Mastodon

Bonyolódik a helyzet a fociban és a magyar kupában is

Bp. Honvéd – Paks @ Szeged, 18h

pre: koronavírusvészhelyzet

Kijött egy reggeli anyag az MTI-n, ami egyelőre a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltaná be. Az még ne tiszta, hogy ezt a kormány elfogadja-e, valamint, hogy a stadionok, amik ugye fedettek minek fognak minősülni. Ha beltérnek, akkor csak a Felcsút játszhat otthon a Kisvárdával, és kivételesen valós nézőszámot adnak meg hozzá.

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy zárják le a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnek, de rájuk automatikus karantén várna.

A miniszter közölte, az operatív törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni – tette hozzá.

Elmondta, a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az operatív törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól.

MTI

Ha jól értem, döntsenek bárhogy, a mai meccsünket még nem érintik, vagyis érdemes nekiindulni, mert kérdés, mikor láthatjuk legközelebb élőben a Kispestet.

Sannino és Recenti

Lütyő visszatért, és újra kézbe vette a csapat irányítását.

Közben Recenti, a pálya/másodedző családi okokra hivatkozva felbontotta a szerződését, és távozott a klubtól. Nagy kérdés, hogy ki lesz a pályaedzőnk, valamint ki fogja segíteni Lütyő munkáját? Ha Recenti is olyan volt, mint Rossinak Cosimo, akkor félő, az Agy távozott Kispestről.

Európa

Elnézve a tabellát, nagyon beszűkültek a lehetőségeik egy esetleges európai kupaszereplésre. (Feltéve, ha lesz európai kupaszereplés egyáltalán nézőkkel.)

  • kupát kell nyerni;
  • kupadöntőt kell játszani a Videotonnal (ZTE 0-2) vagy a Mezőkövesddel (Felcsút 1-0) és negyediknek lenni;
  • negyediknek lenni, és reménykedni egy Videoton-Mezőkövesd kupadöntőben, vagy hogy az egyik csapat megnyeri a kupát;

És ennyi.

MENTALITÁS

címlapkép: iqbal nuril anwar/Pixabay


? A poszthoz itt lehet hozzászólni:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||