“Napikispest 2019.01.03.” bejegyzéshez 65 hozzászólás

 1. Ez szerintem is ultragáz, kezd a tesójára emlékeztetni. Viszont az NSO híre olyan szempontból bejöhetne, hogy Piliknek is búcsút intünk.

  1. A hírbõl azt veszem le h nekünk nem kellett feltétlenül Bobál, õ jött volna…

   1. Rosszatom!!! AtomCsirkéket a húslevesbe, de azonnal… 😜

 2. “Szerető Krisztofert, a Stoke City 18 éves, utánpótlás-válogatott szélsőjét csábíthatja haza a Ferencváros” (csakfoci)

   1. Nem hülye de a fradi letesz neki havi 15 misit és haza fog jönni…. Állami segitséggel ezek a hernyók azt csinálnak amit akarnak

     1. Ok hülye…. De elücsörög ott 2 évet a padon és keresett 2-300 misit…. És gyakorlatilag megérkezett!
      Utánna még elmehet pár évre kisvárdára havi 5 misiért és az egész családja el van 40 évig ha nem segghülyék
      Egyetlen esély lenne ha országosan tüntetnének a szurkolók a kivételezett klubbok ellen. Egyetlen szurkolói dalt nem hallottam még valamelyik szurkoló tábortól ami boncolgatná a problémát…..

      1. Szurkoló is alig van, sőt a rendszernek nem is érdeke, hogy legyen, szóval ez esélytelen.

       1. Mi énekelhetnénk ilyesmit tele torokból… Minden meccsen 1000 ember a mag

        1. AZ mondjuk igaz, hogy “otthon” meg a pancser “arénában” nem lehet nem meghallani 1000 embert :)

         1. Minden fordulóban lehetne tolni teli torokból…….Mondjuk Viktorhoz címezve a kérdéseket és magunk megválaszolva egy felelgetős vers formájában vagy csak dalba foglalva…….1-2 forduló után a média is felkapná….halisták is átvennék, meg lehet más szurkerek is….

          1. Ez inkább politikai probléma, ugyanez megy a közéletben, a gazdaságban, mint a fociban, szóval amíg Orbánék hatalmon lesznek ez lesz, attól hogy 1000 ember kiabálva szidja a meccsen a rendszert nem fog történni semmi, de ha ki megy 20000 ember utcára Bp-n és kiabálnak telefonvakut kapcsolnak, esetleg meggyújtanak 1-2 füstgránátot akkor sem…Szóval ez van, túlélésre kell most berendezkedni :)

          2. Lehet leszarnák de 4-5 klubnál menne az nb1-ben akkor annak lenne visszhangja…és lehet tolnának több lét akár nekünk is hogy ne legyen annyira egysíkú ez a kupleráj. Hiszem ha minél több fronton tolják ezeket a dolgokat, akár a közéletben, gazdaságban valamilyen hatása lenne……

  1. Sajnos szerintem erre hosszútávon számíthatunk. Lesz egy erős utánpótlásunk (már most is az), de a pénzzel – államilag pénzelt, gazdagabb klubokkal szemben – nem tudunk majd versenyezni. A “Mi” szerepünket erre szánták. De, nem baj! Aki menni akar, az menjen! Azért remélem az Akadémián komoly hangsúlyt fektetnek majd a gyerekek képzése során arra is, hogy megtanulják a klub múltját, értékeket. Azt is látni fogják, hogy a fradiban 100-ból egy tehetség fog befutni, az ottani közeg, morál miatt. Akinek van esze az láthatja azt is, hogy a Kispestből is lehet válogatott, ill. eligazolhat külföldre is. Példát kell nekik mutatni, pl.: Baráth, Vécsei, Nagy Geri, stb., akik végigjárták a számárlétrát, és nem köptek szembe senkit!

   1. Egyetértünk (kivéve, hogy szerintem baj :)).
    Jól látod, ennek a modellnek nagyon fontos része lenne az akadémistákba belenevelni valamiféle kötődést, még manapság is, amikor az ilyesmi egyre kevèsbé működik. Talán rossz példa, de vállalom: szerintem kéne az MFA-ba (meg a klubba is) pár Kovács Kálmán-féle honvédos arc, fradipatkányozós hozzáállással. Persze már az akadémia elnevezése is mutatja, hogy tényleg csak arra ítéltettünk Himihumi és a pénzét adó nagyobb kutyàk részéről, amire célzol: mi csak neveljük ki a tehetségeket a – jelenlegi – nagyoknak, miénk lehet a maradék, amivel nem zavarunk sok vizet.

    1. Igen, a kötődésre gondoltam, és a sokat emlegetett klubhűségre, ami tudom, hogy már ritkán kerül előtérbe. A régi játékosok, legalább óraadóként tényleg visszajöhetnének. Szurgent, Kovács Kálmi, Pisont, Esterházy, stb., vagy mondjuk a Döme (tudom, ez most elképzelhetetlen,de miért is?) tartana egy edzést a saját nevéről elnevezett pályán, szerintem a gyerekek azért nem felejtenék el azt az órát…és Komora Imi bácsit is behozatnám egy félévben egyszer, hogy meséljen egy kicsit a gyerekeknek! :) Igenis a régi játékosok, klubhoz kötődök is egy kicsit érezzék magukénak az új utánpótlás centrumot. Mi szurkolók, már ezzel is beérnénk.

     Szerencsére egy Pisont Pista azért ott van, még ha nem is szervesen az oktatás kapcsán, de napi szinten láthatják a gyerekek, remélem felismerik… Vagy, a Kaszás Kálmánt kellene “klubtörténelem” órára behívni. Szerintem, nem lenne gond!

     1. 10/10 Egyébként Dömét többször láttam VÖRÖS-FEKETE! smarttal… 😉

    2. “…mi csak neveljük ki a tehetségeket a – jelenlegi – nagyoknak”

     Ez a kiscsapatok sorsa…

     Amúgy az akadémiáknak épp az a lényege, hogy eladható árut termeljenek a piacra, és ha el lehet adni, akkor el is adják, mert abból van a profit. Ez a szisztéma nem a klubhoz való kötődésről szól, ami a futballról egyébként általában elmondható. A játékost is az érdekli elsősorban, hogyan tud minél jobban megélni a “szakmájából”, ami teljesen természetes emberi hozzáállás.

     Valakinek nagycsapattá kellene tennie a Kispestet. Olyan nagyycsapattá, ahol ott akarnak maradni a legjobbak, mert megéri nekik. Mindjárt megoldódna az idézet szerinti probléma.

     És még a klubhoz való érzelmi kötődés is ettől alakulna ki. Mert a süketeléstől nem fog, legyen az mégoly emelkedett is… :)

     1. nagy részével egyetértve, azért az érzelmi kötődés nem a pénztől szokott kialakulni… :)
      elég fura érzelmi konstellációk alakulnának a világban, ha pl. a prostik kezdenének érzelmileg kötődni mindenkihez, akitől pénzt kapnak…. :D

      1. Azért gondolom azt te is elismered, hogy sokkal könnyebb azonosulni olyan munkahellyel, ahol az embert nemcsak “erkölcsileg” ismerik el, de anyagilag is. Az azonosulásból ragaszkodás lehet, abból meg az, hogy meg is szereted azt a környezetet, És lehetne sorolni mára legendává lett egykori játékosok neveit, akik nem születtek kispestinek, de itt (egy nagycsapatnál) vertek gyökeret, nem annál a szintén nb1-es kicsinél, ahonnan hozzánk kerültek.

       Ezt a jelenséget pedig nemigen tudom akár távoli összefüggésbe hozni az általad felhozott példával, akárhogy erőltetem a képzeletemet… :)

     2. Teljesen igazad van, de néha valami kis sikert a “süketeléssel” is el lehet érni. Emlékszem olyan esetre, amikor pl. egy játékosunkat vitték volna a zöldek, közelebb a válogatottság, jobb megélhetés stb., de akkor volt a klubnál 3-4 ember, akik elvitték biliárdozni, néha csak zrikálták a dologgal, esetleg a legváratlanabb pillanatokban csak egy-egy szóval, poénnal utaltak rá.. Belemasszírozták az agyába a maradást, hosszabbított is. Az ilyesmi is számít, persze nyilván közel sem annyit, mint egy tripla fizetés, de a zöldagyúak is hülyítik ám ezerrel, nagyon profin a kiszemeltjeiket, ők is süketelnek a maguk oldaláról.

    1. Paintsil is innen indult…
     Egy Fradi pont ideális egy feltörekvő támadójátékosnak, hiszen idehaza a Fradi többnyire támad, lehúz két-három jó idényt, 22 évesen még mehet Belgiumba, Lengyelországba, onnan meg újabb két-három év után 25 évesen bármelyik elitligába
     A Stokeba meg lehet, sosem kapja meg a lehetőséget, mint Kádár a Newcastleben és később kell hazajönnie szégyenszemre.

     Nagyon szomorú ez, de elsősorban számunkra… Májer és Banó kivételével az összes többi srác gondolkodás nélkül aláírna oda, ezért is kell megbecsülni nálunk ezt a két srácot, egy kicsivel több van bennük emberileg, mint az átlag szerintem.

     1. Szerintem meg ha lehúz 2-3 évet becsületesen a City- ben, oda megy ahova akar. Hangsúlyt a becsületesre szántam.

      1. Nyilván, ha meg a Barcelonában húz le 2-3 évet, akkor akár vissza is vonulhat 22 évesen…
       A Stoke Cityben, ami amúgy az egyik legrakkolósabb focit játsza, nem biztos, hogy valaha lehetőséget kap, ahogy Németh Krisztián, vagy akár Gulácsi sem kapott.

     2. Szerető azért nem 1 Paintsil… és a fradi sem arról híres, h feltörekvő magyar fiatalt építgetne

  2. Nagy hibát követ el, ha a Fradiba megy,.Az egy játékos temető a fiataloknak..

 3. Több mint érdekes:
  Supka: Vadócz (Hidi) és a belső védő posztjára keresünk embert.
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-supka-attila-tobbet-var-a-volt-liverpool-tamadotol-2676825
  Ehhez képest Bobál Dávid meg a Paksba igazolt…
  Vagy van valaki a háttérben, akinek esély van a leigazolására és minőségibb játékos, vagy Supka nem látott igazán sokat Bobálban, vagy túlságosan sérült/túlságosan sokat kért. Ez érdekes fejlemény számomra… Egyben sajnálom is, Dávidban pont azt a győztes típusú játékost láttam, akire szükségünk van.

   1. na jó…ne legyünk maximalisták.
    nem így hívják, de így van értelme… Hippodrom… :)
    ui. qrvára ciki…

      1. Megha lenne egy Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Ossas nevu jatekosa,meg is tudnam erteni.De igy?

 4. Különösen tetszik, hogy Supka NGOG-ot kiemelte.
  Csak azt az apróságrot felejti el megemlíteni, hogy amíg volt aki tudott a középpályán épkézláb labdát adni, addig nem játszatta, utánna meg egyszerűen nem volt szinte egyetlen használható indítás sem.

  1. Ez az őszi idény lényegre törő , egy mondatban összefoglalt igazsága. Na ezen kell változtatni, meg Botit pótolni , ami nem lesz könnyű.

 5. Akkor Én is reagálnék: T. Vezetőség! Kérdésem: Holdkompot mi a búbánatos, rezesvalagú fityfenéért igazoltuk 7 hónappal ezelőtt???!!! 😒 Kidobott idő, figyelem, fókusz, energia, pénz, stb…
  Nem tett jót Neki sem, a Stábnak sem, a Klubnak sem, Nekünk sem, Nekem meg nagyon nem, 2 db. Kupameccsen láttam Őt élőben, hááát… No comment! 😒
  Ez már a 65.000.-ik ilyen esetünk, miért kell ezt erőltetni??? Deák dettó, Pölőke dettó!!! Olvastam a honlapon, hogy Scout-training lesz az Akadémián! Végre, azért érjünk már el 13 év alatt egy szintre, ha kérhetem!!! Ez a “Mai fociban” nagyon alap, ráadásul Nálunk ez remekül működött, akár a 90′, akár a 2000-es éveket veszem alapul (Plókesz, Illés, Csehi, Cseh, Dubecz, Forrai, Emeka, Negrau, Sasu, etc, etc…).
  Szóval most már meg van az infrastruktúra totál, Úgyhogy: Munka, munka, munka! Szemetek: Akár a sasé, fületek: Akár a rókáé legyen! Jó munkát, szép, kihívásokkal teli, megérdemelt sikereket, tiszta játékot, becsületes sportévet kíván az egész stábnak, a Vasutas. 🙋

  1. Érdekes módon, ugyan az a menedzsere a Holdapfnak meg a Supkának is.Gondolom ez csak puszta véletlen, és nem kell rosszra gondolni.Azért az érdekes hogy a nem régi bajnokcsapat nagy része már máshol van, és azóta igazolt játékosok 99% kuka.

  2. Engem az, ha egy nb2-es fiatalt, aki valakinek feltűnt, hogy tehetséges, kipróbálunk, nem igazán zavar. Az ilyesmi jól-rosszul elsülhet, ha előbb levonjuk a következtetést (Holdampf) talán jobb is, mint utóbb (Deák).

   Alapvetően az se zavar, hogyha valaha már teljesített, de jelenleg formánkívüli játékosokat próbálunk újra felépíteni. Ebben nagyon pozitív példa Marci, még kérdéses Tischler, és úgy tűnik nem jött be Pölő.

   Ami jobban zavar, az a noname külföldiek igazolgatása sokszor “a nincs más, jó lesz ő is” alapon. Tavaly télen (hogy ne menjek túlságosan vissza) szinte egyértelmű volt, hogy a jó Kossuth nem elég jó Supka szerint, de aztán mégis szerződést kapott, mert nem volt jobb (vélelmezett ár/értékben pláne). Kérdés persze, hogy minek, mert szerintem nélküle is meglett volna a létszám. Mostani nyár újabb számomra megfejthetetlen talánya a középső (irányító) középpályás kérdés. Nyilvánvaló volt, hogy Vadócz ideig-óráig, így kerestünk. Hívtuk, ha jól emlékszem Komant. Ok, jó ötlet, Eppel irány, de nyilván itt mások voltak az elképzelések, nem sikerült idehozni. Jött Pillik próbajátékra. Nem igazán felelt meg, elküldtük. Jött Nikola Mitrovic próbajátékra, aki anno az Újpestben és a Videotonban is kimagasló irányító volt. Nem tudjuk mi történt, de másnap-harmadnap leigazoltuk Pilliket (mondván, hogy Vadócz szintű játékos (!)). Mitrovic aztán elment egy (oké azeri) csapatba, de végigjátszotta mind a 13 meccset, rúgott egy gólt, adott 4 gólpasszt.

   Engem ez a trend zavar. Nem tudom mennyivel kért többet Mitrovic, mint Pillik, de mindenki tudta, hogy Mitrovic magyar szinten kiemelkedő lett volna, erre inkább a stáb által már elzavart Pilliket hozzuk. Már csak az a kérdés, hogy minek. Ha Mitrovic túl drága, akkor igazán eljátszhatta volna a posztot Banó-Szabó, ennek legalább lett volna értelme hosszú távon. És ez nem az első ilyen, ahol már megtanulhattuk volna, hogy a padra igazolni és félév múlva sok sikert kívánni nem a legjobb ötlet anyagilag. (Tudom, Holdampf is félévet kapott, de nekem más kicsit a két story).

     1. asszem nálunk csak 4-5 meccset játszott (aztán megsérült, a vb után pedig súlyos autóbalesete volt Finidi esküvőjére menet, vagy utána), de ritka jó légiós volt.. egyszer Vácon egy szögletnél úgy lepattant róla Koszta, hogy utána csak ijedten nézett :)

      1. Igen a Váci meccsre én is emlékszem, nagyon jól játszott

    1. Jó játékos volt. Most pontosan nem emlékszem mi lett vele.Lelőtték vagy kiraboltàk azután komàba esett?

    1. Nem zörög a haraszt, màr azt mondom..Amúgy már hallottam én is, varga r-fidi összefüggésben.

     1. szerintem több volt az ilyen hírekből a kacsa, mint ami bejött.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.