Mastodon

Csak a szokásos: ismét egy fontos meccs a dobogóért

Bp. Honvéd – Újpest @ Bozsik, 17:00 tv: M4 Sport és m4sport.hu

Hét fordulóval a vége előtt kijelenteni lehet, felelőtlenség, de úgy néz ki, hogy négy csapat megy a még Európát érő harmadik helyért, illetve egy debreceni vagy újpesti kupagyőzelem és bronz esetén a negyedik helyért.

Ha lehet mondani, akkor kimondottan nehéz a sorsolásunk, mert ugye van még egy Fradi és egy Videoton, vagyis a maradék öt meccsben kell bíznunk, amiből hármat is a közvetlen vetélytársakkal játszunk.

1. kör 2. kör 3. kör pt
Debrecen 1-3, o 0-1, i o 0/6
Újpest 2-1, o 1-2, i o 3/6
Paks 2-2, i 1-0, o i 4/6

Hét pont eddig a tizennyolcból, nem sok, van hova javulni. Kétszer játszunk még itthon, és csak ahhoz a Pakshoz utazunk, ahol a döntetlenszag belengi az egész stadiont.

Nagyon nincs más lehetőségünk, mint az Újpestet verni, ha komolyan gondoljuk idény végén a nemzetközi kupát.

Fura, de pont emiatt félek is egy kicsit. Az egész bajnokság során, annak ellenére, hogy minden meccs külön-külön fontos, igazából egyszer kellett volna nagyon odatenni magunkat, Debrecenben, a kupavisszavágón, és pont ez volt az a pillanat, amikor a legnagyobbat betliztük. Egészen hihetetlen módon, a nyomasztó tét annyira nyugtatólag hatott ránk, hogy a szezon lötyögését sikerült bemutatnunk az első félidőben.

Egy minta nem minta, kell egy kontrollesemény, ami legyen mondjuk ma, az Újpest ellen.

Munkanap, öt óra, szeretjük a naptárra nagy ívben tojó labdarúgó szövetséget, és itt jönne a bla-bla, hogy újra kéne egy liga, ahol a proficsapatok tudják mi a jó nekik, azonban most elhagyom, mert már elégszer kihőbörögtem magam miatta, és szerintem lesz még rá alkalmam bőven. Ismerjük őket jól.

Szóval szombat, munkanap, öt óra, Újpest, hazai, ez van, ezt dobta a gép, ilyenkor kell nyerni. A hogyan ne tőlem kérdezzétek, arra Supi és Mark van kijelölve munkaszerződésileg, ám annyit azért hadd mondjak el, hogy

Supi szerintem remekül meccselt Felcsúton. Állítása szerint előre eltervezte a cseréket a szélekre, szétfutottuk az ellenfelet, ahogy kell, amikor meg nem, akkor sokat és hatékonyan passzoltunk, fáradjanak el még jobban labda nélkül.

Az Újpest azért valamivel nehezebb lesz. Eleve remek csatáraik vannak, így a három belsővédőnk folyamatosan nyomás alatt lesz, Novothny fejjel iszonyat veszélyes, és ahogy manapság védekezünk a rögzített helyzetek ellen, nem nevezhető alaptalannak a félelmem.

A középpályán korrekt labdaszerzőik vannak, Zsótért ismerjük (bár nem a tűéles meglátásai miatt szerettük), piszok gyors (ha középen kezd, lesz vele gondunk). Idén pár meccsüket láttam csak, és az tűnt fel, hogy a széleken, hosszú labdával indulva, versenyfutásban gyengébbek, valamint a második hullámban érkezők sokszor maradnak szabadon. Az MTK például így verte őket a kupában.

Mögéjük kerülni nem lesz egyszerű, de cserébe – ha nem is kínálják fel, mégis – talán lesz alkalmunk távolról lövöldözgetni, ami Nagy Gerinek és Gazdinak is elég jól megy. Vagy valami ilyesmi, de tényleg nem értek hozzá, csak az általam látottakat mondom.

És nagyjából ennyi.

Ja, amúgy ha belefér, meccs előtt és után pont Street Food fesztivál van a Templom téren, ahol kint lesz a Kanálgép is, és az Újpest elleni jeggyel kedvezményesen ehetsz náluk húsgolyót, sőt, ha nyerünk, akkor még kedvezményesebben. (Nem fizetett hirdetést olvashattatok, de ugye kispestiek, és mennyire menő lenne egy szurkolói Arany Oldalak.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||