Mastodon

Csak sikerül valahogy összehozni a stadionprogram talán legbénább “első” meccsét

Ami hivatalosan nem is az első lesz, mert addigra zártkapuval fél Európa játszhatott benne, NB III-as bajnokit is tartottak ott, amire, bár épp rendezvényszervezési és hasonló tilalmak voltak érvényben, csak sikerült egy rendőrsorfal szeme láttára megtölteni a parkolót mindenféle autókkal, vagyis ún. vendégekkel.

Május végén, ha minden összejön, nézők előtt rendezhetik meg az U21-es Eb egyik negyeddöntőjét, vagyis aki kíváncsi a stadionra meccsen, az könnyedén elszpojlerezheti magának.

Utóbbi egyébként nem is feltétlen hülyeség.

Hiszen ha és amennyiben a klub átveszi még a nyáron a stadiont (fontos a ha és az amennyiben, mert nulla kommunikáció van a klub részéről stadionkérdésben, ami a korábbi, stadiont kapó klubokkal összevetve egészen furcsa állapot, hiszen a korábbiak folyamatosan tájékoztatták a közvéleményt a miértekről és a mikorokról), akkor az első meccset rögtön zárt szektorokkal játszhatjuk:

A FEB a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és tárgyak játéktérre történt bedobása), valamint rasszista megnyilvánulásaiért („huhogás”) 200 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadion „B1”, „B2” és „B3” szektorainak lezárását. Abban az esetben, ha a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzését a Bozsik Arénában játssza, akkor a büntetés az Bozsik Aréna „B” lelátórésze valamennyi szektorának lezárására érvényes. 
A FEB az FTC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

MLSZ fegyelmi bizottság

Tehát a Honvéd nagycsapatának első meccse a stadion sokadik meccse lesz, valószínűleg nem is az első nézők előtt, ráadásul vélhetően az egyetlen, ami a következő években teltházas lehetne, és ha nem lenne elég a vírushelyzet, megoldjuk magunknak egy jó kis szektorbezárással.

Bénázás deluxe az összes lehetséges irányból.

Ráadásul egyelőre még kész sincs, hiszen továbbra is vannak függő közbeszerzések.


Az Új Bozsik stadion (az UEFA így hívja, és nem Bozsik Arénának) eddigi meccsei:

  • 03.14. Honvéd – Szekszárd 5-1 (NB3, zártkapu)
  • 03.24. Románia – Hollandia 1-1 (U21 Eb, zártkapu)
  • 03.27. Magyarország – Románia 1-2 (U21 Eb, zártkapu)
  • 03.30. Németország – Románia 0-0 (U21 Eb, zártkapu)
  • 05.31. Hollandia – Franciaország (U21 Eb, talán nézők előtt)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||