Napikispest 2019.12.20.

 • érdemes megfigyelni, hogy kólafocinál is 5-3-2 a felállás, amit rajtunk kívül más csapat csak akkor játszik, ha nem akar sok góllal kikapni a Fradinál vagy a Vidinél.
 • ja, és egy szolgálati // az év hátra lévő napjain a Star Wars-os spoilerekért életre szóló ban jár!
  • akik automatizálnák a nem kívánatos tartalmak elrejtését, azoknak ajánlom a következő pluginokat spilermentesítés kategóriában: Firefox, Chrome

“Napikispest 2019.12.20.” bejegyzéshez 162 hozzászólás

 1. Batik Bence nagyon kiegyensúlyozott és jó idén (is). Szerintem válogatott szinten játszik már egy ideje. Nem is értem, hogy a Mister miért nem hívja be, az amúgy is kóros védőhiányban szenvedő nemzeti csapatba.

  1. Batik nincs Boti szintjén.
   Föleg a földön valo passzjaték és az ivelések jelentenek neki bajokat.
   Ha ezen nem javit, nem érdemli meg a cimeres mezt.

   1. Szóval ugyanaz a helyzet vele kapcsolatban, mint Botival volt. Amíg nálunk játszott, általános volt a vélekedés, még itt a blogon is, hogy NbI-ben jó, de nem válogatott szint. Eligazolt, behívta Rossi és láss csodát nemhogy nem okozott csalódást, de alapember lett. Csak ismételni tudom magam: merjük megbecsülni az értékes játékosainkat! Bence ráadásul alázatos, szorgalmas, a válogatott meghívóval ugyanúgy szintet ugrana, mint ahogyan Gazdi

    1. Ez még megközelitöleg sem igy volt.
     Mielött behivtak, Mar én is irtam ezen a blogon (is) 2018 tavaszan, hogy Boti abszolut kiemelkedö és valogatott szinten teljesit a magyar bajnoksagban.

     1. Biztosan mondtad, de erre, ha visszanézed nagyon sok negatív válasz érkezhetett (ami bennem megmaradt), melyekben kifejtik, hogy miért nem válogatott szint és elfogult aki mást állít. Erre vonatkozott a megjegyzésem, nem személyeskedés akart lenni ellened. Bence az egyik legjobb magyar belső védő jelenleg szerintem.

      1. Én védtem Batikot tavaly, amikor jött, s most is örülök, de ö egyelöre nem nemzetközi szintü focista.
       A hianyossagain sokkal több technikai képzéssel javitania kellene

    2. Ne rózsaszín szemüvegen nézzük a dolgokat.
     Barath nem rossz, de semmi extrát nem nyújt a válogatottban, amitől kihagyhatatlan lenne.
     Olyan, mint a többi védő, hibája szinte minden meccsen van.Elöre játékban, illetve ha a ellen kapuja elött teljesen veszélytelen.
     Mentalitása jó, de ez tudjuk hogy alap kell hogy legyen.
     Orbán az egyetlen kihagyhatatlan védő, magyar szinten.

   1. Na ennek a fejében is éhen halnának az agyrágó molyok. :)

    1. Elcseszett neve miatt rá kevésbé tudok haragudni. A szüleivel inkább el kellene beszélgetni. Kora alapján a Baljós Árnyak bemutatója körül fogant a kis Luke. :)

  1. Ja.Biztos hogy így van,azért negatív a gólkülönbség,meg nyomorúságos 19 rúgott.Ezt a szart még az nb1-ben sem jatsza senki rajtunk kívül.Komoly külföldiek meg végképp nem.

 2. Jó látni, hogy még valaki tud lelkesedni a Star Wars-ért. Számomra annyira tönkrevágta a Disney, hogy még ha a teljes forgatókönyvet kitenné valaki, személy szerint az sem érdekelne.

  1. Az “új” filmek valóban gázosak. Viszont a Mandalorian sorozatba nézz bele, nekem nagyon tetszik.

   1. Én már tegnap megnéztem. Premier napján jó ha negyedház volt, gyakorlatilag csak korombéliek ültek a teremben…

  2. Először maga Lucas vágta tönkre, aztán a Disney is. Csak az eredeti trilógia!

   1. Azért az, hogy szándékosan beletolnak ilyen gender-ideológiát, messze túltesz a második hármas sorozat esetleges hiányosságain.
    Ez egy politikai szennyé vált, mint a Terminátor

   1. Az, hogy ha elkezdenek üzérkedni az afrikai játékosokkal és jön majd belőle a pénz, még kevésbé lesznek motiváltak abban, hogy valóban elkezdjenek dolgozni a magyar utánpótláson….
    (például..)

    1. A nigériai fiatal gyorsabb,erősebb,magasabbra ugrik,fillérekbe kerül,kevesebb fizetes stb.jobban eladható a nigériaiak jó híre miatt..A magyar lassabb,gyengébb,kisebbet ugrik,tizmilliókba kerül kiképezni,sokat kér,rosszabb a híre és nehezebben eladható.Többet ér egy bizonyítani vágyó,kitörni akaró 18 éves csoki,mint a nyálas Cipf -félék,bárhonnan is nézzük.

     1. Ez már kicsit ilyen náci Übermensch-ideológia…
      Le a fehér európaiakkal, éljenek a feketék és kreolok.

      Én viszont magyar vagyok, nem turista.

      1. Francokat! Ha jobb annak a csapatnak több szempontból is,akkor miert gyengítsék ezzel a magyar fiatalos hülyeséggel? Amúgy meg sokszor nem értem a kommentjeid .Az úgy nem igazan megy egyszerre,hogy arab és csokira vársz hogy felépüljön,közben meg magyar fiatal mellett kardoskodsz párhuzamosan.

       1. Na ne most komoly hogy a libsi karosabb mint a naci felfogas? Teged is atmostak? Tudod egyaltalan miket beszelsz ????

        1. Az összes háborút ők robbantották ki. Neked nem ártana egy kis valós történelem ismeret. Minden háború baloldali, és liberális. Nemzeti szocialista, kommunista, jakubinista, stb.. Kezdetnek hallgass, olvas Drábikot.

         1. Gondolom a francia forradalomról is hallottál ezzel kapcsolatban, de azt nem gondolnám, hogy az Auchan építkezéseken, ahol dolgoztál, (ha jól emlékszem) sztrájkot szerveztél volna a francia tulajok ellen, hogy nem kell a liberális gazdaság pillére, a szabadpiac, aztán tűnjenek haza,mert te jobban szeretsz egy pedofil papnak melózni, mint jó keresztény konzervatív, és leszarod, hogy csak a 10%”-at keresed. Mert ott kellett volna hirdetni az igét, nem itt.

          1. Mivel említettem a jakobinusokat, ismerem a ténykedésüket. Pedofil pappal nem volt dolgom, de az általatok nagyrabecsült prájdon, láthatnék buzit meg pedofilt is, de ilyen sz@r helyekre viszont nem járok. A franciákat nem általánosítom akkori ténykedésükkel, igaz nagy részük nem is francia volt. Náluk nem dolgoztam, csak a cégem, nekik. Ez az általánosítgatás ízig vérig liberális dolog. Ök azok akiknek minden nem tetsző náci, fasiszta szélsőséges, és kirekesztő. A jelenlegi helyzetről nem nyilatkoznék, mert még megkapom a fenti bélyegeket.

         2. Drábik??? “Valóban hüllők és földönkívüliek a világot irányító háttérhatalom emberi formában? “
          Nagy gondolkodó, az már egyszer igaz!

          1. Ha hallgatnád vagy olvasnád, biztos tudnád hogy amiket te felsorolsz arról szó sincs az írásaiban. Nem gondolkodó, történelem kutató. Tudom sz@r lehet nektek, hogy a hazugságaitokra fény derülhet. Egyébbként az ő tudásának egy tizede csak el suhanna melletted, nem írnál ilyen hülyeségeket.

          2. Az egyik YT-videójának a leírásából másoltam ki az idézett részt, többek között erről szól a videója, nem én találtam ki. Hogy ki az a “mi”, akinek a hazugságaira fény derülhet, azt nem tudom (talán a háttérhatalmi gyíkemberek?) , de nagyon örülök, hogy ha ezeknek a chemtrailes-alufóliasapkás bolondoknak a tudása nem suhan el mellettem.

         3. Drábik,na neeee!Nem véletlenül a méltán világhírű Fix tv-n látható.

          1. Hát igen, a többiben olyanok vannak akiknek roppant kínos lenne. Ha nem tudod cáfolni hallgathasd el. Ismerős nem?

        2. Ez a liberalizmus korunk pestise, ha ez az ideológia teret nyer, 150-200 év múlva nem lesz erópai civilizáció, azért reméljük, hogy vannak még nemzeti érzelmű emberek, és nem engednek telj hatalmat ennek az ideológiának.

        3. Kartekonyabb, mivel olyan hogy nacizmus gyakorlatilag 1945 ota nem letezik, a liberalisok viszont a jelenben tombolnak.

       2. Ja.Azért futnak gyorsabban az afrikai vagy afroamerikaiak,mert liberalisak..Phűűű!Van még pár nap ugyan az évből,de nem valószínű hogy ezalatt lesz ehhez fogható húlyeseg,amit megszül a világháló!

     2. Ez így általánosságban igaz, de általánosságban ez is igaz:
      1. az eurólai meg sokkal jobban megérti, alkalmazza a taktikát, fejben sokkal előrébb vannak, mentálisan is sokkal jobbak, technikásabbak
      2. az a 18 éves nigériai aki sokkal gyorsabb, erősebb és tud úgy focizni mint Cpif az nem hozzánk jön, aki ide jön az olyan vagy gyengébb mint Cipf
      +1 ugye Európában sokkal jobb a képzés és az infrastruktúra, egy afrikai játékosnak akkor van esélye, ha itt fejlődik, viszont, ha nagyapáinktól akik ezt az európai jólétet megteremtették megkérdeznéd, hogy kinek építették ezeket, akkor azt mondanák az unokáiknak, tudom a liberális gondolkodás ilyenre nem is gondol, az csak az európán kívüliek sggt nyalja.

      1. A nigeriai válogatott 213 000 000 euró, mi pedig úgy 49,hogy Gulácsi 12,a Vili meg 20.A liberalizmusnak ehhez semmi köze,bár Ndidit, Musat,Chukwuezet, Osinbent vagy Iwobit még nem kérdeztem sem erről, sem arról, hogy mennyire képzett taktikailag, pedig érnek így 5-en 150 millió körül.

       1. Akkor nem érted, én a liberalizmust erre írtam (nem arra, hogy azért értékesebb a Nigériai válogatott nálunk):
        “a nagyapáinktól akik ezt az európai jólétet megteremtették megkérdeznéd, hogy kinek építették ezeket, akkor azt mondanák az unokáiknak, tudom a liberális gondolkodás ilyenre nem is gondol, az csak az európán kívüliek sggt nyalja.”

        A másik, hogy én pont arra célzok, hogy ha Cipf-et hasonlítod a nigériakhoz, akkor olyanokhoz hasonlítsd akik az NB1-ben játszanak, mert ugye szerinted az afrikaiak gyorsabbak, erősebbek (egyébként ezt nem vitatom, de írtam, hogy a többi tulajdonságban meg rosszabbak), akkor az európaiakhoz hasonlítsd, mondjuk nézd PL-t, ne csak a magyarokhoz.

        1. A Cipf csak példa!!!Helyettesitsd be nyugodtan a Vernessel,Filkorral,Komannal ,Ugraival stb.,aztán majd mással vitasd meg,hogy hogy a búbánatos f…ba sikerült nektek az eredeti nso-zte cikkbe belekeverni a liberalizmust ?!

         1. Nem a cikkbe kevertem, hanem egy plusz, saját véleményben írtam, mert az írásodból kissé sütött és eszembe jutott róla. Viszont, ha teljesen másról beszélsz mindig mint a téma akkor így nehéz az eszmecsere (más hozzászólásokban is ezt csinálod).
          Így van, Cipf egy példa, én is azt mondom, amit írtam helyettesítsd be nyugodtan az említetteket!!!

 3. Összefutottam ma egy volt játékosunkkal, aki nem is olyan régen még a stáb tagja volt, egyébként meg régi ismerősöm! Sajnos Andrea igazat mondott a “sportigazgatónkkal” kapcsolatban!:(

  1. Azért egy-két jó dolgot köszönhetünk már neki… Sannino és Aliji pont nem tartozik közéjük.

   És súlyos felelőssége lehet abban, hogy a fiatalok nem játszanak, helyettük tucatlégiósok és tucatlígerek…

   Az akadémia vezetőivel azért szívesen elbeszélgetnék, mi lehet a véleményük arról, hogy mi történt itt az elmúlt fél évben..

   Azt aki Szendrei posztjára leigazol 3-4 játékost fél év alatt, olyan szinten kellene seggbe rúgni, hogy többet ne felejthesse el..

  2. “Sajnos Andrea igazat mondott a “sportigazgatónkkal” kapcsolatban”
   1. Ki az az Andrea?
   2. Mi mondott?
   3. Kiről mondta?

   1. Ezek szerint ez neked kimaradt…
    1. Hefflerné
    2. Hogy azok kerülhetnek be a csapatba, akik a sportigazgató emberei, akik tejelnek neki
    3. Nézz utána, ki a sportigazgató…

  3. Aztán valaki magyarázza már el nekem, hogy hogyan tudta ezt megcsinálni az öregnél, a SA-nál, és hogy megy az új tulajnál meg a Funesnél is?!🤔 Mivel tart/ana/ mindenkit a markában, befolyása alatt?
   Jó lenne a Molnár, csak kár, hogy a fürdősök nem komálnak minket, ~nekünk adnák el utoljára…

 4. Mai állapot (12.21.)https://uploads.disquscdn.com/images/34f6f2071a4302b347e188742f626269acf907682ea35ebb62ca888fca367dbe.jpg

      1. Aha.. Nézd meg hogy a fő tribun hol nem fog kapcsolódni a többi lelatohoz
       Alakjában is eléggé hasonló

       1. több kisebb/nagyobb részlet más lesz nálunk, ahogy fentebb írták már pl. a főlelátó vagy az az íves megoldás, ami a miénk oldalán végigmegy, a színek…a tető…szóval szerintem nem fog hasonlítani.
        hamarosan meglátjuk! :)
        + a legfontosabb, nálunk csak a fű lesz zöld… :)

         1. Aztán hol van Szombathelyen az új Bozsik fejépülete?

          Nem baj, ha nem vagy jó megfigyelő, többször is megnézheted a Bozsik látványterveit, akkor biztos helyükre kerülnek a dolgok. De nem érdemes ragaszkodni a tévedéshez…

       1. Hanta feltehetné feladványba, hogy a furfangos rajzoló 62 különbséget rejtett el a két képen. Keresd meg mind… : ) Ha a feljáratokat nézed, akkor valóban néhány ugyan oda esik,viszont a mienk szimmetrikus elrendezésű. A Tábor helyén egyenlő távolságra elosztva. A Halinálkanyarrésznél van egy plusz szektor, ami miatt az aszimmetrikus elrendezésű. Ráadásul a Szombathelyen a két bejárat nem egyforma a fenti képen is az egyik kisebb a másik nagyobb. Nálunk ugyanakkora. A jobb oldali tribünrészen nem azonos a feljárat helye. Nálunk rögtön az első szektorban lesz – amit Hanta már le is foglalt Korzónak – a Halinál a másodikban van. A főtribün teteje magasabban lesz, mint a lelátótető többi része. Szerencsére a tető dőlésszöge is alacsonyabb és más lesz, így feltehetően jobb akusztikával rendelkezik majd. Ahogyan lentebb írták a világítás is más lesz, szóval maradjunk annyiban, hogy legalább ugyanannyi lesz a hasonlóság, mint a különbség a két stadion között,

 5. Letudtátok tölteni a klub applikációját a play áruházból? Mert én nem találom.

  1. Bingo és eddig szuper! Azért ez a kommunikáció kicsit más kávéház mint az öreg idejében volt, a megelőző időszakról meg ne is beszéljünk! Kezdünk végre úgy kinezni, ahogy kell! A profizmus ezen a téren elvitathatatlan!

   1. Regisztrálni kell, email cím, jelszó. Egy csomó plusz szolgáltatást ad így a rendszer majd. A menüsorban van a regisztráció (nálam már “profil” szerepel)

   1. 16.Csalódott vagyok,mert ha a maxot nem is,18-ra fogadni mertem volna előzetesen.

      1. Azért hozzátok képest meg mindig jobb.A tényszerűség kedvéért. :-)

   1. Szintén 18, de egyet tévesen jelöltek hibának. Legtöbb gólkirályi címet szerzett játékosunknak Tichyt jelöltem, és nekem van igazam, mert ötszörös gólkirály volt.
    Nem Puskás a jó válasz. Így tulajdonképpen csak az első elnök nevét tévesztettem.

    1. Hát ez az. Csimár fogott ki rajtam is, pedig az ő freskója is ott van a Futball Házban

    2. Ennél a kérdésnél én is így jártam. Talán beleszámolták a spanyol gólkirályságokat is.

  1. Azért szuper, hogy Döme is ott van, ahova tartozik és Mendelenyi is a képen van, neki(k) azért ezek az emberek jelentenek is valamit! Nagyon örülnék, ha minél többen ilyen-olyan módon hivatalosan is bekerülnének a klub vérkeringésébe. Tanácsadó szerepkör, speciális edzői feladatok (pld. Ha Kálmán hetente akár egyszer foglalkozna a támadókkal), marketing megjelenéseken ott lennének, a klub “követei, arcai” lennének stb.

  1. Valójában nem szívem csücske Sannino, gyengébb edzőnek gondolom, mint Rossi vagy Supka, de nem igazán érzem seggnyalásnak a nyilatkozatát, sőt egyáltalán nem. Meglehetősen őszintén elismerte, hogy más csapatoknál/országokban ilyen bajnoki kezdés után simán kirúgták volna (persze az új tulajoknak is ciki lett volna elismerni, hogy edző ügyben durván mellényúltak). Reálisan értékelte az őszi teljesítményt is, és úgy tűnik (a szöveg szerint), hogy megértette az egyesület stratégiáját, a tulajdonosok elvárásait ami az utánpótlásra vonatkozik. A tavaszi szezon majd megmutatja, hogy a szövegen túl, mit tud megvalósítani a fiatalok beépítése, meg eredményesség vonatkozásában.

   1. Azért a tulajdonosoknak komolyan el kellene beszélgetniük Sanninoval, hogy nincs több bohóckodás és a játékvezetők kóstolgatása. Ennek a klubnak az alkalmazottjaként nem viselkedhet öntörvényű baromként. Már a három kiállítás több, mint kínos…

    1. Valóban! Hogy a kányában akar fegyelmezett játékot elvárni a csapattól, ha saját magát még ennyire sem tudja fegyelmezni?

    2. Ez most komoly, Gyula? Kinek az érdekeit nézed? Amikor el van tiltva, mindig győzünk. Igen is tessék csak a mesternek gyüjtögetni azokat a szines lapokat.

  1. Szeiler azt jól megragadja, hogy a magyar közeg nem kedvez a tehetségeknek..

   ..erre sajnos, ez a fórum a példa.

   Néhány ember – csak azért, hogy véleményét alátámassza – inkább anyázza, meg lekritizálja a fiatalokat, csakhogy elmondhassa, hogy valami témában igaza volt (pl. szar az akadémia, szar Hemi, stb.).

   Az is szánalmas és nagyon szimbólikus, hogy idejön egy olasz tolmács és leigazol az egyik legnagyobb tehetségünk (Szendrei) helyére mindenféle játékost, akik talán aztán az ő zsebébe pötyögtetik vissza a pénzt, a tehetség meg nb3-ban játszik egy félévét…
   …amikor már bőven nb1ben kellene…:( :(

   1. Jó lesz vigyázni! Ha így folytatod, az új Bozsik helyett az ajkai lelátón találod magad az ősszel… 🤨🤔😉

   2. Latom hulyegyerek , nalad nincs uborkaszezon. Nem tudnal egy kicsit pihenni, es lagalabb az unnepek alatt nem bombazni minket a faszsagaiddal? Pliz!

    1. No és miért kell “hülyegyerek”-ezni, meg faszságnak titulálni más véleményét? Csak azért, mert nem egyezik a tieddel?
     Tény, hogy Szendrei pozíciójába lettek igazolva játékosok, azt viszont csak feltételezni lehet, hogy Szendrei jobb vagy rosszabb lenne azoknál akik játszottak. A “pötyögtetés” egy bizonyítatlan állítás ami vagy igaz vagy nem. Talán ezekre kellett volna reflektálni!

      1. Értem, hogy ez a véleményed. Hangsúlyozom a véleményed! Ettől persze a valóság még lehet egészen más is. Amennyiben (és nem tisztem eldönteni) viszont más a valóság, mint ahogyan látod, akkor lehet, hogy a te véleményed -fogalmazzuk úgy,hogy- rugaszkodott el alaposan a valóságtól, azaz írhatnánk azt, hogy faszság.
       Ezt csak ezért írtam, mert egyrészt itt “egy hajóban ülünk”, másrészt pedig sok okossággal nem cáfoltad a hozzászólását.

       1. Ez az egy hajó jó megfogalmazás…. Sokan nem fogják fel hogy ez nem az a felület ahol anyázni és ledorongolni kell. Max megvitatni a nézeteltéréseket. Napokig rosszul érzem magam amikor itt beszólogatnak nekem “családtagok”.

        1. sajnos így van.. :/ kicsit megváltozott a hangulat a korábbi évekhez képest, és nem jó irányba.
         átalakult a kommentelők köre, nekem spec. hiányzik pár régi arc, akik kevesebbet kommentelnek vagy teljesen eltűntek.
         több a személyeskedés, unalmas témák folytonos idecitálása…stb.
         de majd kiforrja ez magát…reméljük. :)

       2. Sajnos nem erted. En itt nem erre a hozzaszolasara valaszoltam, hanem az eddigi kb haromezerre, aminek a 99%-a ugyanaz a faszsag (fiatalok, Supka,stb).

        1. Figyelj, megismétlem. Attól, hogy őszerinte a “piros szín”-t kellene erőltetni, szerinted meg a “fekete szín”-nek kellene jobban dominálnia a csapat felépítésében/játékában/életében, attól még nem kellene lehülyézni a másikat csak azért, mert már unod hallani, hisz mindketten a piros-feketéért szurkoltok. A “fekete” és a “piros” is önmagában állva nem ez a csapat lenne, hanem a “feketék” meg a “pirosak”, de semmiképpen sem a “piros-feketék”!

          1. Nálam középen volt mindig is.A Bp.Honvédnak kezdtem szurkolni.Apám ,ha élne ,szintén középre ,Nagyfater,ha élne,meg sehova.

   3. Szeiler mondta talán, hogy Dárdai programja lenne az első, ha ő döntéshozó lenne a kérdésben. Sajnos ezzel a sportvezetéssel, mlsz-el semmi nem fog történni. Túl sokan élnek jól ebből, semmi okuk a változtatásra, jobb a langyos állóvízben pancsikolni. A sport kormányzat európai színvonalú infrastrukturális feltételeket hozott létre, de a “szakma” az egyhelyben jár évtizedek óta :(

    1. “A sport kormányzat európai színvonalú infrastrukturális feltételeket hozott létre, de a “szakma” az egyhelyben jár évtizedek óta”
     Hááááát pontosítsunk! A (sport) kormányzat európai színvonalú infrastrukturális feltételeket hozott létre, de balkáni körülményeket alakított ki az egyesületi finanszírozás, és a szövetségi -és egyesületi irányítás területén!
     (Talán célszerűbb lett volna, ha először foci van, és azután stadionok. Igaz abból nem olyan könnyű pénzt “kivenni”!)

     1. Az upk-nál meg egy csomó felnőttnél ,a válogatottnál is külföldiek irányítanak,aztán mégis egyhelyben jár a”szakma”. Nálunk sem jön fel senki,a nagycsapat is akadozik,már nem tudja senki,mi lenne a jó megoldás.

      1. Addig amíg egy koszos Fradi évi 7-8 milliárdot kap ukrán és színes játékosokra addig ne várj sokat. Nincsenek rákényszerítve a klubbok a nevelésre…. Mi se nagyon de azért hazai szintén a csúcson vagyunk szerintem.

        1. Semmit.
         Nincs ismerősöm “fenn”.
         Lanzát vakvéletlen folytán tudtam meg, de az az info atombiztos helyről jött.
         Eppelről is elég tűzközelből hallottam de azt fenntartással kezelem én is.

       1. De nem vagyunk,mert évek óta egy épkézláb gyerek nem jött ki tőlünk,hiába a külföldi edző,miközben az akadémia zabálja az 1000 milliókat.Ne hülyítésük egymást azzal,hogy U ennyiben meg annyiban ,itt még ott vagyunk,aztán a krasznodar,aki azért igencsak nem top kategóriás ifi,mint pl a Chelsea,lázán gurít 8-at.Ez szerintem nem érinti abszolút mondjuk a ződek támogatását kormány szinten.

        1. Persze, hogy nem jött ki tőlünk évek óta “senki”, mivel évek óta nem teszik be a fiatalokat az egy szál Banón kívül..

         Az pedig nem játszatása a fiataloknak, hogy 1-2 meccsen benyomja Sannino 20 percre Cipfet a végén, hogy ívelgessék a labdát a fejére…

         …utána persze, hogy rosszul szerepel a gyerek, erre jössz te, meg te, s elkezditek itt csesztetni a fórumon, hogy “ugye, én megmondtam”.. :D

   4. 1.Puskás-díjas,ahogy a magyar tehetség fejlődése és a forumozok vékeménynyílvánítás szabadsága közé párhuzamot vontál.2.Boldog Karácsonyt kívánok Neked.

   5. Tények makacs dolgok, nehéz velük vitatkozni.
    Akadémia eddig nem igazán nevelt fenoménokat, több mint tíz év alatt.
    Gyuri bácsit meg hagyjuk.
    Vagy jót(ami nem sok volt),vagy semmít!

    1. Az akadémia például pont az általad bemutatott és itt a fórumon rendszeresen nyomatott destruktív, dekadens hozzáállás miatt nem tud fenoménokat kinevelni. Na, ez az a hozzáállás, ami klasszikusan megtestesít minden rosszat, ami ebben az országban van.

     Egyébként ha az akadémia nincs, akkor remélem fel tudtad már fogni a 2 iq-dal, hogy a hivatalosan a fiatalok képzésére épített edzőközpont, adott fenntartási pénzek valakiknek a zsebébe vándorolnak – ellentételezett teljesítmény nélkül.

     Úgy, hogy utána még üzletelhetnek is a külföldi lígerekkel, afrikaiakkal, arab-albán fantasztikókkal..

     Vagyis, mégha az akadémia egy nagy nulla is lenne (NEM AZ!!! lásd: Vécsei, Vida, Holender, Baráth, Gazdag..), akkor is csinálnia kellene a klub vezetőségének és egyre jobban és jobban..

     1. “Az akadémia például pont az általad bemutatott és itt a fórumon rendszeresen nyomatott destruktív, dekadens hozzáállás miatt nem tud fenoménokat kinevelni”
      A témához itt negatívan hozzászólók miatt nem tudtunk kinevelni egy nemzetközi szinten egy közepes játékost. :D :D :D
      Hát boldog karácsonyt neked is!!! :D

      1. työ-työ-työ..
       Nyilván az iilyen idióták egy “közeget” alkotnak, erről van szó, de kár neked bármiről is magyarázni.

    2. Ez nem csak kinevelés kérdése, pl. Détárit kineveleték? Nem, egyszerűen ilyen kaliber volt, a tehetségen is múlik ez, sőt… Mondom ezt úgy, hogy két gyerekem játszik az akadémián, persze kell őket nevelni, képezni, de alapvetően a tehetség, annak sok összetevőjével a legfontosabb.

 6. Jobb helyeken a labdarúgásban olyan emberek dolgoznak akik értenek hozzá. Nálunk meg kitétel, hogy nehogy értsen hozzá, ha netán értene akkor meg semmi döntési jogköre ne legyen.

 7. VR a Vasasban! En birtam mindig amugy mert alazatos. Amikor golt rugott ellenunk Dio szinben pl nen is unnepeltette magat. Honved Appnak nagyon orulok

  1. a gólörömmel kapcsolatban igazad van, de -tartok tőle- összességében pont az alázat hiányzott belőle up. időszakban.
   nem itt tartana, ha nagyobb szorgalom és alázat lett volna benne.

  1. Pedig jól tudja.Mindhárom képben van.Az egyik már nem is képben,hanem a csapatképen is rajta lesz tavasszal.

  2. ha Sulic agyilag rendben volna, akkor erősíthetné a középpályát… + ha megvan még az a lendülete, amit láttunk pár éve.
   Marci nem kérdés..

   1. Suljic nem szimpatikus, de legalább alacsony, pont erre van szükségünk. :)

    1. Azért kicsit kilógna a sorból, mert nem csak alacsony még gyors is… Esetleg meg is tudna indulni, amikor mindenki nézeget, meg hátra passzol…

    2. Nekem BH jut róla eszembe. Talán nem véletlen, hogy most a lengyeleknél 3 kemény hónapot lehúzott.

  3. Kukazas felso fokon ennel meg Hemi is jobb volt ott benne volt , hogy egy jot is kaphatsz
   De itt tudod elore mit kapsz kulfoldon nem kello , megegett ex nbs focistak
   Eppel jo volt szep volt anno de valamiert csak nem kell sehova
   Suljic gyenge volt anno is es most is az
   Jelena 😂😂😂😂😂

   Sokan irtak mar afrikabol vagy del amerikabol kene inkabb fiatal igereteket hozni

  1. ok! :)
   azért copztam be az infót, hogy akik még nem telepítették az appot, azoknak segítség lehet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.