Napikispest 2019.01.15.

 • Hemivlog // összefoglalva: (via digisport)
  • kölcsönbe érkezik egy fiatal irányító középpályás, de csak fél évre. Ma van az orvosija, ha átmegy rajta, délután nevet is mondanak. || update // az NSO úgy tudja, hogy egy Észtországban játszó grúzról, név szerint Zakaria Beglarisvili lehet a titokzatos igazolás. || még egy update // le is igazoltuk!
  • egy jobboldali középpályás is megy velünk törökbe. Próbajátékosként. update // az NSO fent linkelt cikkében egy algériai jobbhátvédről ír, talán róla lehet itt szó. || updateupdate // már hozzá is tartozik névMohamed Mezghrani
  • lehetséges még egy kilences is, akit nagyon néznek. Róla ennyit mondott mindössze.
  • kapust, csatárt és védőt nézünk távlatilag – mindezt azután említi, hogy felsorolja, Grófnak, Danilonak és Holendernek nyáron lejár a szerződése.

“Napikispest 2019.01.15.” bejegyzéshez 111 hozzászólás

 1. Nézegetem az igazolási listákat. Eddig a Fradi és a Vidi húzott bele, a többiek inkább gyengültek eddig, mint erősödtek. Tőlünk Baráth és Hidi az igazi távozó, a többiek erősen perememberek voltak. Kiváncsi vagyok ki lesz a kölcsönbe érkező, és a próbázók milyen szintet képviselnek. Jó lenne, ha 1-2 fiatalt is sikerülne beépíteni.
  Amúgy nézem a híreket. Prossert azért nem játszatta a Sepsi állítólag, mert nem futott eleget, erre a DAC leigazolná? Itt valami nagyon nem kerek…

   1. Biztos nem bírta el azt a nyomást, hogy megint centert akarunk igazolni a 4 centerünk mögé, meg hogy azért csak félévre jönne valaki, mert amúgy pénzt kéne adni érte. Szerintem a honlappal nem tudott megegyezni Hemi, és közös megegyezéssel szerződést bontottak, további pályafutásához sok sikert kívánunk. xDDD

 2. Ez a csávó volt az, aki a szintén észt bajnokságban 46 (!) góllal lett gólkirály.
  Aztán rögtön leigazolta a Pápa, amelyben olyan veretes teljesítményt nyújtott, hogy összesen 4 meccs jutott neki… 0,00 góllal…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandrs_%C4%8Cekulajevs

  Volt még három másik is, Tarmo Kink és Ajhupera, vagy ki, ők jó teljesítményt nyújtottak, igaz, korábban komolyabb bajnokságból is felfigyeltek rájuk.
  A harmadik szintén Pápán próbálkozott, valami több tucat meccset lenyomott az észt válogatottban, de a Pápánál kemény 12 meccsen jutott szóhoz..

  Szal a gólmutatók semmit nem érnek, majd a játéka dönti el, hogy mit tud.

  1. Mindenesetre érezze otthon magát Kispesten, és tegyen meg mindent a csapat sikeréért. Isten hozta!

  2. Te most kiről beszélsz? Akit belinkeltél a wikipédiáról, az nem Beglarishvili, hanem valami
   Čekulajevs. Miért beszélünk róla?

   1. példaként tettem be, hogy az észt bajnokságban elért kimagasló gólmutatók egyáltalán nem jelentenek garanciát még az nb1-ben sem a sikerre..

 3. tudja vki, h ki lehet az a kölcsöngyerek ?
  klasszikus befejező ? akkor mi a faxnak tisi ?
  miért nem lehetett elküldeni (másokkal együtt).. ?
  persze Bobál már nem fért bele… :/
  és ismét “Hollander”…basszus, 10 éve van nálunk a csávó! :)

  1. Olyan kurva nehéz leírni normálisan a nevét szerencsétlen Holendernek? végülis nemrég óta játszik nálunk…

   1. végülis mit várunk az öregtől, ha SA hetente X alkalommal látja, írja le Filip nevét és ő is hollanderez… ez milyenmár ?

 4. Baromi sok játékost vesztettünk télen, az érkezőknek bombának kéne lenni. Az meg szokásosan aggasztó, hogy a felsorolt 3 játékost vszeg hagyjuk ingyen menni, és inkább olcsóbb alternatívát keresünk, mintsem jobb fizetést adni a már bizonyítottaknak marasztalásképpen

 5. Reméljük nem Csernik a fradiból, ahol most “kissé” túl sok a középpályás…

  1. durva vicc lenne… én azt nem értem, hogy miért nem lehet Gazdiból 1 irányítót faragni?
   szűrni, futni ott lenne Geri, Banó + Bamba
   szerintem minden adottsága megvan hozzá és az up. válogatottban nagyjából ezt is játssza (persze ott a taktika is úgy van alakítva, hogy van kiket indít a széleken vagy ahol épp beindulnak).

   1. Mert nem tud emberhez passzolni. :) Én egyébként edzőtábor helyett egész télre bezavartam volna a srácokat kispályázni, mert fájdalmas nézni, hogy 3-4 méterre sem tudnak pontosan egymáshoz passzolni.

    1. értem én az iróniát, van h néha Te is ráérzel, de most pl nem annyira… :D
     szóval… szerintem sokkal többet ki lehetne hozni belőle ezen a poszton, mint hogy idejön félévre vmi máshol meg nem értett, fölös zseni…
     ui. a kispályával totál egyetértek!!

     1. Erre az iróniára most azért nem éreztem rá, mert nem iróniának szántam. :) Gazdi egész ősszel élen járt eladott labdákban, a mellépasszoltakon kívül nagyon sok esetben addig gondolkodott, míg a mögüle érkező ellenfél leszerelte. Nagyon kedvelem, de évekbe telne irányítót faragni belőle. Támadásban egy dologban nagyon erős, szabadrúgások kiharcolásában, de ősszel sajnos a szabadrúgásaink még a passzainknál is borzalmasabbak voltak, reméljük az új fiú ezen is tud változtatni.

      1. ezek szerint nem láttad az up. válogatottban milyen labdákat osztogatott.
       az ősszel csúcs xar volt a komplett középpálya, ez nem kérdés, nem is erre gondoltam építgetni.

       1. Nem láttam, de talán up. válogatott meccsen még az nb1-nél is alacsonyabb a színvonal. Ezt most csak azért mondom, mert kosárlabda “pályafutásom” során sok helyütt játszottam, ahol remek labdákat tudtam osztogatni, de volt, hogy olyan színvonalú helyre tévedtem, ahol arra sem volt időm, hogy körbenézzek, már nem volt nálam a labda… Nagyon nem mindegy, hogy milyen nyomás van az emberen, és hogy mi az a nyomás, amit még megfelelően tud kezelni.

 6. ez az új csávó, hát, nem tudom… Pilik a videók alapján jobbnak tűnt..

  1. Azert a 36 meccs 30 gol 24 golpas eleg szep mutato meg ha egy eszt ligaban is, tamado kp kent 155 m 62 g 81 gp is eleg szep mutato

   1. semmit nem jelent, nézd meg a videóban a gólokat és az ellenfél kapusainak, védőinek teljesítményét…
    Nagyjából nb2-es szintűnek tűnik a bajnokság.

    1. Az is igaz amit mondasz és látható is a videon, de azért csak volt az Ajax làtókörében, vmint otthon is felkuzdotte magàt egy TM-s 500-ra.Bizakodjunk.

      1. Az egy másik kérdés. Mi lesz ha bejön? Van e opció rà vagy ha kikeveredunk a kupàra megint lécel az első meccs előtt, mint a többiek? !:-D

       1. Nem kell. Vázolom az eseményeket. Első meccsen lesérül, kezeljük, és az utolsó bajnoki végén még beugrik sántán 15 percre, Délután pedig már repül is hazafelé.

     1. inkább gázos… Ugyanis az Ajaxtól pár hónap után elzavarták a wikipedia szerint. Azóta pedig nem látható, hogy komolyabb csapatok érdeklődtek iránta és még a rendkívül erős észt válogatottba is csak egyszer tudott bekerülni…
      De igazából nekem a mozgása nem tetszik annyira a videókon, nem látom benne azt a nagy potenciált, így a videók alapján. Majd az edzőmeccseken meglátjuk.

      1. Értem én, de ez van. Még annyit, hogy azért az Ajaxba nem fúj be a szél csak úgy tehetségtelen gyereket még egy negyedóràra sem.

       1. Nézd, legyen igazad és derüljön ki róla, hogy valójában ő az észt Messi. :-)

      2. Grúz válogatottat akartál írni, ugye? Ahogy elnézem nem nagyon szereti fölé bikázni a labdát, inkább okosan lő kapura!

   2. Na, ezek a számok nagyon rendben vannak, ez nem vitás. Sőt!

  1. Az Nso cikkében lényeges elírás, hogy a grúz srác nem 2008-ban volt ilyen gólgazdag, hanem a 2018-as (téli-tavaszi, 2018. november 10-én végetért) szezonban:
   https://www.transfermarkt.de/zakaria-beglarishvili/leistungsdaten/spieler/139040/plus/0?saison=2017

   Egyébként azt mondta Hemi, hogy fiatal irányító, ő már 28 éves, én a fiatal alapján 25 alattira gondoltam vagy még fiatalabbra, node mindegy is, majd látjuk délután ki repül törökbe.

   1. az öreg önmagához képest mondta fiatalnak :)
    mindenesetre, ez tényleg komolynak tűnik.
    a jobb oldali védő azt sejteti, hogy Heffler talán beljebb húzódik (tolódik :) ), ami jól jönne, ha az új ember tud futni és beadni.

    1. Ez nem lenne egy hülye ötlet, Heffler futni úgysem tud, a jobboldali belső védőt el tudja játszani, a futó meg kell a jobbszélen. Amúgy meg remélem Uzoma végre kezd a fradi ellen, és akkor már nem is nézünk ki rosszul :D

    2. Supi azt mondta egy interjúban, hogy konkurenciát szeretne Hefflernek, ezért jönne jobbhátvéd.

  2. Na megyek mezt feliratoztatni, ez kerül rá: ზაქარია ბეგლარიშვილი
   Így hívják a srácot grúzul. :)

   1. és még dekoratív is :)
    csak nehogy betűtévesztés legyen benne….
    ui. lehet h azt írtad ide : Hollander :)

 7. Bejelentették a grúz gyereket, Zakariást, fél évre (15 meccsre) jött…
  Vagyis, ha jól játszik, lép Kövesdre, ha rosszul, megy vissza Észtországba.

  1. Ne legyünk pesszimisták. Jól játszik, 3 hónap alatt kialakul a kötődés, annyira megszereti Puskás klubját, hogy ócsóért is aláír további 3 évre. :)

 8. Ha tényleg Beglarisvili akkkor lehet benne potenciál. Nem vándormadár tipus a csávó, átlag 2,5-3 éveket lehúz egy helyen (Tudom kölcsönben jönne, de lehet ott vételi opció is!) Félmillió euróra tartják az árát de nem ér annyit.
  Ami viszont lényeges : Ajax nevelés ! Vagyis belesujkolták a gyors egyérintős futball , ami jól jöhet nekünk a lassú körülményes, labdasimogató totyorgás felgyorsítására.

  1. Nem Ajax-nevelés… Pár hónapot fordult meg ott, miután 17-18 évesen (mint most Cipf) bemutatkozott az észt élvonalban.
   Pár hónap alatt semmit sem neveltek bele.
   Ettől még persze lehet jó, majd meglátjuk a Ludogorec ellen 3 nap múlva.

    1. :) Semmi, csak nem akarom beleélni magam előre, aztán megint jön a koppanás. :) Nem azt írtam amúgy, hogy biztosan rossz lesz, csak annyit, hogy lássuk játék közben is futballozni, hogy mozog, hogy passzol, stb.

      1. ha csak az elsö bajnokin meglepetest okoz a fratyi ellen, mar megeri :)

 9. mi történt a klubhonlappal reggel óta?
  Ha estig nem állítják vissza, törölni kell a mai napot a naptárból és holnap ismét január 15. jön.

 10. Csak nem Ádám Martin a center-jelölt? Most olvasom, hogy szerződést bontott a Vasassal, és rövidesen aláír új klubjához.

 11. Eléggé szívás ennek a grúz srácnak a neve, jó kis nyelvtörő. Remélem sok gólt lő nálunk, de tartok tőle, hogy mire a szpíker bekiabálja a gólszerzőt, addigra a középkezdésen is túl leszünk.

 12. Na már be is jelentették :D kíváncsi vagyok, jó lenne, ha a fradinak már beköszönne :D egyébként a három vélhetően nyári távozó helyére én nem félek, ami a pótlást illeti. Ha tényleg hozunk még egy centert, akkor Danilo mehet, mert eléggé indiszponált mostanában. Azt sem szabad elfelejteni, hogy van egy Lukács Danink éppen újpesten kölcsönben, ő még jó is lehet Filip helyén. És akkor még a nyáron Májer is visszajöhet kölcsönből. Kapus poszton meg az elmúlt időszakban jó kapusokat hozunk, tehát nem félek.

 13. Bele se merek gondolni, micsoda játékosok alkothatják a grúz válogatottat, ha Beglarisvili ilyen gól+gólpassz mutatóval huszonnyolc évesen csak egyszer fért be oda!

  1. Lehet a komolyabb bajnokságban való szereplés a mérvadó…

 14. Mondjuk ez a kép nem túl előnyös… Mint egy szöcske a fűben :) Igazán odafigyelhetnének erre is a klubbnál, hogy komolyan vegyenek minket

 15. Most ez a Baglyasvili csatár vagy középpályás? Középpályás ilyen mutatókkal csak teremfociban létezik.

 16. nso-ról egy komment: Az észt bajnokságban van 3 kiemelkedő csapat, akiket 20 pont lemaradással követ még 3, aztán 4 kutyaütő, általában 36 meccsen 100 kapott góllal. És ez ellen a 4 kutyaütő csapat ellen 4x is játszanak. Ha hozzávesszük, hogy az észt csapatokat még a mi fiaink is könnyedén verik, akkor el lehet képzelni milyen erőt képvisel az a bajnokság.
  Utánanéztem a grúz statjainak, a 30-ból 17-et ennek a négy csapatnak lőtt, a maradék 13-ból 7 pedig büntető volt.
  A másik két kiemelkedő csapat ellen 8 meccs / 3 (mind 11-esből szerzett) gól a mérlege.

  1. Nekem nincsenek nagy igényeim. Én már annak is örülnék, ha lenne valaki (Gazdag Dani most rád nézek virtuálisan!), aki ki tudná normális labdákkal szolgálni/ugratni a 2 aktuálisan játszó csatárt. Mondjuk 2-3 kulcspassz / meccs, illetve 4-5-ször hiba nélkül egy háromszögelés. Ha ez egy grúz gyerek, ám legyen. Mind az 58 kg-ját szeretettel várom.

  2. Egy próbát megér, amúgy szerintem a Nagy-Gazdag-Bamba trió sem rossz, plusz Banó.

  3. Nézzük pozitívan. Ezek szerint ő a 3 kiemelkedő csapat egyikében játszott? Hoppá, nincs több kérdésem. :)

  1. Legalább az agya ne legyen izom. :) Végül is irányító, oda ész is kell.

    1. De sajnos azt is látni kell hogy ő az egyetlen aki egy épkézláb beadást tud adni ebben a keretben :/

  1. Nb1es szinten Minõség is lehet, 24 éves, De volt 47 meccse a holland kettõben, jó felépítésūnek és mozgásúnak tūnik.
   Viszont van két idén 20 éves jobb hátvéd reménységūnk, Erdélyi és Kovács…
   Hmm.. Nehezen tudok erre mit mondani.

   1. Sajnos Supka nem igazán a fiatalokat preferálja így ennek a srácnak több esélye van mint pl Kovács Nikonak

 17. Hemi Papa! Nem tudom,meddig maradhatsz még velünk, HA eladtad a klubot, remélem még sokáig! Köszönet és respect az elmúlt több,mint 12 évért, a bajnoki címért,a két kupagyőzelemért és a sok tehetségért!
  HA már nem a tied a klub, csak kötelezettség,h még velünk maradj,akkor tudd,h aggódunk,jobban,mint 12 éve! Attól,hogy teletömnek közpénzzel és megrendeléssel egy-egy haveri bagázst,még tudás és szív nem lesz ahhoz,h egy ilyen nagy múltú klubot megfelelően irányítsanak hosszú éveken át! De legalább CR2 együtt homokozhat ezentúl a tolvaj haverjaival…

 18. Érdekes a sok különböző vélemény , vékonyka nem úgy mint Tischler ,túl sok gólt rúgott nem úgy mint Tischler …
  Nincs semmi problémám Tischlerrel és mindegy ki rúg gólt vagy ad gólpasszt csak történjen valami változás végre.
  Néhány éve amikor Tischler eligazolt felcsutra egy edző mérkőzés után a tv a Bozsikban azt kérdezte apámtól mi a véleménye megváltja -e Tischler a világot faterom azt mondta az kizárt nincs abban a srácban olyan sok .
  Ekkor még nem gondoltuk minket is fog boldogitani.Termeszetesen sok sikert kívánok a további Honvedos és bármilyen pályafutásahoz .

 19. Itt ez a …vili. Azt nem értem, hogy ennyire “menő” a mutatói és az ára alapján, és itt vagyunk “mi”, csórók, akine nincs pénze a vételárra… Mi a jó abban, ha nekünk kölcsönadják?! Nekik legjobb esetben felfigyel rávalami ner csapat?

  1. Náluk szünet van most. Márciusig biztos nem kezdődik a bajnokság, addig itt játszik, edzésben van, remélhetőleg segít nekünk, majd kölcsön után visszatér a klubjához júliusban, és folytatja a bajnokságot ott még több meccsel :) ki van ez találva :)

 20. Egyébként nekem lenne ötletem a kilencesre!
  Lovrencsics Balázst elengedi a fagyi…
  Lehetne ő az új Eppel! Megvannak a képességei hozzá.
  Bár lehet, hogy ő majd a Kisvárda- Kövesd tengelyt erősíti majd inkább.

   1. Rebrov ezeket a tankokat nem szereti… Doll hozta a tankokat, most építik le őket. Böde hamarosan out, Lovrencsics már out.

    1. Könyves Norbert, a DVSC támadója a télen klubot válthat és “egy másik magyar csapatban folytathatja pályafutását”. A felek már tárgyalnak a játékos sorsáról, amely hamarosan eldőlhet. (haon.hu)

     Azért ez is megfontolandó így láttatlandban.

     1. Ööö, igen ő is egy lehetséges Eppel utód. vele is kiegyeznék.

     2. Paks, Kövesd vagy alcsútdoboz lesz a célállomása, nem fog hozzánk jönni. Pedig én nagyon örülnék neki.

 21. Mikor utaznak ma ? Egy szó sincs a honlapon az utazó keretről ??? Kiváncsi vagyok a fiatalok közül kit visznek!
  Az irányítót már tudjuk,mint irányító nagyon sok gólt rúgott ? A j.szélsőt is pedzegetjük,a középcsatárt is említette Hemi és még egy játékosról beszélt ( 4 játékos ) de arról nem tudunk semmit,milyen posztra lenne ???
  Latabár többet tudsz ??
  Most jelent meg a honlapon az utazó keret 3 fiatal játékos Cipf,Szendrei,Temesvári és a kapus Berla.Nem utazott Majer Milán és Kovács Nikolasz !

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.