Mastodon

Darab + darab = minőség? /// jelenleg így áll a keretünk

aknakeresoNah. Néhányan már távoztak (hatan), nem kevés kölcsönadott játékosunk visszatért (nyolcan), szóval érdemes gyorsan egy kis számvetést csinálni a keret jelenlegi állásáról. (Ha az összes átigazolási hírre vagy kíváncsi, akkor ide kattints.)

Itt a teljes névsor, amit a bejelentések, valamint a klubhonlap játékoskeret c. oldala alapján állítottam össze:

  • Kapusok: Czuczi, Horváth András, Kemenes
  • Védők: Botka, Baráth, Bobál Dávid, Fejes, Ignjatovic, Ikenne-King, Kosnic, Kristi, Navarro, Vidovic
  • Középpályások: Csábi, Godoy, Gazdag, Hidi, Holender, Kapacina, Lőrinczy, Nagy Gergő, Vécsei
  • Csatárok: Daru, Daud, Bobál Gergely, Ihrig-Farkas, Keita, Koszta, Mensah, Prosser, Youla

Számoljunk. Összesen 31 játékos a következő bontásban: 18 saját nevelés, 2 magyar igazolás és 11 légiós, ha a szinte sosem játszó Keitát és a fél éve sérült Daudot is figyelembe vesszük.

Czár Ricsit nem említi a klubhonlap a keret tagjai között és a távozásáról sincs hír!

Érdekesség, hogy kapusunk csak magyar van, védőnk vegyesen saját nevelés és légiós, a középpályánk szinte teljesen saját nevelés, míg a csatársorba próbálunk minőségi játékosokat hozni Bobálék helyett (normál esetben itt a mellé szónak kéne szerepelnie, azonban nem véletlenül nem).

A visszatérők
név honnan mérk* gól
Bobál Dávid Sopron | NB II. 11 1
Botka Kecskemét | NB I. 15 1
Csábi Sopron | NB II. 8 0
Czuczi Békéscsaba | NB II. 1 0
Daru Siófok | NB II. 11 6
Lőrinczy Békéscsaba | NB II. 9 0
Mensah Moldava | szlovák II. 13 5

* csak bajnoki mérkőzések

Elsőre talán nem is tűnik rossznak a számok alapján a névsor, azonban ha kicsit bekukkantunk az adatok mögé, akkor azért jóval sivárabb a kép. Például Lőrinczy tök jó, hogy 9 meccset játszhatott az NB II. élmezőnyéhez tartozó Békéscsabában, az azonban már nem, hogy ez a 9 meccs mindössze alig 360 percet tartalmazott, vagyis átlagosan alig egy félidőcskét. (A most vissza nem hívott Pantovic Mezőkövesden 11 meccsen 350 percet kapott és egy gólt lőtt.)

Csábi Misuba tavasszal egy pillanat volt beleszeretni, ehhez képest meglepő, hogy Supka középcsapatos Sopronjában alig 8 meccs jutott neki. Az viszont biztató, hogy a kis/nagyBobál ugyanott 11 meccset kapott, különösen úgy, hogy közben Alcinak a seggére vertünk.

Daru a harmatos Siófokban lőtt hat gólt, az jó dolog, mert ha marad, társa itt sem feltétlen lesz. Mensah a szlovák kettőben sem gólkirály-jelölt, viszont legalább játszott.

Egyedül a Kecsón stabilan játszó Botkára merem azt mondani, hogy instant erősítés a visszatérők közül.

Ha viszont úgy nézzük, hogy kiket kell pótolni, akkor nem ennyire szörnyű a kép. Job helyett Pandúr Robi akár egy bólyának is kioszthatna mezt, ha pedig van két lába a bólyának, akkor máris jobb. Traore sem volt mai darab, és bár látszott rajta, hogy keni-vágja ezt a labdarúgás nevű dolgot, nem baj, ha egy-egy fiatalunk kap a helyén szerepet. Egy gól/egy gólpasszra talán közülük is jó lesz valaki. Portilla mindegy, ha Vécsei és Gazdag egészséges és van Godoy meg Nagy Geri, akkor a középpályánk nem feltétlen az NB I. legszarabbja. Sundas nem játszott, Mancini helyett meg majd osztogatunk Lúdas Matyikat, ha már mindenképp röhögni akarunk a stadionban.

Alcit azonban valahogy pótolni kell. Botkával a védelem darabra nem változik, azonban pozícióra igen. Endi szélsőhátvéd, Alci viszont bent is használható volt. Középre maradt Ignja és mellé a Kosnic, Kristi, Bobál Dávid hármasból valaki. Érdekes lesz. (Ja, és Navarro, aki még van, és ezen én mindig képes vagyok őszintén meglepődni.)

Január 7. van ma, és elnézve a névsort, nem merem azt állítani, hogy erősödtünk. Tudom, még csak az első totyogósat játssza a dj a játékoskeringőhöz, szóval még bármi lehet. Például tényleg jó lenne egy faszányos belső középpályás, aki képes előre is focizni, egy vérbeli befejezőcsatár, aki be is veri a helyzeteket, mert azok szoktak lenni, és bár a klubvezetés balhátvédben gondolkodik (én is érzem, hogy Vidónak OUT kéne legyen), azért nem lenne rossz, ha a most meglévő belsővédők bizonyítanák, elegek lesznek a tavaszi meneteléshez.

Valahogy így állunk. Van még két hónap a rajtig, és nagyjából néhány hét, hogy összeszedjük a keretet, aminek még lesz ideje valamennyit együtt is játszani addig.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||