Végre őszintén elmúltnyolcévezhetünk egy szaftosat

ZTE – Bp. Honvéd @ Zalaegerszeg, 17h, TV: M4 Sport

Több, mint nyolc éve jártunk utoljára Zalaegerszegen. Innen a cím.

Emlékszem, pedig több, mint nyolc éve történt, és a múlt hónapra sem szoktam teljesen tisztán, hogy odafelé menet kicsit eltévedtünk, mert menet közben, igazából a fene se tudja már mit vagy kit, de talán egy régi nyomdát, vagy nyomdászismerőst kerestünk, helyette azonban repteret találtunk, vagy valamit, ami úgy néz ki, mint egy kisebb reptér, hogy végül kezdésre essünk be főtribünre, és az elképesztő csokis-édes popcorn szagára. Vagy nem is szagára, bűzére lesz az inkább, annyira idegen volt egy meccstől. És kilencven percen át jött föl ránk, ivódott bele a bőrünkbe, ruhánkba, agyunkba. Még most is undor fog el, ha rá gondolok.

A hazai kispadon Csank János az utolsókat, nálunk Délczeg, Danilo, Abass és Hidi a gólokat rúgja.

Emlékszem, brutálisan indultunk. Nyáron visszatért Németh Norbi; Zelenka maradt, pedig Siófokon, miután lecserélték az első félidőben nem sok esélyt adtam rá; érkezett Délczeg, aki az első kispesti gólját a zelenkás Siófok-Honvédon lőtte, jogilag öngólként, de már aláírt szerződéssel a zsebében. Valami alakulásszag terjengett a levegőben. Érkezett továbbá Sántha a kapuba.

Az első meccsen még kikapunk otthon a Győrtől (vezette: Iványi, aki ma is fújni fog, és aki elcsalta javunkra a kupadöntőt), majd szakadó esőben rúgtunk négyet Szombathelyen, egy null-nullás meccsen otthon négyet a Vasasnak, és mentünk Egerszegre.

Hőség, négy gól, két kapufa, rettenetes minőségű videó:

A szezonra szánt mezünk, (akkor még nem tudhattuk, de egy hagyományteremtés pillanatánál voltunk jelen, ezért utólag már mondhatjuk, hogy) szokás szerint nem készült el a rajtra, és helyette egy piros alapon egy szem fekete csíkos átmeneti megoldásban és/vagy edzőmezben játszottunk. A fekete csík az előlapon nem ért össze.

Érdekesség, hogy Lovric már, és egy kis kurflival azóta is velünk, rajta kívül azonban senki sem maradt az egerszegi csapatból. A padon ült egyébként az a Nagy Armand, akiről addigra már széles szurkolói körben elterjed, hogy hatalmas tehetség az akadémiáról. Sajnos hamar kiderült, hogy nem bírja a térde, és még ebben a félévben visszavonult. Pedig Supka számolt volna vele kiegészítő emberként, az utolsó felkészülésin, az ún. főpróbán is pályára lépett. Jött helyette Czár, Vernes, Vécsei, Bobál Geri és Erdélyi Laci a szezonban.

Talán, ha ősszel-télen nem kapják szét azt a csapatot, többre is vihette volna. Forduláskor (17. forduló) mínusz három pontra voltunk a dobogótól, a végére (30. forduló) lett belőle mínusz tizenhét. Vagyis tavasszal fordulónként egy pontot vesztettünk a bronzhoz képest. Igaz, a végül behúzott negyedik helyünk is az utóbbi húsz év legjobb helyezése lett. Természetesen a 2012-hez képest utóbbi csaknem húsz évé.

Mindeközben Kondás Elemér veretlenül bajnok a Debrecennel. Több korszak is lezárult ebben a bajnokságban.

Az isteni Zelenka októberben már nem volt velünk. Érkezett viszont Sanyi, volt pár jó meccse, letette a hűségesküt, majd télen továbbállt Videotonba. Az ősszel tizennégy gólig jutó Danilót még Fredi Bobic is eljött megfigyelni Stuttgartból, amit onnan tudok, hogy Győrben, a sajtószinten egymás mellett pisiltünk. A szinten eközben hideg volt, cserébe víznyomás nem, ezért egyik másik klozetból visszaköszönt egy partra vetetten Kulabácsi. Bobic alig hitt a szemének, mégiscsak egy modern, frissen elkészült stadion jobban kiszolgált részén használtuk a mosdót. Danilo végül nem Stuttgartba, hanem Svájcba került. Abass is lépett, talán Vietnámba került kölcsönbe.

Helyettük érkezett az a Hadzic, aki végigtolt egy téli felkészülést sípcsontvédő nélkül, majd a bajnokságban amikor csak lehetett megsérült, néha még a játékoskijáróban. Később talán iráni gólkirály lett. Meg érkezett Sekulic, visszatért(!!!) Bojan Bozovic, Győrből Ceolin, Porcari a fene tudja honnan, meg menet közben jött Muflon Johnson, de ő legalább jó és hasznos volt.

A meccset követően étteremre vadászunk a zalai tekergőkön, minden zárva. Végül a pénztárcabarátságot ejtve, beugrunk Hévízre, lesz, ami lesz. Tenyeres-talpas lyánka hozza ki az ételeket, zsírgőz, boldogság, egészségedre, István-István. Hazafelé kitesznek Szántódon, a hőség hőség, a nyár az nyár, a Balaton pedig ilyen esetekben elég sok mindenre kínál vállalható megoldást. Néhány nap láblógatás, tabellanézegetés, tizenhárom rúgott gól négy forduló alatt nem rossz, majd az akkor még létező NST-sekkel összetartás néhány faluval odébb, de még mindig a Balcsinál. Végül egy héttel Egerszeg után esz haza a fene Pestre, mert az álmodozás nem állhat meg, este jön a Fradi. Nyilván nyerünk.

Estván királyunk ünnepén, ‘gusztus 20-án megkapjuk a szokásos pofont Kecsón, Bjelkanovic egyetlen meccsén. Mindegy, remek nyár volt, cseppet sem olyan, mint az idei.

címlapkép: egy héttel előtte, otthon, a Vasas ellen. fotó: babvik/1909foto

itt jegyezném meg, hogy nagyrészt azért is utálom a facebookot (jó, nem a facebookot, hanem az emberi egyszerűséget, hovatovább butaságot), mert az általános internetség ígéretével, hiszen sokan nem is sejtik, van egy másik világ is a facebookon kívül, valamint hatalmas eléréssel hitegeti az embereket, mintha szükségét éreznék, hogy sokak szemében úgy tűnjön, izgalmas, tartalmas életük van, ezért mindent oda töltenek fel. nyolc éve volt a meccs, emlékeztem, hogy viktor akkoriban az indafotóra archivált, ami fasza, mert még most is megvan, és bár a címkézés, a galériák elnevezés hagy némi kívánnivalót maga után, könnyen megtaláltam a 2011/12-es idény nyarát. egyébként honnan lenne bármi egerszegről? így sincs. miért nem lehet a fotókat egy fotótárolásra és archiválásra kijelölt helyre feltölteni? a facebookon elveszik minden a picsába, kereshetetlen, szörnyű, nem erre való platform. kár az 1909foto.hu-ért, nagy kár. (itt jegyezném meg, a honvéd is a facebookra archivál, miközben ott a flick, ahogy a felcsút is teszi, bele kell férjen az az évi pár dollár előfizetés a klubnak.)

“Végre őszintén elmúltnyolcévezhetünk egy szaftosat” bejegyzéshez 395 hozzászólás

 1. És vazze a lefújáskor még megindult Kamber felé az ostoba köcsög… Hú de felbaszta az agyam ez a kis pöcs.

   1. :) Ez mondjuk igaz, házhoz ment volna a sallerért, remélem az öltözőben megkapja.

 2. Húú Moutari b+! Ettől nehezebb helyzetekben is be szokta verdesni. Mit művelt ez ma?

 3. Fotos gyözelem volt, gratulalok a jatékosoknak..
  Sannino több érthetetlen döntést is hozott, sem tamadasban, sem védekezésben nem éreztem stabilnak a csapatat, pedig a jatékoskeretek között klasszis különbség volt.

  Mindegy, nyertünk, maradjunk ennyiben..

 4. Ma sem rémlik, hogy Lovreszt bárki átjátszotta volna, de az egész védelem nagyjából rendben volt. Vadi lassú, de bitang jól zárja középen a passzsávokat, ez az, amit nem lehet tanulni, érezni kell.

 5. Moutari az új Abraham…de az legalább nem vigyorgott mikor kihagyta a ziccereket…

 6. Mondjuk ha belegondolok, hogy mit érez Muti, amikor egy iszonyat gyenge Hatira játszik a helyén, nem csoda, hogy beszűkült aggyal minden áron gólt akar lőni..

  1. Pontosan. Persze most kell neki a fejmosás, mert ez botrány volt, amit csinált ennél a 3 helyzetnél. Még egyszer el lehet nézni neki, na de 3-szor???
   Az viszont tény, h alapból a csapat lassú. Kambi, Lovric, Hatira, Vadi, Lanza. Tudnak focizni a maguk posztján, de lassúak. Aliji és Batik se a gyorsaság mintaképe. Gazdag se a leggyorsabb középpályás maradjunk ennyiben. Egy Moutari gyorsaságú játékost használnunk kellene. Valszeg nagyon nagy düh dolgozott benne, és felháborító az önzősége, de korábban nem láttunk ilyet tőle, tehát ennek oka van, és gondolom az a mellőzöttsége.

   1. Csak akkor legalább ezt a dühöt láttuk volna az arcán a 3. kihagyott helyzet után mosolygás helyett…

    1. Magàn röhögött, hogy “ ennyire hülye béna nem lehetek..”😉

   1. Igaz, még Batik is idesorolható, ő adta a gólpasszt. Vadócztól jó passzt nem sokat láttam. Kamber a megszokott, ha jól emlékszem most is volt egy hova is lőttem lövése, Uzoma szerintem nem volt nagy szám.

    1. Azért Uzoma pörgött ezerrel megint és komolyabb hibát sem vétett. Lehozta a meccset szépen.

      1. Mennyivel is jobb Ben-Hatira,aki egy őstehetség,de szarik robotolni és küzdeni. Nem?

       1. Tök mas poszt, mas feladat, de Uzoma sokszor egyszerü passzokat, helyezkedést ront el, nem szabadna ennek nb1ben igy lennie

 7. NGogot sajnalom.. Jol kezdte a szezont, sérülés, most hirtelen nulla percet kap.

  Nagyon megnéztem volna par meccsen, hogy mit tud Lanzaval, Hatiraval és Vadoczcal

 8. Pár szóban a mérkőzésről :
  Szégyellje magát mindkét csapat hogy 10 milliókat keresve ilyen alávaló szinvonalon játszottak. Én megértem hogy csúszós, göröngyös volt a talaj de ez a szakmájuk hogy minél gyorsabban idomuljanak a körlményekhez.
  Sannino taktikáját értettem, ettől függetlenül nézhetetlen volt az első 70 perc.
  Mivel a zete az első 60 percet szokta megnyomni ( és ezalatt megpróbálja eldönteni a meccseket) majd az utolsó 30 percre kipukkadnak.
  Tehát gyűrni gyömöszölni, fárasztani kellett őket.Érthető, hatásos, de nézhetetlen…
  Az utolsó fél órában rúghattunk volna egy ötöst. Remélem Moutarit valaki nyakonvágja az öltözőben.
  Évek óta először éreztem azt hogy a bíró teljesen korrektül fúj, sőt picit mintha minket támogatott volna.

  A játékosok :

  Tujvel – Kőszikla, stabilitás. Azért nem 7-es mert volt egy rossz kirúgása. 6-os
  Uzoma – Hetek óta szinte önkívületben küzd. Ma volt 1-2 kisebb hiba de nekem ez ma is 7-es.
  Batik – Sárgája után féltem hogy kiszórják de fegyelmezett maradt. Szinte hiba nélküli volt.Beadása gólpassz lett, ezért 7-es.
  Kamber – nem tudták átjátszani. Sajnos ma is kihagyta a kihagyhatatlant. Ne bántsuk ezért, neki van egy ilyen negatív skillje. 8-9 éve Csank Jani is lehülyézte nyilvánosan egy interjúban hasonló kihagyott helyzetnél. 6-os
  Lovrics – Szenzációs volt ! Még a fekete sudár fűzfa sem tudta elnyomni. Hát kérem, ez ma 8-as !!!
  Aliji – Próbál lendületes lenni. Javult mára az előzőkhöz képest, de nagyon arisztokratikusan próbál játszani amikor inkább oda kéne baszni egy jó nagyot.
  Beadni nem tud szélső létére. Emiatt 5-ös.
  Gazdag – remekül játszott. Ő volt a ma a váratlan, a furfang és a szépség. 7-es
  Kesztyűs – szokás szerint zakatolt. Több remek passza volt a támadó harmadban. Ez egy kerek 6-os.
  Vadócz – Ugyanaz a nóta mint a múltkor : Ha egy 19 éves pályakezdő játékos lenne, alacsony fizuval akkor azt mondanám hogy bíztató. Ilyen rutinnal és feltehetően magas fizetéssel ez ár-érték arányban igen karcsú. Neki fosni kéne a jobbnál jobb labdákat előrefelé. Nem ütközik, olyan nagyon sok labdát sem szerzett. Letámadásnál olyan lassan ér oda az emberéhez hogy már rég nincs ott a labda. Picit olyan félgőz a teljesítmény. Az ő tudását figyelembe véve ez nekem ma 4-es.
  Ben Hatira – Olyan volt mint a rossz szinész, aki kivülről meg tudja tanulni a szindarab szövegét, de azt fa arccal, mindeféle érzelem nélkül eldarálja.5-ös
  Lanza – Meg kell védjem, mert hetek óta fél-sérülten játszik centert, ami nem az ő posztja.Felörlődik a védők gyűrűjében.Erre lenne való egy nGog, vagy egy harcos ukrán Kulacs. a 11-est elfáradva, kifacsarva rúgta.Fejesgólja csodás volt ! 6-os

  A cserék :

  Banó – furcsa ilyet leírni de Vadócz helyett bejőve rögtön lett szeme a labdáknak, felért a támadósávba.Kereste második hullámban a lecsorgókat. 6-os
  Moutari – Ilyen önző senki nem lehet ! Remélem hárman lefogták az öltözőben és megpokrócozták. 2-es
  Kukocs – Vehemensen kapcsolódott be. Volt benne vér rendesen.Gólpasszt adhatott volna ha Moutari nem szórakozza el… 6-os

  Nagyon örülök a győzelemnek ! Egy dolgot nem értek csak : Hetek óta csatár nélkül játszunk. Nincs aki megtartsa a labdát, vagy lekösse a védőket, vagy réseket nyisson a sztároknak.
  Na nyomulunk a tabellán tovább mint Rommel Tobruk felé….
  CSAK !

  1. Az utolsó hasonlat nem a legszerencsésebb, mert ugye Rommel aztán hogy járt…

  2. Hmm.. Értetted Sannino taktikajat.. :)
   Tavaly gyengébb jatékosokkal ilyen teljesitmény utan mar szidtad az edzöt..

   Kettös mérce befigyel rendesen

   1. Hát most mit ajnározzon egy olyan edzőt, akit nem kedvel? :D De amúgy Lassie mentségére szóljon, hogy amikor Supka valami jót húzott elő a tarsolyból, akkor azért mindig meg volt dicsérve…

     1. Győzelem után szerintem nem….hetek óta arról megy a vita, hogy nem kell szép játékkal vereség, inkább csúnya játékkal győzelem…engem speciel nem érdekel, hogy milyen játékkal nyerünk, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Amúgy ez egy 4-5 gólos győzelem lett volna, ha Lanza koncentrál a 11-nél, Moutari pedig rájött volna, hogy egy Csapatban focizik, nem pedig a grundon egykapuzik….

      1. Igaz, csak az edzönknek majdnem sikerült ügyesen visszarantania a csapatot, a szerkezet pedig total értelmezhetetlen volt, föleg a “csatarsor” felallasa

       1. Hát nem tudom…Bano-Szabó, Moutari és Kukoc beállítása után hirtelen lett 3 db 100% gólhelyzetünk..én ezt nem nevezném visszarántásnak…Moutarit kéne inkább picsán rúgni, hogy kockáztatta a Csapat győzelmét…mert ha a háromból csak egynél lepasszolja az üresen álló társának, akkor nem kellett volna megint izgulnunk…

        1. A végén a ZTE kitamadt, persze, h volt helyzetünk,ennek a szerkezethez nem sok köze volt

         1. Taktikailag az történt amit akartunk.Sok ,valoban nem túl látványos,oldalpasszal széttolódtattuk őket,ki is fújtak rendesen.A masodikról meg nincs mit mondani,mert egy csapat volt a pályán.Jókor és jókat cserélt,szètfutottuk,ütköztük,fejeltük stb őket.Ha a Moutari kettőt-hármat még bever vagy sem,lényegtelen.Ez un “olaszba”anélkül is simán megvolt.Aki ezt nem látta,az nem tudom mit nézett.

   2. Pont írni akartam Latabárnak, hogy miért Supkázik neked, amikor senki nem beszélt róla, erre te előhozod.

     1. Maradjunk annyiban, hogy nem nevezted nevén, csak natur ekézed az edzőt.
      Van amiben nem értek egyet Lassievel, de azt a jelzőt, hogy elfogult, nemigazán lehet ráaggatni, és pont te nem kellene, hogy így jellemezd. ☺

   3. Ebben is volt kritika (“Hetek óta csatár nélkül játszunk”), mint ahogy Supit is sokszor megdicsérte, szóval tkp. nem tudom, mi a bajod. :)

    Ez egyébként borzalmas, 100-ból 99 ember látja, hogy nem működik a Lanza-Hatira kettős elöl és Sannino a 100. De eleve durva, hogy gyakorlatilag elbírunk ennyi idős/lassú/sérülésből épp újraépülő játékost egyszerre, ez a mennyei kritikája. De hosszútávon nem fog ez azért működni, csatárok és gyorsaság kell a csapatba.

    Mutari borzalmas, amit művelt, de ne feledjük, ha ő nincs, azok az elfutások sincsenek. A kihagyott helyzetei után gondolom mindig helyre akarta hozni az előzőt, nem hiszem, hogy dühből, vagy előre megfontoltan nem passzol. Butaságokat csinált, nem akarom felmenteni csak kicsit árnyalni.

    Gratulálok a csapatnak és a leutazóknak, nagyot szóltak!

    1. Hasonlóan látom, csak azt nem, hogy szerintem Lanza, Hatira és Vadócz már egészségesek, szinte bármelyik csapat örülne nekik. Úgyhogy őket nem elbírni kell, hanem óriási erősítések számunka, amiből Sanninonak sokkal többet ki kellene hoznia.

     1. Mi lenne, ha nem egyszerre, hanem frissen lennének ott a pályán. Pontosabban Lanza alap, a többit meg váltogatni.

 9. Hiányérzet, de legalább behúztuk!
  Sanninot lehet szidni a meccs után, de a 3 pont második félidős játékkal történő biztos behúzása őt igazolja. Remélem a Kaposvár ellen már jobban belenyúl a megszokott kezdőjébe és megfelelő taktikával megyünk ki.
  Ma Gazdag és a védelem kiemelkedett.
  Lanza szenvedett, de a jelenléte fontos a pályán. Volt egy gyenge és egy gól fejese + kiharcolt egy kamu tizit. Eldöntötte a meccset, ezért szeretjük, ezért kellett, hogy visszajöjjön!
  Vadóczot nem tudom miért hozta le az olasz, ő kulcspasszokra képes, jó lenne 90 perceket játszatni, hogy meccsterheléssel jöjjön vissza 90 perces állapotra. Simán lehetett volna Kesztyűs cseréje Banó-Szabó. Bár a 3 ziccer bizonyítja, hogy a csapat el tudott jutni a végén az ellenfél kapujáig, csak le kellett volna az egyikből zárni a meccset..
  Moutari vihart a végén rövidre kell zárni, nem baj, ha van feszültség a csapaton belül, ha ezt gyorsan tisztázni tudják. Kamber (és a csapattársak) kiakadását értem, mert ez már az első osztáy, be kell rúgni legalább az egyik helyzetet és akkor nem kell izgulni a végén, de azért Moutari sem direkt hagyta ki a helyzeteit.. Beállásával sok támadópercet, labdatartást szereztünk az utolsó 10 percre, ami a védelmet tehermentesítette.
  Moutarival kapcsolatban azt érzem, mint anno Daniloval kapcsolatban: ha valaki nem tudja berúgni a 100 százalékos ziccereit, akkor passzoljon! Danilo sem látta ezt be.. Ma Lanzával és Banó-Szabóval is gólt lövethetett volna..
  A lényeg, hogy jó lenne, ha ezt még ma, lehiggadva le tudnák zárni!

 10. mérkőzést követően a játékoskijáróban Tonci Kukoc még összeverekedett a hazai biztonsági szolgálat egyik emberével, jelentős erőfeszítésbe került a rend helyreállítása.

  NSO

  1. Meccshiánya van. Természetes, hogy folytatni akarta egy másik sportágban.

   1. Kukoc már többször bizonyította, hogy együtt él a Csapattal…olyan gólpaszt adott, amit szerintem még az életében nem adott, erre Moutari elbohóckodja…szerintem ez pont elég volt ahhoz, hogy az egekbe nyomja az adrenalint, amin valakin le kellett vezetnie :) Kár, hogy nem Moutarit csapkodta tockon… :D

    1. Moutari ma 3 110%os ziccert rontott, önzőzött el. Ő a nap bohóca! Nagy tockost érdemelne a csapattól!

 11. Egyszer Kukoc ellen fújtak, de ő rúghatott szabadot! : D : D

 12. Nem láttam, a meccset, úh maradéktalanul elégedett vagyok. :) Köszi fiúk!

 13. Hát van azért hiányérzet a játék miatt… , de grat a csapatnak. Nálam Vadócz, és Ben Hatira fix csere, már meccsek óta. Vadócz a legnagyobb alibi, jöhet hideg-meleg, gyengén játszik.

  1. És az mekkora már, hogy az első négy meccsen ekéztünk a nulla pontok miatt,
   aztán elkezdünk a szerezhető15-ből szerezni 10 -et / nem is akarkik ellen /, és most is dilettánsozunk, meg egy győztes meccs után is a negatív

   1. Én semmi negatívat nem mondtam, hanem amit én látok számomra a tényeket, amivel nyílván lehet vitatkozni… Én ha úgy van vesztes meccs után is dicsérek, ez nem pontfüggő, legalábbis nálam.

    1. Bocsánat! Valóban félreérthető voltam. Egyáltalán nem Neked címeztem!

   2. Mert nem lehet latni az edzö markans elképzelését.
    Illetöleg egy-egy huzasa egyszerüen védhetetlen. Pl ma a csatarkettös

    1. Ez szerintem nem így van.Talán a szél fújta be a pontokat?!Lanza-Hatira mindenki ellen hátul tartja a komplett védelmet meg a két szűrőt.Még nem hallottam egyik ellen edzőjétől sem,hogy hűűű jön a Cipf a Nagy Geri meg a Kesztyűs! Mégegyszer: simán nyertünk,a zete számára hizelgő eredménnyel,de simán.

     1. Azért szerintem te is elismerheted, hogy sokkal erösebb a jatékoskeretünk, mint tavaly ilyenkor. Lanza az nb1 legjobbja, Vadocz, Hatira.. Ilyen jatékosaink a kilencvenes évek elején voltak.
      Ök azok, akik a pontokat szallitjak

      1. A felsoroltjaid ittllétében is szerepe van Sanyinak,az a helyzet. Azt se felejtsük el,komolyat lobbizott kettőért is ,és az egyik maradásáért a tulajdonosoknál.És nem az olcsóbbak közül valók.

       1. Nekem eddig nem úgy tűnt, hogy ő olyan nagyon lobbizott volna, maga nyilatkozta, hogy ő nem szól bele az átigazolásokba.
        Szerintem Vadócz és Lanza visszajövetele is tőle függetlenül megtörtént volna. De ha nem, akkor is taktikailag, szervezetileg egyszerűen vannak fura dolgai.

        1. Azt beszélik.Taktika már működik,ahogy összeálltunk,erőnlétileg en nem látok jobbat nálunk,a meccset eldönteni tudóból talán nálunk va n a legtöbb,a játékosok szeretik,nyeregetünk,nem tudom még mit kéne tennie hogy megbocsátsd a Szendreit. :-)

         1. A játékosállomány szerintem is jó, sokkal jobb, mint tavaly.. Várom is, hogy odaérjünk a 3. helyre vele. Ha ezt eléri az olasz, akkor azt mondom, produkált valamit a csapattal, ami szép.

          De én amit eddig láttam, az az, hogy soha egyetlen edző nem volt még így támogatva klub, játékosok és szurkolók által egyaránt és ahhoz képest nem érzem azt a fajta edzői hozzáadott értéket, amit nyújt.
          Ennyi.

          1. De ha mdenki tamogatja,akkor az is lehet ám,hogy Te tévedsz.Későre jár,viszontírásra.

          2. Ahhh! Naggyon ritkán lájkollak, de ez a két és fél sorod, ez nagyon ott van!

           Jár a pont érte!

     2. A simán nyertünk sztem tulzó, a zete 60 percig uralta a meccset, hiába lehetett volna kivégzés a vége. Hatira nem csatár, benne van a feszültség , kell Lanza elé egy éles ‘csatár’ aki helyet csinál neki játszani. Abba sem vagyok biztos, hogy a Nagy G. , Gazdag, Kesztyűs, Hatira, Banó, Vadócz hatosbóll Vadócz, Hatira ‘kezdhetne’. Ezt nem a mai meccsre mondom, hanem általában. Moutari ma felbaszott, a leigazolásánál sem voltam elájulva, de Hatira elöl gyenge. Nem mozgékony nem oda való sztem, nagyon statikusak vagyunk, esélyünk sincs az elölrejátékra.

      1. Már bocs,de mit uralt itt a zete?! Meg mikor?1.feldő labdab: 51-49
       Kapura: 7-4
       Kaput eltaláló:2-3
       Védés:3-2
       Szöglet:2-3
       2.félidő 3-7
       1-4
       2-3
       3-1

       1. A zetének voltak támadásaik, nekünk esetleges lecsorgóink, aminek lövés lett a vége, tudatosság nélkül. Viszont amit beírtál számokat, abban is a zte volt jobb. Labdabirtoklás, kapuralövés.

        1. A Tujvel”védéseit” azert ne tevessuk mar ossze a zete kapusaval akar az 1felidoben.Nem uralta ezek semmit,atadtuk egy kicsit a teruletet,aztan meg atszaladtunk rajtuk,ez a heyzet.

         1. Nem tévesztem össze, Demjénnek is egy védése volt Gazdag lövésénel (amit egy up kapus is védett volna) , ami ugyancsak egy esetleges szituáció volt, mert hosszan vette át Hatira, vagy át se tudta venni, kinek hogy tetszik… Ez egy zte volt, kit focizzunk le, ha nem őket, nálam nem érte el az ingerküszöböt. Sokkal több kell, de mint az első hszben is írtam, grat a csapatnak, kellett a 3 pont.

    2. Éetem.
     Hát, tudod, nem könnyű überelni a tavalyi szemkápráztató játékunkat!
     Azt a markáns elképzelést igen kevesen tudják prezentálni…

     1. Mar megint ez a dedos visszamutagatas..
      Tökre unalmas mar, de egyébként tavaly egyértelmüen volt egy stabil jatékunk, plane még Vadoczcal. Most három-négy fazonszabász is van, ennek ellenére…

      1. Nekem meg a folyamatos dilettánsozasod unalmas! Talán még a gatyagumijában nem találtál hibát

       Utcso 5 meccsen 10 pont, 3 kapott góllal. Én látok annyi stabilitást, mint simán, mint tavaly! Bizom benne, hogy ez meg is marad, sőt!
       Ha nem így lesz, viszlát Sannino!

       1. Ez nem igaz.
        Két dolog miatt írtam rá erős negatív kritikát, az egyik Szendrei mellőzése, a másik ez a tényleg teljesen magyarázhatatlan, a futball elemi ismereteit nélkülöző felállás érdemi csatár nélkül.
        Mindkettő azt gondolom, hogy súlyos tévedés, utóbbi az előző és a mai meccsen be is igazolódott.
        Szendreit pedig később meglátjuk, mit produkál. Az majd mutatja, Sannino döntése mennyire volt helyénvaló vele kapcsolatban.
        Ezen kívül is vannak dolgok, amik nem tetszenek igazán, meg én másként csinálnám, de ezekre csak azt mondom, hogy oké, hát nem egy Lippi az öreg.
        Ellenben nálad a hivatkozási alap az annyi, hogy hallottad valakitől, meg ezt, meg azt hallottál..
        Tehát az én kritikám az egy konkrét véleménnyel alátámasztott valami, a te indokolásod meg általában abban merül ki, hogy “röhadt Danilo”, meg “undorító mocskos Supka”.

        1. 1; Folyamatosan dilettánsozod, megkérdőjelezed a tevékenységét! /természezesen jogodban áll, csak ne csinálj úgy, mintha ezt nem tennéd! /☺
         2; Amikor én azt mondom, hogy ” hallottam “, akkor azt te honnan tudod, hogy ferdítés, meg hazugság? / mert, ugye általában így reagálsz, az indoklásaimra! /
         Te hogyan szerzed azokat az infókat, amik annyira tutik, hogy birtokukban feljogosítva érzed magad a másikét hazug ill ferdítő véleménynek titulálni?!
         Csak nem hallod te is / vagy esetleg olvasod / valahonnan?
         3; Lasan felveszed hegylako ritmusát! Soha nem mondtam / mégcsak idézőjeles értelmezésben sem /, ill nem is sugalltam, hogy számomra rohadt Danilo, meg undorító mocskos Supka!!! Fogd vissza magad, mert átestél a ló fejétől a farához!
         4; Maradjunk annyiban, hogy tiéd a piros hangszóró, mert neked van véleményed / hogy az sokszor mennyire állja a sarat, az már nem számít /! Nekem nincs véleményem, én a közvetlen dolgokat, szituációkat átélők, megélők véleményét sejtetem itt! Hogy mely’ a hitelesebb, az bizonyára csak számomra egyértelmű… ☺
         És itt nem a kimittud, meg mennyit a lényeg, hanem az, hogy 1000x gondold át, amikor pl a ferdítést akasztod a nyakamba!!!

         1. Látom, szövegértési problémáid vannak. Először leírod, hogy unod már a “ledilettánsozásáod”, amire rámutatok, hogy kétszer tettem ilyet összesen..
          Azt én nem cáfoltam, hogy tudnék bőven elképzelni nála sokkal jobb edzőt a csapat élén. És ez a benyomásom erősödik.

          Azt a ritmust te vetted fel.. már nagyon régóta és észre sem vetted.

          A véleményemet szabadon fejthetem ki itt, erre van a fórum.

          Tudod, másokra hivatkozni, nem bizonyított “hallomásokra”, az mindig a gyengeség jele.

          1. Miért, te kire hivatkozol, honnan a biztos tudásod pl abban a témában és állítod azt, hogy ferdítek, amikor azt mondom, hogy a kupadöntőn az edző óriási hibát vétett akkor, amikor a meccs előtti történtek ellenére berakta Hatirát?!
           Vagy az, hogy Szendrei miért nem játszik, miért nélkülözték azt honnan tudod olyan biztosra, csak nem hallottad valahonnan?
           Te kikre hivatkozol? Ha csak nem te vagy maga az adott személy akiről beszélsz, akkor gyanítom, te is hallod, kapod valahonnan az infót, vagy natur dilettáns téziseket állítasz fel a saját bucidban, és azt k.rva nagy okosságként el is hiszed!.
           Egy infó / hallomások / származási helye nem elhanyagolható ám, ugye ezt te is tudod!?
           Sehol sem írtam, hogy nem fejtheted ki itt szabadon a vélemenyed! Sőt! Korábban is írtam már; tedd meg ezt nyugodtan! Az, hogy sokszor sok bennene a sületlenség, a valótlan, ne okozzon gondot neked, a mi dolgunk, hogy hová tesszük

    3. bár a Supkának lett volna csak egy-egy húzása védhetetlen…..

     1. iIlyen mérhetetlen baromságot, mint amit ma láttunk tőle, sem Supka, sem Rossi soha nem csinált.
      Hiába kampányolsz Supi ellen, ez egyszerűen tény.

      1. Ez a Supi vs Sanyi nálad már lassan oyan ,mint a vénbohóc vs újak közt ami ment. Csak az utóbbinál voltak kialakult szekértáborok,az előbbinel meg magányos farkas vagy úgy tűnik. :-)

       1. Nem akarlak titeteke megbántani, de eddig semmilyen tekintetben nem igazolta az öreg olasz, hogy Supka szintjét eléri.
        Pedig minden tekintetben jobb feltételekkel dolgozik.
        De nem vagyok ezzel egyedül, aki így gondolja, nagyon nem.

        1. Attila! Koncentrálj inkább a Halira, mert a végén kiestek! :)

 14. Nem hiszem el, hogy nem veszi észre, gyors/magas csatar nélkül Lanza és Hatira passzkészsége sokkal kevésbé tudnak érvényesülni… Nincs kit kuigrassanak, nincs, akire feljatszak a lasztit
  Tényleg, ez mar valami nagyon alapszintü edzöi hiba..

  1. Attila tutu tudná mit kell tenni!!
   Mekkora már, hogy azzal kezdődik minden vita, hogy mindig mi savazzuk Supkát…😉

   1. Az viszont jogos, hogy Hatirát jatszatni egy fatális edzői hiba

  2. Egyet tudok érteni. Lanza és Hatira gyors csatár nélkül nem tud érvényesülni.

 15. Jövő héten jó lenne már ünnepelni egy hazai győzelmet, illetve N’Gog-ot szeretném látni elől.
  Lanzának a játéka középcsatárként – a gólja ellenére – nekem nagyon nem tetszik. Nem tudom, ha más pozícióban lenne, akkor javulna -e. Legtöbbször csak a faultot keresi, nem érvényesül a kreativitása. Én így látom.

  1. Lehet hogy az utolsó ellen Moutarit pedagogiai okokból játszatni fogja.

   1. Elképzelhető, de most szerintem pihenjen Hatira. Lanza legyen a second striker, elől Mou vagy N’Gog. Kulacs merre van? Ő lehetne Lanza cseréje vész esetén. Gáz, hogy nem tudott beépülni.
    Nagy Gergő sérüléseit, betegségeit sem értem. Nikolics most nyilatkozta, hogy 3 év alatt egy meccset, edzést sem hagyott ki a Chicagoban. N’Gog és Nagy Geri pedig kb. 50%-ot táppénzen tölt.

  2. Tökéletesen latod, Lanza szabadabban jatszva jo.

   Hatiranak sem fekszik, hogy nincs kit megjatszania elöl.
   Nekem emberileg nem szimpatikus, de szerintem jo iranyba indult el par hete, aztan jött Sanninonak ez az örület, hogy ök ketten legyenek elöl Lanzaval.

   Inkabb tette volna be elöre Gazdagot, aki lendületes, egy az egyben is gyorsabb.

 16. Elore Ngog hatra meg Niba kene , Tujvel meg Kispesten hagyta a labait ? Ennyi rossz kirugast
  Valaki elmondanai, hogy ez a szerencsetlen b*zi miert fujta le Hatira szabalyos goljat?

   1. Amit minden csatar csinal minden merkozesen 90 percen keresztul…
    Magyar jv 🤬

     1. Vissza nezem majd , annyit lattam hatranyul es eltartja …. azt meg Mo kivul nem fujjak le sehol
      Itthon meg mar nem lehet tudni

      1. Az, hogy kiteszi az evezőt, nem baj. Legközelebb ha mezrángstás nélkül csinálja, nem fújják le.:)

   2. Először Hatira fogta ellenfele mezét a lövés pelőtt és a lövésnél pedig az ellenfél fogta kézzel Hatirát.

  1. Niba? Persze. Nézd meg az idény első szakaszaiban mikor már játszott,hány gólt kapogattunk róla. Aztán leváltották Lovricsra. Nézd meg azóta mennyit kapott a csapat és mennyit Lovrics hibájából. Szóval,ki ne találd már.

  1. Az elsőnél ha nem lapos, gól.
   A második nem volt rossz abból a pozícióból.

 17. Csak a második félidőt látom. Ez a miénk. Csak Lanza 4 gólt szerezhetett volna. Az a fejes 7-8 méterről mellé, a tizi, a fejes gól, plusz pár perce a 16-osról lőhetett tisztán.

   1. Vendégek voltak itt nálunk a második félidő elejéig, de ahogy olvasom, jó hogy nem láttam az elsőt 😎

  1. A jatékoskeret van olyan erös, hogy athidalja a kispad gyengélkedéseit..
   Szervezettség azonban nulla.

   1. Igen azt látom, h van gond a szervezettséggel, ám a második félidőt gólokkal kellene nyerni. Most Moutari is mit hagyott ki…

 18. Én hetek óta érzek némi feszültséget a keretben. És az utóbbi meccseken a játék sem volt jó. Kövesden nem játszottunk jól, de legalább nyertünk, a Fradi elleni meccs borzalom volt, ahogy olvasom, ma is az első félidő.
  Nagyon komoly forma javulás kell.

 19. A mai játék egy nagy nulla volt… Egy szinte helyzetbe se kerülő csapatot, ki kellett volna ütni, mondjuk ahhoz játékosok is kellenek.

 20. Rettegett Iván igazi legenda már lassan, ebben a legenda mentes világban!
  8 éve is győztes csapat tagja, most is!

  1. Meg sem kellett volna nézni a meccset, annyira nyilvánvaló volt, hogy vele csak nyerhetünk ma. Jobban is tettük volna, ha tényleg nem nézzük meg. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.