Mastodon

Ma elindul a Paks elleni roncsderbi

Kupa, bajnoki, kupa.

Nevezhetjük akár halászlékörnek is, simán belefér Dunakömlöd, Paks és Szeged (hídnál) egy-egy halászcsárdája a következő egy hétbe, vagyis alkalmunk nyílik eldönteni, hogy a bajai vagy szegedi az egyetlen és igazi megoldás.

Ami viszont jobban mozgat minket, hogy milyen arcát mutatja a csapat akkor, ha egymás után többször is ugyanaz az ellenfél, vagyis ugyanaz az erősség áll velünk szemben. Pisonttal vagy Sanninóval, valószínűleg mindegy. (update: Pisonttal) Beárazás következik.

Nehéz elhinni, hogy még egyszer előálljon egy Diósgyőr, egy késbe egyszer illik beleszaladni. Ha másodszor, akkor az egyrészt mészárlás, másrészt valószínűleg teljesen felesleges, mert a halottat nem illik basztatni még jobb körökben sem. Értitek, Fülig Jimmy is milyen kedves volt, amikor visszament a kagylónyelű késéért.

Másodikra talán otthagyja, és lemond róla. Vannak illemszabályok.

Valami ilyesmit várok a következő napokban.

Álljon ott a szerencsétlen matróz, háttal előre, ahogy illik a hátba szúrt kést várni, és lássuk, mi történik. Ha olyan hülye, hogy újra bekapja, akkor meg is érdemli. Valahogy így:

– Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem…

– Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem.

– De én sietek, kérem! És mit tudja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza.

– Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szurkált uram, hát viselje a következményeket.

– Hohó! Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga hozzá, hogy megtartsa. Ez önbíráskodás! Hála Istennek, van még jog a világon.

István barátom egyrészt lelkész, másrészt professzor aki mindenféle egyháztörténettel, filozófiatörténettel és hasonlókkal foglalkozik, vagyis mindenféle nekem magas dologgal. Szóval, neki van egy olyan nem mondom, hogy mondása, hanem példabeszédtára, ami vagy a Bibliából, vagy Rejtő műveiből idéz, esetleg Star Wars, bár azt csak ritkán, mert amire az első kettőben nem talál megfelelő példázatot, az valószínűleg olyan történés, ami nem jöhet létre a teremtésben, illetve a valószínűségek széles skáláján.

Azt kell mondjam, olvasva a posztjait, igaza van. Rejtő tényleg majdnem mindenre válasz, vagy ha nem válasz, legalább vállalható analógia.

Tehát háttal előre, próbáljunk meg kifarolni a kocsmából úgy, hogy nem döfnek kést a hátunkba. Idegenben jó az iksz. Ha útközben sikerül kiosztanunk egy-két pofont, az sem baj, az idegenben lőtt még jobb.


? Paks – Bp. Honvéd (Magyar kupa) @ Paks, 18h
? stream: m4sport.hu
? vezeti: Iványi Zoltán


? A poszthoz itt lehet hozzászólni:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||