Lerakták az új Bozsik alapkövét

Tudtuk meg az MTI-ről.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa csütörtök délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

Szabó Tünde beszédében úgy fogalmazott: az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

“A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen a névadó Bozsik József, valamint Puskás Ferenc innen indult el a világhírnév felé, és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem”

mondta Szabó Tünde.

George F. Hemingway hangsúlyozta: az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor.

“Besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent”

közölte.

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

Budapest, 2019. március 21. George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa beszédet mond, mellette Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor. MTI/Máthé Zoltán

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t, valamint a West Hungária Bau Kft-t. Előbbivel kapcsolatban hozzátette: a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

A csütörtöki eseményen mintegy 250-en jelentek meg, ott volt Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere, Bozsik Péter, a stadion névadójának fia, valamint a kispestiek jelenlegi felnőtt csapatának tagjai, akadémistái, illetve egykori kiválóságai közül többen.

címlapkép: MTI/Máthé Zoltán


update // Geroge F. Hemingway és Szabó Tünde beszédeinek leiratát a Honvéd honlapján olvashatjátok el.

“Lerakták az új Bozsik alapkövét” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Na!! Ez remek hír! : )

  “Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem” – úgy legyen! CSAK!

 2. Szép dolog hogy ott volt. Kozma, Gyimesi, Nagy, Garaba. …… Honvéd család hangulata volt. Na és persze a kivitelező cég tulajdonosa … Mint lehetséges új tulaj??

  1. ez valahogy full szervezetlen volt…de szerintem fontosabb, hogy az átadáson ott legyenek.
   én az nso fél napos’ cimlap fotóját,cikkét hiányolom.

 3. Eddig zökkenőmentes szokott lenni általában az építkezés.

 4. Az alapkőletétel tiszteletére Hemibá vak hegedűművésznek öltözött. :)

  1. Hegedűművészek nem vesznek a zakó alá kötött pulóvert. Persze rajtuk kívül más sem, aki tud öltözködni.

   1. Valóban, a művész szó erős túlzás volt, borvidékeken szoktak a vándorhegedűsök így öltözni. :)

 5. Azt tudja esetleg közületek valaki, hogy pontosan hova rakták le az alapkövet?

 6. 60éve szurkolok töretlenül a csapatnak.Nagyon örülök,hogy végre itt tartunk! CSAK!!! ui:szerintem az egy mellény a bosson.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.