Mastodon

Drónfelvételek az épülő Bozsikról #15

Gyakorlatilag elkészült az új Bozsik. Az NB III-as csapat már játszott benne, az U21-es Európa-bajnokság egyik csoportmeccsét is itt játszották, azt viszont nem tudni, hogy a Honvéd mikor tervezi átvenni a létesítményt.

Mendelényi tulajdonos néhány napja még azt nyilatkozta a klubtévében, hogy május-június környékén történhet meg a műszaki átvétel. Egyéb információ hiányában mindössze remélni tudjuk, hogy a következő évre szóló klublicensz-kérelmünkben már az új Bozsikot jelöltük meg hazai pályaként, és legalább a július végi bajnoki kezdésre birtokon belül kerülünk.

A képek alapján a nézőtér, vagyis a stadion számunkra lényegi része egy-két apróságot leszámítva (például a lelátó tetején lévő kerítés alacsonysága) rendben lévőnek tűnik, vagyis ha a műszaki átadáson-átvételen problémák merülnének fel, akkor azok vélhetően a stadion számunkra láthatatlan elemeit érinthetik inkább. Egy kissé billegő szarvasbőrfotel a VIP-ben (tessék becsúsztatni egy műsorfüzetet a rövidebb láb alá!), a villamoshálózat, hiányzó ezüstvillák a konyháról, a pályafűtés, nem működő mobil pogácsasütő a sajtóhelyeknél, elméretezett jacuzzi a bírói öltözőben, és ilyesmik.

8000 plusz férőhely az egész, és ebből mintegy 8000 férőhely számára a kilátás és a büfé fontos mindössze.

Terv és valóság //

Húzd a csúszkát jobbra-balra a látványkép és az elkészült stadion összehasonlításához:

Képek //

A képek kattintásra új ablakban, 2000 pixel széles méretben nyílnak meg.


A korábbi felvételeket itt találjátok. A posztban található képek március 8. és 12. között készültek.

A képek és videók érvényes légtérhasználati engedély birtokában ( Nyt.szám: 109-133/2021) készültek, és az MNSK (Nemzeti Sportközpontok) hozzájárulásával kerültek publikálásra. Köszönetnyilvánítások: Barlának a képekért, és Boros Bálintnak, a WHB építésvezetőjének, aki lehetővé tette, hogy a képek elkészülhessenek.


figyelmeztetés // a fenti bejegyzés nem esett át semmiféle előzetes ellenőrzésen, így alkalmas lehet a Kispest-szurkolók félrevezetésére. a poszthoz kizárólag előmoderációt követően lehetséges hozzászólni.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||