Mastodon

Meccsarc: a sok majdnem

Ennyi meccsarc volt most (1909foto.hu)
Ennyi meccsarc volt most (1909foto.hu)

Igazából konkrét meccsarcot most sem választok, de nem a Vasas elleni indok okán, amikor egységesen szürkült mindenki… Most is egységeset hozott ugyan, de ezúttal inkább kalapemelésre késztető teljesítményt, a csapat. No, azért nem minden tökély, ez a kalapemelés inkább amolyan tisztelgés a hozzáállásért, semmint az igazán klasszis produkciókért, mert abból most nem igazán jött egy sem, inkább sok majdnem-et láttunk, csak mindig hiányzott az e sok majdnem-et teljes egésszé tevő korona.

Azért  pár játékosról így is megemlékeznék, pont a majdnem-ek kapcsán.

Egész szépen levette Dagit Dávid (1909foto.hu)
Egész szépen levette Dagit Dávid (1909foto.hu)

Az első harminc percben azt hittem, idén harmadszor Bobál lesz lesz a meccsemberem. Iszonyat elszánt teljesítmény, jó érkezések-keresztezések, mindig odaért, ha kellett. Aztán jött a két gól, és bizony a védelem egyiknél sem állt a helyzet magaslatán, így sem ő, sem Ignja nem tartotta meg az esélyt a VIP-címre.

Ennek ellenére Dávidnak ezúton is kijár egy erős dicséret az idei őszért eddig, reméljük tartja a formát és se nem száll el fejben, se nem elégszik meg az eddigiekkel, mert utoljára ilyen stabil védőberobbanásunk Botitól volt. Ja, meg Enditől. Hm. Nem is állunk olyan rosszul…

A kedvenc kispesi "B" csatárom lenne egy ász mögött (1909foto.hu)
A kedvenc kispesti “B” csatárom lenne egy ász mögött (1909foto.hu)

Gyula úr beverte amit be kellett, és sajnos eltökölte, amit szintén be kellett volna a biztos győzelemért. Sokszor érzem azt, Gyula úr a klasszikus második számú csatár, aki egy évi 15-20 gólt vállaló ék mellett a maga 10-12 évi góljával az lehetne, mint Mancini volt Vialli mögött a Sampnál, mint Paunovics a Pantics mögött az Atletinél, mint Rebrov Sevcsenko árnyékában a Dinamo Kijevnél / ukrán válogatottnál. Mint Anderbügge Martin Max mögött a Schalkénál. A kurva jó kettes számú (félreértés ne essék: ugyanúgy kezdő!) csatár. Hát, valahogy így.

Dani szépen fejlődik, a hibák szép lassan elmaradnak majd. (1909foto.hu)
Dani szépen fejlődik, a hibák szép lassan elmaradnak majd. (1909foto.hu)

Gazdag Dani úgy kezdett, mint amilyen a Békéscsaba elleni egész meccse volt, harcosan, bátran, már-már a szükséges pluszokat hozva… Aztán az első gólnál sajnos nagy “érdemeket” szerzett, hogy rutintalanságát kihasználva a hazai szinten klasszis Lamah-t hagyta elmenni, a belga megette őt reggelire – most még. Jövőre ez már máshogy lesz.

De a mezőnymunka már most biztató, még inkább Dani bátorsága egyes szitukban, nincs ott a béklyó a lábain a félelemtől, és ez nagyon biztató a jövőre nézve.

Gyuri bán ma csak simán jó volt, ez pedig a Fradi ellen nem elég (1909foto.hu)
Gyuri bán ma csak simán jó volt, ez pedig a Fradi ellen nem elég (1909foto.hu)

Kamber Gyuri bácsi pedig hatalmasat zakatolt most is, kár, hogy az a plusz, az “X Factor”, ahogy a Maiden klasszikus 10. lemeze is taglalja, most hiányzott, így csak egy erős hatos lehet a jutalma, egy esetleges vendéggyőzelemhez kellett volna a 7-es is, az a bizonyos kamberi plusz. Ez most nem jött.

* * *

Ezért nincs most meccsarc, látjátok, de nem úgy, mint a Vasas ellen. Most inkább legyen meccsarc a csapat an blokk, meg a tábor. Ebben kiegyezhetünk.