Mastodon

Ez itt még mindig a csakblog és nem Farkasházy Tivadar, de akkor is: Nem értem!

A mai napon 21 éves csatár tehetségünk, Daru Bence, a Zalaegerszeg csapatához igazolt. Bence nagyon eredményes, fegyelmezett játékos, aki mindig az ék pozíciójában játszott. Gondolom, a Zalaegerszeg is ebben a pozícióban számít rá, hogy segítsen a csapatnak az NB I-be való feljutásban. Személy szerint örülök annak, hogy az NB I-es és NB II-es csapatok kezdik látni a potenciált a Magyar Futball Akadémián nevelkedő játékosokban. (…) Bence 6 évig nevelkedett a Magyar Futball Akadémián és a Budapest Honvédnál. Komoly tehetségnek ígérkezik. Nagyon remélem, hogy Zalaegerszegen is bebizonyítja a kiválasztása helyességét. — via GFH @ nb1.hu

Azt írja, örül, hogy az NB I-es és NB II-es csapatok potenciált látnak az MFA növendékeiben. Meg azt is írja, Daru komoly tehetségnek ígérkezik. És, hogy Egerszegen majd bizonyíthat. Csatárként.

Azon a poszton, ahova mi Konét és a Palaciost igazoltunk három éves szerződéssel, szinte pont olyan hosszú időre, mint amennyire Daru Zetébe szerződött. Mert nálunk a középcsatár kérdése ugyebár ősidők óta megoldatlan.

Mert mi nem látunk benne potenciált. Nálunk nem komoly tehetség.

Nem értem.

(Vagy az egész szimplán csak annyi, hogy nálunk ugyebár más a koncepció – Kone, Punosevac, Palacios, meg a többi azonnal bevethető légiós -, és mivel a ZTE úgysem tudná kicsengetni a nevelés költséget, marad a szerződésbontás?)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||