Hajtók dala

A kupadöntő elé

Hiába a Kopaszkutya az egyik kedvenc albumom, Hobót valahogy sosem tudtam megkedvelni. Eskü, próbálkoztam serényen, de vagy egyszerűen lepattantam róla, vagy belealudtam, mint egy romkocsmában, a mindenmentes lattéja felett merengő leendő értelmiség a végtelenítve pörgetett reggae-be.

Azonban van ez a Hajtók dala, ami olyan lehet a Hobónak, hiszen még hozzám is eljutott, mint Mike Oldfieldnek a Moonligth Shadow (egy ideig meg voltam győződve arról, hogy az Almaszószos Halász Judit énekli), vagy a Captain Jacknek a Captain Jack. Amolyan egyetlen és legnagyobb sláger.

Azt is be kell valljam, a Hajtók daláról egy ideig azt hittem, valami lóversenyes tematikája lehet, és a hajtók nem mások, mint modorosan írt zsokék.

Áttérve a lényegre, van az a részlet, hogy – idézem:

Teérted hajtok, hogy mindened meglegyen,
Nem akadt jobb neked, ezért vagy mellettem.

hangzik a refrén.

Szóval, na, az van, hogy ez a két sor talán az egyik legszebb megfogalmazása annak a szoros köteléknek, ami egy futballszurkoló és a klubja között elképzelhető. Értitek, hajtók, mint a hajtást művelő emberek összessége, és itt a hajtanit úgy tessék olvasni: dolgozni érte.

Érdemes megfigyelni az irányokat. Én hajtok azért, hogy a klubomnak jobb legyen, és szegény mindezért cserébe velem van megáldva? Valahol mélyen benne van, lehetne jobb is helyettem, de minek? Lecserélni, mint próbálták egy kerülettel arrébb, lecserélni volna bármi értelme?

Aztán ők is hajtanak, lassan száztíz éve, mi egyszer megszerettük, azóta kitartunk mellette. Láthattuk, vannak szebbek, jobbak, de nekünk mindez már mindegy, lassacskán az irigykedésről is leszokunk.

Szimmetrikus kapcsolat. Mindkét fél úgy érzi, próbál adni és még adni; többet, ha belegebed se tudna, igazából nem is elvárás már régen, nem az adástól maradunk együtt.

Nem vagyok egy nagy műértő, Csontváry (Koszta!) Zrínyi kirohanása c. festményén is csak a pingvint látom, ahogy toporogva megindul a pisztolyával hadonászó főalak, gondolom maga Zrínyi felé. Mekkora ötlet, vérszomjas harci pingvinekkel váltani fel a janicsárokat! Érdekesség, miközben Hannibál elefántjait tanították, a törökök harci pingvinjeiről egy szót sem írtak a hivatalos magyar történelemkönyvek.

Mondom, nem vagyok nagy műértő, de abban egészen biztos vagyok, hogy Hobó úr ebben a verzében valami olyasmire gondolhatott, hogy a kapcsolat nem a szimmetrikus adásról, hanem a puszta megszokásról, az elgépiesedett mindennapokról szól. Az egyik oldalon a hajtás, a másikon a közöny a hajtással szemben, és a kitartás a megszokott mellett. Ákár Peggy Bundy és a cipőboltos férje.

Amit viszont szerintem nem vett észre Hobó, hogy a mellettem ragadás is egyfajta hajtás, hiszen könnyen előfordulhat, amikor ismételten a hajtó az aktor, aki tesz valamit azzal, ahogy azon görcsöl, a mellette ragadó ragadását valahogy megindokolja saját magának, és kölcsönös ragaszkodássá nemesítse.

És akkor ez milyen minőségében is más az aszimetrikustól? Itt mivel száll be a klub a kapcsolatba a puszta létezésén kívül?

A siker ígéretével,

a gondosan és kimérten csepegtetett sikerélménnyel, ahogy azt tegnap RW nagyon precízen körülírta.

Annyira ki vagyunk éhezve a visszajelzésre – ezt nevezzük sikernek, hogy hajtunk, hajtunk, miközben durván elfojtjuk az igényeinket, hogy minden apró siker megélése egy számunkra elfogadható indokot adhasson a következő évek hajtására és elfojtására.

Ettől leszünk szurkolók.

Ha elfogadjuk, minden rendben, tisztában vagyunk a helyzettel, füttyentenek, ugrunk, mert ez a dolgunk – hajtunk.

Valahogy így, a kupadöntő reggelén.

Teérted hajtok, hogy mindened meglegyen,
Nem akadt jobb neked, ezért vagy mellettem.

címlapkép: kilátás a tihanyi Rege cukrászda teraszáról, 1961. fotó: fortepan

“Hajtók dala” bejegyzéshez 206 hozzászólás

 1. Videoton egyenlítő gólt — ezzel konkrétan a vereséget—- köszönjük Benhatirának aki a félpályán egyszerűen eladta a labdát

  A 2. gólt pedig- az alapvonali szabdrúgást teljesen feleslegesen összehozónak

  Fejben kingedtek

  1. Függetlenül ettől a meccstől Ben Hatira hogy tudott a Bundesligában játszani? Mert fél év alatt már csak topon kellene lennie. Pengés játékos, de ennyi elég a németeknél?

  2. Én inkább azt mondanám fejben és erőnlétben. Nem ugyan az a 2 keret, sem hosszban, sem értékben. Ez most kijött. + sajnos megint nem tudta az edzőnk lereagálni a mol cseréit és 2. félidei váltását.

 2. Politika mentes magyar futballt!!!
  Nem indulunk inkabb valami mas orszagba? Itthon nincs erteleme ezekenek az elcsalt merkozeseknek

 3. Hivatalos honlapja a videcotonnak…. Ezert milyen bűnti jár? //uploads.disquscdn.com/images/8e2c966279dad3dee7ae1f13b783d24b15fbdbe43f3c7595ec6b957a7233e193.jpg

  1. Öket utálom a legjobban. A molnál is csak kevesebben tankolnak mióta öket kell nézni ott is…

   1. Jobban utalom mint a Fradit. Undorító mocskos állami csecsen lógó szar kirakatcsapat! A legundoritóbb jatékoskerettel. Egy ember nincs aki ne lenne unszimpatikus {talán Kovacsik az egyetlen)

    1. Ez a juhászrolis felsöbbrendü hozzáállás csak öket jellemzi. Amúgy is balkán legalja gyült ott össze…
     Hányok a fagyitól is a felcsútról nem is beszélve( bár ök amúgy is nevetségesek) , de ez a fidi igazi hányinger.
     Nagy hiba volt Supkától Gazdit levinni…

     1. Valószínűleg nem bírta már a lába, alig tudott futni. Inkább azt látom hibának, hogy helyéte Hatirát hozta ezzel átjáró lett a középpálya.

      1. Igen közben láttam, hogy Gazdit sérülés miatt kellett csérélni.

      2. Nem volt a padon Szendrei. Szerintem a kispad összeállításánál hibázhatott Supka.

       1. Igen javítottam, de!akkor Banot hozom, vagy Májert, de mindegy már..

   2. Én mol dolgozó vagyok de a Shell nél tankolok mióta ezeket a szarokat támogatják. Szarakodnak a béremeléssel az ember lelkét kihajtják, persze csak az egyszerű melósokét….de ez másodlagos most. Csak a Kispest Hajrá Honvéd! Mindent megtettek a fiúk, úgy nézett ki a miénk lesz….egy kevés kellett volna, de így is úgy érzem erőn felül teljesített a csapatunk.

   1. Hát pedig kell, mert ha egy edző nem játékvezetőzhet, akkor egy klubb sem!!!

  1. Hát szerintem meg mennyen a kurva annyába az egész csapat úgy ahogy van. Ez nulla volt minden szinten kimegy 7ezer Kispesti és nulla küzdelem mint a kislányok. Szét kellett volna törni a Fehérvári cigányokat és 3 piros lappal befejezni a meccset de legalább emelt fővel lejönni a pályáról. Mindegy hogy kikaptunk de ez nulla teljesítmény volt.

   1. Lehet, hogy neked nem tetszett amit a csapat nyújtott, lehet hogy igazad van (sztem nincs), de kurvaanyázni akkor sincs jogod. Töröld ezt, lécci, a hozzászólásodból.

   2. Nem értünk egyet, nem ugyan azt a meccset néztük ezek szerint. Szerintem a srácok mindent megtettek. Szerintem másnak kellene az anyjába elmenni, de nem szeretnék személyeskedni veled

   3. fociztál valaha?
    kint voltál a meccsen?

    másrészt pedig : mi nem azt a gusztustalan ketrecharcot játszuk, amit a molfityisz juhászrolikával az élen. köcsögválogatott a javából.

 4. Nagyon hangulatos a vonulás, meg kell a Fidit b…ni. (5 sör után különösen)

  1. “A vidis Stopira magas ívben, páros lábbal ugorva, gusztustalan brutalitással rúgta szét Gazdagot, amire példátlan módon csak sárgát adott neki Iványi játékvezető. ”
   Ezt irtak. Botrany!

   1. Szerintem Szabbótázs arra értette a gusztustalant, amit a Vidi rakott ki a honlapjára. Az Iványi Honvédra. (először én is azt hittem, hogy a 444.hu-t mocskozza)

   2. Ráadásul nem szabadrúgás kifelé, hanem fidi szöglet….

    1. Ami semmiképpen nem lehetett, mert ha elrúgta a labdát akkor kirúgás, ha a babát akkor szabad

     1. Persze igazad van, de az MLSZ logikáját követtem, azaz ironizáltam (próbáltam). Gazdagnak sárga és szabad kifelé… de szöglet volt nekünk, nem a fidinek? Csak reztetni akartam az abszurditást, szóval két lehetőség közül egy harmadik, sárgával… Agyrém… akkor inkább saját térfélen egy szöglet a fidinek, mert az jár nekik (irónia ismét)

      1. Nem ellenkezésképpen írtam, inkább megerősítésként egyetértően! Mi kell ahoz hogy ilyen mozdulatért ( függetlenül a mozdulat végeredményétől) kiállítsanak? Ha ez az utcán történik és egy térfigyelő rögzíti az illlető ellen minimum garázdaság miatt eljárás indul! Vagy el kell, hogy törjön megint egy láb! Egyébként ( biztos én vagyok a hülye), de egy ilyen belépő után hiányoltam a csapattársak sokkal erélyesebb fellépését! Kár, hogy Kukoc akkor nem volt bent!

    1. De amit belinkeltél nem erről szól. Miért nem ezt a képet rakod be egyből, ha erre gondolsz, te “igen hülye”?

  1. Én egyátalán, Büszke vagyok a csapatomra, mert ők tényleg mindent megtetek…
   Azt nem lehet felborítani, amikor az ellenfél folyamatosan, alattomosan játszik, amikor kell Tigrisbukfencet csinál… és mindehez a játékvezető még partner is… így nehéz.

   1. Az alattomosság csak azért vezetett eredményre, mert a bíró hagyta és sajnos jobb képességü játékosok ezzel az eszközzel már túl erösek nekünk. Persze, ha Daniló nem önzözik a kupadöntön…
    Ha kerekem lenne akkor meg lehetnék a 4-es6-os…
    Nagyon elkeseredtem…

 5. 3-4 olyan belépő volt, ami majd az EL ben azonnali piros…
  1. Stopira Gazdag,
  2. asszem Batik letagzózása Juhász által,
  3. Kiskokó amit Gróffal múvelt…
  csak amik hirtelen az eszembe jutottak és volt még… bőven.

 6. Ja, és 1 valaki takarodjon Kispestről… le se írom, csak kis betőkkel… danilo, takarodj! 1:1 nél, ha nem önző és passzol…

  1. A tegnapi volt az utolsó meccse a honvédban, legalábbis az instagram-posztja alapján.

  1. ez még a barbadosi bajnokságban is azonnali piros
   vehemensebben kellett volna reklamálni, kb úgy, ahogy azt tették a sötétváriak a visszavont góljuk után

  2. Ez nagyon durva!!! Távol voltam azt láttam, hogy csúnya, de b..sszameg ezt…!! És mindez 3 idióta előtt! Hihetetlen, hogy ez nem egyből piros!! Ja mondjuk nem is csodálkozom, amikor a riporter azt mondja, hogy a szerelés rendben van…!

   1. igen..
    elfáradtunk 70. percre.
    az első félidő azért működött valahogy még, mert meg tudtuk tartani a labdákat, a másodikban félpályán sem jöttünk át szinte.

    1. elféradtunk, vagy a bíró + alattomosság már sok volt… nem tudom, de ténz, minden apró szabálytalanságot, ami ide oda pari volt, mind oda fújta… közte az ominózus tigrisbukfencet is.

   2. Valóban nagyon kevés az igazán erős cserénk, ez kijött most is. Talán ha Szendrei a kispadon lett volna, és őt hozza be Supi, akkor jobban álljuk a rohamokat. Gondolom Supkának az volt a szándéka Hatira behozásával, hogy ő tartsa meg a labdákat, esetleg még adjon jó passzokat is. Ehelyett elszórta, és védekezésben is keveset nyújtott. Megnéztem a cseréinket. Védekezni képes középpályás gyakorlatilag nem volt a padon, ez viszont lehet Supka hibája, ha Szendrei egészséges volt (bár ő nagyon fiatal, az igaz, de bízni kellene benne). És ahogy ma Hatira beszállt, Banóval sokkal jobban jártunk volna. De még Májer is jobb lett volna a középpályára, mert ő csíp, rúg, harap.

    1. Középpályánk mióta a digó elment megszünt. Nagy Geri az egyetlen aki értékelhető, de ő szürő. Kreatív épitő kp nincs!!!!! Gazdag tudom sokan lehurrognak de teljesen középszerű.

     1. Gazdag ma pont nagyon jól játszott… a sérülése ellenére is nagyszerű volt.

      1. Kedvelem Gazdagot örülök hogy marad még évekig, de iszonyat lassú, és nem ad kulcspasszokat, nem lő gólokat…… Innentől nem támadó közép….de nem is szürő….. Akkor mit is játszik???

       1. Az mtk ellen pl. óriási gólpasszt adott Filipnek. Az nem volt olyan régen.

     2. Gazdag ma is jó volt. De az olasz nagyon hiányzik előlről,az tény.

     3. Gazdagot illetően sajnos igazad van. Nem véletlen, hogy nem akarja senki elvinni…

    2. Szendrei érettségizik és sérült is volt – Pont öt ne kenjük Mär Supkara, amikor ö tettebe kezdöként egy Fradi Ellen is 18 évesen.

     1. (Írtam, hogy “Supka hibája, ha Szendrei egészséges volt”. Ha sérült, akkor Supi nem hibázott ebben)

 7. Supka féle taktika az 1 gólra üljünk rá. Illetce az egész meccsen passzolgassanak a védők….. Ezek védjegyeinké váltak.
  Nem okolom az edzőt mert középpálya nélkül nem lehet meccset nyerni

  1. Az első félidőben nagyon ült ez a taktika, a mol egyszer járt a kapunknàl az se volt nagy veszély. A másodikban a 2 cserét és a mol megváltozott játékát nem reagáltuk le sehogy, hagytuk a kis kokot virgonckodni, szervezni. Ezzel ránk jöttek, amiben elfáradtunk, ezért jöttek az elkésett mozdulatok, szabadok orba szájba.. Erre csináltuk még a Hatira cserét ami tovább gyengítette a már amúgy is átjáró középpályát. A többit meg már tudjuk.😔

   1. Saját bevallásuk szerint 4 hete már csak ellenünk készültek……..

   2. A vidi cseréit nem tudtuk lereagálni,az igaz. De nem is nagyon volt rá emberünk a padon.

  2. de, szerintem az edzőt lehet okolni… az első félidő teljesen a miénk volt, ha nem ülteti le a csapatot, rúghattunk volna még kettőt.

   1. Nem tudom, mennyire ő ültette le, de tény, sokadjára láttunk hasonlót, amiben kell, hogy legyen felelőssége.

    1. az egyik bedobásnál nagyon csitítgatta, talán Batikot, hogy ne siessen annyira. de a másik oldalon tényleg ott van, hogy ezzel a kerettel nem lehet csodákra képes. Moldova talán megírhatná a Supka-paradoxont.

 8. Most néztem Supi sajtótáját… látni rajta, hogy vele még tényleg senki nem egyeztetett… háthát… nem vagyos Supi fan, ezt sokan tudjátok, de tény, hogy ebben a szezonban ez volt a max. ezzel a kerettel, max a 3. hely volt talán… mondom talán.

  1. Akkor viszont szinte biztos, hogy nem vele képzelik el a jövőt. Kár, kaphatott volna egy erősebb kerettel egy esélyt. Már ha erősebb lesz a keret.

 9. Kis családommal és barátom családjával nagyon vártuk a mérkőzést. A hangulat elképesztő volt, gratulálok a sok piróhoz, zászlós koeróhoz, az egész mérkőzést végigéneklő Tábornak. Igazából a Csapatot sem érheti kritika. Az első félidőben a Vidi átaludta a mérkőzést, a srácokról sugárzott a motiváltság, a kupa iránti vágy! Ezt szerencsére góllal is nyomatékosítani tudták. A második félidőben viszont sajnos a Vidi felébredt, mi meg próbáltunk ráülni az eredményre, amit a 70. perc környékéig sikerült is, de utána a lesgól, az egyenlítő gólt megtörte a Csapatot.
  A Vidi rendkívül durván játszott, amit a bíró ugyan sárga lapokkal próbált ellensúlyozni, de sajnos a piros lap egyszersem került elő, pedig hogy öszinte legyek lett volna rá oka.
  Remélem nyáron a Csapat kicsit meg lesz erősítve, hosszabb lesz a padunk és jővőre is legalább ilyen sikereket elér a Csapat!
  Nekem még ezzel a a vereséggel is hatalmas élmény volt a Kupadöntő, köszönöm mindenkinek, aki a szurkolásával csodálatossá tette a mérkőzést!

  1. Biztos megy pénzt keresni. Ez egy újabb pofon. Mondjuk az olasz után már megedződtem.Csak hát még is olyan furcsa, mert azt mondták Csak a Kispest!

 10. Gazdag: “Stopirának egyből pirosat kellett volna kapnia”

 11. Jó élmény volt kint lenni, 3 órás utazás után. Régi barátokkal és ismerősökkel is találkozni.
  Kicsit most minden a Honvédról szólt.
  Nagyon csalódás volt, hogy csak azért veszítettük el a kupát, mert kétszer figyelmetlenek voltunk a szabadrúgásoknál a végén. Én úgy éreztem, ha korábban kapjuk a gólokat, még fel tudott volna ébredni a csapat.
  Egy kis negativizmus még a végére:
  Nézegettem a Fradi stadiont. Kivontam belőle 14 ezer széket.. Huhh.. Elég kicsi lesz az a 8 ezres stadion nekünk, nem lesz meg a táborfeeling szerintem. Remélem, sokszor meg fogjuk tölteni azt, ma is bizonyítottuk, hogy a Kispest, a Honvéd az valami nagyon spéci érzés.
  Remélem, a következő években még többször el tudunk jutni kupadöntőkbe.

  u.i.: a meccs (utáni) jelenete volt, amikor a kispesti szurkolók elkezdték énekelni a játékosainknak, hogy aki “nem ugrál, nem kispesti”… és aki erre nagyon elkezdett ugrálni… Az Gróf volt! :(

  1. Jönnek a szürke hétköznapok, megszokjuk az újat és még a nyolcezer is nagy lesz.

 12. Szêp este volt, végre igazi futballhangulat/tömeg Kispest-meccsen

  Sajnos, a második félidö hajrájában mintha a tábor és Lovricék egyszerre fáradtak volna el-de a hosszabbitást igy is megèrdemeltük volna.

  Az hogy partiban voltunk, megint a jó taktikának is köszönhetō – egyértelmū, hogy Supkának maradnia kellett volna.
  Kíváncsi vagyok, hogy ki osztja az észt a háttérböl.

  Nem hinném, hogy bárkit, akár Hatirát, akár Danilot hibáztatni kellene, nem stilusos, a legjobbat akarták, rossz döntéseket hoztak, ilyen van.

  Élveztem az estét, végre volt hangulat a Gtoupamában :P

  1. Ezt a danilos dolgot értékeld át. Hatira kb. max 5 méterre állt tőle, szemben a kapuval és vele szemben csak a kapus… ezzel szemben danilo…

   1. igen kb, de fel sem nézet az ürge, végig a labdán volt a szeme így nem érzékelhette Hatirát.

    1. Még a vakok fociján is jobban “látják” a társakat, mint Daniló. Nem is értem minek hozta be, mikor NGog nem azért lett szürkébb mert elfáradt, hanem mert a 2. félidőben nem kapott labdát!

     1. Nem tudott egy labdat sem megtartani sem elfejelni NGog, sajnos, jogos volt a cseréje

      1. Szerintem nézd meg újra! Ami jó labda volt az mind megjátszotta, gyakorlatilag rossz passza talán 1 volt. Ha neked az a jó ha előreb.. szuk és azt egy birkózó típusú tartja és próbálja átcselezni magát a védőn akkor Dani a te embered. Bár én inkább azt szeretem, ahogy NGog az első félidőben tőbbször is futtábban! finom külsővel leveszi maga elé teszi a labdát, vagy ahogy mindig! tudja mellette ki hol van és megjátsza azt szinte kivétel nélkül pontosan! Szerintem benne lehetett volna a gól a végén, bizalmat kaphatott volna Danilóval szart se értünk, csak a kreativitást csökkentettük elöl.

       1. Sajnos, NGog rendre eltünik egy idö utan, ha kezdöként Kap lehetöséget.
        Ez független Danilotol. Én is szeretem Ngogot, de a masodik félidöben nem tudtuk viele megtartani a labdat, ez tény

        1. Nem neki kell megtartani, a középpályának! Nem is kapott labdát amit megtartson, mondj 2 olyat amikor megkapta ( nem csak felé rugták) és eladta és igazat adok. Daniló, vagy Holi sok meccset játszott le úgy idén, hogy közük nem volt hozzá mégis maradhattak fent volt bizalom. NGognak miért nincs? Én úgy éreztem, hogy csak 1 olyan jó labda kellene neki, mint az elsőben és azt kihasználná. De sajnos ezt már nem tudjuk meg.

          1. Akkor kell megtartani nekik, ha felba.. szuk a labdát eszetlenül és egyedül van, várja a többit. Na szerintem még ilyen SEM volt a 2. ban, nemhogy egy értelmes indítás a csatároknak. Ami meg nem jut el hozzá azt nehéz megtartania..

      2. Ngog hogy lehetett rossz? Haveromnak eppen eondtam h egyszeruen magyar szinten kiemelkedo ahogy egy 50 meteres labdat szinte mindig levesz es valahogy jol is pattan utana.

   2. Egyedül kapta a labdat és elöre eldöntötte, mit fog csinalni, (testcsel, aztan fordulatbol lövés) és Mar lött volnaamikor feltünt Hatira.

    1. Hatira ott lepdelt mellette, raadasul pont bal labas szogben kaphatta volna a labdat. Danilora nagyon pipa vagyok!

  2. Igen ami nekem sajnos meglepően erőtlen volt az a tábor, és igazad van főleg a második félidőben amikor a szurkolásnak a rigmusoknak gyakorlatilag köze nem volt a meccshez, a kialakult szituációhoz. Az volt az érzésem, hogy a vezéreknek foggalmuk nincs mi történik a meccsen, mire van szüksége a csapatna. 10-20 perc keresztül toljuk ezt az óó Kispest Honvéd és hasonló örömódát, ami kb olyan érzés mintha 3 góllal vezetnénk és minden rendben. Szinte aludni lehet rajta, nem felrázni feltüzelni a csapatot vele, amikor arra nagy szükség lett volna!! Arról nem is szólva hogy így láthatóan nem sikerült a többi szektort megfelelő mértékben moztgósítani úgy, mint mondjuk a bajnoki döntőn. Azt kell mondjam bár a mienk sokkal jobb, szebb, változatosabb szurkolás volt a molosokét bizony ma sokszor tüzesebbnek éreztem. És azt is hiányolom, hogy egyszer sem hangzott el a Leveszem a piros …, vagy a mindent bele… Szóval hiányérzetem van.

   1. Többen is beszélték ezt mellettem, nagyon hianyzott a tabor tüzelése a masodik félidöben. Szerintem a vonulastol elfaradtak

    1. Inkább a kicseszett sok sörtől a vezérek, bár most inkább csak előéneklőnek hívnám őket!

   2. Rőzse csúnyán bekarmolt, alig állt a lábán, a végére el is tűnt. Pedig jó lenne, ha megértené, hogy hatalmas a felelőssége. Nem teheti ezt a táborral és a csapattal, szükségünk van rá egy ilyen meccsen.
    Pisti sajnos hajlamos hagyni, hogy háttérbe szorítsák, pedig a nem különleges meccseken egyértelműen ő a tábor vezére. Neki meg is van az érzéke ahhoz, hogy a meccs állásának megfelelő nótákat toljon. Pisti, legyél keményebb a tábor és a csapat érdekében, ne hagyd, hogy félreállítsanak, te vagy a vezérünk!
    Néhány ember kicsit jobban előtérbe tolta magát ma, mint kellett volna. Nem egy ilyen fontos meccsen kell próbálkozni. Egy kis szerénység, alázat nem árt!
    Jó dolog ez a vonulás, meg közös vonatozás és hasonlók, de tényleg vannak negatív következményei a meccs idejére. Főleg a mérhetetlen sok sör miatt. Emberek, elrontjátok a saját szórakozásotokat a sok piával!

    1. És akkor most mi a bünti? Mert, ha a játékos nem úgy teljesít akkor az kihat a Csapatra az eredményre és adott esetben következményei vannak. A szurkolótábor a 12. játékos…

     1. A büntit megkaptuk. Nem bírta ki a csapat a nyomást, elvesztettük a kupadöntőt.

    2. Ez most szopó téma volt a pályán és a lelátón is. Sokan szétcsúsztak a meccsre és nem szurkoltak.Az oldallelátó nem kapcsolódott be(beleértve magamat is) úgy,mint a fehérváriaknál,ahol az egszerű rigmusokat mindenki tolta.

     1. Amibe lehetett, amit ismernek és tüzes abba bekapcsolódtunk, de nem volt mibe! A gyerekeimnek akkora csalódás cilt, hogy a “leveszem a piros..” nem ment! Egész héten ezt várták (én is) és 10 kérdezték meg mikor lesz, én meg csak mondtam hogy biztos mindjárt, meg gondolom, ha megnyertük… na jó éjt mindenkinek alszom rá egyet!

    3. Teljesen jogos. Bevallom, én is elfáradtam, főleg a 2. félidőre. Úgy kellett erőltetnem magam, hogy legalább fél hangerőn toljam a dalokat, meg a zászlót lengessem.
     De mi a f.t lehet tenni? Ne igyunk sört? :) Talán a vonulást tényleg kihagyhattuk volna, de az meg szintén nagy élmény volt.
     Mindenesetre az egyszerűbb, ütősebb rigmusok tényleg nagyon hiányoztak. Mi van a “Csak a Kispest”-tel pl.?? Mintha elfelejtettük volna egy ideje.

 13. Annyit még megjegyeznék, hogy ha kialakul egy keret, akkor Supka alatt minding elkezdünk fejlödni. Most is év végére kezdtünk összeallni.

  Szerintem ha a jelenlegi csapatot kiegészitenék 3 esetleg 4 minöségi jatékossal, a fiatalok is tovabbfejlödnének, Supkaval megcélozhattuk volna a bajnoki cimet kb. 2 éven belül.
  Ezért is sulyos felelötlenség, hogy most elküldik és hoznak helyére – 3szoros pénzért – egy zsoldos edzöt. (neki jobban fognak szamitani a fiatalok??)

  Bizom benne, hogy lesz aki felelösséget is vallal Ezért a döntésért. És nem AZ lesz, mint a valogatottnal Leekens kirugasa utan, hogy mindenki kussol és lapit.

  1. Fejlődést nem látok csak a végén amikor mindenki kienged elcsípünk néhány pontot…… Supka jobb mint H ferike, vagy Csertői. De ettöl függetlenül Supi is zsákutca.
   Edző kérdés a legnehezebb

 14. A szervezéshez kedves MLSZ! Ki volt az az agyatlan barom, aki kitalálta, hogy a békés családi szektorokat középen, 2 sor Fehér! hálóval kell elválasztani a 18! kihagyott széksor mellett. Miért nem volt elég 18 sor és a rendezői elválasztás mint tavaly?? Ezzel sikerült elérni, hogy az egyik térfelet gyekorlatilag nem lehetett látni, mindezt 3500/ fő áron! Az biztos hogy vissza fogom kérni a jegy árát, mert sehol nem volt kiírva, hogy ezek is “ korlátozott látóterű “ helyek! Rohadjatok meg!

 15. Sajnos a második félidőre elfogytunk…de nekem akkor is te vagy a kedvenc csapatom!

  1. A második félidőre kijött a két játékosállomány közötti minőségi különbség, és egyszerűem bedarálták a mieinket.
   De büszkék lehetünk a csapatunkra, mert odatették magukat, és nem sokon múlt, hogy ne ez legyen a vége.

   És ha őszinték vagyunk magunkhoz, azt is tudjuk hová tenni, hogy nb1-es ellenfél nélkül jutottunk el a döntőig….

 16. Számomra fantasztikus élmény volt a döntő. Remek volt látni ennyi Kispest szurkolót így egyben ! Atyám hányszor elmondta, “a kispesti srácok a legjobbak !”
  Egy régi katona társammal is összefutottam a szünetben, akiről nem hallottam már vagy 20 éve.

  A mérkőzésről csak annyit, hogy szerintem tisztességgel helytálltak a fiúk, a különbség sajnos kijött a végére. Ezzel együtt megvolt a lehetőség 1-0-nál ahhoz, hogy akár mi zárjuk le a meccset, 2-0-ról talán már nem álltak volna fel a fehérváriak. Sajnálom, hogy nem tudtunk kicsit jobban koncentrálni a pontrúgásoknál is…
  Végezetül Stopirának szeretettel: Fekete Pákó találja meg őt hátulról, de ha elölről sikerül azt sem bánom ! :D

 17. Anno Supi tiz perccel a becserelese utan lecserelte Vernest. Most miert nem tudott hasonlot huzni a szemmel lathatoan indiszponaltan jatszo N’Goggal?

  1. Ben-Hatirát kellett volna 2 perccel később elzavarni a bús f..ba. Megye 2 szintű tempóval mozgott és gondolkodott.

  2. Biztos nem Hatirára gondolsz? Az ő esetében érthető lett volna.

   1. O is megerne egy miset, de en N’Gogra gondoltam. Mivel itt tobben is mas velemenyen vannak, ezert meg fogom nezni megegyszer a meccset.

    1. Szerintem az 1. félidőben ~jó volt, a 2.- n Ő se…
     Ha jövőre meg akarjuk szorítani a kiemelteket, ebbe a keretbe 4-5 kezdőbe való játékos hiányzik… És akkor a 3 távozó is pótlandó…
     Tegnap az 1. félidő szuper volt, a 2. ~70. percig jó, onnan sajnos elfogytunk…
     SZÉP VOLT FIÚK!!!
     Jöhetnek az erősítések, nýílvánosságra lehet hozni a listát.
     CSAK KISPEST – HAJRÁ HONVÉD!
     Gróf odatette magát (a többiek is 1 kivétellel), így nem tudok rá haragúdni, jó szívvel sok sikert se tudok kívánni Neki. Védjen jól, legyen válogatott, de ez legyen a legtöbb örömük a ződeknek. No még az, hogy a setétvári henteseket velünk karöltve segítsék jövőre a nekik való bronzhoz! Na jó, az EL- kerüljünk 1 csoportba 😉

 18. A második félidőben kijött a minőségi különbség, és Gróf tartott minket életben sokáig. A csapat mindent megtett, amit tud, büszke vagyok rájuk!
  DE! Juhászék a megszokott gusztustalan stílusban üvöltöztek nem egyszer a bíróval, plusz Stopira majdnem kettétörte Gazdag lábát és pályafutását! Az a szitu azonnali piros és hosszú eltiltás! A meccsen minimum 2 pirost megúsztak, és a hivatalos honlapjuk azt írja, h Iványi-Honvéd??? Ez egy normális országban a köv kupasorozatbôl kizárást és gigabüntetést vonna maga után! Ezt pl Angliában nem merné az FA kupadöntő után a vesztes csapat megtenni! Ez a beteges arrogancia, ami a Vidit is jellemzi, és ami legfelülről jön, abszolút visszataszító!
  Hajrá Honvéd! Csak a Kispest!

  1. Amikor Uzoma lement nem várta meg a cserét , pedig már felmutatták a táblát…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.