Mastodon

Azt írja az MTI, hogy tavasszal bontják a Bozsikot!

Az anyag igazából az Újpest stadionjáról szól, hogy amíg a felújítják a klubházat, lelátót és az építése óta igazából soha és semmire nem használt Megyeri úti fejépületet (ez van a vendégszektor mellett, mindenki láthatta az üres üvegportálait az elmúlt években), addig albérletet kell keresniük. Számunkra a lényeget itt, egy elejtett mondatban találjuk.

A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Gyarmati Eszter ügyvezető elmondta: a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetőivel történt közelmúltbeli egyeztetésen kiderült, hogy a létesítmény részleges rekonstrukciója – a jelenlegi tervek szerint – december 1-jén kezdődik, és előreláthatólag 120 napig tart.
Amennyiben a klubnak nem sikerül elérnie, hogy a munkálatok ideje alatt is hazai pályán játszhassa mérkőzéseit a csapat, a februárra kisorsolt három bajnoki találkozót (a Videoton, az MTK és a Debrecen ellenit) “albérletben” kell megrendeznie. A sajtóeseményen elhangzott, hogy az Újpest közelében található létesítmények közül vélhetően a REAC, a BVSC és a Vác stadionját sem engedélyezné élvonalbeli meccsekre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A kispesti Bozsik Stadion bontása előreláthatóan a tavaszi szezon előtt kezdődik, míg a Vasas létesítményében, az Illovszky Stadionban játssza hazai meccseit az MTK is. Így marad a számukra legközelebbi megoldásként az NB II-es Dunaújváros otthona.
A két klub legendás rivalizálása miatt a Ferencváros stadionja nem került szóba lehetséges helyszínként.
Az ügyvezető úgy fogalmazott: a lelátók, a klubház és a Megyeri úti fejépület – 800 millió forintos – felújítása során látványos változások nem várhatók. Jelezte, a kéréseiket, javaslataikat megfogalmazták, de az NSK illetékesei ezeknek csak a 10 százalékát fogadták el.
Az Újpest FC a bajnoki rajt előtt megfogalmazott elvárásokhoz képest némileg gyengébben teljesített eddig, hiszen 14 forduló után mindössze a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában. Gyarmati Eszter úgy vélekedett: a nyáron igazolt játékosok közül többen még mindig nem illeszkedtek be tökéletesen a csapatba, mert tavasszal nem voltak edzésben, illetve játékban, éppen ezért a közös téli felkészüléstől komoly előrelépést várnak.
Az együttes összeállításáról ezúttal is elmondta, hogy az a vezetőedző feladata, és bár fontos a klub számára, hogy az MLSZ úgynevezett fiatal-szabályának, illetve légiós-szabályának betartása révén részesüljön a központi támogatásból, nem ez az elsődleges szempont.
Az újpestiek a mostani idényben eleinte komoly összegű büntetéseket kaptak az MLSZ-től a szurkolóik viselkedése miatt, de ezek a szankciók néhány hete megszűntek. “Nagy öröm, hogy nem kell büntetéseket fizetnünk, de még nagyobb, hogy sikeres az együttműködésünk a szurkolóinkkal” – mondta az ügyvezető. (via MTI)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||