• Kertész Péter

  Jobboldalt Botka, baloldalt Baráth, középen Kristi-Ignja, és már kész is! :)
  Középpálya és csatársor lesz az izgalmasabb, mert nem annyira a kapott, hanem inkább a rúgott gólokkal van a baj. Vagyis azok hiányával.
  Egyébként az egész honvédos sztorifolyamat olyan az utóbbi 2 hónapban, mintha a szurkolói blogokról szednék a tippeket és az ötleteket a vezetők és a szakmai stáb. Tiszta kívánságműsor! :)
  Jönnek vissza az elsiratott, kölcsönbe lepasszolt arcok, és mennek el olyanok, akiktől égnek állt a haja mindenkinek (akinek van).

  • A69W

   Jó lenne azt hinni, hogy meghallgatásra találnak sirámaink……nem tudni mi az igazság persze, de szerintem végre nagyon jó az irány, ha innen jönnek a “tippek” ha nem, persze ne zárjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy Hemi papa gondolkodásmódja világosodott meg végre!

  • Pelso

   Kriszti azért nem volt olyan szinten meggyőző, hogy kapásból a kezdőbe tenném… én jobban örülnék, ha a “tékozló” Bandi gyerök visszatérne… :) ez már 1 dekoratív védelem volna : Botka, Ignja, Debreceni, Baráth – Godoy, Hidi(Csábi) – Nagy G.(Prosser), Vécsei, Gazdag (Holender) – ??
   persze, mint már 1000X leírtuk, első körben mentálisan kell helyretenni a srácokat és hozni 1 olyan csatárt vagy/és akár 1 érettebb támadó középpályást, akik képesek 10 ziccerből 3-5 góllal megzavarni az ellent……….húzz bele Hemi..!

 • Kicsipest

  Első igazolásnak jó! King mehet fel a középpálya jobb szélére.

  • Pelso

   mehet, mert nagy küzdő és gyors is, de kár, hogy nem tudja jól a kapu elé lőni a labdát… :/ Áfonya épp tegnap fejtegette ezt, és sajnos sok igazság van benne.

 • Escape

  Kiváncsi vagyok, hogy a Honvedfc.hu mekkora késéssel közli a Botka hírt?
  Mondjuk már ezért a késésért kirúgnám a felelőst…

  • A69W

   Jogos!! Amatőr dilettantizmus a kommunikációnk! Ja, hogy ez a munkájuk és pénzt is kapnak érte……..vicc!
   Hol itt a nagy “ámerikai” profizmus!!

   • A69W

    Pedig állítólag ez a “Kispest szurkolók első számú információforrása” :)
    Móka és kacagás illetve szégyen és dilettantizmus!

 • A69W

  Stadion
  http://www.nb1.hu//hirek/stadionok-22193-milliardbol-26281-milliard
  jövőre 2,1, 2016-ban 3 milliárd jön, ha addig persze nem üt be a krach……

 • Regen

  érdekességképp…:
  csábi, saját bevallása szerint, már nyáron jött volna kispestre

  ( http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/282439_nincs_vezeregyeniseg_kispesten kb 3:00nál)

  a vezetés viszont egy olasz edző mellett döntött…

 • A69W

  honvedfc.hu

  “Így január ötödikétől ismét Kispesten készül Bobál Dávid (Sopron), Botka
  Endre (Kecskemét), Daru Bence (Siófok), Czuczi Márton és Lőrinczy Attila
  (Békéscsaba).”

  • Pelso

   Czuczit nem értem miért hozták vissza, ha csak ez az egész nem annak a beismerése, hogy értelmetlen ez a kölcsönadósdi ! Nekem úgy tűnik van, aki azért jön vissza mert játszott és jó volt és vannak akik nem kaptak elég lehetőséget és nem is lehet tudni, hogy hol tartanak…. Valljuk be, nagy %ban borítékolható volt, hogy ki, mire lesz képes, mert már nálunk is megmutatkozott, hogy kiben mi motoszkál…sajnálom, hogy Csábi Misi nem jött vissza, főleg, ha Hidi megy, remekül fel lehetne építeni a srácot szűrőben, Nagy Geri és Godoy mellett.

   • A69W

    Csábit és is sajnálom, szerintem itt lenne a helye a keretben!
    Mondjuk a “Csábi becseréli Csábi-t” c. riporteri közlés elég megmosolyogtató lenne, de ha most nem is a tavaszi szezon után remélem Kispesten kezd!

   • vass gábor

    A kölcsönadásokra mindenképpen szükség van,hiszen minden júniusban kijön egy végzős akadémiás korosztály,mintegy 18 fő évente.Közülük ekkor 18 évesen csak egy-két fő jön számításba az NB1-es csapatnál,akikben látnak lehetőséget hosszútávon az az nb3-as kerethez kerülhet,vagy kölcsönadják (hogy felnőtt bajnokságokban erősödjenek,akár az nb3-ban,jobb esetben nb2),és vannak akiktől elköszönnek (akik azért szintén nem ügyetlenek,pl. Farkas Aurél),1-1 játékost pedig más csapat is elcsábíthat (Csillag Dárius ,Kecskemét).

    Az hogy a kölcsönadás sikeres-e nagyban múlik magán a játékoson,hogy képes teljesíteni felnőtt szinten,be tud-e kerülni,fel tudja e venni a harcot az adott csapatba való bekerülésért,vagy mentálisan gyengének bizonyul.

    Ideális esetben jól teljesít és visszakerül az NB1-es keretünkhöz (legjobb példa Botka),remélhetőleg a koncepció váltás miatt is,egyre többen lesznek ilyen fiatalok.

    Sokkal rosszabb lenne nekünk szurkolóknak,hogyha például Botka Endi a kölcsönadás hiányában,idén nyáron végleg távozott volna,majd most egy jó fél éve után,például a Fradi megvette volna a Kecskeméttől,és mi Kispest szurkolók most azon bosszankodnánk,hogy Botka miért nem kölcsönbe lett adva,meg hogy a több éves munkánkkal felépítettünk a Fradinak egy játékost…

    • Pelso

     Gábor… nem is a 18 évesekről van szó.. néha olyanokat írsz, mintha Te lennél a Honvéd sajtó osztálya (ami persze hiányosabb infókkal bír mint Te…:) )
     a kölcsönadásokat és Kinget nagyon eltérően látjuk…! Botka nálunk is hozta volna, amit a Kecsóban…Daru, Lőrinczy, Bobál D. tolhatta volna a ligakupában és kaphatnának félidőket az 1. csapatban, sajnos nem világsztárokat kell(ene) kiszorítsanak ! Senki sem teszi meg nekünk azt a szívességet, hogy helyettünk felépít 1 fiatalt az 1. csapat kezdőjébe !!

     • vass gábor

      “Botka nálunk is hozta volna, amit a Kecsóban”

      Igen,hozhatta VOLNA.De a tényeket nézd,nyáron az olasz edző vagy a menedzsment,nem számított Botkára az első csapatnál,úgy gondolhatták hogy a posztján megvagyunk (King és Baráth). Így ha nincs a kölcsönadás ,akkor a Honvéd számára elveszett volna,mert akkor nem kölcsönveszi a Kecskemét ,hanem végleg (több évre) leigazolja.

      Én a többi játékosnál is a nyári tényhelyzetet nézném.Daru előtt sokan voltak a posztján,Youla,Traoré,tán még Bobál G. is.Így Daru játszott volna az NB3-as csapatunkba ,ami a fejlődése miatt logikátlan,mert már tavaly egy évet lenyomott ott,azzal hogy Siófokon az egycsoportos NB2-ben kezdőemberként tudott egy fél évet játszani ,sokkal jobban járt.

      Bobál Dávid ugyanez az eset,nb3-nál már erősebb bajnokságra volt szüksége.Sopronban végig kezdőember volt,Supkánál szerintem fejlődött is,előtte az ifi-EB-n elég gyengén játszott és lassan.2 Sopron meccsen láttam az ősszel,sokkal jobb benyomást keltett..Ha marad nyáron nálunk szintén csak az nb3-ban játszott volna újra (meg pár ligakupa meccsen),mert a posztján Vierchowodnál biztosan előtte lett volna Ignjatovic,Alcibiade,Baráth,Kosnic.Írod,hogy kaphatott volna félidőket is az első csapatban is,hát aligha,mert középhátvédeket meccs közben nem szoktak becserélni.(na meg ugye VW-nél négyen lettek volna előtte a posztján)

     • Pelso

      mi a biztosíték, hogy az NB2es “részsikerek” jelentenek valamit a Honvédban,az nb1ben !? nyilván nem Bobálra gondoltam a félidős cseréket, de ez már nem a lényegről szól…

     • vass gábor

      Biztosíték semmire sincs,de az nb2-ben mégiscsak keményebb meccseket játszottak (Daru és Bobál D.),mint az nb3-ban.valamint hasznos lehetett számukra a környezetváltás is,kiszakadtak a védett akadémiás környezetből és egy idegen városban kellett beilleszkedniük,bizonyítaniuk.Ez a fél év biztos,hogy hasznos volt számukra.

     • Pelso

      de, biztosíték arra van, ha 1 edző időt kap csapatépítésre és 5-6 éve együtt játszó, motivált focistákból összerak 1 csapatot, akik ismerik egymás gondolatát is..(nem a soproni vagy b.csabai csapattársét) Jellemző : azt írod, hogy az nb2 jobb nekik, mint az nb3… én azt , hogy az NB1 lett volna a valós fejlődési helyük.

     • Pelso

      semmi újat nem mondtál: fényezed a tehetségtelen Kinget és feltételezésekből kreálsz valóságot.
      kérlek, hogy ne idézd magad, mert akkor már kettővel többször lesz valami megjelenítve, mint amennyire a valóság és a tényszerűség ezt megkívánta volna… :)

     • vass gábor

      “utolsó bekezdésed fantasy kategória, a rosszabb sztorikból”

      Pedig nem fantasy.
      Ha nincs a Honvédnál a kölcsönadás intézménye,akkor Botka távozik.1.Azért mert Vierchowodnak az NB1-es keretbe elég volt kettő jobbhátvéd (King és Baráth Boti).2.És azért is mert Botka is lehetőleg az nb1-ben akart játszani,de az nb3-as csapatunknál mindenképpen feljebb.

      Így abban az esetben,hogy ha az általad feleslegesnek tartott kölcsönadások egyáltalán nem lennének a Honvédnál,Botkát el kellett volna engedni végleg.Botka ingyen vagy minimális nevelési költségtérítéssel Kecskemétre került volna.Ahonnan az ősszel látott jó teljesítménye után,csak idő kérdése lett volna,hogy mikor viszi el egy “nagycsapat,mondjuk a Fradi.

     • Pelso

      az meg sem fordult a fejedben, hogy sz@r a Honvéd intézményrendszere… ? Ráadásul több esetben tényként kezeled, ami valójában csak feltételezés vagy utólagos következtetés.
      és szerinted King jobb Botkánál…:) ez szerintem vicc.

     • A69W

      Lerágott csont, de ha lenne egy nb2-es szintű fiók csapata a Honvédnak (Csepel, Vecsés, ESMTK) akkor az lenne a legjobb megoldás a “keltetőre”. Persze hivatalosan ugyebár nem lehetne (lsd. Felcsút kontra Vidi) de meglehetne ezt oldani szerintem, csak akarni kellene.

     • Pelso

      igen…ez lehetett volna megoldás.

     • vass gábor

      Én nem azt írtam,hogy szerintem ki jobb kinél.
      A valós helyzetet írtam,akik a nyáron kölcsönbe mentek,azért mentek kölcsönbe mert az nb1-es keretbe nem fértek be az akkori szakvezető (Vierchowod) vagy a klubvezetés (Hemi,Cordella) szerint.Az hogy miért nem fértek be,hogy valóban jobbak voltak a szakvezetés szerint előbbre soroltak náluk, ebből a szempontból mindegy.Hátrább lettek valamiért sorolva,a nyáron kialakult helyzetben nálunk az őszi szezonban csak az nb3-ban tudtak volna játszani,ezért jobban jártak azzal a srácok,hogy elengedték őket az NB2es csapatokhoz,

      Nyár elején sem írtam,hogy King jobb Botkánál,annyit írtam akkor nagyjából,hogy nem rosszabb nála,viszont 2 éves tapasztalatot ,nem kevés meccsszámot és a bronzos csapatban nyújtott jó játékát,sok rangadón való jó helytállást King feltud mutatni Botkához képest,akinek a tavasz végi bemutatkozása biztató volt.

     • Pelso

      “Hátrább lettek valamiért sorolva” és Te ezt elfogadod szakmai érvként, sőt magadévá is teszed :) min. 6-8 kommentedből tudok idézni, ahol leírod, hogy King jobb, mint Botka sőt néhányszor még Jobot is fényezted, hogy fokozzuk… szerencsétlen King gyors és lelkes srác, de 0 az összjátékban, képtelen jól kapu elé lőni a labdát a megszerzett labdák nagy részét a következő mozdulattal az ellenfélhez passzolja : sem védőként sem támadásban nem igazi megoldás! aki ezt nem látja, azzal nem tudok mit kezdeni érvek szintjén…

     • vass gábor

      —“Hátrább lettek valamiért sorolva” és Te ezt elfogadod szakmai érvként, sőt magadévá is teszed-

      Félre értelmezed,együtt nézd az egészet,amit írtam.Nem szakmailag elemeztem a nyári helyzetet,így szakmai érveket sem írtam,hanem csak az akkori helyzetet írtam le a tények alapján.Vagyis mivel a 28 fős NB1-es keretünkbe nem kerültek be,jobban jártak hogy kölcsönbe kerültek nagyrészt NB2-be,mert az nekik is jobb mint az nb3.

      A nyár elejii King vs Botka eszmecserénkben nem volt 6-8 komment,csak 1-2.Az akkori véleményem a júniusi állapotoknak megfelelő volt.

      “Kinget te nagyon lebecsülöd ,pedig ő nem egy győztes meccsen is játszott
      kiemelkedően a Honvédban, a Fradi ellen,tavaly októberben a Puskásban vertük őket ,
      King megette,rendszeresen szerelte a holland Jennert,a meccs egyik
      legjobbja volt.King volt az is ,aki tavaly ősszel a fehérvári meccs
      utolsó perceiben ,több emberen átverekedve magát ,győztes gólpasszt
      adott Pereának.Persze King sem hibátlan játékos,de a pozitív oldala
      jóval több,jó pár olyan rangadót nyertünk már,amin ő is játszott.Botka
      is tehetséges,tőlem akár már most is játszhatna nálunk is az nb1-es
      csapatban,de szerintem reálisan nézve,a már sok jó meccset letudó King
      még előtte van.”

      Azóta a tavaszi 4-5 nb1-es meccséhez Botka Kecskeméten még 15-öt hozzátudott tenni,sok lejátszott játékperccel,így nálam most Kinggel azonos játékerejűnek számítanak,de mivel Botka magyar és saját nevelésű,tavasszal őt játszatnám jobbhátvédben,míg King ez esetben a középpályán lehetne hasznos (tudom nálad ott sem).

      Jobot nemigen fényeztem.Már az első tavaszi bajnoki után írtam,és nem is értettem,hogy miért nem Prosser kezdett,aki remekelt a téli felkészülésiken,míg Job alig játszott az edzőmeccseken és még volt hogy ki is állították.A nyár elején is írtam,hogy remélem hogy távozik Job.Sajnos mégis visszatért,amit a gyenge játéka nem indokolt.A “fényezése” max. annyi volt ,hogy mikor valaki leírt tavasszal valami olyasmit,hogy Jobnak egy jó megmozdulása sem volt soha,akkor a tények kedvéért kicsit pontosítottam,miszerint 2013 őszén (amikor idekerült) volt Job apónak egy-két gólpassza (pl. Daud fradiverő fejes góljánál) és 2 tizenegyest is összehozott amikor Rossi centerként játszatta (nagyon esetlen volt a nagydarab védők között,szerencsénkre egyszer-kétszer fölöslegesen felborították)

 • vass gábor

  Czuczi (22) csak 1 meccsen védett Békéscsabán fél év alatt,a másik kapus
  ott jól védett,a Csaba a feljutásért megy,így ott Czuczi csak
  padozna.Nyilvánvalóan másik helyre lesz kölcsönadva,akár nb3-ba is,a
  lényeg hogy végig védjen egy félévet.

  Lőrinczy (20) is alig játszott
  Békéscsabán,leginkább csak csere volt,összesen 320 perc jutott neki a 15
  bajnokin.A sikeres kezdő 11-et a jó szereplés miatt nem bontották meg Csabán ,így Lőrinczy sajnos keveset játszott.Talán ő is kölcsön lesz adva ismét,hacsak a
  teljesítményével januárban nem győzi meg Csábit ,meglátjuk,nem zárom ki
  az utóbbit sem.

  A másik 3 visszahozott,Botka
  (20,Kecskemét),Daru (21,Siófok,6 gól) és Bobál Dávid (19,Sopron) viszont
  sokat játszott csapataikban,kezdőemberként gyorsan alapemberek lettek.Szerintem ők hárman az NB1-es keretünkbe kerülnek vissza.

 • A69W

  Divatszurkoló ultrák, Fals VW, negatív klubrekord, új igazolások, fiatalítás ésszel mondja mindezt egy türelmetlen ember.

  “………Közönségünk egy jó része is részt vett a
  „rendkívül népszerű” bojkottban. Így szép lassan az összes divatszurkoló
  elmaradt, és csak az ízig-vérig Honvéd szurkolók látogatták
  mérkőzéseinket.
  ………Pietro Vierchowod sajnos nem találta meg a
  hangot csapatunkkal.

  ………Támadójátékosaink csődöt mondtak, ahogy ezt
  eredményeink is mutatták. 17 mérkőzésen összesen 12 gólt lőttünk, ami
  szerintem biztosan egy negatív klubrekord.
  ……..így aztán elég világos,
  hogy mely 2-3 pozícióra kell igazolnunk játékost januárban. Dolgozunk
  rajta.
  ……….Ugyanakkor lehetőségeket kell adni fiatal játékosainknak. A
  Honvéd nem véletlenül az NB I legfiatalabb csapata. De a kor egyedül nem
  erény.
  ……….Akkor is, ha rövidtávon kompromisszumokat kell
  kötni, merthogy sajnos néha nem tudjuk megoldani gondjainkat házon
  belül.
  ……….arra
  törekszünk, hogy hosszú távon 2-3 minőségi légiósnál több ne legyen a
  csapatban.
  ……….De kell
  a türelem. Türelem, türelem, türelem… Nekem pedig az nem nagyon van.”
  ja és BUÉK……

  http://www.nb1.hu/hirek/szezonveg

 • A69W

  Mátyus interjú, némi régi Honvédos nosztalgikus elemmel.
  http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/node/182331

 • A69W
 • Sanzi

  Közben Leandro Martinezt szabadlistára tette az ETO…