Szavazzatok évjátékosát!

Tegnap botlottam bele az f betűs közösségi oldalon a KLTE évek óta tartó remek kezdeményezésének idei kiadásába: lehet szavazni az év játékosára. Én imádok szavazgatni, megmondom őszintén.


Gyerekkorunkban, a wekerlei gombfocibajnokságok során nem is a konkrét meccseket, a pöckölt bombagólokat vagy a 7 db, egykor a főtéri Ápiszban vett, a gyártó által fradijátékosnak szánt zöld korong technocollal összeragasztott monstrumának (ami, bocs, aki Brockhauserként üzemelt nálam), nagy védéseit szerettem a legjobban, hanem a körítést, a kézzel írt újságunkat, a meccsek végi sajtótájékoztatóimat, és persze a SZAVAZÁSOKAT. Mert minden év végén volt aranylabda- és aranykesztyű szavazás, év felfedezettje, év bírója, év edzője (utóbbi kategória mondjuk igen szűk jelöltekből táplálkozott, lévén az egész ligát négyen alkottuk: Öcsém, Balázs barátunk, a Doki meg én).

Szóval szavazás. Tavaly is kaptam KLTE e-mailt, és bőszen szavaztam is, akkor még az egyik olasz légiósunkra, és a vicces az, hogy normál esetben idén is rá nyomtam volna a voksot, ha nem kéne levonnom tőle 10 büntetőpontot, morális züllésért, hehe. Így másra szavaztam, a tegnapi Hantaposzthoz fűzött kommentem nyomán nem is nehéz kitalálni, hogy kire.

Viszont szavazzatok ti is!

Íme a KLTE felhívása:

Ki volt 2018 legjobb kispesti játékosa?

Ahogy megszokhattátok, a KLTE minden év decemberében megkérdezi a szurkolókat, hogy kit láttatok a naptári év legjobb kispesti játékosának.
Gróf- Baráth, Bobál, Kamber, Kukoc – Vadócz, Gazdag, Nagy Geri- Eppel, Danilo, Holender?
Vagy valaki más?

Szavazni a szokott módon emailben lehet, csak a legjobbnak vélt játékos nevét írjátok a levélbe. 
Határidő december 13. (csütörtök) 19 óra 09 perc.
Cím: ontourkispest@gmail.com

És ne feledjétek, ugyanitt, a Házban még csütörtkön is vár tartós élelmiszereket (lisztet, cukrot, olajat, rizst, konzerveket, stb.), a KLTE & Kanyar, ezzel kívánva segíteni a rászoruló kispesti családokat. Előre is köszönik mindenki segítségét, mi meg nekik, hogy ilyen true arcok, bár a kispesti tábortól nem tudom mi mást vártunk.

“Szavazzatok évjátékosát!” bejegyzéshez 129 hozzászólás

 1. Ment is a Voks…Gróf! Brávó Dávid, Szép volt!

 2. Az őszi szezon szerintem egyértelműen legjobb játékosa Holender és esetleg Baráth Boti. Ők nyújtották a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt.

   1. Ezzel a naptári év dologgal csak annyi a problémám, hogy két – teljesen más – bajnokságot érint. Ha egész 2018. évet nézem, akkor simán be lehetne szavazni Lanzafame-t is, hisz gólkirály lett és a hátán vitte a csapatot, ősszel viszont az a Holender emelkedett ki, aki addig Lanzafame és Eppel miatt szóba se jöhetett…szóval én szerencsésebbnek tartom, ha egy konkrét bajnokságnak keressük a legjobbját.

    1. Holender???
     Ne vicceljünk már… Rúgott 5 gólt, abból kb. 3 lepattanó volt.. A saját posztján az nb1ben egyáltalán nem tudott kitűnni, nem úgy, mint Gróf és Baráth Boti…
     Holender rossz vicc.. Nincs bajom a sráccal, de a posztonkénti teljesítményt nézzük, az pedig egyértelműen Boti, akinek sem tavasszal, sem ősszel nem voltak hibái, ellenben csomó jó meccse volt.

     1. Baráthnak nem voltak hibái? a Vidi ellen kit előzött meg Juhász a fejesgóljánál?

 3. Ejj, nehéz kérdés ez, ha csak az őszi szezont néznénk, nálam négyesélyes lenne a dolog… De ha az egész 2018-as évet nézem, akkor talán kicsit elfogultan Kamber Gyurit választanám. Az első meccsen Siófokon végig játszatta Supka egy totál fos talajú pályán, majd pár nappal később a ződek ellen újra a kezdőbe tette, ahol aztán a második félidőben már teljesen el is fogyott az öreg ereje, ami után olyanokat kapott az itteni “szurkolóktól” is, hogy én a helyében már másnap felmondtam volna. De Ő szerencsére nem ilyen, tudomásul vette a pár meccses padoztatását is, hogy aztán a csapatba visszakerülve újra bebizonyítsa, hogy Ő a legfontosabb vezére ennek a keretnek.
  Apróbb megjegyzés: láttátok ahogy szombaton belekezdett a bal oldalon egy felesleges forgolódásba, majd végül mégis inkább felrúgta a lelátóra a labdát, majd pedig egyből elnézést kért a nála 16 évvel fiatalabb Banó-Szabótól, mert nem passzolt neki idejében? Na ezért (is) használom én Gyurira az alábbi kifejezést: “falfestményérett”… :)

  1. Kamber a 2. nálam is. Tök igaz amit írsz, ő is és Lovrics is megkapta a “nyugdíjas, érdemeik elismerése mellett takarodjanak” ítéletet, 2-3 szar meccs után. Most meg mindenki Kambizik. Szerintem szerencsétlen Lovreszben is benne lenne hasonló visszatérés, persze 2-3 fokkal halványabban, mert azért ő mindig is Kamber szintje alatt volt valamivel. De a türelem, az sose volt a kispesti nézőtér sajátja.

   1. Teljesen méltatlan Iván helyzete, volt egy rossz periódusa az tény, de a Batik/Dino színvonalat lazán hozná! Ebben sem értem Supkát…..
    Nálam is Kamberé az ezüst, az elsőt, egy arisztokratikus személyt már elküldtem szavazatom gyanánt.

    1. Tavaly nagyon sok hibája volt.. Felcsút elleni hazai, amikor belebotlott a szögletzászlóba, Debrecen elleni kupafiaskó, amikor elaludt a szabadrúgásnál és még volt egy-kettő.
     Én itt a fórumon azt olvastam, hogy sokan azt írták, Lovric magához képest is lelassult, már nincs nb1-es szinten.

     1. Ha én mindent ténynek vennék, amit egyesek itt irogatnak….. :)
      Egyébként az esély mindenkinek jár! Iván tett már annyit ezért a klubbért, hogy nem ezt érdemli.

   2. Lovresz még csak 33, simán benne van még 2 jó és 2 rossz év a hazai élvonalban. :) Én még mindig szívesebben nézném Őt bármikor, mint Skvorcot.
    Abba meg pont tegnap gondoltam bele, hogy simán leöregezem Gyurit, miközben 6 évvel fiatalabb nálam. Talán tegnap szembesültem vele először, hogy életkorban is öregszem, nem csak testben. :)

 4. Sorrendem:
  1. Baráth – többször salagmentesen, nagyon jól játszott. És nagyon sokszor kimutatta szeretetét irántunk.
  2. Gróf – igazságtalannak láttam, hogy ősszel nem kaptam meg a lehetőséget a válogatottban, legalább a kispadon.
  3. Nagy – azért nem lehet az év játékosa, mert a válogatott behívója óta visszaesett a teljesítménye.
  4. Kamber – minden elismerés neki, nagyon stabil pont mentálisan is a csapatnak.
  5. Gazdag – végig lendületes, átlag feletti teljesítményt nyújt, de azért csak 5., mert csak kevés extrával (nincs gól és csak egy-két kulcspassz gólok előtt, pl. Fradi elleni hazai 1-1-es döntetlen ellen az év passza volt nálam, amit Lanzának adott). Viszont nagyon-nagy értékünk ő, ő az a játékos, akit nem tudnánk pótolni, ha elmenne.

  Lanzafame nálam azért sem lehetne év játékosa, mert a tavasz során igazából csak 2 kimagasló meccse volt: leginkább a Fradi és a Vasas ellen játszott jól.

   1. Te ki helyére tennéd be Holendert?
    Leírtam már a véleményem, szerintem – legalábbis csatárként – érthetetlen az ajnározása, főleg más játékosainkhoz képest.
    Tavasszal egyáltalán nem volt kiemelkedő, ősszel meg volt egy-két jobb meccse, de ennyi. Rúgott két gólt egy nbIII-as szintű ellenfélnek az EL-ben, aztán a Niedercorn ellen gyakorlatilag ő ejtett ki bennünket, 3 abszolút ziccert rontott el a visszavágón, az odavágón csak 1-et.

    A bajnokságban két igazán minőségi gólja van, a Mezőkövesd elleni Vadócz páratlan labdáját váltotta gólra, meg a Kisvárda elleni volt még szép. Azonkívül? A Debrecen ellen 5 méterre a kaputól majdnem kirúgta a stadionból a labdát, szerencséjére megpattant. A Kisvárda elleni 2. gólja óriási mázli volt, plusz még egy lecsorgó, amit fejjel betett.
    Nekem ez nem top-teljesítmény. Az egész csatársorunk csődött mondott, ebben ő is benne van.
    Ellenben a védelem a tavasz közepétől jól összeállt és az ősz nagy részében jól működött.
    Nem értem, ezek alapján Holender hogy lehet ott bárkinél a legjobbak között..
    Ha esetleg rúgna egy duplát, vagy adna két gólpasszt az Újpest ellen, elgondolkodnék..

    1. Ki helyére?Gazdag/Nagy helyett gond nélkül.Univerzàlisabb és hasznosabb is.De aha te azt gondolod,hogy kb.150 meccsen(kb.2 éve abból végig full kezdőként)a “tàmadó kp”Gazdi 150meccs/3 góljàval szemben a Filip egy-két nem túl régi
     kihagyott helyzetét emeled ki,tiszteletben tartom.

     1. Ja, csak van egy lájtos különbség: Holender támadóként játszik (ráadásul a tavalyi Lanzához hasonlóan szabadon), míg Gazdag mélységből indul középpályásként.
      A másik különbség, hogy Gazdag át tudja venni a labdát és – többnyire – játékostárshoz tudja passzolni. Nem cukkolásból, de Filipnél ez nem mindig megy, pedig támadóként neki pengésnek kellene lennie.
      Ismétlem, nem véletlen, hogy Rossi szélső védőt csinált Holenderből.

      1. Mondjuk, abban egyetértek, hogy Holender most játsza a legjobbját és valóban hasznos, hogy a csapatnál van, hiszen két poszton is bevethető. Tehát félreértés ne essék, nem szídom, meg örülök, hogy nálunk van, mégha más magyar klubnál szerintem nem biztos, hogy ennyi lehetőséget kapna.

      2. Mondod te.Csak abból lehet többhelyen bevethető játékost faragni,aki tud futballozni.Biztos a Bamba vs Geri ügyben is kiforrott véleményed van, és nem a saját szemednek hiszel.

       1. Ezt most nem értem, hogy mire célzol. Ha van egy szabad perced, írd már le hosszabban!
        Nézd, azért Gazdag iránt valóban volt érdemi érdeklődés komoly csapatok részéről, akár kivásárlás tekintetében. Rossi is Gazdagot emelte ki, mint igazi tehetséget annó. Holendernél ilyen nem volt. Holender azért játszik két poszton, mert támadónak nem volt elég jó, szélső védőkből pedig kevés van Magyarországon, különösen, aki gyors. Holender pedig kétségtelenül gyors, ezt nem vitatom.

        1. Igazából a 2018-ra gondoltam,azért csodálkoztam,mert hogy az 5-be sem…A Gazdagnàl én azt látom,hogy teljes homály.Megallt.Szabadul a labdàtól,lassú,ütközés zéró,kedvetlennek tűnik.Én, és hidd el még sokan mások,azt gondoljuk,hasznosabb a csapatnak ha nincs bérelt hely,és a támadókp nem 40-50 meccsenként talàl be ill.éves szinten ad legalább 10-15 golpasszt.

         1. Az való igaz, hogy kissé megtorpant a fejlődésében, de tavasszal és idén ősz elején abszolút húzóember volt. az U21-es kudarc óta van válságban, én így látom.
          Azt nem tudom elvitatni, hogy valóban lőhetne több gólt, bár taktikai, illetve eredményességi okok is állhatnak emögött.
          Azt azért ne feledjük el, hogy Gazdag fiatalabb Holendernél, Holendernek most kell abszolút a csúcson lennie és azért tőle is 5 gól elég szerény teljesítmény. Ebben az nb1ben rúgdosnia kellene a gólokat, mint pl. Molnár a Kövesdben, vagy tavaly Koszta. Koszta pl. szerintem jobb, mint Holender.

          1. En úgy vagyok vele,hogy nem kell szerelmesnek lenni egy játékosba,ha nem szolgálja a Honvéd erdekét,csak azért mert sajátgyerek vagy régóta itt van.Ment itt a Hejne,Tömő,Cipf,Bano stb dolog,de a golokat a Danilo lövi.Világos,hogy jobb ha a kettő együtt jár,de én például nem vettem volna ki a Bambat csak azért,mert a Geri felépült.Eredmények kellenek,győzelmek,mindegy hogy kivel.Ez a “mi nem vagyunk ner csapat” es mi soha tobbet nem veszünk senkit lóvéért,szöllösi rosszabb hitlernél,az nb1.hu csak is azért jött létre,hogy minket irtson ,a kassai már úgy született hogy nem ad nekünk tizit meg a többi hülyesegert nem adnak pontot.

          2. Én úgy vagyok vele, hogy a magyarságot azért támogatni kell ebben a multikultiban. És a klubnak is jót tesz, ha a saját fiaink futnak be: egyrészt összeszokottság, másrészt később is itt maradnak közöttünk.
           Szóval én egy kissé magyar és sajátnevelésű játékos párti vagyok.
           Bamba jó volt, de az ő játéka a brutalitásra, keménységre irányult, míg a szezon elején a kispasszos játék volt az erősségünk.
           Szerintem nem Nagy-Bamba ez a kérdés, inkább Bamba-Hídi, vagy Hídi-Nagy.

         2. Gazdag nyáron elmegy innen,ha nem Hemi lenne a tulaj már kb 1,5 éve nem Honvéd játékos lenne és most EL meccseket játszana vígan.. a helyedben szégyelném magamat a ha ilyen szurkoló lennék, mint te ezt már máskor is észrevettem te nagy önző vagyok Holender Filip vagyok fan vagy, pedig Gazdagnak igen is sokat köszönhetünk többet mint Filipnek Filipke vagy 3 éve el akar innen menni csak a kutyának sem kellett, mert alibizi játékos :)
          Forrás a fentebb irtakra: A sógorom, aki a konkurens csapatnál dolgozik

          1. Azért en mondjuk a Panathinaikostól a Progressig a külföldi meccek úgy 80%-an is voltam,olyan balhésokon,amiről te nem is hallottàl,barátom.Millióért vegeztunk társadalmimunkát a Bozsikban,két álommunkahelyről basztak ki kupaszerda miatt,hogy valami faluban mulassam az időt délelőtt.Ki szegyellje itt magát?!Miről beszélsz?!Akinek nem az a véleménye mint a tied,akkor megsertődsz?Nem is értem.Ha a Gazdinak meg az öregnek szurkolsz es nem a Bp.Honvédnek ha elmennek,menj utanuk.

          2. A Szeretet ünnepének közeledtére való tekintettel,nincs kommentàr.Jövőre viszont bízzunk benne,hogy a polietirén aszuról végre àttérsz a szőlőből készült borokra.

          3. Ha gúnyolódsz,ha nem,most nem tudom eldonteni,de van benne igazságod bőven.Akikért fizettek,mert kellett másnak,az el is húzott, és nagyon finoman megfogalmazva ,nem jött fel a helyére senki.Koszta-Bobal-botka-prosser pl.Ráadásul a világon egyedülálló módon lassan bevezetjük a mehet innen akár ingyen is fogalmàt,ami nem túl gyakori a profi labdarúgásban,Latikàm.

          4. Azért mielőtt nagyon “bírnád” elgondolkodhatsz azon, miért 24-25 éves korában figyelnek csak fel valakire, ha egyáltalán felfigyelnek. Elhiheted, hogy mindenki örülne, ha elmondhatnánk, tele vagyunk jobbnál jobb fiatal akadémistával, akikért sorban állnak a játékosmenedzserek, csak hát ez nem igaz. Az egyetlen kiugró tehetség aki az elmúlt 10 évben az akadémiáról. kikerült, talán Koszta, akit végül 21 évesen elvittek. A többi…? Lehet szeretni őket, de a gólt kétévente rúgó középpályásokat, a magukat a csapatba beverekedni nem tudó csatárokat és védőket már csak ne gondoljuk nagy tehetségnek. Ha meg a 20-as éveik közepe táján járnak, pláne ne emlegessük a “tehetség” kifejezést, mert akkor már kész játékosról lehet beszélni.

           Mindenesetre személy szerint én örülök, hogy Barátra felfigyeltek, ha nem is egy európai topcsapatnál, de egy, a magyarnál színvonalasabb bajnokságban játszó csapatnál. De azért a válogatottságát is kell tudni hová tenni (illetve megköszönni Rossinak)…

          5. Szerintem a saját posztján Gazdag jobb, mint Koszta, talán Baráth is.
           Vécsei nem is kérdés, ahogyan Schön Szabolcs-Szerető Krisztofer szintúgy.

          6. Ők is tesznek.. de miért is azzal foglalkoznának amikor ez a legtöbbjüknek csak munka.

       2. Tisztelettel megkérhetnélek titeket, hogy most ne az én bejegyzésemnél folytassátok az idegek háborúját?
        Értelmes érvek jöhetnek, de kb. 50 magyar fociszurkoló van összesen, abból mondjuk 8 honvédos, a 8 honvédosból meg 6 öli egymást. Ez nem az én problémám, de most hadd beszélgessünk már a csapatról

     2. Hát igen.Bàr én már valami rejtélyes okból kifolyólag hallottam a San Lorenzoról.

  1. mint a 2018-as év legjobb Kispest játékos?
   hmmm… nem is tudom, idén nem sok gólt rúgott vörös-feketében (vagy piros-fehérben)…

  2. hát, többet ért volna, mint tisi…. de nekünk hosszabb távra kellene tervezni.
   persze ami nálunk hosszabb táv… :)

   1. Nee, Inkább filmen nézném meg újra: A Jó, a Rossz és a Csúf..

  3. valszeg megy vissza Paksra. Elméletileg örülnék neki, de ad 1), nem fizetjük meg; ad2) túl is van a csúcson; ad3) még egy dromedár előre, labdát meg a jelenlegiek se kapnak, ő se fog, ha nem jön passzoló ember, vagy a jelelegiek közül végre nem nő fel valaki (Gazdi vagy Holcsika)

   1. Madocsán lakik, utál pesten lenni, ha teheti egyből húz haza.
    A fagyinál kizárólag a havi 7m fizu miatt van.
    fagyi után Paksra megy, majd onnan pár év múlva Madocsára (falusi csapat a mennyei megyeiben – ott focizik a bátyja, meg az összes haverja)

  4. Bödének újra kéne születni, hogy piros-feketét felvegyen.

   1. Most már mindegy.. Közben lenyilatkozták és átírták a cikket, hogy csak januárig tették ki a keretből.

    De úgy tűnik, hogy van rá esély, jövő héten már lehetnek távozók/érkezők Hemi mai blogja szerint.

 5. Egyetértek, Lovreszt padoztatni nem vétek, hanem hülyeség.

 6. Valami félreértés lehet.Nem a Nobel-békedíjasra kell szavazni,hanem egy focistàra.

 7. A ripost.hu már arról ír,hogy költöznek a Honvéd Stadionból,költözés közben találtak rá a Manchestertől kapott serlegre 1993-ból !!

 8. Nem tudom a sorrendet, de a magam részéről a Boti, Dávid, Kambi, Lanza, Filip ötöst éreztem legjobbnak az évben. Geri kicsit visszaesett ősszel, Gazditól meg személy szerint sokkal többet várok, mind gólokban, mind kulcspasszokban. Egész egyszerűen azért mert szerintem ő tudja/tudná ezt sokkal jobban is.

 9. Nem kérdés Vadócz a legjobb mióta elment játek gyalázatos !!!

   1. egy idős hölggyel “beszélsz”, szerintem nem árt a tisztelet..

   2. A mondat második fele kicsit erős , a szurker indulat érthető. Egyébként meg egyetértek. Vadócz kapta az én szavazatomat is kár, hogy csak ennyi volt.

 10. Szinte élvezet olvasni a hozzászólásokat. Szinte!
  Úgy fikázzátok itt néhányan a játékosainkat a legjobb kiválasztása alkalmából, mintha a legrosszabbat kellene megnevezni.
  Csak szóltam.

  1. Tényleg, miért nincs legrosszabb játékos szavazás? Követeljük! :)

 11. Az Én szerény TOP 10+1-em a következő:
  1. Gróf Dávid,
  2. Kamber Gyuri,
  3. Baráth Boti,
  4. Holender Fülöp,
  5. Májer Milán,
  6. Nagy Geri,
  7. Gazdag Dani,
  8. Banó-Szabó Bence,
  9. Vadócz Krisztián,
  10. DaniPaci,
  11. David N’Gog.

 12. Kispest-Újpest – 2:0, 1991/1992-es szezon, 17. forduló, 1992.03.14., Bozsik Stadion, Nézőszám: 15.000 !!! ;)
  A Forduló Nézőcsúcsa volt, simán “lesimázva” a Vasas-Fradi (8.000.) Rangadóját! Az Állóhely valóban fullra tele, a Vendég is, a Kanyar is! Érdekes, hogy szinte a két Tábor ” egybeolvadt “, hmmm…
  Azóta eltelt több, mint 25 év, jó egy emberöltő, hová lettek az ezrek, tízezrek a Stadionokból??? Egyébként volt valaki ezen a T. Fórumozók közül ??? Üdv, Szép napot Nektek! CS.A.K.!!!
  Minden KISPESTI a Hungáriára Szombaton!!!

  1. Nézegettük akkoriban, hogy mindkét térfélen a kezdőkör és a tizenhatos között volt egy folt a pályán, ahol nincs fű. Vajon Mezey milyen edzéseket tartott, hogy csak nála láthattunk hasonló hiányt?

  2. Nélkülem 1982 ősze után majd 30 évig nem nagyon kezdődött bajnoki Kispesten, főleg nem rangadó, szóval tuti kint voltam ezen a meccsen, bár nem emlékszem erre a meccsre konkrétan.

  3. Ott voltam, azóta sem értem, hogy ..opta be a bíró Kálmi műesését. :)

  4. 78-óta Kispest-Ajax 4-1…szinte minden meccsen..:)..Évente kb 4-5 marad ki max.

   Szombaton vizsgázik az új mtk stadion hóügyileg is..elég komoly hóesés néz ki a hétvégére..

  5. Szintén ott voltam, akkor asszem még a túloldalon, középtájon a korláton (kb. két órával meccs előtt ki kellett érni, hogy legyen ott hely). Aztán jó pár évig a kanyarban :)

   Kicsit már keverem, majd utánanézek, de mintha abban az évben nyertünk volna 1-0-ra a Megyerin is. Akkor még nem voltunk túl sokan a vendégben, nem volt egyszerű

  6. Naná, akkoriban szinte fizikailag rosszul voltam, ha valami miatt nem lehettem ott egy Kispest meccsen, bárhol is játszottunk.
   Szurkolói szempontból egyébként elég necces időszak volt a 90-es évek eleje. Már bőven jelen volt az egymásra vadászgatás, de a biztonsági intézkedések még nagyon gyerekcipőben jártak. Elkülönített szektorok? Szeku? Semmi. Ahogy látszik is, az egyetlen “… never walk…”-os drapin kívül egy sincs kint kispesti oldalon, holott voltak bőven. A lilák mindenre és mindenkire vadásztak (meg nyilván ez némileg fordítva is igaz) és senki nem akarta elveszíteni a drapiját. Tény, hogy ekkor még nem volt meg az igazi egység a kanyarban és a zöldek, meg lilák 1-2 évvel megelőztek minket ilyen téren. Nem úgy szurkolás terén, abban azóta sincsenek sehol. :) Később persze “felzárkóztunk”, de ennek az időszaknak is meg volt a diszkrét bája. :)

 13. Tavasszal: Lanza
  Nyáron: Vadócz
  Ősszel: a védelem oszlopai: Gróf-Kamber-Baráth
  Ha az egész évet kell nézni, akkor Lanza és Vadócz kiesik. A másik háromból nehéz választani, de talán Kamber.

  1. Az első félévben a védők hibát hibára halmoztak, ami “szépen” ki is domborodott a kapott gólok számában (53), aminél többet (61) csak a tökutolsóként kiesett Vasas kapott. Az egyébként dícséretes hozzáállású Kambernek szinte minden meccsen volt hajmeresztő hibája, róla elég gyakran jött a kivédhetetlen helyzet. Sajnos, most is gyakran hibázik (legutóbb Debrecenben is volt utolsó védőként egy érthetetlen eladott labdája), de eddig elég jól elhordozta a csapat. Bántani nem kell, mert a lelkesedése példás, de felülértékelni sem kell.

   1. Teszem hozzá, abból az 53-ból csak 23-at kaptunk idén, és ha a fagyi meccset nem számítjuk, ami több szempontból is nagyon el lett rontva, akkor 18 kapott gól jutott 13 meccsre, ami ugyan jóval több, mint amennyit ősszel kaptunk 13 forduló alatt, de nem egy nagyon vészes szám. A védők teljesítményéhez vedd hozzá, hogy például most hétvégén szerintem több, mint 40 alkalommal vezették/ívelték rájuk a labdát, mert a középpályás védekezésünk nem létezett, mégis alig kellett Grófnak védenie. Ha két percenként kell megoldanod valamit, benne van, hogy előbb-utóbb hibázol egyet, ez még a világ legjobban fizetett védőinél is így működik. Egyébként teszem gyorsan hozzá, az őszi teljesítmények alapján nálam is Dávid lenne az első Gyurival holtversenyben, de tavasszal egyáltalán nem éreztem ilyen meggyőzőnek, nem jöttek az igazi grófos bravúrok. Persze az is lehet, hogy rosszul emlékszem, mikor volt már tavasz… :)

 14. A jelenlegi Kispestben egy játékos teljesítménye üti meg a nemzetközi szintet: Gróf Dávidé. Ha az egész évet nézem, meg azt, hogy ki hibázott a legkevesebbszer, akkor nem lehet kétséges, ki a legjobb kispesti futballista.

  1. Pontosan,ebben az évben, ö az a plusz,mint a bajnoki cimet nyerö csapatban az olasz volt.

 15. SZOLGÁLTAI KÖZLEMÉNY //
  ————————————-
  Ha nem emberelik meg magukat egyesek, akkor le fogom tiltani a kommentelést a picsába.
  Tényleg ennek kell itt mennie? Kurvára nem érdekel egyetlen homályosan és rosszul értelmezett szólásszabadság-fogalom sem, mert nincs semmi köze a dologhoz. Nincs időm ránézni a kommentekre, csak néha elkapok egy-egy szövegrészletet, és elképedek. Nem fogok emberekre szűrni, mert arra sincs időm és türelmem, inkább kikapcsolom az egészet.
  Nagyjából utolsó figyelmeztetés.
  Legalább mások szórakozását ne basszuk el.
  Választ és egyetértést nem várok, csak jeleztem, hogy ez lesz.
  ————————————-
  SZOLGÁLTAI KÖZLEMÉNY //

  1. Hanta, légy szíves ne beszélj ilyen csúnyán, mert letiltalak! :)

  2. Látjátok!!!
   Az erőszak velejárója a rendszernek!
   Mindenki láthatja már, hogy elnyomnak minket, segítség!! Elnyomnak :-)
   (egyébként a kitiltást jobban támogatom, de akceptálom a leírtakat)

  3. Vezeklésűl jöhet néhány extra információ a csapat háza tájáról! Pl:Bejátszotta magát a csapatba a múlt heti 2 cserecsatárunk? A meccs előtt már biztos lesz tipped. 😊

  1. Vagy ezen, vagy valamikor akkortájt egyszer lazán végigvertek minket a kaososok. Jókora túlerőben, miközben a pitykék a vendégszektor tetején szotyizva-röhigcsélve végignézték.

   1. Köszönöm! Ennek volt köze hozzá, hogy sokáig nem is mentek kispestiek Újpestre?

    1. Hát, pár tucatnyian azért ott voltunk, de szervezetten tényleg nem. Akkoriban olyan is előfordult, hogy a lelátón ugyan biztonságban voltunk, de utána minden gond nélkül kihajtottak minket a kapu előtt tomboló újpesti hordához. 3-4-en inkább elbújtunk bent, kivártuk, hogy lekapcsolták a fényeket, és a kerítésen átmászva, a pályán meg a klubházon keresztül kislisszoltunk.
     Máskor meg a környékbeli utcácskákban vadásztak az őrszemeik meccs után (mindenki ment hazafelé szanaszét, amerre tudott, kocsihoz, bkv-hoz stb.). Mi talán 2-3-an próbáltuk becélozni valahogy a metrót, erre elénk állt egy szép szál, lila sálas/sapkás arc, kérdezte, kispestiek vagyunk-e. Azt hittem, viperát vesz elő a kabátjából, de adóvevő volt, hívta a rendőrkollégáit és járőrautóval kimenekítettek Ú-központig (:

     1. Durva tudott lenni ez az időszak. :) Nem voltunk még szervezettek, ha Újpestre mentünk, választhattunk, hogy beülünk a hazaiak közé, vagy megyünk az állóhelyre, szó szerint vagy 20-30, teljesen vegyes összetételű kispesti közé, ahol jó esély volt arra, hogy betámadjanak, akár bent a stadionban, akár bárhol a környékén.
      Mivel utáltunk csendben üldögélni, mentünk az állóhelyre… Egyszer egy ilyen meccs után (talán pont a fenti volt az) 3 haverral hazafelé menet a Megyeri-Váci út sarkán állított meg egy 15 tagú lila csoport, hogy mi vagyunk-e az UltraRedBoys. Mielőtt végiggondolhattuk volna a választ (most erre mit mondjunk, végülis igen, mert mindig együtt szurkolunk, de azért mégse lehet azt mondani, hogy 4 ember az URB, szóval ilyeneken morfondíroztam), egyik haverom beszól: “mi közöd van hozzá, köcsög?”. Puff neki, gondoltam… Mit lehet erre lépni, hát persze, hogy egyből nekünk estek. Akkor nem érdekelt, hogy szégyen a futás, inkább a hasznos részére koncentráltunk. Végül valahogy a Megyeri úti McDonalds-ban kötöttünk ki, ahol egy pár szék is elrepült, de aztán lecsillapodtak a kedélyek.
      Visszatekintve szép idők voltak azok. :)

      1. Igen, egyszer én is beültem ott inkább a hazaiak közé, semlegesbe öltözve kussoltam végig, de rosszabb volt, mint a fenti negatív élmények :)

       1. Mi az Üllői úti, 4-1-re megnyert kupa-visszavágón ültünk hazai szektorban, azt nagyon sajnálom, mert kb. az évszázad játékát nyújtottuk és csendben kellett végignéznünk, pedig akkor már tábor is volt. :( Mondjuk a játék valamelyest kárpótolt.

        1. Na, azon mi is ott voltunk ugyanúgy a zöldek közt a hazaiban! Szidhattam is teli torokból 1-4 – nél szegény Novák Dezsőt, és a röhej, hogy a fradisták bólógatóan helyeseltek! Ettől független szar volt kussban ülni a mieink góljainál! Emlékszem, 1-0 – ról fordították meg a srácok a meccset gálajátékkal! A fradisták sziszegték, hogy ez a “f@sz” Plókai is ellenünk brillírozik!

        2. Azon én is ott voltam, sírtam kínonban hogy nem tudok tombolni akkora meccs volt. Ha jól emlékszem otthon kikaptunk előtte 1:3 ra nem?

         1. Én olyasmire emlékszem, hogy az első meccs döntetlen lehetett, vagy maximum 1 gólos vereség.
          És igen, 0-1-ről fordítottunk, ha minden igaz, Plókai és Tóth Misi 2-2 góljával.

          1. 2:2 volt itthon szerintem, klasszik RW-sen biztos is voltam benne h kiesünk. Mikor bemondta a TV hogy 4-1-re megyünk 10 perccel a vége előtt, azt hittem, valamit félreolvastak

          2. Ja és a két kupameccs között itthon a nicknévadóm bombájával még megbrúgattuk a BL-fradit. Csodás idők.

          3. Jaj, igen. Nem az a meccs volt (az odavágó), amin kb. a 3. percben már 1-1 volt az állás, ráadásul mi egyenlítettünk? (Jobb így egyesével előszedegetni az emlékeket, az utánanézés túl egyszerű lenne. :))

          4. Igazad van, nem kaptunk ki, az első meccsen 1996.04.03 2:2 lett a Bozsikban.

      2. Lehet én tudom rosszul,de a MCD a váci úton van, és nem a megyei úton, illetve,akkor amikor még nem szervezetten jártunk 95,96 előtt még meg sem nyilt.

  2. Abban az időben jártam egyetemre Pécsett, volt néhány Újpest szurkoló barátom, rendszeresen együtt söröztünk és szurkoltunk a közös ellenfél, a zöldek ellen.
   Sajnálom, hogy a két tábor között ilyen ellentét van ma már. Tudnék üdvözölni egy kiegyezést !

   1. Mintha valami fradistáktól elvett drapi lenne fejjel lefelé. :) Valamiért az újpestieket én sem utálom őszintén és sajnálom a mostani vesszőfutásukat.

    1. Érdekes dolgok ezek, csak 2 apró morzsa hozzá:
     1) Tavaly nyáron történt meg velem – valahogy akkoriban ment a nagy balhé az új címerrel a liláknál -, egyik péntek este egy helyi multiban a bevásárlást intéztem és a bejáratnál egy nagydarab fickó (kb. kétszer akkora mint én) lila pólóban régi utés címerrel a szívénél tolja ki a kocsit az áruházból, elmerengve a világ dolgain valszeg, mire én megszólítom: “Kitartás ! Ne hagyjátok magatokat. Ja én egyébként A KISPESTNEK szurkolok !” ennyi hangzott el részemről. Mire a srác felocsúdva, szinte megrémülve: “Köszi, nagyon köszi, nem kell új címer ! Amúgy Hajrá Honvéd !” Persze ez utóbbin én is meglepődtem. :D
     2) Legfontosabb családi ünnepeken pl. a lányaim születésnapja, Karácsony stb. összejön a család, atyám ugye Kispest, apósom Újpest szurkoló és tátott szájjal hallgatom a régmúlt történeteit, a sztorikat a legendákról – lásd a neveket Czibulyás Dani kolléga betolta az előző posztban -, és csak arra gondolok, így is lehetne ezt művelni szurkolók között !
     A futball: Ünnep ! Mindannyiunk ünnepe ! Talán egyszer eme pici országban is így lesz… Újra

     1. A hatvanas évek derekán kezdtem járni a Népstadion-beli kettős rangadókra. Akkoriban szinte minden alkalommal előfordult, hogy a táborok egyidőben érkeztek a stadionhoz. Az Egressy út egyik oldalán mentek a dózsások, a másikon mi, de azon kívül, hogy heccelő rigmusokat kántált mindkét tábor a másikhoz, soha nem volt verekedés. És nemcsak az újpestiekkel volt ilyen a viszony. A szünetekben mindig volt vándorlás a másik kapuhoz, amerre támadott a csapat, és számtalanszor fordult elő, hogy mi az egyik irányba, a fradisták a másikba egyszerre indultunk el, és egymás mellett mentünk el, bármiféle balhé nélkül. Nem volt szükség rendőrökre. Volt persze évődés, olykor vaskos kiszólásokkal is, de nem bántottuk egymást. Sőt volt többször “Honvéd – ………. barátság!” rigmus és egy szektorban való közös szurkolás az éppen közös “ellenségnek” számító csapat ellen. És a kipontozott helyre még a Fradi is befért, amikor épp úgy kívánta mindkét tábor érdeke.
      Szóval ezek az alkalmak valóban ünnepek voltak annakidején.

      1. Én úgy emlékszem (kicsit későbbről), hogy a kettős rangadókon a Honvéd és a Dózsa tábor mindig a fagyi ellen szurkolt, még akkor is, ha valamelyik csapatnak történetesen előnyösebb lett volna, a ftc veri a Vasast. Az angyalföldiek nem voltak ilyen gerincesek, ők – ha az érdekeik úgy kívánták, simán a ződeknek szurkoltak…
       A csúcs egy kispesti Honvéd – Dózsa (3-0 :)) volt, amikor a két tábor a nyári zuhéban a tribünön zengte együtt a “Testvériség szabadság, Kispest-Újpest barátság rigmust, és együtt szurkolta ki az Etó züllői úti győzelmével a győriek bajnoki címét a ftc előtt! :)

     2. Kisgyerek voltam még, amikor a lilák többszörös túlerőben valami edzőmeccsen betámadták a 90% nyugdíjast/békés szurkolót. Ott voltam, emlékszem, ahogy apám leküldött a kerítés mellé. Féltett. Utána meg lettek hívva és nem jöttek (asszem).

      Tinédzser voltam még, mikor a Bombázónál téglákkal támadtak. Aznap nem abból az irányból jöttem, de láttam a vérző fejű embereket.

      Felnőttem és gyűlölöm a lilákat. Ismerek persze párat, velük elvagyunk. Sosem támogatnám őket.

      1. Ezek ha jól emlékszem, már a 90-es évek vége felé voltak. Előtte volt, hogy Vácról hazafelé vonatozva az állomáson vártak minket (nem uzsonnával). Nem tudom, mivel kezdődött ez az ellenségeskedés, remélem, valaki majd leírja

  3. Nem volt kimondott vendégszektor,oda mentek az emberek,ahová akartak,

  4. “Hú de nagy bravúrral védte Brockhauser!” :)))
   Azt közben gól. :))

  5. Vitray egyik utolsó nb1es közvetítése volt ez.
   Hamarosan megszűnik ez az egész szerintem….
   Annyira kevesen járnak már ki, hogy nem fogják tudni fenntartani a nem Orbán-csapatokat.

  1. Végre valakinek “egészséges” önbizalma van a csapatban.👿 Supinyo se mer vele kukacoskodni.🤕😀

  1. Most visszafogjuk magunkat, teljesen olyan, mintha meccset nyertünk volna.

   1. Meccset nyertünk? Az milyen? Olyan régen volt bajnokin ilyesmi.

   2. Ha meccset nyerünk, az a világ rendje, mit irkáljunk össze-vissza? :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.