2019.01.25., 13:00
Bp. Honvéd
1 - 0
Olimpik Doneck
HT: 0 - 0
HT: 0 - 0
felkészülési
Játékvezető: Jaroszlav Komarickij (Spurgasz, Jackijevics – mindhárom fehérorosz)

Mérkőzés összefoglaló

Az ukrán első osztályú Olimpik Donyeck ellen játssza a negyedik, egyben utolsó (törökországi) felkészülési mérkőzését a Budapest Honvéd FC. Csapatunk a bolgár Ludogorec ellen 4–2-es vereséget szenvedett, majd egyaránt 1–1-es döntetlent játszott az orosz Ahmat Groznij, illetve a svájci FC Aarau ellenében. Az ukránoknak a Honvéddal szembeni lesz a második törökországi találkozójuk, három nappal korábban 3–1-re győztek a kazah FC Kajszar ellen.

A Honvéd keretéből sérülés miatt Djordje Kamber hiányzik, illetve a beteg Horváth András és Nagy Gergő sem léphet pályára.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a Honvéd piros-fehér mezben és fehér nadrágban, a Donyeck sötétkékben lép pályára.

2. perc: egy jobb oldali beadás után Batik Bence mentett szögletre az érkező támadó elől.

10. perc: Politilo cselezgetett befelé, majd tizenhat méterről fölé lőtte a labdát.

14. perc: Tischler kapott sárga lapott.

17. perc: Kravcsuk végzett el szabadrúgást 18 méterről, a rövid sarokra tartó lövését Gróf ütötte szögletre.

20. perc: Beglarishvili szöglete után Fousseni lőtt, Batik sarokkal tette tovább a labdát, amelyet a gólvonal előtt álló ukrán védő blokkolt. A levágódó labdát Beglarishvili lőtte fölé.

24. perc: Mezghrani, Tischler, Danilo volt a labda útja, majd a kiugró brazil támadó a kapuba lőtt, de a partjelző már Tischler passzának pillanatában lest jelzett.

26. perc: Politilo bal oldali szabadrúgását Gróf öklözte ki, majd Gazdag szabadított fel, s noha a labda az ellenfélhez került, a távoli lövés méterekkel ment fölé.

27. perc: Degtyarjov tört be a tizenhatosra, majd bal oldalról, hét méterről, Mezghrani szorításában mellé lőtte a labdát.

32. perc: Beglarishvili ugratta ki Uzomát, aki az alapvonal előtt még épphogy elérte a labdát, majd a beadását az érkező Danilo lőtt a jobb alsó sarok mellé.

35. perc: Gazdag passzolt a tizenhatoson belül Tischler, aki éles szögből a kapu felé gurított a labdát, de a visszafutó védő szögletre mentett.

44. perc: Gazdag indította a védő mögül kilépő Tischlert, aki a kapuba is lőtt, a partjelző azonban lest jelzett – nem volt az.

45. perc: a Donyeck végezhetett el szögletet a jobb oldalról, a védők felszabadítottak, a játékvezető pedig lefújta az első félidőt.

46. perc: elkezdődött a második félidő. Supka Attila öt helyen változtatott, a vendégeknél Chachua, Grisko, Sinder, Balaskov lépett pályára.

50. perc: Gazdag remek passza után Banó-Szabó került nagy helyzetbe, de már nem tudta elpöckölni a labdát a kivetődő kapus mellett, aki szögletre mentett.

56. perc: Kálnoki-Kis kapott sárga lapott, az esetnél azonban ő is rúgást kapott, így Szendrei érkezett a helyére, míg az ellenfélnél Teixeira lépett pályára.

58. perc: egy Donyeck-szöglet után a kipattanó labdát 25 méterről tűzte rá az ukránok támadója, a labda a felső lécről vágódott le.

67. perc: egy védelmi hibát követően Politilo került nagy helyzetbe, de kilenc méterről a kivetődő Gróf és a kapu mellett is ellőtte a labdát.

69. perc: Gazdag és Mezghrani jött le, Cipf és Heffler állt be a helyükre.

71. perc: Cipf beadása után N’Gog lőtt fölé.

79. perc: N’Gog csípett el remekül egy keresztpasszt, kiugratta Holendert, aki elsőre még a kapusba lőtte a ziccert, a kipattanóból viszont a hálóba emelte a labdát. 0–1

83. perc: Kukoc beadását Banó-Szabó próbálta kapura továbbítani, de a védőjéről szögletre vágódott a labda.

87. perc: Lovric hosszú indítása után N’Gog tört kapura, védője szorításában a kapusba lőtte a labdát, majd az ukránok szögletre mentettek.

90. perc: Cipf harcolt ki szabadrúgást nyolc méterre az alapvonaltól, a tizenhatos vonalánál. A szabadrúgást Holender végezte el, a rövid sarokba tartó labdáját védte az ellenfél kapusa, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Olimpik Donyeck (ukrán)–Budapest Honvéd FC 0–1 (0–0)

Titanic Beach Lara

Vezette: Jaroszlav Komarickij (Spurgasz, Jackijevics – mindhárom fehérorosz)

Gólszerző: Holender (79.)

Donyeck: Krinszkij – Gai, Csimbaluk, Timosenko, Pasics, Kravcsuk, Kolcov, Politilo, Sondej, Matar, Degtyarjov

Honvéd. 1. félidő: Gróf – Batik, Lovric, Kálnoki-Kis – Mezghrani, Beglarishvili, Fousseni, Gazdag, Uzoma – Danilo, Tischler. 2. félidő: Gróf – Batik, Lovric, Dino – Mezghrani (Heffler, 69.), Banó-Szabó, Kálnoki-Kis (Szendrei, 56.), Gazdag (Cipf, 69.), Kukoc – Holender, N’Gog

(via honvedfc.hu)

Felállás

Név GLS AST PENS Lapok
1
2
3
4
5 Sárga lap
6
7
8
9
10 Sárga lap
11

Subs

Név GLS AST PENS Lapok
12
13 Heffler Tibor Mezghrani, Mohamed 🏆
13
26 Skvorc, Dino Bamba, N’Ganon
14
23 Banó-Szabó Bence 🏆 Beglarishvili, Zakaria
15
11 Holender, Filip 🥇🥉 Danilo, Cirino
1
16
33 Kukoc, Tonci 🏆 Uzoma, Eke 🏆
17
89 N’Gog, David 🏆 Tischler Patrik
1
18
27 Szendrei Norbert 🏆 Kálnoki-Kis Dávid 🏆
19
20 Cipf Dominik 🏆 Gazdag Dániel 🥇🏆