Ma se maradunk keddi Hemblog nélkül

Nem minden rőf parasztkolbász a mi szánkat édesíti, győztesek!

Hiányoznak a keddek. Illetve nem is maguk a keddek, mert azok ott sorjáznak a naptárban, és majdnem mindegyik valóban keddre esik, csak nagyon ritkán szombatra, esetleg négynapos hétvégén vasárnapra.

Inkább a megszokott kedd reggeli rituálé: vajon mit mondott megint az öreg? Milyen nyakkendő volt rajta? Az asztala mögött ül, vagy szemléltető eszközöket használva egy tábla előtt, esetleg a lesszabály változásait magyarázva egy futballpályán? Volt egy sajátos humora, hozzá tartozott a hétköznapjainkhoz.

Szerencsére ezen a héten nem kell nélkülöznünk a betevőt, ugyanis postaládánkban landolt a legújabb vlog átirata.

Hello, Győztesek!

Eeeeerrrrggggghhhh. Egyik szemem sír, a másik meg… az is. Csapatunk hősiesen küzdött a hétvégén, de megint előjöttek azok a ...eeeeerrrrggggghhhh… cudar hibák amiket rendre elkövetünk tavasszal. Tapasztalt játékosoknak (cöccög), ilyet nem lehet elkövetni (fejet ingat).

Sokan kérdezik tőlem kedves szurkolóink, hogy mi a véleményem a bíróról. Aki ismer, tudja, nem szeretek foglalkozni a játékvezetőkkel. De most. Okay. Ahogy a közmondás tartja: Idahoban sem nő a kukorica az égig, okay. Elmondom mi történt. A lelátóról egy diósgyőri egyén a vendégtáborból, vagyis, hát nem tudni, hogy diósgyőri volt-e a kiscsillag, de a vendégtáborból, egy, szurkolónak nem nevezném, egy, okay, gyalázatos csőcselék, okay, besípolt a meccsbe. Remek csatárunk, Danilo de Cirino Oliveira, well, felkapta a labdát. Sípszó volt, ez a dolga. Berke sporttárs tizenegyest ítélt. Ejj-ejj. Fiatal sporttárs, tapasztalatlan játékvezető. Ne bántsuk. Nem az ő hibája, okay, hanem aki kijelöl egy ilyen fontos meccsre egy ennyire alkalmatlan embert. Na, de hagyjuk is.

A hétvégén az MTK ellen újabb sorsdöntő meccs a bronzéremért. Ha engem kérdeznek, már rég megnyerhettük volna a bronzot idén, de felcsúti és mostani hazai hibáink azt eredményezték, hogy sorsunk már nem a mi kezünkben van. Ez nagy kár, de az adja fel, aki utoljára adja fel. Én nem ilyen vagyok, és a csapat sem. Remek játékosaink vannak a fedélzeten. Kamber Dzsordzs, errghh, Kambi. Lovrics Iván! Filip. Dieng Cheikh… ööö, ja, ő már nem. Na mindegy. Állunk a meccs elébe és a kupadöntő elé, cél a nemzetközi kupaindulás.

Ígérhetem, remek kerettel megyünk neki a következő szezonnak. Szkáutjaink és az Ex-Honvéd Edzők Alumni Szervezete már figyeli a lehetséges kiszemelteket Antiguán és Barbudán, Mozambikban, a Salamon-szigeteken és Toncsi Kukocs menyasszonyának fodrászszalonjában, Splitben.

Szurkolóink megint csodálatosak voltak a hétvégén. Le a kalappal előttük. Kivéve azt a három-négy, embernek nem igazán nevezhető, leginkább ostoba, buta lényt, okay, aki megríkatta kiváló kapusunkat, Gróf Dávidot. Dávidot vádolják hogy egy riválisunkhoz igazolna. És? Nem minden rőf parasztkolbász a mi szánkat édesíti, győztesek! Én szeretem a parasztkolbászt! És önök? Jövő hétig maradok baráti tisztelettel a Yucatánról:

Papa H.

“Ma se maradunk keddi Hemblog nélkül” bejegyzéshez 135 hozzászólás

 1. Ebből állandó rovatot kell csinálnotok!!! HAVI EGY!
  Megidézzük Hemi papa szellemét. :)

  1. Ez egyszer jó poén, amit nem szabad utántölteni. A továbbiak olyanok lennének, mint a jól sikerült filmvígjátékok 2, 3, n… sorszámot viselő összekínlódott folytatásai.

   “Hemi papa szelleme” egyébként is neki, saját magának fontos, ezért jó helyt van az ott, ahol van, a biztonságos tizenvalahány ezer km távolságban…:)

 2. azert most sem bannam, ha legalabb ket hetente-havonta, valaki szoba allna velünk a klubtol, es elmondana a velemenyet a sajat vagy a klub szemszögeböl :)

  1. Azt mondta, ha tulaj lesz akkor sem fog meccsre menni, nehogy bárki párhuzamot húzzon közte és az új tulaj között..szerintem ez a nyilatkozatokra is vonatkozik. Egyébként egy-másfél év múlva engem is érdekelne egy mélyinterjú, hogy hogyan látja a változásokat.

   1. nem Hemi velemenyere vagyok kivancsi! Annak örülnek ha valaki tovabbra is szoballna velünk a KLUBTOL kethetente, havonta. Mert most nagy ivben tojnak a fejünkre….

   2. Hagyott hátra 14 focistát meg 0 labdarúgót.Tőlem mindenki azt mond amit akar,de kíváncsi nem leszek rá az biztos.

    1. Gondolom a pénztárt se kellett aládúcolni a sok lóvé miatt?

     1. Jaja.Nem is stadion épül,hanem egy új és nagyobb széf.Csak sokan azt hiszik.;-)

    2. Akit eladott, azoknak mind lejárt volna nyáron a szerződése. Másfelől, pedig nem pontosan értem, hogyan kellett volna Hemingwaynek az értékesítést lebonyolítani, hogy megfeleljen a szájízednek? :)

     1. .Igazad van, én tévedtem + az összes valódi proficsapat. .Ezek a hülyék,meg a magunk fajták.Így kell csinálni,ahogy mondod.10-12 évig nevelni,etetni-itatni,fizetni,aztán szélnek ereszteni ingyen,aztán 12-14 gyakorlatilag senkinek sem kellőkkel itthagyni a maradékot.😣

      1. 1. Holender és Baráth távozott, mindkettő szerződés lejárat után. Lanzafame jó pénzért távozott.
       2. Aki megvette nem zsákbamacskát vett. Ha annyira ki lett volna árusítva a Csapat, ahogy vázoltad, nem vették volna meg.
       3. Az MLSZ ahogy rádöbbent, hogy a fiatalok támogatása mellett jó pénzt lehet leakasztani, és bajnokságot is lehet nyerni, egyből befejezte a projektet, utat nyitva a korlátlan légiós beáramlásnak. Erről tán nem Hemingway tehet. Ő egy megalkuvás nélküli üzletember volt, úgy alakította a Kispest dolgait, ahogy pénzt tudott belőle termelni.
       4. Egyébiránt mit aggódsz. Annyira vártad Hemingway távozását, most itt a Kánaán, majd nyáron győzd számolni a minőségi játékosokat, akiket az új tulajok idehoznak.

       1. szkeptikus vagyok a kanaannal kapcsolatban….nem olaj sejkek ezek….

        1. Engem is inkább csak a szarkazmus vezérel ebben a témában…..

         1. tudom, csak utalom ezt a vihar elötti csendet, szerintem sok olyan ember is aldozatul esik majd akinek inkabb maradni kellene….

          1. Abban biztos vagyok. Hogy még ide sem érkeztek, de már felmerült az egyértelmű hír, hogy Gróf, Gazdag a Fradiba tart az a jővőre nézve sem mutat sok minden jót. Hozzáteszem, ez most pont egy olyan szitu, amikor mindent az alapokról kezdve mindentől független egy nagyon hatékony szakmai stábot (szakmai igazgató, stb.) és szakmai koncepciót lehetne kialakítani. Csak kérdés, hogy milyen érdekek mentén alakulnak a dolgok.

          2. Vissza kell hozni a Vadóczot 1-2 év még van benne, de egyúttal be lehetne vonni a szakmai stábba mint ~manager/szakmai igazgató/tanácsadó. Kovács Kálmán dettó: kaphatna egy korosztályt + korrepetálhatná egyéni foglalkozás keretében a felnőtt keret tagjait is. Mindkettő szakmailag, lojalitás szempontjából kikezdhetetlen, + nemzetközi rutin és kapcsolatok tekintetében is rendben vannak.

          3. Vadoczert fizetni kell, azt hiszem 2 evre irt ala….minden tiszteletem az öve, de koranal fogva egy centet nem adnek erte…

          4. Hát én is úgy gondoltam, hogy “ingyé” (átigazolási díj nélkül ha el akar és tud jönni. Ha nem megy (jön:)), akkor, ha szabadul – a stábba.

       2. Boti-Bobal-Filip-Danilo-King-Grof stb. 0 €, 0 $, 0 £, 0Ft. Ha ez szerinted rendben van és így működik a profi football,akkor nincs miről beszélni innentől.

        1. Egyszerű. Vagy kitöltik a szerződésüket és erősítik a Csapatot, vagy idő előtt el vannak adva. Ha előbbi, akkor valóban 0 pénz jön értük, mert nyilván nálunk jobb anyagi körülmények közé tudnak eligazolni, ha utóbbi, akkor meg az lenne a gondod, hogy Hemi csak arra utazik, hogy mindenkiből pénzt csináljon. Egyébiránt Hidi, Bobál Dávid, de akár Eppelt is mondhatnám, hogy hiába teljesít valaki jól Kispesten, erősen túl vannak árazva a játékosok. Az hogy Hemingway nem akar fizuemelést adni egy olyan játékosnak, aki később még egy cseh kiesőbe sem kap egy percnyi időt sem, az valahol őt igazolja.

         1. Amíg a szurkereink döntő többsége örül,hogy megszabadult tőle,addig időpocsékolás győzködni.Az MTK pályán menj oda pl Rőzséhez és kérdezd meg,miért volt öltönyben a bejelentés utáni meccsen.

          1. Bocs, nem provokálni akarlak, -mint “bennfentes” tudsz egy ~számot mondani, hogy mennyi kezdőbe való játékost fogunk igazolni?
           Ha tényleg a H Feri lesz az edző vajon hoz magával valaki(ke)t? A Funso és a Gaál Bálint pl. használható lenne… Vagy a bolgár válogatott csákó. Az már valami ha ftc ás a kutasok is érdeklődnek utána, bár az egyből az esélyeinket is nullázza…

          2. Ne hülyéskedj, tudod mikor bennfentes az ürge. Csak megjátssza a nagy semmit. :)))

          3. A latabár nevezetű majd megmondaja.Az aztán mindent tud.(ha belebotlok egy régebbi hszedbe,oda beírom neked szívesen)

          4. Neeeem! Itt kérdezték, itt válaszolj, és most!
           Ne terelj!
           Nekem meg arról írj már légy szíves, hogy hol tart a Góf ügye? ;)

          5. Segítek ” belebotlani “, csak azért, hogy a ” ha ” ne lehessen kifogás!
           Zoltán Kertész kettö napja / is / kommentelt a Játékszabályok, Gróf, …… c. posztban!
           Na. Már botladoznod sem kell!
           Izgatottan várom az infódat Zoltánnal együtt!
           Köszi előre is!

          6. Bocs, én sem akarlak provokálni, de:
           1; KSH felméresből tudod, hogy a szurkolók többsége örül az Öreg távozásának?! Ez pont olyan, mint amikor azzal jöttél, hogy majd meglátjuk mi Öreg-párti maradiak, mennyire meg fog ugrani a nézőszám attól a pillanattól, ahogy Hemi lelép! / Ebben is mellé lőttél! / Sztem ne akard ilyetén módon nyomatékosítani a saját bugyuta elgondolásaidat!
           2; Újra leírom neked, hátha te az a fajta vagy akinek többször kell elmondani valamit, hogy felfogja: Egyetlen egy szerződéskötésnél nem voltál jelen! Tehát, kérlek ne okoskodj itt ezzel kapcsolatban, mert csak kárt okozol! Lövésed sincs arról, hogy ki, miért és hogyan ment el, mint ahogy arról sincs, hogy ki és miért van még itt!
           3; oktoberes részére bebuktál egy mezt! Csak azért említem ezt is megint, mert látom ezt a témát / is / nagyívben kerülöd! Megígérted, álld a szavad!
           4; Én le..arom, hogy ki mennyire bennfentes a Honvéd házatáján! Örülök, ha van olyan valaki itt, aki valóban hiteles infókkal tudja enyhiteni a szurkolók kíváncsiságát, természetesen szemelőtt tartva az ott dolgozók, a klub érdekeit!
           Bánatomra te nem az a jólinformált kategória vagy, ellenben simán figyelmen kívül hagyod a fentebb említettek érdekeit! Ez óriási probléma!!!
           Abban tudok csak reménykedni, hogy azért a blog ill a kommentek olvasóinak van annyira józan az ítélőképességük, hogy tudják már, hová kell rakni, kommentjeid hírértékét…

          7. 1.ismerem őket.2.teljesen fogalmatlan vagy,és gusztustalanul lesben állsz egész nap+csak velünk foglalkozol.3.oktoberes nekem nem írt semmit,én meg nem figyelem neked mit írkál,mint te minket undorító módon.4.Ne itt hazudozzál sejtelmesen a semmiről,a komoly palik röhögnek rajtad meg a semmitmondó hablatyolàsaidon.Blokkoltalak VGI.

          8. 1; örülök, hogy a -tegyük fel- országosan csekkolható tudomisén, mondjuk 300 ezer kispesti nagytöbbségét ismered! Bravó!
           2; Még nem kommenteltem, amikor már te Kertész Zoltánnak adott válaszodban, cinikusan megemlítettél! Most még percre pontosan vissza tudod nézni! Pontosan egy percel gondoltál rám hamarabb… :)) / megint egy ” gusztustalan ” vaktöltény részedről! ;) /
           3; oktoberes neked írt! Ha az én írásaim vissza tudod keresni hónapokra, akkor ezt is kb kettő-három napra! :)
           4; ne blokkol! Ne szaladj el! :)

 3. az a helyzet, hogy jobb, mint az eredeti… :D RW ezzel átvetted Papa pozícióját!
  azzal a megkötéssel, hogy nem vehetsz ki zsét a csapatból, max betömhetsz pár lyukat (a költségvetésben)..:)

 4. Elvileg Kupa döntőre meghivtak, hátha találkozunk vele a balnanal :)

    1. Ha a szarvasos pulcsijában jönne, akkor egy császárkörtére is meghívom. :)

      1. Amelyiken valamilyen amorf élőlény volt. Nálam az vitte a pálmát.

       1. Arra emlékszem, az egy élmény volt. Letaglózó élmény.😂

   1. Én még egy halászlére is a Nótafába, 2-től haverokkal ott indul a buli, hej! :)

    1. Van a Nótafában halászlé? Eddig fel sem tűnt. Mi a Halászcsárdában szoktunk halászlézni, főleg a halhússal töltött tésztapárnácska miatt.
     Na mindegy, jó étvágyat! :-)
     Irány a Bálna! Mi 3-4 között érünk ki kb.

     1. Sőt, egy haverom szerint nagyon tuti. Kösz, utána nekünk is irány a Bálna!

 5. Mondhat bárki bármit, Ő azért egy halandó szurkoló által is megközelíthető ember, míg a NER brigád valószínűleg nem fog “leereszkedni” erre a szintre…

  1. erre nem vennek merget, de az biztos, hogy most meg gözük sincs hogyan kezeljek a kommunikaciot…

    1. nyilvan ez a törtenelmi attekintes jo dolog, meg az anket is, de egy anketon kb max 50 ember van, mig ha valamit megosztanak az interneten az eljut mindenkihez, Ez mar a XXI. szazad, a mult szazadi kommunikacio mar nem elegit ki senkit.

     1. Érezhetően informatívabb, gyakrabban is kattintok rá. Régebben volt, hogy hetekig rá sem néztem. Ami érdekes volt, azt ide úgyis belinkelte valaki.

      Hemi videóchat modern volt, de be voltak határolva a lehetőségek. Egy ember, egy kérdés, egy válasz. Egy ankéthoz kellően tökösnek kell lenni, ott kevéssé lehet terelni és egy témát jobban is lehet boncolgatni.

    2. egyebkent a honlap irdatlan sokat fejlödött, miota az nb1.hugyos ficko ki lett rugva.

  1. Nagyon helyes! Bár kétlem, hogy érdemi intézkedést tennének, vagy akár csak valamilyen választ adnának rá.

    1. ???
     Mi köze van a futballtól, játékosoktól, kluboktól elidegenedett szarkupac MLSZ-nek az 5 milliárdhoz…?

   1. Azért nem fog semmi történni mert a 4. Honvéd gól előtt meg Holender volt les-en.
    A dvtk is reklamálhatna…

    Ilyen a foci.

    1. A két eset kb.úgy hasonlít egymásra,mint az alma mater a villanykörtére.Teljesen speciális eset volt az egyik,a másikból meg van 50000 a pályákon egy szombaton.

     1. Ez igaz
      De ha arra hivatkozunk hogy “hibázott a bíró” ezért kérünk valamit
      Akkor ugyanez elmondhato a les-re is
      “hibázott a bíró”, ők is kérnek valamit

      1. Ne erölködj már!!! Inkább foglalkozz a hétvégi újpest meccsetekkel. Mert sz@rt sem ér Berke segítsége ha sz@ptok majd. És imádkozz ,hogy legyen kedvünk verni ezek utån az mtk-t.

    2. Hol lett volna már les? N’Gog magának fejelte le a labdát, aztán ő lőtte kapufára is..

     Holender hozzá sem ért..

    3. Azért van némi különbség egy (általad) vélt téves ítélet- ami mindennapos-, és ezen ítélet között, amikor nem a szabályok szerint járt el a játékvezető.

  2. Sziasztok,

   Nem tudom, van-e jogász közöttünk, de arra gondoltam, hogy ilyen esetekben – az MLSZ-t kihagyva a buliból – lehetne polgári peres eljárást indítani a játékvezetővel szemben. Hivatalból több ember sérelmére elkövetett, különösen nagy értékű anyagi és erkölcsi károkozás.
   Amerikában simán beperelnék.

   Lenne vajon értelme?

   1. Egy valóban Jogállamban ez egy remek felvetés lenne, nahhh de itt, W. T. F.???!!!!

    1. nem nagyon van olyan állam a földön, ahol ilyen sportbírói ítéleteket polgári bíróság tárgysorozatba vesz. szerintem még soha sehol nem történt még csak hasonló sem.

   2. Nem vagyok jogász, de szerintem elutasítanák, hogy nem illetékesek, mert nem áll fenn bűncselekmény.

    De ha el is jutna esetleg a bíróságig, ott a szándékosságot kellene bizonyítani (a bíró azért ítélt rosszul, hogy anyagi kárt okozzon), ez pedig teljességgel lehetetlen.

    1. Kártérítési igény nem csak bűncselekményből származhat, hanem bármely vétkes (szándékos vagy gondatlan) cselekményből vsgy mulasztásból.

     1. nem élhet kártérítési igénnyel, azzal, hogy pályára lép, tudomásul veszi, hogy a játékvezetőt nem vonhatja felelősségre. szép is lenne, ha a játékvezetők saját vagyonukkal felelnének a rossz ítéletekért, garantáltan mindenki adósrabszolga lenne pár éven belül.

      1. Az MLSZ versenykiírása eltörölhette a műhibát, de a foglalkozási szabály megszegésével okozott kár ettől még érvényesíthető, arra nincs ráhatásuk ezeknek az idiótáknak. Nem arról van szó ugyanis, hogy valamit nem vett észre a – nem mellesleg hivatásos – játékvezető, hanem az észlelt történésre a foglalkozásiához tartozó szabályt tévesen alkalmazta.

       Egyébként meg mégis kinek a vagyonával kellene felelnie a foglalkozása szabályát megsértő, és ezzel kárt okozó hivatásos játékvezetőnek, ha nem a sajátjával? :)

       1. ha ez így lenne, akkor soha az életben nem lehetne egy focimeccset lejátszani, illetve az eredményét nem lehetne véglegesnek tekinteni. nem az MLSZ versenykiírására gondoltam, hanem a labdarúgás hivatalos játékszabályaira, aminek aláveti magát minden csapat, amikor labdarúgó mérkőzést játszik.

        1. Azért nem gondolom, hogy a szabályok megszegése a játékvezetők részéről mindennapos jelenség lenne.

         1. Igazad van! A “Mennyeiben” csak a meccsnapokon van. :)

       2. Még annyit ehhez, hogy leginkább a szabályszegés és a kár bekövetkezése közötti okozati összefüggés bizonyítása nehéz.

        A jövőre nézve egyértelműen az a megoldás, hogy vissza kell tenni a kiírásba a műhiba intézményét és annak következményeit. És akkor fel sem merül egyéb elégtétel szüksége.

       3. Idézet “A labdarúgás szabályai 2018-19”-ből:
        (jó ez így mert különben senki se menne játékvezetőnek!)

        A játékvezetők felelőssége
        A játékvezető és a mérkőzés további hivatalos személyei nem vonhatók felelősségre:
        • játékos, vezető, vagy néző bármilyen jellegű sérüléséért
        • tulajdonban esett bármilyen jellegű kárért
        • bármely magánszemély, egyesület, vállalat, szövetség vagy más intézmény bármilyen jellegű veszteségéért, amely tényleges vagy feltételezett következménye a labdarúgás játékszabályai értelmében hozott vagy a mérkőzés megtartásával, lejátszásával, illetve vezetésével kapcsolatos
        játékvezetői döntésnek.
        Az ilyen döntés lehet:
        • annak megítélése, hogy a játéktér vagy környezetének állapota, avagy az időjárási körülmények lehetővé teszik-e a mérkőzés lejátszását
        • a mérkőzés bármilyen okból történő beszüntetése
        • a játéktér felszereléseire és a mérkőzés alatt használt labda állapotára vonatkozó döntések
        • a mérkőzés megszakítása vagy továbbengedése nézők beavatkozása vagy a
        nézőtéren előforduló bármilyen probléma következtében
        • a játék megszakítása vagy továbbengedése, hogy engedje a sérült játékost
        eltávolítani a játéktérről ápolás céljából
        • annak elrendelése, hogy a sérült játékost távolítsák el a játéktérről ápolás
        céljából
        • annak megengedése vagy megtiltása, hogy egy játékos viselhet-e valamilyen ruházatot vagy felszerelést
        • annak megengedése vagy megtiltása (amennyiben ez a játékvezető felelősségi körébe tartozik), hogy bármely személy (ideértve a csapatvezetőket, a stadionhoz tartozó személyeket, biztonsági őröket, fényképészeket vagy a média más képviselőit) tartózkodhat-e a játéktér
        közelében
        • bármely más, a labdarúgás játékszabályaival vagy a játékvezető azon
        kötelességeivel összhangban hozott döntés, amely az adott mérkőzésen a
        FIFA, a kontinentális szövetség, a nemzeti labdarúgó szövetségek vagy a
        versenyszabályok szabályzataiból reá hárul

        nézőtéren előforduló bármilyen probléma következtében
        • a játék megszakítása vagy továbbengedése, hogy engedje a sérült játékost eltávolítani a játéktérről ápolás céljából
        • annak elrendelése, hogy a sérült játékost távolítsák el a játéktérről ápolás céljából
        • annak megengedése vagy megtiltása, hogy egy játékos viselhet-e valamilyen ruházatot vagy felszerelést
        • annak megengedése vagy megtiltása (amennyiben ez a játékvezető felelősségi körébe tartozik), hogy bármely személy (ideértve a csapatvezetőket, a stadionhoz tartozó személyeket, biztonsági őröket, fényképészeket vagy a média más képviselőit) tartózkodhat-e a játéktér közelében
        • bármely más, a labdarúgás játékszabályaival vagy a játékvezető azon kötelességeivel összhangban hozott döntés, amely az adott mérkőzésen a FIFA, a kontinentális szövetség, a nemzeti labdarúgó szövetségek vagy a versenyszabályok szabályzataiból reá hárul

        1. Nem is a játékszabályokkal összhangban hozott döntésről vagy mérkegelési lehetőségről beszélünk, hanem egy, a szabályokkal szöges ellentétben állóról. Másként fogalmazva: a hivatásos játékvezetőre vonatkozó szabály gondatlan megszegéséről (nem a szabálykönyv szerinti döntés). Amihez korábban a kiírás az óvás lehetőségét fűzte.

   3. Nem. A labdarúgás játékszabályai kimondják, hogy nem a játékvezető nem vonható felelősségre semmilyen veszteségért, ami a döntései vélt vagy valós következménye. Amerikában se perelik be a bírókat, pedig idén is volt egy olyan csapat, ami egy óriási játékvezetői tévedés miatt nem jutott be a Super Bowl-ba.

    1. Sosem alkalmazottat kell perelni, hanem a céget! A ő felelősségét, gondatlan magatartását szerintem könnyebben meg lehetne állapítani pl abban, hogy kivette a műhibát, ami által az ilyen esetek negatív következménye nem orvosolható. És nem a Honvédnak kellene perelni, hanem a szurkolóknak az elszenvedett erkölcsi és anyagi kárukért..😎

   4. Mindenekelőtt meg kell várni a további fejleményeket. Pl. hogy kiesik-e az MTK, vagy mi lemaradunk-e a nemzetközi kupában való indulásról. Mindkettő jól számszerűsíthető kár lenne, viszont lehet, hogy egyik sem következik be, és akkor nincs miről beszélni. Ha mégis, akkor van a játékvezető felróható (legalább gondatlan) magatartása, de bizonyítami kell tudni, hogy a kár bekövetkezése okozati összefüggésben van a vétkes magatartással. Szóval, nem egyszerű és kétes kimenetelü per lenne, de maga az igémy peresíthető. Van ugyanis olyan követelés, amit nem lehet bírói úton érvényesíteni.

   5. Ez nem járható nálunk. A Gyula kolléga által alább írtak is inkább a gondolatkísérlet kategóriájába sorolgatóak.

    1. Kösz. Közben megnéztem, van 250 Ft-os “méregdrága” is.

   1. Nem csak rájuk, de egyébként nem kell klubkártya a hazaiba sem, én mindenképp oda veszek jegyet, ott akarok röhögni miközben Ben Hatira a másodosztályba küldi őket. :)

      1. Egyébként én annak örülnék, ha a Várda pottyanna ki, de nem hiszek benne, hogy a Kövesd jó cimborájukként oda fogja tenni magát azon a meccsen. A másik két csapat esetében meg az a helyzet, hogy bár rühellem a miskolci szurkolókat, mégis úgy gondolom, hogy jóval többet tesznek hozzá a bajnokság hangulatához, mint az MTK meccsei a 300-as nézőszámukkal. Ugyanezért örülök kicsit a ZTE visszajutásának is.

       1. Én meg úgy vagyok vele, hogy azért lehetőleg ne fogyjanak a fővárosi csapatok.

        1. Én is bíztam újra a Vasas jön,de a végén összeesett.Volt pár szakember itt,aki meg az MTK szar edzőjét dicsőítette ,hogy milyen jó lenne ide..:-)

         1. Hát, ami azt illeti, valamit tud ez a fickó… Ilyen viharos gyorsasággal kiejteni egy csapatot, nem emlékszem, hogy sikerült volna valakinek. :)))

       2. A magyar focit az MTK találta ki, és kb. száz éve próbálják ugyanazt a játékstílust játszani, amit most Barca stílusként, tikitakaként meg ki tudja még, hogy miként hívnak. Bár most tényleg szarok, megérdemlik, hogy fiatalokra építve ott legyenek az NB1-ben – a sok szirszar összevásárolt légióssal felálló Kisvárdának, a névtolvaj Felcsútnak, de a bírói síppal meccsre járó borsodi alkeszoknak sincs helye az elsőosztályban.

        1. Diók kellenek,MTK is,csút-kisvárda mehet.Főleg,h kell egy kapus.

     1. Érdekes egy forduló lesz,nem lepne meg néhány furcsa kezdő és meglepő eredmény.

      1. Annál kevésbé kell melepődnünk majd, mert a “meglepetések” már a legutóbbi fordulóban megvoltak…

       1. Aczéll-Kutasi mdellre gondoltam néhány meccsen.Hirtelen lesérülő kulcsemberek,akik keveset játszottak,fiatalok,3.számu kapusok,ilyesmi.Classic soft bunda,de roppant megbízható.

       1. Mixre gondolsz?2,5 elég jónak tűnik,3,5 kicsit sok,meg szokott is jönni.Börs + Sori főleg.

     1. B1-B9 közül a legolcsóbba.
      Aztán oda állsz/ülsz ahova tetszik

      1. Így van, jó hangulat kedvéért érdemes a B8-B9 szektorba ülni, közel a táborunkhoz.

  1. Vendégben még nem voltam az “új stadionunkban”, van valami speciális dolog, amit tudni kell?

   1. Passzolok, csak egy előkészületi meccsen voltam ott a vendégben, gondolom akkor kissé más szabályok voltak, mint egy bajnoki meccsen.

   2. csak a szokásos végig kerítés és csirkeháló a stadion tetejéig, hogy ne láss rendesen, mint az összes hazai vendégszektorban.

  2. Aki korábban megvette drágábban és ír az MTK marketing igazgatóságára, visszakapja a különbözetet. :)

 6. Csak nehogy megbüntessék az öreget Bírózásért!Vegülis a realitás soha nem zavarta az MLSZ-t.

 7. Jegyek a kupadöntőre:
  Saját oldalunkon 3494 db kelt el, tegnap óta 200 db. Az MTK ellen viszont már csak 41 jegy van a táborba!

  1. Szvsz. Ez nagyon biztató szám, CS. A. K. így tovább, a Magam részéről +8 emberkét agitáltam rá az Eseményre!

  2. Én is tegnap vettem meg. Ha ez marad a tendencia (napi 200), akkor kb 5500 megy el a mi oldalunkon a döntő napjáig. Én még reménykedem, h összejön 7-8 ezer kispesti.
   Családomból olyan is jön (unokatesóm fia), aki először jön életében meccsre, és olyan is, aki már évek óta nem volt.
   Tegnap már nem Honvéd szurkoló kollégákat is próbáltam toborozni. 🙂

   1. Szerintem minél kevesebb a hátralévő napok száma, annál jobban nő a jegyvásárlások száma.

    Amúgy is: mindenki hozzon magával még egy embert, legalább.

    1. Én is olyan sráccal megyek, aki életében nem vilt Honvéd meccsen!

     1. Én velem barátnőm családja jön, 3 kisgyerek, 8 év alattiak. Összesen 16 ember :)

    1. Nem baj. Ha aznap nekünk szurkolnak, akkor rendben. 🙂
     Most mondta a Pécs szurkoló kollégám, aki a pesti csapatok közül sajnos a zöldekkel szimpatizál, h lehet, kijön. A Vidit nem szereti, mi meg egy kicsit mindig is szimpatikusak voltunk neki a színek miatt. 🙂 Szóval nekünk fog szurkolni, ha jön.

    2. Nekem olyan Kispest szurkoló haverjaim jönnek,akik évek óta nem járnak meccsre(mondjuk a vidi elleni bajnoki “döntőre jöttek volna,de akkor meg nem kaptak jegyet már).
     Család is jön(még mutter is,aki nyilván Kispest érzelmű,de amúgy meccsre nincs ideje menni).
     Jegyeket nem vettük még meg.

   2. Szerintem sokan vesznek majd a helyszínen is. Lehet mi is pl.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.