Napikispest 2019.02.06.

 • fegyelmi bizottság // Batik a Fradi ellen begyűjtött sárga+sárga miatt egy meccset hagy ki. Ebből következik, hogy a Felcsút ellen Supka a következő belsővédőkre számíthat: (via mlsz.hu)
  • Kamber – ha felépül addig
  • Skvorc
  • Lovric – második meccse lenne a bajnokságban
  • Kálnoki-Kis – második meccse lenne a bajnokságban
  • Heffler – végszükségben
  • Temesvári – debütálásra váró akadémista

“Napikispest 2019.02.06.” bejegyzéshez 163 hozzászólás

 1. Ha Kamber nem épül fel, akkor a Lovric Temesvári Kálnoki Kis lenne a legjobb. Skvorcot ne engedjék a kezdőcsapat közelébe.

 2. Ha Kambi tudja vállalni a játékot, akkor a másik öreggel és Kálnoki-Kissel talán meg tudják oldani a feladatot. Esetleg Lovric helyett kipróbálnám Temesvárit.
  A széleken (Uzoma, Heffler, Mohamed) nagyon kell figyelni a gyors fiatalok miatt, és talán ezért is lenne jobb, ha Ivan helyett egy fiatal kezdene.

  1. Lovricot a fradi előtt is sokan kritizálták hogy lassú, de érdekes módon ő volt a az egyik legjobb. Úgyhogy nem minden a gyorsaság.

   1. Igazad van, bár a felcsút ellen valószínűleg nem ilyen zártan-statikusan fogunk védekezni, és ha az ellenfélnek több területe lesz, én is nagyobb rizikófaktornak érzem. Persze a rutinja sokat számít

    1. Godin sem épp marha gyors, az ötvédős rendszerben Lovricnak el kell tudni játszani még…
     Tavaly sem a lassúsága miatt esett ki a pikszisből, hanem a kapitális hibái miatt egy-két meccsen.

   2. jaja, csak amíg Batik oda-vissza futott a pályán, meg hol a bal, hol a jobb szélen szerelt, addig Lovric középen, egy helyben ácsorgott, max. a középpályáig futott fel.

    1. Hmm…
     Ha nem vetted észre, Lovric a védelmi tengely középpontja, középső védőt játszik, neki nem is szabadott elfutnia…

     1. ja, csak egyszer futott el, de akkor is Böde mellett, és a hájas máris gólt lőtt…

   3. ÁÁÁ.
    A fagyi ellen a kaputól 20-25 méterre védekeztünk!
    A fujcsút ellen lesz az 40-45is…
    Ne mond már, hogy Lovric 45 méteren ráver egy 18-20 éves titánra!
    20 méteren megoldja rutinból, de ahol már tényleg csak a futógyorsaság számít! Na ott már gond lesz!

 3. Supinak – ha tetszik neki, ha nem – varázsolnia kell szombatra egy 3-5-2-es kezdőt a gyökedémiások ellen, ami állja a sarat! Ha Én rajtam múlna a védelembe szavaznám kezdőként Temesvárit, és Lovricot cseréjének. Kálnokit kapásból a kezdőbe, Nekem kimondottan tetszik a játéka, szerintem jó vásárt csináltunk Vele, tipikus win-win szitu lehet belőle ( Lásd Zsótér Doni & Kispest szitu) akár! 😉
  Imádkozok az Égiekhez, meg Hippocratesékhez, hogy Kambi tudja vállalni szombaton!
  Dino és Kukac – CS.A.K. Nálam – nem Grande Honvéd szint! Persze minden nézőpont kérdése, de Engem egyik dalmát sem győzött meg az ősszel, amikor volt szerencsém ” végignézni csodás balkáni focijukat ” …
  Kermon Szurkolótársamnak tökéletesen igaza van, szombaton a széleken fog eldőlni a Rangadó, éppen ezért Hefflert jegelném, és Filipet és Mohamedet kezdetném a névtolvajok ellen, Uzsonna meg cserébe ideális! Meglássuk…

  1. Azért Skvorc nem annyira rossz, mint ahogy beállítjátok… Ugyanilyen ugatás ment – sőt! – Batikra is az elején, pláne a kiállításakor…
   Most éppen Skvorc a szoros, akit lehet agyba-főbe szídni. Tétmeccsek közül egy rossz meccse volt, ott is a drágalátós Hídi Patrik barátunk szívózott vele igen rendesen. Egyébként a feladatát megoldotta úgy-ahogy.

   1. Ugatás? Dejszen Batik eleinte tényleg borzalmasan sokat hibázott, ha nálunk volt a labda, ha nem. Tényleg fokozatosan fejlődött, szezon közepe felé voltak már egész jó meccsei is, aztán a végére kicsit újra visszaesett (igaz, az egész csapat is). Az nyilván látszott, hogy ha formába lendül, lesz benne potenciál, csak én speciel azt tartottam végtelenül elkeserítőnek, hogy egy Honvéd kezdőben valaki ennyi türelmet kap, hetekig-hónapokig, nközi kupameccseken, éles bajnokikon. Most a zöldek ellen nekem is nagyon tetszett a játéka, remélem, tartósítja ezt a formáját, és nem csak az ellenfélnek szólt. Akkor nagy erősség lehet.

    1. Már az elején látszódott, hogy fizikailag kiemelkedő Batik, én már akkoriban írtam, az első meccseknél. Ha egy játékosba látsz potenciált, akkor vagy jó edző, ha próbálod türelemmel kihozni belőle..Ehelyett sok helyen lehetett olvasni, hogy Supkát szídták Batikkal együtt…
     Ami pedig a szurkolókat illeti, sok olyan játékos van, akiket a szurkolók kipécéznek és esélyt is alig hagynak neki, hogy kibontakozzon. Skvorcot én is figyeltem és valóban nem volt eddig kiemelkedő, de az Újpest meccset leszámítva nem is volt átlag alatti a teljesítménye.
     Most többen arról számoltak be, hogy a Supka-féle szurkolói ankéton a szurkolók egy része Skvorc miatt támadta Supkát..
     Rendben van, én is szívesebben látnám Bobál Dávidot, de Dávid inkább a Paksot választotta…
     Akkor meg hagyjuk életben még egy darabig az itt levőket, szerintem.

     1. Én annak örülnék, ha fiatalok kapnának lehetöséget, és öket építenénk fel.

      1. Most őszintén, szerinted nem Hemingway az, aki a leginkább érdekelt ebben?
       Nem kellene játékost vásárolni, nem kellene minden félévben igazolások után futkorászni, amit ők valószínűleg rohadtul unnak már.
       Mégis hogyan akarsz azonban fiatalokat beépíteni, ha az első adandó alkalommal le akarnak lépni, még egy Cipffel is fél évet kell harcolni, hogy 17 évesen, miután a klub rögtön beteszi felnőtt meccseken, azonnal lépni akar??
       Erre nem lehet építeni, egyik jön, másik máris megy.
       Eddig egyetlen olyan játékos sem volt, aki nem került volna a nagycsapatba, elment innét, s máshol bizonyított, komoly szinten. Egyedül az mtk-s védősrácra lehetne ezt mondani.

       1. Temesvárit pld. be lehet (és kell is) építeni!

        Supka nem meri vállalni a kockázatot, egy hatalmas (nemzetközi indulásos) eredménykényszer van a vállán. Amíg itt nincs más elvárás, addig nem is fogja ezt az utat járni. A nemzetközi kilépés vagy összejön vagy nem, ha az utóbbi, akkor kidobtunk egy évet az ablakon, ami a fiatalok beépítését illette volna.Talán kellene egy koncepció váltás Hemy részéről és akkor lehet, hogy nekünk is könnyebb lenni, nem kellene lenyelni pld. adott esetben luxemburgi pirulákat…

       2. Miért, Schönt be tudtad építeni? Szeretőt be tudtad volna? Ha Temesvári ajánlatot kap most, vagy a nyáron, akkor be tudod építeni?
        Kosztát be tudtad? Bobál Dávidot be tudod?

        1. MI az, hogy mi alapján? Az alapján természetesen, hogy beépíted, mert tudod, hogy évekig számíthatsz rá…

         Akinek a legkisebb esze is van és ért a focihoz, tudja, hogy Temesvárit és Szendreit is elviszik a nyáron, tehát én nem fogom verni a tamtamot, hogy jajj, mi lesz velük… Jövőre már itt sem lesznek.

     2. Skvorc-ügyben egyetértünk, és asszem Batikot is hasonlóan látjuk, csak szerintem a Honvéd első csapata nem törött szárnyú madarak menedéke, hogy a felerősödéséig hónapokig szemet húnyjunk a gyengesége felett

  1. Kb azt kell gondolni amit én is lassan évtizedek óta hogy nyakig benne vannak klubvezetők, tulajdonosok, mlsz tisztségviselők…. Ez egy polip
   Megszüntetni csak akkor lehetne ha beszüntetnék a sportfogadást. Ergo mindig is lesz bunda mert közérdek… Az meg hogy káros a focinak az senkit nem érdekel.
   Jó példa a videóbiró amit úgy szerveztek meg hogy semmivel nem lett kevesebb a kétes eset…. Pedig rém egyszerű lenne a megoldás.

   1. Azért kiváncsi leszek, hogy ha meg lesz a jogerős ítélet akkor az MLSZ eltiltja-e őket. Főleg, hogy amúgy ha valaki eltüsszenti magát a nézőtéren akkor már megy is a 100e forintos bünti.

  2. és ha jól gondolom, akkor az elsőrendű vádlott feldobott mindenkit…
   Németh Norbiról se gondolta az ember, hogy benne lesz, és az albérletre kellett neki a pénz.

 4. Mikor szoktak kiderülni a pontos kezdőcsapatok? Csak hogy lesz-e még időm elmenni nyugtatóért, ha Skvorc kezd, vagy a biztonság kedvéért már ma tárazzak be…

  1. Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric belső hármasra számítok! Azért vegyél nyugtatót, látva a felcsút videoton elleni performanszát. :))

  2. nem az a kérdés, kell-e a nyugtató, hanem hogy 1 vagy 2 doboz…és mit fogsz inni rá… :D
   bár lehet, h pont az ilyen szélsőséges helyzetben fog jól játszani a csapat!

   1. Na ja, rátolok még néhány korsó sört, és felismerhetetlen szövegű Ossian slágereket fogok énekelni a lelátón, mint Paksi Endre fénykorában.

     1. Na arra nagy szükségem lenne, mert a szombati meccsen én is benyeltem valami nyavalyát, és a neocitran+társai nem igazán hatnak. A jager szokott ilyenkor segíteni a gyógynövényeivel, csak vasárnap óta nincs erőm elsétálni a boltig, de ma kénytelen leszek, mert már nem maradt étel a hűtőben. :)

       1. Azt nem adom elő, az csak “videócsippel” együtt igazán élvezetes. :)

   2. Talán az is reményt keltő lehet, hogy kétszer egymás után nem szokott senkinek így kijönni a lépés. Legyen úgy, mint amikor a Paks rúgott egy hatost a Megyeri úton, majd lementünk a következő héten, és rúgtunk egy sima hármast Vécsei vezetésével.

     1. Igen, de ő legalább játszik Svájcban. Pedig ő talán nálunk kötne ki, ha hazajönne.

  1. Mérhetetlenül szerény, intelligens nyilatkozat, büszkék lehetünk, hogy egy ilyen srác jött ki az akadémiáról…
   Tisztelettel beszél az nb1-ről, tisztelettel a Honvédról, tisztelettel a csapattársairól…
   Vicces, hogy valaki azt írta ősszel róla itt a fórumon, hogy nem lát benne sokat.. :-)

   Szerintem már a hétvégén be fog mutatkozni és nagy eséllyel – sajnos – nyáron elviszik, pedig ilyen játékosokra lenne szükségünk.

    1. Nem értem ezeknél a “gyerkeknél” nincsen funkcionális köredzés, vagy, saját, vagy szabad súlyos edzés, kapnak valami minőségibb táplálékkiegészítőt? Mert őszintén szólva semmi nem látszik rajtuk, de még annyi sem…

     1. Kopogtass be az akadémia ajtaján, hívd le Uwe Scheert és lásd el tanácsokkal, hiszen nyilvánvalóan nem érthetnek annyira ehhez a szakmához, mint néhányotok. :) :)

    1. Igazad van, de mit lehet csinálni? Próbáljunk meg támogatókat, vagy egy új pénzes külföldi tulajdonost mi magunk szurkolók felkeresni?
     Mi a te javaslatod? Koncepciód?
     Én már sokat gondolkodtam rajta…

 5. Nyugtató? Minek?

  Fölállnak majd ellenünk 8 db 17 éves kölökkel és szét fogják futni a nyuggereinket!
  Ha Kambi és Geri sem lesz bevethető akkor nehéz 90 perc lesz ez!
  Főleg ha elől hozzuk a formánkat!
  Én hagynám a picsába ezt a 3-5-2-őt!

  Biztos védekezés? Kevesebb gólt kapjunk mint az előző bajnokságban?
  Hát ez igaz bassza meg, de nem is lövünk közel sem annyit!
  4-3-3 két gyors szélsővel (Holi és Májer), középre meg van 3 bohócunk+Cipf!

  Ha meg nem akarnak igazolni ezek a végtelenül tehetségesek, akkor a kölcsönben lévők közül miért nem rendelnek 1-2 játékost azonnal vissza? Nem lehet? Netán szar szerződést írtak. Elég már a balfaszkodásból!!!

  1. Hahaha.
   Amennyiben ilyen egyszerű játék a foci, szóljon már valaki Supka mesternek, hogy az U19 elég lesz a bajnoki címhez!
   Jót röhögtem a hozzászólásodon!
   vicces fiú vagy! :D

  2. Valóban hagyni kéne az 5 védőt!
   Ez csak akkor működik, ha a két szélső folyamatosan megy fel, és rengeteg labdát ad be!!! Rossinak is ezért kellet Hajdú meg Lackó, csak sajnos nem tudták megcsinálni amit kért!
   A felállásunk miatt van a kevés gól / rúgott,kapott/!
   Alibi biztonsági játék!!!

 6. stadionról tud valaki valami fejleményt? Tegnap jártunk arra, sok minden nem változott :)

  1. Ha ilyen tempóban bontják, akkor jövő ilyenkor elkezdhetnek gondolkodni azon, hogy fogjanak hozzá az építéshez.

  2. Ha még áll, az a kisebb baj, majd ha már lebontották és úgy nem történik semmi, kezdhetünk pánikolni, hogy meggondolták magukat. :)

     1. A jelek szerint az utóbbi időben kicsit túl sok Tomb Raidert toltam, mindenütt a rejtett kincseket keresem. :D

   1. Szerintem hatalmas kar hogy ezt a falat nem mentik meg valahogy …. egyedulallo mestermu nincs ra mas szo, valami hasonlo kene az uj stadion melle , kore

 7. Ha Lanza vagy Epi játszana senki nem szólna, hogy csak ennyit játszanak a fiatalok.
  De Tisi,Kukoc, NGog, Hefi,Dino,sem üti meg a mércét,sőt vicc a mutatott játékuk! A fiatalok töredéke játékpercel rendelkeznek! Akkor inkább nézzük őket!

  1. – Legszebb és “legnyugatibb” mez amiben vlaha játszottunk, az egyik legkomolyabb szponzorral (FIAT)
   – Legszebb játék amit Mezey dottore oktatott le. Élmény nézni hogy csinálnak területeket maguknak a játékosok, hogy helyezkednek, hogy indulnak be. Ésszel…rohangálni mindenki tud.
   – Legszebb klubnév és legszebb címer valaha. ( Kispest-Honvéd és duplaoroszlános logó. Mai napig ezt ismerem el valódinak !)
   – A zseniális játék miatt minimum 7-8000 ember a legszarabb meccseken is. Rangadókon 15-20,000.
   A marketing szép dolog. Lehet hogy pár szurkolót behoz de a nagy tömegeket csaksi a jó termék ( a látványos játék) hozza be

   1. Lassie XIX. Téged mindig szellemi katarzis olvasni, és ez most sincs másképp…! 🙋

   2. Egyik legjobb meccs amit láttam a Honvéd Vác 2-4 volt.Az nap volt Dozsa Fradi, amin voltak 4000-en, este a Bozsik stadionban szinte telt ház.(érdekes, akkor még nem volt akkora derby a lilák meccse, a fradi ellen….)

    1. Sőt volt időszak, amikor sokkal nagyobb rangadó volt a Honvéd/Kispest-Fradi, mint a Dózsa/Újpest-Fradi, ám valahogy ezt nem szokták emlegetni…

     1. Ezt az ujpest- fradit a média szándékosan generálja. Igy próbálják- nák favorizálni az újpestet. Őket ez tartja manapság életben. Cserébe a lilák magasztalják a fradit. Hányinger az egész…..

   3. zseniális játék…lósz.rt… majd szólok a márketingesnek, nagyon jó a márketing osztályunk! :)

  2. Ez volt az a bajnokság, amikor Mezey Gyurit elküldték a vége előtt talán 4 fordulóval, mert már csak harmadikok lehettünk. Mind a 4 meccset 3-4 góllal nyertük, parádés játékkal. Vertem a fejem a falba, azóta sem játszott úgy Honvéd, és amíg az anyagi lehetőségeink ilyenek, addig nem is fog :-(

 8. komolyan nem értem, miért van hetek óta azon idegeskedés, hogy miért nem játszanak egyes fiatalok a légiósok/idősebb magyarok helyett. Legalább, ha ezek a játékosok már mutattak volna bármit az első csapatban (ígéretes, lendületes játékkal, gólokkal lehozott nb1-es meccsEK), még megérteném, de nem ez történik, hanem csak folyamatosan megy a károgás, hogy miért nem a fiatalok játszanak. De évek óta, csak mindig más nevekkel. Aztán évekkel később kiderül, hogy mégse vitték olyan sokra azok a nagycsapatba követelt nevek. Azok, akik tényleg vitték valamire, azok meg is kapták a lehetőséget (Vécsei, Botka, Baráth, Holender). Teljesen fölöslegesnek érzem nulla db jó játékkal lejátszott bajnoki után ilyen játékosok miatt vitatkozni. Ha valaki jó, azt látni fogjuk a meccseken.

  1. Én is így gondolom.
   A másik oldala ennek a témának a “fiatal-mánia”. Hogy csak azért, mert valaki fiatal, többet ér, közben olyan értékeink vannak, mint Kamber, meg Lovric, akik az egész csapat morális koherenciáját biztosítják.

    1. kár, hogy ezt írod, pedig most találtam ki :D tök jól esett leírni :)

      1. Leginkább kié, ha már itt tartunk? A régi “fiataloké”?

  2. nem vagyok biztos benne, hogy így van, ahogy írod.
   mostanában 1 fiatal sem kapott annyi időt, türelmet, mint anno Bobál Dávid, Koszta, Zsótér.
   akiket abban az időszakban épített fel Rossi, mind beférne a mostani kezdőnkbe!
   vagy nézzük az öszi szezonban Batik esetét : nagyon sok hibával kezdett, de SA bizalmat szavazott neki és meccsről, meccsre jobb lett!
   szerintem csak ennyin múlna a saját fiataloknál is.

   1. Bobál és Koszta is játszottak az nb2ben egy szezont kb. ennyi idősen.

    1. az lenne a legjobb verzió, de most nem alakult ilyen szerencsésen.
     ettől függetlenül tartom, hogy a felnőtt kerethez tartozók nagy részét be lehetne építeni a csapatba, kellő türelemmel és persze sok munkával.
     19-20 éves emberekről beszélünk és valahogy ki lettek választva…ha eddig nem ragadt rájuk annyi, hogy nb1-re alkalmasak legyenek, akkor még időben van pályát módosítani.

  3. A szurkoló azért szurkoló, mert azt is látja, amit az edző nem. És természetesen jobban is ért a futballhoz, mint az edző. Ezért van ez… :)

   Egyesek nem hiszik el, hogy Supka nem ellensége saját magának, eredményt akar, és ez határozza meg a munkáját, azon belül a csapatösszeállítást, vagy a meccsközbeni cseréket. Pedig el lehetne hinni, hogy ha látna olyan tehetséget a fiatalok között, akit egyszerűen nem lehet kihagyni, egész biztos, hogy nem is hagyná ki.

   1. Olyan fiatal nemnagyon létezik nálunk, aki nulla elsőosztályú rutin, zéró meccsszám alapján érdemi produkcióra képes, ez kishazánkban egy hosszabb folyamat. Türelem és tudatos koncepció kérdése az egész, mennyi olyan 10 -15 perces ígéret volt aki eltűnt a süllyesztőben az évek alatt. Persze szerencsésebb történelmi fejlődésű, vagy genetikai adottságokkal bíró országokban ez másként van, egy német vagy egy szerb fiatal meghatározó tud lenni pár meccsel a lábában is a nagyok között, akár 17-19 évesen is, de ez nálunk – eltekintve egykét kivételtől – nem fog menni soha. A fiatalszabály ezért volt nekem szimpatikus (elméletben), hogy ott legalább az esély megvolt arra, hogy valaki maradandót alkothasson.

    1. Csak Banó-Szabó esetét nem értem, szerintem ezzel a csereként 15-20 percre beállós szezonnal teljesen meg fog torpanni a fejlődése. Én sosem voltam elájulva a játékától, de ha már itt van, akkor játsszon kezdőként, amikor csak lehet, ha meg erre nem tartjuk alkalmasnak, akkor küldtük volna kölcsönbe erősödni valami másodosztályú csapathoz…

     1. Szerintem Supka nem számolt azzal, hogy Szendrei ilyen teljesítményre lesz képes. Helyette Banót tervezte játszatni, nyilatkozta a Sport Plusz Fociban is három hete, hogy Banóval számol idén tavasszal.

   2. Ha látna olyan tehetséget nem hagyná ki, ez biztos így is van. Nekem az a fura, hogy egy-két fiatalt elkezd játszatni, majd a következő szezonban nemhogy növekedne ezen játékosok játékperce, hanem csökken. Úgy, hogy közben 2 db gólvágó távozott a csapatból. Persze tudom, akik játszanak, azok egytől-egyig kihagyhatatlanok.

    1. Azért Supkának hétvégén volt sara a kispad összeállításával kapcsolatban, ha Cipf vagy Majer a padon lett volna, 1:0 után nagyobb ráció lett volna az ő behozatalukba, mint az volt Kukoc esetében.

     1. Főleg úgy, hogy az új csatárainkkal darabra megvagyunk, de szerintem egyik sem az igazi. A két említett keretben sem volt, plusz pl. Lukács az első néhány fordulóban csereként rúgott két gólt, majd elment padozni Újpestre.

     2. Miután 7 perc volt hátra és Rebrov alaptaktikája, hogy a vezetés megszerzése után azonnal visszahúzódni?
      És majd Cipfnek kellett volna belőni a labdákat, hogy ütközzék és aztán fejeljék le a Fradi 190 centis, tiszta izom védőit? Ne márr..
      Így is megvolt a helyzet, Tischler és Holender tiszta ziccert hibáztak közösen (Tischler túl erősen adta be a labdát, Holender rosszul fejelte meg)

      1. Emlékszel a 2016-17-es Fradi elleni idegenbeli meccsre? 3:2- nél a csereként beálló, újonc Tömösvári kapufájával majdnem egyenlítettünk. Pedig Ő sem volt tele izommal, enyhén szólva.

       1. Az egy másik Fradi volt, egy nyíltabban játszó Dollal és nem volt két ékünk, csak egy, Eppel személyében.
        Kukocot nyilván azért hozta be, mert nem vitatható, hogy valóban jól ad be és abban reménykedett, hogy be tud küldeni még egy-két labdát a magas csatároknak.
        Májert még meg is érteném, de azt is Supkának köszönhetjük, hogy egyáltalán partiban voltunk a Fradival, nemhogy még valamit a nyakába varrni..

        1. Inkább Gróf bravúrjainak.Batik ,Botihoz hasonlítható küzdenitudásának.Gazdi akaratának. És egy nagy adag szerencsének.Ami persze nem volt akkora, hogy gólt ne kapjunk.Esetleg rúgjunk.

         1. Ennyi erővel a Fradi is Dibusz bravúrjainak köszönheti a három pontot, meg Böde szemfülességének.

       2. Azóta ő is nagy karriert futott be.Rugott gól nélkül a mennyeibe.Majdnem gólban a Czipf is jo már….

        1. Danilo meccseket döntött el góljaival, Czipf meg eddig a kapufát dongette meg. De a Tomosvari, Herjeczki, Bano Szabó lehetne folytatni a sort Tehetségesebbnél tehetséges fiatalok a nagyszerű Kispesti utanpotlasból, akik képtelenek gólokat rúgni. És a Cipf kivételével lehetőségük volt bőven.

         1. Ahogy mondod… Kosztán kívül nem tudnék megmevezni egyetlen támadó poszton játszó akadémistát, aki gólképes. Csak hát ő már… :(

         2. Hú, nagyon megbánthatott téged ez a Danilo… Nem köszönt hangos és jól artikulált “Kezét csókolom Kálmán bácsi”-val az öltözőfolyosón? :)))
          (Csak hogy Mancinivel említed egy lapon, ami úgy hülyeség, ahogy leírtad.)

          1. Vicces, hogy te “mezei szurker”-ezel, akinek Danilo játékából annyi jön le, hogy “nem passzol. :)

           Különben abban igazad van, hogy a legtöbb légiós nem Honvéd szint, ami egyenesen következik abból, hogy milyen a tulajdonos.

          2. Oszt az edző is a “tv elől” tudja, hogy játszatnia kell?
           :)))
           (Ne kínlódj, nem leszel nagyobb szaktekintély.)

          3. Még csak annyit: Milyen “valóságról” kellene tudnom ahhoz, hogy a helyén értékeljem, ha egy csatár a 16-oson belül két-három védőt meg tud “verni” és helyzetbe tud kerülni (amire a többiek képtelenek)?
           OK, tudom, hogy az öltözőbe való bejáratosság egyenesen upper-pro licenc…:)))

          4. Hát pedig Danilo 2012-2016 között – amikor szupergyors volt – jobb is volt az olasznál…

         3. Hát ez az! Cipf megdöngette a kapufát néhány perccel becserélése után, majd ezzel véget is ért számára a őszi szezon a felnőtt csapatban. Nem a fiatalok helyét vitatom az első csapatban, hanem minimum azt a lehetőséget a számukra, amit egy kívűlről érkező -sokszor légiós -simán megkap.

      2. Ha gólt akarsz elérni csatárt kell behozni. Rebrovnak bevállt. Cipfet nem kell félteni, de ha a te logikádat követem, akkor tehermentesitette volna a darálóban a többieket. Embert kötött volna le. Kukoc nálam sajnos csak egy vígjáték karakterszínésze, 5-6 epizódonként van egy jó poénja.

       1. Nem. A végén ,hàtrànyban ,olyat kell behozni, aki labdát szerez és abból támadást indít.Es ezt nem én mondom, hanem az aktuális szakirodalom.

 9. Egy másik klasszikus, óriási meccs, a végén igen véleményesen maradtunk le a bronzéremről…
  Pedig milyen jó csapat volt ez, te jó ég!!

   1. Illést bár szerettem soha nem éreztem a mi kutyánk kölykének….inkább Pisont, Kovács Kálmán, Hamar….és sorozatban nyernénk a címeket

    1. Illés 2x Nálunk volt Gólkirály tudtommal, hát igen, amikor az Mtkhoz aláírt, egy Világ omlott össze bennem! 😒

   2. Szvsz Arany, Kupa, és a Bl-ben sem lenne tele a ” gatya “…😎

   3. Azért Bárányosról se feledkezzünk meg, meg Orosz Feriről sem, aki válogatott is volt. Egyfajta Liga-válogatott volt ez.

    De maga a meccs is fantasztikus és szerintem jogtalanul nem adták meg Orosz gólját, ezért maradtunk le a bronzéremről.. (középen több mint egyvonalnak tűnik, mégha az indítás pillanatát nem is látjuk)

 10. a meccsjegy.mlsz.hu szerint 1 jegyet már eladtak a vendégbe…(3-as szektor, 3. sor 5. szék – nagyon figyeljünk rá!)

  1. Reméljük nem másik székre ül, akkor sose találjuk meg…

   1. Reméljük nem dugul be miattuk a Hungária körút. Előbb kell indulni.

  1. Mekkora csapat! :) És milyen mez! De imádtam! Nekem a kedvencem volt!
   Majd az új stadiont, én ezzel a cspattal avatnám fel vs. a 2017-es Bajnokcsapat (egy-két kivétellel. :) ).

   1. A legnagyobb kedvencem! Talán a mostani bajnoki döntő az, ami egy lapon említhető ezzel a meccsel!

    1. Azon már voltam személyesen – élőben – vidékről hoztak fel a Nagyszüleim a hétvégére! A korzón volt a Tábor U.R.B.: Nagylengetősök, Füstök, kitapétázva az egész kerítés, pénztárgépszalag, konfetti, akkor láttam életemben először olyan ” füstbombát ” ami kindertojásban durrant el, Köszi Robika & Joker az élményt!!! 😉😎😁😜📣🎇⚽❤🙋

  2. Akkor kobakból lássuk CS.A.K.: 1993/1994-es Szezon, a kép szvsz vmikor nyáron készült, a regnáló Bajnokcsapat (13).!!! 😎

   Felső sor: Milinkovics, Plókesz, Bánfi, Hahn Árpi, MátyusJani, Dúró, Illés ” Gólkirály ” Béci, ???, OroszFeri.

   Középső sor: Tóth Kálmán, Masszőr. Rambó Aka. Forrai, Szuribá, De Vries Tulaj a Belga???, Demeter Davidovics Mester, Kozma Vezérig., tán’ technikai Vezető???, Gujdár Kapusisten, PisontlegnagyobbKirály Aka. Trezi, Intéző/ Szertáros???

   Ülnek (alsó sor) balról: Barika, HamarPilu Góól!!!, tán’ a CsábiJocó, VezérÁdi, Broki, RothFeri, Kovács ” Egy Közülünk!!!” Kálmi, SzabadosJózsi, Csehi v. Cseke???.

   Kérdés: Ami a T. Vezetőségen látható öltönyben ment a Csapat Mencseszterbe a United elleni Derby-re???

   Köszi a pikcsört! 🙋 Mentem, ha lehet!?!?

   1. Csábi — Csehi
    És Stefanovot kihagytad felső sorban jobbról a második

    1. Tényleg, nah…hiába öregszem már Én is! Danke!!! 🙋

   2. Ez a ’94-95-ös csapat, Illés mellett Stefanov, a de Vries itt már nem fotózkodott, az ősz faszi Richter Tibor intéző, a szélen Balogh Béla szertáros, alul a Csábi valóban Csehi, ahogy Thibby írta, a szélen Puhalak Antal.
    Puhalak, Milinkovics, Hahn 1994 nyarának érkezői. A 93-94-esből már nincs itt a Vidibe kikölcsönzött Tóth Mihály, a Stadlerhez ment Dragóner, az izraeli próbajátékon levő Sallói, + a BVSC-be távozó Vincze és Csábi (lehet Vincze itt még Portugáliába ment).

    1. Emlékszem azon a nyáron augusztus elején Balatonon nyaraltam és a zimmer feriben volt tv azon néztem a közvetítést….a Váccal játszottunk ha jól emlékszem nyitó forduló volt és ha nem tévedek Milinkovics bemutatkozó meccse volt. 4-0 talán….
     Milinkó jól nyomta arra emlékszem

  1. Hála a Magasságosnak! Gerikéért pedig még ma este megy az Ima!!! 😇🙇💒🙋

 11. Én a klub helyében leszedném a honlapról ezeket az interjúkat… És remélem, Latabár, meg a Papp László fiatalmániások kicsit átgondolják, mennyire kell ajnározni a fiatalokat ezek után… Ennyit a mai fiatalságról, nulla nemzeti öntudat, nulla elköteleződöttség a klub iránt, de még legalább egy gesztus sem a szurkolók felé..

  Zvara Levente: “arról álmodoztam, hogy egyszer a Barcelona játékosa leszek, de azóta reálisabban látom a dolgokat: szeretnék NB I-es játékos lenni, azután pedig külföldre igazolni. Persze azt sem bánnám, ha egyből külföldre mehetnék.”

  Szabó Alex: “Legnagyobb gyerekkori álmom, hogy egyszer híres, világszerte ismert és elismert futballista legyek. Mivel kedvenc csapatom a Real Madrid, ezért természetesen, ha a világ bármelyik csapatában játszhatnék, őket választanám.”

  http://honvedfc.hu/hirek/orulok-hogy-a-honvednal-focizhatok/2019-02-08

  1. Hát van baj.. durván el vannak kényeztetve ezek a srácok.. már meg sem lepődök..

   1. Igen, de nemcsak ők a hibásak…
    Hanem a média, meg a fogyasztói kultúra, ami elhitette a fiatalokkal, hogy csak két csapat van a világon, a Real Madrid, meg az FC Barcelona, ja meg persze egy-két másik BL-csapat (Juve, MU, stb.).

    Ezért tartunk itt, hogy már koloncnak tartják és lassan megszüntetik a közép-kelet-európai bajnokságokat.. Közben pl. egy Dinamo Kijev, egy Steaua Bucuresti BEK-győztes csapatok, maga a BEK meg részben a Honvéddal kezdődött…

    1. Ez egyébként ma már nem foci/sport specifikus jelenség. Tízből nyolc fiatal külföldön képzeli el a jövőjét.

     1. Azért az azért is más, mert sokan ezek közül az alapvető megélhetés miatt, de ma az nb1ben már egy focista tud annyit keresni, hogy megalapozza a jövőjét.

      1. Fiatalokról beszélünk, náluk még nem elsõsorban a megélhetés az elsõszámú motiváció.

  2. Gyerekfejjel mit kellene mondaniuk? Hogy itt akarnak megrohadni az nb1-ben vagy az nb2-ben?

   Az egy más kérdés, hogy mennyit hajlandóak melózni érte és hogy adott pillanatban jól döntenek-e. De ez majd csak később derül ki.

   1. Pont, hogy gyerekfejjel kellene, hogy nagy dolog legyen valakinek, hogy egyáltalán a Kispestbe eljuthat.

     1. Igy van sajnos.. …… Nemrégen voltam u 11 es up. tornán…. 11 éves gyerekeken kivétel nélkül narancssárga, uv zöld, hupikék nike, adidas, puma cipők….. Mindegyiknek realos, barcás hátizsák… És az egyik apuka mesélte hogy az ő fia olyan tetkót akar mint Tevez hasán (ha jól emlékszem) ….
      Jaaaa és a kefe frizura tarolt….
      Ezek a gyerekek már gépek programozva. De igazábol a szülők a hibásak hogy ezeket a vadhajtásokat nem kezelik időben.

      1. Mit csináljanak a szülők, ha be vannak dugva egy munkahelyre heti 5-6szor 10 órára? Ma már mind a kettő!
       Ez a fogyasztói kultúra nagyot fog bukni…

      2. Hmmm.
       Gyakorló apukaként írok!
       Hordom a 8 éves kisfiamat Honvéd meccsekre, nem igazán érdekli a foci, DE a REAL a kedvenc csapata… azért mindig hozzáteszi, hogy a Honvédot is szeretem apa… Ennyi!

       De a témához!
       Olvastam én is…
       Komoly önértékelési problémák, nincsenek tisztában hol is a helyük! Ráadásul Szoboszlai Dominik esete szvsz. nincs jó hatással rájuk, ezzel azt akarom mondani, hogy nyilván Szoboszlai kimagasló tehetség, de ezek a srácok kb. reálisan nem tudják magukat elhelyezni a világban és azt gondolják, hogy ha Szoboszlainak sikerült, akkor… közben lehet, hogy 1/10 ed tehetség sincs bennük!

  3. Miért, mit mondjanak?
   1: “Álmom, hogy pályafutásom végéig a Kispestet szolgáljam, neadjisten elérjem a kispesti fizetési sapka maximumát.”
   2: “Álmom, hogy elérjem a magyarországi csúcsot (Fardi, Fideszoton).”
   :)

   1. Hát inkább, minthogy gyakorlatilag azt, hogy “sz.rom le ezt a pereputtyot, csak én tudjak minél sikeresebb lenni, úgyhogy mielőbb menekülök hanyatthomlok” …
    De nyilván vannak fokozatok, pl. hogyha magyarként csak annyit mondott volna, hogy szeretnék bemutatkozni a Honvéd színeiben az első osztályban, már sokkal jobban nézne ki a dolog.

    1. Ez igaz, egy gesztus, ahogy írod (pl. “szeretnék sikeres lenni a Kispesttel”), nem jönne rosszul. Csak szerintem egyszerűen nem jut eszükbe. De hát amikor még fiatal az ember, akkor hülye (amikor öreg, akkor meg már), ez van. :) Legalább őszinték.

     1. Igen, de ez az őszinteség mutat rá a problémára.. MIről beszélünk válogatottról, meg “magyar” fociró, amikor a jövő generációi számára ez már semmit nem jelent?
      Valami írtó nagy probléma van ezzel, pedig én már fiatalon is nagy dolognak tartottam volna, ha az nb1ben valaha bemutatkozhattam volna.

 12. “Ha a Honvédba maradtam volna, már – őszintén szólva – be is mutatkoztam volna az nb1ben”

  Ember, akkor mi a szarért mentél ki???

 13. “A kormány döntése alapján a sportra költhető társasági adó (tao) keretét 50 milliárdról 125 milliárdra emelik. A kormány döntését azzal indokolta, hogy 50 milliárd elég a fejlesztésekre, de működési támogatásra is szükség van.” Miért? Azt hiszi Orbika, hogy a pezsgőfürdőkben Törley-t kell tölteni. Vérlázítóan, szánalmasan, nevetséges. Van aki leszarharja a bíróság itéleteit.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.