Mastodon

Olvasói igényfelmérés a 2014/15-ös szezonra

Az van srácok, lányok, hogy hamarosan kezdődik a következő szezon, mi pedig még csak nem is gondolkodtunk azon, hogy mi legyen az eddig bevált rituálék mellett.

Mármint nyilván lesznek posztok, amik a fő produktummal, a meccsekkel foglalkoznak, meg írunk majd továbbra is olyat, amiben a véleményünk van, netán reagálunk hírekre, de ez a dolog mókuskerék része. Azonban mondjuk azt, hogy legyen egy ilyen igényfelmérés, hogy ti mit szeretnétek, és akkor meglátjuk, mi hozható abból össze.

Amink van:

  • a taccs.hu mögött álló modern technikai háttér
  • valamilyen szintű jártasság a netes technológiákban, tehát egy-egy újabb dolog beüzemelése alapvetően megoldható
  • előre nem kalkulálható szabadidő

Ami lehetne, vagy már van:

  • olvasói osztályozás a játékosokról meccsek után. Ehhez például feldobhatjuk a limesurvey kérdőívrendszert, ami remekül skálázható, és a világ minden emberének lekérdezésén túl arra is alkalmas, hogy egytől valameddig elmondhassátok, Kemenes Szabi mennyire volt Szabi, és mennyire ajjaj. Aztán mondjuk a meccsek után két nappal eláruljuk az átlagot.
  • aztán lett olyan, hogy a Google naptárjával kompatibilis verzióban feltoljuk az oldalsávba a következő meccseket. Nektek csak annyi a dolgotok – ha használjátok a naptárszolgáltatást -, hogy ráböktök arra, amelyikre mennétek, ott bejelölitek magatokat mint igen (Google+ felület, ne lepődjetek meg), és onnantól az ott figyel majd a naptáratokban, és jelez az előre beállított időpontba, hogy tessék indulni, különben lekésed az első perces Gyula-szólót. Ennyike.
  • elméletileg a korábbi évekhez hasonlóan idén is rögzíteni fogjuk az InStat remek statisztikáit egy dedikált táblázatba, amit majd valahogy jól elhelyezünk az oldalon, hogy naprakész lehessen bárki a játékosok objektív teljesítménymutatóival kapcsolatban.
  • az MLSZ Fantasy ligájában természetesen idén is lesz Csakblog-liga, de arra nem teszek ígéretet, hogy folyamatosan közöljük majd az ottani állást, ami át is vezet egy komolyabb kérdéskörre:
  • jelenleg az van, hogy az adhoc-jelleggel kitett posztok alatt megy a napi beszélgetés, ami egyfelől jó, viszont egy idő után már csak mérsékelten kapcsolódik a beszélgetés fonala a poszt témájához. Tehát jó lenne kitalálni valamit, ami ezt a dolgot tisztességes mederbe tereli. Ez felőlem lehet akár egy (egy) fórummotor is, amit én ugyan nem igazán szeretek, de ha erre van fogadókészség, akkor megoldjuk, vagy lehet olyasmi is, hogy minden héten csinálunk egy (kettő) kibeszélő posztot, amit mondjuk mindig legfölül tartunk a főoldalon, és akkor alatta lehet, netán a (három) Google+-on is létre tudunk hozni (létre is hoztunk már) egy közösséget, ahol bárki nyithat témát, beszélgethet bárki témája alatt. Nos, mi legyen?

Szóval ilyesmik járnak az agyunkban, de szívesen fogadunk bármi ötletet, akár úgy is, hogy valaki esetleg átvállalja a kivitelezésének egy részét. Alapvetően sosem zárkóztunk el semmi jótól, ez legyen így a továbbiakban is, és (sőt!) ha lehet, még nyitottabbá szeretnénk válni, ami ugyebár együtt jár a mi időnk vállalhatóbb beosztásával is.

Jöjjenek az ötletek!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||