Mastodon

NB I/26. fordulókibeszélő

  • Újpest – Kisvárda, szombat 14:45
  • MTK – ZTE, szombat 17:00
  • Diósgyőr – Honvéd, szombat 19:30
  • Mezőkövesd – Budafok, vasárnap 14:05 (tényleg 05, nehogy elrontsátok!)
  • FTC – Paks, vasárnap 17:00
  • Felcsút – Videoton, vasárnap 19:15
Kivételesen korábban kerül ki a

fordulókibeszélő, mert egyelőre csak akkreditációm van Diósgyőrbe, viszont (péntek, 20:00) se visszafuvarom, se szállásom. Előbbiben halványan reménykedem, azonban van rá sansz, hogy nem jön össze (bakker, tényleg koronavírus-helyzet van!), utóbbi miatt viszont szombat délelőtt kell komoly köröket futni, hogy valamit találjak. Cserébe gyakorlatilag nulla idő marad bármiféle posztra.

Legfeljebb lefelé menet, a vonaton, amit a remélt szálláson talán lesz időm kirakni, mert – bazz, mennyi felesleges magyarázkodás – a mobilszolgáltatóm, mindegy, így alakult, jelenleg nem szolgáltat az ország teljes területén, szóval menet közben kihívásokkal fog küzdeni a publikálás. Probléma egy szál se, a Fradi előtt egy termosztát wifijéről posztoltunk, vagyis mindenre lehet találni megoldást egy kis akarással. Előbb azonban a fuvarra vagy a szállásra kéne, hogy legalább a ráncaim egy kicsit kisimuljanak.

Hiába, ez van, ha az ember nem vezet személygépjárművet.

update // megoldva. ✅

Egyébként pedig

nagyon várom a meccset, és kicsit sajnálom, hogy Ádi barátom nem lesz ott, mert nyilván fontosabb dolga lett hirtelen, mintsem egymás mellett állva, egymást froclizva (immmmádom ezt a szavat) meccset nézni. Történetesen Diósgyőrt és Honvédot, ahol néha nekem van nagy boldogság, mint amikor megtrollkodtuk egy tisztességes 0-3-mal a 30. szülinapját, néha pedig neki, amikor egy polgári négyes gurítanak a Hungárián. Tényleg sajnálom, hogy Ádika nem lesz, mert ki tudja, könnyen lehet, nyártól átmenetileg nélkülöznünk kell majd az egymás mellett állások lehetőségét. Hacsak nem kap rá a Kispestre.

Amúgy igen, tudom, koronavírus-helyzet van, azonban jelenleg mi lehet annál biztonságosabb, mintsem legfeljebb huszadmagammal lézengeni egy tizennégyezres stadionban? Talán, ha az Alföld közepén játsznánk indiánosat, sátorban, azon merengve, milyen kényelmes lehet az élet, már egy Kecskemét-méretű puebloban is. Szárított hús és egyéb mindennapos indiáneleségek helyett boldogan majszolni az El Bandi tejfölös hamburgereit. Nyammm. (A régi pártházzal szembeni a legfinomabb, eskü!)

Így!
Ja,

ha már a kajáknál tartottunk: a győzelem úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér (bár a kenyeret pont nem szeretem, kivéve, ha zsíros, sózott lilahagymával, mert akkor korlátlan mennyiségben, sőt, egyedül kenyérnél fogadom el a következő megállapítás lényegi részét: a kenyér színe: fehér).

A Diósgyőrnek megvan a maga baja, nem dolgunk velük foglalkozni, viszont a sajátunkkal annál inkább. Ha a legalsóbbóházban nem gyűjtünk pontokat, és a Kisvárdával megoldottuk, hogy a Kisvárda csak szimplán alsóház maradjon, vagyis, ha nyertünk volna, akkor mondhattuk volna, hogy gyűjtöttünk az alsóházban és a legalsóbban is, így viszont nem. Szóval, valahogy kikeveredve, a lényeg, hogy ott tartunk, a ZTE, Diósgyőr, Budafok, Újpest négyesből tizenkét pont kellene. Vagy kilenc és egy egyéb győzelem. A 40 pont valószínűleg kényelmesen elég lehet a bennmardáshoz, mert, ugye

idén a bennmaradás az egyetlen és legfontosabb célunk.

ellenfél1. kör2. kör3. körösszesen
  Kisvárda0101
  Újpest00o/s0
  ZTE31i4
  Budafok30i3
  Diósgyőr33i6
összesen95014
többi 6 ellen35614
Szerzett pontok a környező csapatok ellen, valamint a 3. körből még hátralévő meccsek helyszínei. (Bódog: 4m/6pt, Pisont: 6m/8pt, Horváth: 1m/0pt)
Bónusz

egy Chrome/Firefox-kiegészítő, amit őszintén tudok ajánlani:

Monogram

Bódog
Pisont
Horváth

csak az idei edzőkkel ott tartunk, hogy: Bp. Ho., vagy BpH, ami adja magát, mint rövidítés, amíg nem akar mégis inkább KHFC lenni.

Vezeti

Bogár Gergő. Négy bajnoki, három győzelem, egy vereség. Mondjuk az az egy pont a hazai Dió elleni nullnégy volt.

woman in brown dress holding white plastic bottle painting
kép: Yaroslav Danylchenko/Pexels.com
Egy év a koronagecivel

Vasárnap, március 14-én lesz egy éve, hogy először játszottunk zártkapus meccset a koronavírus-járvány miatt. Honvéd-Kisvárda 1-5 a Fáyban.

A járvány alatt rendezett 34 bajnokiból eddig 17 volt zártkapus, több pedig erősen korlátozott nézőszámmal futott (a tavaszi visszatérés utáni első öt forduló, valamint az őszi, felcsúti pótlásunk).

Az elmúlt egy évben tehát összesen 11 bajnokit játszottunk nagyjából normális körülmények között.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||