Napikispest 2020.01.03.

Játékoskeringő, Tömösvári, Vadócz, edzőtábor

 • (csak a szokásos) Vadócz távozott // szerződésbontás közös megegyezéssel – fél év után. (via honvedfc.hu)
 • Tömösvárinak megköszönte a Kaposvár // így vélhetően visszakerül hozzánk a kölcsönből. (via rakoczifc.hu)
 • edzőtábor // idén is törökbe megyünk, de azt még nem mondták meg, hogy milyen összetételű kerettel. (via honvedfc.hu)
  • edzőmeccsek //
  • 01.12. // Gaziantep FK (török)
  • 01.15. // Partizani Tirana (albán)
  • 01.17. // Hajduk Split (horvát)
 • Kispest 100 // mivel nem minden napra jut majd focis hír, és előfordulhatnak hosszabb szünetek, ezért kísérleti jelleggel elindítottunk egy #kontextus c. rovatot is, amelynek keretében 1920 Kispestjét próbáljuk meg bemutatni az újságokban megjelent cikkek szűrőjén keresztül. Apróhirdetések, politikum, bűnügyek, társasági élet, stb. – a kor kispesti miliője. És ne feledjük, 1920 Trianon éve is egyben. (A következő focis anyag várhatóan január 7-én jelenik meg. Illetve biztosan akkor, mert már be van időzítve.)
Természetesen a január 12. és 26. közötti időszakra is keresünk tartalmat

“Napikispest 2020.01.03.” bejegyzéshez 167 hozzászólás

 1. A volt újpesti Souleymane Diarra akár játszhat is ellenünk a Gazientep elleni meccsen.

 2. „Lehetett volna nagyobb hatásom a dolgomra, biztos az én hibám is, hogy ez nem sikerült, de most kikerül a fék csapatból” Ezzel a mondattal mindent elmondott, véleményem szerint mi nem akartuk megtartani őt és nem ő akart menni, méghozzá a lassúsága miatt. Bízom benne nagyon, hogy nem Hidi lesz aki érkezik helyette…

  1. Nekem is fura ez a búcsúbeszélgetés, de azt azért tudni kell Vadiról, hogy akkor is ilyen viccekkel (kikerült a fék) köszönne le, ha ő lett volna a csapat motorja és most a Barca vinné Vidal és Rakitic (együtt) helyére

   1. Így van, legutóbb is ilyesmiket mondott, amikor 2018-ban távozott, ennek semmi jelentősége nincs.

   2. Nem tudom, nekem a problémám, hogy nem igazán tudom mit akar ez az új vezetőség még mindig. Nyáron az a szöveg volt, hogy elment Hemi, majd most dől a lé a csapatba, nagyobb lesz a költségvetés, stb…ez lényegében azzal ki is merült, hogy Gazdag hosszabbított és Lanza jött(ne feledjük KÖLCSÖNBE). Ezen kívül igazoltunk vagy 6-8 semmilyen játékost, paks 2-ből és társaiból, amiből tényleg vannak jó játékosok, de valljuk be nagy pénzbe nem került egy Kesztyűs, Egerszegi, stb. Most kellene, hogy igazoljunk egy 2-3 igazi minőségi és PÉNZBE kerülő játékost, kezdve Eppellel és semmi gond nem lenne, de félek nem ez a verzió fog bejönni, hanem majd a kapkodás 2 hét múlva és körülnézünk az nb3-ban kieső helyen lévő diósgyőr 2-ben, bár ne nekem legyen igazam.

    1. Ennél is nagyobb baj lenne, ha újabb Alijik érkeznének… Illetőleg olyan posztokra történne igazolás, ahol van kiemelkedő fiatal tehetség (pl. Szendrei, László)

     1. Olvastam ezekről a fiatalokról a hozzászólásokat, bár én nem szoktam ezekre reagálni, én is örülnék nekik nyilván ha tele lenne fiatallal a csapat, a probléma velük, hogy egy olyan edzőnk van aki soha nem fogja ezeket a fiatalokat berakni a csapatba és ha most télen nem hozunk egy Supkához, Herczeg Andráshoz, Michael Borishoz hasonló edzőt aki ért a fiatalok csapatba való beépítéséhez akkor az a verzió lesz, hogy az összes el fog menni szerintem, nem véletlen ez a rengeteg kölcsönadás.

      1. Egyetértek.
       Az MTK zseniálisan választotta ki Borist, én azt hittem amúgy az elején, hogy bukni fog.
       Nem tudom, hogy az nb1ben mennyire lesznek sikeresek,de amit az MTK csinál, az a magyar foci valódi segítése, nem amit mi most…

      2. Supka aztán sok fiatalt épített a csapatba.
       Úgy Kispesten, mint Szombathelyen is…

      3. Mondjuk nagy katasztrófa nem történik, ha elmennek. Borzasztó gyengusz ez a mostani generáció. Se focistának, de még sportolónak is vicc kategóriásak…

      1. Ahhoz, hogy valaki a posztjához Szendreit magyar viszonylatban “átlagos” tehetségnek tartsa, nagyon hülyének kell lenni a focihoz. :(

      2. Nos, ha átlagos, akkor pont befér! Főleg mert eddig többségében csak ilyen átlagosak érkeztek..

    2. Nekem se tetszik sok döntés, de azért egy árnyalattal jobbnak ítélem a helyzetet. Pl. a rengeteg sérülés miatt több posztra is “vészigazoltak”, nem is rosszul. A kölcsönjátékosnak is kell fizetést adni. Aztán simán lehet, hogy két hét múlva én is osztom a negatív véleményed :) vagy inkább :(

    3. Gazdaságos Gyuri bácsi itt lenne, akkor a Lanza talán soha nem jön vissza.
     Gazdagért meg jött volna ajánlat, biztos oda adja a felcsút,vidi,fradi hármas valamelyik csapatának.

     1. Gazdagot, vagy Lanza-t Hemi is meg tartotta volna, mert nélkülük kieső helyen lennénk, kényszerhelyzet lett volna.

 3. No, lehet mar valamit tudni, hogy voltak e uj arcok az elsö edzesen? esetleg voltak csapattagok, akik nem jelentek meg? nagy a hallgatas es mar majdnem del van….

    1. Én Batikot illetve Nagy Gergőt sem láttam. Viszont N’ Gog és Kálnoki Kis ott volt az edzésen.

  1. Van Lefkovics és King! És László Dávidnak is külön örülök.

 4. A világon egyre erősebb tendencia, hogy nagy tehetségekért fizetnek ki a nagy klubok óriási pénzeket.
  Nyáron az Atletico fizetett 19 éves Joao Félixért 120 millió eurót,
  most a Puskás Suzuki Kupán 2018-ban MVP-nek választott 17 éves Reinierért fog a Madrid 70 millió eurót fizetni,
  a Dortmund a salzburgi 19 éves Haalandért 25 millió eurót,
  ma pedig a Juventus jelentette be, hgoy a 19 éves svéd Kulusevskiért ad 35 millió eurót.

  Míg külföldön tehát ez a tendencia…
  …addig nálunk a Szoboszlai fegyverhordozójának tartott, az összes utánpótlás-válogatottba meghívott és tavaly 18 és 19 évesen a Fradi és az Újpest ellen egyből helyt álló Szendrei nálunk egyetlen mérkőzésen nem kapott lehetőséget ősszel és az nb3-as csapatban játszott..

  Most értesültem arról, hogy egyes pletykák szerint a srác a távozáson is elgondolkodott. (forrást nem akarok írni)

  Gratulálok a vezetőségnek Sannino bá kinevezéséért és a “pozitív légkörért”, amit magával hozott.

  1. Az a különbség az általad felsorolt játékosok és a mi 19 éveseink között,hogy Ők már most úgy játszanak felnőtt csapatokba hogy húzó emberek. A mieinket meg még fel kellene hozni az Nb 1 szintjére.

   1. Nem úgy tűnt pl. az Újpest ellen, hogy Szendrei ne lenne már az nb1 szintjén, de legyen igazad… Viszont ahhoz is játszatni kellene őket..

    1. Jól emlékszem, hogy az üllőin debütált? akkor nem vallott kudarcot, SŐT.
     Én sem értem a mellőzése okát!

    2. Lehet. Én például benne és Májerba látok valamit. Reméllem bizonyítani is fognak.

  2. Ez is egy olvasat.

   A másik viszont, hogy amíg Szendreinek egy 34 éves Vadóczot meg egy Kesztyűs Barnát (no offense) nem sikerül kiszorítania, addig nagyon messze van az általad említett uraktól.

   1. Nem is arról volt szó, hogy Szendreiért is adjanak 30 millió eurót. De más kluboknál ezeket a fiatalokat nem is versenyeztetik idősebb focistákkal, egyszerűen készítik nekik a helyüket…

  3. Kedves bendeguz!
   Véletlenül téged nem Szendreinek hívnak?
   A csapatot a mister álmodja meg Övé a felelősség.
   Csak a Kispest!!!

  4. Nem csak Sanninon múlik (sőt…), ha van olyan erős csapatod, hogy elbírja hogy egy tehetséges fiatal játszon a soraiban sokat, és ott vegye fel az NB1-es ritmust, akkor biztos betenné Szendreit vagy akit a mester tehetségesnek tart, de ez a csapat nem bírja el.
   Nem akarom védeni Sanninot sem, de elég kényszer helyzetben van, ezzel a kerettel kell neki eredményt elérni, így nem egyszerű a fiatalok beépítése.
   Ha minden meccsen vezetnénk a 60-70. percben két három góllal, biztos méskép cserélne mint így…

  5. Szendreire ráköszöntem múltkor 1 csak a Kispesttel az S50es vonaton, nem tűnt túl lelkesnek. Persze lehet, hogy csak meglepődött hogy felismerték.

 5. Ezredik “márpedig szeresd Sanninot” tartalmú cikk…
  https://honvedfc.hu/hirek/treningnadrag-zakoval/2020-01-02

  Kezd kicsit idegesítő lenni.. Senkinek nincs problémája a személyiségével, attól függetlenül, hogy olykor kissé negédes a pali..
  De itt szakmai kérdésekről van szó. Mennyit játszatja a fiatalokat, vagy, ha már a fiatalok mind szarok (by Highalnders), mennyire építkezik egyáltalán, vagy mennyire tud jó hatással lenni az átigazolásokra.
  Lanzafame leigazolása nagyon pozitív volt, de azon kívül egyelőre elég gyenge és sok tekintetben értelmetlen költekezés zajlik a klubnál.

  Egy példa:
  Leigazoljuk Kesztyűs Barnát, aki szintén szimpatikus, nagyon sokat fut, vannak jó húzásai, de azért nem kiemelkedő tudású középpályás. Nem lett volna egyszerűbb mondjuk Májer Milánt kiképezni arra a posztra? Ő is tud sokat futni, két év után talán még jobb is lett volna, mint Kesztyűs..
  Értelmetlen, buta igazolás, amiben Sanninonak döntő felelőssége van.

  Ne ilyen negédes fotósorozatokkal, meg propaganda-cikkekkel próbálják már belénk beszélni, hogy jajj de jó döntés volt az olasz idehozatala, mert nem volt az.
  Hiába olasz, hiába dolgozott a Serie A-ban, ettől még automatikusan nem lesz valaki intelligensebb és jobb edző, mint a hazaiak.

  1. Egyet kell, hogy értsek. Az ilyen “cikkeknek” nem sok értelmük van, legfeljebb a vezetők/tulajdonosok önigazolására jók.

  2. “De itt szakmai kérdésekről van szó.”

   Azokról meg a kutya nem kérdez téged. No meg a kommunikáció tartalmáról sem.

   (Mondjuk, én megértem…)

  3. Írj Azuráknak, hogy eleged van az olyan cikkekből, amelyekben pozitívan probálnak beállítani stábtagokat, és hogy te szívesebben olvasnál a klub hivatalos oldalán olyan tartalmat, amely mondjuk Sannino magánéletét firtatja, vagy amelyikben végre lenyilatkozza, hogy “igen, undorító, jellegtelen f.s játékot játszunk”.

   Ha Eppel tényleg jön, és végre mindenki felépül, és ragaszkodunk 3-5-1-1 szituhoz, kimaxolva saját fiatalokat:
   Tujvel/Lefko – Temesvári, Niba, Batik – Uzoma, Szendrei, Gazdag, Nagy G, Mezga – Lanza – Eppel

   És variálásnak, pihentetésnek, versenynek:
   hátra Kálnoki és az “öregek”;
   középre Kovács N., Banó-Szabó, Kukoc, Kesztyűs, Májer;
   támadóba Moutari, Lukács, NGog

   Azért így ránézésre elég jó alapanyag van, sok variációs lehetőséggel. Vannak értelmes kispasszos játékra is alkalmas játékosaink, vannak jó “szélről beívelős” játékra alkalmas embereink, sőt a futóbolondjaink is megvannak, de Sanninonak mégis sikerül jellemtelen f.st játszatni. Részletezhetném, hogy szerintem még a legnagyobb idióta is tudna olyan formációt kialakítani, hogy 0-0nál vagy hátrányban a 70. percben behoz egy Kukoc/Banó + NGog párost, valahogy kijuttatja oldalra a labdát aztán majd lesz vmi, legalább próbálkozunk. De neki ez sem megy.

   1. Nézd, egy edző megítélése szakmai alapokon kell, hogy történjen, nem pedig azon, hogy “pozitív kisugárzása van”, mint ahogy a cikkben ábrázolják.
    Tény az, hogy sokkal jobb kerettel, sokkal jobb körülmények között dolgozhatott, a csapat mégis visszaesett az előző évekhez képest, hatodik helyen áll, ha Lanza nem érkezett volna vissza, szerintem komoly kiesési gondjaink lettek volna. Ráadásul játékunk sincsen, vagy csak annyi, ami az elmúlt években felépült – más edzők kezei által (most mindegy, hogy kik voltak azok).
    Ezek a tények, az összes többi babla – az meg nem érdekel, hogy a háttér-emberek, tanácsadók hogyan próbálják esetleg magukat kimosni és csakazértis ragaszkodni rossz döntéseikhez.

    Szendreit már rég be kellett volna tenni, valóságos vétek volt, hogy ősszel nem játszott a felnőttben. Ez alapján nem reménykedem abban, hogy ott lesz a kezdő környékén.
    Szendrei mellett Májert is meg lehetne próbálni középpályán, ő is sokat fut, tud lőni, passzolni, 1-2 év alatt beletanulna a szakmába – ráadásul vörös-fekete szíve van.

    Levkovics nagyon jó igazolás volt, de csak egy évre igazoltuk le, így nem tudom, hogy fél évre értelme van-e betenni Tujvel helyett..
    Niba középső védőként szerintem reménytelen, őt baloldalon nézném meg, akár a vonal mellett is.

    Esetleg még Kesztyűst nézném meg a vonal mellett, úgyis sokat fut, agresszív, szerintem ő – mint régen Heffler – jó opció lehetne arra, hogy ha Mezghrani kiesik a jobb oldalról, ott legyen játékos.

    1. Kesztyűst kipróbáltuk vagy kétszer a vonal mellett a jobb szélen. Csúfos kudarc volt.

  1. Szerintem korrekt nyilatkozat, sajnálom, hogy elment, de mindig ide tért vissza, én erre akarok emlékezni Vadócz kapcsán. Láthattuk vörös-feketében, pedig mehetett volna ő a Fradihoz is már jópár évvel ezelőtt is.

   Azért a nyilatkozataiból nagyon is érződik egy ki nem mondott kritika a szakmai stáb felé…

   1. Senkit ne hozzanak…
    Bőven elég középpályásunk lenne, elég Szendreire gondolni, aki egyedül ennél az olasz bohócnál nem kapott eddig lehetőséget ..

    Aliji helyére kellene ember baloldalra a vonal mellé, meg a csatársorba egy pengés támadó, plusz egy nagyon jó védő.

    A keretből még Kukocot, Alijit, Egerszegit kell elküldeni, utóbbi amúgy nem sok lehetőséget kapott a bizonyításra, de az nb3-as csapatba nem kell.

    1. Aliji szerintem csak ne menjen sehova. Ha nem is első számú játékosnak a posztján, de bőven elfér.

   2. Nem hiszem, hogy hoznak….esetleg Hidit, de ha akkora motivacioval jatszik mint mikor 2018 öszen visszajött, akkor nem nagyon kernek belöle…rettenetes volt….
    viszont garantalom, hogy Gazdi latvanyos elöre jateka visszafog esni, mert többet kell besegitenie a vedekezesben (felteve, ha Gazdi marad, mert ilyen felev utan csodalkoznek, ha nem lenne keröje külföldröl…)

  2. Nagyon nem kerek ez a történet, valamit körbetáncolnak ezekkel a megfogalmazásokkal… részemről kölyökkora óta nagy kedvencem Krisz, de most először nem érzem nagy érvágásnak a távozását.
   Viszont Ben-Hatira, Kulacs, most Vadi, sanszos még N’Gog stb.: elég komoly bértömeget szabadítanak fel, miközben az ősz láttán inkább csak létszámban gyengülünk.. kíváncsi vagyok az érkezési oldalra.

   1. hogy öszinte legyek N’Gog fizetese nem lehet tul magas, Ö meg a Hemi fele fizetessapkaval szerzödtettek. Ben Hatiranal, valszeg ugyanaz a helyzet, bar akkor mar Hemi tudta, hogy megy es ezert lehet, hogy nem tartotta be a dolgokat. Kulacs es Vadi viszont biztos tul ment ezen a sapkan. Vadi amugy felelmetesen belassult, akar az elmult evhez is viszonyitva, de helyezkedese osztalyon felüli volt, es azon kevesek egyike volt az nb1ben aki “latott” a palyan…mi több 90% ban oda is rugta a labdat ahova akarta. Kivancsi lennek, hogy Forlan latta e az elmult ket evben jatszani, mert ha nem akkor nyaron mar megint velünk lesz a stadionavaton ;) latatlanban ugy erzem, hogy az uruguayi bajnoksag gyorsabb mint a magyar. de ez csak megerzes….

    1. Nagyon jól lát a pályán, jól helyezkedik, forintos labdákat tud adni, de sajnos ezt idén nagyon lerontotta, hogy rohadtul lelassult. Rossz volt nézni, ahogy a támadásokat követte..

     1. tudod, hogy van a klasszikus Puskas mondas….fusson a labda az van a legjobb kondiban ;)

      1. Az egy dolog, de nem árt ha felér a támadásokhoz és ezzel gondok voltak

       1. Moutari tempojat fiatalon sem tudta volna követni :D, egyebkent meg igazad van

    2. Szerintem N’Gogot kb. azzal a reménnyel hozták, mint Lanzafamét, aki éppen akkor távozott..
     Szóval a francia biztos hasonlóan sokat keresett, kb. 3-5 milliós alapfizetés biztos megvolt.

     Ha ezek a bértömegek kiesnek, akkor kb. havi 10-20 milliós bértömeg is felszabadulhatott most.

     Ebből két minőségi játékos megszerzése mindenképpen kijön…

     Kérdés, hogy megint hogyan használják ki ezt a lehetőséget??

     Ha leigazolnak Szendrei posztjára megint egy játékost – mondjuk egy nagyon jó védő helyett, akkokr a jelenlegi vezetőség végképp igazolja, hogy teljesen dilettáns.

     1. Szerintem se valószínű, hogy egy N’Gogéhoz hasonló pedigréjű játékos idejött volna családostul a sokat hangoztatott 3, aztán később 5 ezer eurós maximális fizetésért… ezt sose vettem komolyan, talán az alapfizunál lehetett ennyi a sapka

      1. azt hiszem ez a dolog csak parttalan vitat eredmenyezhet, es mivel egyikünk sincs birtokaban a szerzödes hiteles masolatanak, ezert tök felesleges vitatkozni ezen :D

       1. annyira azért nem parttalan, hogy egy korábbi PL és Ligue1 játékos nem fog idejönni neked havi 1 millióért

    3. Azért remélem harmadaszorra csak a lelátón kap helyet, pl. valami játékosmegfigyelő poziban..

 6. Szőke Adriánnal járnánk nagyon jól. Délvidéki (Zenta) magyar gyerek. Jelenleg holland első osztaly (Heracles 7 felnőtt meccs). Kölnben nevelkedett. Magas, kifejezetten jó felépítésű srác. Amolyan Vécsei poszt (vagy előrébb).

 7. Szerintem meg ebben a stílusban inkább keress ehhez illő fórumot, ott talán még poénosnak is tartják bizonyos IQ szint környékén ezt a fajta kommentet. Tiszteljük már a másik szurkoló társunk véleményét annyira, hogy ezt az alpári stílust mellőzzük, pláne ha egy saját nevelésű, feltételezem az általad is “szeretett klub” jatékosáról van szó! Nekem hányingerem van az efféle hozzászólásoktól és szerintem vagyunk még páran, akik nem ez miatt járnak ide! Köszönöm szépen!!

  1. Némelyek itt olyan hangot ütnek meg egymással csak pislogok. Ez itt egy “család”…. anyámat se küldöm el a faszba.

 8. Az imént hallottam Vadoczot a rádióban nyilatkozni. Szokásos közhelyek, minden szakítás fáj stb., elköszönt, de folyamatosan tárgyal “Diegoval” de egyenlőre semmi konkrétum, napokon belül reméli valami bejelentés várható.

  1. Számomra Vadócz végleg elveszett, remélem többet nem látom Honvéd mezben. Hálátlan pénzmániás szédelgő. Viszlát.

   1. Úgy gondolom, hogy ő a focit egy ingyenes utazási irodának tekinti!
    A világot bejáhatja és még fizetnek is neki.
    Komolytalan egy figura.

    1. Ha neki ez jó… Én már nyugodtan “ülnék itthon a seggemen* ennyi vándormadárkodás után, és segíteném a nevelőegyesületem. Ez nem normális már amit ő művel.

   2. Én azt remélem, hogy olyan csapatunk lesz ahova Vadócz már nem férne be.

 9. Már a Fradi,Vasas, MTK, Felcsut ,DVTK, Mezőkövesd stb lépett jelentettek be átigazolást,Honvéd egy szót se szól ??!!! Azt hittem,hogy Hemi volt a titokzatoskodó,nem kell semmit mondani élég ha én tudom az eseményeket,a szurkolók le vannak ejtve ! A honlapon megjelent cikkben úgy vigyáztak,hogy nehogy valami információ elhangozzon,úgy írták a cikket,hogy nehogy valami kihallatszon.Nem írtak a hiányzókról,a később csatlakozókról,a folyamatban lévő ügyekről STB. Szerintem ez a szurkolók megcsúfolása,nem hiszem hogy nem ügyködnek igazolásokkal,nincs már egy-két konkrétum.

  1. Jó lenne, ha jönne 2-3 pengés játékos. Remélem, nem gondolkoznak abban, hogy az akadémia által kiokádott selejtekkel megoldják a problémákat, mert abban nem lesz köszönet.

   1. Figyelj, engem nem zavar az sem, hogy ha 5 percenként írsz egy hozzászólást ahol kritizálod az akadémistákat, de azért sértegetni nem kell… sőt, egy fórumon tilos, azért illene tudni hol a határ.

   2. Még egy dolog, hogy a valódi hibásokat is lássuk:
    ezek az akadémisták Magyarországon U12-U19 ig magasan a legjobbak már évek óta (ezt ugye mutatja a tabella is), kit építsenek be az NB1-be, ha nem ezeket, csak kellene a (vezetőknek), tulajdonosoknak egy olyan erős csapatot csinálni, ami elbírja, hogy egy-egy tehetséges fiatal köztük játéklehetőséget kapva itt építse fel magát.
    Csak ez nálunk lehetetlen, mert ez a keret nem bír el egy két fiatalt 10 percig sem, nem hogy meccsekre, és ez viszont a tulajdonosok hibája, szóval ezek után tisztán látszik ki a legnagyobb hibás nálunk (és lehet ide kellene most az általad használt jelző…

    1. Az is problema meg, hogy a hasznalhatonak tuno gyerekeket 14-15-16 evessen elviszik kulfoldre.

     1. Igen, abban is lehet valami, de az is igaz, hogy a gyerekek is oda vágynak zömében, persze lehet a fejüket már tele beszélte edző, szűlő, menedzser…

   3. Highlanders,
    te szégyen vagy a Kispest-szurkolókra, a Kispest 100 éves múltra visszatekintő utánpótlás-képző hagyományaira, így Puskásra, Bozsikra, Détárira, Kovács Kálmánra is. Nem értem, hogy erről az oldalról téged miért nem tiltottak már ki, de szerintem felülvizsgálom, hogy olvassam-e továbbra is a blogot miattad.
    Szándékosan mindig újragenerálod a konfliktusokat az oldalon.

    1. Nem vagyok Highlanders.
     Ha neki cínezted, akkor majd – gondolom – reagál.
     Ha viszont nekem, akkor:
     Nem én vagyok a szégyen a legendás utánpótlásra, hanem az a generáció, aki most nevelődött ki, és igazából arra nem méltóak, hogy az általad említett Détárinak és Kovács Kálminak labdát szedjenek.
     Ne haragudj, nem csodát várok, de amikor egy 18 éves gyereket, aki úgymond focista, becserélnek a Vilnius elleni meccs kb. 80. percében, annak a pályát kéne felszántani. Minimum. E helyett 15 kilós túlsúllyal rendelkező 30 plusszos afrikai kp játékos körbefutja nagyjából 80’ játék után. Na akkor ki a szégyen?

     1. Hogy jelenleg ki a szégyen nálunk, azt pár hozzászólással feljebb megírtam:
      “Még egy dolog, hogy a valódi hibásokat is lássuk..:”

      1. Szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet. Relatív a magasan a legjobbak kifejezésed. Magyarországon igen. Ha nemzetközi meccset játszanak, akkor már bukó. Viszont akik között kiemelkedtek, azok – természetesen – már nem lesznek ott az ellenfél felnőtt csapatában. Talán 100-ból 1.
       Nem azt mondtam, hogy hasztalan az up képzésünk. Sok jó játékos jött már ki. Viszont a mostani generáció az kuka.

       1. Én jártas vagyok valamelyest az UP. ban, hidd el külföldön sem vallunk szégyent (most a Honvédra gondolok).

        Én is azt mondom egyébként, hogy jelenleg nem nagyon van olyan játékos aki most nagy reménységnek tűnik, DE, egy 17 éves Szoboszlai is csak hátráltatna jelenleg bennünket az NB1-ben, de pl. egy jelenlegi fradiba 20-30 perceket is játszhatott volna anélkül, hogy pontjukba került volna.
        Egy fiatalnak (persze ha tényleg tehetség) kell adni játék lehetőséget, különben nem lesz NB1-es játékos, de azt a mi keretünk nem bírja el, ilyen játékosokat vettek a tulajok… , ők a legnagyobb felelősek, és amit jelenleg és eddig csináltak az a legnagyobb szégyen.
        Azért én még reménykedem bennük, hogy sikerül 3-4 minőségi játékost is szerezni, mert abban egyet értek, fiatalokkal még a kiesés is fenyegethet (ezért játszik Lovric, Kamber, Vadócz…).

        1. Az MTK-nál most megcsinálták azt a nyáron, hogy 2-3 rutinos arc mellett csak fiatalokat tettek be a csapatba. Az első pár meccsen rosszul ment nekik, de aztán hirtelen feljavultak és most már toronymagasan vezetik a bajnokságot.
         Szerintem ha mi is betennénk a fiatalokat egy Lanza, egy Gazdag, egy Lovric mellé, az első 4-5 meccsen rosszak lennének, utána viszont rohamosan feljavulnának.

         1. Igen, nagyjából én is ezt mondom, csak azt is mondom, hogy mi sajnos nem engedhetünk meg magunknak, 4-5 rosszabb meccset (ahol nem megy nekik), mert akkor azokat mi el is bukjuk és 10-15 pont minusszal nem hogy a dobogó közelébe nem leszünk, de a kiesés ellen harcolunk.
          Egyébként igazad van, így van ez.

         2. Amikor Rossi eloszor lelepett, az azutani tavaszon volt egy ilyen probalkozas. Ha jol emlekszem zsinorban tiz vereseg lett a vege.

       2. Semmivel se jobb mint régen a fiatalok képzése volt. Sőt. Az viszont biztos, hogy nagyságrendekkel többe kerül, és 10 x több az ingyenélő.

        1. Jobb a képzés, csak mindenhol jobb, sőt ahol eddig is jobb volt ott még jobb.

     2. De te vagy az.
      Soha nem írtál ide, hirtelen pár órája elkezdted orrba-szájba szídni az akadémistákat, pont, ahogy Highlanders szokta, propagandaszerűen.
      Ne nézz hülyének. Szerintem nem normális, aki különböző nickekről propagandatevékenységet folytat fiatal focisták ellen.

     3. Az vagy és kész! A szerencsétlen hülyegyerekkel nem érdemes vitatkozni, ha azt mondja, hogy Te én vagyok, akkor az a sötét fejében már egy eldöntött dolog.Itt valakinek hiszi magát (mellesleg az is én vagyok szerinte, meg még vagy öten ) a senki.

      1. Beszarás…ilyet sem láttam még, hogy valaki a két nickjéből – lényegében – saját magával beszélgessen. :D
       De persze tudjuk, hogy ez egy külön személyhez tartozó nick, és annyira csodálatos, hogyha egyedül maradsz a szélsőséges véleményeddel, akkor hirtelen mindig felbukkan egy ugyanolyan stílusba beszélő, gondolkozó addig sosem látott fórumtársad, akivel ugyanabban az időintervallumban sosem látunk együtt… :D

       1. Ez a Highalnders sajnos tényleg egy pszichiátriai eset lehet, én még ilyet nem láttam az amúgy nem egyszerű magyar online “alvilágban”.

       2. Mire gondolsz, Csabi? Mert remélem, nem arra, hogy felnőtt, családos emberként azzal szórakozom, hogy hulyegyerekeknek többféle álnéven írogatok?! Értelme sincs, meg feleslegesnek is gondolom. Viszont ha mégis, akkor menj a picsába te is, hogy ne kerülgessük itt a forró kását.

    2. Nem én vagyok, te istenbarma! Pszichológiai eset vagy, idióta hülyegyerek!

  2. Engem nem zavar, ha nem mondanak addig semmit amíg nem tuti a dolog, majd lesz úgyis pletyka, viszont amikor igazolást jelentenek be akkor : Németh Krisztián, Nikolics, Kádár neveket akarom hallani, nem fontos ebben a sorrendben, esetleg ezeknél jobbakat.

  3. Még csak január negyedike van, biztosan ügyködnek egy-két igazoláson, majd ha lesz konkrétum bejelentik. Sehol a világon nem szokták lehozni az egyesületek, hogy kivel tárgyalnak. Nem érzem, hogy megcsúfolnák a szurkolókat.

  4. Ameddig a nagylaci intézi az igazolasokat ne csodálkozzunk… 🤣🤣

    1. Lehet, de mostmar kicsit több pénze van játékosokra, mégse tud hozni senkit akkora mikor kezdi a csapat a felkészülest

 10. https://444.hu/2020/01/03/magyarorszagon-tobb-a-profi-focista-mint-nemetorszagban-vagy-a-vilagranglistat-vezeto-vb-bronzermes-belgiumban?fbclid=IwAR1VTflM1z0vH6dAuAN1hVi9gm23-Q-iN6Zslh6NHiD8xC1zB1RGQpZv0Fg

  Na, egy újabb nyomós ok, hogy az utánpótlásra, a fiatalok bevetésére és ne tucatjátékosok, légiósok és sötét menedzseri okoskodásokra költség a klubok a pénzeket…
  Elég volt ebből a szélhámoskodásból, a Honvéd is csak akkor költsön újabb igazolásokra, ha a tulajok a saját pénzüket teszik bele és nem a mi pénzünket folyatják ki az országból!!

  1. Mondjuk a cím az már megint tömény hazugság, amit később saját maguk cáfolnak meg, igaz, hogy nem olvastam el a cikket teljesen, de ugye a 444 az sport és nemzet ellenes bal-lib portál, ezektől nem érdemes semmit elolvasni, főleg nem sporttal kapcsolatos cikket.

   1. Szerintem ez a 444-től, mandinertől, stb. ne, mert ez jobbos, az balos, ezt abba kéne már hagyni a fenébe…
    Tényadatok állnak benne, számok, az a lényeg.

    1. Én lehet tényleg ugrom ezekre a sport és nemzet ellenes bandára, de azért egy hazugsággal kezdeni:
     “Magyarországon több a profi focista, mint Németországban vagy a világranglistát vezető…”
     ugye ez ez a rész jelenik meg egy hirkeresőben, majd persze lentebb írják:
     “lakosságszámra vetítve…”
     ez tömény rosszindulat a sport iránt, aztán biztos vannak benne tények is, de az is tény amit erről a bandáról írtam.

     1. Olvasd el a cikket, javaslom..

      Amúgy nagyon nem hasznos ilyen lövészárok-szerűen gondolkodni – ez a politikai pártok érdeke, akik így tudják kitermelni saját fogyasztóikat (akiket szavazóknak nevezünk).

      1. Megnézem majd a tényleges FIFA adatokat, akár tények is lehetnek benne, de a lövészárok szerű, uszító propagandát pont ezek csinálják a hazug címmel, sokan csak azt nézik, pl. egy hirkreső dobozban is csak az jelenik meg, majd a cikkben már írják, hogy: “lakosságszámra vetítve…”szóval nálam ez a vérlázító.

       1. Egyik oldalt sem kell félteni.

        Azok a korrektek, akik a politikai pártoktól független gondolkodásra törekednek.
        (sajnos, ők vannak kevesebben)

       2. A politikai érzelmeid, irányvonalad (és másé sem!) nem tartozik ide, nem itt tárgyalandó! Azt tedd meg azokon az oldalakon amelyek erre valók, ha kérhetem!
        Az viszont nem vitatható, ha kicsit körbe nézünk a csapatok játékosállományán, hogy indokolatlanul soknak tűnik az egyértelműen külföldi játékosok mennyisége (és akkor még nem beszéltünk a “honosított” játékosokról. Ezek a légiósok semmi olyat nem hoztak az elmúlt években, ami érezhető fejlődést eredményezett volna klubszinten, viszont jelentős anyagi terhet eredményeztek az egyesületeknek. (Az, hogy a klubcsapatoknál jelentkező bérköltség növekedés finanszírozása igen nagy valószínűséggel jelentős mértékben az így-úgy az egyesületekhez átmosott adóforintokból történik az nem vitatható, és nem a piaci folyamatok eredményeképpen. Nincs (érdemi) nézőszám növekedés (néző is alig-alig), nincs normális szponzoráció, csak felülről vezérelt, irányított. Márpedig amíg ilyen mértékű, ráadásul központilag irányított lesz, a valódi(!) piac cégei ha csak egy módjuk lesz, akkor folyamatosan a lehető legtávolabb fogják tartani magukat a foci támogatásától. Ennek a következményei egyértelműek!)
        Azt persze nem tudjuk, hogy mit eredményezett volna, ha a csapatok törekedtek volna (kevesebb vagy inkább sokkal több MLSZ presszióval) a magyar fiatalok beépítésére, mert megszüntették a fiatalszabályt. Amikor még érvényben volt a fiatalszabály akkor sem nagyon vették figyelembe a “kiemelt” csapatok, bár nálunk azért volt látható eredménye. Bobál, Zsótér, Koszta, Prosser, Botka ennek az időszaknak a “termékei”. Azóta viszont csak Banó-Szabó tudott több-kevésbé gyökeret verni a csapatban. Mondhatjuk azt is, hogy az MLSZ legalább annyira, ha nem sokkal jobban hunyó az utánpótlás elkallódásában, mint az egyesületek.
        Ezek tények, függetlenül attól, hogy milyen felütéssel írnak erről egyes médiaszereplők.

        1. Én leírtam az ez irányú érzelmeimet, ha neked nem tetszik, nem kell elolvasni, ne kérj engem arról, hogy mit ne írjak!, ráadásul válaszként írtam, senkit meg nem sértve (már iiteni személyekre értve).
         Itt írtam arról, hogy mi miatt is gyengül a focink:
         “Egyébként a focink is fejlődik, de az igaz, hogy ettől függetlenül nem
         közeledünk a nemzetközi élvonalhoz, de azt se felejtsük el, hogy persze
         mert a többi ország is költ a focira, még többet mint mi. Ugye kéziben, vízilabdában a világ legjobbjai játszanak a bajnokságainkban,
         mert ott még meg tudjuk fizetni őket, de nem így fociban, ott a többi
         ország tudja ezt megtenni.”
         A légiósokról írtakkal valahol egyetértek, csak ez is ördögi kör, mert olyan légiósokat szeretnénk akik emelik a színvonalat, tanulhatnak tőlük a fiatalok, de azok persze még drágábbak, még több pénz kell hozzá…
         Mivel én az UP is érdekelt vagyok (két gyerekem játszik a Honvéd UP-ban), majd szívesen írok arról is, alapjában azzal is egyetértek, de…

         Tényekről meg annyit, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen felütéssel írnak egyes portálok, mert nem kérdés, hogy a sport gyűlölő portálok azért veszik elő a focit és írnak néha “tényeket”, hogy körítésben, a végkonklúzióban mindig a foci (sport) gyűlölete legyen.

         1. “ha neked nem tetszik, akkor nem kell elolvasni”
          Nos ez egy valóban érdekes megközelítés, de ha komolyan így gondolod, akkor ezt a hitvallást kezdd el először magadon gyakorolni, és akkor nem lesznek olyan problémáid, mint amit jelen esetben a belinkelt cikk portálja miatt éreztél! Járj elöl jó példával!
          Viszont amíg vizet prédikálsz, de bort iszol, addig szoknod kell a reflexiókat. Az élet már csak ilyen!!!!

          1. Nagy tévedésben vagy, én az itt linkelő személyt nem kértem semmire, nem mondtam neki olyat, hogy ne linkeljen innen, a cikkre írtam a véleményemet, míg ugye Te engem kértél, hogy mit ne csináljak, ez alapvető különbség…

          2. Ok, látom, hogy nem akarod vagy képtelen vagy megérteni amit írtam.
           Ez a fórum a CSAPATról (meg a fociról) szól és nem rólad meg a más témájú érzelmeidről.
           Ezen a fórumon ez a téma, ezért hozták létre, ezért olvassák/írják az idejárók. Illene(!) ezt tudomásul venned, és alkalmazkodnod ehhez. Ha a politikai állásfoglalásodat, érzelmeidet akarod a nagyvilág számára közölni azt ne itt tedd!!! (Remélem elég érthető voltam.)

          3. Azért érted a különbséget amit írtam?
           Egyébként ezen a fórumon egyáltalán nem illetlenség és nem szabálytalan ez, ha jól emlékszem a szabályokra, ráadásul én válaszoltam egy cikkre, majd Te még többet beszéltél erről mint én.

          4. Azt az egyet látom, hogy te képtelen vagy megérteni a lényeget, pedig igazán úgy fogalmaztam, hogy egy átlag ember számára érthető legyen.

          5. Minden általad felvetett gondolatra válaszoltam, Te még a konkrét kérdésre sem tudtál, ezzel el is dőlt, hogy ki nem érti a lényeget.
           Szerintem fejezzük be, mert azon kívül, hogy teljesen más a világnézetünk, nem is írsz konkrétumot (amikor írtál arra válaszoltam, de arra már neked nem sikerült konkrétumot írni).

          6. Latom hogy megint nem tudod valakire rakenyszeriteni a velemenyedet. Lehet hogy tul okos vagy.

          7. Igazad van. Sajnos mindig vannak olyanok, akik az alapvető illemszabályokkal sincsenek tisztában, vagy ami még rosszabb tojnak rá, mert azt hiszik, hogy ők bármit megtehetnek. Pedig nem.

          8. Aha, ismét igazad lehet, de tudod amikor egy képzeletbeli gömbhéj áthalad egy képzeletbeli síkon, akkor a gömbhéj a síkon először egy pontnak, majd egy növekvő átmérőjű kőrnek, később egy csökkenő átmérőjű kőrnek, majd ismét egy pontnak látszódik mielőtt eltűnik, de ettől mindvégig egy gömbhéj volt.
           Az élet már csak ilyen.

          9. Vagy ahogy a mondas tartja, rakd a halat partra, lehet hogy setalni szeretne, megse keresd a jegenyefan.

          10. Aha. Kezded pedzegetni! Még egy kicsit rádolgozol és végképp topon leszel.

     2. Szily elvtárstól mit lehet várni?
      Undorító, manipulatív bértolnokok.

     3. Azért észre kell venni, hogy valami rohadtul nem működik ebben az országban a labdarúgás tekintetében….amikor pénz került a kézilabdába, akkor jöttek az eredmények…amikor pénz került a vizilabdába jöttek az eredmények…amikor pénz került a magyar fociba, nem fejlődött, hanem visszafejlődött…mert valljuk be, lehet jönni itt a Vidi és a Fradi EL sikereivel, de abszolút nincs arányban azzal a pénzbefektetéssel, amin keresztül ezt elérték. Lehet a 444-re köpködni, de a 888, origo és a többi kormányközeli oldalak focival kapcsolatos hurrá optimizmusa még iritálóbb…

      1. Azt elfogadom, hogy elfogult vagyok negatív irányba az ilyen 444 félékkel, én sport szerető és nemzeti érzelmű vagyok és valóban zsigerből utálom ezeket a sport és nemzetgyűlölő bal oldali portálokat.

       Ők nem is azért írnak a fociról mert valamelyest is érdekli őket, hanem mert ezzel is bele lehet rúgni a sportba, mivel tényleg gyenge a focink és tényleg sok pénzt költenek rá, így ezzel lázítják az embereket e sport ellen, és nem riadnak vissza hazugságoktól sem, mint írtam az ominózus cikk címével, tudják, sokan csak a címet olvassák.
       Egyébként a focink is fejlődik, de az igaz, hogy ettől függetlenül nem közeledünk a nemzetközi élvonalhoz, de azt se felejtsük el, hogy persze mert a többi ország is költ a focira, még többet mint mi.
       Ugye kéziben, vízilabdában a világ legjobbjai játszanak a bajnokságainkban, mert ott még meg tudjuk fizetni őket, de nem így fociban, ott a többi ország tudja ezt megtenni. Mondjuk ezt még soha nem említette meg egy bal-lib portál sem, ha már annyira “szeret” a fociról írni.
       Persze van akit az irritál jobban, hogy a kormányközeli portálok hurrá optimizmussal írnak a fociról, engem meg a baloldali portálok rosszindulatú foci mocskolása irritál.

       1. A baloldal nem automatikusan “nemzetgyűlölő”,
        plusz a 444 nem baloldali….

        1. Sajnos jelenleg a baloldal (most nem átlag emberekre gondolok) egytől egyik nemzet gyűlölő, nyilván ott is akadnak egyének, akik lehetnek kivételek, de maga a párt, mozgalom, mind az. (A 444 nek minden cikkéről süt a nemzetgyűlölet és áramlik belőle a baloldali liberalizmus, de aki olvasott már tőlük pár cikket az tudja.)

         1. Jaja, mindenki nemzetellenes aki balos, aki liberális, aki ellenzéki, vagy csak visszakérdez, vagy akár az is, aki csak számolni merészel. Gondolkodni meg kimondottan magyarellenes dolog! Aki még a fogalmakat is ismeri (baloldaliság, jobboldaliság, liberalizmus, nemet, stb), amiket leír, azt biztos maga Soros pénzeli, hogy gebedne meg. Az igazi hazafiak kritika és kérdés nélkül mindent elhisznek a jelenlegi kormánypártnak és csak dicsőítik urainkat és parancsolóinkat.
          Hajrá, magyarok!

          1. Lehet ez elkerülte a figyelmedet: “most nem átlag emberekre gondolok”, de ha neked ez a véleményed…(viszont az is igaz a mai balos szemlélettel együtt jár a nemzetellenesség).

          2. Szerintem ne tegyünk ilyen értelemben különbséget az átlagemberek, meg a többiek közt. Aki nem fideszes, azzal mindenképpen van valami bibi. Hazaáruló, nemzetellenes, istentelen (ez szörnyű), migráns volt a nagymamája, nyugatra vágyik, vagy valami ilyesmi. Ne mentegessük itt a selejtes söpredéket…

    2. Na ezzel egyetértek. Nincs két oldal, csak “jó rendőr” + “rossz rendőr” felállás. Amig napirenden az egymás utálata, addig nem figyelünk a zsebünkre, meg közös kasszára.

  2. “Tisztelt Ner! Ne legyél már ner! Lécciléccilécci! Köszi, üdv!”

  3. Utópia.
   Az a helyzet, hogy mi csináljuk jól és mások rosszul. Ez az alap, ebből kell kiindulni. Aki mást mond, az nemzetellenes, stb.

 11. Vadócz már az új csapatánál, ha átmegy az orvosin, akkor egy évre ír alá.

  1. Sok sikert neki, én nem haragszom ra, ö legalabb hozzank jött haza.
   Remélem, a Nagy kapcsolatrendszerét, amit szerez, a Honvédban fogja hasznositani, mint klubalkalmazott.
   Lehet, még jobban is jarunk vele, mint most jatékosként.
   Sok sikert, Krisztian

 12. Sziasztok, olvastam a lenti képhez fűzött leírást, miszerint a tribün le lesz választva a stadion többi részétől.
  Ez nem igaz, az a két “lyuk” azt a célt szolgálja, hogy a küzdőtéren lévő darukat és egyéb építési eszközöket ki tudják onnan szállítani. A bal oldali részt kezdik beépíteni, s ahogy az utolsó daru is lekerül ( jövő hét vége talán) az is rendben lesz. Tehát a stadion körbe fog érni..:)

  https://uploads.disquscdn.com/images/340d2f28d9a4608b2f55beb80bae94efbb1cbca090332bf0dcac6bbc958ac058.jpg

  1. Legyen igazad, de az nem csak a daruk miatt van, ott nem lesz lelátó rész, nem is lesz befedve, hanem csak külső borítást kap, az egységes külső érdekében kinézetért. A főtribün rész különálló lesz a látványtervek alapján

   https://uploads.disquscdn.com/images/4284b9a4300667f708b13996399fce25fb27406a569a292b4e1500db01ea908f.jpg

   https://uploads.disquscdn.com/images/ecc1aafe6bc0d8c01f6a91d1d416014f73d29d2fc2d67077afd18232564719c4.jpg

  2. Izgalmasabb kérdés, hogy mikorra készül el. Mert az ütemezés szerint május közepére kellene, ami elég valószínűtlen. Január 2-án a kutya se dolgozott az építkezésen, tehát nem látni, hogy nagyon igyekeznének. Volt valami ígéret ezzel kapcsolatban a november végi szurkolói bejárás alkalmával?

   1. A bokrétaünnepes videóban azt mondta a műszaki főnök, hogy terv szerint haladnak.

    1. A terv szerint szeptember közepére kész kellett volna lenni a vasbeton-szerelési munkákkal. Ehhez képest még mindig van mit csinálni a külsőn. Nem egész négy hónap alatt kellene az egészet készre csinálni. Gondolom, majd valamikor áprilisban bejelentik az X hónap késedelmet.

 13. Remélem, Vadi legközelebb már pl. a sportigazgatói posztra tér vissza. Utazgathatna is sokat :) Ő és Szalai is aranyat érne, ha a visszavonulásuk után bekapcsolódnának a klub szakmai vezetésébe. Óriási hiba volt a 80-as évek külföldet is megjárt sztárjait hagyni eltávolodni a klubtól és többségüket az egész magyar focitól, velük nem kéne ugyanezt elkövetni.

 14. A DVTK 4 játékost kölcsön ad. Gondolom – az eddigi tapasztalatok alapján – a Klub vezetése azonnal lecsap rá……😡

   1. Ha én lennék abban a helyzetben hogy döntsek a csapat megerősítésében, akkor SENKI! Mivel nem én vagyok ezért írtam ironikusan hogy lecsapnak rájuk a vezetőink!😉

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.