Mindig magasabbra, és nem csak azért mert van honnan, hanem, mert az kell legyen a normális

Bp. Honvéd – Kaposvár @ Hungária, 19:00

Aztat(at) szeretném mondani, hogy nagyon nem mindegy, hogy ötödik, hatodik, vagy hetedik, esetleg nyolcadik, kilencedik, hovatovább tizedik(!) helyen végez a Kispest. Nagyon egyszerű lesz a magyarázat.

Kezdjük azzal, hogy per definitonem a Kispest, mint fogalom azon túl, hogy önálló jelentéssel rendelkező entitás, az önálló jelentése tartalmaz egy olyan meghatározást, sőt, meghatározottságot (is), miszerint mindig magasabbra, ahogy azt az LGT nevű zenekar (supergroup!) is megénekelte egykor, igaz, nem feltétlen ránk gondolva elsődlegesen, hiszen a magyar popszakma, úgyismint a zenére szöveget éneklő zenekarok csak elvétve foglalkoznak olyan fontos témákkal, mint a magyar labdarúgás. Tehát alap, hogy az ötödik minden körülmények között jobb helyezés, mint a hatodik, hetedik, és így tovább.

Másrészt van egy olyan egyszerű apróság is, hogy ha minden összevág (klappol, hat geklappen), akkor a következő idény során átadják az új Bozsikot, aminek reméljük ugyanúgy Bozsik lesz a neve, mint a régi Bozsiknak volt, mindössze egy vicces kedvű rajzoló pár apró különbséget rejtett el a két ábra között. Szóval ha legalább hatodikak vagyunk, ami esetünkben az ötödik vagy hatodik, akkor jövőre a harminchárom fordulóból tizenhetet, vagyis az összes felénél valamivel többet játszhatunk otthon, vagyis részben az új Bozsikban. Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi évek hazai mérlege nem feltétlen indokolja ezt a fene nagy akarást a hazai meccsekért, de valahol meg kell álljon minden nászmenet.

Tehát az ötödik és a hatodik sokkal, de sokkal jobb és fontosabb helyezés, mint a hetedik, nyolcadik és így tovább.


A célok eléréséhez igazán kellemes ellenfeleket sodort elénk a sorsolás a következő két fordulóra.

A Kaposvár nagyon kiesett, ráadásul a tizennégy pontjából tizenhármat a Diósgyőr és a Debrecen ellen gyűjtött be, ami azt jelenti, hogy egy nagyon kisebb Magyarország esetén, ami áll Kelet-Magyarország egyes részeiből és Közép-Somogyból, még akár bajnok is lehetett volna, azonban ennyire előrelátó módon még Trianonban se lehettek gecók. Mondjuk ki: bármilyen állapotunkban is, de a győzelem kötelező.

Az utolsó fordulóban Felcsútra megyünk, amit majd szidni fogunk eleget a következő napokban, most legyen elég annyi, hogy nagyon fontos lenne elütnünk őket Európától. Egyszerűen az van, hogy bármennyire is szeretném, ha nemzetközi szinten szörnyülködnének az értelmetlenségén, azért valahol jó magyar embernek tartom magam, és inkább nem mutogatnám szélesebb közvéleménynek a saját nyomorunkat, ami egyben a Felcsút létezésének életelixírje. Legfeljebb meghosszabbítjuk Lovasberényig.

Erre mondom azt, hogy remek sorsolás: egy futballszakmailag, és egy a nemzeti büszkeségünk miatt kötelező mérkőzés. Összesen hat pont. Azon meglepődnék, ha ugyanennyi meccsen a ZTE és a Diósgyőr is ugyanennyit gyűjtene, vagyis a hatodik helyhez kényelmesen elég lehet. Illetve kénytelen, mert többet nem tudunk szerezni. (A posztot még tegnap írtam, azóta a Zete kikapott az Újpesttől.)

Egy elképesztően furcsa idény utolsó hazai meccse következik. Hosszúra nyúlt, voltunk otthon Győrött, Szegeden, a Fáyban, a Hungárián és a Népstadionban; éltünk meg meleg perceket Craiován, alapvetően remekül éreztük magunkat Vilniusban; éltettük Sanninót, utáltuk Sanninót, éltettük Pisontot, utáltuk Pisontot, volt pillanat, amikor karnyújtásnyira volt a dobogó, volt, hogy a kiesétől rettegtünk, közben pedig nyertünk egy Magyar kupát. Ja, és volt két hónap szünet a tavasz közepén, zártkapuk, korlátozott nézőszám, alattunk háromszor robbant le ugyanaz a kocsi, amivel pár év alatt kilométerben megkerültük együtt a Földet. Tartalmas év volt, na.

Még a Zete elleni meccs délelőttjén futottam össze Lacival a közeli közért előtt. Kérdezte: megyek? Elnyúzott arccal válaszoltam egy határozottnak hitt igent, mire elmosolyodott: akkor is megyek, ha nem akarok. Megfordultam, elindultam egy bevásárlókocsiért, talán két lépést tehettem meg – és felröhögtem. Kurvára igaza van, akkor is megyek.

Bármilyen is volt ez az év, történt, ami történt, egyetlen percét se adnám semmiért. Pár craiovait talán, de úgy általában egyet sem. Csak amíg ezt a mondatot lepötyögtem, addig tucatnyi emlék villant be, jó és kevésbé jó egyaránt, viszont ahhoz, hogy emlékként bevillanhasson, ahhoz ott kellett lenni, át kellett élni.

Valamelyik évben számolgattam egy kicsit. Nemzetközi kupákkal, idegenbeli bajnokikkal és kupameccsekkel egy átlagos évben 80-100 órát simán ugyanazzal a pár emberrel összezárva töltök egy alig kétszer három méteres dobozba zárva, amit utastérnek hívunk, ha a személygépjárművek főelemeiről támad kedvünk beszélgetni. Vegyük hozzá az ott töltött időket, a meccseket, a benzinkutakat, simán elpattan egy, de inkább két hét, ami lassan indokolttá teszi a család fogalmának újragondolását.


Utolsó hazai meccs.

Minden évben van valami elmúláshoz hasonlító jellege, pedig semmi extra nem történik, ugyanúgy csak egy meccs, mint a Fradi, vagy a Paks, netán a kupadöntő. Az egyetlen különbség, hogy jóval többet kell várni a következőre, mint úgy általában. Aztán mégis.

Például egy csomó arcot nem látunk hetekig, hónapokig, hiszen a haver, barát, cimbora, stb., skálán a hozzájuk kötődő viszonyunk teljesen normális, azonban időben és térben igen korlátos, hiszen a meccsek idejére és környékére korlátozódik. És mint számoltuk az imént, az se kevés per idény. A köztes időben vagyunk civilek. (Ahhhh, inkább magánembert mondok, nehogy belémálljon egy idetévedt házmester-lélek.)


Bp. Honvéd – Kaposvár @ Hungária, 19:00 (Talán még nyitva lesz utána a Netovább. Megkoccintjuk. Előtte biztos.)

címlapkép: találóan egy mozgólépcső. fotó: lisa runnels/Pixabay

“Mindig magasabbra, és nem csak azért mert van honnan, hanem, mert az kell legyen a normális” bejegyzéshez 256 hozzászólás

 1. Le vagyok maradva? Változtak a szabályok? Hátulról, kézzel fellökni az ellenfelet szabályos? Rendszeresen nem fújják le. László Dávid sárgát kapott, miután a 16-oson belül hátulról fellökték. Nem is reklamált… ???

  1. Trezi arra jó volt, hogy bebizonyítsa, hogy László, Cipf felejtős. Egyedül Szenderi az aki az ifisták közül bevált. Kukoc belőtte búcsú gólját! :) :) :)

 2. Ez a Kukker totál vaddisznó ! :D A helyzetet viszont Cipf harcolta ki. Drukkoltam rúgja be, láttam bosszantja, h. nem jött össze neki…
  Gazdag Dani Óriási !!!
  Zárjuk le ezt az idényt, nagyon keser-édes volt. Az utolsó meccs úgysem lesz tiszta szerintem. Ne legyen igazam.

 3. Nagy szerencsével győztünk a tök utolsó ellen.
  Erre a csapatra-játékra jövőben lehet építkezni…
  Most komolyan?

 4. Ritkán szólalok meg itt, 99%-ban csendben szurkolok a csapatnak. De most már tényleg nem értek itt sokakat. Ha gyenge a játék, és nincs eredmény, az nem jó. Ha pofás a mutatvány de nem kapunk érte pontot, az sem. Ha jól nézünk ki, és néha még eredményesek is vagyunk, az sem oké, mert ugye akkor hullámzó a mutató. Ha nem vagyunk a legjobbak, de nyerünk, és rugunk négyet, akkor is lefő a kávé mindenkinek….
  Most tényleg. Mi kellene ahhoz itt néhányaknak (sokaknak), hogy ne csak a langymeleg okádmányra hajazó lesajnálás szivárogjon belőlük folyton?
  Én sem örülök, ha kikapunk. Annak sem, ha nem az igazi a zsuga. De tényleg nem látják néhányan, hogy a Kupagyőzelem (!!!!!!) után a bajnokiknak nem volt tétje számunkra? Nem örülök ennek én sem, de tök világos, hogy Trezi szépen okosan nézegeti azóta, hogy kivel lehet számolni a továbbiakban is. Nem mellesleg ma is játszott Szendrei, Irimiás, Czipf, László (plusz Hidi, Gazdag, Nagy Geri). Több mint fél csapatra való KISPESTI arc!!! A tiszteletbeliekről (Kambi, Iván) nem is beszélve.

  A másik. Sokan pár hete már elkezdték, hogy Lanza helyett Ugrai kell ide. Hosszútávon. Remélem most már azért kezdik látni ők is, hogy mire is lehet tőle számítani. Nem szimpi neki Lanza, van egy kis feszkó, megrázza magát, bemutatja nyilatkozatokban is, hogy milyen atom jó, normális arc ő, a digó kiesik a pixisből, Ugrai nyeregben érzi magát, ééééés…..dobpergés….tádá!!!! Megkaptuk az igazi Ugrait. Egy önző, nemtörődöm zsugabubus, akinek alig alig akad épkézláb megoldása, de gyilkos szemmel néz mindenkire, aki nem a külsőjére, hanem a belsőjére passzolja a lasztit. Értéktelen, használhatatlan, romboló. Mondom ezt úgy, hogy szerintem technikai tudás, képesség alapján lehetne ő a magyar foci egyik legnagyobb alakja is. Csak kár, hogy a technika és a tehetség mögött nincs ember….
  Szidja aki csak akarja Lanzát. De ha bárki azt gondolja, hogy megéri nem marasztalni az olaszt Ugrai miatt… az nem okos.

  1. Ez a Kispest. Sokunk életének részévé vált. Szerintem elfogadhatatlan, hogy megnyerjük a kupát és utána kényelmesen hátradőlve élvezzük a középszerűséget nem törekedve a minél jobb eredményre a bajnokságban. A Klub tradíciója miatt sem elfogadható. Finoman szólva tiszteletlenség a nagy elődökkel szemben is mint pld. Tichy, Nagy Gy. Ruzsinszki, Tussinger, Bicskei, Vági, Kotász,Katona, Pusztai, Komora, Kozma, Sipos, Lukács, Dudás, Szurgent, Nógrádi, Kocsis L. Tóth K. Andrusch, majd Détáriék (Pisont, Bodonyi, Gregor)stb. akiket volt szerencsém látni játszani!

   Ez nem egy plastic (műanyag) Klub mint a Mezőkövesd, a Kisvárda, vagy a felcsúti tolvaj fc stb….
   Itt nem elfogadható a a középszerűség!

   Amit Lantafame-val kapcsolatban írtál azzal egyet értek, meg kell tartani Ugraival együtt és jól seggbe rúgni mindkettőt ha nem képesek együttműködni…

   1. kedves András!
    Lanzafame már soha nem fog Kispesten játszani. Összepakolt és 1 héttel ezelőtt elment a klubtól. Csak a nagy imádatához annyit, hogy pl: Ugrait felpofozta…amiért büntetést kapott és erre fogta és összepakolt, majd az lett kommunikálva, hogy sérült…többet – mert van még pár érdekes dolog – nem szeretnék írni itt Lanzáról. Ami nagy gáz, hogy viselkedésével, tettével nagyon nehéz helyzetbe hozta a klubbot anyagilag, mert kötelezően kell fizetni a kölcsönvétele utána a Fradinak.Szóval kifizetjük, de a jövőben nem játszik nálunk! Fradinál meg jót röhögnek rajtunk.
    Ahelyett, hogy ebből a pénzből erősítenénk a csapatot. Na ehhez mit szólsz?

    1. Ha ezek a hírek igazak, még gyönyörűbb az amúgy is érthetetlen tegnapi Dávideee Lánzáfámeeee kórus….
     Semmi éneklést nem érdemelt volna ez a zsoldos a visszatérése óta, csak ha letölti az ígért 3 évet. De úgy fest, nagy meglepetésre, megint közbejött valami… ez a faszi minden, csak nem példakép.

     1. Miután Fradiba igazolt, nem érdemel semmit, én miután visszajött is zsoldosként tekintettem rá, mert ez egy színtiszta üzlet volt neki is és nekünk is. Nem értem miért kell énekelgetni még mindig a nevét..Vicc az egész

    2. Hümm. Erre nem is gondoltam, de jó megoldás lehet a helyzetre. Annak a Lanzának, akit mi megismertünk, szüksége van arra, hogy egyedüli király legyen a csapatában. Ezért nem lenne neki megoldás, ha visszamenne az olasz B, C ligába, mert ott se kapná meg ezt, ráadásul a pénze is kevesebb lenne. Viszont ha az említett keleti irányba megy, akkor megkaphatja a koronát is, meg a pénzt is. Persze szakmailag ez már lejtő, de minden más szempontból mindenki jól járna.
     A jobb megoldás persze az lenne, ha belátná, hogy változnia kell, és ez sikerülne is (ez szerintem kőkemény meló, valszeg szakember támogatásával), és maradna még pár évig nálunk, hogy betartsa a szavát, és innen vonuljon vissza. De erre minimális esélyt látok.
     Az első megoldással viszont kikerülhetne minden fél ebből a csapda helyzetből. Tetszik. Már csak találni kellene egy arab csapatot neki.

    3. Nem szeretem Lanzafamét, de jól tette hogy felpofozta Ugrait, kicsit sokat képzel magáról, és bomlasztó figura. Remélem kapunk pénzt Lanzáért és mindenki jól jár, Ugrait kellene még eladni, ha lehet, és persze 6-7 minőségi játékost igazolni.

    4. Ezt úgy írod, mint aki belelát a klub mindennapjaiba, amivel alapvetően nincs is gond, ha így van, ám akik nem látunk bele, nem tudjuk eldönteni, melyik “bennfentes” mondja a tutit, mert itt az utóbbi 2-3 évben voltak, akik azt állították, h ők belelátnak a klub és az öltöző mindennapjaiba, miközben sokszor homlok egyenest mást állítottak, és ezen össze is vesztek nem egyszer itt a kommentszekcióban is.
     És ezt nem ellened vagy András védelmében írom, ne értsd félre kérlek.

     1. Sztefo értem amit írsz, csak most az a baj, hogy amit írtam és ami még van mögöttes dolog azok valós tények. Hidd el nem mellényzsebből és zuhany híradóból van/vannak a Lanzával kapcsolatos információim. Nem bizonygatni akarom az igazam, dezinformálni a blogot olvasókat, de ha majd arról értesülsz, hogy Lanza távozik és mondjuk keletre (katar, duba) megy, akkor beszélgessünk újra, akár az új Bozsikban egy sör mellet. Hidd el nekem is az lenne a legjobb, ha Lanza maradna és megrázná magát újra és a következő évben egy jó szezonnal búcsúzna, de nem így van és a viselkedésével nagyon nehéz helyzetbe hozott minket.

      1. ebben az esetben mi is a penzünknel maradunk, szoval, akar tamogatom is. bar szerintem a pakliban az is benne van, hogy Pisont helyett jön valaki mas, es persze nala, majd mindenki uj lappal indul. szoval rengeteg megoldast eltudok kepzelni. fantaziam hatartalan :D

       1. Laszka legyen igazad, hogy az új edző és új lapok. De továbbra is tartom azon véleményem, hogy Lanzát már nem látjuk Honvéd mezben többet. Ha nem így lesz, itt kérek elnézést tőletek!

     2. Lanza levette az instáról, hogy a mi játékosunk, kikövette a klubot..

      1. Ez ok, de Szabolcs40 nem külső szemnek is látható dologról ír, hanem pofozkodásról, Dubaiba/Katarba szerződésről stb, ami belső infonak tűnik.

     3. Pontosan, +1, lájk, felfelé tartott hüvelykujj emodzsi, meg minden.
      Ha valamivel tele van a tököm, azok a nagyokos mindentudók, akik sejtetve, vagy tényként közölve állítottak marhaságokat.
      (Szabolcs40, nem neked… ezt majd akkor vedd magadra, ha kiderül, hogy valamelyik előbb említett kategóriába beletartozol. Csak a tisztánlátás végett.)

    5. Eddig hatbaveresröl volt szo, most mar felpofozta? jövöheten mar eltörte a bordait? lehet, hogy igaz nem tudom. De azt eddig is tudtuk, hogy egy hisztis primadonna, de nem ezert szerettük. Ha meg igaz amit mondasz, akkor a klub erdeke, hogy megoldja ezt a problemat. Parbeszedre van szükseg ahol mindenki jol jar.

     1. Ugrai azota, hogy kinyiltak a kocsmak, meg a kisebb szorakozohelyek, azota latvanyos formahanyatlasa van…..persze nem akarok direkt parhuzamot vonni, de nagyon erdekes

    6. Ha ez igaz, akkor csak annyit üzenek az olasznak, hogy
     Vaffanculo puttana mamma…

  2. A Lanza-Ugrai témához: az utolsó 4-5 meccsén (de lehet hogy még több is) Lanzafame rettentő sz@rul játszott. Luxus azért a pályán tartani egy totálisan becsődölt sztárt mert a múltban ezt vagy azt tette. Ilyenkor jogos a jegelés. Találjon magára, kapja össze magát és visszakerülhet a csapatba. De addig cserepad! Szerintem nincs olyan Honvéd szurkoló, aki el akarna zavarna egy jó, csapatjátékos Lanzafame-t. Nem is arról szóltak itt a kommentek, hogy bárki Ugrait az olasszal egy lapon említette volna. De az tagadhatalan tény, hogy az utóbbi meccseken Ugrai volt a csapat hasznára, ő lőtte a gólokat, és adta a gólpasszokat. Azért ezt ne hagyjuk már figyelmen kívül. Mindig az játsszon, aki olyan formában van, hogy hasznára van a csapatnak. Nem feledte el senki Lanza érdemeit, de amit most művel, azt rombolásnak hívják. Főleg ha igaz az, amit Szabolcs40 írt. Ez esetben dicstelen véget ér az olasz és ne csodálkozzon, ha lesznek olyan drukkerek, akik rossz szájízzel emlékeznek majd rá. Sajnos elcseszte, már sokadszor. ha igazak a hírek. Ő megy, de a Honvéd marad. És marad a szurkoló is! Ezért a szurkoló nem tehet mást, mint bízik és szorít Ugrainak, mert jelenleg NINCS MÁS.

   1. hasonlóan látom! csak más irányból, rövidebben reagáltam a fentiekre.
    szükségünk lenne mind2 játékosra…jó formában, tiszta fejjel!

  3. Az első blokkal egyetértek.
   “Sokan pár hete már elkezdték, hogy Lanza helyett Ugrai kell ide. Hosszútávon”
   De ilyet szerintem nem nem tudsz idézni senkitől.
   Azért mert az olasznak elszállt az agya és bunkó volt a játékostársával és arcoskodott Pisonttal, ez csak őt minősíti.
   Ugrai ettől nem lesz jobb sem rosszabb, mindenkit a saját produkció + viselkedés minősít.
   Az csak 1 szerencsés helyzet volt, hogy Ugrai hozott pár meccset, amikor a digó xarban hagyta a csapatot…

  4. Jogos, amit írsz.
   Ne csodálkozz amúgy, a kispesti szurkolók egy része ilyen volt mindig, és ilydn is marad. Ettől is speciális ez a szurkolósereg! 😁 A bajnoki évünkben itt is, de még a lelátón is sokan szidták Rossit még az ősz folyamán, egyesek az azonnali elküldését követelték, nekem pl egy fazon személyesen mondta a Bozsikban, h Rossi egy kókler, nem edző, Csábi Jocó sokkal felkészültebb nála… 😁😂

   Nekem az sokkal jobban fáj, h a face csoportokban és itt is egyesek, akik Sanninoért odavoltak, egyfolytában ekézik Pisontot, a klublegendánkat.

 5. Az év legfontosabb meccse jön szombaton…. El kell ütni hányingeréket a bronztól.

 6. Nem volt ez rossz Cipftől szerintem, adott két gólpasszt, csak az elsőnél nem adták meg a gólt. Látszik, ha játszana sokat, bele tudna jönni.
  Lászlónak még erősödnie kell, de ő nagyon fiatal, 18 éves lett még csak áprilisban.

  1. Nem, de ma legalább látszott rajta az akarat! Kis lépések, csak folytassa

 7. Nagyon drukkoltam Cipfnek, hogy lője be a végén, ha már a szabályos gólpasszát elvették. Dominik, ha esetleg olvasod a blogot (remélem, nem), akkor: erősödj, küzdj, tudod, munka, munka, munka, és rendben lesz.

 8. Eppelnek most kéne belátnia, hogy eljött az idő a hazatérésre. Értelmes srác, nem tudom mit erölteti ezt a külföld témát. Be kell látni ennyi volt, nem egy sztárcsapat egyik sem ahol játszott. Ja, tudom! Anyagiak, lefogadom ezt gondolod. Hát nem hiszem.

 9. Már nagyfiú, beláthatná, hogy ami nem megy, azt nem kell eröltetni. A foci számára ilyen.
  Még Ajkára sem kellett.

 10. Szünetben két idősebb úr panaszkodott nekem, hogy ha nem lesz sok gól, visszaváltják a jegyet, hát végül meg lett az örömük. :)
  Hétvégén meg kell ütni az alcsútiakat, azt meg nagyon remélem, hogy a Kisvárda pottyan ki, bár sajnos ez a Diósgyőr totál befeczkósodott… Nekem a Loki hiányozna, de a paksi magyaros keretet is nagyra becsülöm, meg azt is, hogy hagyták dolgozni ezt az Osztermájer csávót. Ráadásul Szabó Jani a kedvenc nem kispesti játékosom, szerintem idén is baromi nagyot megy a csávó.

 11. Ritkán szólalok meg itt, 99%-ban csendben szurkolok a csapatnak. De most már tényleg nem értek itt sokakat. Ha gyenge a játék, és nincs eredmény, az nem jó. Ha pofás a mutatvány de nem kapunk érte pontot, az sem. Ha jól nézünk ki, és néha még eredményesek is vagyunk, az sem oké, mert ugye akkor hullámzó a mutató. Ha nem vagyunk a legjobbak, de nyerünk, és rugunk négyet, akkor is lefő a kávé mindenkinek….
  Most tényleg. Mi kellene ahhoz itt néhányaknak (sokaknak), hogy ne csak a langymeleg okádmányra hajazó lesajnálás szivárogjon belőlük folyton?
  Én sem örülök, ha kikapunk. Annak sem, ha nem az igazi a zsuga. De tényleg nem látják néhányan, hogy a Kupagyőzelem (!!!!!!) után a bajnokiknak nem volt tétje számunkra? Nem örülök ennek én sem, de tök világos, hogy Trezi szépen okosan nézegeti azóta, hogy kivel lehet számolni a továbbiakban is. Nem mellesleg ma is játszott Szendrei, Irimiás, Czipf, László (plusz Hidi, Gazdag, Nagy Geri). Több mint fél csapatra való KISPESTI arc!!! A tiszteletbeliekről (Kambi, Iván) nem is beszélve.

  A másik. Sokan pár hete már elkezdték, hogy Lanza helyett Ugrai kell ide. Hosszútávon. Remélem most már azért kezdik látni ők is, hogy mire is lehet tőle számítani. Nem szimpi neki Lanza, van egy kis feszkó, megrázza magát, bemutatja nyilatkozatokban is, hogy milyen atom jó, normális arc ő, a digó kiesik a pixisből, Ugrai nyeregben érzi magát, ééééés…..dobpergés….tádá!!!! Megkaptuk az igazi Ugrait. Egy önző, nemtörődöm zsugabubus, akinek alig alig akad épkézláb megoldása, de gyilkos szemmel néz mindenkire, aki nem a külsőjére, hanem a belsőjére passzolja a lasztit. Értéktelen, használhatatlan, romboló. Mondom ezt úgy, hogy szerintem technikai tudás, képesség alapján lehetne ő a magyar foci egyik legnagyobb alakja is. Csak kár, hogy a technika és a tehetség mögött nincs ember….
  Szidja aki csak akarja Lanzát. De ha bárki azt gondolja, hogy megéri nem marasztalni az olaszt Ugrai miatt… az nem okos.

  1. Jogos, amit írsz.
   Ne csodálkozz amúgy, a kispesti szurkolók egy része ilyen volt mindig, és ilydn is marad. Ettől is speciális ez a szurkolósereg! 😁 A bajnoki évünkben itt is, de még a lelátón is sokan szidták Rossit még az ősz folyamán, egyesek az azonnali elküldését követelték, nekem pl egy fazon személyesen mondta a Bozsikban, h Rossi egy kókler, nem edző, Csábi Jocó sokkal felkészültebb nála… 😁😂

   Nekem az sokkal jobban fáj, h a face csoportokban és itt is egyesek, akik Sanninoért odavoltak, egyfolytában ekézik Pisontot, a klublegendánkat.

  2. Ez a Kispest. Sokunk életének részévé vált. Szerintem elfogadhatatlan, hogy megnyerjük a kupát és utána kényelmesen hátradőlve élvezzük a középszerűséget nem törekedve a minél jobb eredményre a bajnokságban. A Klub tradíciója miatt sem elfogadható. Finoman szólva tiszteletlenség a nagy elődökkel szemben is mint pld. Tichy, Nagy Gy. Ruzsinszki, Tussinger, Bicskei, Vági, Kotász,Katona, Pusztai, Komora, Kozma, Sipos, Lukács, Dudás, Szurgent, Nógrádi, Kocsis L. Tóth K. Andrusch, majd Détáriék (Pisont, Bodonyi, Gregor)stb. akiket volt szerencsém látni játszani!

   Ez nem egy plastic (műanyag) Klub mint a Mezőkövesd, a Kisvárda, vagy a felcsúti tolvaj fc stb….
   Itt nem elfogadható a a középszerűség!

   Amit Lantafame-val kapcsolatban írtál azzal egyet értek, meg kell tartani Ugraival együtt és jól seggbe rúgni mindkettőt ha nem képesek együttműködni…

   1. kedves András!
    Lanzafame már soha nem fog Kispesten játszani. Összepakolt és 1 héttel ezelőtt elment a klubtól. Csak a nagy imádatához annyit, hogy pl: Ugrait felpofozta…amiért büntetést kapott és erre fogta és összepakolt, majd az lett kommunikálva, hogy sérült…többet – mert van még pár érdekes dolog – nem szeretnék írni itt Lanzáról. Ami nagy gáz, hogy viselkedésével, tettével nagyon nehéz helyzetbe hozta a klubbot anyagilag, mert kötelezően kell fizetni a kölcsönvétele utána a Fradinak.Szóval kifizetjük, de a jövőben nem játszik nálunk! Fradinál meg jót röhögnek rajtunk.
    Ahelyett, hogy ebből a pénzből erősítenénk a csapatot. Na ehhez mit szólsz?

    1. Ezt úgy írod, mint aki belelát a klub mindennapjaiba, amivel alapvetően nincs is gond, ha így van, ám akik nem látunk bele, nem tudjuk eldönteni, melyik “bennfentes” mondja a tutit, mert itt az utóbbi 2-3 évben voltak, akik azt állították, h ők belelátnak a klub és az öltöző mindennapjaiba, miközben sokszor homlok egyenest mást állítottak, és ezen össze is vesztek nem egyszer itt a kommentszekcióban is.
     És ezt nem ellened vagy András védelmében írom, ne értsd félre kérlek.

     1. Lanza levette az instáról, hogy a mi játékosunk, kikövette a klubot..

      1. Ez ok, de Szabolcs40 nem külső szemnek is látható dologról ír, hanem pofozkodásról, Dubaiba/Katarba szerződésről stb, ami belső infonak tűnik.

     2. Pontosan, +1, lájk, felfelé tartott hüvelykujj emodzsi, meg minden.
      Ha valamivel tele van a tököm, azok a nagyokos mindentudók, akik sejtetve, vagy tényként közölve állítottak marhaságokat.
      (Szabolcs40, nem neked… ezt majd akkor vedd magadra, ha kiderül, hogy valamelyik előbb említett kategóriába beletartozol. Csak a tisztánlátás végett.)

     3. Sztefo értem amit írsz, csak most az a baj, hogy amit írtam és ami még van mögöttes dolog azok valós tények. Hidd el nem mellényzsebből és zuhany híradóból van/vannak a Lanzával kapcsolatos információim. Nem bizonygatni akarom az igazam, dezinformálni a blogot olvasókat, de ha majd arról értesülsz, hogy Lanza távozik és mondjuk keletre (katar, duba) megy, akkor beszélgessünk újra, akár az új Bozsikban egy sör mellet. Hidd el nekem is az lenne a legjobb, ha Lanza maradna és megrázná magát újra és a következő évben egy jó szezonnal búcsúzna, de nem így van és a viselkedésével nagyon nehéz helyzetbe hozott minket.

      1. ebben az esetben mi is a penzünknel maradunk, szoval, akar tamogatom is. bar szerintem a pakliban az is benne van, hogy Pisont helyett jön valaki mas, es persze nala, majd mindenki uj lappal indul. szoval rengeteg megoldast eltudok kepzelni. fantaziam hatartalan :D

       1. Laszka legyen igazad, hogy az új edző és új lapok. De továbbra is tartom azon véleményem, hogy Lanzát már nem látjuk Honvéd mezben többet. Ha nem így lesz, itt kérek elnézést tőletek!

    2. Eddig hatbaveresröl volt szo, most mar felpofozta? jövöheten mar eltörte a bordait? lehet, hogy igaz nem tudom. De azt eddig is tudtuk, hogy egy hisztis primadonna, de nem ezert szerettük. Ha meg igaz amit mondasz, akkor a klub erdeke, hogy megoldja ezt a problemat. Parbeszedre van szükseg ahol mindenki jol jar.

     1. Ugrai azota, hogy kinyiltak a kocsmak, meg a kisebb szorakozohelyek, azota latvanyos formahanyatlasa van…..persze nem akarok direkt parhuzamot vonni, de nagyon erdekes

    3. Ha ez igaz, akkor csak annyit üzenek az olasznak, hogy
     Vaffanculo puttana mamma…

    4. Nem szeretem Lanzafamét, de jól tette hogy felpofozta Ugrait, kicsit sokat képzel magáról, és bomlasztó figura. Remélem kapunk pénzt Lanzáért és mindenki jól jár, Ugrait kellene még eladni, ha lehet, és persze 6-7 minőségi játékost igazolni.

    5. Hümm. Erre nem is gondoltam, de jó megoldás lehet a helyzetre. Annak a Lanzának, akit mi megismertünk, szüksége van arra, hogy egyedüli király legyen a csapatában. Ezért nem lenne neki megoldás, ha visszamenne az olasz B, C ligába, mert ott se kapná meg ezt, ráadásul a pénze is kevesebb lenne. Viszont ha az említett keleti irányba megy, akkor megkaphatja a koronát is, meg a pénzt is. Persze szakmailag ez már lejtő, de minden más szempontból mindenki jól járna.
     A jobb megoldás persze az lenne, ha belátná, hogy változnia kell, és ez sikerülne is (ez szerintem kőkemény meló, valszeg szakember támogatásával), és maradna még pár évig nálunk, hogy betartsa a szavát, és innen vonuljon vissza. De erre minimális esélyt látok.
     Az első megoldással viszont kikerülhetne minden fél ebből a csapda helyzetből. Tetszik. Már csak találni kellene egy arab csapatot neki.

    6. Ha ezek a hírek igazak, még gyönyörűbb az amúgy is érthetetlen tegnapi Dávideee Lánzáfámeeee kórus….
     Semmi éneklést nem érdemelt volna ez a zsoldos a visszatérése óta, csak ha letölti az ígért 3 évet. De úgy fest, nagy meglepetésre, megint közbejött valami… ez a faszi minden, csak nem példakép.

     1. Miután Fradiba igazolt, nem érdemel semmit, én miután visszajött is zsoldosként tekintettem rá, mert ez egy színtiszta üzlet volt neki is és nekünk is. Nem értem miért kell énekelgetni még mindig a nevét..Vicc az egész

  3. Az első blokkal egyetértek.
   “Sokan pár hete már elkezdték, hogy Lanza helyett Ugrai kell ide. Hosszútávon”
   De ilyet szerintem nem nem tudsz idézni senkitől.
   Azért mert az olasznak elszállt az agya és bunkó volt a játékostársával és arcoskodott Pisonttal, ez csak őt minősíti.
   Ugrai ettől nem lesz jobb sem rosszabb, mindenkit a saját produkció + viselkedés minősít.
   Az csak 1 szerencsés helyzet volt, hogy Ugrai hozott pár meccset, amikor a digó xarban hagyta a csapatot…

  4. A Lanza-Ugrai témához: az utolsó 4-5 meccsén (de lehet hogy még több is) Lanzafame rettentő sz@rul játszott. Luxus azért a pályán tartani egy totálisan becsődölt sztárt mert a múltban ezt vagy azt tette. Ilyenkor jogos a jegelés. Találjon magára, kapja össze magát és visszakerülhet a csapatba. De addig cserepad! Szerintem nincs olyan Honvéd szurkoló, aki el akarna zavarna egy jó, csapatjátékos Lanzafame-t. Nem is arról szóltak itt a kommentek, hogy bárki Ugrait az olasszal egy lapon említette volna. De az tagadhatalan tény, hogy az utóbbi meccseken Ugrai volt a csapat hasznára, ő lőtte a gólokat, és adta a gólpasszokat. Azért ezt ne hagyjuk már figyelmen kívül. Mindig az játsszon, aki olyan formában van, hogy hasznára van a csapatnak. Nem feledte el senki Lanza érdemeit, de amit most művel, azt rombolásnak hívják. Főleg ha igaz az, amit Szabolcs40 írt. Ez esetben dicstelen véget ér az olasz és ne csodálkozzon, ha lesznek olyan drukkerek, akik rossz szájízzel emlékeznek majd rá. Sajnos elcseszte, már sokadszor. ha igazak a hírek. Ő megy, de a Honvéd marad. És marad a szurkoló is! Ezért a szurkoló nem tehet mást, mint bízik és szorít Ugrainak, mert jelenleg NINCS MÁS.

   1. hasonlóan látom! csak más irányból, rövidebben reagáltam a fentiekre.
    szükségünk lenne mind2 játékosra…jó formában, tiszta fejjel!

 12. Eldőlt, idén pontrekorddal esik ki valaki. Amióta bevezették a 12 csapatosrendszert, a legtöbb pontot szerző kieső az Mtk volt 37 ponttal 2017-ben, a bajnoki évünkben.

 13. Az Újpest már csak egy nagyon valószerűtlen forgatókönyvvel eshet ki, ha nyer a Várda és a Loki egy góllal, míg a lilák meg 4 góllal kapnak ki a Kaposvártól. A másik 3 csapat közül (Paks, Várda, Loki) bármelyik kieshet. Remélem, nem a Loki.
  Ahhoz meg, h mi az első hatban végezzünk, pontot kellene szerezni a vezérfaluban.

  1. Essen ki a Loki! Nekem azóta nem szimpik mióta, úgy maradtak benn az NB1-ben, hogy megvették a BKV indulási jogát. Illetve megvan az esélye, hogy megerősítik és akkor az nekünk nem jó:) Paks és a Kisvárda maradjon, mert így legalább lesz esélyünk harcolni a bentmaradásért. :) :)
   Ja és tuti, hogy nem szerzünk/szerezhetünk pontot csúton, mert győzniük kell az EL-ért. Mi meg sztem kapunk szponzort. Szar ezt kimondani, de ezt gondolom.

   1. Szerintem a szurkolói bázissal és tradícióval egyáltalán nem rendelkező csapatoknak (Várda,Kövesd,Paks,falu) semmi keresnivalójuk az nb1-ben! Tudható, miért vannak ott, és ez felháborító, ha azt nézzük, kik lehetnének helyettük: Hali, Vasas, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Békéscsaba.
    Az a magyar futball legnagyobb cikije lesz, ha egy 1800 fős falu képviseli majd hazánkat az EL-ben.
    Megkérem futballalmanachjainkat (alias bloggereink és egy-két kommentelő), h kaparják elő, ha valaha Európában hasonló megtörtént, mármint hogy egy sehol se jegyzett falu képvisel egy egész nemzetet az európai kupaporondon.

    1. Igazat adok abban, hogy a nagyobb tradícióval és szurkolói bázissal rendelkező és általad említett csapatoknak kellene az első vonalban lenni. Nem igazságos ez a rendszer, mert ha az lenne, akkor ezek a – felpumpál t- csapatok, ahogy itt feljebb is írtam, max NB2 vagy megyeiben (csút) nyomhatnák. Nekem hirtelen a Hoffenheim jut eszembe Németországból, ahol egy 3000 falunak van Bundesliga 1-es csapata és játszott talán európai kupában. Naa, őket is utálják az országukban.

   2. Ugyan miért ne szerezhetnénk pontot,pontokat Felcsúton? A Kövesd a Fradival játszik a Groupamában az utolsó fordulóban!
    Szerinted ott győzni fog???? Nem hiszem,hogy bennfentes vagy,inkább valami rosszindulatú trollnak nézlek,Kisvárda maradjon?
    Idén 3X kaptunk ki tőlük!!!!

    1. Kedves Péter! Visszautasítom, hogy én rosszindulató troll vagyok! Bírom, hogy itt arcatalanul minősítenek egyesek másokat! Nem írtam egy szóval sem, hogy bennfentes vagyok, viszont tény, hogy az információk a Lanza üggyel kapcsolatban megbízható, belső körökből van, ha hiszed, ha nem. Az, hogy nem gyerünk csúton azt 90%-ra merem mondani, mert ha csak visszagondolsz, amikor a markunkban volt, hogy egy győzelemmel kiejtsük őket, akkor sem sikerült és ki is kaptunk. de ugyanígy mi voltunk a mérleg nyelve a fradi ellen, bajnok lett ellenünk, zete bennmaradt ellenünk? Miért pont egy nemzetközi indulásról döntő meccsen verjük a csútot? De legyen igazad és érezzék át a fiúk, hogy ez valójában mit is jelent ez a meccs. Hidd el baromira örülni fogok ott a helyszínen, ha a meccs végén ünnepeljük a győzelmet. Kisvárda se maradjon, nem is kéne itt lennie, de én nekem valahogy a Loki kiesése tetszene.

   3. Lokira ráfér már egy kiesés. Paks szimpatikusabb csapat. Nekem a Várdával sincs bajom akár neeer akár nem neeer. Következő évben zúgjon ki a dévétékáá és viheti a mezőkövecsesdet is! Megtisztulást!

  2. Pedig de szép is lenne ha kiesnének a lilákok….;)
   A Plasztik FC (felcsúfi tolvajok) ellen csak a győzelem semmi más…
   Tudom csak álmodozom de milyen szép szezon záró lenne (ha hagynák….)

 14. Sziasztok!
  Ha valaki Pest és környékéről szeretne jönni szombaton Felcsútra szívesen elviszem ingyen bérmentve max 3 főig.
  e-mail:miripeti@freemail.hu

 15. Tuti valami faszmajom bírót kapunk megint, meg a Kaposvár -még utoljára- felszívja magát… :( Nem vagyok optimista, de nagyon bízom benne, hogy nem lesz igazam.

  1. Dehogynem. Még jó hogy rámszóltak többen is, szinte ahogy kiment a poszt. Én simán nyolc órát számoltam magamban :)

 16. Tudtátok, hogy ma van Szent Iván napja? És ha minden jól megy, el is jön közénk 200. alkalommal Kispest mezben. ;)

 17. 19.00: Bp. Honvéd–Kaposvári Rákóczi (Tv: Duna World) Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Antal Péter -??

   1. a “nagy számok” törvénye, vagy vmi más miatt előbb utóbb csak kifogunk 1 normális bírót. :)

 18. Ma azért (is) megyek ki, hogy felköszönthessem Lovrix Istent. Iiiiiván Lovrics!

  Amúgy olyan hülyeségen gondolkodtam, hogy talán azért (is) buktuk a zetét, mert Ivánt mindenképpen otthon akartuk felköszönteni? :) Persze ezt annyira nem hiszem, ráadásul nem biztos, hogy vele nem buktunk volna. Bár a mostani formája alapján egyértelműen gyengébb nélküle a csapat és ha véletlenül ő van ott Batik helyén…

 19. Iván most már végképp rátetováltathatja az ujjperceire, hogy KILL. Kispesten Ivan Lovrics Legenda.

 20. @Hanta: Érdekes, én elég sok mindenért odaadnám ezt az évet, a legrosszabb Honvéd-idényeim egyike hangulatra, persze ez nagyon-nagyon sokösszetevős, mielőtt bárki rám förmed, hogy ne ajvékoljak.
  Ezzel együtt sajnos igaz.
  Kíváncsi is vagyok, visszajön- e még a régi láng, vagy lemorzsolódok, mint sokan a Millenium idején.
  Mondjuk ha eddig 31 évet lehúztam a csapat mellett, elhagyni se lenne könnyű, úgyhogy nem hiszem… de valami pozitívum kell, hogy jöjjön, mert jó lenne azt érezni megint, hogy ez az én csapatom.

  1. Azért nem féltelek, nyugi. A csapat oké, a klub is oké, ha valamelyikbe vetett bizalmad kicsit megnő, akkor ugyanolyan hosszúak lesznek a hétköznapok, mint voltak éveken át. Tényleg nyugodt vagyok. Nagyon nehéz ezt innen már elengedni.

   1. A legnagyobb baj az, hogy magával a futballal is gond van.

    Elveszett belőle az a báj, ami csúcsra járatódott – legalábbis Európában – a 90-es években. Elkezdett Amerikanizálódni, megjelentek a menedzser-emberek, az öltönyös szarháziak, Kuuselák és Komorák helyett immár számítógépes analizálással irányítják a játékosokat és ez a tendencia egyre erősebb lesz.

  2. Akkor segítek, ez a te csapatod! :)
   Nyugi szerintem mindenkinek vannak ilyen időszakai. Nekem kétszer is volt az utóbbi 38 évben. Egyszer 3 évre “vesztettem el” kissé a csapatot, ennek lassan 20 éve, másodszor meg miután a fiam megszületett 2014-ben, kb másfél-2 évig tartott a csapat “mellőzése”, mert akkor már meló és 4 gyerek mellett sokszor nulla alvással semmi időm/energiám nem volt még a futballal, azon belül a klubbal foglalkozni.
   Amúgy főleg emiatt hagytam fel akkoriban végleg a futballozással is, több mint 3 évvel ezelőtt, már kispályára se járok el azóta, nincs időm.

   1. Sztefo! Nem tudom, mit dolgozol, de hadd adjak egy tanácsot, a vénségemre fogható bölcseletemmel: ÉLNI is kell, Barátom, mert marha kevés időt kaptunk rá!! ;)

    1. Hát amíg négy gyerek van itthon, addig sok időm/munkám megy arra, hogy eltartsam őket. A jó hír, h a nagyobbak lassan kirepülnek. :D

 21. Lehet volt már, de én csak most láttam.

  “”Az nagyon jó, hogy családdal, barátokkal tudok lenni, a foci viszont hiányzik nagyon” – fogalmazott Eppel, aki konditermi edzésekkel és futással tartja karban magát. Elmondta: a Honvéddal nem tudott edzeni, más magyar csapattal pedig nem is akart.”

 22. Hát ez a szezon tényleg eléggé szar volt a kupagyőzelemmel együtt!
  Jó lenne az utolsó két meccs győzelmével elfeledtetni.
  Először Kaposvárt lerombolni…😉 Majd a felcsúti tolvajokat oktatni.
  Így a következő szezonra is optimistábban készülnénk mindannyian!

  1. Akkor lennék maximálisan elégedett ha a hátralévő két meccset kapott gól nélkül és 9 rúgottal hoznánk le!!
   Akkor lehet még bérletet is vennék..

 23. Még a végén bent marad a Loki, sokkal inkább ők maradjanak az nb1-ben, mint a Várda vagy Paks, ám sajnos érik a névtolvajok bronzérme. ☹

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.