Végre őszintén elmúltnyolcévezhetünk egy szaftosat

ZTE – Bp. Honvéd @ Zalaegerszeg, 17h, TV: M4 Sport

Több, mint nyolc éve jártunk utoljára Zalaegerszegen. Innen a cím.

Emlékszem, pedig több, mint nyolc éve történt, és a múlt hónapra sem szoktam teljesen tisztán, hogy odafelé menet kicsit eltévedtünk, mert menet közben, igazából a fene se tudja már mit vagy kit, de talán egy régi nyomdát, vagy nyomdászismerőst kerestünk, helyette azonban repteret találtunk, vagy valamit, ami úgy néz ki, mint egy kisebb reptér, hogy végül kezdésre essünk be főtribünre, és az elképesztő csokis-édes popcorn szagára. Vagy nem is szagára, bűzére lesz az inkább, annyira idegen volt egy meccstől. És kilencven percen át jött föl ránk, ivódott bele a bőrünkbe, ruhánkba, agyunkba. Még most is undor fog el, ha rá gondolok.

A hazai kispadon Csank János az utolsókat, nálunk Délczeg, Danilo, Abass és Hidi a gólokat rúgja.

Emlékszem, brutálisan indultunk. Nyáron visszatért Németh Norbi; Zelenka maradt, pedig Siófokon, miután lecserélték az első félidőben nem sok esélyt adtam rá; érkezett Délczeg, aki az első kispesti gólját a zelenkás Siófok-Honvédon lőtte, jogilag öngólként, de már aláírt szerződéssel a zsebében. Valami alakulásszag terjengett a levegőben. Érkezett továbbá Sántha a kapuba.

Az első meccsen még kikapunk otthon a Győrtől (vezette: Iványi, aki ma is fújni fog, és aki elcsalta javunkra a kupadöntőt), majd szakadó esőben rúgtunk négyet Szombathelyen, egy null-nullás meccsen otthon négyet a Vasasnak, és mentünk Egerszegre.

Hőség, négy gól, két kapufa, rettenetes minőségű videó:

A szezonra szánt mezünk, (akkor még nem tudhattuk, de egy hagyományteremtés pillanatánál voltunk jelen, ezért utólag már mondhatjuk, hogy) szokás szerint nem készült el a rajtra, és helyette egy piros alapon egy szem fekete csíkos átmeneti megoldásban és/vagy edzőmezben játszottunk. A fekete csík az előlapon nem ért össze.

Érdekesség, hogy Lovric már, és egy kis kurflival azóta is velünk, rajta kívül azonban senki sem maradt az egerszegi csapatból. A padon ült egyébként az a Nagy Armand, akiről addigra már széles szurkolói körben elterjed, hogy hatalmas tehetség az akadémiáról. Sajnos hamar kiderült, hogy nem bírja a térde, és még ebben a félévben visszavonult. Pedig Supka számolt volna vele kiegészítő emberként, az utolsó felkészülésin, az ún. főpróbán is pályára lépett. Jött helyette Czár, Vernes, Vécsei, Bobál Geri és Erdélyi Laci a szezonban.

Talán, ha ősszel-télen nem kapják szét azt a csapatot, többre is vihette volna. Forduláskor (17. forduló) mínusz három pontra voltunk a dobogótól, a végére (30. forduló) lett belőle mínusz tizenhét. Vagyis tavasszal fordulónként egy pontot vesztettünk a bronzhoz képest. Igaz, a végül behúzott negyedik helyünk is az utóbbi húsz év legjobb helyezése lett. Természetesen a 2012-hez képest utóbbi csaknem húsz évé.

Mindeközben Kondás Elemér veretlenül bajnok a Debrecennel. Több korszak is lezárult ebben a bajnokságban.

Az isteni Zelenka októberben már nem volt velünk. Érkezett viszont Sanyi, volt pár jó meccse, letette a hűségesküt, majd télen továbbállt Videotonba. Az ősszel tizennégy gólig jutó Danilót még Fredi Bobic is eljött megfigyelni Stuttgartból, amit onnan tudok, hogy Győrben, a sajtószinten egymás mellett pisiltünk. A szinten eközben hideg volt, cserébe víznyomás nem, ezért egyik másik klozetból visszaköszönt egy partra vetetten Kulabácsi. Bobic alig hitt a szemének, mégiscsak egy modern, frissen elkészült stadion jobban kiszolgált részén használtuk a mosdót. Danilo végül nem Stuttgartba, hanem Svájcba került. Abass is lépett, talán Vietnámba került kölcsönbe.

Helyettük érkezett az a Hadzic, aki végigtolt egy téli felkészülést sípcsontvédő nélkül, majd a bajnokságban amikor csak lehetett megsérült, néha még a játékoskijáróban. Később talán iráni gólkirály lett. Meg érkezett Sekulic, visszatért(!!!) Bojan Bozovic, Győrből Ceolin, Porcari a fene tudja honnan, meg menet közben jött Muflon Johnson, de ő legalább jó és hasznos volt.

A meccset követően étteremre vadászunk a zalai tekergőkön, minden zárva. Végül a pénztárcabarátságot ejtve, beugrunk Hévízre, lesz, ami lesz. Tenyeres-talpas lyánka hozza ki az ételeket, zsírgőz, boldogság, egészségedre, István-István. Hazafelé kitesznek Szántódon, a hőség hőség, a nyár az nyár, a Balaton pedig ilyen esetekben elég sok mindenre kínál vállalható megoldást. Néhány nap láblógatás, tabellanézegetés, tizenhárom rúgott gól négy forduló alatt nem rossz, majd az akkor még létező NST-sekkel összetartás néhány faluval odébb, de még mindig a Balcsinál. Végül egy héttel Egerszeg után esz haza a fene Pestre, mert az álmodozás nem állhat meg, este jön a Fradi. Nyilván nyerünk.

Estván királyunk ünnepén, ‘gusztus 20-án megkapjuk a szokásos pofont Kecsón, Bjelkanovic egyetlen meccsén. Mindegy, remek nyár volt, cseppet sem olyan, mint az idei.

címlapkép: egy héttel előtte, otthon, a Vasas ellen. fotó: babvik/1909foto

itt jegyezném meg, hogy nagyrészt azért is utálom a facebookot (jó, nem a facebookot, hanem az emberi egyszerűséget, hovatovább butaságot), mert az általános internetség ígéretével, hiszen sokan nem is sejtik, van egy másik világ is a facebookon kívül, valamint hatalmas eléréssel hitegeti az embereket, mintha szükségét éreznék, hogy sokak szemében úgy tűnjön, izgalmas, tartalmas életük van, ezért mindent oda töltenek fel. nyolc éve volt a meccs, emlékeztem, hogy viktor akkoriban az indafotóra archivált, ami fasza, mert még most is megvan, és bár a címkézés, a galériák elnevezés hagy némi kívánnivalót maga után, könnyen megtaláltam a 2011/12-es idény nyarát. egyébként honnan lenne bármi egerszegről? így sincs. miért nem lehet a fotókat egy fotótárolásra és archiválásra kijelölt helyre feltölteni? a facebookon elveszik minden a picsába, kereshetetlen, szörnyű, nem erre való platform. kár az 1909foto.hu-ért, nagy kár. (itt jegyezném meg, a honvéd is a facebookra archivál, miközben ott a flick, ahogy a felcsút is teszi, bele kell férjen az az évi pár dollár előfizetés a klubnak.)

“Végre őszintén elmúltnyolcévezhetünk egy szaftosat” bejegyzéshez 395 hozzászólás

 1. Régóta filózom ezeken, és a mai meccs megerősített bennük:
  1. Akkor lesz döntően jobb a csapatjáték, ha a két szél rendben lesz. Aliji egyelőre nem valami éles (támadásban kb. nulla) a balon, Uzoma az általam vártnál jobb a jobbon, de onnan se jönnek beadások. Ebben a 3-5-2-es rendszerben nagyon fontos lenne ez a két poszt.
  2. Szerintem a rengeteg sérülés és a rossz eredménysor miatt nem gyakoroltak be legalább B-megoldásnak egy négyvédős felállást. Akkor több mozgástere lenne az edzőnek variálni. Moutari szerződtetése sztem már egy tervezett 4-3-3-ra irányult, csak csúszik a dolog, talán télre. Akkor esetleg játszhat együtt Lanza és Ben-Hatira, de ebben a 3-5-2-ben életképtelen a párosuk. Elöl két csatárként lassúak, körülményesek, önzők, BH-t meg a középpályán nem bírnánk el. Ha választani kell közülük (szerintem kéne), ezerszer inkább Lanza játsszon kezdőként, mellette ellenfélfüggő, hogy Moutari, Ngog, Kulacs

  1. Ezt én már elég régóta leírtam, nyáron többször hangsúlyoztam, hogy baloldalra különösen fontos lenne minőségi játékost igazolni bal futóként. .. Nem történt meg. (Ahogy azt is írtam, hogy Nasser nem lesz elég jó… nem is lett.)

   DE (!)

   Azért ne felejtsük el, hgoy tavaly ősszel úgy értünk el jobb eredményeket, hogy a jobb oldalon Heffler volt, a baloldalon Uzoma, vagy Kukoc. Semmenyivel nem jobb opció.

   Az edzőnek ilyenkor hozzá kéne tennie valamit a tárházából, de láthatóan nem sikerül. Nem láthattunk még tőle semmilyen új ötletet, semmilyen új, az ismeretlenből, vagy az utánpótlásból előkapott játékost, esetleg egy idősebbet, teljesen új poszton kipróbálva.

   1. Én azért örülnék, ha ez a mostani Uzoma futkározhatna a balon, a jobbon pedig egy ballábas helyett legalább egy olyan átlagteljesítményt hozó játékos lenne a saját posztján, mint Heffler volt. Egyetértek veled abban, hogy a keret egésze erősödött tavaly óta, de inkább szélességre, a belőle kiállítható kezdő közel sem annyira (nem beszélve a sok meccshiányos, sérülés után magát kereső kpályásról/csatárról)

    1. Uzoma baloldalon lényegében semmivel nem volt jobb, mint amit most jobb oldalon nyújt. Sőt védekezésben és becsúszésoknál néha még jobban is jön neki, hogy az utolsó a haszálandó lába. Heffler pedig támadásban ugyanúgy képtelen volt átlépni lényegében még a középvonalat is, ha szélen játszott, mint most Nasser, mert durván le volt már lassulva.

     Erősödött a keret, nettóban is, de mivel szélességre is, akkor ott az edzőnek azért elő kellett volna már varázsolnia valamilyen új megoldást, új felállást azokkal, akik most teljesen eltűntek a csapat környékéről.
     (Kulac, N’Gog, Niba, Kálnoki, Egerszegi meccsek óta nincsenek használva. Niba nem tudna megpróbálni egy bal futót? Kulacot nem tudná egy-két meccsen kipróbálni párban visszavontan Lanzafame-vel, vagy Gazdaggal, előttük egy csatárral (v Lanzával) ? stb.. Ez fantázia kérdése is.)

     Az továbbra is érthetetlen, hogy a fiatalok miért nincsenek kölcsönadva.. Telik az idejük, elment 3 hónap az idényből úgy, hogy még nem játszottak.

     1. Fiatalok:

      Lukács
      Hegedűs
      Szendrei
      Temesvári
      Kovács Nikolasz

      Ezekkel a srácokkal mi lesz? 3 hónap előrelépés nélkül elment a karrierjükből úgy, hogy Temesvári januárban még a Chelseanél tesztelt, Hegedűs tavaly az egyik legjobb játékos volt az nb2ben, Lukács 2 gólt lőtt az nb1ben, Szendrei a legnagyobb tehetségünk..

      Ez a szakmai vezetés teljes bukása, ami itt történik, s most nemcsak Sanninora gondolok.

      1. Lukács 23 éves, mondjuk hozzám képest tényleg fiatal, de nna :) Ha jól emlékszem, Szendrei, Kovács is kifejezetten sokáig volt sérült. Ilyen éles szituban én se a fiatalokat játszatnám. Szurkolok a saját nevelésű srácoknak (Temesvárinak is, bár nem a Chelsea-ben, csak az Nb3-s tarcsiban láttam, ott is van még mit fejlődnie), de elnézve a jelenlegi felhozatalt, hát… az MFA-vezetőknek se adnék Vági István-díjat.

       1. Akkor játszanak nb2ben, bár Lukács egy Kaposvárba, vagy DVTK-ba simán elférne szerintem…

        Viszont ez a helyzet a legrosszabb nekik.

        1. Így van, sajnos az utóbbi években nem működött jól a kölcsönadás, pedig anélkül pl. Koszta, Bobál D. (vagy régebbi példaként:Torghelle) is talán elkallódott volna

         1. Ez igaz. De van egy olyan oldala is a dolognak, hogy sokszor maguk a fiatal játékosok sem szívesen vállalják be a kölcsönadást különböző okok miatt. Valljuk be, van is rá némi okuk. Pl sokan tünnek el kölcsönadás után a süllyesztőben, vagy max. maradnak azon a szinten, amibe kölcsön lettek adva. Több példát látnak erre, mint arra, hogy megerősödve idővel jön az élvonal.
          Akkor mennek, amikor már minden kötél szakad.. Persze, ez sem húzható rá egyértelműen mindenkire, de sok ilyen van.
          És ez csak egy ok.

          1. Jaték nélkül, csak nb3as meccsekkek biztos, hogy süllyesztöbe fognak kerülni..

           Az nb3 és nb2 között nagy különbség van.

        2. Lukács annyit játszhatna a kaposvárban, mint a Tömösvári,netto 0 percet.

         1. És ez nem a Kaposvár erejét, hanem a játékosaink erőtlenségét mutatja.

      2. kevesebb néha több lenne…mindig ilyen hangzatos lózungokkal jössz : “Ez a szakmai vezetés teljes bukása” … b+ az utolsó helyről (pár meccs alatt) épp a 8-ra jöttünk fel…..:)
       amúgy teljesen jogos a felvetésed, mert mindenki érték, akit felsoroltál és rövid időn belül megoldást is kellene találni!
       játszani kell ezeknek a srácoknak első/másod osztályban, és alkalmasak is rá.

       1. Az igaz, hogy a fiataloknak azért kell valahogy lehetőséget adni, de azért az az alap dolog, hogy szorítsák ki a z öregeket, ennyire egyszerű.

        1. de hogy szorítsák ki, ha esélyt sem kapnak…? :)
         sokat beszéltünk erről… szerintem csak stabil/jó csapatba lehet, max 1-2 fiatalt beépíteni.
         ez a szerencsétlen sérüléshullám és az 5 vereség miatt most pont nem a helyzet van, hogy alkalmas lenne a beépítésre.
         ettől függetlenül, Hegedüs, Szendrei vagy Lukács kaphatna 15-20 perceket


         1. szerintem csak stabil/jó csapatba lehet, max 1-2 fiatalt beépíteni.” erről nekem is pont ez a véleményem.
          Azért vannak edzések, edző meccsek (sokszor van játék az U19-el, NB3-al), ezeken látszik az, hogy ki mit tud pillanatnyilag.

       2. Majd gondold végig, mik is történtek a szakmai vezetés alatt az elmúlt hónapokban:
        – hol van a frissen érkező Kulac?
        – hol van a frissen érkező Niba
        – hol van a frissen érkező Egerszegi?
        – ezekre a srácokra mennyi pénzt adtunk ki?
        – miért nem játszik rendszeresen az utánpótlás jelenlegi legnagyobb tehetsége, Szendrei egyáltalán (még edzőmeccsen sem!) ?
        – mi a helyzet a fiatalokkal, miért nem lettek legalább kölcsönadva?
        – miért nincs kialakult játékunk 3 hónap után sem? (úgy hogy lement a bajnokság harmada és volt négy EL-meccsünk is..)
        – miért lett leigazolva Nasser?
        – miért volt ennyi sérült?
        – N’Gog miután gólokat rúgott nyáron, miért tűnt el a süllyesztőben?

        és a kérdéseket még sorolhatnám!

        Minden, amire most épül a csapat, azt az elmúlt években raktuk össze, Rossi és Supka alatt. (felállás, védelem magja (Batik Kamber, Lovric), középpálya, még igazából Vadócz és Lanza is, mert ők nem új játékosok)

        1. Szendreit többször láttam idén az S50-es személyvonaton, mint pályán.

 2. A második félidőben tudtam csatlakozni a mérkőzés megtekintéséhez. Az második félidő eleje ugyanolyan unalmas volt, mint amilyen az első félidő lehetett, de aztán hála Lanzafamenak egyre izgalmasabbá vált. Sajnos a 11-e nagyon pocsék volt, tőle azért határozottabb 11-s értékesítést vártam. Akkor még nem gondoltam, hogy nem is Ő lesz az, aki a mérkőzés végét megnehezíti. Mert jött az a Moutari, aki egy mesterhármassal zárhatta volna a mérkőzést. Az első esetnél még lehetett a rossz lövésére fogni, de a 2., 3. helyzete egyértelmű önzőség volt, amiért remélem Sanninotól, de legalább a csapattársaktól megkapja a magáét…ha a ZTE kiegyenlít, az egyedül az ő lelkén szárad, ugyanis ezekkel a kihagyott helyzetekkel sikerült egy érezhetően hatalamas, csapaton belüli belső feszkót csinálni. Szóval, ahogy a győzelmünk ellenére a mérkőzés legjobbja a zalaegerszegi kapus lett, az önző játéka miatt Moutari nyerte el a mérkőzés negatív játékosa címet.
  Ami a többieket illeti, Tujvel és a védelmünk nagyon összeszedett volt, látszott, hogy most nagyon össze lett rakva a védelem, Batik, Lanzafame, Uzoma játéka nagyon rendben volt, Kukoc elfutása és passzolása szerintem a mérkőzés egyik legszebb momentuma volt, kár hogy nem lett belőle gól.
  Összességében a második félidő játéka alapján a mérkőzést teljesen megérdemelten nyertük meg, a sok kihagyott helyzetért viszont kár. Erre még több figyelmet kell fordítani, mert ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Moutarival jó lenne elbeszélgetni, mert ez az önző és pontatlan csatárjáték nem méltó a Csapathoz…summa summarum gratulálok a Csapatnak, örülök, hogy most már érezhetően elmozdultunk a kieső zónából….remélem most már egy felívelő időszak következik… :) CS.A.K.!!!

 3. Év végén szívesen vennék majd egy statot arról, hogy Ben-Hatira, Lanza, Moutari hányszor passzolnak csapattárshoz. Ha kimutatható lesz.
  BH-t és Lanzát nem szabadna együtt játszatni.
  Piszkosul fontos győzelem volt!
  Ja, és sztem Lanza és Kambi is sportszerű volt, hogy nem akartak abból a tiziből gólt lőni, jobb így

 4. Az megvan, amikor talán a második Moutari-bénázásnál Kukoc 8 méteres lesen állva két kézzel integetve kéri el a lasztit? :)))
  Mint a grundon…

 5. Kár itt szót csépelni, menetelünk felfelé, idegenben győztünk, most is minimum egy Moutarival jobbak voltunk.😂

 6. ZTE lelátóról én így láttam:
  Győztünk,ennyi.
  Csak a Kispest!!!

 7. Egész este ezen a Moutari dolgon kattogtam. Igazából az egy hatalmas csatármunkára utal, ha valami 20 perc alatt 3 ajtó-ablak ziccerbe tud kerülni, gyakorlatilag ilyen csatárokra lenne szükségünk, de az hogy ilyen görcsösen akar gólt rúgni, hogy közben a játékostársak üresen állnak mellette, az hatalmas demoralizáló tényező, arról nem beszélve, hogy hatalmas feszkó lett volna belőle, ha a sok kihagyott helyzet után még esetleg kapunk egy zalaegerszegi gólt. Sanninonak nagyon el kéne beszélni Moutarival, mert akármennyire is ügyes, ilyen önző játék nem segíti a Csapatot..

  1. Azért került helyzetbe mert a ZTE kitámadott, pont ügyesnek nem ügyes, gyors ennyi, a Kövesdben is mindig csere volt, nem véletlen, persze azért ezeket a helyzetek be kell rúgni még neki is, a gyorsasága kellett hozzá, de más nem.

 8. Tévén néztem a meccset és egyetértettem a Pölöskeivel, hogy nem lehetett látni mit akarunk. Abba biztunk, hogy a két legjobb Hatira és Lanzafame majd megoldja. Moutarit a végén sajnáltam, hibázott, de az Újpest meccs után nem értettem, miért ülteti a kispadra az olasz.
  Kesztyűsnek rengeteg rossz labdaátvétele volt most. Vadócz még lesz jobb is. Nagy Geri hiányzott, mellette Gazdagnak is mindig jobban megy.

  1. Moutarival nem az a baj, hogy hibázott (ki nem?), nem is az, hogy önző (elvégre csatár, gólt akar lőni), hanem hogy buta: szemben áll a védővel, és mindenféle lövőcsel nélkül belerúgja. akkor már inkább passzoljon.
   egyébként Gazdag és Kukoc is magyarázott neki jogosan, de még feltűnőbb volt, ahogy Ben-Hatira és Lanza dumált Kesztyűsnek és Alijinek, miután nem bírtak beadni egy normálisat…

 9. Belegondoltam:
  – Kulac havi fizetése kb. 2 millió nettó (az kb. 4 millió bruttó)
  – Egerszegi havi fizetése kb. 1,5 millió nettó (az kb. 3 millió bruttó)
  – Niba havi fizetése kb. 1,5 millió nettó (az kb. 3 millió bruttó)

  Na, ezek az utóbbi meccseken már lehetőséget sem kapó játékosok havonta kb. 10 millió forintot vihetnek el…
  … évente 120 millió forintot a klubbüzdséből!

  Ha ehhez hozzátesszük még a szakmailag teljesen indokolhatatlanul leigazolt Nassert, aki szintén biztos keres 2 millió körül (nettó)…

  Na, ezért éri meg egy tehetséges szakmai megfigyelő, aki az átigazolásokat nagyon jó szemmel tudja intézni (és az edzők kiválasztását is…).

  1. Jól elszaladtál a bruttókkal….
   Bocsánat, de ez a ” cikked ” megint a megmosolyogtató kategória!

   1. Te mindenkivel egy idö utan atmész személyeskedésbe, mintha a Volt egyszerü egy Vadnyugat c. filmben lennél? :)

    Lehet, elszalltam a bruttokkak, de mar csak a nettok is egy évben 50 – 70 millios kiadast jelentenek..

    1. Nem mondod, hogy sértő voltam?!
     Mi volt itt személyeskedő basszus?!
     Írtál egy, a valóságtól messze elrugaszkodott kommentet.
     Nem h.lyéztelek le miatta, nem mondtam rád semmi bántótt, nem kértelek számon, hogy miért írsz le valamit kijelentő módban, ha gőzöd sincs a fizetések, adózások mikéntjéről!
     Csupán annyit írtam, hogy megmosolyogtató a tartama!
     Lassítsál már le! Amíg nem állítottam párhuzamba a régi és az új trénert, addig semmi bajod nem volt! Legalább is nem jelezted, csak kájkolgattál! Azóta meg romokban heversz! :)
     Ez egy játék! Ne engedd meg magadnak, hogy tönkre tegyen! ;)
     CSAK!

     1. Ha a személyeskedés dominál a kommentedben és nem a témára fókuszálsz, az személyeskedés.

      A lényeg, hogy felvetett dilemmára fókuszálj.. Szerinted nem kellene valaki a vezetésben, aki az elmúlt hónapokban jobban összehangolja az átigazolásokat és jobb igazolásokat hoz?

      Szerintem egyértelműen kell!

      1. Egyértelműen kell! Illetve van, csak ….
       De a vágyad szintű valaki, már kellett volna tavaly is, meg hosszú évek óta is

   1. Biztos vagyok benne, hogy sokáig kerested ezt a képet és úgy érezted, hogy ma te leszel a blogon a nap kommentelője és végre lesz egy kis sikerélményed..
    .. hát nem lett :)

    1. De legalább az jelentene már számodra ébresztőt, hogy azok, akik engem gondolkodás nélkül folytanának egy kanál vízbe, most azok sem engem anyáznak, hanem neked adják finoman a jelet, hogy; nyugi bendegúz, nincs itt semmi gond, csak lassítsál egy kicsit! ☺

     1. Innentől kezdve tényleg minden kommentemre rászállsz?

      Ezt remélem, nem folytatod, mert kérni fogom a letiltásodat – én nem tudtam, hogy te ekkora kattant vagy.

      1. Ne sértegess!!!! Én egyszer sem vádoltalak; neveztelek hazugnak, ill nem is sértegettelek!
       A végén rólad is kiderül, ha azt érzed ” sűllyedsz “, nem vagy képes másra, mint a vagdalkozásra!

       A letiltatáshoz kevés vagy! Ellenben te magadnak tudsz blokkolni!

       Amit korábban irtam fentebb, azt natur jószándékból irtam, de látom, megmerevedtél!

       1. Nem merevedtem meg, de légyszi, ne kezdjél itt üldözni a fórumon.

        1. Nem üldözlek, reagálok!
         Ellenben, ha / a dezinformáltságod miatt, v csak szimplán mert mást merek állítani, mint te / továbbra is sértegetsz, vagdalkózol, le hazugozol, ferdítőzöl, akkor foglak!
         Csak “lapozz ” vissza a mi csörténk kezdetére! Nézdd meg, ki milyen sértőn beszélt a másikkal!! És még te vagy besérülve?!

 10. Olvasva szakértőink és egyszerű szurkolóink véleményét, szerintem két dolog kimaradt. -1.A Zetének ez volt az első meccse a bajnokságban, ahol összességében -a helyzetek alapján- esélye sem volt a pontszerzésre. 2.Lanzafame a csapat nagy értéke, de nem először bizonyította, hogy a 11-es rúgás nem az ő műfaja, azt nem kéne erőltetni. Aki nyugodt volt, amikor a labda mögé állt, az szerintem elfogult vagy feledékeny.

  1. Azt már megfigyeltem, hogy amikor feszkós a helyzet, és ő sincs toppon akkor 90%, hogy kihagyja. Most is így éreztem, de elhesegettem a gondolatot. Sajnos nem elég messzire..

      1. Amint elkuldtem le is esett. Mentségemre szóljon hogy… A nem, erre nincs mentség ;o)

       1. Ezt magam is így látom. Viszont dícséretes a(z) – szakértőinkre kevésbé jellemző- önkritika! :)

  2. 1. A ZTEböl több kulcsjatékos hianyzott most.
   2. Volt esélyük böven a pontszerzésre.
   3. A jatékunk azon alapult, h van Lanza, azt kész.
   4. Szakértö, vagy sem, ha az egy-két lelkes ember nem csinalni itt a showt, kihalt lenne a forum.

   1. Én is kritikus vagyok, de szerintem most bőven megérdemeltük a győzelmet.

   2. Akkor ezek szerint azt mondod, hogy csak szerencsével nyertünk? Szerintem a 70. perctől a ZTE-nek esélye nem volt. Csak magunknak köszönhettük a szoros eredményt.

   3. A “helyzetek alapján” nem volt esélye a pontszerzésre,ezt írta. Nem pedig azt,hogy “nem volt esélye a pontszerzésre”. Nagyon nem ugyanaz.

   4. Úgy érzed, hogy a helyzetek alapján a döntelen igazságos lett volna? Azért összességében a kiütéshez közelebb álltunk. Szerintem teljesen megérdemelten nyertünk, az első alkalommal maradt alul – a játék képe alapján vitathatatlanul- a Zeg. Sajnálom, hogy nem a legjobb 11 játszott az ellenfelnél (nem igaz), mi is voltunk(vagyunk) hasonló helyzetben.

     1. Azt ne nagyon várjuk el, hogy az ellenfélnek ne legyenek lehetőségei, de én az első félidőt kiegyenlítettnek láttam, a másodikban viszont egyértelműen jobbak voltunk. A 3. pontodban van valami…

  1. Lenne rá keret? Se Gyurcsó, se Stieber, se Guzmics nem jött hozzánk, pont rá lenne keretünk.

   1. Hát ha senkire nincs keret, akkor, hogy akarunk dobogót, igaz jelenleg nem is vagyunk a dobogó közelében.

    1. szerintem már most is dobogós keretünk van, csak Sanyi bá’ 1 kicsit bénázik mostanában…

      1. a sérültekkel együtt gondoltam, ez 1 dobogós csapat, szerintem :
       TUJVEL- BATIK, KAMBER,LOVRIC-
       King, GAZDAG,VADÓCZ, Nagygeri, UZOMA-
       LANZAFAME, Moutari/N’gog
       ui.
       az nem kérdés, h Nikolics még dobna a helyzeten!
       de szerintem, nem hozzánk jön… :/

       1. Pár emberrel elvitatkoznék, de majd meglátjuk, én is annak szurkolok, hogy neked legyen igazad, de nálam még így sérültekkel sem (inkább Mezgat tettem volna be).

        1. Mezga-King majdnem egál. de az Ute meccsen amit a Lanza-King-Moutari 3as alakított, az nagyon működött

       2. Úgy látom Uzoma helyét bizonytalannak érzed – a csatársorban. :)

    2. Miért, dobogót akarunk? Akkor nem ennyi erősítés kellett volna. Használható igazolás a Robi, Vadócz, Lanza, Moutari a többi töltelék és egyikért se fizettünk. Ha dögivel vagyunk pénznek miért nincs igazi nagy név hozva?Ner csapatként sehol nem vagyunk.

     1. Ezzel teljesen egyet értek, (sőt, nálam Moutari is max utolsó 15 perces, de még inkább be sem fér egy dobogós keretbe).

   2. Nem jöttek,persze. Mert nem is akartuk őket leigazolni,úgy meg felettébb érdekes lett volna,ha mégis itt kötnek ki.

    1. Miért nem akartuk őket leigazolni? Mert mégsincs pénz, szakmailag nem illenek Sannino elképzeléseibe, vagy egyáltalán eszükbe jutott megkeresni őket, kevés nekik amit ajánlani tudtunk, ergo mégsincs pénz?


  1. Hát bakker, úgy besérült azon, hogy párhuzamba mertem állítani korábban a
   két trénert, és nálam Sannino lett a nyerő, hogy azóta minden vagyok a szemében, csak éppen Tekintetes Úr nem! 😅
   Hegylakoval legalább az idők kezdete óta nem cseresznyézünk egy tálból, de szegény Bendegúz lelkivilágát most törtem össze..😅
   Nekem Attilával semmi bajom! De mostantól ökölbeszorított talppal fogok szorítani neki, hogy minél jobb eredményt érjen el a Halival, mert ha ez nem sikerül neki, és valaki ezért negatív kritikával meri illetni, ez a szegény Bendegúz a kardjába dől!😢☺

   1. Nekem sincs semmi bajom Supkával, elismerem, hogy sokat köszönhet neki a csapat, de sajnos a tavalyi évben a számok és a mutatott játék alapján váltani kellett. Bendeguz nagyon elfogult Supkával..

    1. Ez nem igaz, amit írsz
     – te utálod Supkát, már az elejétől kampányoltál ellene, miután visszatért
     – tavaly nagyon jó eredményeket értünk el sokkal rosszabb kerettel és sokkal-sokkal rosszabb körülmények között, mint most javarészt lejáró szerződésű játékosokkal

     Ezek a tények, ezt sokan így gondolják.

     1. Ne akard már nekem megmondtani, hogy kit utálok😀 Á tavalyi játékunkat utáltam, nem Supkát.

     2. Tehát már dagiiron is hazudozó!? 😅

      Bendeguz! Te alapjában égy jó fej srác vagy itt a blogon! Messze vállalhatób figura mint hegylako, valki v akár jómagam is! Ne cseszd el a renomédat, holmi demagógiával!

      1. ott van/lenne még egy ‘ b’, csak már vak vagyok, meg stb 😃

      2. Viszont te vállalhatatlan vagy. Ők ketten játékosoról ,aktualitásokról meg edzőkről tolják,te meg csak kötözködsz ,forogsz mint a szélakas,és szünet nélkül nyűszítesz itt egy vén 56-os fradista bohóc után,tata. Nem jó ez így. :-(

       1. Éppen ezt mondtam én is! Ő, Ők vállalhatók!
        Annyiban hiányos a monológod, hogy az egod miatt / vagy mert nem éred fel ésszel, hogy észre vedd / kifelejtetted magad megemlíteni a vállalhatatlanok listájában…. 😉☺

  2. Nem a Supka miatt, Latabár mániája lett Sannino.

   Én tegnap nem írtam Supkáról.

   1. Ezt a gusztustalan latabár senkit hogy bírod idegekkel? Most már nekem is baromira elegem van belőle,pedig nem is a hegyen lakom.

 11. Mennyi is az annyi? Miért nem lehet tudni, mennnyit is keresnek? A világ sok országában nyilvános a fizetés.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.