“Napikispest 2019.01.23.” bejegyzéshez 226 hozzászólás

 1. ha a masodik

  felidoben
  voltunk mezönyfölenyben
  akkor a fradi ellen
  a cipf-szendrei-bano
  harmas kezd
  a közeppalyan,
  mint ma a masodik
  felidöben?
  :) :)

 2. Hemi és a marketing egy icipicit túltolta ezt az emléktárgyat a régi stadionból… 5000 egy olyan székért, amelyet a nap szétszívott… no comment.

  1. Jó nyilván, ha jó állapotú műanyag széket akarok venni, akkor bemegyek az IKEÁ-ba, agy Obiba vagy valamelyik hipermarketbe, és ennyiből veszek egy sokkal jobbat. De itt nem ezen van a hangsúly. Hanem, hogy kapsz egy darabkánt a Honvéd történelméből. Tény, hogy csinálhatná azt is, hogy mondjuk 5000 széket ad 500 forintért, a 300 széket 5000 forint helyett, de úgy gondolom ennél sokkal nagyobb faszságokra is kiad az ember sokkal többet….

  2. Hemingway üzletember, ezért jól tudja: amíg lószar van, veréb is van.
   Mint a cukrot, úgy fogják vinni. :)

 3. Szponzorquestion:
  Szerintem valami körbiznisz lehet, úgy tudtak szponzort mozgatni felénk, hogy ezek a cégek nem egyedül, hanem egyenként dobnak kis pénzeket a klub felé, és abból történhet a klub – kismértékü – támogatása.
  Esetleg egy cégcsoportról, adott esetben tulajdonosi összefonódásról lehet szó.
  Remélem, hogy nemcsak TAO-támogatas ellenében kérték a logojuk feltüntetését, hanem valami plussz jön.

  Annyiban örömhir ez is, hogy a buta pletykák, ezúttal arról, hogy Hemi riasztja el a mezszponzorokat, természetesen utólag ismét falsnak bizonyultak, mert szó sincs ilyesmiröl.

  1. Hanem ki riosztotta el 12 évig?!Talán én? “Szerintem, meg buta fals pletykák,esetleg, körbiznisz “. Hihetetlen!

   Komolyak tényleg ezek a felragasztgatott matricák annak a kb.100-200 embernek, akik más ugri-bugri csapatok netes oldalàn próbàljàk kihàmozni a hátsó kisfüvesen valahol törökbe, vajon mi a f@sz van ránk írva! Biztos baromira megérte ezeknek a cégeknek is. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoltàk azok is.Hacsak nem az nyeri a “tendert”, akinek a 15.perc tàjékàn még nem jött le.

   1. Igen, te riasztottad el őket.
    Mert negatív szemléketű vagy bazmeg!
    :)))

    1. Ha…. haha, hahaha!

     Én nem mondok semmit feltételezések alapján. Ha valami kis színvonalat szeretnél vinni a klub PR-munkájába, neked sem kellene.

     Ami meg az 5 méterről kihagyott helyzetet illeti – bár már többen is helyre tették az okoskodásodat – csak annyit tennék hozzá, hogy ilyesmi Kozma Misivel is megesett gyakran, amire te is emlékezhetsz. Csak éppen nem volt probléma, mert olyan spílerek voltak mögötte, mellette, akik még tízszer helyzetbe hozták egy meccsen, amiből aztán összejött egy-két gól.

     Szóval, igaza van Felföldi barátunknak, amit magadban talán te is belátsz, de miért ne kötekedj, okosdkodj, ha megszólal. Nem igaz?

     1. Ritkán értek veled egyet, de a Kozma Misi hasonlat valóban ült.

     2. Bezzeg te aztán, phüü meg húúú, fogy körülötted a levegő, a kétségbeesett likevadàsz kapàlódzàsod már nekem is szánalmas. Most minden rosszindulat nélkül mondom, röhög rajtad a keménymag egy jelentős része. Azért írtam ide, mert gondolom, hogy ide már nem lapoz le a kutya sem. Ha nem hiszed, szívesen meghívlak egy-kettő-hàrom-bàrmennyi italra vagy amit akarsz és szembesítelek az általam elmondottakal.

     3. Hát oda tartozni ahová te, kurvára nem szeretnék. Az öltözői hírek sem érnek annyit, ha még oly sokan cuppannak is rá. :)

    2. Ez tényleg így lenne normális, csak kérdés, akkor bármelyik másik (pontosabban: minden más) csapatnál miért nem ilyen érzékeny lelkűek a cégek

  2. Üdv Hemingway Úr :) ez az utsó mondat gyorsbillentyűre van állítva? :)))
   De nem akarom elviccelni, sem kipécézni a múltkori vitánk után. Tényleg érdekel a véleményed, szerinted miért nem akadt a horogra komoly szponzor 12 év alatt, ha Hemi részéről megvolt a fogadószándék? Én is csak egy elméletet vázoltam itt párszor, összerakva pár apró mozaikot, a hiányzókat félinfókra, feltételezésekre alapozva, hogy megpróbáljak valahogy magyarázatot találni a kérdésre. De ha tényleg buta pletyka, ahogy írod, akkor mi a magyarázat? Mert az még mindig nincs.
   Ui: én örülnék a legjobban, ha ezek a mostani cégek akár csak egy jó játékosunk megtartásához segítenék a tulajt. Sőt, úgy tudom, szó van egy viszonylag komolyabb szponzorról is, de mivel nem tudom bizonyítani, ezt csak félve írom.

   1. Olvasd el, mit írt Ceppo és megérted, hogy miért nincs komoly szponzorunk… De szerintem te ezt tudod.

  3. Azert tenyleg gondolkozzunk mar el azon, hogy milyen megjelenest kinalunk a szponzoroknak…
   Pl. a mostaniak kapnak egy csapatfotot, majd masnap a facebookra 7-8 kepet a meccsrol, ami kozul ha egy-ketton kiveheto a szponzor, akkor az mar szerencsesnek mondhato. Persze ezek a kepek mar nem kerulnek ki a holnapra.

   Van egy fb oldalunk, amin tok jol nez ki, hogy van +40.000 kovetoje, de az atlagos bejegyzesek 20-50 kozotti reakciot (megosztas, like, komment stb.) valtanak ki, a jobbak 2-300 kozott. A videoknal itt is latszik, a megtekintes 1-2000 kozott van.
   Van egy hivatalos oldalunk, aminek neha a hirek/tenyek kozlese is nehezere esik. Neha mar lejon rajta egy-egy videointerju is, de egy gimnaziumi media szakkor szintjen meg nem sikerult tobbre vinni.
   A youtubeon az Aranyoroszlanok 1500-3000 kozotti nezoszamot hoz. Aranyaiban meg a hivatalos instagram oldal szerepel a legjobban: az +5k koveto 3-500 reakciot tud generalni.

   Na most ezekre a szamokra szeretnenk egy olyan osszeget elkerni ami jelentosen meg tudja novelni a koltsegvetesunket?!?

   1. Ezek végre érvek. Két megjegyzés, vagy inkább kérdés, ami felmerül bennem mindezzel kapcsolatban: – 1. oké, ez szegényes kínálat, de még mindig egész jó a “magyarfoci” szintjén, amelyben ezen a téren messze mögöttünk kullogó kiscsapatok is találnak támogatókat (és nem csak az ún. ner-csapatok az állítólag ide-odavezényelt csatornázási művekkel meg szrt-vel stb.), vagy rosszul látom?
    2. ezen a téren azért nyilván mindent felülír a tévéközvetítések reklámértéke, nem kevés meccsünket sugározzák, elég jól belőhető célcsoportnak, ehhez képest a 12 év alatt – ha jól emlékszem – egyetlen nközi kupameccsen GFH saját cége, mint mezszponzor, tényleg teljes mértékben magyarázható az általad felsoroltakkal?

    1. “végre érvek” – legalább tucatszor láttam ezt leírva itt mások által, meg tulajdonképpen a Ceppo által írtak lényegében köztudomású tényeknek minősülhetnek..
     Itt egy-kettővel van feljebb belinkelve a Muszbek, világosan elmondta már ő is százszor, hogy a magyar első osztály üzletileg nem fenntartható.
     A kiscsapatokról pedig pontosan tudod, hogy miért vannak ott szponzorok és milyen pénzek azok leginkább, amik ott mozoghatnak.

     1. Oké, próbálom megérteni. Muszbeket inkább hagyjuk :) de az tényleg teljesen nyilvánvaló, hogy gazdaságilag nem életképes a focink. Mellesleg sok mindennel így van ez Magyarországon, szerintem leginkább az átkosban belénk ivódottak miatt, nem csak azért, mert akik most működtetik, vagy most dolgoznak benne, mind olyan hű de rosszul csinálják a dolgukat. Mondanám, hogy pont ez indokolja az állami szerepvállalást inkubátorként, amíg talán beindulnak a normális életfunkciók, ami alapvetően így is van, csak hát nyilván a mikéntje a gond.
      Most jövök rá, talán hasonlóan látjuk a dolgokat, csak más alapállásból más választ adunk rá. Ha az a bajod, hogy a milyen pénzek és hogyan mozognak, akkor úgy gondolod, az a helyes út, ha büszkén, becsületesen leszünk vesztesek? (és itt most kihagynám, miket hallani Hemi viszonyáról OV-hez, vagy az egyenességéről/becsületességéről a hajdani üzletfelei, beosztottjai részéről, mert nem vagyok hülye: ezeket akár a sértettség is diktálhatja) Én meg szurkolóként azt vallom: ha itt minden mocskosul működik, akkor működjünk mi is úgy, ha pl. zsebbe kell visszatolni a támogatás x százalékát, akkor tegyük mi is! Cinikus, ja, máshogy itt szerintem már nem lehet túlélni.

    2. 1. Szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy a tobbi csapatnal nem feltetlenul csak a media megjelenesbe fektetnek be a tamogatok, hanem a kapcsolati tokeben is sok “lehetoseget” latnak. Egy kis blattolas a vipben az allamtitkar/miniszter/NAV elnok urral tudjuk hogy gazdasagi csodakra kepes:) De pl. Debrecenben az Ave es a Teva piaci alapokon dontott (es lehet, hogy tul naiv vagyok de a Borsodirol is eltudom kepzelni.)
     2. En valahogy ugy latom, hogy a tv kozvetites a fo termek, az egyeb webes/kozossegi medias stb. megjelenesek pedig a csomagolas. A komolyabb cegek pedig nyilvan nem szeretnek a termekuket, ami ebben az esetben sajat brandjuk lepukkadt csomagolasban arulni. Itt jon az, hogy a tamogatonak lesz kellemetlen, ha az altaluk tamogatott csapat golosszefogaloja egy moviemakerrel osszedobott 360p-s ize ami facebookra van felbofogve es a honlapra sem sikerul normalisan beagyazni. Nem szeretnek, hogy ezt a minoseget az o markajukkal tarsitsak ossze.

     Azt azert leszogeznem, hogy nem vagyok sem marketinges sem sportkozgazdasz, a sajat gondolataimat irom le, igy siman benne van, hogy tevedek vagy rossz kovetkezteteseket vonok le. Ha valaki igy latja es esetleg jobban is ert ehhez a temahoz, javitson ki nyugodtan.

     1. Mindebben teljesen igazad van, legfeljebb azt vitatnám egy kicsit, hogy azért rajtunk kívül sem minden csapat van bekötve a ner-forródrótra. Ami a csomagolást illeti, amikor először 2005-ben hallani lehetett a “bonbonos”, ráadásul félamerikai Hemingwayről, semmi másban nem voltam biztos, csak abban, hogy a csokihoz hasonlóan nálunk is az lesz az első és legfontosabb, hogy a csomagolás szép lesz. Akkor is, ha egy rakás kaki lesz benne a termék, de sajtó, pr, marketing, honlap, közösségi média stb. vonalon tuti profik leszünk. Erre talán máig ezekben állunk a legrosszabbul, habár az utóbbi hónapokban azért van pár biztató jel.

   2. Pont erről beszélek, úgyhogy ezt ne nekem címezd…
    Lényegében az egész nb1 szurkolótábora egy szubkultúrává degradálódott, van néhány tízezer ember, aki aktívan követi, mi esetünkben pedig beszélhetünk jó esetben egy 10 ezres szurkolói magról, akik közül kb. 2 ezer igazán aktív.
    Egyszóval az, hogy Hemingway “nem tudott” mezszponzort szerezni, vagy “elüldözte” a mezszponzorokat, ez teljességgel hülyeség. Az is csoda, hogy fenttartotta a klubot az utóbbi tíz évben.
    Szerintem, én így látom.

    1. Az egeszet ugy altalanossagban irtam a temahoz, de annyiban neked is valasz, hogy az igenytelen kinalat es a szakmaiatlan marketing munka igen is Hemi sara. Abban, hogy a magyar foci megitelese hova sullyedt, teljesen igazad van, es ebben nagyon sok embernek van szerepe a politikatol kezdve, az mlsz vezetosegeken at a mediaig, de azert itt is jut egy kis szelet a klubvezetoknek.

   3. Szerintem a mostani edzőtáboros szponzoráció a török piacra betörni kívánkozó kis magyar cégek miatt van :)

  1. Milyen űzlet az amelyt folyamatosan támogatni kell? Ezt most komolyan mondta?

 4. 13.fordulóban nyertünk utoljára, most is lement 3 felkészülési meccs különösebb eredmény nélkül.Játék továbbra is reménytelen.Kemény tavasz elé nézünk.

  1. Ráadásul, ha bele döglünk, akkor se tudunk egy gólnál többet lőni.

  2. Én úgy gondolom, hogy a támadó szekcio a mennyeihez mérten , Danilo, N’Gogh, Filip, sőt még a bénán játszó Tisi is alapjában véve rendben van. Ami nincs, az a mögötte lévő sor.A Se gól nem jön onnan, se kulcspassz, se átlövés, se kiharcolt szabadok a 16 körül, se semmi. 100 meccseken keresztül.

   1. Akkor kellett volna borogatnia téged, amikor leestél a vasárnapi iskolàban a cseresznyefàról a vattacukros bódéba és beverted a fejed.Kevesebbszer mennél szembe a tényekkel.:-))

   2. Azért olyan sok ziccerünk nem volt, vagy ha volt, azok is begyötört labdák voltak.
    Olyasmi labdák kellettek volna, mint amiket Vadócz adott Holendernek, vagy Lukácsnak, na olyanokból tényleg kevés volt, sajnos.

    Most néztem amúgy a gólját Danilonak, hatalmas potyagól volt, miközben a svájciak támadója egy nagyon szép találatot jegyzett…

    1. Danilo góljában nagyon benne volt a kapus, nem zárta a rövidet, de azért dicsérjük meg Danilot mert felismerte a lehetőséget, és be is tudta rúgni. Nem volt könnyű! De ami még fontosabb, a támadás Beglarisvili kitűnő hosszú indításával kezdődött. Utána Gazdi adta a kulcspasszt. Ilyeneket várunk a középpályától, szép volt, srácok. Pont ezért hoztuk Beglarisvilit, és tudtuk eddig is, hogy Gazdi tud ilyeneket, a szezon elején be is mutatta párszor. Szóval ezekből kérünk sokat :)

     1. Danilo szerintem semmit nem ismert fel :D inkább esze ágában nem volt passzolni, csak irtózatos nagy mákja volt. Viszont amikor N’Gog van a pályán akkor sokkal több helyzetünk van.

      1. Szerintem még rosszabb: Passzolni akart…. (Kizárt, hogy onnan rá akarta lőni, vagy ha igen és így sikerült, akkor Danilo egy zseni.)

       A helyzet, hogy kb. egy svájci másodosztályú csapatnak azért 2-3 gólt jó lett volna lőni.

   3. A helyzetkihasználás sem világszínvonalú, de egyet kell értsek Hegylakóval. Borzalmas az a tökölés, ami 20-35 méterre az ellenfél kapujától megy. A legtöbb középpályásunk nem mer kockáztatni, Gazdi meg rácsavarodik a labdára, amit utána nem tud megjátszani. Ezután persze jön a szokásos kitesszük az üresen álló Kukocnak, aki becsavarja. Ha épp arra jár egy csatár, akkor gól, egyébként semmi.
    Gólt elsősorban nem a kp-ról várom, de ezeket én is: “se kulcspassz, se átlövés, se kiharcolt szabadok a 16 körül”. Egy dolgot felejtett csak ki: ha egyáltalán eljutunk szabadrúgásig, akkor már az ellenfél is röhög rajtunk, mert 2018 őszén alig volt kaput találó próbálkozásunk. Erőltetjük Hefflert meg néha Holendert, de hiába. Talán a kis grúzban, esetleg Banóban lehet valami, ha játszanak.

    1. Másként látjuk, de éppen ettől szép.
     Azért nem lehet véletlen, hogy az átlövések hiányára és a szabadrúgások kiváló elvégzésére nem reagáltál. Feltételezem azzal egyetértesz, hogy ha nincs átlövés, akkor bármit csinálhat a középpályás, a betömörülő védelem röhögve leolvassa a passzot akár “táti”, akár mozgásban van a csatár.
     Röviden összegezve: a jelenlegi játék könnyen levédekezhető, nincs benne kreativitás, a támadásokat amerikai focisan alapvonalig akarjuk vinni vagy jön Kukoc, plusz amiket korábban írtam.
     ui: Eppelt megnézném (remélem még lesz rá lehetőségem), hogy lőne 10+ gólt a jelenlegi csapatban, Lanza gólpasszai nélkül.

    2. Ráadásul a szabikat renszeresen Hefler rúgja, akitöl még egy tisztes kapura lövést sem láttam. A szögleteink detto veszélytelenek.
     Ezek tanulható gyakorolható dolgok, tehát Supka sara.

     1. Pont a szabadrúgásokkal nem érdemes betalálni Supkát.
      Az közismert róla, hogy talán a pontrúgásokat a világon a legtöbbet gyakoroltató edző.
      Az ő csapatainál tűnnek fel rendre ezek a cseles pontrúgás-variációk.
      Egyszerűen nincs pontrúgónk a csapatban.

   4. ne vicceljünk már, h tisi rendben van… :D kb. BobálGeri II, kicsit szerencsésebb alkattal és hasonló 0 , azaz nulla motivációval….. szerintem sokkal közelebb áll a cikihez, mint h rendben van!
    Dani faxán kezdett, aztán eléggé elszürkült és az önzőségi faktor nagyon durva…
    N’Gog talán több esélyt kap tavasszal.
    Filip mindenhol jó, de a legjobb, ha van kedve játszani.
    szóval ilyen csatársor mellett a középpályára hárítani a gólszegénységet, min. vakvágány.
    az egész csapat megtorpant Vadócz távozásával!
    és persze megint ott tartunk a végén, h szabó bá nem tud megtartani egy 33 éves irányítót, akkor miről beszélünk ?
    tartok tőle, h ez a Zakariás vili sem fog sok sót megenni nálunk, vagy csak egyelőre leplezi a tehetségét.
    az öreg szerint teljes a védelem!
    Uzoma+Kukac együtt érnek kb 1et!!
    egyik támadásban a másik védekezésben nulla, szó szerint…
    Dinó 1 vicc, pl. Bobálhoz képest : béna hátul (90p. stresszforrás) és 0 előrejáték, miközben Dávid gólokat lőtt/fejelt!
    a jobb védő megoldás lehet, kb ennyi a hozadék az átigazolási szezonnak.

    1. Loki 25, MTK 27, Kövesd 25, Paks22,csút-Mi-lilàk 21.Na nehogy már ott jobb csatàrok legyenek mint nálunk!

     1. nagyjából laxarom a többi csapatot, ha a miénk hatékonyságát nézem.
      egyetlen felvetésemet sem cáfoltad…

       1. Megint képtelen vagy értelmezni. A gollovolistat nézd meg, aztán onnantól már boldogulj egyedül kp/csatár összefüggésben. Amúgy rögtön gondoltam, hogy azonnal kiugrasz a bokorból, azért is tettem 25% provokáciot az első ill.masodik hsz-be.

        1. Te már csak tudod! Labdát akkor láttál, amikor az volt a jeled az oviban.És forogjon az a logo.

    2. Igen, azon én is kiakadtam, hogy Hemi szerint hátul megvagyunk.. Ha csak a belsővédőket nézzük Skvorc(szerencsére) eltiltott a fradi ellen, nincs Baráth, Kamber tegnap megint megsérült (másfél héttel a fradi meccs előtt) Deákot elengedte. Tehát nézzük a tényeket jövőhét szombatra a védelemben. Van egy Batik, egy teljes 1 évet sérülés és tüdőgyulladás miatt kihagyó Kálnoki, és egy NB3-ban jegelt Lovric. Ez az ÖSSZES belsővédőnk. Azt tudnám csak elképzelni, hogy Hefflert egyel beljebb tolja Supka, és Mezghrani játsza a jobbfutót. Tehát nem igazán értem, hogy mi az, hogy Hemi szerint “megvagyunk hátul”….

    3. Cserélni kellene támadásban-védekezésben, mint a kézilabdában, bár magyar csapatnak ott sem jött be ez a taktika :-)

   5. Az egy másik Vadi lehet, mert a miénkre jól emlékszünk hogy hangoztattad , hogy nem fér be, kit fog kiszorítani stb. Az egy visszaszúràs volt (csak elmélet) a Rossitól, h a Gazdag-Gerit vàlogatta be helyette, mert különben valszeg itt lenne.
    Szépen és újra forog a köpönyeg.:))

    1. Éppen betonoznak a fiúk, nem akarsz véletlenül Kőműves Kelemné férje lenni? !L1G :)

   6. Nagy Geri, Gazdag , meg a Hidi statisztikáját is leirhatnád, köszönőm!

  1. De!
   Miután pályára léphetett a Fulham tartalékjai között a megkülönböztető mezesek soraiban és a megkülönböztető mezesek 1-0-ra nyertek a keddi edzésen a megkülönböztető mez nélküliek ellen, bejelentette visszavonulását.

  2. Azt nem tudom, de 3 nap múlva küldeném neki ezt a számot (Rip Bendegúz (Daczi Zsolt))

   1. a legnagyobbak között van… imádtam a játékát!
    ha csak 1 olyan játékosunk lenne, aki úgy bánik a labdával, mint Ő a gitárral, akkor nem lenne gondunk a középpályán.

 5. Összefoglalnám a diskurzust. Hemi kívételével nem oké a védelmünk. Egyesek szerint a csatárok bénák, a másik oldal szerint a középpálya 00 /valahol én is ezt osztom/. Tehát még van kb. 2 hét, kellene egy csapatot igazolni. Gróf azért maradhatna.😀

  1. Hemivel én is elégedett vagyok, egész ősszel jól védekezett. :)

   1. Kár hogy Supka folyamatosan jegeli, mert ha játszatná, legalább a sírást felváltaná a kacaj.

     1. Az biztos is, hogy akár egyedül is alkothatna háromfős sorfalat. :)

   2. Hát amikor ráröffenne Varga Rolandra vagy Husztira hátulról, hogy “hova hova Kiscsillag, eeeerrghhhh”, azért ott jó eséllyel megakadna egy-két fradi/vidi támadás… esetleg Lanzára egy laza “Hello, Győztes”…. Imádnám.

    1. Az egyetlen védő lenne a ligában, aki ellen Böde Dani elvesztené a test test elleni csatákat.

   3. Ha néhány huszonéves hölgyet is a pályára küldenénk, akkor még Petrjakot is lefutná, Böde meg megtudná, hogy mi az a 130 kiló.

  2. Elég lenne egy Vadócz szintű középpályás, aki lát a pályán és helyzetbe tudja hozni a csatárokat. Ami a védelmet illeti, Uzoma felépült, jött egy algéria védő, lényegében “csak” Baráth a távozó. Kvázi a védelmünkkel valóban nincs akkor probléma, ha a mezőnybe mi kaptunk a 2-3 . legkevesebb gólt.

   1. Soha, semmit nem old meg egy ember. Ha megsérül, már nincs is. Sajnos, ebbe a csapatba jónéhány játékost kellene igazolni.
    Persze, darabra még a kispad is megvan….

    1. Nyilván a 6 távozó helyére igazolt 2 játékos (és néhány 0 perces MFA-s) édeskedvés. Annyiban nem adok igazat, hogy Vadócz távozása után láthatóan szétesett a középpálya..tehát egy ember is sokat számít. De mondhatnám Lanzafame távozását is, aki után láthatóan nincs “motorja” a társaságnak….

     1. Egyetértek, még hozzá téve , hogy a talján, meg Eppel távozása után, Vadóczal az ősz még kimondottan meglepően jól alakult. A bukdácsolás ezt követte. Így én is mindenképpen a középpályát erősíteném, meg játszatnám végre N’Gogh-ot.

      1. Talán picit az is benne volt, hogy amíg gyakorlatilag nem/alig volt csatárunk, a vészhelyzetet érzékelve sokkal jobban összekapták magukat többen, aztán amikor jöttek a csatárok, a többiek tudat alatt túlságosan megnyugodtak

       1. Jöttek a csatárok , de Supinnyó csak nem akart változtatni a korábban ( még Vadócz kp-ben )bevált Danilo – Filip felálláson. Vadócz el, a jött csatárok esetleg kispadon, Hidi kp-ben. A folytatást ismerjük. Most a felkészülés. Egy félidő együtt N’Gogh- Danilo, egy fejesgól N’Goghtól. Utána megint Danilo-Filip, majd N’Gogh-Tischler.Kiváncsi leszek a fagyi elleni kezdőre.Viszont a Zakaria gyerek labdaívének Danilo felé szeme volt, tetszett.

        1. Azért hozzátartozik, hogy “jó” szokás szerint teljesen lekettyent csatárokat igazoltunk, sérülés/formahanyatlás/klubkeresgélés/kispadozás után

       2. “Majdnem talált? “Annyiban módosítanék?!”Asztakurva! A ZS licenc tanfolyamok avatott mestere.A fehéröves Karate kölyök. Mit tuccc te erről a játékról? ???

 6. Batik nyilatkozata szerint ma sem tudtak készülni a játékosok, csak fizikai edzés volt.. Ráadásul erős szél, eső volt, így elég nagy az esélye annak, hogy holnap sem várja őket ideális időjárás.
  Remélem, azért le fogják játszani a meccset.
  Most megnéztem, nem láttam az olimpic honlapján, hogy lett volna az edzőmeccseikről stream sajnos :(

  1. Mennyi maradt még? Nekem max az kellene, aminek a támlája széttört a Kisvárda elleni meccsen gólöröm közben. :)

  2. Megmondtam…
   Én is vinnék, de nem tudom, hová tegyem, a nappaliba, az ebédlőbe vagy a télikertbe, esetleg a hálószobába…?
   Mire eldöntöm, mindet elviszik, bassza meg!

   1. Ahogy az ősi mondás tartja; Megmondta, mint latabàr, hogy 10–% esély van még rá, hogy a pizzafutàr marad, bár akkor már 20 meccset lejàtszott makiföldön.

 7. OFF: Ferencváros egy 18 éves szír srácot igazolt. Úgy hívják, hogy Ramadan. :) Szeretőnek lehet a riválisa.

   1. A Juventustól.
    Bár Alcibiade óta tudjuk, hogy ez nem jelent semmit.

    1. Alci jelenleg a juve masodik csapataban jatszik , volt csk is soot elso csapattal is edz neha

     1. Ezt hol talàljuk? Van két haverom, aki megveszett Juventusos (a színek miatt nálunk Milan), de nem is hallottak róla.

    2. Alcibiade nem volt rossz jatekos, egyedül a sebessegevel voltak komoly gondok, pedig helyezkedni sem helyezkedett rosszul, de meg ezzel sem tudta kompenzalni a sebesseg problemait

    3. Nem arra céloztam!
     Mint a nemzet csapata, Szír migráns igazolni… kicsit se vicc… DE!

  1. Ramadan, hhhmmm…már CS.A.K. az Arabuli hiányzik a keretükből!!! 😜

 8. OFF! Sziasztok, Szép napot Mindenkinek!
  Íme a képes-beszámolóm a HONVÉD-MFA AKADÉMIÁRÓL: https://uploads.disquscdn.com/images/ca4788a33b8529d6be70a90ce582dcb5cd3d38666221f6c3b35672ce60b56454.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/f9304939b32b5126c6505a2e922062c33d148536294e6956cee3a9e54cf7ee66.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/b60e6ca6ae3ed8a9948317380acec454a9375ed6f80c9b071c9f39b23e46a5be.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/bad09fa3fe68acf9a6278e78ccf4ab664730af86fae789273f811a45571c9134.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/3b59f3a6a4507351fa4590a1c8fb4dfeb12a573530c53459fd1e581ec978760e.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/69f14465d7d52f50233ee8c22e552018ca8768ea7679b94eeb163edad413d087.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/3c824c0da17835e79e19803183b03286d536c1bcd2164e40d65c274d5d571b24.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/c4c831380d5b7e705a94a60a2cd9ad294f32d6d2a59b99a1d9c611f4cc4624ce.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/142b55c248189ef74ed6ff6dcb83343c9cd0accbdded8fdff1fc964bcc18e530.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/40c3b193f01b61f3891e5698a3b1e4c80fc78cdc430bba09015cf9ea4a4d11b6.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/65df62b488a9d1ff597c9af9c5515b768714cb59e0c9f230efb2bd891f94c219.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/6ca81f11a20b317a9468440a30dd73c71392d5d9f80f48237e880c0708878be0.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/119141d556fd046d07ff7ee2a02c21ada9a889924ca246af90492a2f4a5e4b7d.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/bad3e6a8f5e81ca71cded912ad78ff6fae7ab2b2579b4b5ad749ed425fffdd4a.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/0729e49eb969a47e383bf0768b86c52fa9a9287915051d1d23926f8be04561a8.jpg

  1. Köszi, jó képek! :) Csak azt nem értem, a címerünket miért így kellett elhelyezni a bejárat mellett, miért nem lehetett felrakni a mögötte fél méterrel lévő falra? :) Olyan, mintha egy szemeteskukát terveztek volna oda, csak tévedésből a címert szerelték fel a lábakra. :)

    1. :D Ez jó volt, látod erre tényleg nem gondoltam, pedig mennyire igaz… Mondjuk asszem azon a képen egy Guinness rekordok könyvébe illő megoldás is van, a világon sehol nincs két olyan aknafedlap, amik egymáshoz ennyire közel helyezkednének el. :) Talán egyedül itt adatik meg, hogy az ember aknafedlapról aknafedlapra léphessen, ha ahhoz van kedve.

     1. Én akkor már úgy terveztem volna, hogy az aknafedlapokon lépkedve látszódjék a címer hátulja is.

     2. Egyébként távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezzem a két akna ilyetén jogosultságát, bár teszem hozzá meglehetősen sok állami/EU projektes épületgépészeti tervezői kiíráshoz van szerencsém, amik általában elképesztő mértékű baromságokat tartalmaznak. Ha az építészeti tervek/kiírások is hasonló minőségűek, és van az a vállalkozó, amelyik meg is valósítja őket, abból rendkívül mókás dolgok is kisülhetnek. :)

      1. Az egyik vak akna, a fedlap alatt nincs semmi, csak a költségvetésben.

   1. …hát ezt én sem értem, Nekem is feltűnt a dolog… :(

  2. Megnéztem jómagam is most tüzetesen a képeket, és sajnos egy komoly problémára lettem éppen most figyelmes: A fenti képeken jól látható, hogy villamos távvezetékek “szelik át” a területet, egész közel az akadémia főépületéhez, nos idéznék a MÁV Pályavasút által használt – jelenleg is hatályos –
   F.1. Jelzési Utasításból:

   ” 9.11. Villamos távvezeték biztonsági övezetre figyelmeztető jel.

   … A figyelmeztető jelet, a vasúti pályát keresztező nagyfeszültségű villamos távvezeték szélső vezetékétől jobbra és balra – vízszintes – irányban 750 kV feszültség esetén 40 méter, 400 kV feszültség esetén 28 méter távolságban kell minkét iránynak megfelelően elhelyezni.
   A figyelmeztető jelek közötti területen naponta legfeljebb 3 órát szabad tartózkodni egészségkárosodás veszélye nélkül.”

   Nos, könnyen belátható, hogy a nagyfeszültségű távvezetékek jóval 40 méteren belül érintik az Akadémia területét, ami számomra kifejezetten aggályos, a főépülethez nagyon közel vannak, ahol a nebulók élik mindennapjaikat, ha jól tudom! :(

   Nem tudom, ez ügyben mit lehetne tenni, de ez így finoman szólva: “Nem frankó”!!! :(

   1. Ha a Bozsik József sétányos képeden jól látom, az utca túloldalán is vannak házak 40 méteres körzetben, meg kéne nézni, ott élnek-e még az emberek.

    1. Persze, nyilván, de azért egy ilyen volumenű beruházásnál erre a dologra, azért nem ártott volna odafigyelni az illetékeseknek (is)!!! :(

     1. Teljesen igazad van, én ezt olvasva nem küldeném oda a gyerekemet, az biztos.

      1. Nem gondolnám, hogy a tervezésnél, a területkijelölésnél, a kisajátítás szakaszaiban -ami jelen esetben legalább 2-3 év is lehetett – ne jött volna fel ez a “probléma”, nyilván azok a “piszkos anyagiak” befolyásolták ezen körülmények vizsgálata során a döntéshozókat (is)…

      1. Én éppen oktatáson leszek a Vasúton, a Déliben, de ha Ti “bedobjátok” úgymond a témát – helyettem, azt hálásan veszem minden tisztelettel! ;) Egy kérdést tényleg megér a dolog szvsz!

    2. Az utcánk végén van egy 120 kV-os. Akik a közelében laktak huzamosabb ideig mind rákban haltak meg. Lehet, hogy véletlen, de nekem az elektromos kollégám monta, hogy 60 méterig hatással lehet a szervezetünkre.

     1. Ott a pont! Egészségkárosodás = Valamilyen daganatos betegség… :(

   2. Köszi, hogy ezt leírtad.
    Mondjuk a 30 méter az talán pont megvan az akadémia bejáratától, de kérdés az is, hogy 400 kv-os vagy 750 kv-os a feszültség?

    Mivel a klub dolgozói is ott tevékenykednek egész nap, ezért egészen biztos, hogy Hemingway ezt felül fogja vizsgáltatni, hiszen súlyos dologról van szó.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.