“Csak Boti kezd a szlovákok ellen” bejegyzéshez 124 hozzászólás

 1. Nem kis meglepetés: 1:1-et játszottak a horvátok Azerbajdzsánban.

  1. Nyerni kell ma, mert otthon nem fognak lazázni ellenünk a mi kutyánk kölkei.

    1. Így van, a horvátok ma is azt a látványos futballt játszák, ami közép-európai stílusnak neveztek és ami a magyar futballt is jellemezte valamikor. Amihez azért hozzá tartozik a könnyelműség is, amit a horvátok mai 1-1-e is mutat…

   1. Elég kemény dió lesz ez a szlovák csapat, azt azért lássuk be. :(

  1. Szerintem nem fog….. Még befuthat a feröeri harmadik vonalból egy remek ajánlat. Ha mégsem akkor talán elgondolkodik azon hogy esetleg megfontoljon egy Kispesti ajánlatot. Menjen a picsába.

 2. Tudja valaki, hogy a Geri + Dani sérülés infója honnan származik?

 3. Ezek a románok meg a szlovákok… Rendesen dolgozik bennük a kisebbségi komplexus :) Mindig ez a nagy címermutogatás…

 4. Ezt a Lobotkát kellene leigazolni irányítónak. Ragyogó játékos…

 5. Pátkainak mit kellene csinálni, vajon ő tudja, mert nem látszik..

 6. Kéne 1 Eppel a válogatottba. Ha más nem, akkor legalább Szalait váltani a 70. perc környékén, mert úgy tűnik a Bundesligaban csak 70 perces meccseket játszanak.

  1. Szépen letette a labdákat a 88. percben is, nem rajta múlt. A többiek, pl Dzs, szerencsétlenkedték el.

  2. Miről beszélsz ha ő nincs fent ki veszi le az előrevagdosott labdákat… Ádámot lecserélték és eltűnt a középpálya, nem tudtuk megszerezni a labdákat, így előrevagdostuk

  3. Kicsit nagyobb baj, hogy Dzsudzsáknak mostanában újra felmentése van lecserélésből, a második félidő utolsó 20 percében így Besével együtt már kettős emberelőnyt adtunk nekik.

 7. A szlovák válogatott egyszerűen jobb. Nem világsztárok, de jobbak.

  Több helyzetünk volt, de 4-5 játékost leszámítva (Szoboszlai, Sallai, Dzsudzsák, Kádár, Gulácsi) a szlovákok egyszerűen magabiztosabbak.. Ugyanazt a helyzetet ők góllal fejezik be, amit mi mellé lövünk.

  Szalait nagyon kedvelem, egy őszinte, szorgalmas srác, de azért megmutatkozik újra és újra, hogy ő miért lett csak a német Bundesliga harmadik vonalas támadója. Persze, így is irigylésre méltó, amit elért, de szükség lenne egy pengésebb támadóra.

   1. Szalai kihagyhatatlan, de leginkább azért, mert annyira gyenge a felhozatal a magyar támadók terén..

    Kb. Kiprich Józska óta nincs nemzetközi szinten jelentős támadónk :( :(

    1. Így van, számomra hihetetlen, hogy befér a csapatba. Tegnap ő volt az egyik nagy különbség.

 8. Tudna nekem valaki belinkelni egy Gulácsi bravúrt a felnőtválogatottban? Megnyugtatna,köszi. Tudod a szurkolói memória rövid….

   1. Rövidre nem kapunk gólt, alap. Olyanra gondoltam pl. Ami meccset dönt el. Félreértés ne essék, nem bűnbaknak tekintem, felnézek rá amit a Bundesligaban tesz, de hogy Európa egyik top10 kapusa, ugyan azt hozza, amit Gróf vagy Dibusz is tudna ezt nem értem. Bárhogy próbálok visszaemlékezni nem jut eszembe, csak u 20-as jótwljesítmény

    1. Azt nem szedi ki egyik kapus sem, szerintem jó helyen állt, ha a rővidebbre helyezkedik és a hosszú kapufa mellé rúgja ugyan így akkor meg az gól.

 9. A csoportban az első három helyet megszerezte a Monarchia, és szokás szerint győzelmet aratva körbeverte önmagát:)
  egyébként ott lenni jó volt, csak nem volt meg a horvátok elleni izgalmas vibrálás….

  1. Hát az nem. Nem volt itt semmi. Alig várom, hogy vízszintes helyzetbe kerüljek. Kurvára nagy csalódás volt ez az egész. Se füle, se farka.

 10. Jövőben mely Honvéd-játékosok érhetnek esetleg válogatott közelbe..
  Nyilván, ezt nehéz megmondani, hiszen még testileg is fejlődnek.. De az én véleményem és reményem (!)

  Megyeri – intelligensnek tűnik és jó kapusnak, rá kíváncsi leszek, jelenleg az u17es válogatott cserekapusa. Érett gondolkodású játékosnak tűnik. Remélem, be tud robbani.

  László Dávid – kiemelkedett az u17es csapatból, ballábas játékos, szó volt arról, hogy már külföldi csapatok is vinnék. Jó lenne, ha idén be tudna mutatkozni a felnőtt csapatban. Most játszott először a Budafok ellen a felnőtt csapatban, a felvételek szerint gyorsaságban már fel tudta venni az iramot.

  Szendrei – szerintem ő KIEMELKEDŐ tehetség, neki helyet kéne már kapnia MOST a Honvéd felnőtt csapatában. Abszolút reálisnak tartom, hogy válogatott legyen, ha elkerülik a sérülések.

  Cipf – tehetségben ő hasonló szint, mint Szendrei, de a fejben ott zűrzavarok vannak. Szerintem most Lanza kiesésével megkaphatná az esélyt. Tehetségben szerintem ő is komoly szintet képvisel.

  Soltész Dominik – ő ugyan novemberben már 19 éves lesz, de egyre jobb teljesítményt nyújt az nb2ben. Sokkal gólképesebbnek kell majd lennie, de ügyes, technikás, ha ősszel tudna legalább 5 góllal a gólképességét bizonyítani, akkor akár komolyabb szintre is eljuthat szerintem. Nem fantasztikusan, de jól szállt be az utóbbi hetekben a felnőtt futballba az nb2ben.

  Érdemes lesz odafigyelni a Budafok ellen lehetőséget kapó Zvara – Csörgő kettősre is.
  Zvara januárban lesz 19 éves, de Szendreihez hasonlóan labdaügyes, a BUdafok ellen látszódott, hogy azonnal megtalálja a helyét a felnőttek között.
  Szerintem esélyes lehet a közeljövőben egy Szendrei – Zvara kettős a középpályán.
  Csörgő fél évvel fiatalabb, gyakorlatilag pont 18 éves. Csak szűk 10 percet kapott a Budafok ellen, de nekem dinamikusnak tűnt a mozgása.

  Ezeknek a fiataloknak fentebb biztosan sokkal több lehetőséget adnék a felnőttek között már ebben az idényben. Ők szinte biztos, hogy mind jó minőségű nb1es játékosnak számítanak majd és akár a válogatottságot is elérhetik.

  Sajnos azonban, nálunk is hiányposzt az igazán jó befejező csatár :( :( Pedig az kellene a válogatottba.

  1. Illetőleg az nb3-as csapatból kihagytam IRIMIÁS-t…

   Irimiás pont két napja töltöttbe 18. születésnapját, ennek ellenére egyértelműen kiemelkedik már most az nb3ból.

   Ő belőle mindenképpen jó futballista lehet, ha így tud továbbfejlődni. Szerintem neki lassan nb2es csapatot kéne keresni.

   1. Ha kiemelkedik akkor Monorból, vagy a Taksonyból mennyien emelkednek ki?
    Szerintem hazabeszélsz, vagyis vágyaidat írod le, egyszerűen nézz a tabellára….
    Ha nem lenne pár visszajátszó, akkor blasz 1 és akkor ajánlom menj ki egy blasz 1, vagy megye 1-es meccsre én voltám már több meccsen is…

    1. Ha így megy tovább, erőlködés nélkül összejön a Blasz1….

  2. Engedd már el ezt az egészet, bár lehet igazad lesz és válogatottak lesznek, de akkor nem azon fogunk sírni hogy egy tévesen megadott lesgól miatt kaptunk ki szlovákoktól

   1. Az optimisták később halnak meg, mint a pesszimisták :) :)

 11. Hanta statisztikái szerint Boti hányadik kispesti pirosat kapta a válogatottban?

   1. Megmondta a bírónak, hogy kicsit kényelmesre vette a meccset..😉

    1. Roppant okos dolog pofázni a bíróval, különösen a lefújás után…

     1. Nem okos, de ki tud okos lenni olyan idegállaporban, amikor a bíró az egész meccsen finoman ( nem rajta ment el, bár a lesgól csúnya volt) ellened fújdogál, beszólogat stb.

  1. Nem is kispesti most , így meg visszamenőleg nehéz lenne kiszámolni, mert volt kispesti játékosokat mindet bele kéne számolni

   1. Inkább keserű utalás volt Holender podgoricai góljára.
    Egyébként nem lehetetlen kikalkulálni.

 12. Szerencsés, hogy esténként vannak a válogatott meccsek, Mérei Andit így nem látják a kisgyerekek, nem lesznek lidérces álmaik. Én bírom a horrort, de néha még engem is megijeszt.

  1. Nade Áfonya úr….! Legalább azt értékelné, hogy a nevezett hölgy piros feketében pompázik (na jó: mutatkozik). 😁

   1. Majd ha nem kenik be az arcát hullafehérre, fokozva az élőhalott összhatást, akkor ránézek a ruhájára is. :)

    1. Szegény nagyon le van amortizálódva, ezért kell a vastag fedőréteg.

 13. Na úgy naggyából most ment el a kedvem végleg a focitól. Ami ennyire nem megy, kár erőltetni.

  1. Nem történt semmi különös, csak nagyjából a helyünkre kerültünk.

  2. Pont most ne menjen!!

   Sallai, Szoboszlai a fiatalabbak közül azért reményt ad arra, hogy jön 4-5 év múlva egy jobb generáció!!!

   Hozzájuk csatlakozhat Szendrei, Németh (Genk), remélhetőleg Kis Tamás is magára talál. És még van 1-2 jelentősebb tehetség.

 14. A tegnapi mérkőzés az első 30 percben dőlt el, amikor is Sallai oldalán alsó hangon kettő gólt kellett volna szerezni, csak hát az a kurva nagy önzőség… Sallai nagyot ment, de még meg kell tanulnia, hogy szélső poziból elsősorban passzolni kell!
  Utolsó 20-25 percre szembetűnő volt mennyire elfogyott a szufla… Kb mindenkinél…
  Rossi taktikai hibája csak a cseréknél keresendő.
  Dzsudzsákot le kellett volna kapni 65. perc körül már a seggén vette a levegőt.
  Klein lehozatalát sem értettem, ő tűnt a legerősebbnek!
  Holcsi 5 perce még egyszerűen érthetetlen, értelmezhetetlen volt számomra.

  1. Klein fizikailag tényleg erős, csak fejben iszonyat gyenge, be se férne nálam, az egyik nagy hátrányunk volt tegnap.

 15. Pár szóban az aktualitásokról. (Tudom, klasszikust pontosan, de valami ilyesmi. :))

  Sérülések/Sannino
  Szóval akik sérültek voltak/most is azok: Mezgrani, King, Lanza, Nagygeri, Gazdag, Ngog, Lefkovits, Hatira. 8 ember. Még ha kivesszük Kinget (mert igazából csak Mezi sérülése miatt van itt) és Hatirát (mert igazából még egészségesen sem kéne), akkor is 6 full kezdő. Ilyen sérüléshullámot még nem láttam (max hasonlót, amikor amikor bundázás miatt előzetesbe került a fél csapat, mondjuk basztuk is a dózsát Füle góljával a Megyerin). Teljesen irreális bármit megítélni a csapattal kapcsolatban, pl. az edzőt. A tippem, hogy úgyis menni fog, hacsak csoda nem történik. De bármi is lesz, szerintem felelősséggel nem lehet kijelenteni semmit vele kapcsolatban, hiszen nem tudott kiderülni, esélye sem volt. Aki ezek ellenére szakmailag megalapozott (-nak tűnő..) véleményt mond róla, abból szerintem csak a rossz szereplés okozta keserűség beszél.
  Ja, az egy dolog, hogy ezek a sérültek, de kik a maradék? A veterán Kambi, Lovresz duó, a Kukocs/Uzoma páros, vagy az egy évet kihagyó Kulacs. És fiatalok (akiktől egyesek azt várnák, hogy pótolják a fentieket, ill. szépen épüljenek be ilyen körülmények között).

  Vadócz
  Érdekes, mindenki másnak el van nézve, hogy külföldre akar menni. Itt ez a default, nálunk ez olyan természetes, mint hogy kinyitom a csapot és folyik a víz. Ráadásul jogosan akarnak (más kérdés, hogy sokan nem valók oda).
  És akkor ha valaki eltökélten addig akar kint játszani, amíg lehet, akár 34 évesen is, le van futballkurvázva. Azért mert tavaly csak 2 hónapra jött. És? Ígért mást? Kötelező volt szerződtetni? Mondhattuk volna, hogy kösz, 2 hónapra nem. De azért jól jött, nem? Többen megjegyezték, hogy a nélküle szerzett pontokkal kb. a kiesés ellen küzdöttünk volna. Amilyen szarul állunk sérülésileg, lehet, még 3 meccsre is idehoznám most.
  Ja és egy olyan játékost fikáztok, aki más magyar csapatban nem játszott, mindig alázatos volt, megállta a helyét külföldön és csak szépeket mond a Kispestről (ez igenis számít egy olyan világban, ahol előszeretettel sajnálnak le minket). Az egyetlen bűne, hogy amíg csak bír, kint akar játszani. A futballkurva.

  Magyar-szlovák
  Tulajdonképpen nem voltunk rosszak, kis szerencsével rúghattunk volna akár gólt, gólokat.
  Viszont ami rettentően szomorú, hogy olyan dologgal vertek meg, amit nem akadémiákon lehet tanulni, sőt, köze nincs a focihoz: akarat. Mármint nem ezen a meccsen, mert akartak a mieink is, küzdöttek. Hanem az eddigi életükben: ahhoz kell akarat éveken át, hogy olyan erőnlétet szedj össze, hogy az ilyen meccseken az utolsó 20 percben ne a seggeden vegyed a levegőt és legyen esélyed pár értelmes támadást vezetni egy olyan csapat ellen, ahol benne van a lábakban egy kemény pénteki meccs. De nem volt. :(

  1. Mivel burkoltan meg lettem szólítva: igen. Az! :) Lefordítom kicsit, hátha érhetőbb. Mikor te járod a világot és pl. hangoztatod, hogy mennyire szereted anyukádat, és ezt itthon is mindenki tudja rólad. Aztán amikor éppen hazajössz, kiderül, hogy anyukád beteg. Akkor szerintem ciki, ha csak azért mész hozzá, hogy legyen hol aludni, meg kérni egy kis pénzt, hogy megint le tudj lépni. :)

   Komolyra fordítva: semmilyen szinten nem lehet úgy csapatot építeni, hogy kezdőbe raksz valakit, akire épül a taktika, aztán 3 hét múlva, mikor lenne értelme, lelép a francba, te pedig elvesztegettél vele egy hónapnyi munkát.

   1. Nem elvesztegették. Pontosan tudták, mennyi időre jön. Max. abban reménykedtek, hogy ilyen idősen már nem jön össze neki a külföld. Nyilván ezt kifelé nem kommunikálta sem ő, sem a klub. Én is azt hittem, hogy marad, de amikor beszéltem vele pár szót, és kitérő választ adott erre, már biztos voltam benne. Gyakorlatilag bevállalta, hogy beugrik segíteni. Most ezerszer nagyobb szükség lenne rá, akár csak két meccsre is.

    1. De ha beugrik 2 meccsre, akkor a következő átigazolási szezonig nem tud külföldre igazolni. Vagy rosszul tudom?

     1. Igen, most más a helyzet, mint tavaly, akkor pont az ász. végéig volt itt. Ha most jönne, szerintem is minimum a köv. ász.-ig itt kéne maradnia.

      1. Ha ez valóban igaz, akkor most annyi fog történni, mint amikor egy kapcsolatban azt mondják, hogy tartsunk szünetet. Körbenéz, hogy akad-e jobb, ha nem akkor játszik itt. Ez teljesen jó, csak így meg telik az idő és lemegy 2 nehéz meccs minimum, mire ebből lesz valami.

       1. Miért, kedd van, szombaton jön a mol, szerintem ennyi idő alatt manapság bőven el lehet intézni egy igazolást. :)

        1. Lejátszik gyorsan egy bajnokit szombaton, majd hétfőn elkezdi látogatni az edzéseket (a klubhonlap írta). Az ellenfél megtévesztése a javából! Ui.:Persze ez hülyeség, mivel tegnap is hétfő volt.

       1. Gondolkodtam, hogyan rövidítsem, de még így is hosszú. Ki kéne találni rá egy dedikált betűt. :)

        1. Igazad van, így nagyon megterhelő végigolvasni, hát még leírni! :)

  2. A válogatottnál az akarattal nem volt baj. Az erő hiányzott. Az utolsó húsz percre a magyar játékosok elkészültek az erejükkel. Becsületükre legyen mondva, akkor is próbáltak előre menni és egyenlíteni.
   Be kellene ismerni, hogy jobb futballistákból álló csapattól kaptunk ki, akik nem tették meg azt a szivességet, mint márciusban a horvátok, hogy elszórakozzák az előnyüket.
   Lehet nekik gratulálni.

   1. “A válogatottnál az akarattal nem volt baj. Az erő hiányzott.”
    Ezt írtam én is. :)

  3. Tökéletesen igazad van.
   Annyit tennék hozzá,hogy a Vadócz sztori miatt elégedetlenkedőknek igazuk van abban,hogy ne 1-2 hétre jöjjön már haza.
   Van aki ezt kulturált formában jelzi,van aki nem.
   De szükség van rá(most meg már pláne),ebben a 90% egyetért.

  4. Ami Sanninot illeti, nos az eredmények ellenére számomra teljesen közömbös. Láttunk az Ő munkája alatt szép dolgokat a Csapattól (Debrecen II. félidő, Újpest meccs, két Craiova meccs, Zalgaris haza), illetve sosem látott sérüléshullámot valamint EVDM szintű fejetlenséget is. Vagyis, ha marad annak örülök, mert az a Csapat javulását jelenti, ha megy, akkor annaki is, mert talán a vérfrissítés segíthet.

   Vadócz esete speciális. Én nem hívnám őt futballkurvának, hisz például olyan csapathoz sosem igazolt, amivel megbántaná bármelyik kispesti szurkolót, de ez a hazaigazolok, majd amikor az egész Csapat játéka rá van építve, Ő meg még a téli szünetet sem várja meg, az nem túl szimpatikus számomra. Nem lenne baj a rövid időre történő hazaigazolásával, ha az legalább egy fél szezonos lenne.

  5. Nem volt időm végigolvasni a blogot. De a Nagy Geri, Gazdag, Hatira sérülésekről lehet valami biztosat tudni? Legalábbis számomra ezek a nevek újdonságnak számítottak.

  6. Tavasszal utolso 6 meccset veretlenül hoztuk le ugyanezen playerek nélkül..
   Nem volt sem Mezghrani, sem Gazdag több meccsen, nem volt Lanza, King, NGog is hol volt, hol nem.

   Semmilyen karakteres taktikai elképzelés nincs, “cserébe” a védelem sem stabil.

   Amiota Lanzafame van, azota van valamilyen jaték elöl, de ez kevés.

   Ha a következö két meccsen nem nyerünk, 7 fordulo alatt begyüjtött 3-4 pont kétségbeejtö lenne.

  7. Vadóczot leszámítva teljesen egyetértek.
   a futballqrvázás szerintem is baromság.
   de hadd ne legyen már evidens az sem, hogy még 34 évesen is lógnia kell vmi légiós lehetőségen, akkor is, amikor nagy szükség lenne a Csapatnál, amiről csak szépeket mond…

   1. Továbbra is tartom amit mondtam. Minden évben hiú remévnyeket kelt itt mindenkiben, és most is ezt tette. Annyira szereti a Kispestet, hogy az első adandó alkalommal lelép. Amig edzhet addig oké. Hányszor játszotta már ezt el? Csak annyit kellene mondania, hogy nincs szándékában itt játszani 48 éves kora előtt. Így lenne korrekt.

    1. Egyébbként igaza van a lehetőségeit használja ki, de nem szabadna teret engedni a találgatásoknak. Sok sikert a további pályafutásához.

   2. Jó, hát ez egy szubjektív dolog. Hány éves korában várható el egy játékostól, hogy adja föl a légióskodást, pénzkeresést jótékonykodásból/klubszeretetből? 32 még elmegy, 34 már nem? Amúgy milyen példát tudunk a nyilatkozatokon túli, önzetlen, lemondó, karrierbefolyásoló klubszeretetre az elmúlt 50 év világfutballjában?
    Szerintem mi, szurkolók csak akkor nem kötünk bele egy játékosba, ha itt nevelkedett, nem igazol el soha, még 10-szer annyiért sem, ráadásul kurva jó is. :)

    Ja, Vadinak meg meg kell mondani, ha hazajön, ne jöjjön ide edzeni, kerülje el Kispestet, ne álljon szóba a vezetőkkel, vagy ha már mégis, mereven utasítsa el még azt is, ha könyörögnek, hogy legalább csak egy pár meccsre jöjjön. Más szavakkal: Ne csináljon cirkuszt!! :)))

  8. kis csúsztatás a szövegben, h ezek a játékosok nem egyszerre sérültek meg, + közülük pl. tavaly ősszel többen nem is játszottak a csapattal, mégis jobbak voltak az eredmények.
   ahhoz képest
   – Gróf, Holender, Danilo, Baráth
   + Tujvel, Niba, Kálnoki, Kesztyűs, Kulac, Moutari, Nasser.

  9. Te szándékosan ferdítesz. Nem az a probléma, hogy külföldre megy. Menjen Isten hírével. Minden évben egy felesleges cirkusz van körülötte, mely senkinek se tesz jót.

   1. De ki csinálja a cirkuszt, ő?
    Hazajön, mert nincs csapata, itt edz, mi elkezdünk álmodozni, a csapat vezetői hívják, ő azt válaszolja, hogy kösz nem, külföldi szerződésre vár, de aztán esetleg mégis megállapodnak vele, hogy akkor jöjjön, amíg tud. Ő következetesen betartja, amit mond, a cirkusz nem tőle ered.
    Bár a mostani helyzetben (Gazdi újra sérült, Geri még nem jött rendbe) még pár meccsre is segítség lenne, alapvetően egyetértek, hogy vagy jöjjön hosszútávra, vagy egyáltalán ne. Normális körülmények között ez általánosan igaz mindig és mindenkire. Ha nem így történik, lehet szidni Hemit, vagy a mindenkori vezetőket, hogy ez miért kell.
    De őt? Engem csak az zavar, hogy sokan elküldik az anyjába, nem az, ha valaki szerint nem kell.
    Mit ferdítettem?

    1. Tavaly nagyon örülteem, hogy ide igazolt. Most nem örünék neki. Egy hónappal, csak zavart kelt a csapatban. Tavaly is két hónapba telt még hellyel közzel talpra álltunk. Játszon olyan akire egész évben számíthatunk. Ugy kellene kezelni mint ha itt se lenne, nen tagja a csapatnak.Mikor az ábrándozás elfajult, szépen bejelentették a honlapon, hogy csak edzeni jött. Szerintem az elején kelett volna ezt bejelenteni.

    2. Vajon miért nem ajánlunk neki annyi fizetést amiért itt maradna végleg? Nincs pénz lóvéra?

   1. Kémeink jelentése szerint Geri nincs 100%-osan rendben, Gazdi pedig megint sérült, feltehetőleg a válogatott meccsen kapott rúgás következtében. Pontosat természetesen nem tudni, nagyon remélem, hogy rendbe jönnek minél hamarabb.

  1. Szerintem ez annyit jelent, hogy felkészültebben csatlakozhat leendő csapatához, mintha egyénileg edzene. Kedvenc csapata segít neki, ahogy azt az előző években is tette.

 16. Foci a sport, és a szórakoztató ipar része, de ki a bánat tud ezen szórakozni. Ebbe az EU összes GDP-t beleölhetjük, de minek. Pá labdarúgás.

  1. A tegnapi meccsbe nehêz belekötni! 75 percig uraltuk a mecset… Szvsz. A legjobb első félidőt produkáltuk.

   1. A meccset mem “uralni” kell, hanem megnyerni. Ez általában a jobb képességü csapatoknak szokott sikerülni, de nem mindig. Mi ebben a sorozatbsn is azt reméljük, hogy minden meccsünkön ez a kivétel fog érvényesülni. A horvátok ellen bejött, most nem…

    1. Máshogy látom.
     A csapat diadala és az egyénieskedés halála volt a tegnapi meccs.
     A szlovákok csapatként győztek, mi az egyénieskedésbe buktunk bele…
     Az egész meccs erről szólt.

     1. Szuflával az egyén bírja (vagy nem bírja) nem a csapat, és az egyéni megoldásoknak van (vagy nincs) eredménye. Lobotka teljesítményét sem lehet, “társadalmasítani”, mert ő játszott kurva nagyot, míg pl. Rusnák elbénázott mindent, amit lehetett, ami meg az ő sara nem a csapatáé.
      Nem tudom, elég-e a minőségi különbség érzékeltetésére, hogy nekünk van egy Nagy Ádámunk (angol másodosztály), nekik meg egy Lobotkájuk (spanyol elsőosztály).
      Nagyon okosan beszélt Bozsik Péter, aki szerint nem érdemes a kétségkívüli lesgóllal magyarázkodni, mert végül is a jobb erőkből álló csapat győzött.
      Csak hát tudom, ez Magyarország, ahol nemzeti sorskérdést faragnak egy utódállam válogatottjával rendezendő sporteseményből (ami normálisan gondolkodni képes társadalmakban az, ami: sportesemény), ezért ezt beismerni szinte lehetetlen.

      1. A lesgólról egyszót se szóltam. Én az önző, egyénieskedésre utáltam, nem egyszer, nem kétszer. Sallai inkább passzolna, Klein inkább passzolna, Dzs inkább passzolna… Szalai meg még ma is várja a labdákat full üresben!

   2. Nem kötök bele, nekem nem szórakozás az sem, ha jó játék ellenére kapunk ki. A bírói tévedéseken sem szórakozom valamiért.

    1. Az elején szórakoztató volt a kivonuló magyar csapat előtt álló gyerekek kinézete szlovák mezben, látszik hogy chipsen nőnek fel volt olyan kisgyerek aki mögül alig látszott ki a játékos :)
     Bár lehet direkt öltöztettek ilyen gyerekeket szlovák mezbe :)
     Innentől kezdve lehet taglalni a jövő válogatottjának esélyeit.

     1. Na jó ez tényleg szórakoztató volt😃, majdnem sírtam.😂

  1. Dárdai magyarsághoz való viszonyán azért lehetne vitatkozni… (gyerekeit németnek nevelte, haza sem akar költözni, kijelenti, hogy többé nem lesz magyar kapitány..)

   1. Érdektelen hogyan viszonyul a magyarság kérdéséhez. Vele kapcsolatban egy dolog a lényeg a mi (szurkolói) szempontunkból, hogy nagyszerű edző, és fantasztikusan ért a mai focihoz! Sok sikert neki bárhol is dolgozik!

   2. fogalmazzunk inkabb ugy hogy a magyar focihoz valo viszonyat.
    (eszetlenul elszort milliardok, inkompetens vezetes aka buzi mlsz, stb stb…)

   1. Az egész focink siralmas, és reménytelen. Abba kéne hagyni az egészet. Majd megint lecsípnek mindenkitől egy kis lóvét, és beleöntik a feneketlen vödörbe. Mert ha a sánta lónak aranypatkókat vesznek azzal se fog tudni vágtatni. Tök elkeserítő ez az egész.

    1. Az okok között erősen ott van az is, hogy öntik bele a pénzt, a szereplők meg lubickolnak benne, nincs teljesítménykényszer, így ez csak egy felfújt lufi. A pálma viszont csak teher alatt nő. Amíg nem lesz piaci alapú profi foci, addig marad a nulla fejlődés, mennek az évek pocsékba.
     EL vagyunk átkozva, én tuti nem érek meg egy normális magyar focit. Se. :(

     1. Lehet, hogy tényleg ez a fő ok, mert 17 évesek után, úgy fogyunk el mint a gyertya.

     2. Amikor nem volt pénz, akkor meg a jatékosok bundaztak..
      Nalunk pl a 2007/2008as szezon bajnoki cimét..

  1. erős túlzás, hogy magunkra találtunk :) ha esetleg, valami csoda folytán – a sok sérült ellenére – legyőzzük a névteleneket, akkor elmondhatjuk, hogy elindultunk a jó úton.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.