Napikispest 2019.11.18.

Kulach, Eppel

 • Kulach out // annyira nem sok vizet zavart, hogy a távozásáról szóló, ma már három napos hírt is csak most vettük észre.
  • az egyetlen emlékem róla, hogy Craiova után valaki, akire már nem emlékszem pontosan, hogy ki volt, de aki ezt magyarázta nekem: az egyik legjobban védekező csatár Kispesten, akit valaha láttam, igazán hasznos lesz nekünk. Ennyiben maradtunk.
  • hmmm, Kulachot még a nyári játékoskeringős poszthoz vegyem hozzá, vagy ő már a téli eresztés?
 • Eppel @ NSO //

“Napikispest 2019.11.18.” bejegyzéshez 54 hozzászólás

 1. Nem kell gondolkodni róla Marci, elég, ha visszajössz! :-)

  1. Épp most írtam be a válogatottas posztba szinte ugyanezt :-)))

 2. Ma elmentem a Puskás arénába megnéztem a stadiont és az u21-et. A stadionra szavak nincsenek olyan lett. Viszont az u21 valami egészen elképesztően botrányos csapat. Annyira fogalmatlan tehetségtelen, képzetlen társaság amilyet még nálunk is ritkán látni. A magyar foci összes problémájára jó “lenyomat” ez a Tajti gyerek aki nemrégen még arról nyilatkozgatott hogy neki nem tetszett a real Madrid akadémiája ezért a Barcelonát választotta… Majd egy év után hazazavarták. Hát ahogy figyeltem az u21-ben olyan elképesztő helyezkedési és labdakezelési hibákat vétett ami ezen a szinten példa nélküli. De az arc akkora hogy alig fér be a stadionba

  1. Jaaa és nem tudom ki találta ki Gera Zolit szövetségi edzőnek…… De ő annyira erélytelen, lágy ember nem is értem hogy lehetett kinevezni

   1. A stadionavató meccs napján volt a tv-ben egy riportfilm Geráról és teljesen ledöbbentem, hogy a fenében lehet belőle edző bárhol is. Nem is az erélytelenség volt zavaró (az is), de az inkább, hogy a saját életéről sem tudott reflexíven beszélni, hogyan is tudna átlátni egy csapatnyi embert.?
    Nem minden kiváló kőművesből lehet sztárépítészt csinálni.

   2. Mert kis hazánkban nem képességek, hanem érdemek alapján töltetnek be a stallumok. A mi kiöregedőfélben lévő kedvenceinket is sok szurkoló már most kinevezné valaminek (tökmindegy, minek, mert “megérdemli”)…😀

  2. Nekem erről mindig Nagy Anti anekdotája jut eszembe, h már a kb 19-20 éves Dömében látták, mekkora futballista lesz, de ők a rutinosabbak, kőkemény alázatra nevelték.
   Szabadrúgáshoz készültünk valamelyik bajnokin, Döme magához vette a labdát, lerakta, odalépett Nagy Anti, és közölte: “Kacsa bácsi köszöni, h megigazítottad neki a labdát, de most állj félre!” 😎
   Elképesztően hiányzik az alázat a mai fiatalok döntő többségéből, és nem csak focira értem.
   Sok összetevős probléma ez, de az biztos, ha valakit nem nevelnek otthon alázatra, szerénységre, az a büdös életben nem lesz az, még ha vért izzadnak az edzői, akkor sem.
   Olyan szintű példaképek meg nem rohangálnak a pályákon manapság, mint Varga Kacsa, Nagy Anti. Nem a bundázásokra gondolok nyilván. 🙂

   1. Igen igy van és egyetlen magyar játékost nem látok a Szalain kívül aki nem ilyen lenne. Szalai az uru meccs után nem akart a góljáról , lövéséről beszélni mert nem tartotta fontosnak hogy a riporter dicsérgesse percekig. Óriási sportembernek tartom függetlenül attól hogy nem egy gólerős játékos de amit elért azt az alázatának és a szorgalmának köszönheti.

    Ellentétben Szoboszlaival aki a szlovák meccs után a pálya szélén nyilatkozott a szabadrúgásgóljáról…..”annyira jól helyeztem bármennyit nyujtózkodhatott volna akkor sem éri el” vagy valami hasonlót…….19 éves taknyos kölyök akinek még csókolomot kellene köszönnie a portásnak is…..nem régimódi vagyok de vannak dolgok amik máshogy nem működnek.

    1. Egyetértünk. Szalait itthon divat fikázni, ám azt nem nézik, h 10 éve van a Bundesligában, és ezt mind a szorgalmának, alázatának köszönheti, és a kitartásának, mert volt egy nagyon súlyos sérülése, és majd egy évet kihagyott.

     1. A mai magyar labdarúgásban csak az herotozza,aki teljesen hülye a játékhoz.Szerintem.

      1. szerintem a képességeit nem kérdőjelezik meg, a legnagyobb ígéretünk.
       de a stílusa az tényleg gáz, és nem lehet eldönteni, hogy bénán fogalmaz vagy tényleg gyökér.

        1. ja , nem… Szoboszlaira. :D
         megint gyorsabban pörgettem a hsz-eket és összefolyt nálam a Szalai-Szoboszlai komment.
         Szalai tényleg a top profizmus…és sajnos nem is látszik, hogy ki jönne utána. :/

      2. A futball analfabéták véleménye nem fontos.
       Én el tudnám viselni, ha mondjuk 2 év múlva hazajönne Kispestre a nevelőklubjához Szalai. Egy Feczesin szintet bőven hozna, főleg hogy Fecze a Korea2-ből jött haza, nem a Bundesligából.

    2. Szalairól, én is jókat hallottam korábbi kispesti edzőjétől. Pont az említette, hogy abban a korosztályban, volt nála min. 5 olyan játékus, aki tehetségesebb volt, viszont Szalainak iszonyat szorgalma volt.

     1. Szorgalom és alázat. Szalaival többször láttam olyan riportot amikor a játékát akarták dicsérni és ő inkább témát váltott, vagy nem hagyta végig mondani a hozsannát. Ha ilyen mentalitása lett volna Herczegfalvinak például akkor a la ligában játszik nem Újpesten bundázik.

     2. Egy Éles Józsi, egy Kántor Sanyi, vagy akár egy Dávid Kornél sem úgy született, hogy a génjeik miatt korszakukban egyedüliként volt esélyük magyarként világszínvonalút alkotni a saját sportágukban. Munka, munka, munka, edzés után szorgalmi feladat, konditerem, megfelelő mennyiségű pihenés, munka, munka, munka. Ehhez persze elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a megfelelő doppingszer is, de ezek is mindenki számára elérhetőek, aki eljut egy bizonyos szintre. Csak az elszántság hiányzik általában, de nagyon.

     3. Kicsit olyan ez mint az ökölvívás….. Jobb egyenest 1 féleképpen lehet jól ütni, vagy horgot…. van egy technikája ha eltérsz töle akkor vagy nem lesz pontos az ütés vagy lassú leszel,vagy gyenge. Alázat, szorgalom nélkül nem megy a karrier építés.

    3. Szoboszlai kapcsán pontosan ugyanezek a gondolatok jutottak eszembe, mikor anno hallgattam e nyilatkozata közben. :(

    4. Egyetértek. Szoboszlainak akkora arca van, hogy egy 4×4 és szobában már megfordulni se tud.

   2. Kacsa bácsi ;o)))
    Ma egész nap ezen fogok röhögni, köszi ezt az anekdotát ;o)

   3. Hiányzik az alázat a fiatalokból? Miért? Pedig a szüleiket az jellemzi?
    A középgeneráció is tele van önmaguktól elszállt seggfejekkel, akik egyébként sikeresek de ezt “természetesen” a saját kiválóságuknak, zsenialitásuknak tulajdonítják. Ha azt találnád mondani egy ilyen zseninek, hogy “ne kérkedj,
    mert semmid nincs, amit ne kaptál volna”, kiröhög, és hülyének néz.
    Egy egykori kecskepásztor-gyerekről olvastam, hogy Istennek adott hálát a karrierjéért, amikor átvette az Aranylabdát.

   4. bárcsak ma is Kacsa bácsi tolná el Dömét a labdától…
    DE sajnos Zsuzsi néni veszi el a labdát Domi elől… :D
    majd kibaxa a nézők közé… és nézi a qrva cipőt,a gyepet…melyik lehet a hibás!?

   1. Köszönöm! Tudod én még azon az NB2-n nőttem fel (tudom, ezt mára kinőttük), mikor a tűzoltó, a vegyésztechnikus, meg a vízszerelő kergette a labdát és valahogy mindig sikerült bekerülni a legjobb 8-ba. Most viszont NB3-ban megélhetési focistaként várni a sültgalambot, szerintem eléggé ciki. :) Az meg megint csak amatőrizmusra vall, hogy bedőltek egy ilyen ajánlatnak és csodálkoznak, hogy nincs pénz.

    1. Egyrészt igazad van, másrészt viszont az se elfogadható, hogy megegyeznek, leszerződnek aztán a tulaj vagy akinek fizetni kellenne az eltünik.

     1. Persze, éthető az ő oldaluk is, nem erre szerződtek. Jogos. De arról meg ők tehetnek, hogy bevették a tündérmesét. :D

    2. Azok a focisták, aki még 2019-ben sem tudják, hogy egy Gál László nevű embert messziről el kell kerülni, azokkal komoly gondok vannak.

      1. Egyébként le a kalappal, hogy még így 20-25 év után is mindig talál olyanokat, akiket sikerül lehúzni. Ez is egyfajta profizmus.

      2. A Páncsics lányának udvarolt.Úgy és azért emelkedett a ranglétrán .

      3. Bazz, én konkrétan nem hiszem el, hogy ő ugyanaz a Gál László lenne. Egyszerűen nem történhet meg még Magyarországon sem.

 3. A Puskás Aréna lelátójáról én a U 21-es csapatot így láttam:

  A Puskás Aréna lenyűgöző!!!Én Bánó-Szabó játékát figyeltem(voltak nála rosszabbul teljesítők) úgy játszott mint a Kispestben szokott,légüres térben szaladgált céltalanul.se ütközés se fejelés se emberfogás,kereste a labdát(lehet hogy ez volt a taktika),ha véletlenül nála volt a labda vége volt az akciónak.Várom a reakciókat,hogy fiatal még van ideje fejlődni,nagyon tehetséges stb.,

  1. Én is ezt láttam. Az elején volt egy nagyon jó labdája aztán ennyi volt. Nagyon súlytalan volt sajnos, nekem az ugrik be mindig vele kapcsolatban amit itt olvastam valakitől és teljesen igaz rá……folyamatosan úton van valahová meccs közben de sehová nem ér oda. Kicsi alibit is érzek a mozgásában.

   1. Engem aztán nem lehet azzal vádolni,hogy játszon a fiatal azé’me fiatal,de szerintem a Sanyiéknál,Gazdag mellett, ő fejlődött a legtöbbet.A csúti. első gólt nézze meg mindenki.Amikor kibrusztolja a labdát,az még ok.De utána azt az átvételt csak akkor tudod megcsinálni,ha tudsz footballozni.Nézzétek meg,bár a 2.gól elhomályosította,mert az nagyon komoly,és a passz is klasszis.

    1. Nem mondom hogy nincsenek momentumai. Én 20 évet játszottam sokadosztályban és voltak gyönyörű megoldásaim amiből olyan videót lehetett volna összevágni hogy az ínyencek is csettintenek de ettől még egy középszerű senki voltam a blsz 2-ben is. Meglátjuk mire viszi, a magyar játékosok jellemzően későn érnek. 22-23 éves korukra lesznek valakik még magyar szinten is.

     1. Úgy modósítom ,hogy én már nem fogom a fejem ha beáll vagy kezd,pedig volt ilyen .

    2. A csúti első góllal peche volt Banónak. Ha Gazdag nem lövi azt a második gyönyörűt, akkor az ő labdaátvételéről (meg az önzetlen passzáról) beszéltünk volna hosszan és hetekig.

     1. Pontosan.Nagyon nyomott a csúf,és akkor kaptak egy olyan gyomrost,hogy utána azt sem tudták mi van.Nem mondom a második függvényében, de ködbe vesző gyönyörű gólt pedig.

    3. amiről többször beszéltünk, ennyit számít a közeg… 1 jó csapatba lehet fiatalt beépíteni, 1 tartás és ész nélküli csapatba nehéz.
     ebben a szedett-vedett u21ben még azt sem tudja megmutatni, ami a Honvédban már megy neki.

  2. Én úgy láttam -az utóbbi időben a Kispestben- a nagy céltalan szaladgálásai között, amikor néha belebotlott a labdába, azért olyan nagy baj nem volt belőle. Azt hiába várjuk, hogy úgy ütközzön, mint BH , vagy olyan technikás megoldásai legyenek, mint pl.tavaly Bambának.

 4. Most néztem az ismétlését az u21-nek. Banó-Szabó az első percekben adott egy tökéletes kulcspasszt. Egyedül állt a kapussal szemben a csatárunk, de pont mellbe lőtte azt. Volt egy kaput találó szabadrúgása, ami erősebb is lehetett volna. A támadásainkkal együtt élt, többször a leshatáron helyezkedve várta a társak indítását. Egyszer csak centikkel maradt le a rövidre érkezve egy beadásnál.Területvédekezés volt a feladata, amit megoldott. Bár keveset ütközött, de több labdát szerzett az ellenfél térfelén is. Amikor az osztrák csapat folyton a 16osunkon játszott már kevesebbszer találkozott a labdával. Szerintem az első félidőben az egyik legjobbja volt a csapatnak. A második félidőben egy látványos perdítéssel futtatta a szélen a csapattársat, csak egy sárga árán tudták megakasztani azt a támadást. Lecserélése előtt volt egy jó elfutása az alapvonalig. A beadása szorongatott helyzetben túl lágyra sikerült, ettől függetlenül lemaradtak bent a társak.
  Szerintem jól játszott ahhoz képest hogy támadó feladata volt, de védekezésre kényszerült a csapat és legtöbbször a másik szélen folyt a játék.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.