Mastodon

Küldeném azoknak, akik nyitottak a furcsa építészeti megoldásokra

Kinéztem tegnap a fakó Pénzügyőr elleni meccsére Pasarétre, ahol volt olyan, hogy 4-2-4-ben támadtunk, és bár a vége mégis 0-1 lett, nem panaszkodhatunk, mert két egészen fantasztikus kapusteljesítményt láthattunk. Nálunk a majd csak decemberben 17 éves Vajda mutatott be két olyan reflexmozdulatot, ami egyszerűen nincs, a Fináncban pedig a legnagyobb Dalton-fivérnek beöltözött Hajdu Gergely.

dalton_fiverek
Állítom, ha nem Averell véd, hanem mondjuk Jack, akkor döntetlen, ha William, akkor nyerünk, és ha Joe, akkor kiütjük a Pénzügyőrt

De a lényeg, amit szóvá akartam tenni, az a Pénzügyőr stadionjának egy érdekes megoldása: a befalazott korlátszakaszok. Mutatom képpel:

DSC_0088
Így néz ki az alig használt lelátószakaszon egymás mellett az érdekes megoldás
DSC_0087
Itt pedig közelről látható az érdekes megoldás

Egyszerűen nem értem. Miért jó az, ha – valószínűleg – hatalmas költséggel körbebetonoznak egy darabka alsókorlátot? Sőt, maga az alsókorlát-szakasz mi a fenének létezik önnön fizikai valójában, ha úgyis befalazásra kerül? Itt biztosan nem Kőműves Kelemenné esete forog fenn, mert nehezen hiszem, hogy magától széthullana a lelátó, ha nem lenne megmerevítve nagyjából öt méterenként 20-30 centiméter korlátcsővel. El kell ismerni, valóban egy érdekes, és egyben egyedi megoldással állunk szemben.

A többi dologról címszavakban, mert a meccset és úgy általában az egészet megírta Rich.mond a válogatott blogra, így inkább onnan linkelem:

  • A helyi söntés legendás fasírozottja ezúttal nem volt/elfogyott mire odaértem.
  • A két, ölebet simogató, fancy ételhordóból fancy ebédet majszoló, elsőre fiatal futballistafeleségnek tűnő kishölgy az egyik legfurább, de valahol mégis normális jelenség volt, amit valaha budapesti alsóbb osztályban valaha láttam. (Fotó róluk Rich.mond posztjában.)
  • Ismét felmerült bennem a kérdés, hogy Délczeg minek van? Az utóbbi legalább két évben egyszerűen nem találja a helyét Kispesten.
  • Tömegközlekedve kurva messze van Kőbányáról Pasarét.

NB III-as barangolások – Vendégségben Fináncéknál

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||