Saját magunkat figurázva ki mutatjuk be, hogy mennyire egyszerű műfaj a blogolás

Craiova – Bp. Honvéd

Nagyon kellene egy posztgenerátor-varázsló az ilyen napokra, amikor semmi, de tényleg semmi ideje nincs az embernek olyan fontos dolgokra, mint a Kispest. Kérdés: tényleg létezik olyan pillanat, amikor bármi más fontosabb lehet, mint a Kispest? Pláne egy román-magyar meccs előtt?

Valahogy úgy nézne ki a posztgenerátor-varázsló, mint egy windowsos telepítőprogram. Új posztot akar írni? Katt az igenre. Beharangozó? Igen. Bajnokság, kuparendszerű vagy edzőmérkőzés? Kupa – választom ki. Oda-visszavágós? Igen. Odavágó vagy visszavágó? Visszavágó. Mi volt az első meccs kimenetele? Döntetlen – választom ki a legördülő listából, majd a felugró popupban megadom, hogy gólnélküli. Tovább.

Van edzőkérdés? Nincs. Eltiltott? Igen. Mennyi? Egy. Fontos játékos? Igen. (Gazdi, nyilván igen.) Középpályás? Igen. Pótolható? (Egerszegi, Kesztyűs, Banó, etc.) Fájó szívvel bökök a nem gombra.

Nagyjából képbe kerültünk a helyzetről és a csapatról, most jöhetnek a fontosabb kérdések: vitriolos vagy tényszerű posztot szeretne írni? A csúszkát az inkább vitriolos felé húzom, mégiscsak Románia, az emberben legyen már egy kis tartás.

Karakterszám? Elég a 3000. Valami személyes adalék legyen benne? Igen. Szövegdoboz felugrik, kérem, legfeljebb 240 karakterben foglalja össze a személyes adalékot!

Bogyó papagáj az elmúlt napokban valamiért nem akaródzik kijönni a kalitkájából. Konkrétan mindent megtesz, hogy maradhasson, hogy ne kelljen repdesnie. Enni, inni kezd, dalolászik, odabújik az alvóhelyére, csak ne zargassam, ő most semmi mást nem akar, mint azt, amire egész nap lenne ideje, viszont repülni

Hopp, 308 karakter, villog valami piros figyelmeztetés, rövidíteni kéne. Húzzunk rajta, majd tovább.

Kérjük, adja meg a személyes adalék és a varázsló által generált poszt közötti laza összefüggést: nincs ötletem, valami újat kéne kitalálni, de hol a vissza gomb? Tényleg nem tervezte bele a szoftvercég? Milyen fejlesztés ez már? Akkor jöjjön valami kínos félmondat, talán egy szárnyaszegett madárról, aki csak tartalékol, és amikor kell, főnixként emelkedik a habok fölé. Tovább – elég ennyi, úgysem érdekel senkit a posztnak ezen része.

A tulajdonosi kör menetrendszerű szidása melletti pipát kiveszem, most kivételesen hanyagoljuk a témát, de a beállítások között meghagyom alapértelmezett értékként.

A gép agya darálni kezd, majd kiköpi a posztot:

Bogyó papagáj az elmúlt napokban valamiért nem akaródzik kijönni a kalitkájából. (…)

idézet a posztból.

Átfutjuk, elégedettek vagyunk, néhol kijavítunk pár modorosságot, a cerberus nekünk kissé avétos, frissíteni kéne a programot, állítólag az új verzió már ismeri a hálóőrt is. (Vajon a Nemzeti Sportnál mikor volt utoljára update?)

Tovább.

A képernyőn három címjavaslat jelenik meg:

 1. Főnixként támadna fel az előzetesen szárnyaszegettnek hitt Budapest Honvéd
 2. Mutassuk meg, csináljuk meg!
 3. Barlangban dobolok, vörös a szemem, kinézek közbe a nap lement-e?

Áááááá, sőt, íííííí, egyik bénább, mint a másik, tényleg frissíteni kéne a szoftvert. Szerencsére van lehetőség sajátot bevinni, legyen mondjuk ez:

Saját magunkat figurázva ki mutatjuk be, hogy mennyire egyszerű műfaj a blogolás

Tovább. Elégedettség tölt el, megint megmutattuk, ismét műfajt teremtettünk. Lerántottuk a leplet egy olyan összetett és bonyolult valamiről, mint egy blogposzt megírása.

A progressbar 90 százalékot mutat, már nincs sok hátra. Kérjük, válasszon egy címlapképet! Kamber bedobni készül, az arctalan tábor zászlókat lenget, dunai tájkép. Egyik sem tetszik, töltsünk fel valamit inkább.

Köszöntem a figyelmet.


Akkor ennyi Craiova elé. Ma éjszaka indulás, holnap meccs, másik poszt nem hiszem, hogy lesz. Legfeljebb kiteszek még egy üreset, benne egy Twitter-feedel, és ha lesz rá kapacitásom, oda tolok fel apróságokat.

“Saját magunkat figurázva ki mutatjuk be, hogy mennyire egyszerű műfaj a blogolás” bejegyzéshez 69 hozzászólás

 1. Nem tudom mennyire reklám (X) és sértek-e etikai szabályokat, de vállalom :) hogy aki nem fészbukozik az se maradjon ki a jóból, hogy milyen pólót lehet majd vásárolni a meccsek előtt!!
  (nekem tuti kell egy ilyen:)

  “KISPEST-HONVÉD FUTBALL CLUB Diósgyőrben elérhető lesz a vendég szektorban…!!
  Ára:2.000.-Ft”

     1. Kösz.

      (Úristen azt a Feyenoord csíkost -felső sor középső- hogy utáltam. És a jobb alsó -eddig- a kedvencem, de mindez nyilván csak izlés dolga)

       1. A Skálás emlékeim szerint (bár még nagyon gyerek voltam) előbb volt, mint a Kispesti Áruházas. Ettől függetlenül mindkettő nagy klasszikus a póló pedig telitalálat.

        1. Igen így van, a Skálás adidas megelőzte a Hummeles Kispesti Áruházast :)

         1. A “Komora” csapaté volt, a Hummeles Both, Bicskei ha jól rémlik.
          Egyébként színkombinációra a 110 és a skálás közötti mutat a legjobban.

         1. Illetve az Epson-os, ’93-as bajnoki mez. Mindegyik nem férhetett rá ;)

   1. az a Coelho idézet milyen fölösleges alulra… egyébként pofás.

    1. Én is minimalista vagyok ilyen téren. Sőt, nekem a tökéletes az lenne, ha csak a mezek lennének rajta. De azért tuti veszek egy ilyet. :)

   2. Klasz, de nekem van hiányérzetem (biztosan elfogult vagyok :)), A Tichy féle bajnoki címnél (nekem ez volt az 1., remélem a másik kedvencem, a 14. nem az utolsó lesz!) használt “csillagos” mez. Nem tudom a márkáját, csak azt, hogy a dél-amerikai túrán nagyon komázták az ellenfelek, mindig cserélni akartak a meccs végén :)

     1. Igeeeen!
      Itt lehetne koppintani a vasaséról, sőt egy kicsit még jobban csinálni. :)

 2. Mire felütöd a postgenerátort, majdnem annyit dolgozol vele, mintha írnál egy posztot.
  Mi kövekezik ebből?
  Valaki simán feltalálja, hogy “egyszerűsítse” a bloggerek dolgát,

 3. Középpályások: Banó-Szabó Bence, Egerszegi Tamás, Hegedűs Márk, Kesztyűs Barna, Tonci Kukoc, Ikenne-King George, Federico Moretti, Eke Uzoma
  Ez nagyon durva. Még Heffler sincs (nem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire fog hiányozni), Moretti még meccset se játszott nálunk, King ki tudja milyen állapotban. Legalább egy védőt fel kéne hozni a középpályára. Kambit vagy Mekit.

  1. erősen kíváncsi vagyok, hogy ebből milyen csapatot tákol össze Sannyi…
   én is hoznám Nibát a középpályára, mert nem igen látok olyat, aki tud szerelni, labdát tartani és megindulni, ha szükséges…kérdés, h milyen fizikai állapotban van.

  2. Amikor az új tulajok arról beszéltek, hogy több pénz van, mint Hemi alatt, meg a Vidivel és a Fradival akarjuk felvenni a versenyt, nem gondoltam volna, hogy ilyen sovány kerettel (edző tegnap azt mondta, véglegesnek tekinthető a keretünk ☹️) vágunk neki a bajnokságnak (Kukoc a legbiztosabb kezdőnk, a Paksba be nem férő Kesztyűs kezdő, hiányoljuk a csapatból Heffler, a 35 éves Kambi a legjobb játékosunk, fogalmunk sincs ki fog gólt lőni, stb.).

   1. Azért a rengeteg sérülés és Gazdi sárgasága miatt is ilyen vékony a keret.

  3. elég siralmas, a felsoroltak közül egyikre se mondanám hogy stabil NB1-es kezdőcsapat szint :(

  4. Meki kimondottan védekező középpályás alkat. Sokat fut, ütközik, szerel. Ha indítani is tud (ellentétben pl Uzomával), akkor főnyeremény a középpályán.

 4. Craiova légi úton történő “elfoglalásához” https://uploads.disquscdn.com/images/46ab39fb87f3b161d1f9e7bbe75c970c93b6ba69c07d4c8b3dba78211f5c8a73.png a horvát Trade Air Fokker 100-as gépét választotta a csapat.
  (Gondolom azért lett volna ellenzéki hiszti, ha – költséghatékonyabb módon – a Honvédség valamelyik Airbusával ment volna a csapat, hamár úgyis támogatónk a “cég”:) plusz pár hely jutott volna a szurkolóknak is a gépen még pluszban.

  1. Még jó, hogy a Moth szócskát nem szőtték bele a nevébe, mert a “Moth Air Fokker” kimondva elég durván hangzana. :D

  2. Utazni már nagyon tudunk, ebben kétségtelenül fejlődtünk :)

   Hogy lenne az Airbus olcsóbb?
   Amúgy ez is 100 fős, vajon mekkora csapattal mentünk? Szerintem ide is befért volna még vagy 70 szurkoló.

   1. Honvédségi Airbus A-319 miért ne lenne olcsóbb mint egy piaci alapon bérelt (horvát) gép?

    Ellehetne számolni próbaútként pld. :) (Amúgy sem nagyon mozog a két gép)

    Már csak a tradíciók miatt is szóba jöhetett volna ez a megoldás, anno az AN-24-esekkel is repült a csapat jó pár helyre még a nyolcvanas években.
    Ha már tényleg támogatónk a Honvédelmi Minisztérium ilyen “természetbeni” támogatás gyanánt szerintem belefért volna az egyik szürke Hungary Air Force gép repülése.

    (Legalább az ellenzéki “légügyi attasé” képviselő asszonynak is adtunk volna egy kis muníciót, csemegézhette volna az utaslistát:)

    1. A románok is biztos örültek volna, hogy egy magyar katonai repülőgép érkezik az országukba. :) Jó a hangulata, na.

    2. Hát nem tudom, nekem ez azért furcsa lenne – még akkor is ha évente csak 1-2 útról van szó :/
     Annyira nem szoros a kapcsolat a HM-el mint régen.

  1. Nem tudom, én úgy érzem, hogy meglesz a meccs és meglepetést okozunk.

    1. Alapból pesszimista vagyok, de most úgy érzem, hogy semmi sem szól mellettünk, ezért meg lesz😀

  2. Most kap még egy esélyt, hogy végre a vendégeknek fújjon. :)

  1. Katlan lesz ez, nem szőlőlugas, hogy folyton locsolgatni kellene

 5. Szerintem a legegyszerűbb generátor, ami a következő lépésekben rakja össze a blogot:
  1. Tallózás a fontosabb, érdekesebb oldalak kínálatából (csakfoci, nb1.hu, honvedfc.hu, rangado.hu, stb.)
  2. Érdekesebb cikkek beemelése, majd a kulcsszavakat színonim szavakra cserélése Pl. (hazai szurkolók–) Tábor, kispesti drukkerek; kispesti csapat —-) vörös-fekete kedvenceink, stb.
  3. randomszerűen beékelt “szerintem, úgy gondolom, véleményem szerint” a mondatok elejére
  4. a fiatal generáció kedvéért néhány helyre modern szlengszavak beékelése a szövegbe
  5. pár ellenfelet degradáló mondat véletlenszerű beszúrása (zöld majmok, lila gyökerek, stb.)
  6. pár keresetlen, már-már demagóg tulaj és mlsz ellenes mondat automatikus beemelése a szitokszótárból…
  7. és a végén egy automatikus: Ti hogy látjátok a helyzetet? vitaindító mondat zárásként. :D

 6. “A tulajdonosi kör menetrendszerű szidása melletti pipát kiveszem, most kivételesen hanyagoljuk a témát, de a beállítások között meghagyom alapértelmezett értékként.”

  :)))

 7. felcsút kirúgta az ex újpesti Balogh Bélát…..
  tudom, hogy nem a legjobb az “előélete” de ezekben az ínséges időkben lenne benne ráció szerintem idehozni.
  (Újpesti korszakában nekem tetszett a játéka, talán Pinyő még be is válogatta anno)

  1. nem béla, asszem Balázs .
   jó lett volna kesztyűs helyett…de most már 15. középpályásnak, nemtom

   1. jaja a Béla az MTK :)

    Bal védőt egész jól tud játszani amúgy, persze csak akkor ha Kukettoval valami történne :)

    1. ~ igaz. Az ő szintjüket min.tudná… és biztosan nagyon motivált lenne, ~utolsó esélyként + belefér a “zsákpénzes” ingyen igazolható systembe… :)

  2. Paksra igazolt. Lehet kapunk onnan még egy foloslegesse valt kozeppalyast? :D

 8. remélem nem volt még osztva…az eddigi legjobb képek + infó az épülő stadionról :
  https://magyarepitok.hu/mi-epul/2019/07/mi-epul201907itt-tart-a-bozsik-stadion-epitese
  https://static.regon.hu/ma/2019/07/190730_bb–0610.jpg
  “A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet építenek meg, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP-helyiségek, a gépészeti terasz, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.
  A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.
  A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki. A korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.
  Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor, és besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.”

  1. Szívdobogtató látvány, ahogy körvonalazódik az új Stadionunk!! :)

  2. Pont most akartam linkelni. 8200 fős lesz, tehát még akkora sem, mint a szombathelyi.

   1. És ők mire mentek a nagy stadionjukkal? Még üzemeltetőjük sincs, most megy az önkormányzatnál a kuncsorgás. Szerintem a 8.200 befogadóképesség a hatalmas hangulathoz tökéletes.

    1. A lényeg, h jó legyen az akusztika a többit megoldja a kispesti szurkolósereg, h remegjen az ellen lába… 😎

   2. szerintem ha visszatérő probléma lesz, hogy nem elég a 8200 hely, majd megoldják valahogy a bővítést :P

   3. 8200 férőhely az kb 7000 hazait jelenthet. Egy darabig elég lesz.

 9. Itt a nagy nap, elvtársak!
  Nekem annyi a dilemmám, hogy ez a román csapat nem mutatott sokat az odavágón, de róluk nem tudom, hogy azért nem, mert ennyit tudnak, vagy azért, mert az X-ért jöttek, és az meg lett így is, ennyivel is…?
  Rólunk viszont tudom az eddig tapasztaltak alapján, hogy csak ennyit tudunk ilyen körülmények között (egy tonna sérült), szóval olyan érzésem van, hogy full az ellenfél kezében vagyunk/leszünk.
  Ha annál, amit láttunk, többet, avagy sokkal többet tudnak, akkor szerintem nekünk reszeltek, de ha ennyi van bennük is, avagy nem sokkal több, amennyit és amit láttunk, akkor akár még pezsgőzhetünk is 20 óra körül. (Hosszabbítás esetén 21 körül.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.