiadja a kilövési engedélyt a szurkolókra … és ehhez valakik itt tapsikolnak … szégyen

      1. Normális helyen az ilyen hulladékot a szurkolótársak dobják ki nem a tulaj.

  2. nem fogalmaz egyértelműen az öreg… Most jön még egy új csatár, vagy Ngogra gondolt?

   1. Szerintem másra. “Nyelvérzékem” szerint – ha Ngog-ra gondol, akkor “az” új csatárt kellett volna mondania. Ha nem tudja, hogy ki, akkor jogos az “egy” új csatár.

    1. De azt mondta: “új csatár jövetelével”
     Ngog már nem jön, mert itt van. Meg azt is mondta, hogy reméli, Ngog kispadozása “is” segíti a csapatot.
     Ráadásul a hétvégén az MTK elleni meccs szünetében adott interjút és akkor is arról beszélt, hogy talán jön még egy csatár.

     1. Egy új csatár jövetelével helyett az új csatár jövetelével-el kellett volna mondani…mindenesetre én is nyugodtabb lennék egy újabb csatárral…de majd meglátjuk ez az N’Gog mit tud. :) Hozzáteszem sok védőt igazoltunk, de úgy érzem, hogy jöhetne még egy jó védő, mert azokra is szükség lenne….

     1. Meg Busai is jöhetne még és akkor meglenne a csodálatos Batik-Busai-Ugrai tengely :)

    1. Nekem van olyan hobbim, ami közben ki tudom káromkodni magam egyedül is, nem kell emberek közé vinnem az anyázást. :)

  3. Ez az egyéni “megoldás” érdekes lesz majd: A trágárkodás mértékét és “elfogadhatóságát” ki, vagy kik fogják megítélni, milyen intézkedést von majd maga után, a szekut ki fogják képezni etikából??? Hmmm… Azt gondolom jelen esetben nem ez a legégetőbb probléma házunk táján. Furi, de Ő tudja, az Ő pénze, az Ő házirendje! Ennél nagyobb gondja sose legyen!

   1. Nyelvőrség :)
    Trágár szavak kisKT-ja a Securitate prominenseinek!
    Minden stadionban megvan egyébként ez a nem túl szerencsés réteg, aki ezzel akar kitűnni a tömegből, a Bozsikban az a speciális helyzet, hogy mindez a VIP előtt történik és az akusztika ebben az esetben nem annyira rossz.

    1. Majd nem azt kiabálják hogy b…zi hanem hogy homoszexuális, vagy nem paraszt hanem földműves, de például a g…ci helyett a ondófolyadék is jó lehet, hű de beteg világ ez…
     Végén majd ha csúnyán néz valaki akkor is kivezeti szekus, na ha IQ-ról van szó akkor szekusokkal is töltetnék egy tesztet felvételkor…
     Amúgy akkor a jegy hátuljára úgynevezett szerződéses feltételekhez rá lehet nyomni milyen szavakat nem használhat ember hogy jogilag ez kivitelezhető legyen, mert ellenkező esetben nincs joguk senkit kivezetni.

     1. Ebben mondjuk pont tévedsz, mert a honvedfc.hu-n fent vannak a pályarendszabályok, amelyben ez is szerepel: ” Azok a vendégek, akik trágár módon beszélnek, és megzavarják a rendet, az intézmény elhagyására kényszerülnek, sőt le is tartóztathatóak. A kiutasított vendégek a jegy árát nem követelhetik vissza, és semmilyen kártérítésben sem részesülhetnek.”
      Itt az ideje ezt végre komolyan is venni.

      1. Oké értelek, de akkor mint mondtam következetesnek kell lenni és akik tömegesen kiabálnak trágár szavakat azokra hatványozottabban igaz ez a szabály, ergo tömegeket kell kivezetni…Vagy szerinted hogy rendeznék ezt, egy egy embert kivezetnek és letartóztatnak akik tömegesen kiabálják azok meg maradnak?
       Ez így igazságos lenne szerinted?

        1. A Hungárián szektorbezárás…korzó bojkott…álljunk meg egy szóra by técsé-Grétsi László…tudni illik…in memoriam Feleki Kamill…hogy ez a vlogging mikre nem képes??? 😅

       1. Nyilván úgy kell értelmezni, hogy egy ellenünk felvillanó piros lap vagy egy jól sikerült roli-becsúszás után fél percig lehet anyázni :) , de aki egész meccsen mást sem csinál, arra rászólnak, és ha nem hajlik a jó szóra, kivezetik. Azt senki sem gondolja, hogy káromkodás nélkül meg lehet tartani egy sporteseményt, de a mérték nagyon nem mindegy.

        1. De ez nem mérhető igazságosan ezt fogd már fel, nincs hangfelvétel nem lehet számolni trágár szavakat, szubjektív a megítélése, és ki dönti el egy jól képzett szekus aki miután beöltözik ruhájába azt hiszi ő a mindenható, és ilyen joggal felruházzák…A vendég drukkerekkel mi van? Ez focimeccsen igazságosan nem kivitelezhető. Egyébként menj ki egy Bayern-Dortmundra, vagy egy Lazio-Roma meccsre hogy egy Fener-Besiktast ne is említsek, és hallgasd meg miket kiabálnak….Mit szeretnél stadionokból egy nyugdíjasok meg kisdiákok által tapsikoló színházat?

         1. Úgy látom ez egy meddő vita, csak elbeszélünk egymás mellett. Ha szerinted rendben van ez a jelenség így ahogy van, akkor felesleges róla beszélnünk. Én azért örülök, hogy a tulajdonosunk nem osztja az álláspontodat, és remélem szombaton már lesz is rá bizonyíték, hogy nem csak a levegő beszélt.

          1. Szegény Trógerek a korzó szélén, asszem kivezetik akkor őket is. :)

       2. Nem lehet fullosan igazságot tenni, de a kirívóan tahón viselkedő tagoknak lehet szólni, és ha kell, eltávolítani őket.

      2. “… sőt le is tartóztathatóak”

       Ez kissé átírja a büntető eljárásjogot. :))) (No meg a magyar nyelvet, mert nem …tóak, hanem ….tók).

       A rendre való törekvés rendben van, de hülyeségeket nem kellene kiírni, mert komolytalanná teszi az egészet.

       1. a magyar nyelvben a …tóak is ugyanolyan helyes, mint a …tók.
        A rendre való törekvés rendben van, de hülyeségeket nem kellene kiírni, mert komolytalanná teszi az egészet.

        1. Legfeljebb használják azok a seggfejek, akik azt hiszik, hogy ettől választékos a beszédük.

         1. hát, ők legalább igyekeznek… a stílus maga az ember, ugye, de inkább nem is magyaráznám.

     2. Mi a véleményed a DAL-ról ami kispestiségről szól? Nincs benne csúnya szó? Mindenki aki énekli arra vonatkoznak szavaid?

      1. Válaszolok nem szoktam trágár szavakat kiabálni, csak nagyon ritkán ha ideges vagyok…Munkahelyi kérdésre nincs válaszom nem értem hogy jön össze a meccs meg egy munkahely Ennyi erővel a női jógát is összehasonlíthatod ketrecharccal..

       1. Oké akkor hogy gyengébbek felé példával szemléltetem a választ.
        Vegyük mondjuk Halmosi esetét amikor lefele jövet középső ujját mutatta drukkerek felé, én előtte nem mondtam semmit rá, de utána kicsúszott számon egy trágár mondat felé, sőt Juhász felé is párszor amikor, tuskó módon alattomosan, lekönyökölte játékosunkat és utána még ő reklamált bíró felé..
        Munkahelyen miért mondanék ilyet? Mert eltérés van egy ártárgyaláson, vagy nem fogadják el ajánlatot?
        Én nem értelek Téged, Te szerintem nem ebben a világban élsz…

        1. Jajjjajaj, gondolom aki sunyin alattomosan odavág a játékosunknak, annak is csak annyi jár majd, hogy te kis huncutka .. Vannak parasztok, alattomos g.cik, akik igen is megérdemlik, hogy nevén szólítsuk őket …

     3. Így igaz, ráadásul tönkreteszik más szórakozását is, mondjuk aki nem így tervezte nézni a meccset. Nem azzal van a baj, hogy egy kihagyott helyzetnél vagy egy bírói ítélet után káromkodik valaki egy cifrát, hanem amikor valaki játék közben végig üvölti súlyosan paraszt stílusban a meccset, ráadásul sokszor a saját játékosainkat ócsárolva. De nekem az sem kevésbé visszataszító, amikor az ellenfél kapja ugyanezt, vagy a spori.

      Egy kulturáltan megfogalmazott kérés egy szekustól, pl. “Kérem, hogy fejezze be ezeket a bekiabálásokat” vagy “Kérem, hogy normális stílusban szurkoljon” segíthet, aki meg erre bepöccen, az már mehet is haza, majd segítenek neki ebben. Persze, jó lenne, ha a szekus sem úgy indítana, hogy “fogd már be a pofád, b’meg, mert pofánverlek”…

  4. Ép itt volt az ideje meghirdetni a harcot a 12 nézős bajnokság érdekében. Bolond lyukbol bolond szél fúj. No respect, no néző, no foci. Csak az ingyenlóvé.

   1. ” No respect, no néző, no foci. Csak az ingyenlóvé.” Ez már évek óta így van…

 3. Kálmán vicces figura, de nem mindig tudja, mit beszél. Egy Kossuth rádiós riportban a vérdoppingra mint teljesen bagatell és hétköznapi dologra hivatkozott a fociban. Részszint a “tészta” vádra hivatkozva, de nem kizárólag.

  1. Az bizony elég sok emberről elmondható. Mármint hogy nem tudja, mit beszél. :)

  2. Asszem ő volt az is, aki a dánok VB (vagy EB…)-győzelmére tippelt egy TV-műsorban, és titkos esélyesként emlegette őket, miközben ki sem jutottak a tornára :-)))

   1. Biztos poénkodott, tekintettel, nyertek már így EB-t a Dánok… 🙃

 4. Kálmán <3

  Ő volt gyermekkorom Forlánja.
  Pontosabban Forlán lett az Atleti Kovács Kálmánja később, bocsánat!

  1. Nekem a twente-nek lőtt mesterhármasa (?) óta istencsászár.

   *lehet, hogy rosszul emlészem…?

  2. Kovács Kálmán nekem is hatalmas kedvenc volt. A csúcs az volt, amikor visszatérését követően szórt egy hármast az akkor igencsak erős Vácnak az első fordulóban. :)

   1. Nekem az a legemlékezetesebb, amikor a Panathinaikosznak rúgott egymaga négyet (az ötödiket Fodor Foci) 1987 őszén az 5-2-re végződő kupameccsen.

    1. És még egy emlékezetes négyes Kálmántól… 1988-ban a bajnokság vége felé a Kaposvárral játszottunk itthon. Bicskei Berci volt az edző, aki állítólag azt mondta Kálmánnak, ha rúg négyet, lejöhet a pályáról. Kálmán élt a lehetőséggel, és a negyedik gólja után valóban lement (5-1 volt a vége). Mondjuk nem sok rizikó volt a dologban, mert pár perc volt hátra a meccsből… :)

     1. Viszont nem volt már cserénk, így vicces volt a jelenet :-)

     2. És meg lehetett volna az 5. is, mert volt még egy tizi. Ķálmi híján kiszurkoltuk Disztl Petyának az ítélet végrehajtást. Ő bizony kihagyta, volt nagy halálvágta a saját kapujához…😂

   2. A visszatérése évében sikerült majdnem előidéznem egy kisebb bunyót miatta. A BVSC pályáján játszottunk, asszem 3-1 arányban kaptunk ki, és a szurkolók megtalálták Kálmánt, persze Őt sem kellett félteni, mert öltözőbe vonulás közben kinyújtotta a nyelvét az Őt szidalmazókra, emiatt persze csak még többet kapott. :) Kifelé sétálva morogtam cimborámnak, hogy miért pont azt az egy embert kellett vajon a szurkolóknak betalálniuk, aki nem keveset tett már a klubért. Ezt meghallotta egy mellettünk sétáló csávó, és tök ideges lett, hogy mennyire igazam van, úgy felbaxta magát agyilag, hogy ordibálás közben elhajította a szépen összetekert Népsportját, amivel telibe talált egy tagbaszakadt kopasz srácot, aki ezt kissé nehezményezte. :D De aztán végül egy kis ordibálás és lökdösődés után csillapodtak az indulatok. :)

    1. Ebből az időszakból Nekem is volt vele spontán, instant emlékem: Az első bajnoki előtt egy-két nappal futottam vele össze az akkori Aero hotel parkolója előtt, éppen ment a kocsijához. Én meg éppen jöttem az akkori Europark friss játéktermébe kipróbálni a Star Wars űrszimulátort, akkor Pesten ott volt CS.A.K. olyan masina. 😎
     Láthatólag sietett, de azért kihasználva a pillanat lehetőségét, kértem egy autogrammot Tőle, és sok sikert kívántam Neki a szezonhoz!
     Azon a héten nagyon kikaptunk Diósgyőrben, és a kedvenc szimulátor-játékban is mindössze egy hetedik helyet tudtam elérni a toplistán, de a világ legboldogabb diákja voltam a fizika füzet belső borítóján ott díszelgett a bálvány aláírása…! Köszönöm Kálmán, jó 20 év távlatából.

     1. Csak A Kálmán mindörökké, gyerünk vörös-feketék!!! :)

    2. Csak most látom, hogy pont ez volt az utolsó meccse. Erre nem is emlékeztem. Lehet kissé megviselték az aznapi “korzóízű” beszólások.

    3. Azon a meccsen én is kinn voltam…én utólag hallottam az incidensről, hogy Kálmán ezután a meccs után visszavonult…szégyenletes visszavonulás volt, azt biztos, ha valaki Ő sokkal többet érdemelt volna. :(

     1. Mindjárt kiderül, hogy a tudósításokban szereplő 5000 nézőből 3000 Szent Istvános volt. :) Lehet erre is kaptunk ingyenjegyet, mint a válogatott meccsekre. :)

      1. Kivételesen ennek a meccsnek semmi köze nem volt a Szent Istvánhoz. :) Tőlük Honvéd meccsre sosem kaptunk ingyen jegyet…pedig nagyon értékeltem volna. :D
       Sajnos az a Csapat egy nagyon lepukkant csapat volt, ott Kálmán tudása már nagyon kevés volt… :(

       1. Pedig azt sem felejtem, hogy még mi vezettünk 1-0-ra, nem Kálmi lőtte a gólt, de olyan keresztbemozgással “vitte el” a gólszerzőnk emberét, amilyet azóta sem láttam Honvéd játékostól.

     2. Kint voltam Én is :)

      Szerettem egyébként is a BVSC pályára járni, pláne amikor Honvéd II. volt a játékosállomány.

    4. én meg úgy emlékszem.itt igérték meg neki a szúrkóloink hogy eltörik a lábát.és ezután a meccs után abbahagyta

  3. Azt az egyet nem értettem és talán nem is olvastam soha róla, hogy miért váltott francia társ (JPP) gólkirályi címmel a tarsolyban az Auxerre-ből a Valenciennesbe?
   Ezt az egyet sem akkor és sem most nem értem, sajnos ezzel vége is lett az érdemi külföldi karrierjének.
   Költői a kérdés, de vajh, mikor lészen nekünk francia gólkirályunk legközelebb? :)

    1. Nagyon szépen köszönöm! Fantasztikus ez a cikk! Elfogott a nosztalgia rendesen és rengeteg új információ volt benne! A legnagyobb vétek, hogy Kálmánt ennyire elvesztette a magyar labdarúgás és szeretett klubja :(

     1. Nincs mit, én is 1-2 hónappal ezelőtt bukkantam rá, de még az is lehet, hogy itt ajánlotta valaki. Sajnos én a nálunk töltött nagy korszaka alatt leginkább a tarcsi-pályán kergettem a lasztit a meccsek alatt, akkor még nem sejthettem, hogy olyan színvonalú focit soha nem fogok már látni a Honvédtól. :( Kálmánnak is az a legnagyobb baja, hogy szereti mindenről őszintén elmondani a véleményét, ezt pedig kevés főnök szereti. :)

  1. Mert az egy nagy zakóval végződhet – ami a nagy büdös valóság. A bulimeccs gulyással, virslivel, sörrel pedig jóillatú, eltakarja a valóságot, mindenki jól érzi magát, senki nem agyalog a mán… Ki van ez találva. :)

   1. Hát ki….persze lehet, hogy egy 5-6000 ember előtt jobban szárnyalna a csapat is és még egy esetleges vereséget is díjazna a nagyérdemű, ha szívvel-lélekkel küzdenének a srácok. Marad akkor langyos állóvíz ezen a téren is :(

  2. Nem lehetne gépileg letiltani, h az nb1.huròl szùrjon be bàrki cikket?
   Kb mintha vki az ūrkutatàs legùjabb fejlemènyeirõl a Blikkben akarna tàjèkozódni, annyi értelme van

  3. simon annyira eszelősen negatív, hogy az már kontra produktív: ahogy olvasom elkezdem +kedvelni az öreget

  4. Most egy Honvéd-Fradi szerintetek a Honvédról szólt volna? Odaeszi magát 4-5ezer fradista, és a kutyának nem lenne kedve kimenni búcsúzkodni. Szerintem jó ez így, esetleg valami nevesebb külföldi jöhetett volna…de magyar csapatot minnek hívni a búcsúztatóra?

   1. Sajnos nem 40-50 000-es a stadionunk, hogy ennyi Fradista jöhetne :)

 5. Egy “Mez-ológusi” kérdés szombatra: vajon milyen mezben lép ellenünk pályára a Loki?
  Emberemlékezet óta vagy pirosban vagy fehérben látni őket. Talán még az EL-ban valaki ellen játszottak egyszer kékben, de kíváncsi vagyok miben lesznek szombaton! (gondolom a pokolba kívánják a mi piros-fehér csíkos mezünket most:)

  1. Fehérben játszhatnak. Azt azért nehéz összetéveszteni a mieink piros-fehér csíkos mezével, fekete nadrágjával.

   1. Szerintem nem engedi a jvezető, de majd meglátjuk:) ezért jó dolog a harmadik “kitérő” mez!

  2. Ja, azt hittem arra vagy kíváncsi, hogy most már ők is 2rule-t húznak vagy még nem.

 6. Az alant leírt sztorikból látszik, hogy KK az igazi kispesi legenda nem Lanza, talán inkább őt kellett volna arra bizonyos falra felpingálni :)

 7. Egy igazi kispesti és az igazi Hemingway. Legendát nem lehet venni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.